Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 40 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1674 Kcal

    • Frukost - 288 Kcal

      Yoghurt med granola med tropiska smaker

    • Lunch - 486 Kcal

      Stekt laxfilé med currydressing

    • Middag - 702 Kcal

      Lasagne med aubergine

    • Mellanmål

    • Dessert - 198 Kcal

      Granola med tropiska smaker

  • Tisdag - 1321 Kcal

    • Frukost - 267 Kcal

      Havregrynsgröt med äpple

    • Lunch - 702 Kcal

      Lasagne med aubergine

    • Middag - 352 Kcal

      Morotssoppa med ingefära

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1000 Kcal

    • Frukost - 325 Kcal

      Yoghurt med blåbär och granola med tropiska smaker

    • Lunch - 352 Kcal

      Morotssoppa med ingefära

    • Middag - 323 Kcal

      Torsk med ägg och spenatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1222 Kcal

    • Frukost - 326 Kcal

      Stekt ägg med grönsaker

    • Lunch - 323 Kcal

      Torsk med ägg och spenatsås

    • Middag - 573 Kcal

      Thai red curry nötgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1610 Kcal

    • Frukost - 192 Kcal

      Avokado med frukt

    • Lunch - 702 Kcal

      Lasagne med aubergine

    • Middag - 715 Kcal

      Entrecote med kikärtscoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 2064 Kcal

    • Frukost - 324 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar och granola med tropiska smaker

    • Lunch - 573 Kcal

      Thai red curry nötgryta

    • Middag - 522 Kcal

      Kycklingwok med nudlar

    • Mellanmål

    • Dessert - 645 Kcal

      Päronminicheesecakes med kolasås

  • Söndag - 1347 Kcal

    • Frukost - 123 Kcal

      Bärsmoothie med mango

    • Lunch - 522 Kcal

      Kycklingwok med nudlar

    • Middag - 702 Kcal

      Lasagne med aubergine

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 69.2 gram

Fett: 94 gram

Protein: 80.5 gram

Energi: 1462.3 kcal

  • Måndag frukost 288 Kcal

    Yoghurt med granola med tropiska smaker

    Supergod frukost med den hemgjorda granolan med tropiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med tropiska smaker

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål tillsammans granola.
    • 1 portion granola med tropiska smaker = 3/4 dl

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med tropiska smaker

    Måndag lunch 486 Kcal

    Stekt laxfilé med currydressing

    Laxfilé med en god currydressing - gott till lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 486 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxfilén runt om i ca 7-8 minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera med blandade grönsaker och curry och limedressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Måndag middag 702 Kcal

    Lasagne med aubergine

    I detta recept behövs inga lasagne plattor, utan plattorna gör du av skivad squash och aubergine. Blir supergott! Spara resterna i frysen och plocka fram vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 702 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 500 g krossade tomater
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 1 st squash
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut.
    • Häll upp på ett fat.
    • Lägg i en klick smör till och bryn färsen i några minuter.
    • Smaksätt med salt, peppar och basilika.
    • Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater.
    • Låt koka ihop i 10 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    • Skiva aubergine och squash i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form.
    • Häll på hälften av köttfärssåsen.
    • Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
    • Lägg på squashskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula getost över.
    • Gratinera i ugnen i ca: 40 minuter.
    • Servera med sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 500 g krossade tomater
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 1 st squash
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Måndag dessert 198 Kcal

    Granola med tropiska smaker

    Torkad papaya, mango, gojibär och mullbär ger en tropisk smak åt den här granolan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 198 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 1 dl paranötter
    • 2 dl cashewnötter
    • 2 dl valnötter
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 2 msk rapsolja
    • 1 msk fiberhonung Nicks
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl kokosflingor
    • 1 dl torkad papaya
    • 1 dl torkad mango i tärningar
    • 0.5 dl torkade gojibär
    • 0.5 dl torkade mullbär

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg havregryn på en ugnsplåt. Hacka paranötter och lägg på plåten tillsammans med  de andra nötterna, frön, vaniljpulver och salt på en ugnsplåt.
    • Blanda ner olja,  fiberhonung och vatten. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i 20 min. Rör om då och då.
    • Blanda ner kokos och torkad frukt och förvara i en burk med lock.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 1 dl paranötter
    • 2 dl cashewnötter
    • 2 dl valnötter
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 2 msk rapsolja
    • 1 msk fiberhonung Nicks
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl kokosflingor
    • 1 dl torkad papaya
    • 1 dl torkad mango i tärningar
    • 0.5 dl torkade gojibär
    • 0.5 dl torkade mullbär
  • Tisdag frukost 267 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple

