Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 4 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 70.4 gram

Fett: 89.7 gram

Protein: 74.6 gram

Energi: 1396 kcal

  • Måndag frukost 316 Kcal

    Grön drink

    En grön drink välfylld av nyttiga ingredienser och goda smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 71 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 msk mynta
    • 0.5 tsk ingefära
    • 0.5 st citron
    • 80 g spenat
    • 2 dl vatten

    Gör så här

    • Riv eller tärna ingefäran i bitar.
    • Lägg alla ingredienser i en blender.
    • Pressa i citron.
    • Häll på vatten och mixa till en jämn och slät drink.
    • Häll upp i en tät försluten flaska och förvara i kylen, håller minst 2 dagar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 msk mynta
    • 0.5 tsk ingefära
    • 0.5 st citron
    • 80 g spenat
    • 2 dl vatten

    Måndag lunch 338 Kcal

    Kycklingburgare med vitlöksost

    En burgare som garneras med färsk vitlöksost som ger god smak och krämighet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärsen i en skål och krydda med salt och vitpeppar.
    • Pressa ner en vitlöksklyfta och blanda om. Forma till en biff.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek på låg värme ca 10 minuter.
    • Skär vitlöksosten i skivor.
    • Dela tomaterna.
    • Lägg upp sallad på fat och lägg upp biffen.
    • Lägg några skivor vitlöksost på biffen och toppa med tomater.
    • Garnera med en kvist persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter

    Måndag middag 551 Kcal

    Spenatpaj med ädelost och timjan

    Smakrik och god vegetarisk paj. Frys in matlådor eller bjud hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 551 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till ­pajskalet.
    • Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Lägg den frysta spenaten i botten på pajskalet och smula över ost och örter.
    • Vispa ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Häll smeten över pajen.
    • Skala löken och skiva tunt.
    • Fördela lök och valnötter på pajen och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter
  • Tisdag frukost 190 Kcal

    Keso med tropisk frukt

    En fräsch tallrik med keso och fräscha tropiska frukter som tex, papaya, apelsin, kiwi och passionsfrukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 190 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 0.25 st mango
    • 0.25 st papaya
    • 0.5 st kiwi
    • 1 st passionsfrukt

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med tropisk frukt.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 0.25 st mango
    • 0.25 st papaya
    • 0.5 st kiwi
    • 1 st passionsfrukt

    Tisdag lunch 551 Kcal

    Spenatpaj med ädelost och timjan

    Smakrik och god vegetarisk paj. Frys in matlådor eller bjud hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 551 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till ­pajskalet.
    • Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Lägg den frysta spenaten i botten på pajskalet och smula över ost och örter.
    • Vispa ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Häll smeten över pajen.
    • Skala löken och skiva tunt.
    • Fördela lök och valnötter på pajen och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Tisdag middag 596 Kcal

    Lax med purjolökssås och citronmarinerad broccoli

    Laxfiléer i en krämig purjolökssås som serveras med citronmarinerad broccoli och hackat ägg över!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 596 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk purjolök
    • 2 st kokt ägg
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Marinera först broccoli genom att skära broccoli i mindre buketter. Lägg i en skål och blanda ner olivolja, citronsaft, salt och peppar.
    • Tina fisken och skär i bitar. Strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek fisken runt om i några minuter.
    • Häll på grädde och smula ner buljongtärning. Blanda ner purjolök och späd med vatten om såsen blir för tjock.
    • Servera fisken med citronmarinerad broccoli och strö på hackat ägg över.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk purjolök
    • 2 st kokt ägg
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 316 Kcal

    Grön drink

    En grön drink välfylld av nyttiga ingredienser och goda smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 71 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 msk mynta
    • 0.5 tsk ingefära
    • 0.5 st citron
    • 80 g spenat
    • 2 dl vatten

    Gör så här

    • Riv eller tärna ingefäran i bitar.
    • Lägg alla ingredienser i en blender.
    • Pressa i citron.
    • Häll på vatten och mixa till en jämn och slät drink.
    • Häll upp i en tät försluten flaska och förvara i kylen, håller minst 2 dagar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 msk mynta
    • 0.5 tsk ingefära
    • 0.5 st citron
    • 80 g spenat
    • 2 dl vatten

