Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 4 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1465 Kcal

    • Frukost - 229 Kcal

      Pocherat ägg med avokado

    • Lunch - 357 Kcal

      Sjögräsnudelsallad med varmrökt lax

    • Middag - 653 Kcal

      Kycklingbiffar med kantarellsås

    • Mellanmål

    • Dessert - 226 Kcal

      Rostad Ketomüsli

  • Tisdag - 1172 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch - 653 Kcal

      Kycklingbiffar med kantarellsås

    • Middag - 268 Kcal

      Tomatsoppa med färska tomater, selleri och halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1464 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch - 357 Kcal

      Sjögräsnudelsallad med varmrökt lax

    • Middag - 855 Kcal

      Grön quinoasallad med getost och pistage

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1308 Kcal

    • Frukost - 185 Kcal

      Hallonsmoothie

    • Lunch - 855 Kcal

      Grön quinoasallad med getost och pistage

    • Middag - 268 Kcal

      Tomatsoppa med färska tomater, selleri och halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1710 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch - 855 Kcal

      Grön quinoasallad med getost och pistage

    • Middag - 603 Kcal

      Oxfilé med parmesanbakad silverlök

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1538 Kcal

    • Frukost - 270 Kcal

      Äggröra

    • Lunch - 603 Kcal

      Oxfilé med parmesanbakad silverlök

    • Middag - 401 Kcal

      Lyxiga riswraps med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert - 265 Kcal

      Apelsinsallad med kanelgrädde

  • Söndag - 1256 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch - 401 Kcal

      Lyxiga riswraps med grönsaker

    • Middag - 603 Kcal

      Oxfilé med parmesanbakad silverlök

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 86.5 gram

Fett: 70.2 gram

Protein: 76.6 gram

Energi: 1416.2 kcal

  • Måndag frukost 229 Kcal

    Pocherat ägg med avokado

    Pochera ägg och servera tillsammans med en halv avokado - en trevlig lördagsfrukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 5 dl vatten
    • 0.5 tsk ättika
    • 1 krm salt
    • 0.5 st avokado
    • 1 tsk paprikapulver

    Gör så här

    • Knäck ett ägg försiktigt i en skål så inte äggulan spricker.
    • Koka upp vatten med ättika och salt.
    • Låt sjuda och vänd ner ägget försiktigt.
    • Pochera ägget i 4 minuter och ta upp med en hålslev.
    • Skiva avokado och lägg på en tallrik.
    • Dela ägget och strö på salt och lite paprikapulver.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 5 dl vatten
    • 0.5 tsk ättika
    • 1 krm salt
    • 0.5 st avokado
    • 1 tsk paprikapulver

    Måndag lunch 357 Kcal

    Sjögräsnudelsallad med varmrökt lax

    Fräsch sjögräsnudelsallad med lax, mango, morot, ärtor mm, tillsammans med en ljuvlig dressing!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0.25 st mango
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 1 dl strimlad rödkål
    • 1 msk dill
    • 150 g varmrökt lax
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dressing
    • 2 msk ljus soja
    • 2 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 gram rostade sesamfrön

    Gör så här

    • Sköl sjögräsnudlarna.
    • Strimla grönsakerna.
    • Blanda ner sjögräsnudlar i en skål.
    • Gör dressingen genom alla blanda alla ingredienser i en skål.
    • Häll dressingen över sjögräsnudlarna och blanda ner grönsakerna.
    • Toppa med varmrökt lax, dillkvist och citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0.25 st mango
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 1 dl strimlad rödkål
    • 1 msk dill
    • 150 g varmrökt lax
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dressing
    • 2 msk ljus soja
    • 2 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 gram rostade sesamfrön

    Måndag middag 653 Kcal

    Kycklingbiffar med kantarellsås

    Gör egna kycklingbiffar med en härlig kantarellsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 653 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    • 200 g vatten
    Kantarellsås
    • 150 g kantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 dl frysta ärtor
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk ketjap manis

