Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 40

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1110 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 590 Kcal

      Köttfärspanna med halloumiost

    • Middag - 390 Kcal

      Ostgratinerade paprikor med valnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 929 Kcal

    • Frukost - 255 Kcal

      Skinkomelett

    • Lunch - 265 Kcal

      Rotfruktsoppa med panncetta

    • Middag - 409 Kcal

      Torskgryta med tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1273 Kcal

    • Frukost - 164 Kcal

      Citrusfrukter med kvarg och pistagenötter

    • Lunch - 526 Kcal

      Bönspagetti med kycklingsås

    • Middag - 584 Kcal

      Laxpaj med spenat

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1492 Kcal

    • Frukost - 462 Kcal

      Äggröra med champinjoner och bacon

    • Lunch - 454 Kcal

      Quinoasallad med räkor och ägg

    • Middag - 576 Kcal

      Gratinerad chevre med mandelströssel

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1237 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 331 Kcal

      Asiatiska kycklingbullar med sweetchiligrönsaker

    • Middag - 683 Kcal

      LCHF Lasagne

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1281 Kcal

    • Frukost - 151 Kcal

      Grapefruktsmoothie med citronmeliss

    • Lunch

    • Middag - 1063 Kcal

      Panerad torsk med nudlar

    • Mellanmål

    • Dessert - 67 Kcal

      Nyttigare kanelbullar

  • Söndag - 1429 Kcal

    • Frukost - 396 Kcal

      Kavring med linfrö och solroskärnor

    • Lunch - 527 Kcal

      Fetaostsallad

    • Middag - 507 Kcal

      Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 66.8 gram

Fett: 73.6 gram

Protein: 75.3 gram

Energi: 1250.3 kcal

  • Måndag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Måndag lunch 590 Kcal

    Köttfärspanna med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 590 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g halloumi
    • 0.5 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 2 msk röd pesto
    Tillbehör
    • 50 g ruccola
    • 0.8 st cocktailtomat
    • 4 st svarta oliver

    Gör så här

    • Skär osten i bitar och squash i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn ost och squash några minuter tills den får färg.
    • Lägg upp osten på en tallrik.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp stekpannan på nytt och bryn färs, lök, vitlök i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örter.
    • Lägg ner osten och blanda om.
    • Servera med ruccolasallad, skivade tomater och oliver.
    • Toppa med röd pesto.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g halloumi
    • 0.5 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 2 msk röd pesto
    Tillbehör
    • 50 g ruccola
    • 0.8 st cocktailtomat
    • 4 st svarta oliver

    Måndag middag 390 Kcal

    Ostgratinerade paprikor med valnötter

    En vegetarisk enkel rätt med goda smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st röd paprika
    • 130 g krämig getost
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela paprikorna och ta bort kärnhusen.
    • Lägg paprikorna på en ugnsplåt.
    • Fördela osten i paprikan och ringla lite balsamico över.
    • Toppa med örtkryddor och valnötter.
    • Gratinera 15 minuter i ugnen.
    • Kan serveras varma, ljumna och kalla.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st röd paprika
    • 130 g krämig getost
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 2 msk valnötter
  • Tisdag frukost 255 Kcal

    Skinkomelett

    En klassisk omelett med skinka och paprika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 0.25 st röd paprika

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Låt steka någon minut, lägg på skinka när omeletten börjar stelna.
    • Lägg upp på en tallrik och vik ihop. Hacka paprikan och toppa med den hackade paprikan!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 0.25 st röd paprika