    Snabb och smidig frukost som håller dig mätt länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 2 dl vatten
    Topping
    • 0.25 st rött äpple
    • 1 dl mjölk

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka ihop i 2-3 minuter.
    • Lägg gröten i en skål och toppa med äpple och malen kanel.
    • Servera med valfri mjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 2 dl vatten
    Topping
    • 0.25 st rött äpple
    • 1 dl mjölk

    Tisdag lunch 702 Kcal

    Lasagne med aubergine

    I detta recept behövs inga lasagne plattor, utan plattorna gör du av skivad squash och aubergine. Blir supergott! Spara resterna i frysen och plocka fram vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 702 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 500 g krossade tomater
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 1 st squash
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut.
    • Häll upp på ett fat.
    • Lägg i en klick smör till och bryn färsen i några minuter.
    • Smaksätt med salt, peppar och basilika.
    • Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater.
    • Låt koka ihop i 10 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    • Skiva aubergine och squash i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form.
    • Häll på hälften av köttfärssåsen.
    • Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
    • Lägg på squashskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula getost över.
    • Gratinera i ugnen i ca: 40 minuter.
    • Servera med sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 500 g krossade tomater
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 1 st squash
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Tisdag middag 352 Kcal

    Morotssoppa med ingefära

    En mycket lyckad smakkombination, morot och ingefära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3 tsk honung
    • 6 dl vatten
    • 5 st morot
    • 1 msk lantbuljong
    • 6 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g tärnad fetaost i olja

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs lök och vitlök i någon minut.
    • Häll på honung och vatten.
    • Skala och skiva morötterna.
    •  Rör ner morötter, buljong, ingefära i kastrullen.
    •  Låt koka i 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.
    • Späd med mer vatten, om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med fetaost.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3 tsk honung
    • 6 dl vatten
    • 5 st morot
    • 1 msk lantbuljong
    • 6 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g tärnad fetaost i olja
  • Onsdag frukost 325 Kcal

    Yoghurt med blåbär och granola med tropiska smaker

    God, knaprig granola smakar underbart ihop med grekisk yoghurt och blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 325 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl blåbär
    • 1 portion granola med tropiska smaker

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på blåbär och granola med tropiska smaker.
    • 1 portion granola = 3/4 dl

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl blåbär
    • 1 portion granola med tropiska smaker

    Onsdag lunch 352 Kcal

    Morotssoppa med ingefära

    En mycket lyckad smakkombination, morot och ingefära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3 tsk honung
    • 6 dl vatten
    • 5 st morot
    • 1 msk lantbuljong
    • 6 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g tärnad fetaost i olja

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs lök och vitlök i någon minut.
    • Häll på honung och vatten.
    • Skala och skiva morötterna.
    •  Rör ner morötter, buljong, ingefära i kastrullen.
    •  Låt koka i 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.
    • Späd med mer vatten, om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med fetaost.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3 tsk honung
    • 6 dl vatten
    • 5 st morot
    • 1 msk lantbuljong
    • 6 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g tärnad fetaost i olja

    Onsdag middag 323 Kcal

    Torsk med ägg och spenatsås

    En god fiskrätt med spenat och ägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 323 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 300 g torskfile
    • 1 tsk salt
    • 2 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 250 g spenat
    • 5 g smör
    • 1 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först spenatsåsen genom att tina spenaten något.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök någon minut.
    • Lägg ner spenaten och häll på grädde.
    • Låt koka ihop 10 minuter på svag värme.
    • Smaka av med salt.
    • Hacka äggen grovt.
    • Strö på salt på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken någon minut per sida.
    • Häll på vatten och låt sjuda några minuter tills fisken är klar.
    • Häll spenatsås på tallrikar och lägg en fiskfilé över.
    • Toppa med färskriven pepparrot, hackat ägg och gräslök

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 300 g torskfile
    • 1 tsk salt
    • 2 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 250 g spenat
    • 5 g smör
    • 1 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 326 Kcal

