Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 38 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1192 Kcal

    • Frukost - 591 Kcal

      Omelettrulle med ost, skinka och avokado

    • Lunch - 332 Kcal

      Renskavsröra med pepparrot och äpple

    • Middag - 269 Kcal

      Kalkon med gremolata och ugnskokta grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1078 Kcal

    • Frukost - 120 Kcal

      Grön smoothie

    • Lunch - 332 Kcal

      Renskavsröra med pepparrot och äpple

    • Middag - 625 Kcal

      Lax- och skaldjurspaj med ägghack

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 994 Kcal

    • Frukost - 216 Kcal

      Yoghurt med blodapelsin och pistagenötter

    • Lunch - 269 Kcal

      Kalkon med gremolata och ugnskokta grönsaker

    • Middag - 509 Kcal

      Vegopytt med halloumi, dadlar och valnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1325 Kcal

    • Frukost - 120 Kcal

      Grön smoothie

    • Lunch - 625 Kcal

      Lax- och skaldjurspaj med ägghack

    • Middag - 353 Kcal

      Asiatisk nudelsallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 226 Kcal

      Rostad Ketomüsli

  • Fredag - 1251 Kcal

    • Frukost - 356 Kcal

      Yoghurt med ketomüsli

    • Lunch - 295 Kcal

      Torsk med ugnsrostade grönsaker

    • Middag - 600 Kcal

      Gratinerad aubergine med tacoköttfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1961 Kcal

    • Frukost - 254 Kcal

      Naturell omelett med bär och frukt

    • Lunch - 600 Kcal

      Gratinerad aubergine med tacoköttfärs

    • Middag - 530 Kcal

      Oxfilé med kantarellsås

    • Mellanmål

    • Dessert - 578 Kcal

      Päronpaj med mandel

  • Söndag - 1115 Kcal

    • Frukost - 356 Kcal

      Yoghurt med ketomüsli

    • Lunch - 353 Kcal

      Asiatisk nudelsallad

    • Middag - 406 Kcal

      Kycklingsoppa med ädelost

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 63.7 gram

Fett: 84.3 gram

Protein: 65 gram

Energi: 1273.6 kcal

  • Måndag frukost 591 Kcal

    Omelettrulle med ost, skinka och avokado

    Avokado har ett högt näringsvärde och brukar ibland kallas som en superråvara! Vad är avokado bra för? Superråvaran innehåller vitamin A, E och avokatin B, alfa- och betakaroten, biotin samt vegetabiliska och omättade fetter.  Avokado är även full med antioxidanter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 591 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva ost
    • 50 g rökt skinka
    • 1 st avokado

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt stelna någon minut, lägg på ost och skinka.
    • Gröp ur avokadon och skär i skivor.
    • Lägg på avokadon på omeletten och låt stelna helt. L
    • Lägg upp omeletten på en skärbräda och rulla ihop till en rulle. Skär i skivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva ost
    • 50 g rökt skinka
    • 1 st avokado

    Måndag lunch 332 Kcal

    Renskavsröra med pepparrot och äpple

    Servera familjen med en lyxig helglunch - renskavsröra med pepparrot och äpple! Resterna (om det blir några) passar perfekt för måndagens matlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g renskav
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk purjolök

    Gör så här

    • Skär renskavsskinkan i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg röran på salladsblad och dekorera med apelsinklyfta och strimlad purjolök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g renskav
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk purjolök

    Måndag middag 269 Kcal

    Kalkon med gremolata och ugnskokta grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 269 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st liten sötpotatis
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st blomkål
    • 100 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 400 g kalkonfilé
    • 1 tsk olivolja
    Gremolata
    • 5 msk persilja
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 tsk citronskal
    Dekoration
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och skär sötpotatis i mindre bitar och lägg i en ugnsform.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skiva lök.
    • Skär blomkål och broccoli i buketter.
    • Blanda ner alla grönsaker med sötpotatisen.
    • Strö på salt, peppar och häll på vatten.
    • Smula en buljongtärning över och strö på lite örtkryddor.
    • Strö på salt och peppar på kalkonfiléerna och bryn dem runt om i lite olja.
    • Strö på lite örtkryddor och lägg på dem över grönsakerna.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills kalkonen är genomstekt.
    • Gör under tiden gremolatan genom att finhacka persilja och lägg i en skål.
    • Pressa ner vitlök och blanda ner riven parmesan. Riv lite citronskal över och blanda om.
    • Skiva kalkonfiléerna och lägg på gremolatan över.
    • Dekorera med persilja och citronskivor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st liten sötpotatis
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st blomkål
    • 100 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 400 g kalkonfilé
    • 1 tsk olivolja
    Gremolata
    • 5 msk persilja
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 tsk citronskal
    Dekoration
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 st citron
  • Tisdag frukost 120 Kcal