    Tisdag lunch 265 Kcal

    Rotfruktsoppa med panncetta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.75 st palsternacka
    • 75 g selleri
    • 0.75 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 7 cm purjolök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 75 g rökt pancetta
    • 6 dl vatten
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 2 st lagerblad
    • 1.5 msk tomatpuré
    • 1 msk soja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1.5 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala rotfrukterna och skär i tärningar.
    • Skala och hacka lök och hacka vitlöken fint.
    • Strimla purjolök, gärna den gröna delen.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn panncettan några minuter.
    • Tillsätt rotfrukter lök, vitlök och purjolök.
    • Bryn några minuter.
    • Häll på vatten och smula ner hönsbuljongtärningar.
    • Lägg i lagerblad och tillsätt tomatpuré och soja.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt sjuda i ca 10 minuter under lock.
    • Tillsätt blomkålsbuketter i soppan.
    • Låt koka med i några minuter och häll upp soppan i skålar.
    • Toppa med hackad persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.75 st palsternacka
    • 75 g selleri
    • 0.75 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 7 cm purjolök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 75 g rökt pancetta
    • 6 dl vatten
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 2 st lagerblad
    • 1.5 msk tomatpuré
    • 1 msk soja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1.5 msk bladpersilja

    Tisdag middag 409 Kcal

    Torskgryta med tomater

    En varm gryta gjord på bland annat torskfilé, squash och tomater. Serveras som den är eller med råris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 3 styck tomat
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 10 st gröna oliver
    • 2 msk dill

    Gör så här

    • Skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Skär squash i stavar och skiva tomater i klyftor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé i lagom stora bitar och lägg i pannan.
    • Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt tomater, oliver och hackad dill och låt allt bli varmt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 3 styck tomat
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 10 st gröna oliver
    • 2 msk dill
  • Onsdag frukost 164 Kcal

    Citrusfrukter med kvarg och pistagenötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 164 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skär bort skalet på grapefrukten eller apelsinen och skär fina skivor.
    • Lägg på ett fat och toppa med kvarg och nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk pistagenötter

    Onsdag lunch 526 Kcal

    Bönspagetti med kycklingsås

    En god vardagsrätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g sojabönspagetti
    • 250 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g champinjon
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g haricots verts
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 100 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping och tillbehör
    • 50 g mozzarella
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Koka upp sojabönspasta enligt anvisningen på förpackningen.
    • Skär kycklingfiléerna i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp kycklingbitarna.
    • Dela champinjonerna på hälften och skala och skiva rödlök samt riv vitlök och dela haricot verts.
    • Lägg grönsakerna i stekpannan och tillsätt ajvar, senap, vatten grädde och salt och svartpeppar.
    • Rör runt och låt puttra i cirka 10 min på medelhög temperatur.
    • Lägg i sojabönsspagettin i stekpannan och blanda runt.
    • Riv mozzarella och cheddarost och lägg i en skål.
    • Servera upp i skålar och toppa med ost och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g sojabönspagetti
    • 250 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g champinjon
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g haricots verts
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 100 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping och tillbehör
    • 50 g mozzarella
    • 1 msk bladpersilja

    Onsdag middag 584 Kcal

    Laxpaj med spenat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Gör så här

    • Häll av och skölj kikärtorna.
    • Lägg i en matberedare och tillsätt smör, mjölsorterna och salt.
    • Mixa till en jämn deg och tryck ut degen i en liten pajform, ca 20 cm i diameter.
    • Ställ kallt i kylen 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter.
    • Strimla purjolöken.
    • Lägg purjolök, spenat, lax i pajformen.
    • Fördela pepparrotsosten över.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar i en skål.
    • Häll över blandningen och smula över mozzarella.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad
  • Torsdag frukost 462 Kcal

    Äggröra med champinjoner och bacon

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 462 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.25 st granatäpple
    • 50 g böngroddar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Dela champinjonerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek bacon och champinjoner några minuter. Lägg åt sidan.
    • Häll ner äggröran och vispa runt med en trägaffel.
    • Servera med granatäpplekärnor och groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.25 st granatäpple
    • 50 g böngroddar

    Torsdag lunch 454 Kcal

    Quinoasallad med räkor och ägg

    En perfekt lunchrätt där det gå bra att använda de grönsaker du har hemma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dill
    • 1 dl ärter
    • 1 st morot
    • 0.25 st gurka
    • 1 dl majs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 5 st små plommontomater
    • 150 g räkor

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 min.
    • Skölj och lägg i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Fördela sallad runt om och toppa med ägg, tomater och räkor.
    • Servera med 4 msk curry lime dressing från Lallestedt

