Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 4 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 975 Kcal

    • Frukost - 409 Kcal

      Äggröra med skinka och nötter

    • Lunch - 252 Kcal

      Krabbröra med sallad

    • Middag - 314 Kcal

      Italiensk torsk med serranoskinka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1009 Kcal

    • Frukost - 258 Kcal

      Yoghurt med bär och granola

    • Lunch - 200 Kcal

      Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    • Middag - 550 Kcal

      Het kycklinggryta med chorizokorv

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1448 Kcal

    • Frukost - 193 Kcal

      Grön smoothie med basilika

    • Lunch - 550 Kcal

      Het kycklinggryta med chorizokorv

    • Middag - 704 Kcal

      Lammfärsbiffar med Ajvarquinoa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1474 Kcal

    • Frukost - 298 Kcal

      Stekt ägg med champinjoner och tomat

    • Lunch - 704 Kcal

      Lammfärsbiffar med Ajvarquinoa

    • Middag - 472 Kcal

      Ugnsbakad lax med dillmarinerade grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1003 Kcal

    • Frukost - 289 Kcal

      Chiafrögröt med hallon

    • Lunch - 352 Kcal

      Het ratatouille med Apertinas Paneer

    • Middag - 362 Kcal

      Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1566 Kcal

    • Frukost - 329 Kcal

      Bananplättar med yoghurt, mandelsmör och vinbär

    • Lunch - 234 Kcal

      Squashtagliatelle med räkor

    • Middag - 644 Kcal

      Glutenfri grönkålspizza med lök, fikon och nötter

    • Mellanmål

    • Dessert - 359 Kcal

      Avokado och chokladmousse

  • Söndag - 1409 Kcal

    • Frukost - 246 Kcal

      Keso med bär och nötter

    • Lunch - 432 Kcal

      Fläskgryta

    • Middag - 731 Kcal

      Mandelpaj med fetaost och tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 76.3 gram

Fett: 71.3 gram

Protein: 74.7 gram

Energi: 1269 kcal

  • Måndag frukost 409 Kcal

    Äggröra med skinka och nötter

    En krämig äggröra som serveras med skinka, nötter och rucolasallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva lufttorkad skinka
    • 0.2 dl valnötter
    • 2 st physalis
    • 100 g rucola

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek äggröran några sekunder.
    • Servera med skinka, nötter, physalis och rucolasallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva lufttorkad skinka
    • 0.2 dl valnötter
    • 2 st physalis
    • 100 g rucola

    Måndag lunch 252 Kcal

    Krabbröra med sallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g crabsticks
    • 1 st salladslök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 2 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Strimla crabsticks på längden och lägg i en skål.
    • Strimla salladslök och blanda ner tillsammans med sweet chilisås, majonnäs, gräddfil, salt och peppar.
    • Lägg sallad på en tallrik och lägg över röran.
    • Toppa med gräslök och en citronklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g crabsticks
    • 1 st salladslök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 2 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta

    Måndag middag 314 Kcal

    Italiensk torsk med serranoskinka

    En härligt italiensk rätt där serranoskinkans sälta ger smak till fisken tillsammans med de soltorkade tomaterna och basilikan. Perfekt för helgen eller en dag när man vill lyxa till det lite!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl Arrabiatasås
    • 2 styck tomat
    • 2 msk grön pesto
    • 4 skivor serranoskinka
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Tina fisken och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg Arrabiatasås i en ugnsform. Skiva tomater och lägg över.
    • Bred på pesto på fisken och linda en serranoskinka runt varje torskbit.
    • Lägg fisken över tomaterna.
    • Hacka soltorkad tomat och lägg över fisken.
    • Strö på parmesanost. Sätt in i ugnen i ca: 15 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl Arrabiatasås
    • 2 styck tomat
    • 2 msk grön pesto
    • 4 skivor serranoskinka
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 basilika
  • Tisdag frukost 258 Kcal

    Yoghurt med bär och granola

    Enkel frukost eller mellanmål som tar under 5 min att få ihop!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 258 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.75 dl färska blåbär
    • 0.75 dl färska björnbär
    • 0.5 dl granola (paulúns)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och toppa med färska bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.75 dl färska blåbär
    • 0.75 dl färska björnbär
    • 0.5 dl granola (paulúns)

    Tisdag lunch 200 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    Italienska smaker, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    • Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med pesto.
    • Häll upp soppan i djup tallrik eller skål och toppa med pestomarinerad mozzarella.