    Gör så här

    • Blanda kycklingfärs, grädde, örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Forma färsen till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret och bryn biffarna i någon minut på varje sida så de får fin färg.
    • Tillsätt vattnet och låt sjuda tills biffarna är genomstekta, cirka 15 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med resten av smöret och stek kantarellerna tills vätskan kokat bort, i 5-10 minuter.
    • Finhacka löken och låt fräsa med i pannan i några minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i 5 minuter.
    • Blanda i ärter, sojabönor och ketjap manis och låt koka i cirka 2 minuter.
    • Lägg upp sallad på tallrikar och lägg kycklingbiffarna ovanpå.
    • Häll såsen över och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    • 200 g vatten
    Kantarellsås
    • 150 g kantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 dl frysta ärtor
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk ketjap manis

    Måndag dessert 226 Kcal

    Rostad Ketomüsli

    God müsli som inte innehåller mycket kolhydrater och passar perfekt när du äter ketogen kost. Förvara müslin i en burk och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 226 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Hacka nötterna grovt.
    • Rosta frön och paranötter i en torr panna i några minuter. Häll i en skål.
    • Rosta valnötter och hasselnötter i en torr panna och häll på honung och strö på kanel.
    • Låt rosta ytterligare någon minut och blanda ner i skålen med frön och paranötter.
    • Tillsätt kokosskivor och blanda om.
    • Häll upp müslin i en burk med lock.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 dl kokosskivor
  • Tisdag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Tisdag lunch 653 Kcal

    Kycklingbiffar med kantarellsås

    Gör egna kycklingbiffar med en härlig kantarellsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 653 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    • 200 g vatten
    Kantarellsås
    • 150 g kantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 dl frysta ärtor
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk ketjap manis

    Gör så här

    • Blanda kycklingfärs, grädde, örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Forma färsen till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret och bryn biffarna i någon minut på varje sida så de får fin färg.
    • Tillsätt vattnet och låt sjuda tills biffarna är genomstekta, cirka 15 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med resten av smöret och stek kantarellerna tills vätskan kokat bort, i 5-10 minuter.
    • Finhacka löken och låt fräsa med i pannan i några minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i 5 minuter.
    • Blanda i ärter, sojabönor och ketjap manis och låt koka i cirka 2 minuter.
    • Lägg upp sallad på tallrikar och lägg kycklingbiffarna ovanpå.
    • Häll såsen över och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    • 200 g vatten
    Kantarellsås
    • 150 g kantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 dl frysta ärtor
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk ketjap manis

    Tisdag middag 268 Kcal

    Tomatsoppa med färska tomater, selleri och halloumi

    En fräsch tomatsoppa toppad med haloumi och bladpersilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 268 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping för 2 portioner
    • 100 g färgglada tomater
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, basilika, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
    • Dela tomaterna och strimla sellerin.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i en skål och toppa med tomater, selleri och ost.
    • Dekorera med en persiljekvist.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping för 2 portioner
    • 100 g färgglada tomater
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 1 msk bladpersilja
  • Onsdag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Onsdag lunch 357 Kcal

    Sjögräsnudelsallad med varmrökt lax

    Fräsch sjögräsnudelsallad med lax, mango, morot, ärtor mm, tillsammans med en ljuvlig dressing!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0.25 st mango
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 1 dl strimlad rödkål
    • 1 msk dill
    • 150 g varmrökt lax
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dressing
    • 2 msk ljus soja
    • 2 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 gram rostade sesamfrön

    Gör så här

    • Sköl sjögräsnudlarna.
    • Strimla grönsakerna.
    • Blanda ner sjögräsnudlar i en skål.
    • Gör dressingen genom alla blanda alla ingredienser i en skål.
    • Häll dressingen över sjögräsnudlarna och blanda ner grönsakerna.
    • Toppa med varmrökt lax, dillkvist och citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0.25 st mango
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 1 dl strimlad rödkål
    • 1 msk dill
    • 150 g varmrökt lax
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dressing
    • 2 msk ljus soja
    • 2 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 gram rostade sesamfrön

    Onsdag middag 855 Kcal

    Grön quinoasallad med getost och pistage

    En smarrig sallad med krämig getost och hackade nötter på toppen! Perfekt tillbehör på buffén eller som vardagsrätt.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 75 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 855 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 dl vit quinoa, okokt
    • 300 g broccoli
    • 200 g frysta sojabönor
    • 2 st citron
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk dill
    • 2 st äpple
    • 2 st avokado
    • 2 st selleristjälk
    • 100 g machesallad
    • 200 g krämig getost
    • 4 msk pistagenötter
    • 4 st citronskiva
    • 25 g ärtskott

