Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 41 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1244 Kcal

    • Frukost - 402 Kcal

      Chiafrögröt med frysta bär

    • Lunch - 600 Kcal

      Gratinerad aubergine med tacoköttfärs

    • Middag - 242 Kcal

      Spenatsoppa med ädelost och valnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1150 Kcal

    • Frukost - 345 Kcal

      Äggröra med skinka och någon frukt

    • Lunch - 200 Kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    • Middag - 605 Kcal

      Kyckling Curry Masala

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1699 Kcal

    • Frukost - 341 Kcal

      Keso med kiwi

    • Lunch - 605 Kcal

      Kyckling Curry Masala

    • Middag - 753 Kcal

      Lammfärsbiffar med balsamicobetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1186 Kcal

    • Frukost - 124 Kcal

      Spenatdrink

    • Lunch - 619 Kcal

      Lax med fetaost och pesto

    • Middag - 443 Kcal

      Lövbiffsgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1041 Kcal

    • Frukost - 284 Kcal

      Oopsis med ost och skinka

    • Lunch - 443 Kcal

      Lövbiffsgryta

    • Middag - 314 Kcal

      Italiensk torsk med serranoskinka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1835 Kcal

    • Frukost - 648 Kcal

      Lyxfrukost

    • Lunch - 386 Kcal

      Tonfisksallad med keso och tapenade

    • Middag - 480 Kcal

      Ryggbiff med salsa Romesco och mozarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 322 Kcal

      Mintpannacotta med päron

  • Söndag - 1440 Kcal

    • Frukost - 494 Kcal

      Äggplättar

    • Lunch - 405 Kcal

      Vegoröra med sallad

    • Middag - 542 Kcal

      Stekt falukorv med blomkålsmos

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 49.8 gram

Fett: 94.5 gram

Protein: 84.3 gram

Energi: 1370.7 kcal

  • Måndag frukost 402 Kcal

    Chiafrögröt med frysta bär

    Chiagröt med frysta bär i, som tex, björnbär, blåbär och physalis!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 402 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl havremjölk
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 dl bär (frysta)
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm salt

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mjölk i en skål.
    • Blanda ner de frysta bären.
    • Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 1 timme i rumstemperatur eller i kylen under natten.
    • Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Rosta solrosfrön i en torr stekpanna och droppa en gnutta honung över och strö på lite salt.
    • Toppa chiafrögröten med fröna och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl havremjölk
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 dl bär (frysta)
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm salt

    Måndag lunch 600 Kcal

    Gratinerad aubergine med tacoköttfärs

    Fyll auberginen med tacofärs, toppa med riven ost och jalapeno. Servera den gratinerade auberginen med en syrlig salsa och garnera med färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 600 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g blandfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.75 dl riven ost
    • 1 st jalapeno
    • 1 tsk torkad oregano
    Syrlig salsa sallad
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g körsbärstomater
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st avokado
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk citronsaft
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela auberginen och gröp ur lite av köttet så att det blir ett hål och lägg på en ugnsplåt.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn färsen.
    • Skala och hacka lök och vitlök och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt tacokrydda och tomatpuré.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela färsen i auberginehalvorna.
    • Lägg på riven ost, jalapeno och oregano.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Gör under tiden salsan genom att skära alla grönsaker i mindre bitar.
    • Lägg i en skål och blanda ner koriander, salt, peppar, citron och olivolja.
    • Servera auberginehalvorna med salsan och garnera med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g blandfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.75 dl riven ost
    • 1 st jalapeno
    • 1 tsk torkad oregano
    Syrlig salsa sallad
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g körsbärstomater
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st avokado
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk citronsaft
    • 1 tsk olivolja

    Måndag middag 242 Kcal

    Spenatsoppa med ädelost och valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 300 g frusen spenat
    • 100 g broccoli
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g vatten
    Topping
    • 50 g ädelost
    • 25 g valnötter

    Gör så här

    • Skala och hacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i någon minut.
    • Tillsätt vatten, fond, spenat och broccoli.
    •  Låt koka i 15 minuter.
    • Mixa soppan slät.
    • Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Häll upp soppan i skål.
    • Smula över ost och toppa med valnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 300 g frusen spenat
    • 100 g broccoli
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g vatten
    Topping
    • 50 g ädelost
    • 25 g valnötter
  • Tisdag frukost 345 Kcal