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Tisdag middag 550 Kcal

    Het kycklinggryta med chorizokorv

    En mustig kycklinggryta som går bra att frysa in och spara som matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 tsk olivolja
    • 800 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g chorizo
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 st gul paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingklubborna runt om i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg över i en gryta. Skär korven i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korv, lök, vitlök och paprika några minuter.
    • Lägg ner i grytan och tillsätt krossade tomater, hönsbuljontärning och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt puttra i ca 1 timme.
    • Strimla salladslök och lägg på grytan innan servering.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 tsk olivolja
    • 800 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g chorizo
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 st gul paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 st salladslök
  • Onsdag frukost 193 Kcal

    Grön smoothie med basilika

    En grön vitaminboost som går lika bra som frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 193 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st ananas
    • 0.5 msk basilika
    • 30 g spenat
    • 0.5 st lime
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skär ananas i bitar och lägg i en blender.
    • Lägg ner spenat, basilika och limesaft.
    • Mixa till en jämn smoothie och späd med vatten.
    • Häll upp på glas och servera.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st ananas
    • 0.5 msk basilika
    • 30 g spenat
    • 0.5 st lime
    • 1 dl vatten

    Onsdag lunch 550 Kcal

    Het kycklinggryta med chorizokorv

    En mustig kycklinggryta som går bra att frysa in och spara som matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 tsk olivolja
    • 800 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g chorizo
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 st gul paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingklubborna runt om i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg över i en gryta. Skär korven i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korv, lök, vitlök och paprika några minuter.
    • Lägg ner i grytan och tillsätt krossade tomater, hönsbuljontärning och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt puttra i ca 1 timme.
    • Strimla salladslök och lägg på grytan innan servering.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 tsk olivolja
    • 800 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g chorizo
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 st gul paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 st salladslök

    Onsdag middag 704 Kcal

    Lammfärsbiffar med Ajvarquinoa

    Bjud familjen på en god fredagsmiddag - lammfärsbiffar med ajvarquinoa tillsammans med en citroncréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 704 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g mozarella
    • 0.5 msk olivolja
    Ajvarquinoa
    • 1 dl svart quinoa
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st gul paprika
    • 65 g mozarella
    • 0 salt och svartpeppar
    Citroncréme
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk honung
    • 1 st citron
    Rostade nötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano
    Topping
    • 5 st cornichongurkor
    • 5 st cocktailtomat
    • 2 msk bladpersilja
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Börja med att koka upp quinoa enligt anvisningen på förpackningen, ca13 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Låt svalna.
    • Blanda ner ajvar, hackad lök och persilja.
    • Skär paprika och mozzarella bitar och blanda ner.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Gör sedan citroncrémen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Toppa med lite persilja och rivet citronskal.
    • Ställ in i kylen.
    • Lägg färs i en bunke och blanda ner vitlök, lök, ägg och kryddor.
    • Skär mindre bitar av mozzarella och blanda till en smet.
    • Forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek jämt på båda sidor.
    • Hacka cashewnöttergrovt.
    • Hettauppen stekpanna och rostacashewnötter iolivolja ochströ påtorkad oregano.
    • Servera lammbiffarna med ajvarquinoan och citroncréme.
    • Lägg på cornichonsgurka och tomater.
    • Strö över nötterna och dekorera med persilja och citronklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g mozarella
    • 0.5 msk olivolja
    Ajvarquinoa
    • 1 dl svart quinoa
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st gul paprika
    • 65 g mozarella
    • 0 salt och svartpeppar
    Citroncréme
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk honung
    • 1 st citron
    Rostade nötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano
    Topping
    • 5 st cornichongurkor
    • 5 st cocktailtomat
    • 2 msk bladpersilja
    • 4 st citronklyfta
  • Torsdag frukost 298 Kcal

    Stekt ägg med champinjoner och tomat

    Enkel och snabblagad frukost! Eller behöver du en snabblagad lunch? Då kan du välja detta recept!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 298 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk majonnäs

    Gör så här

    • Dela champinjoner. Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen.
    • Lägg champinjoner  och tomat vid sidan om. Strö på salt och peppar.
    • Låt steka några minuter och lägg upp på en tallrik.
    • Servera med en klick majonnäs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk majonnäs