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter.
    • Skär broccoli i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa och lägg i en skål.
    • Pressa ner citron och blanda ner quinoa, sojabönor, olja, kryddor och dill.
    • Skiva halva äpplet och avokado och spara till dekoration.
    • Hacka resten av äpplet, avokadon, selleri och blanda ner.
    • Lägg upp machesallad på en tallrik och lägg på quinoasalladen.
    • Toppa med getost och hackade pistagenötter.
    • Dekorera med äpple, avokado, ärtskott och citron.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 dl vit quinoa, okokt
    • 300 g broccoli
    • 200 g frysta sojabönor
    • 2 st citron
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk dill
    • 2 st äpple
    • 2 st avokado
    • 2 st selleristjälk
    • 100 g machesallad
    • 200 g krämig getost
    • 4 msk pistagenötter
    • 4 st citronskiva
    • 25 g ärtskott
  • Torsdag frukost 185 Kcal

    Hallonsmoothie

    Ljuvlig hallonsmoothie med citrustoner!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 185 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Skär bort skalet på apelsinen.
    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Späd med vatten om det behövs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl is

    Torsdag lunch 855 Kcal

    Grön quinoasallad med getost och pistage

    En smarrig sallad med krämig getost och hackade nötter på toppen! Perfekt tillbehör på buffén eller som vardagsrätt.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 75 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 855 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 dl vit quinoa, okokt
    • 300 g broccoli
    • 200 g frysta sojabönor
    • 2 st citron
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk dill
    • 2 st äpple
    • 2 st avokado
    • 2 st selleristjälk
    • 100 g machesallad
    • 200 g krämig getost
    • 4 msk pistagenötter
    • 4 st citronskiva
    • 25 g ärtskott

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter.
    • Skär broccoli i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa och lägg i en skål.
    • Pressa ner citron och blanda ner quinoa, sojabönor, olja, kryddor och dill.
    • Skiva halva äpplet och avokado och spara till dekoration.
    • Hacka resten av äpplet, avokadon, selleri och blanda ner.
    • Lägg upp machesallad på en tallrik och lägg på quinoasalladen.
    • Toppa med getost och hackade pistagenötter.
    • Dekorera med äpple, avokado, ärtskott och citron.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 dl vit quinoa, okokt
    • 300 g broccoli
    • 200 g frysta sojabönor
    • 2 st citron
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk dill
    • 2 st äpple
    • 2 st avokado
    • 2 st selleristjälk
    • 100 g machesallad
    • 200 g krämig getost
    • 4 msk pistagenötter
    • 4 st citronskiva
    • 25 g ärtskott

    Torsdag middag 268 Kcal

    Tomatsoppa med färska tomater, selleri och halloumi

    En fräsch tomatsoppa toppad med haloumi och bladpersilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 268 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping för 2 portioner
    • 100 g färgglada tomater
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, basilika, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
    • Dela tomaterna och strimla sellerin.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i en skål och toppa med tomater, selleri och ost.
    • Dekorera med en persiljekvist.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping för 2 portioner
    • 100 g färgglada tomater
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 1 msk bladpersilja
  • Fredag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Fredag lunch 855 Kcal

    Grön quinoasallad med getost och pistage

    En smarrig sallad med krämig getost och hackade nötter på toppen! Perfekt tillbehör på buffén eller som vardagsrätt.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 75 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 855 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 dl vit quinoa, okokt
    • 300 g broccoli
    • 200 g frysta sojabönor
    • 2 st citron
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk dill
    • 2 st äpple
    • 2 st avokado
    • 2 st selleristjälk
    • 100 g machesallad
    • 200 g krämig getost
    • 4 msk pistagenötter
    • 4 st citronskiva
    • 25 g ärtskott

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter.
    • Skär broccoli i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa och lägg i en skål.
    • Pressa ner citron och blanda ner quinoa, sojabönor, olja, kryddor och dill.
    • Skiva halva äpplet och avokado och spara till dekoration.
    • Hacka resten av äpplet, avokadon, selleri och blanda ner.
    • Lägg upp machesallad på en tallrik och lägg på quinoasalladen.
    • Toppa med getost och hackade pistagenötter.
    • Dekorera med äpple, avokado, ärtskott och citron.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 dl vit quinoa, okokt
    • 300 g broccoli
    • 200 g frysta sojabönor
    • 2 st citron
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk dill
    • 2 st äpple
    • 2 st avokado
    • 2 st selleristjälk
    • 100 g machesallad
    • 200 g krämig getost
    • 4 msk pistagenötter
    • 4 st citronskiva
    • 25 g ärtskott