    Äggröra med skinka och någon frukt

    Rör ihop en äggröra och servera den med lite skinka och valfri frukt, tex, äpple eller nektarin.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 3 skivor skinka
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten.
    • Rör med en trägaffel i ca 20 sek och lägg upp äggröran på en tallrik.
    • Servera med sallad, skinka och skivad frukt.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 3 skivor skinka
    • 0.5 st äpple

    Tisdag lunch 200 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    Goda smakkombinationer till torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

    Gör så här

    • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
    • Skär squash i skivor.
    • Skär tomaterna och lägg i en skål.
    • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Salt och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
    • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
    • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
    • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
    • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

    Tisdag middag 605 Kcal

    Kyckling Curry Masala

    Fantastiskt god indisk måltid med papadums! Papdums är ett indiskt bröd som är bakat på linsmjöl och passar perfekt till en indisk gryta som tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 605 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 150 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 st myntakvist
    Tillbehör
    • 4 st papadums Santa Maria
    • 3 msk mango chutney
    • 0.75 dl grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök, riv vitlök och skär paprika i bitar.
    • Skär blomkål i buketter. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök och vitlök  några minuter.
    • Strö på Curry  Masala krydda och tillsätt blomkål och paprika.
    • Häll på kokosmjölk. Låt koka ihop några minuter.
    • Blanda ner sugarsnaps i grytan och låt allt bli varmt. Strö på färsk mynta.
    • Servera med papadums, mango chutney och grekisk yoghurt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 150 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 st myntakvist
    Tillbehör
    • 4 st papadums Santa Maria
    • 3 msk mango chutney
    • 0.75 dl grekisk yoghurt
  • Onsdag frukost 341 Kcal

    Keso med kiwi

    Lite keso med rostade nötter och kiwi till - en somrig frukost eller mellanmål.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 st grön kiwi
    • 1 st gul kiwi
    • 0.5 dl blandade nötter

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål eller i ett glas.
    • Skär bort skalet på kiwin och skär i klyftor.
    • Lägg på keson.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta nötter någon minut så att de får färg.
    • Lägg på keson och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 st grön kiwi
    • 1 st gul kiwi
    • 0.5 dl blandade nötter

    Onsdag lunch 605 Kcal

    Kyckling Curry Masala

    Fantastiskt god indisk måltid med papadums! Papdums är ett indiskt bröd som är bakat på linsmjöl och passar perfekt till en indisk gryta som tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 605 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 150 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 st myntakvist
    Tillbehör
    • 4 st papadums Santa Maria
    • 3 msk mango chutney
    • 0.75 dl grekisk yoghurt

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök, riv vitlök och skär paprika i bitar.
    • Skär blomkål i buketter. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök och vitlök  några minuter.
    • Strö på Curry  Masala krydda och tillsätt blomkål och paprika.
    • Häll på kokosmjölk. Låt koka ihop några minuter.
    • Blanda ner sugarsnaps i grytan och låt allt bli varmt. Strö på färsk mynta.
    • Servera med papadums, mango chutney och grekisk yoghurt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 150 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 st myntakvist
    Tillbehör
    • 4 st papadums Santa Maria
    • 3 msk mango chutney
    • 0.75 dl grekisk yoghurt

    Onsdag middag 753 Kcal

    Lammfärsbiffar med balsamicobetor

    Fredagsmiddagen har ni här - Biffar med balsamicobetor och en klick fetaostcréme till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 753 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 2 msk pinjenötter
    Balsamicodbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Fetaostcréme
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 50 g fetaost
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg lammfärsen i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och blanda ner tillsammans med ägg och kryddor.
    • Forma till 4 biffar och lägg på en ugnsplåt.
    • Skär fetaosten i kuber och tryck ner i biffarna.
    • Toppa med pinjenötter och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Koka rödbetor och skär i klyftor.
    • Lägg i en skål och blanda ner de andra ingredienserna.
    • Gör fetaostcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Servera biffarna med balsamicobetor och en klick fetaostcréme.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 2 msk pinjenötter
    Balsamicodbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Fetaostcréme
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 50 g fetaost
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 124 Kcal

    Spenatdrink

    En frisk och nyttig drink fylld med vitaminer!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 124 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st citron
    • 3 dl vatten
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Lägg spenat i en blender och lägg i en skalad apelsin och avokado.
    • Pressa ner citron och mixa tillsammans.
    • Häll i vatten och istärningar och mixa till bra konsistens.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st citron
    • 3 dl vatten
    • 1 dl is