    Stekt ägg med grönsaker

    Har du överblivna grönsaker hemma i kylskåpet? Gör isåfall receptet nedan, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen. Strö på salt och peppar och stek på bägge sidor några minuter.
    • Servera med majonnäs och  t ex tomat och gurka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)

    Torsdag lunch 323 Kcal

    Torsk med ägg och spenatsås

    En god fiskrätt med spenat och ägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 323 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 300 g torskfile
    • 1 tsk salt
    • 2 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 250 g spenat
    • 5 g smör
    • 1 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först spenatsåsen genom att tina spenaten något.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök någon minut.
    • Lägg ner spenaten och häll på grädde.
    • Låt koka ihop 10 minuter på svag värme.
    • Smaka av med salt.
    • Hacka äggen grovt.
    • Strö på salt på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken någon minut per sida.
    • Häll på vatten och låt sjuda några minuter tills fisken är klar.
    • Häll spenatsås på tallrikar och lägg en fiskfilé över.
    • Toppa med färskriven pepparrot, hackat ägg och gräslök

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 300 g torskfile
    • 1 tsk salt
    • 2 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 250 g spenat
    • 5 g smör
    • 1 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 573 Kcal

    Thai red curry nötgryta

    Kryddad nötgryta med smak av red curry - serveras med färsk spenat och en klick gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 573 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1 burk thai red curry Mrs Cheng
    • 1 dl vatten
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 st squash
    • 150 g sugarsnaps
    • 1 st salladslök
    • 0.5 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär lök och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn köttet några minuter.
    • Lägg ner lök och vitlök och låt steka någon minut.
    • Häll över i en kastrull och tillsätt Thai Red Curry och låt koka i ca 1 ½ timme.
    • Späd med vatten.
    • Skär grönsaker i mindre bitar och tillsätt i grytan.
    • Strimla salladslök och strö över.
    • Servera med färsk spenat och gräddfil.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1 burk thai red curry Mrs Cheng
    • 1 dl vatten
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 st squash
    • 150 g sugarsnaps
    • 1 st salladslök
    • 0.5 dl gräddfil
  • Fredag frukost 192 Kcal

    Avokado med frukt

    Skiva upp lite goda frukter och ät tillsammans med en avokado!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 192 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st kiwi
    • 0.1 st cantaloupemelon
    • 0.2 st röd paprika
    • 0.5 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Skär avokado i skivor och lägg på en tallrik.
    • Skär kiwi och melon och lägg bredvid.
    • Toppa med paprikaskivor och rostade solrosfrön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st kiwi
    • 0.1 st cantaloupemelon
    • 0.2 st röd paprika
    • 0.5 msk solrosfrön

    Fredag lunch 702 Kcal

    Lasagne med aubergine

    I detta recept behövs inga lasagne plattor, utan plattorna gör du av skivad squash och aubergine. Blir supergott! Spara resterna i frysen och plocka fram vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 702 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 500 g krossade tomater
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 1 st squash
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut.
    • Häll upp på ett fat.
    • Lägg i en klick smör till och bryn färsen i några minuter.
    • Smaksätt med salt, peppar och basilika.
    • Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater.
    • Låt koka ihop i 10 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    • Skiva aubergine och squash i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form.
    • Häll på hälften av köttfärssåsen.
    • Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
    • Lägg på squashskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula getost över.
    • Gratinera i ugnen i ca: 40 minuter.
    • Servera med sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 500 g krossade tomater
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 1 st squash
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Fredag middag 715 Kcal

    Entrecote med kikärtscoleslaw

    Tips till fredagsmiddagen - entrecote med en kikärtscoleslaw och lite sallad till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 715 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 2 st rädisor
    Kikärtscoleslaw
    • 2 dl vitkål
    • 3 st rädisor
    • 4 msk purjolök
    • 1 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk siracha sås

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Blanda ihop chilimajjonnäsen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner köttet.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Vänd köttet efter några minuter.
    • Klicka på chilimajonnäs och servera med coleslaw, sallad och rädisor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 2 st rädisor
    Kikärtscoleslaw
    • 2 dl vitkål
    • 3 st rädisor
    • 4 msk purjolök
    • 1 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk siracha sås
  • Lördag frukost 324 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar och granola med tropiska smaker