    Fredag middag 603 Kcal

    Oxfilé med parmesanbakad silverlök

    En oxfilébit med en parmesanbakad silverlök. Köttet serveras med en klick bearnaisesås, brynta champinjoner och lök - lyxig middagsmåltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 603 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 150 g champinjon
    • 2 st rödlök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 msk bladpersilja
    Parmesanbakad silverlök
    • 4 st silverlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 msk olivolja
    • 1 dl grädde
    • 2 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skiva bacon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 °C.
    • Skala och koka lökarna hela i ca 15 min.
    • Låt dem svalna.
    • Skär av toppen på löken och gröp ur innanmätet.
    • Ställ lökarna på en smord ugnsplåt.
    • Hacka innanmätet från löken i fint.
    • Skala och hacka vitlöken fint och hacka rosmarinen.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök, vitlök och rosmarin några minuter.
    • Häll i grädden och låt koka ihop.
    • Ta av kastrullen från värmen och rör ner riven parmesanost.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Fyll lökarna med röran och linda en baconskiva runt.
    • Ställ in plåten i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Gör sedan bearnaisesåsen.
    • Smält smöret och ställ åt sidan.
    • Skala och finhacka löken och lägg i en annan kastrull tillsammans med pepparkorn, persilja, vinäger och vatten.
    • Låt koka ihop tills hälften återstår.
    • Sila bort lagen och häll tillbaka såsen i kastrullen.
    • Placera den över en annan kastrull med sjudande vatten.
    • Tillsätt äggulor och vispa över vattenbad till såsen blir krämig.
    • Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner det skirade smöret. Börja droppvis och öka sedan till en fin stråle när såsen tjocknar.
    • Smaka av med salt och dragon och ställ åt sidan.
    • Skär köttet i fyra lika stora bitar.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret och bryn köttet ca 3 minuter per sida.
    • Låt köttet ligga kvar i stekpannan och ställ åt sidan.
    • Skiva champinjonerna och strimla rödlöken.
    • Hetta upp stekpannan med smör och bryn svamp och lök i några minuter.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg upp köttet på tallrikar med salladsblad och en ugnsbakad lök på varje tallrik.
    • Lägg en klick bearnaisesås på köttet och toppa med brynta champinjoner och lök.
    • Dekorera med en kvist bladpersilja och servera direkt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 150 g champinjon
    • 2 st rödlök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 msk bladpersilja
    Parmesanbakad silverlök
    • 4 st silverlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 msk olivolja
    • 1 dl grädde
    • 2 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skiva bacon
  • Lördag frukost 270 Kcal

    Äggröra

    Krämig äggröra som du kan servera med lite tomat, gurka om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggröran.
    • Vispa ihop snabbt och lägg upp i en skål.
    • Servera med tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 st cocktailtomat

    Lördag lunch 603 Kcal

    Oxfilé med parmesanbakad silverlök

    En oxfilébit med en parmesanbakad silverlök. Köttet serveras med en klick bearnaisesås, brynta champinjoner och lök - lyxig middagsmåltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 603 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 150 g champinjon
    • 2 st rödlök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 msk bladpersilja
    Parmesanbakad silverlök
    • 4 st silverlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 msk olivolja
    • 1 dl grädde
    • 2 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skiva bacon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 °C.
    • Skala och koka lökarna hela i ca 15 min.
    • Låt dem svalna.
    • Skär av toppen på löken och gröp ur innanmätet.
    • Ställ lökarna på en smord ugnsplåt.
    • Hacka innanmätet från löken i fint.
    • Skala och hacka vitlöken fint och hacka rosmarinen.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök, vitlök och rosmarin några minuter.
    • Häll i grädden och låt koka ihop.
    • Ta av kastrullen från värmen och rör ner riven parmesanost.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Fyll lökarna med röran och linda en baconskiva runt.
    • Ställ in plåten i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Gör sedan bearnaisesåsen.
    • Smält smöret och ställ åt sidan.
    • Skala och finhacka löken och lägg i en annan kastrull tillsammans med pepparkorn, persilja, vinäger och vatten.
    • Låt koka ihop tills hälften återstår.
    • Sila bort lagen och häll tillbaka såsen i kastrullen.
    • Placera den över en annan kastrull med sjudande vatten.
    • Tillsätt äggulor och vispa över vattenbad till såsen blir krämig.
    • Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner det skirade smöret. Börja droppvis och öka sedan till en fin stråle när såsen tjocknar.
    • Smaka av med salt och dragon och ställ åt sidan.
    • Skär köttet i fyra lika stora bitar.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret och bryn köttet ca 3 minuter per sida.
    • Låt köttet ligga kvar i stekpannan och ställ åt sidan.
    • Skiva champinjonerna och strimla rödlöken.
    • Hetta upp stekpannan med smör och bryn svamp och lök i några minuter.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg upp köttet på tallrikar med salladsblad och en ugnsbakad lök på varje tallrik.
    • Lägg en klick bearnaisesås på köttet och toppa med brynta champinjoner och lök.
    • Dekorera med en kvist bladpersilja och servera direkt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 150 g champinjon
    • 2 st rödlök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 msk bladpersilja
    Parmesanbakad silverlök
    • 4 st silverlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 msk olivolja
    • 1 dl grädde
    • 2 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skiva bacon