    Torsdag lunch 619 Kcal

    Lax med fetaost och pesto

    Bjud familj eller vänner, går bra att frysa in resterna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 619 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 75 g fetaost
    • 40 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk pumpafrön
    Tillbehör
    • 2 styck tomat
    • 1 dl rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Strö på salt och peppar.
    • Fyll med pesto, fetaost, soltorkade tomater och lägg på pumpafrön.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rucola, tomat och rödlök.
    • Toppa med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 75 g fetaost
    • 40 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk pumpafrön
    Tillbehör
    • 2 styck tomat
    • 1 dl rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Torsdag middag 443 Kcal

    Lövbiffsgryta

    En trevlig lövbiffsgryta med skogschampinjoner och palsternacka i.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 443 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 1 st palsternacka
    • 600 g lövbiff
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 5 st kryddnejlikor
    • 1 msk grönpeppar
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 kruka färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Skiva champinjonerna och skala och tärna palsternackan. 
    • Strimla lövbiffen. 
    • Hetta upp en panna med smör och bryn lök, champinjoner och palsternacka. 
    • Krydda med salt och peppar och lägg över grönsakerna i en järngryta. 
    • Bryn biffen i smör. 
    • Krydda med salt och peppar och lägg över köttet i grytan. 
    • Smula i buljongtärningen i grytan och tillsätt vatten och grädde. 
    • Koka upp och tillsätt nejlikor, grönpeppar och kryddpeppar. 
    • Låt koka i ca 10 minuter. 
    • Strö över hackad oregano innan servering. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 1 st palsternacka
    • 600 g lövbiff
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 5 st kryddnejlikor
    • 1 msk grönpeppar
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 kruka färsk oregano
  • Fredag frukost 284 Kcal

    Oopsis med ost och skinka

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Oopsis bröd . Receptet hittar du genom att söka på Oopsis bröd  i receptbanken. Totala receptet för brödet är 4 stycken och kan förvaras i frysen och tas upp vid behov! I detta recept kan du ta 2 stycken bröd och lägg innehåller mellan brödskivorna om du är hungrig!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck oopsis bröd
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 1 skiva ost
    • 1 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Bred på smör, lägg på salladsblad, ost, skinka och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck oopsis bröd
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 1 skiva ost
    • 1 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat

    Fredag lunch 443 Kcal

    Lövbiffsgryta

    En trevlig lövbiffsgryta med skogschampinjoner och palsternacka i.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 443 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 1 st palsternacka
    • 600 g lövbiff
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 5 st kryddnejlikor
    • 1 msk grönpeppar
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 kruka färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Skiva champinjonerna och skala och tärna palsternackan. 
    • Strimla lövbiffen. 
    • Hetta upp en panna med smör och bryn lök, champinjoner och palsternacka. 
    • Krydda med salt och peppar och lägg över grönsakerna i en järngryta. 
    • Bryn biffen i smör. 
    • Krydda med salt och peppar och lägg över köttet i grytan. 
    • Smula i buljongtärningen i grytan och tillsätt vatten och grädde. 
    • Koka upp och tillsätt nejlikor, grönpeppar och kryddpeppar. 
    • Låt koka i ca 10 minuter. 
    • Strö över hackad oregano innan servering. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 1 st palsternacka
    • 600 g lövbiff
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 5 st kryddnejlikor
    • 1 msk grönpeppar
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 kruka färsk oregano

    Fredag middag 314 Kcal

    Italiensk torsk med serranoskinka

    En härligt italiensk rätt där serranoskinkans sälta ger smak till fisken tillsammans med de soltorkade tomaterna och basilikan. Perfekt för helgen eller en dag när man vill lyxa till det lite!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl Arrabiatasås
    • 2 styck tomat
    • 2 msk grön pesto
    • 4 skivor serranoskinka
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Tina fisken och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg Arrabiatasås i en ugnsform. Skiva tomater och lägg över.
    • Bred på pesto på fisken och linda en serranoskinka runt varje torskbit.
    • Lägg fisken över tomaterna.
    • Hacka soltorkad tomat och lägg över fisken.
    • Strö på parmesanost. Sätt in i ugnen i ca: 15 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl Arrabiatasås
    • 2 styck tomat
    • 2 msk grön pesto
    • 4 skivor serranoskinka
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 basilika
  • Lördag frukost 648 Kcal