    Onsdag lunch 596 Kcal

    Lax med purjolökssås och citronmarinerad broccoli

    Laxfiléer i en krämig purjolökssås som serveras med citronmarinerad broccoli och hackat ägg över!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 596 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk purjolök
    • 2 st kokt ägg
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Marinera först broccoli genom att skära broccoli i mindre buketter. Lägg i en skål och blanda ner olivolja, citronsaft, salt och peppar.
    • Tina fisken och skär i bitar. Strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek fisken runt om i några minuter.
    • Häll på grädde och smula ner buljongtärning. Blanda ner purjolök och späd med vatten om såsen blir för tjock.
    • Servera fisken med citronmarinerad broccoli och strö på hackat ägg över.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk purjolök
    • 2 st kokt ägg
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 282 Kcal

    Rödbetssoppa med äpple

    En härligt röd soppa toppad med äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st rödbetor
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 st stjärnanis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g cannellinibönor
    • 0.5 dl gräddfil
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och riv rödbetor och lök grovt.
    • Riv äpplet grovt (spara några skivor till dekoration).
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner kummin, rödbeta, lök och äpple och fräs i 10 minuter på svag värme.
    • Tillsätt buljongtärning, vatten, anis, salt och peppar och låt sjuda ytterligare 10 minuter.
    • Ta upp anisen och mixa soppan slät med en stavmixer.
    • Smaka av med mer kryddor.
    • Skölj bönorna och lägg ner i soppan.
    • Häll upp i skålar och toppa med skivat äpple och persilja.
    • Servera med en klick gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st rödbetor
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 st stjärnanis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g cannellinibönor
    • 0.5 dl gräddfil
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
  • Torsdag frukost 415 Kcal

    Keso med kiwi, nötter och frön

    Stadigt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 415 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 st kiwi
    • 0.25 dl valnötter
    • 0.25 dl pumpafrön
    • 0.25 dl solrosfrön

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skala och skär kiwi i mindre bitar och lägg över.
    • Toppa med valnötter och frön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 st kiwi
    • 0.25 dl valnötter
    • 0.25 dl pumpafrön
    • 0.25 dl solrosfrön

    Torsdag lunch 282 Kcal

    Rödbetssoppa med äpple

    En härligt röd soppa toppad med äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st rödbetor
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 st stjärnanis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g cannellinibönor
    • 0.5 dl gräddfil
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och riv rödbetor och lök grovt.
    • Riv äpplet grovt (spara några skivor till dekoration).
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner kummin, rödbeta, lök och äpple och fräs i 10 minuter på svag värme.
    • Tillsätt buljongtärning, vatten, anis, salt och peppar och låt sjuda ytterligare 10 minuter.
    • Ta upp anisen och mixa soppan slät med en stavmixer.
    • Smaka av med mer kryddor.
    • Skölj bönorna och lägg ner i soppan.
    • Häll upp i skålar och toppa med skivat äpple och persilja.
    • Servera med en klick gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st rödbetor
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 st stjärnanis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g cannellinibönor
    • 0.5 dl gräddfil
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Torsdag middag 330 Kcal

    Torskgratäng med soltorkade tomater

    Kalorisnål torsk smaksatt med getost och soltorkad tomat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 330 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g bladspenat
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st soltorkad tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g torskrygg
    • 50 g chevreost
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg spenat i en ugnsform. Halvera cocktailtomater och lägg ovanpå spenaten. Skala och strimla rödlök. Skär soltorkad tomat i strimlor. Lägg hälften av de soltorkade tomaterna tillsammans med rödlök på spenaten. Salta och peppra.
    • Dela torskryggen i 2 bitar och lägg på spenatbädden. Strö salt och peppar på fisken och lägg på resterande soltorkade tomaterna.
    • Skär chévreost i skivor och placera ovanpå de soltorkade tomaterna. Strö på örtagårdskrydda och ugnsbaka 20 min.
    • Dekorera med persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g bladspenat
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st soltorkad tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g torskrygg
    • 50 g chevreost
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja
  • Fredag frukost 493 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    En god mättande gröt med äpple, aprikoser och kanel.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, solrosfrön, linfrön och kanel i en kastrull.
    • Riv äpplet, tillsätt det och aprikoser, vatten och salt i kastrullen.
    • Koka gröten i ca 6 min eller tills den är färdig.
    • Toppa med äppelskivor och hackade aprikoser.
    • Pudra slutligen över lite kanel och servera med mjölk, havre- eller sojadryck.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Fredag lunch 551 Kcal