    Torsdag lunch 704 Kcal

    Lammfärsbiffar med Ajvarquinoa

    Bjud familjen på en god fredagsmiddag - lammfärsbiffar med ajvarquinoa tillsammans med en citroncréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 704 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g mozarella
    • 0.5 msk olivolja
    Ajvarquinoa
    • 1 dl svart quinoa
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st gul paprika
    • 65 g mozarella
    • 0 salt och svartpeppar
    Citroncréme
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk honung
    • 1 st citron
    Rostade nötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano
    Topping
    • 5 st cornichongurkor
    • 5 st cocktailtomat
    • 2 msk bladpersilja
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Börja med att koka upp quinoa enligt anvisningen på förpackningen, ca13 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Låt svalna.
    • Blanda ner ajvar, hackad lök och persilja.
    • Skär paprika och mozzarella bitar och blanda ner.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Gör sedan citroncrémen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Toppa med lite persilja och rivet citronskal.
    • Ställ in i kylen.
    • Lägg färs i en bunke och blanda ner vitlök, lök, ägg och kryddor.
    • Skär mindre bitar av mozzarella och blanda till en smet.
    • Forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek jämt på båda sidor.
    • Hacka cashewnöttergrovt.
    • Hettauppen stekpanna och rostacashewnötter iolivolja ochströ påtorkad oregano.
    • Servera lammbiffarna med ajvarquinoan och citroncréme.
    • Lägg på cornichonsgurka och tomater.
    • Strö över nötterna och dekorera med persilja och citronklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g mozarella
    • 0.5 msk olivolja
    Ajvarquinoa
    • 1 dl svart quinoa
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st gul paprika
    • 65 g mozarella
    • 0 salt och svartpeppar
    Citroncréme
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk honung
    • 1 st citron
    Rostade nötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano
    Topping
    • 5 st cornichongurkor
    • 5 st cocktailtomat
    • 2 msk bladpersilja
    • 4 st citronklyfta

    Torsdag middag 472 Kcal

    Ugnsbakad lax med dillmarinerade grönsaker

    Perfekt lördagsmiddag att bjuda sina vänner på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 472 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.2 st citron
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st fänkål
    • 1 st morot
    • 0.5 st gurka
    • 5 msk dill
    • 1 msk flytande honung
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 2 msk vatten
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 dl salladslök
    • 2 msk mango chutney
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader och lägg laxfiléerna på en ugnsplåt.
    • Skiva citronskivor och pressa den resterande saften över fisken.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i ca 15-20 min.
    • Skär fänkål, morot och gurka tunt med en mandolin eller med en vass kniv.
    • Blanda ihop dill, honung, vinäger och vatten i en skål.
    • Lägg ner grönsakerna och blanda om.
    • Blanda ihop räkor, salladslök, mango chutney och gräddfil i en skål.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg upp grönsaker på en tallrik och lägg på en laxfilé.
    • Toppa med mango chutneysåsen och dekorera med en dillkvist och citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.2 st citron
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st fänkål
    • 1 st morot
    • 0.5 st gurka
    • 5 msk dill
    • 1 msk flytande honung
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 2 msk vatten
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 dl salladslök
    • 2 msk mango chutney
    • 2 msk gräddfil
  • Fredag frukost 289 Kcal

    Chiafrögröt med hallon

    En skål fylld med härligheter - chiagröt med smak av hallon, med en topping av nötter och valfri frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Gör så här

    • Blanda chiafrön , mjölk och hallon  i en skål.
    • Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Toppa med hackad frukt och nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Fredag lunch 352 Kcal

    Het ratatouille med Apertinas Paneer

    Grönsaker med god ost och mycket smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar.
    • Skiva moroten och dela blomkålen i små buketter.
    • Skär osten i stora tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda  och låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och strö över persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Fredag middag 362 Kcal

    Rosmarinkyckling med gratinerad getostpäron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 362 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st päron
    • 50 g krämig getost
    • 1 tsk honung
    • 8 st valnöt
    • 200 g majskycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 msk rosmarin
    • 1 st citron
    • 5 st gröna oliver

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela päron och lägg på en ugnsplåt.
    • Skiva osten och fördela över.
    • Ringla på honung.
    • Strö på nötter.
    • Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna på bägge sidor tills de får färg.
    • Lägg filéerna vid sidan om päronen.
    • Strö på färsk rosmarin och sätt in i ugnen i ca 20-25 minuter.
    • Servera med citron och oliver.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st päron
    • 50 g krämig getost
    • 1 tsk honung
    • 8 st valnöt
    • 200 g majskycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 msk rosmarin
    • 1 st citron
    • 5 st gröna oliver
  • Lördag frukost 329 Kcal