    Lyxfrukost

    Ett fat med lite av allt - sallad, brieost, jordgubbar och lite nötter. Lyxa till din helgfrukost med detta recept!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 648 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st salladsblad
    • 100 g lufttorkad skinka
    • 50 g Brieost
    • 2 st färsk jordgubbe
    • 30 g paranötter
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Lägg salladen på ett fat och lägg upp olika sorters skinka och en bit brie över.
    • Garnera med några jordgubbar, paranötter och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st salladsblad
    • 100 g lufttorkad skinka
    • 50 g Brieost
    • 2 st färsk jordgubbe
    • 30 g paranötter
    • 1 msk bladpersilja

    Lördag lunch 386 Kcal

    Tonfisksallad med keso och tapenade

    En trevlig skål tonfisksallad med keso, tapenade och goda grönsaker till - snabblagad måltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 386 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk rödlök
    • 2 msk majonnäs
    • 125 g keso
    • 2 msk tapenade
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 blad romansallad
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Häll av tonfisken och lägg i en skål.
    • Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Spara lite av den hackade paprikan och löken till dekoration.
    • Servera tonfiskröran i salladsblad och toppa med paprika, rödlök, en cocktailtomat och groddar. 

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk rödlök
    • 2 msk majonnäs
    • 125 g keso
    • 2 msk tapenade
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 blad romansallad
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 dl alfalfagroddar

    Lördag middag 480 Kcal

    Ryggbiff med salsa Romesco och mozarellasallad

    Denna ryggbiffs rätt med mozzarellasallad passar utmärkt till en sås som heter Salsa romesco, sök på namnet så kommer ingredienserna upp och hur man gör salsan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 msk olivolja
    • 125 g mozzarellakulor
    • 300 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 25 g rucola

    Gör så här

    • Skiva tomater och finhacka rödlök.
    • Blanda ner tillsammans med salt, peppar, färska örter, olja och mozzarella.
    • Strö på salt och peppar på köttet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna runt om  i några minuter.
    • Servera med rucolasallad, mozarellasallad och 2 msk salsa romesco per portion.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 msk olivolja
    • 125 g mozzarellakulor
    • 300 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 25 g rucola

    Lördag dessert 322 Kcal

    Mintpannacotta med päron

    Pannacotta med smak av mint och toppad av päron - förvaras i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 322 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 st vaniljstång
    • 4 dl grädde
    • 2 st gelatinblad
    • 1 msk pepparmyntsolja
    • 2 tsk florsocker
    • 1 st päron
    • 1 msk smör
    • 0.5 tsk malen kardemumma

    Gör så här

    • Skär ett snitt i vaniljstången och gröp ur fröna.
    • Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.
    • Koka upp grädde med vaniljstången och fröna.
    • Tillsätt pepparmynta och florsocker.
    •  Lägg i gelatinbladen och blanda om.
    • Ta upp vaniljstången och häll blandningen i 4 st glas.
    • Ställ kallt i minst 2 timmar.
    • Skala päronet och skär i små bitar.
    • Hetta upp en kastrull med smör och stek päronbitarna tillsammans med kardemumma någon minut.
    • Låt svalna.
    • Lägg på blandningen på pannacottan.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 st vaniljstång
    • 4 dl grädde
    • 2 st gelatinblad
    • 1 msk pepparmyntsolja
    • 2 tsk florsocker
    • 1 st päron
    • 1 msk smör
    • 0.5 tsk malen kardemumma
  • Söndag frukost 494 Kcal

    Äggplättar

    Äggplättar med bacon och ost i. Toppa plättarna med avokado, gräslök och tomat.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 494 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.2 dl riven ost
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st avokado
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och bryn bacon runt om.
    • Fördela äggsmet i plättlaggen och lägg på ost.
    • Låt steka på medelvärme några minuter.
    • Toppa med gräslök och servera med hackad avokado och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.2 dl riven ost
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st avokado
    • 1 st cocktailtomat

    Söndag lunch 405 Kcal

    Vegoröra med sallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 405 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2.3 dl konserverade kikärtor
    • 1 st morot
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st kokta rödbetor
    • 1 st selleristjälk
    • 0.5 st äpple
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.75 msk stark chilisås
    • 0
    • 2 msk dill
    Dekoration
    • 1 st dillkvistar

    Gör så här

    • Häll av och skölj kikärtor och lägg i en skål.
    • Skala och skär morot och lök i mindre bitar.
    • Skär rödbetor, selleri och äpple i tärningar.
    • Blanda i hop alla ingredienser i skålen med kikärtor och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med sallad och dekorera med dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2.3 dl konserverade kikärtor
    • 1 st morot
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st kokta rödbetor
    • 1 st selleristjälk
    • 0.5 st äpple
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.75 msk stark chilisås
    • 0
    • 2 msk dill
    Dekoration
    • 1 st dillkvistar