    Lördag middag 401 Kcal

    Lyxiga riswraps med grönsaker

    Lättlagade riswraps med krispigt innehåll som dippas i en sojadressing med lite sting!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 0.5 st gurka
    • 50 g sockerärtor
    • 8 st risblad
    • 2 dl vitkål
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl alfalfagroddar
    Dippsås
    • 3 msk ljus soja
    • 3 tsk sesamolja
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk sesamfrön
    • 0.5 st röd chili

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser.
    • Skala och strimla grönsakerna.
    • Blötlägg risbladen, ett i taget i 30 sek.
    • Ta upp och lägg på grönsakrna och några korianderblad.
    • Rulla ihop och strö på sesamfrön.
    • Servera rullarna på ett stort fat med groddar tillsammans med dippsåsen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 0.5 st gurka
    • 50 g sockerärtor
    • 8 st risblad
    • 2 dl vitkål
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl alfalfagroddar
    Dippsås
    • 3 msk ljus soja
    • 3 tsk sesamolja
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk sesamfrön
    • 0.5 st röd chili

    Lördag dessert 265 Kcal

    Apelsinsallad med kanelgrädde

    Julens goda apelsinsallad med en topping av kanelgrädde. Fungerar utmärkt att byta ut tranbären tex, till gojibär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st apelsin
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 msk kanel

    Gör så här

    • Skär ut apelsinfiléer med en vass kniv och lägg filéerna i glas.
    • Vispa grädden.
    • Toppa med torkade tranbär eller gojibär + en klick grädde med kanel.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st apelsin
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 msk kanel
  • Söndag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Söndag lunch 401 Kcal

    Lyxiga riswraps med grönsaker

    Lättlagade riswraps med krispigt innehåll som dippas i en sojadressing med lite sting!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 0.5 st gurka
    • 50 g sockerärtor
    • 8 st risblad
    • 2 dl vitkål
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl alfalfagroddar
    Dippsås
    • 3 msk ljus soja
    • 3 tsk sesamolja
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk sesamfrön
    • 0.5 st röd chili

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser.
    • Skala och strimla grönsakerna.
    • Blötlägg risbladen, ett i taget i 30 sek.
    • Ta upp och lägg på grönsakrna och några korianderblad.
    • Rulla ihop och strö på sesamfrön.
    • Servera rullarna på ett stort fat med groddar tillsammans med dippsåsen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 0.5 st gurka
    • 50 g sockerärtor
    • 8 st risblad
    • 2 dl vitkål
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl alfalfagroddar
    Dippsås
    • 3 msk ljus soja
    • 3 tsk sesamolja
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk sesamfrön
    • 0.5 st röd chili