    Bananplättar med yoghurt, mandelsmör och vinbär

    En god och fräsch frukost eller mellanmål! Mandelsmör går utmärkt att byta ut mot hackade mandlar och ta gärna valfria bär om du inte hittar vinbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 329 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 1 klase vinbär
    • 1 msk mandelsmör
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Gör så här

    • Knäck äggen i en stor bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med äggen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Servera med en yoghurt,mandelsmör och vinbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 1 klase vinbär
    • 1 msk mandelsmör
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Lördag lunch 234 Kcal

    Squashtagliatelle med räkor

    En trevlig lunch eller middags måltid som består av tagliatelle gjord på squash, serveras tillsammans med räkor. Toppa maten med citronklyftor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 125 g färska räkor
    • 2 msk persilja
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Hyvla tagliatelle av squashen med en potatisskalare och lägg i en skål.
    • Skala och finhacka vitlök och rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, lök och räkor några minuter.
    • Tillsätt chili, smaka av hur starkt du vill ha.
    • Pressa citron över.
    • Lägg ner squashtagliatellen i stekpannan och blanda runt och strö på mycket persilja.
    • Dekorera med citronklyftor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 125 g färska räkor
    • 2 msk persilja
    • 0.25 st citron

    Lördag middag 644 Kcal

    Glutenfri grönkålspizza med lök, fikon och nötter

    Pizzan räcker till fyra personer, halvera receptet om ni bara är två eller frys in pizzadeg till ett annat tillfälle!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 69 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 644 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pizzabotten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl vatten
    • 3 dl rismjöl
    • 1.75 dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Fyllning
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 150 g färsk grönkål
    • 1 msk olivolja
    • 0 krm salt
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl blandade nötter
    • 2 st färska fikon

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten.
    • Blanda ner alla ingredienser och forma till en lös deg.
    • Låt vila i bunken i 3 timmar med plastfolie över.
    • Sätt ugnen på 250°C.
    • Dela degen i fyra bitar och kavla ut till en pizzabotten med hjälp av lite rismjöl.
    • Lägg på en bakplåtklädd plåt.
    • Bred på creme fraiche på pizzabottnen.
    • Krama lite olivolja på grönkålen och strö på salt och lägg allt pizzan.
    • Skala och strimla löken och lägg över tillsammans med nötter.
    • Skiva fikon och lägg på pizzan.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pizzabotten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl vatten
    • 3 dl rismjöl
    • 1.75 dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Fyllning
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 150 g färsk grönkål
    • 1 msk olivolja
    • 0 krm salt
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl blandade nötter
    • 2 st färska fikon

    Lördag dessert 359 Kcal

    Avokado och chokladmousse

    Nyttig chokladmousse som vem som helst kan baka. Servera med hackade hasselnötter på - en portion innehåller 253 kalorier!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 dl torkade dadlar
    • 1 dl vatten
    • 2 st avokado
    • 4 msk honung
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl kakao
    • 0.5 dl hasselnötter

    Gör så här

    • Lägg dadlarna i vatten i 30 minuter.
    • Skala och dela avokado. Ta bort kärnan och lägg avokado i en matberedare.
    • Tillsätt dadlar, vatten, honung, vanilj och kakaopulver och mixa till en jämn mousse.
    • Servera i höga glas.
    • Toppa med hackade hasselnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 dl torkade dadlar
    • 1 dl vatten
    • 2 st avokado
    • 4 msk honung
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl kakao
    • 0.5 dl hasselnötter
  • Söndag frukost 246 Kcal

    Keso med bär och nötter

    Lågkalori frukost som går supersnabbt att fixa, fungerar utmärkt som mellanmål också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Söndag lunch 432 Kcal

    Fläskgryta

    En varm fläskgryta med torkade äppelskivor och morötter i. Servera grytan med färska spenatblad! Går utmärkt att frysa in och ta upp vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g stekfläsk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl russin
    • 200 g bladspenat