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk dill
    • 1 dl ärter
    • 1 st morot
    • 0.25 st gurka
    • 1 dl majs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad
    • 2 st ägg
    • 5 st små plommontomater
    • 150 g räkor

    Torsdag middag 576 Kcal

    Gratinerad chevre med mandelströssel

    En härlig snabblagad rätt för den som gillar getost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st skiva aubergine
    • 75 g chevre
    • 2 msk mandel
    • 1 tsk honung
    • 25 g blandad sallad
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    Balsamicodressing
    • 1 msk olivolja
    • 0.15 dl balsamvinäger
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Lägg aubergine på en ugnsplåt och en skiva getost över.
    • Fördela mandel på osten och ringla över honung.
    • Gratinera osten i mitten av ugnen i ca 5 minuter eller tills osten fått färg.
    • Fördela sallad på fat.
    • Dela tomaterna och toppa salladen med.
    • Blanda ihop ingredienserna till dressingen och häll över salladen.
    • Toppa med den varma getosten.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st skiva aubergine
    • 75 g chevre
    • 2 msk mandel
    • 1 tsk honung
    • 25 g blandad sallad
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    Balsamicodressing
    • 1 msk olivolja
    • 0.15 dl balsamvinäger
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
  • Fredag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Bästa starten på dagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Fredag lunch 331 Kcal

    Asiatiska kycklingbullar med sweetchiligrönsaker

    En fräsch rätt med knapriga grönsaker och mumsiga kycklingbullar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 331 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Sweet chiligrönsaker
    • 2 st polkabetor
    • 0.5 st gul lök
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk sesamolja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0.5 st lime
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    Dekoration
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Riv den färska ingefäran och vitlöken
    • Blanda alla ingredienserna till bullarna i en skål.
    • Forma smeten till bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn bullarna runt om i cirka 5-7 min på medelvärme.
    • Skala och skiva polkabetor och lök.
    • Strimla sockerärtor och lägg alla grönsaker i en skål.
    • Blanda ner sesamolja, sweet chilisås, saften från lime och vitvinsvinäger och blanda runt.
    • Servera upp salladen på tallrikar och lägg på kalkonbullarna.
    • Dekorera med koriander, granatäpplekärnor och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Sweet chiligrönsaker
    • 2 st polkabetor
    • 0.5 st gul lök
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk sesamolja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0.5 st lime
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    Dekoration
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.5 st lime

    Fredag middag 683 Kcal

    LCHF Lasagne

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 683 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut.
    • Häll upp på ett fat.
    • Lägg i en klick smör till och bryn färsen i några minuter.
    • Smaksätt med salt, peppar och basilika.
    • Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater.
    • Låt koka ihop i 10 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    • Skiva aubergine i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form.
    • Häll på hälften av köttfärssåsen.
    • Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
    • Lägg på resterande aubergineskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula chevréost över.
    • Gratinera mitt i ugnen i ca 40 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost
  • Lördag frukost 151 Kcal

    Grapefruktsmoothie med citronmeliss

    Smoothie med balanserad smak av sött och beskt. Fylld av nyttigheter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 151 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grapefrukt
    • 150 g honungsmelon
    • 0.5 kruka citronmeliss
    • 100 g mango (fryst)
    • 200 g vatten

    Gör så här

    • Skala och skär grapefrukt och melon i bitar.
    • Lägg ner all frukt och citronmeliss i en blender.
    • Tillsätt vatten och mixa till en jämn smoothie.
    • Servera i glas och dekorera med citronmeliss.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grapefrukt
    • 150 g honungsmelon
    • 0.5 kruka citronmeliss
    • 100 g mango (fryst)
    • 200 g vatten

    Lördag middag 1063 Kcal

    Panerad torsk med nudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 59 gram