    Söndag middag 603 Kcal

    Oxfilé med parmesanbakad silverlök

    En oxfilébit med en parmesanbakad silverlök. Köttet serveras med en klick bearnaisesås, brynta champinjoner och lök - lyxig middagsmåltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 603 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 150 g champinjon
    • 2 st rödlök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 msk bladpersilja
    Parmesanbakad silverlök
    • 4 st silverlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 msk olivolja
    • 1 dl grädde
    • 2 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skiva bacon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 °C.
    • Skala och koka lökarna hela i ca 15 min.
    • Låt dem svalna.
    • Skär av toppen på löken och gröp ur innanmätet.
    • Ställ lökarna på en smord ugnsplåt.
    • Hacka innanmätet från löken i fint.
    • Skala och hacka vitlöken fint och hacka rosmarinen.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök, vitlök och rosmarin några minuter.
    • Häll i grädden och låt koka ihop.
    • Ta av kastrullen från värmen och rör ner riven parmesanost.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Fyll lökarna med röran och linda en baconskiva runt.
    • Ställ in plåten i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Gör sedan bearnaisesåsen.
    • Smält smöret och ställ åt sidan.
    • Skala och finhacka löken och lägg i en annan kastrull tillsammans med pepparkorn, persilja, vinäger och vatten.
    • Låt koka ihop tills hälften återstår.
    • Sila bort lagen och häll tillbaka såsen i kastrullen.
    • Placera den över en annan kastrull med sjudande vatten.
    • Tillsätt äggulor och vispa över vattenbad till såsen blir krämig.
    • Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner det skirade smöret. Börja droppvis och öka sedan till en fin stråle när såsen tjocknar.
    • Smaka av med salt och dragon och ställ åt sidan.
    • Skär köttet i fyra lika stora bitar.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret och bryn köttet ca 3 minuter per sida.
    • Låt köttet ligga kvar i stekpannan och ställ åt sidan.
    • Skiva champinjonerna och strimla rödlöken.
    • Hetta upp stekpannan med smör och bryn svamp och lök i några minuter.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg upp köttet på tallrikar med salladsblad och en ugnsbakad lök på varje tallrik.
    • Lägg en klick bearnaisesås på köttet och toppa med brynta champinjoner och lök.
    • Dekorera med en kvist bladpersilja och servera direkt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 150 g champinjon
    • 2 st rödlök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 msk bladpersilja
    Parmesanbakad silverlök
    • 4 st silverlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 msk olivolja
    • 1 dl grädde
    • 2 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skiva bacon
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 3 st ägg
  • 300 g varmrökt lax
  • 600 g kycklingfärs
  • 2100 g oxfilé
  • 12 skiva bacon
Övrigt
  • 0.5 tsk ättika
  • 2 dl rostad frömüsli
  • 1 dl is
Kryddor/smaksättare
  • 1 krm salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 14 msk dill
  • 4 st dillkvistar
  • 10 msk ljus soja
  • 6 msk ketjap manis
  • 8 tsk sesamolja
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk kanel
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 2 nypa chiliflakes
  • 5 msk bladpersilja
  • 3 kvist färsk rosmarin
  • 1 kruka färsk koriander
Frukt/grönt
  • 6.5 st avokado
  • 3 dl frysta ärtor
  • 0.5 st mango
  • 300 g sockerärtor
  • 6 st morot
  • 2 st salladslök
  • 2 dl strimlad rödkål
  • 4 st citronklyfta
  • 4 tsk ingefära
  • 10 klyfta vitlök
  • 300 g kantareller
  • 3 st gul lök
  • 4 dl färska blåbär
  • 200 g färgglada tomater
  • 10 st selleristjälk
  • 900 g broccoli
  • 600 g frysta sojabönor
  • 6 st citron
  • 6 st äpple
  • 300 g machesallad
  • 12 st citronskiva
  • 75 g ärtskott
  • 7 st apelsin
  • 1 dl hallon (färska)
  • 450 g champinjon
  • 6 st rödlök
  • 3 st hjärtsallad
  • 12 st silverlök
  • 2 st cocktailtomat
  • 1 st gurka
  • 4 dl vitkål
  • 2 dl alfalfagroddar
  • 1 st röd chili
Torrvaror
  • 400 g sjögräsnudlar
  • 3 tsk flytande honung
  • 20 gram rostade sesamfrön
  • 100 g sojabönor
  • 2 dl pumpafrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl paranötter
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 dl kokosskivor
  • 19 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 12 dl vit quinoa, okokt
  • 12 msk pistagenötter
  • 16 st risblad
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk torkade tranbär
Mejeri
  • 4 dl vispgrädde
  • 37 g smör
  • 4 dl keso, 4%
  • 200 g halloumi
  • 600 g krämig getost
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 4 dl grädde
  • 6 dl parmesan

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!