Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 40 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1130 Kcal

    • Frukost - 288 Kcal

      Champinjonomelett med grönsaker

    • Lunch - 493 Kcal

      Kycklingröra med curry

    • Middag - 349 Kcal

      Enkel fiskgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1301 Kcal

    • Frukost - 215 Kcal

      Apelsin och morotsmoothie

    • Lunch - 493 Kcal

      Kycklingröra med curry

    • Middag - 453 Kcal

      Basilikabullar med haricots verts

    • Mellanmål

    • Dessert - 140 Kcal

      Hemgjord granola med äpple

  • Onsdag - 1187 Kcal

    • Frukost - 341 Kcal

      Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    • Lunch - 349 Kcal

      Enkel fiskgryta

    • Middag - 497 Kcal

      Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1172 Kcal

    • Frukost - 124 Kcal

      Keso med persika

    • Lunch - 453 Kcal

      Basilikabullar med haricots verts

    • Middag - 595 Kcal

      Grönkålssallad med citrusfrukter och nötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1483 Kcal

    • Frukost - 341 Kcal

      Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    • Lunch - 497 Kcal

      Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    • Middag - 645 Kcal

      Tacowrap

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1688 Kcal

    • Frukost - 366 Kcal

      Kesoplättar

    • Lunch - 363 Kcal

      Linssoppa med sötpotatis

    • Middag - 692 Kcal

      Kycklingsaté med nudelsallad och jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert - 267 Kcal

      Gino

  • Söndag - 1347 Kcal

    • Frukost - 341 Kcal

      Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    • Lunch - 692 Kcal

      Kycklingsaté med nudelsallad och jordnötssås

    • Middag - 315 Kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och balsamico

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 81.5 gram

Fett: 62.3 gram

Protein: 90.2 gram

Energi: 1329.7 kcal

  • Måndag frukost 288 Kcal

    Champinjonomelett med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skiva champinjoner.
    • Skal och strimla rödlök och skär paprikan i mindre bitar.
    • Stek några minuter i lite smör.
    • Strö på salt och peppar.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en bunke.
    • Häll äggsmeten över grönsakerna och stek omeletten på medelvärme, ca 5 min.
    • Strö på persilja och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Måndag lunch 493 Kcal

    Kycklingröra med curry

    Perfekt lunchmat eller som tillbehör på buffén!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk curry
    • 1 st äpple
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 50 g selleri
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Finhacka äpplet och strimla purjolök
    • Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg sallad i en låda.
    • Skiva gurka och selleri och lägg vid sidan.
    • Lägg på röran.
    • Toppa med tärnat äpple, granatäpple och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk curry
    • 1 st äpple
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 50 g selleri
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk bladpersilja

    Måndag middag 349 Kcal

    Enkel fiskgryta

    Lättlagad fiskgryta som passar hela familjen

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 349 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fänkål
    • 0.25 st purjolök
    • 150 g torskfile
    • 100 g laxfilé
    • 120 g kräftstjärtar
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl hönsbuljong
    • 50 g spenat
    • 2 msk dill

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och hacka vitlöken fint.
    • Skiva fänkål och strimla purjolök.
    • Skär fisken i mindre bitar och strö på salt och vitpeppar.
    • Häll i krossade tomater i en kastrull och häll på buljong.
    • Lägg i alla grönsaker och fisk.
    • Låt sjuda några minuter och tillsätt spenat, kräftstjärtar och dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fänkål
    • 0.25 st purjolök
    • 150 g torskfile
    • 100 g laxfilé
    • 120 g kräftstjärtar
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl hönsbuljong
    • 50 g spenat
    • 2 msk dill
  • Tisdag frukost 215 Kcal

    Apelsin och morotsmoothie

    En härlig och uppfriskande smoothie med smak av apelsin och morot!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 215 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin och morot och skär i mindre bitar.
    • Lägg i en höghastighetsblender.
    • Skär äpplet i bitar och lägg ner tillsammans med skalad ingefära och gurkmeja.
    • Mixa till en jämn massa och häll på vatten till en bra konsistens.
    • Fyll på med is och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Tisdag lunch 493 Kcal

    Kycklingröra med curry

    Perfekt lunchmat eller som tillbehör på buffén!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk curry
    • 1 st äpple
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 50 g selleri
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Finhacka äpplet och strimla purjolök
    • Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg sallad i en låda.
    • Skiva gurka och selleri och lägg vid sidan.
    • Lägg på röran.
    • Toppa med tärnat äpple, granatäpple och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk curry
    • 1 st äpple
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 50 g selleri
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk bladpersilja