    Spenatpaj med ädelost och timjan

    Smakrik och god vegetarisk paj. Frys in matlådor eller bjud hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 551 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till ­pajskalet.
    • Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Lägg den frysta spenaten i botten på pajskalet och smula över ost och örter.
    • Vispa ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Häll smeten över pajen.
    • Skala löken och skiva tunt.
    • Fördela lök och valnötter på pajen och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Fredag middag 648 Kcal

    Kebabsallad med sås

    En enkel sallad med kebabkött och lite sås. Välj mellan kebabsås eller chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 648 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kebab (Hälsans kök)
    • 1 tsk smör
    • 3 dl blandsallad
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 msk rödlök
    • 2 msk chilimajonnäs

    Gör så här

    • Stek kebabköttet i en stekpanna med smör.
    • Lägg upp sallad på tallrik och lägg på kebabkött, alla grönsaker och servera med såsen.
    • Toppa med jalapenos om du har hemma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kebab (Hälsans kök)
    • 1 tsk smör
    • 3 dl blandsallad
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 msk rödlök
    • 2 msk chilimajonnäs
  • Lördag frukost 480 Kcal

    Omelett med feta och grapefrukt

    Trött på din vanliga omelett? Lyxa till omeletten med fetaost, bacon och grapefrukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva bacon
    • 25 g fetaost
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Strimla bacon.
    • Hetta upp en stekpanna med smör bryn bacon i någon minut.
    • Häll på äggsmeten och stek några sekunder.
    • Smula över fetaost och lägg på grapefruktsfiléer.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva bacon
    • 25 g fetaost
    • 1 st grapefrukt

    Lördag lunch 330 Kcal

    Torskgratäng med soltorkade tomater

    Kalorisnål torsk smaksatt med getost och soltorkad tomat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 330 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g bladspenat
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st soltorkad tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g torskrygg
    • 50 g chevreost
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg spenat i en ugnsform. Halvera cocktailtomater och lägg ovanpå spenaten. Skala och strimla rödlök. Skär soltorkad tomat i strimlor. Lägg hälften av de soltorkade tomaterna tillsammans med rödlök på spenaten. Salta och peppra.
    • Dela torskryggen i 2 bitar och lägg på spenatbädden. Strö salt och peppar på fisken och lägg på resterande soltorkade tomaterna.
    • Skär chévreost i skivor och placera ovanpå de soltorkade tomaterna. Strö på örtagårdskrydda och ugnsbaka 20 min.
    • Dekorera med persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g bladspenat
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st soltorkad tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g torskrygg
    • 50 g chevreost
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Lördag middag 644 Kcal

    Kycklinggratäng med mango

    Kyckling passar bra med tropisk touch av mangon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 644 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 0.5 st mango
    • 2 st dillkvistar
    Tillbehör
    • 10 st salladsblad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen runt om tillsammans med vitlök.
    • Tillsätt strimlad purjolök, paprika, grädde, hönsbuljongtärning, mango chutney och dill.
    • Häll blandningen i en ugnsfast form och strö på riven ost.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skär mango i bitar och lägg över gratängen.
    • Dekorera med dillkvistar och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 0.5 st mango
    • 2 st dillkvistar
    Tillbehör
    • 10 st salladsblad

    Lördag dessert 479 Kcal

    Morotskaka med färskost och valnötter

    Variera gärna toppingen med andra nötter och eller genom att byta ut citron mot kanel och kardemumma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 479 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 dl sukrin gold
    • 3 dl mandelmjöl
    • 2 tsk malen kanel
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 2 tsk bikarbonat
    • 1 dl kokosolja
    • 50 g smör
    • 1 dl valnötter
    Topping
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ägg och sukrin gold fluffigt i en bunke.
    • Blanda mandelmjöl, kryddor och bikarbonat i en skål och vänd ner i smeten.
    • Smält kokosolja och smör och vänd ner i smeten tillsammans med rivna morötter och hackade nötter (spara lite till dekoration).
    • Smörj en rund form, ca 20 cm i diameter och bröa med mandelmjöl.
    • Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter, eller tills kakan känns fast.
    • Låt svalna helt.
    • Vispa ihop philadelphiaost, crème fraiche och sukrin till en fluffig frosting.
    • Blanda ner citronskalet och bred ut frostingen på kakan.
    • Dekorera med riven morot och hackade valnötter.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 dl sukrin gold
    • 3 dl mandelmjöl
    • 2 tsk malen kanel
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 2 tsk bikarbonat
    • 1 dl kokosolja
    • 50 g smör
    • 1 dl valnötter
    Topping
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 1 st citron
  • Söndag frukost 190 Kcal