    Fett: 58 gram

    Protein: 70 gram

    Energi: 1063 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 100 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 3 tsk olivolja
    • 100 g glasnudlar
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 5 msk majonnäs
    • 0.5 st lime
    • 2 msk koriander
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar.
    • Vänd i ett uppvispat ägg och sedan i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn torsken runt om i ca 5 minuter.
    • Gör nudelsalladen genom att koka nudlarna i lättsaltat vatten i ca 3 min eller efter anvisningarna på paketet.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Hacka chili och blanda ner tillsammans med limesaft, olja, sesamfrön och purjolök.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla mango och avokado och blanda ner.
    • Gör koriandercrémen genom att blanda ihop alla ingredienser.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 100 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 3 tsk olivolja
    • 100 g glasnudlar
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 0.5 st purjolök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 5 msk majonnäs
    • 0.5 st lime
    • 2 msk koriander
    • 0 salt och vitpeppar

    Lördag dessert 67 Kcal

    Nyttigare kanelbullar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 67 kcal

    Ingredienser

    30 portioner

    Innehåll
    • 100 g smör
    • 5 dl mjölk
    • 50 g färsk jäst
    • 0.5 tsk salt
    • 3 msk rårörsocker
    • 2 tsk malen kardemumma
    • 14 dl dinkelsikt
    Fyllning
    • 3 msk smör
    • 2 st äpple
    • 6 tsk kanel
    Pensling och garnering
    • 1 st ägg
    • 5 msk mandelspån

    Gör så här

    • Smält smöret och tillsätt mjölken och låt allt bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt degspadet och rör om tills jästen har löst sig.
    • Häll i salt, socker, kardemumma och dinkelsikt. Rör till degen är tjock och fast (den är lite klibbig). Strö på lite mjöl och låt jäsa under bakduk i 1 timme.
    • Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen och knåda degen jämn och smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
    • Dela degen i två bitar. Kavla ut degen till en rektangel. Bred på smör och strö kanel över. Riv äpplena grovt och lägg över degplattan. Rulla i hop och skär ut runda bullar. Lägg bullarna på en smord plåt och låt jäsa i 30 minuter. Pensla bullarna med ägg och strö på mandelflarn.
    • Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.

    Ingredienser

    30 portioner

    Innehåll
    • 100 g smör
    • 5 dl mjölk
    • 50 g färsk jäst
    • 0.5 tsk salt
    • 3 msk rårörsocker
    • 2 tsk malen kardemumma
    • 14 dl dinkelsikt
    Fyllning
    • 3 msk smör
    • 2 st äpple
    • 6 tsk kanel
    Pensling och garnering
    • 1 st ägg
    • 5 msk mandelspån
  • Söndag frukost 396 Kcal

    Kavring med linfrö och solroskärnor

    Saftigt och gott bröd som håller länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 396 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Innehåll
    • 6 dl filmjölk
    • 1 dl mörk sirap
    • 3.75 dl bovetemjöl
    • 0.75 dl sojamjöl
    • 0.5 dl nyponmjöl
    • 1 dl linfrön
    • 2 dl solroskärnor
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk bikarbonat
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 msk bovetemjöl
    • 0.5 dl pumpafrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
    • Låt stå och svälla i några minuter. Smöra och mjöla en brödform, 1 ½ – 2 liter.
    • Fördela smeten jämnt i formen och strö över pumpafrön.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna på galler.

    Ingredienser

    8 portioner

    Innehåll
    • 6 dl filmjölk
    • 1 dl mörk sirap
    • 3.75 dl bovetemjöl
    • 0.75 dl sojamjöl
    • 0.5 dl nyponmjöl
    • 1 dl linfrön
    • 2 dl solroskärnor
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk bikarbonat
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 msk bovetemjöl
    • 0.5 dl pumpafrön

    Söndag lunch 527 Kcal

    Fetaostsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 50 g blandad sallad
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 st orange paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 150 g fetaost
    • 10 st svarta oliver
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 msk valnötter

    Gör så här

    • Skölj salladen och lägg den i en stor salladsskål.
    • Skölj och dela cocktailtomaterna och fördela dem över salladen.
    • Skär paprikan i bitar och blanda med salladen.
    • Skala och finhacka löken och persiljan och blanda med salladen.
    • Dela fetaosten i bitar och toppa salladen med fetaost och oliver.
    • Blanda olivolja, balsamvinäger och honung.
    • Ringla över salladen och  toppa med några rödlöksringar och lite valnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 50 g blandad sallad
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 st orange paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 kvist färsk persilja
    • 150 g fetaost
    • 10 st svarta oliver
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 msk valnötter