    Grön smoothie

    En frisk mättande smoothie med sting av ingefära, god till frukost och mellanmål. Förvara i kylskåpet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 120 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st kiwi
    • 1 st banan
    • 5 msk mynta
    • 3 tsk ingefära
    • 130 g mango (fryst)
    • 50 g spenat
    • 400 g vatten

    Gör så här

    • Dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Skala kiwi och banan.
    • Mixa alla ingredienserna i en blender till en jämn smoothie.
    • Resterande 3 portioner sparar du i en tät försluten flaska i kylskåpet.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st kiwi
    • 1 st banan
    • 5 msk mynta
    • 3 tsk ingefära
    • 130 g mango (fryst)
    • 50 g spenat
    • 400 g vatten

    Tisdag lunch 332 Kcal

    Renskavsröra med pepparrot och äpple

    Servera familjen med en lyxig helglunch - renskavsröra med pepparrot och äpple! Resterna (om det blir några) passar perfekt för måndagens matlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g renskav
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk purjolök

    Gör så här

    • Skär renskavsskinkan i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg röran på salladsblad och dekorera med apelsinklyfta och strimlad purjolök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g renskav
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk purjolök

    Tisdag middag 625 Kcal

    Lax- och skaldjurspaj med ägghack

    Lyxig paj med lax, skaldjur och ägg i. Dekorera pajen med citron och dillkvistar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 625 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajdeg
    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 40 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 3 st kokt ägg
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 1 kruka krispsallad
    • 125 gram räkor i lag
    • 100 g rimmad lax
    • 75 g sockerärtor
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Börja med pajdegen.
    • Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg.
    • Tryck ut i pajform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
    • Grädda skalet i 175 grader i ca 12-15 minuter tills skalet fått lite färg.
    • Låt svalna.
    • Skala och hacka ägg.
    • Lägg i en skål och blanda ner majonnäs, salt, svartpeppar och dill.
    • Fördela sallad i pajskalet och lägg på ägghacket.
    • Häll av räkorna och lägg i högar på pajen.
    • Lägg på laxskivorna.
    • Strimla sockerärtor och gröp ur granatäpplekärnor.
    • Lägg på pajen och toppa med skivad citron och dillkvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajdeg
    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 40 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 3 st kokt ägg
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 1 kruka krispsallad
    • 125 gram räkor i lag
    • 100 g rimmad lax
    • 75 g sockerärtor
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 2 st dillkvistar
  • Onsdag frukost 216 Kcal

    Yoghurt med blodapelsin och pistagenötter

    En fräsch skål med yoghurt toppat med blodapelsin bitar och hackade pistagenötter - enkel och god frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Lägg upp yoghurt på ett fat.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär skivor.
    • Lägg upp på tallriken och toppa med pistagenötter

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 2 msk pistagenötter

    Onsdag lunch 269 Kcal

    Kalkon med gremolata och ugnskokta grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 269 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st liten sötpotatis
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st blomkål
    • 100 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 400 g kalkonfilé
    • 1 tsk olivolja
    Gremolata
    • 5 msk persilja
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 tsk citronskal
    Dekoration
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och skär sötpotatis i mindre bitar och lägg i en ugnsform.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skiva lök.
    • Skär blomkål och broccoli i buketter.
    • Blanda ner alla grönsaker med sötpotatisen.
    • Strö på salt, peppar och häll på vatten.
    • Smula en buljongtärning över och strö på lite örtkryddor.
    • Strö på salt och peppar på kalkonfiléerna och bryn dem runt om i lite olja.
    • Strö på lite örtkryddor och lägg på dem över grönsakerna.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills kalkonen är genomstekt.
    • Gör under tiden gremolatan genom att finhacka persilja och lägg i en skål.
    • Pressa ner vitlök och blanda ner riven parmesan. Riv lite citronskal över och blanda om.
    • Skiva kalkonfiléerna och lägg på gremolatan över.
    • Dekorera med persilja och citronskivor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st liten sötpotatis
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st blomkål
    • 100 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 400 g kalkonfilé
    • 1 tsk olivolja
    Gremolata
    • 5 msk persilja
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 tsk citronskal
    Dekoration
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 st citron