    Keso med tropisk frukt

    En fräsch tallrik med keso och fräscha tropiska frukter som tex, papaya, apelsin, kiwi och passionsfrukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 190 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 0.25 st mango
    • 0.25 st papaya
    • 0.5 st kiwi
    • 1 st passionsfrukt

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med tropisk frukt.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 0.25 st mango
    • 0.25 st papaya
    • 0.5 st kiwi
    • 1 st passionsfrukt

    Söndag lunch 644 Kcal

    Kycklinggratäng med mango

    Kyckling passar bra med tropisk touch av mangon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 644 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 0.5 st mango
    • 2 st dillkvistar
    Tillbehör
    • 10 st salladsblad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen runt om tillsammans med vitlök.
    • Tillsätt strimlad purjolök, paprika, grädde, hönsbuljongtärning, mango chutney och dill.
    • Häll blandningen i en ugnsfast form och strö på riven ost.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skär mango i bitar och lägg över gratängen.
    • Dekorera med dillkvistar och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk dill
    • 1 dl riven ost
    • 0.5 st mango
    • 2 st dillkvistar
    Tillbehör
    • 10 st salladsblad

    Söndag middag 551 Kcal

    Spenatpaj med ädelost och timjan

    Smakrik och god vegetarisk paj. Frys in matlådor eller bjud hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 551 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till ­pajskalet.
    • Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Lägg den frysta spenaten i botten på pajskalet och smula över ost och örter.
    • Vispa ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Häll smeten över pajen.
    • Skala löken och skiva tunt.
    • Fördela lök och valnötter på pajen och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter
Frukt/grönt
  • 2 st banan
  • 2 st apelsin
  • 200 g mango (fryst)
  • 1 tsk ingefära
  • 2 st citron
  • 160 g spenat
  • 2.5 klyfta vitlök
  • 22 st salladsblad
  • 75 g cocktailtomater
  • 1600 g fryst bladspenat
  • 4 st rödlök
  • 1.5 st mango
  • 0.5 st papaya
  • 2 st kiwi
  • 2 st passionsfrukt
  • 7 msk purjolök
  • 1 st broccolistånd
  • 2 msk citronsaft
  • 8 st rödbetor
  • 2 st gul lök
  • 1 st rött äpple
  • 100 g bladspenat
  • 25 st cocktailtomat
  • 0.75 st äpple
  • 4 st aprikos
  • 3 dl blandsallad
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st paprika
  • 1 st grapefrukt
  • 1 st gul paprika
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk mynta
  • 6 krm salt
  • 4 msk frysta provensalska örter
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 tsk spiskummin
  • 2.5 st kycklingbuljongtärning
  • 2 st stjärnanis
  • 6 kvist färsk persilja
  • 2 krm örtagårdskrydda
  • 2.5 tsk kanel
  • 4 msk mango chutney
  • 2 msk dill
  • 4 st dillkvistar
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g kycklingfärs
  • 26 st ägg
  • 500 g laxfilé
  • 4 st kokt ägg
  • 800 g torskrygg
  • 150 g kebab (Hälsans kök)
  • 2 skiva bacon
  • 600 g kycklinglårfilé
Mejeri
  • 468 g smör
  • 50 g vitlöksost med örter
  • 500 g st agur ost
  • 13 dl grädde
  • 375 g keso
  • 1 dl gräddfil
  • 100 g chevreost
  • 2 dl havremjölk
  • 25 g fetaost
  • 2 dl riven ost
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl crème fraiche
Torrvaror
  • 13 dl mandelmjöl
  • 2 dl kokosmjöl
  • 4 msk fiberhusk
  • 13.25 msk valnötter
  • 4 msk olivolja
  • 0.25 dl pumpafrön
  • 0.75 dl solrosfrön
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk linfrön
  • 8 st torkade aprikoser
  • 2.5 dl sukrin gold
  • 2 tsk bikarbonat
Övrigt
  • 400 g cannellinibönor
  • 12 st soltorkad tomat
  • 2 msk chilimajonnäs
  • 1 dl kokosolja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.