    Så gott att ha sin hemgjorda granola och snabbt få till en hälsosam frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 324 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 3 st jordgubbar
    • 1 portion granola med tropiska smaker

    Gör så här

    • Dela jordgubbarna i bitar.
    • Lägg yoghurt i en skål, lägg på jordgubbarna och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 3 st jordgubbar
    • 1 portion granola med tropiska smaker

    Lördag lunch 573 Kcal

    Thai red curry nötgryta

    Kryddad nötgryta med smak av red curry - serveras med färsk spenat och en klick gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 573 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1 burk thai red curry Mrs Cheng
    • 1 dl vatten
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 st squash
    • 150 g sugarsnaps
    • 1 st salladslök
    • 0.5 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär lök och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn köttet några minuter.
    • Lägg ner lök och vitlök och låt steka någon minut.
    • Häll över i en kastrull och tillsätt Thai Red Curry och låt koka i ca 1 ½ timme.
    • Späd med vatten.
    • Skär grönsaker i mindre bitar och tillsätt i grytan.
    • Strimla salladslök och strö över.
    • Servera med färsk spenat och gräddfil.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1 burk thai red curry Mrs Cheng
    • 1 dl vatten
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 st squash
    • 150 g sugarsnaps
    • 1 st salladslök
    • 0.5 dl gräddfil

    Lördag middag 522 Kcal

    Kycklingwok med nudlar

    Smakrik kycklingwok med grönsaker och chilimajjo!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 522 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g ramennudlar
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 st röd paprika
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk srirachasås

    Gör så här

    • Gör först chilimajjon genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Koka nudlarna enligt förpackningen och häll av vattnet.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Skala och skiva morot på längden och skiva paprika.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär broccoli och blomkål i buketter.
    • Hetta upp en wok eller stekpanna med rapsolja och lägg ner kyckling, ingefära, vitlök, chili och grönsaker.
    • Låt steka några minuter.
    • Häll på ketjap manis och lägg ner nudlar och salladslök.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera med chilimajjo.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g ramennudlar
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 st röd paprika
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk srirachasås

    Lördag dessert 645 Kcal

    Päronminicheesecakes med kolasås

    Små minicheesecakes med smak av päron toppad med kolasås. Perfekt fika till picknicken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 57 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 645 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Botten
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl riven kokos
    • 75 g mandelspån
    • 0.25 dl sukrin gold
    • 100 g smör
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 125 g philadelphiaost
    • 2 msk maizena
    • 0.2 dl sukrin gold
    • 2 msk sukrin melis
    • 1 krm vaniljpulver
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    Topping
    • 1 st päron
    • 0.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 2 msk kokosolja
    Kolasås
    • 50 g smör
    • 0.75 dl sukrin gold
    • 1.5 dl grädde
    • 1 krm vaniljpulver

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till botten i en skål och tryck ut i 4 stora muffinsformar.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Låt svalna något.
    • Lägg alla ingredienser till fyllningen i en matberedare och mixa till en jämn smet.
    • Fördela i varje muffinsform. 
    • Skär päron i små träningar och lägg över fyllningen.
    • Blanda ihop mandelmjöl, havregryn, sukrin och kokosolja i en skål och fördela blandningen över päronen. 
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Låt svalna. 
    • Gör kolasåsen genom att koka upp alla ingredienser under omrörning ca 5 minuter.
    • Vid servering, ringla kolasås över varje muffins.

    Ingredienser

    6 portioner

    Botten
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl riven kokos
    • 75 g mandelspån
    • 0.25 dl sukrin gold
    • 100 g smör
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 125 g philadelphiaost
    • 2 msk maizena
    • 0.2 dl sukrin gold
    • 2 msk sukrin melis
    • 1 krm vaniljpulver
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    Topping
    • 1 st päron
    • 0.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 2 msk kokosolja
    Kolasås
    • 50 g smör
    • 0.75 dl sukrin gold
    • 1.5 dl grädde
    • 1 krm vaniljpulver
  • Söndag frukost 123 Kcal

    Bärsmoothie med mango

    Smoothie med smak av blåbär, mango och hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 123 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl blåbär (frysta)
    • 2 dl hallon (frysta)
    • 150 g mango (fryst)
    • 2 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg blåbär, hallon och mango i en blender.
    • Mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl blåbär (frysta)
    • 2 dl hallon (frysta)
    • 150 g mango (fryst)
    • 2 dl mandelmjölk