    Söndag middag 542 Kcal

    Stekt falukorv med blomkålsmos

    Falukorv tillsammans med en blomkålsmos. Servera gärna falukorven med sallad, saltgurka och en klick senap - en enkel måltid att laga under vardagarna.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 542 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör först moset genom att bryta buketter från blomkålen.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i 5 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare och mixa tillsammans med grädden till ett jämnt mos.
    • Häll tillbaka moset i kastrullen och låt bli varmt.
    • Späd med mer grädde om det behövs och smaka av med salt och peppar.
    • Skär korven i skivor och hetta upp en stekpanna med smör.
    • Stek korvskivorna några minuter per sida.
    • Servera med blomkålsmoset, sallad, saltgurka och en klick senap.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
Torrvaror
  • 2 msk chiafrön
  • 3 msk solrosfrön
  • 2 tsk flytande honung
  • 9 tsk olivolja
  • 25 g valnötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 8 st papadums Santa Maria
  • 0.5 dl blandade nötter
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 msk pumpafrön
  • 30 g paranötter
  • 2 tsk florsocker
  • 2.3 dl konserverade kikärtor
Mejeri
  • 1.5 dl havremjölk
  • 0.95 dl riven ost
  • 50 g ädelost
  • 9.5 msk grädde
  • 9.5 tsk smör
  • 1.5 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl keso, 4%
  • 175 g fetaost
  • 0.75 dl crème fraiche
  • 1 skiva ost
  • 2 msk riven parmesanost
  • 50 g Brieost
  • 125 g keso
  • 125 g mozzarellakulor
  • 0.5 dl gräddfil
Kryddor/smaksättare
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 0.5 påse tacokrydda
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 msk färsk koriander
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk basilika
  • 1 st basilikakvist
  • 1.5 msk balsamico
  • 1 paket Curry Masala Santa Maria
  • 2 st myntakvist
  • 6 msk mango chutney
  • 3 tsk örtagårdskrydda
  • 1.5 msk färsk basilika
  • 4 msk grön pesto
  • 2 st köttbuljongtärning
  • 2 msk grönpeppar
  • 2 krm kryddpeppar
  • 1 kruka färsk oregano
  • 2 msk bladpersilja
  • 1 msk persilja
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 msk gräslök
  • 0.75 msk stark chilisås
  • 2 msk dill
  • 1 st dillkvistar
Övrigt
  • 1 dl bär (frysta)
  • 1 st jalapeno
  • 300 g frusen spenat
  • 1 msk kapris
  • 1 dl is
  • 40 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 10 st kryddnejlikor
  • 1 styck oopsis bröd
  • 0.5 dl Arrabiatasås
  • 20 g soltorkade tomater i olja
  • 4 msk majonnäs
  • 2 msk tapenade
  • 1 st vaniljstång
  • 2 st gelatinblad
  • 1 msk pepparmyntsolja
Frukt/grönt
  • 1 st aubergine
  • 5 st rödlök
  • 5 klyfta vitlök
  • 50 g körsbärstomater
  • 0.5 st gul paprika
  • 2 st avokado
  • 2 msk citronsaft
  • 100 g broccoli
  • 4 st salladsblad
  • 1 st äpple
  • 0.25 st squash
  • 262.5 g cocktailtomater
  • 3.5 st gul lök
  • 300 g blomkål
  • 1 st röd paprika
  • 200 g sugarsnaps
  • 1 st grön kiwi
  • 1 st gul kiwi
  • 3 st rödbetor
  • 30 g spenat
  • 1 st apelsin
  • 0.5 st citron
  • 4 styck tomat
  • 26 dl rucola
  • 200 g skogschampinjoner
  • 2 st palsternacka
  • 19 st cocktailtomat
  • 2 st färsk jordgubbe
  • 0.5 st paprika
  • 2 blad romansallad
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 1 st päron
  • 1 st morot
  • 2 st kokta rödbetor
  • 1 st selleristjälk
  • 0.5 st blomkålshuvud
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g blandfärs
  • 4.5 st ägg
  • 5 skivor skinka
  • 300 g torskrygg
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 300 g lammfärs
  • 300 g laxfilé
  • 1200 g lövbiff
  • 350 g fryst torskrygg
  • 4 skivor serranoskinka
  • 100 g lufttorkad skinka
  • 150 g tonfisk
  • 300 g ryggbiff
  • 40 g bacon
  • 300 g falukorv med hög kötthalt

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!