    Söndag middag 507 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    En köttfärslimpa som passar alla i familjen, alla dagar i veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
Mejeri
  • 1 dl keso, 4%
  • 100 g halloumi
  • 130 g krämig getost
  • 128 tsk smör
  • 6 dl grädde
  • 0.5 dl kvarg 0,2 %
  • 175 g mozzarella
  • 150 g pepparrotsost
  • 75 g chevre
  • 1 dl havredryck
  • 2 dl riven ost
  • 100 g chevreost
  • 5 dl mjölk
  • 50 g färsk jäst
  • 6 dl filmjölk
  • 150 g fetaost
  • 150 g Boursinost
Frukt/grönt
  • 1 dl blåbär
  • 0.75 st squash
  • 4.5 st gul lök
  • 7 klyfta vitlök
  • 50 g ruccola
  • 10.8 st cocktailtomat
  • 4.25 st röd paprika
  • 0.75 st palsternacka
  • 75 g selleri
  • 1.75 st morot
  • 7.75 cm purjolök
  • 2.5 dl blomkålsbuketter i olika färger
  • 3 styck tomat
  • 1.5 st grapefrukt
  • 50 g champinjon
  • 1 st rödlök
  • 100 g haricots verts
  • 30 g spenat
  • 8 dl blandsallad
  • 3.75 st champinjoner
  • 0.75 st granatäpple
  • 50 g böngroddar
  • 0.5 st citron
  • 1 dl ärter
  • 0.25 st gurka
  • 10 st salladsblad
  • 5 st små plommontomater
  • 1 st skiva aubergine
  • 75 g blandad sallad
  • 10 st cocktailtomater i olika färger
  • 2.5 st äpple
  • 1 tsk ingefära
  • 2 st polkabetor
  • 50 g sockerärtor
  • 2 st lime
  • 1 st aubergine
  • 150 g honungsmelon
  • 100 g mango (fryst)
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 st mango
  • 0.5 st avokado
  • 1 st orange paprika
  • 500 g cocktailtomater
  • 12 st smålökar
Torrvaror
  • 12.5 tsk olivolja
  • 5 msk valnötter
  • 1 msk pistagenötter
  • 100 g sojabönspagetti
  • 1 paket kikärtor
  • 5.25 msk bovetemjöl
  • 1 msk havremjöl
  • 1 dl quinoa
  • 1 dl majs
  • 2 msk mandel
  • 1 tsk honung
  • 1 dl havregryn
  • 400 g krossade tomater
  • 100 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 100 g glasnudlar
  • 1 msk sesamfrön
  • 3 msk rårörsocker
  • 14 dl dinkelsikt
  • 5 msk mandelspån
  • 0.75 dl sojamjöl
  • 0.5 dl nyponmjöl
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 msk psylliumhusk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk pinjenötter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1400 g nötfärs
  • 12 st ägg
  • 25 g rökt skinka
  • 75 g rökt pancetta
  • 500 g torskfile
  • 250 g kycklingfilé
  • 300 g varmrökt lax
  • 40 g bacon
  • 150 g räkor
  • 250 g kycklingfärs
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk torkade örter
  • 2 msk röd pesto
  • 0.5 msk balsamico
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 1.5 st hönsbuljongtärning
  • 2 st lagerblad
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 8.5 msk bladpersilja
  • 1 tsk fiskfond
  • 3 msk dill
  • 5 msk ajvar relish
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 1.5 tsk salt
  • 0.4 tsk örtagårdskrydda
  • 7 tsk kanel
  • 4 msk koriander
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk torkad basilika
  • 0.5 kruka citronmeliss
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 kvist färsk persilja
Övrigt
  • 14 st svarta oliver
  • 1 msk soja
  • 10 st gröna oliver
  • 2.15 dl balsamvinäger
  • 5 msk majonnäs
  • 1 dl mörk sirap
  • 100 g soltorkade tomater i olja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!