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär lök i mindre bitar och finhacka vitlök.
    • Skala och skär sötpotatis och morot i bitar.
    • Hetta upp en gryta med smör och stek köttet tillsammans med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, kalvfond, ketjap manis och örtagårdskrydda.
    • Häll på vatten.
    • Blanda ner äppelskivor och russin och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda på svag värme i 1 timme.
    • Rör om då och då och tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Tillsätt morötter mot slutet och koka ytterligare 5 minuter.
    • Servera med bladspenat.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g stekfläsk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl russin
    • 200 g bladspenat

    Söndag middag 731 Kcal

    Mandelpaj med fetaost och tomater

    En härlig paj som går bra att äta kall vid en picknick eller precis nygräddad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 67 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 731 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ingredienserna till pajskalet och låt degen vila i kylskåp cirka 15 minuter.
    • Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
    • Lägg spenaten i pajskalet.
    • Toppa med soltorkade tomater, hackad basilika (spara lite till garnering) och fetaost.
    • Strö på sesamfrön och fördela tomaterna över.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar och häll över pajen.
    • Grädda i mitten av ugnen tills osten fått fin färg i cirka 25 minuter.
    • Garnera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 8 st ägg
  • 2 skiva lufttorkad skinka
  • 100 g crabsticks
  • 350 g fryst torskrygg
  • 4 skivor serranoskinka
  • 800 g kycklingklubbor
  • 200 g chorizo
  • 500 g lammfärs
  • 300 g laxfilé
  • 1 dl handskalade räkor i lag
  • 200 g majskycklingfilé
  • 125 g färska räkor
  • 600 g stekfläsk
Mejeri
  • 2 msk grädde
  • 108.5 tsk smör
  • 4 msk gräddfil
  • 2 msk riven parmesanost
  • 5 dl turkisk yoghurt
  • 125 g mozzarella
  • 130 g mozarella
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 225 g Apetina panéer
  • 50 g krämig getost
  • 10 g färsk jäst
  • 2.5 dl crème fraiche
  • 125 g keso
  • 200 g fetaost
  • 1 dl mjölk
Torrvaror
  • 2.2 dl valnötter
  • 8 tsk olivolja
  • 1000 g krossade tomater
  • 3 tsk flytande honung
  • 1 dl svart quinoa
  • 1 dl vit quinoa, okokt
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 msk chiafrön
  • 1.25 dl blandade nötter
  • 8 st valnöt
  • 1 msk mandelsmör
  • 3 dl rismjöl
  • 1.75 dl majsmjöl
  • 0.5 dl maizena
  • 2 msk psylliumhusk
  • 1 dl kakao
  • 0.5 dl hasselnötter
  • 50 g torkade äppelbitar
  • 1 dl russin
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 0.5 msk sesamfrön
Frukt/grönt
  • 2 st physalis
  • 100 g rucola
  • 3 st salladslök
  • 2 dl blandsallad
  • 5 st citronklyfta
  • 2 styck tomat
  • 0.5 basilika
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 1.75 dl färska blåbär
  • 0.75 dl färska björnbär
  • 3.5 st gul lök
  • 6.5 klyfta vitlök
  • 2.5 st gul paprika
  • 0.5 st ananas
  • 30 g spenat
  • 0.5 st lime
  • 2 st rödlök
  • 2.45 st citron
  • 8 st cocktailtomat
  • 2.5 st champinjoner
  • 1 st fänkål
  • 4 st morot
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 dl hallon (frysta)
  • 0.75 st squash
  • 0.5 st grön paprika
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 1 st päron
  • 0.5 st banan
  • 1 klase vinbär
  • 0.5 st röd chili
  • 150 g färsk grönkål
  • 2 st färska fikon
  • 2 st avokado
  • 1 st sötpotatis
  • 300 g bladspenat
  • 150 g färgglada tomater
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk gräslök
  • 3 tsk örtagårdskrydda
  • 3 msk grön pesto
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 2 nypa chiliflakes
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1.5 tsk torkade örter
  • 1 dl ajvar relish
  • 5 msk persilja
  • oregano
  • 2 msk bladpersilja
  • 5 msk dill
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk mango chutney
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm malen curry
  • 1 msk rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 kruka färsk basilika
Övrigt
  • 0.5 dl Arrabiatasås
  • 120 g soltorkade tomater i olja
  • 0.5 dl granola (paulúns)
  • 6 msk honung
  • 5 st cornichongurkor
  • 0.5 msk majonnäs
  • 1 dl frukt och bär
  • 5 st gröna oliver
  • 1 dl torkade dadlar

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!