    Tisdag middag 453 Kcal

    Basilikabullar med haricots verts

    Gräddiga basilikabullar som serveras tillsammans med en grönsallad och haricots verts - garnera med persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 453 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl havregrädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 200 g grönsallad
    • 8 styck tomat
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Blanda köttfärsen med finhackad vitlök, basilika, ägg och havregrädde och krydda med salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till lagom stora bollar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runt om några minuter.
    • Tillsätt vatten, havregrädde, kalvfond och basilika och låt köttbullarna koka klart i stekpannan.
    • Lägg i haricots verts och sparris och låt koka med i några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela grönsallad och tomater på fyra tallrikar och toppa med köttbullar och grönsaker.
    • Hälls såsen över köttbullarna och garnera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl havregrädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 200 g grönsallad
    • 8 styck tomat
    • 1 msk bladpersilja

    Tisdag dessert 140 Kcal

    Hemgjord granola med äpple

    Hemligheten är äpplet som binder ihop det hela och ger naturlig sötma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 140 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1 st grönt äpple
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpakärnor
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 msk kakaonibs 
    • 0 nypa flingsalt
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma

    Gör så här

    • Kärna ur äpplet och mixa det till puré i en matberedare eller med stavmixer.
    • Lägg resten av ingredienserna i en skål och krama in äpplet i någon min så att allt blir fuktigt av äppelsaften.
    • Strö ut allt på en bakpappersklädd plåt.
    • Grädda i 140°, 70–75 min (tills det fått färg och är krispigt).
    • Rör om några gånger under gräddningen. Förvara torrt i burk.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1 st grönt äpple
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpakärnor
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 msk kakaonibs 
    • 0 nypa flingsalt
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
  • Onsdag frukost 341 Kcal

    Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    I detta recept ingår en granola skapad av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Skiva banan och toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Onsdag lunch 349 Kcal

    Enkel fiskgryta

    Lättlagad fiskgryta som passar hela familjen

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 349 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fänkål
    • 0.25 st purjolök
    • 150 g torskfile
    • 100 g laxfilé
    • 120 g kräftstjärtar
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl hönsbuljong
    • 50 g spenat
    • 2 msk dill

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och hacka vitlöken fint.
    • Skiva fänkål och strimla purjolök.
    • Skär fisken i mindre bitar och strö på salt och vitpeppar.
    • Häll i krossade tomater i en kastrull och häll på buljong.
    • Lägg i alla grönsaker och fisk.
    • Låt sjuda några minuter och tillsätt spenat, kräftstjärtar och dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fänkål
    • 0.25 st purjolök
    • 150 g torskfile
    • 100 g laxfilé
    • 120 g kräftstjärtar
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl hönsbuljong
    • 50 g spenat
    • 2 msk dill

    Onsdag middag 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    En klassik rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika
  • Torsdag frukost 124 Kcal

    Keso med persika

    En enkel och snabb frukost som passar utmärkt om du har ont om tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 124 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skiva eller hacka persika och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Torsdag lunch 453 Kcal

    Basilikabullar med haricots verts

    Gräddiga basilikabullar som serveras tillsammans med en grönsallad och haricots verts - garnera med persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 453 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl havregrädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 200 g grönsallad
    • 8 styck tomat
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Blanda köttfärsen med finhackad vitlök, basilika, ägg och havregrädde och krydda med salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till lagom stora bollar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runt om några minuter.
    • Tillsätt vatten, havregrädde, kalvfond och basilika och låt köttbullarna koka klart i stekpannan.
    • Lägg i haricots verts och sparris och låt koka med i några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela grönsallad och tomater på fyra tallrikar och toppa med köttbullar och grönsaker.
    • Hälls såsen över köttbullarna och garnera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl havregrädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 200 g grönsallad
    • 8 styck tomat
    • 1 msk bladpersilja

    Torsdag middag 595 Kcal

    Grönkålssallad med citrusfrukter och nötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 595 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st apelsin
    • 1 st clementin
    • 1 st avokado
    • 0.5 st granatäpple
    • 10 st pekannötter

    Gör så här

    • Lägg grönkålen i en skål och blanda ner olivolja, salt och peppar.
    • Lägg upp på ett serveringsfat.
    • Skär av skalet på citrusfrukterna och lägg på salladen.
    • Dela avokado och ta bort kärnan.
    • Skär bort skalet och skiva avokadon.
    • Pressa lite citrussaft över och lägg på salladen.
    • Toppa med granatäpplekärnor och pekannötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st apelsin
    • 1 st clementin
    • 1 st avokado
    • 0.5 st granatäpple
    • 10 st pekannötter
  • Fredag frukost 341 Kcal

    Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    I detta recept ingår en granola skapad av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Skiva banan och toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Fredag lunch 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    En klassik rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Fredag middag 645 Kcal

    Tacowrap

    Ät tacos i en omelettwrap!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 645 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0.25 påse tacokrydda
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i äggsmeten.
    • Stek någon minut.
    • Lägg omeletten på en tallrik.
    • Hetta upp stekpannan igen med lite smör och bryn färs med tacokrydda.
    • Häll på vatten och låt steka några minuter.
    • Fördela färsen i omeletten och strö på lite ost.
    • Rulla ihop och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med lite extra ost och gratinera i ugnen i ca 12 min.
    • Servera med hackad tomat, rödlök och hackad persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0.25 påse tacokrydda
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås
  • Lördag frukost 366 Kcal

    Kesoplättar

    Enkel frukost eller mellanmål, kesoplättar med god topping på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 msk smör
    Topping
    • 2 msk kesella
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Lägg ägg, keso och fiberhusk i en matberedare och mixa.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och fördela smeten.
    • Grädda några minuter per sida på låg värme.
    • Blanda keso och kesella och lägg på de varma plättarna.
    • Toppa med blåbär och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 msk smör
    Topping
    • 2 msk kesella
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl hallon (färska)

    Lördag lunch 363 Kcal

    Linssoppa med sötpotatis

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0.5 msk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.6 dl gräddfil
    • 0 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i mindre tärningar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner sötpotatis, lök, vitlök, torkade linser och kryddor.
    • Låt steka någon minut och häll på vatten.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt tomatpuré.
    • Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor och servera med en klicka gräddfil och hackad färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0.5 msk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.6 dl gräddfil
    • 0 kruka färsk koriander

    Lördag middag 692 Kcal

    Kycklingsaté med nudelsallad och jordnötssås

    En rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 67 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 692 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 35 g sataymix
    • 600 g kycklingfilé
    • 1 burk kokosmjölk
    • 40 g jordnötter
    • 1 msk gräslök
    Nudelsallad
    • 200 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g minimajs
    • 100 g sugarsnaps
    • 150 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis

    Gör så här

    • Sätt ugnen på grill.
    • Använd den ena förpackningen i sataypåsen och lägg i en skål med ½ dl kokosmjölk.
    • Skär kyckling i avlånga bitar och lägg ner i skålen.
    • Blanda om och lägg kycklingen på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in på grill i 15 minuter.
    • Koka upp den resterande kokosmjölken i en kastrull och lägg ner den andra förpackningen i påsen.
    • Hacka jordnötter grovt och blanda ner.
    • Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet (sjögräsnudlar ska inte kokas).
    • Häll av vattnet i en sil.
    • Skär alla grönsaker i lagom stora bitar.
    • Riv vitlöken.
    • Woka hastigt i en stekpanna med olja.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner nudlarna och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Blanda om och servera med kyckling och sås.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 35 g sataymix
    • 600 g kycklingfilé
    • 1 burk kokosmjölk
    • 40 g jordnötter
    • 1 msk gräslök
    Nudelsallad
    • 200 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g minimajs
    • 100 g sugarsnaps
    • 150 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis

    Lördag dessert 267 Kcal

    Gino

    En lättlagad dessert som du kan göra på endast 15 minuter. Passar perfekt att göra när du inte orkar tänka och har knapert med tid att få fram en god och hälsosam dessert!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st kiwi
    • 10 st jordgubbe färsk
    • 2 dl färska blåbär
    • 50 g vit choklad (1 ruta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på grill, 225 grader.
    • Skiva bananerna. Skala och skär kiwi i bitar. Skiva jordgubbarna.
    • Lägg alla frukter och bär i en ugnsfast form.
    • Riv choklad grovt och strö över.
    • Gratinera i ugnen ca: 5 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st kiwi
    • 10 st jordgubbe färsk
    • 2 dl färska blåbär
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
  • Söndag frukost 341 Kcal

    Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    I detta recept ingår en granola skapad av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Skiva banan och toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Söndag lunch 692 Kcal

    Kycklingsaté med nudelsallad och jordnötssås

    En rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 67 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 692 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 35 g sataymix
    • 600 g kycklingfilé
    • 1 burk kokosmjölk
    • 40 g jordnötter
    • 1 msk gräslök
    Nudelsallad
    • 200 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g minimajs
    • 100 g sugarsnaps
    • 150 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis

    Gör så här

    • Sätt ugnen på grill.
    • Använd den ena förpackningen i sataypåsen och lägg i en skål med ½ dl kokosmjölk.
    • Skär kyckling i avlånga bitar och lägg ner i skålen.
    • Blanda om och lägg kycklingen på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in på grill i 15 minuter.
    • Koka upp den resterande kokosmjölken i en kastrull och lägg ner den andra förpackningen i påsen.
    • Hacka jordnötter grovt och blanda ner.
    • Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet (sjögräsnudlar ska inte kokas).
    • Häll av vattnet i en sil.
    • Skär alla grönsaker i lagom stora bitar.
    • Riv vitlöken.
    • Woka hastigt i en stekpanna med olja.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner nudlarna och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Blanda om och servera med kyckling och sås.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 35 g sataymix
    • 600 g kycklingfilé
    • 1 burk kokosmjölk
    • 40 g jordnötter
    • 1 msk gräslök
    Nudelsallad
    • 200 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g minimajs
    • 100 g sugarsnaps
    • 150 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis

    Söndag middag 315 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och balsamico

    Tillaga en god torskrygg till lunch eller middag och servera med en tomatsallad och en topping av rostade pinjenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk balsamico
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner torskfiléerna.
    • Strö på salt och peppar.
    • Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Skiva tomater och rödlök och lägg på en tallrik.
    • Strö på salt och svartpeppar samt basilika.
    • Ringla över olivolja och balsamico.
    • Lägg fisken över.
    • Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och lägg över fisken.
    • Dekorera med en basilikakvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk balsamico
    • 2 msk pinjenötter
Frukt/grönt
  • 5 st champinjoner
  • 1 st rödlök
  • 0.25 st röd paprika
  • 2.5 st äpple
  • 2.5 st purjolök
  • 4 dl blandsallad
  • 100 g selleri
  • 1.5 st granatäpple
  • 3.5 st gul lök
  • 9 klyfta vitlök
  • 2 st fänkål
  • 100 g spenat
  • 2 st apelsin
  • 3 st morot
  • 0.25 tsk ingefära
  • 5 g gurkmeja (färsk)
  • 300 g haricots verts
  • 300 g grön sparris
  • 400 g grönsallad
  • 17 styck tomat
  • 1 st grönt äpple
  • 3.5 dl blåbär
  • 2.5 st banan
  • 6 kruka färsk basilika
  • 2 st gul paprika
  • 0.5 st persika
  • 2 dl grönkål
  • 1 st clementin
  • 1 st avokado
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 150 g sötpotatis
  • 200 g minimajs
  • 200 g sugarsnaps
  • 300 g broccoli
  • 1 st kiwi
  • 2 dl färska blåbär
  • 2 st stor tomat
Mejeri
  • 4.83 msk smör
  • 1.9 dl gräddfil
  • 5 dl havregrädde
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 1.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 1 dl keso, 4%
  • 0.5 dl riven ost
  • 100 g keso
  • 2 msk kesella
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 7 st ägg
  • 500 g färdiggrillad kyckling
  • 300 g torskfile
  • 200 g laxfilé
  • 240 g kräftstjärtar
  • 1850 g nötfärs
  • 1200 g kycklingfilé
  • 400 g torskrygg
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk persilja
  • 2.5 msk curry
  • 4 msk bladpersilja
  • 6 dl hönsbuljong
  • 4 msk dill
  • 4 tsk torkad basilika
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk vaniljpulver
  • flingsalt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 13.34 msk ajvar relish
  • 2 tsk örtkrydda
  • 0.25 påse tacokrydda
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.33 msk koriander
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • färsk koriander
  • 70 g sataymix
  • 2 msk gräslök
  • 6 msk teriyakisås
  • 2 msk ketjap manis
  • 2 msk balsamico
Övrigt
  • 4 msk majonnäs
  • 4 st isbitar
  • 2 msk tacosås
  • 10 st jordgubbe färsk
  • 50 g vit choklad (1 ruta)
Torrvaror
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 msk kakaonibs 
  • 5.5 msk olivolja
  • 200 g bönpasta
  • 10 st pekannötter
  • 0.75 msk fiberhusk
  • 1.5 dl svarta linser
  • 2 burk kokosmjölk
  • 80 g jordnötter
  • 400 g risnudlar
  • 4 tsk rapsolja
  • 2 msk pinjenötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!