    Onsdag middag 509 Kcal

    Vegopytt med halloumi, dadlar och valnötter

    En fräsch och färgrik måltid med halloumi, valnötter och kål som smaksätts med citron och persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st orange paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g kidneybönor
    • 3 st dadlar (färska)
    • 5 st valnöt
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.33 msk persilja
    • 50 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    Topping
    • 20 g böngroddar

    Gör så här

    • Skala och hacka rödlök i mindre bitar.
    • Skär paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök.
    • Häll av bönorna och skölj av.
    • Tillsätt bönor i stekpannan tillsammans med dadlar, valnötter, salt och svartpeppar.
    • Låt steka några minuter.
    • Skär grönkålen grovt och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och citronsaft och blanda runt.
    • Toppa med granatäpplekärnor och persilja.
    • Skär halloumi i bitar och stek i olivolja till de fått en gyllene färg.
    • Lägg halloumin över vegopytten och servera med grönkålssallad och böngroddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st orange paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g kidneybönor
    • 3 st dadlar (färska)
    • 5 st valnöt
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.33 msk persilja
    • 50 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    Topping
    • 20 g böngroddar
  • Torsdag frukost 120 Kcal

    Grön smoothie

    En frisk mättande smoothie med sting av ingefära, god till frukost och mellanmål. Förvara i kylskåpet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 120 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st kiwi
    • 1 st banan
    • 5 msk mynta
    • 3 tsk ingefära
    • 130 g mango (fryst)
    • 50 g spenat
    • 400 g vatten

    Gör så här

    • Dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Skala kiwi och banan.
    • Mixa alla ingredienserna i en blender till en jämn smoothie.
    • Resterande 3 portioner sparar du i en tät försluten flaska i kylskåpet.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st kiwi
    • 1 st banan
    • 5 msk mynta
    • 3 tsk ingefära
    • 130 g mango (fryst)
    • 50 g spenat
    • 400 g vatten

    Torsdag lunch 625 Kcal

    Lax- och skaldjurspaj med ägghack

    Lyxig paj med lax, skaldjur och ägg i. Dekorera pajen med citron och dillkvistar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 625 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajdeg
    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 40 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 3 st kokt ägg
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 1 kruka krispsallad
    • 125 gram räkor i lag
    • 100 g rimmad lax
    • 75 g sockerärtor
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Börja med pajdegen.
    • Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg.
    • Tryck ut i pajform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
    • Grädda skalet i 175 grader i ca 12-15 minuter tills skalet fått lite färg.
    • Låt svalna.
    • Skala och hacka ägg.
    • Lägg i en skål och blanda ner majonnäs, salt, svartpeppar och dill.
    • Fördela sallad i pajskalet och lägg på ägghacket.
    • Häll av räkorna och lägg i högar på pajen.
    • Lägg på laxskivorna.
    • Strimla sockerärtor och gröp ur granatäpplekärnor.
    • Lägg på pajen och toppa med skivad citron och dillkvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajdeg
    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 40 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 3 st kokt ägg
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 1 kruka krispsallad
    • 125 gram räkor i lag
    • 100 g rimmad lax
    • 75 g sockerärtor
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 2 st dillkvistar

    Torsdag middag 353 Kcal

    Asiatisk nudelsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 61 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 353 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g sötpotatisnudlar
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 2 msk sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 st lime
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet.
    • Strimla alla grönsaker i mindre bitar och finhacka chili.
    • Lägg chili, olja, riven vitlök, riven ingefära, ketjap manis, soja, sesamfrön och de strimlade grönsakerna i en skål.
    • Blanda ihop och lägg ner nudlarna.
    • Blanda ner hackad koriander och pressa limesaft över.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera med limeklyftor och strö över lite extra koriander.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g sötpotatisnudlar
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 2 msk sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 st lime
    • 1 msk färsk koriander

    Torsdag dessert 226 Kcal

    Rostad Ketomüsli

    God müsli som inte innehåller mycket kolhydrater och passar perfekt när du äter ketogen kost. Förvara müslin i en burk och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 226 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Hacka nötterna grovt.
    • Rosta frön och paranötter i en torr panna i några minuter. Häll i en skål.
    • Rosta valnötter och hasselnötter i en torr panna och häll på honung och strö på kanel.
    • Låt rosta ytterligare någon minut och blanda ner i skålen med frön och paranötter.
    • Tillsätt kokosskivor och blanda om.
    • Häll upp müslin i en burk med lock.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 dl kokosskivor
  • Fredag frukost 356 Kcal