    Söndag lunch 522 Kcal

    Kycklingwok med nudlar

    Smakrik kycklingwok med grönsaker och chilimajjo!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 522 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g ramennudlar
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 st röd paprika
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk srirachasås

    Gör så här

    • Gör först chilimajjon genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Koka nudlarna enligt förpackningen och häll av vattnet.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Skala och skiva morot på längden och skiva paprika.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär broccoli och blomkål i buketter.
    • Hetta upp en wok eller stekpanna med rapsolja och lägg ner kyckling, ingefära, vitlök, chili och grönsaker.
    • Låt steka några minuter.
    • Häll på ketjap manis och lägg ner nudlar och salladslök.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera med chilimajjo.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g ramennudlar
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 st röd paprika
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk srirachasås

    Söndag middag 702 Kcal

    Lasagne med aubergine

    I detta recept behövs inga lasagne plattor, utan plattorna gör du av skivad squash och aubergine. Blir supergott! Spara resterna i frysen och plocka fram vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 702 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 500 g krossade tomater
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 1 st squash
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut.
    • Häll upp på ett fat.
    • Lägg i en klick smör till och bryn färsen i några minuter.
    • Smaksätt med salt, peppar och basilika.
    • Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater.
    • Låt koka ihop i 10 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    • Skiva aubergine och squash i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form.
    • Häll på hälften av köttfärssåsen.
    • Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
    • Lägg på squashskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula getost över.
    • Gratinera i ugnen i ca: 40 minuter.
    • Servera med sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 500 g krossade tomater
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 1 st squash
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost
Mejeri
  • 3 dl grekisk yoghurt 6%
  • 159 msk smör
  • 3.5 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • 100 g chevreost
  • 1 dl mjölk
  • 75 g tärnad fetaost i olja
  • 1 dl havregrädde
  • 1.5 dl gräddfil
  • 0.5 msk siracha sås
  • 2 msk crème fraiche
  • 125 g philadelphiaost
  • 2 dl mandelmjölk
Torrvaror
  • 3 portion granola med tropiska smaker
  • 3 tsk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 9.5 dl havregryn
  • 1 dl paranötter
  • 2 dl cashewnötter
  • 2 dl valnötter
  • 2 dl solrosfrön
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 3 msk rapsolja
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl torkad papaya
  • 1 dl torkad mango i tärningar
  • 0.5 dl torkade gojibär
  • 0.5 dl torkade mullbär
  • 3 tsk honung
  • 1 dl konserverade kikärtor
  • 50 g ramennudlar
  • 1 dl riven kokos
  • 75 g mandelspån
  • 1.7 dl sukrin gold
  • 2 msk sukrin melis
  • 0.5 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosolja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g laxfilé
  • 600 g nötfärs
  • 4 st ägg
  • 300 g torskfile
  • 400 g högrev
  • 175 g entrecote
  • 300 g kycklinglårfilé
Frukt/grönt
  • 100 g grönsallad
  • 3 st gul lök
  • 6.5 klyfta vitlök
  • 1 st aubergine
  • 1.5 st squash
  • 0.25 st rött äpple
  • 6 st morot
  • 6 tsk ingefära
  • 1 dl blåbär
  • 250 g spenat
  • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 150 g sugarsnaps
  • 2 st salladslök
  • 0.5 st avokado
  • 0.5 st kiwi
  • 0.1 st cantaloupemelon
  • 0.7 st röd paprika
  • 5 st rädisor
  • 2 dl vitkål
  • 4 msk purjolök
  • 3 st jordgubbar
  • 0.25 st broccolistånd
  • 0.25 st blomkålshuvud
  • 1 tsk riven ingefära
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st päron
  • 2 dl blåbär (frysta)
  • 2 dl hallon (frysta)
  • 150 g mango (fryst)
Övrigt
  • 30 g Lallerstedts currydressing
  • 1 msk fiberhonung Nicks
  • 3.5 msk majonnäs
  • 1 burk thai red curry Mrs Cheng
  • 2 msk maizena
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk torkad basilika
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 4 tsk vaniljpulver
  • 4 krm salt
  • 0.25 tsk malen kanel
  • 1 msk lantbuljong
  • 2 msk pepparrot
  • 1 msk gräslök
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 tsk srirachasås
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk kanel

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!