Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 40 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 842 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 493 Kcal

      Kycklingröra med curry

    • Middag - 349 Kcal

      Enkel fiskgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1086 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 493 Kcal

      Kycklingröra med curry

    • Middag - 453 Kcal

      Basilikabullar med haricots verts

    • Mellanmål

    • Dessert - 140 Kcal

      Hemgjord granola med äpple

  • Onsdag - 947 Kcal

    • Frukost - 101 Kcal

      Ägghalvor med skagenröra

    • Lunch - 349 Kcal

      Enkel fiskgryta

    • Middag - 497 Kcal

      Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1048 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 453 Kcal

      Basilikabullar med haricots verts

    • Middag - 595 Kcal

      Grönkålssallad med citrusfrukter och nötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1114 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 497 Kcal

      Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    • Middag - 617 Kcal

      Tacowrap

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1275 Kcal

    • Frukost - 298 Kcal

      Stekt ägg med champinjoner och tomat

    • Lunch - 293 Kcal

      Linssoppa med sötpotatis

    • Middag - 685 Kcal

      Kycklingsaté med nudelsallad och jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1363 Kcal

    • Frukost - 363 Kcal

      Omelett på grönsaksrester

    • Lunch - 685 Kcal

      Kycklingsaté med nudelsallad och jordnötssås

    • Middag - 315 Kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och balsamico

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 56.8 gram

Fett: 57 gram

Protein: 85.7 gram

Energi: 1096.4 kcal

  • Måndag lunch 493 Kcal

    Kycklingröra med curry

    Perfekt lunchmat eller som tillbehör på buffén!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk curry
    • 1 st äpple
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 50 g selleri
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Finhacka äpplet och strimla purjolök
    • Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg sallad i en låda.
    • Skiva gurka och selleri och lägg vid sidan.
    • Lägg på röran.
    • Toppa med tärnat äpple, granatäpple och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk curry
    • 1 st äpple
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 50 g selleri
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk bladpersilja

    Måndag middag 349 Kcal

    Enkel fiskgryta

    Lättlagad fiskgryta som passar hela familjen

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 349 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fänkål
    • 0.25 st purjolök
    • 150 g torskfile
    • 100 g laxfilé
    • 120 g kräftstjärtar
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl hönsbuljong
    • 50 g spenat
    • 2 msk dill

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och hacka vitlöken fint.
    • Skiva fänkål och strimla purjolök.
    • Skär fisken i mindre bitar och strö på salt och vitpeppar.
    • Häll i krossade tomater i en kastrull och häll på buljong.
    • Lägg i alla grönsaker och fisk.
    • Låt sjuda några minuter och tillsätt spenat, kräftstjärtar och dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fänkål
    • 0.25 st purjolök
    • 150 g torskfile
    • 100 g laxfilé
    • 120 g kräftstjärtar
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl hönsbuljong
    • 50 g spenat
    • 2 msk dill
  • Tisdag lunch 493 Kcal

    Kycklingröra med curry

    Perfekt lunchmat eller som tillbehör på buffén!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk curry
    • 1 st äpple
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 50 g selleri
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Finhacka äpplet och strimla purjolök
    • Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg sallad i en låda.
    • Skiva gurka och selleri och lägg vid sidan.
    • Lägg på röran.
    • Toppa med tärnat äpple, granatäpple och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk curry
    • 1 st äpple
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 50 g selleri
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk bladpersilja

    Tisdag middag 453 Kcal

    Basilikabullar med haricots verts

    Gräddiga basilikabullar som serveras tillsammans med en grönsallad och haricots verts - garnera med persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 453 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl havregrädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 200 g grönsallad
    • 8 styck tomat
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Blanda köttfärsen med finhackad vitlök, basilika, ägg och havregrädde och krydda med salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till lagom stora bollar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runt om några minuter.
    • Tillsätt vatten, havregrädde, kalvfond och basilika och låt köttbullarna koka klart i stekpannan.
    • Lägg i haricots verts och sparris och låt koka med i några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela grönsallad och tomater på fyra tallrikar och toppa med köttbullar och grönsaker.
    • Hälls såsen över köttbullarna och garnera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl havregrädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 200 g grönsallad
    • 8 styck tomat
    • 1 msk bladpersilja

    Tisdag dessert 140 Kcal

    Hemgjord granola med äpple

    Hemligheten är äpplet som binder ihop det hela och ger naturlig sötma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 140 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1 st grönt äpple
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpakärnor
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 msk kakaonibs 
    • 0 flingsalt
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk kardemumma

    Gör så här

    • Kärna ur äpplet och mixa det till puré i en matberedare eller med stavmixer.
    • Lägg resten av ingredienserna i en skål och krama in äpplet i någon min så att allt blir fuktigt av äppelsaften.
    • Strö ut allt på en bakpappersklädd plåt.
    • Grädda i 140°, 70–75 min (tills det fått färg och är krispigt).
    • Rör om några gånger under gräddningen. Förvara torrt i burk.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1 st grönt äpple
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpakärnor
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 msk kakaonibs 
    • 0 flingsalt
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk kardemumma
  • Onsdag frukost 101 Kcal

    Ägghalvor med skagenröra

    Ägghalvor med en klick skagenröra på fungerar både till festliga tillfällen eller bara till en förrätt innan en trevlig lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 101 kcal

    Ingredienser

    16 portioner

    • 8 st ägg
    Skagenröra
    • 1 dl majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 5 msk dill
    • 0.5 st rödlök
    • 3 tsk citronzest
    • 125 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda majonnäs och creme fraiche i en skål.
    • Finhacka rödlök, dill och räkor.
    • Blanda ner med majonnäsen och creme fraichen.
    • Riv skalet från 1 citron och blanda ner i röran.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Koka äggen hårdkokta.
    • Dela på mitten och fördela skagenröra på äggen.
    • Toppa med dill.

    Ingredienser

    16 portioner

    • 8 st ägg
    Skagenröra
    • 1 dl majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 5 msk dill
    • 0.5 st rödlök
    • 3 tsk citronzest
    • 125 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag lunch 349 Kcal

    Enkel fiskgryta

    Lättlagad fiskgryta som passar hela familjen

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 349 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fänkål
    • 0.25 st purjolök
    • 150 g torskfile
    • 100 g laxfilé
    • 120 g kräftstjärtar
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl hönsbuljong
    • 50 g spenat
    • 2 msk dill

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och hacka vitlöken fint.
    • Skiva fänkål och strimla purjolök.
    • Skär fisken i mindre bitar och strö på salt och vitpeppar.
    • Häll i krossade tomater i en kastrull och häll på buljong.
    • Lägg i alla grönsaker och fisk.
    • Låt sjuda några minuter och tillsätt spenat, kräftstjärtar och dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fänkål
    • 0.25 st purjolök
    • 150 g torskfile
    • 100 g laxfilé
    • 120 g kräftstjärtar
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl hönsbuljong
    • 50 g spenat
    • 2 msk dill

    Onsdag middag 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika
  • Torsdag lunch 453 Kcal

    Basilikabullar med haricots verts

    Gräddiga basilikabullar som serveras tillsammans med en grönsallad och haricots verts - garnera med persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 453 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl havregrädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 200 g grönsallad
    • 8 styck tomat
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Blanda köttfärsen med finhackad vitlök, basilika, ägg och havregrädde och krydda med salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till lagom stora bollar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runt om några minuter.
    • Tillsätt vatten, havregrädde, kalvfond och basilika och låt köttbullarna koka klart i stekpannan.
    • Lägg i haricots verts och sparris och låt koka med i några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela grönsallad och tomater på fyra tallrikar och toppa med köttbullar och grönsaker.
    • Hälls såsen över köttbullarna och garnera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl havregrädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 200 g grönsallad
    • 8 styck tomat
    • 1 msk bladpersilja

    Torsdag middag 595 Kcal

    Grönkålssallad med citrusfrukter och nötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 595 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st apelsin
    • 1 st clementin
    • 1 st avokado
    • 0.5 st granatäpple
    • 10 st pekannötter

    Gör så här

    • Lägg grönkålen i en skål och blanda ner olivolja, salt och peppar.
    • Lägg upp på ett serveringsfat.
    • Skär av skalet på citrusfrukterna och lägg på salladen.
    • Dela avokado och ta bort kärnan.
    • Skär bort skalet och skiva avokadon.
    • Pressa lite citrussaft över och lägg på salladen.
    • Toppa med granatäpplekärnor och pekannötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st apelsin
    • 1 st clementin
    • 1 st avokado
    • 0.5 st granatäpple
    • 10 st pekannötter
  • Fredag lunch 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Fredag middag 617 Kcal

    Tacowrap

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 617 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 0 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i äggsmeten.
    • Stek någon minut.
    • Lägg omeletten på en tallrik.
    • Hetta upp stekpannan igen med lite smör och bryn färs med tacokrydda.
    • Häll på vatten och låt steka några minuter.
    • Fördela färsen i omeletten och strö på lite ost.
    • Rulla ihop och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med lite extra ost och gratinera i ugnen i ca 12 min.
    • Servera med hackad tomat, rödlök och hackad persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 0 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås
  • Lördag frukost 298 Kcal

    Stekt ägg med champinjoner och tomat

    Enkel och snabblagad frukost! Eller behöver du en snabblagad lunch? Då kan du välja detta recept!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 298 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk majonnäs

    Gör så här

    • Dela champinjoner. Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen.
    • Lägg champinjoner  och tomat vid sidan om. Strö på salt och peppar.
    • Låt steka några minuter och lägg upp på en tallrik.
    • Servera med en klick majonnäs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk majonnäs

    Lördag lunch 293 Kcal

    Linssoppa med sötpotatis

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 293 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0.5 msk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.6 dl gräddfil
    • 0 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i mindre tärningar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner sötpotatis, lök, vitlök, torkade linser och kryddor.
    • Låt steka någon minut och häll på vatten.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt tomatpuré.
    • Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor och servera med en klicka gräddfil och hackad färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0.5 msk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.6 dl gräddfil
    • 0 kruka färsk koriander

    Lördag middag 685 Kcal

    Kycklingsaté med nudelsallad och jordnötssås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 65 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 35 g sataymix
    • 600 g kycklingfilé
    • 1 burk kokosmjölk
    • 40 g jordnötter
    • 1 msk gräslök
    Nudelsallad
    • 200 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g minimajs
    • 100 g sugarsnaps
    • 150 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis

    Gör så här

    • Sätt ugnen på grill.
    • Använd den ena förpackningen i sataypåsen och lägg i en skål med ½ dl kokosmjölk.
    • Skär kyckling i avlånga bitar och lägg ner i skålen.
    • Blanda om och lägg kycklingen på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in på grill i 15 minuter.
    • Koka upp den resterande kokosmjölken i en kastrull och lägg ner den andra förpackningen i påsen.
    • Hacka jordnötter grovt och blanda ner.
    • Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet (sjögräsnudlar ska inte kokas).
    • Häll av vattnet i en sil.
    • Skär alla grönsaker i lagom stora bitar.
    • Riv vitlöken.
    • Woka hastigt i en stekpanna med olja.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner nudlarna och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Blanda om och servera med kyckling och sås.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 35 g sataymix
    • 600 g kycklingfilé
    • 1 burk kokosmjölk
    • 40 g jordnötter
    • 1 msk gräslök
    Nudelsallad
    • 200 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g minimajs
    • 100 g sugarsnaps
    • 150 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis
  • Söndag frukost 363 Kcal

    Omelett på grönsaksrester

    Här kan du välja att inhandla grönsakerna som är med i receptet eller ta det som finns över i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 25 g spenat
    • 0.5 dl riven ost

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
    • Skiva alla grönsaker.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner grönsakerna tillsammans med spenat.
    • Låt fräsa någon minut och häll ner äggsmeten.
    • Stek på låg värme tills omeletten blir fast.
    • Strö på lite riven ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 25 g spenat
    • 0.5 dl riven ost

    Söndag lunch 685 Kcal

    Kycklingsaté med nudelsallad och jordnötssås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 65 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 35 g sataymix
    • 600 g kycklingfilé
    • 1 burk kokosmjölk
    • 40 g jordnötter
    • 1 msk gräslök
    Nudelsallad
    • 200 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g minimajs
    • 100 g sugarsnaps
    • 150 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis

    Gör så här

    • Sätt ugnen på grill.
    • Använd den ena förpackningen i sataypåsen och lägg i en skål med ½ dl kokosmjölk.
    • Skär kyckling i avlånga bitar och lägg ner i skålen.
    • Blanda om och lägg kycklingen på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in på grill i 15 minuter.
    • Koka upp den resterande kokosmjölken i en kastrull och lägg ner den andra förpackningen i påsen.
    • Hacka jordnötter grovt och blanda ner.
    • Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet (sjögräsnudlar ska inte kokas).
    • Häll av vattnet i en sil.
    • Skär alla grönsaker i lagom stora bitar.
    • Riv vitlöken.
    • Woka hastigt i en stekpanna med olja.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner nudlarna och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Blanda om och servera med kyckling och sås.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 35 g sataymix
    • 600 g kycklingfilé
    • 1 burk kokosmjölk
    • 40 g jordnötter
    • 1 msk gräslök
    Nudelsallad
    • 200 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g minimajs
    • 100 g sugarsnaps
    • 150 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis

    Söndag middag 315 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och balsamico

    Tillaga en god torskrygg till lunch eller middag och servera med en tomatsallad och en topping av rostade pinjenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk balsamico
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner torskfiléerna.
    • Strö på salt och peppar.
    • Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Skiva tomater och rödlök och lägg på en tallrik.
    • Strö på salt och svartpeppar samt basilika.
    • Ringla över olivolja och balsamico.
    • Lägg fisken över.
    • Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och lägg över fisken.
    • Dekorera med en basilikakvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk balsamico
    • 2 msk pinjenötter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g färdiggrillad kyckling
  • 300 g torskfile
  • 200 g laxfilé
  • 240 g kräftstjärtar
  • 1850 g nötfärs
  • 16 st ägg
  • 125 g handskalade räkor
  • 1200 g kycklingfilé
  • 400 g torskrygg
Mejeri
  • 1.9 dl gräddfil
  • 5 dl havregrädde
  • 4.83 msk smör
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 dl riven ost
Övrigt
  • 5.5 msk majonnäs
  • 2 msk tacosås
  • 1 msk tomatpuré
Kryddor/smaksättare
  • 2.5 msk curry
  • 4 msk bladpersilja
  • 6 dl hönsbuljong
  • 4 tsk torkad basilika
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk vaniljpulver
  • flingsalt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 13.34 msk ajvar relish
  • 2 tsk örtkrydda
  • persilja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • färsk koriander
  • 70 g sataymix
  • 2 msk gräslök
  • 6 msk teriyakisås
  • 2 msk ketjap manis
  • 2 msk balsamico
Frukt/grönt
  • 2 st äpple
  • 2.5 st purjolök
  • 4 dl blandsallad
  • 100 g selleri
  • 1.5 st granatäpple
  • 3.5 st gul lök
  • 9 klyfta vitlök
  • 2 st fänkål
  • 125 g spenat
  • 9 msk dill
  • 300 g haricots verts
  • 300 g grön sparris
  • 400 g grönsallad
  • 17 styck tomat
  • 1 st grönt äpple
  • 1.5 st rödlök
  • 3 tsk citronzest
  • 6 kruka färsk basilika
  • 2 st gul paprika
  • 2 dl grönkål
  • 1 st apelsin
  • 1 st clementin
  • 1 st avokado
  • 6.25 st champinjoner
  • 3 st cocktailtomat
  • 150 g sötpotatis
  • 0.33 msk koriander
  • 2 st morot
  • 200 g minimajs
  • 200 g sugarsnaps
  • 300 g broccoli
  • 0.5 st röd paprika
  • 2 st stor tomat
Torrvaror
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 msk kakaonibs 
  • 5.5 olivolja
  • 200 g bönpasta
  • 10 st pekannötter
  • 1.5 dl svarta linser
  • 2 burk kokosmjölk
  • 80 g jordnötter
  • 400 g risnudlar
  • 4 tsk rapsolja
  • 2 msk pinjenötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!