    Yoghurt med ketomüsli

    Servera din yoghurt med hemmagjord ketomüsli. Sök på ketomüsli i receptbanken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 portion ketomüsli

    Gör så här

    • Lägg yoghurt och müsli i en skål och servera!
    • 1 portion = 3/4 dl müsli

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 portion ketomüsli

    Fredag lunch 295 Kcal

    Torsk med ugnsrostade grönsaker

    En trevlig tallrik med torskfilé och ugnsrostade grönsaker till, toppa med pinjenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 295 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 440 g torskrygg
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st orange paprika
    • 100 g haricots verts
    • 100 g körsbärstomater
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk pinjenötter
    • 1 msk basilika

    Gör så här

    • Tina fisken.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär squash, rödlök och paprika i mindre bitar.
    • Dela haricot verts.
    • Lägg alla grönsaker i en ugnsform och häll över olivolja.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Salt och peppra fisken och lägg över grönsakerna.
    • Toppa med pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Lägg på färsk basilika och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 440 g torskrygg
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st orange paprika
    • 100 g haricots verts
    • 100 g körsbärstomater
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk pinjenötter
    • 1 msk basilika

    Fredag middag 600 Kcal

    Gratinerad aubergine med tacoköttfärs

    Fyll auberginen med tacofärs, toppa med riven ost och jalapeno. Servera den gratinerade auberginen med en syrlig salsa och garnera med färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 600 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g blandfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.75 dl riven ost
    • 1 st jalapeno
    • 1 tsk torkad oregano
    Syrlig salsa sallad
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g körsbärstomater
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st avokado
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk citronsaft
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela auberginen och gröp ur lite av köttet så att det blir ett hål och lägg på en ugnsplåt.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn färsen.
    • Skala och hacka lök och vitlök och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt tacokrydda och tomatpuré.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela färsen i auberginehalvorna.
    • Lägg på riven ost, jalapeno och oregano.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Gör under tiden salsan genom att skära alla grönsaker i mindre bitar.
    • Lägg i en skål och blanda ner koriander, salt, peppar, citron och olivolja.
    • Servera auberginehalvorna med salsan och garnera med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g blandfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.75 dl riven ost
    • 1 st jalapeno
    • 1 tsk torkad oregano
    Syrlig salsa sallad
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g körsbärstomater
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st avokado
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk citronsaft
    • 1 tsk olivolja
  • Lördag frukost 254 Kcal

    Naturell omelett med bär och frukt

    Enkel omelett med en topping av frukt och bär, går utmärkt att byta ut frukten till några andra frukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk smör
    • 1 dl Bär
    • 0.5 st kiwi
    • 0.25 dl granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg och salt i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Låt steka i ca 3 minuter.
    • Lägg upp på ett fat och toppa med blandade bär och frukt.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk smör
    • 1 dl Bär
    • 0.5 st kiwi
    • 0.25 dl granatäppelkärnor

    Lördag lunch 600 Kcal

    Gratinerad aubergine med tacoköttfärs

    Fyll auberginen med tacofärs, toppa med riven ost och jalapeno. Servera den gratinerade auberginen med en syrlig salsa och garnera med färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 600 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g blandfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.75 dl riven ost
    • 1 st jalapeno
    • 1 tsk torkad oregano
    Syrlig salsa sallad
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g körsbärstomater
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st avokado
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk citronsaft
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela auberginen och gröp ur lite av köttet så att det blir ett hål och lägg på en ugnsplåt.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn färsen.
    • Skala och hacka lök och vitlök och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt tacokrydda och tomatpuré.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela färsen i auberginehalvorna.
    • Lägg på riven ost, jalapeno och oregano.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Gör under tiden salsan genom att skära alla grönsaker i mindre bitar.
    • Lägg i en skål och blanda ner koriander, salt, peppar, citron och olivolja.
    • Servera auberginehalvorna med salsan och garnera med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g blandfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.75 dl riven ost
    • 1 st jalapeno
    • 1 tsk torkad oregano
    Syrlig salsa sallad
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g körsbärstomater
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st avokado
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk citronsaft
    • 1 tsk olivolja

    Lördag middag 530 Kcal

    Oxfilé med kantarellsås

    Bjud över dina vänner på en riktigt lyxmiddag. Laga en god oxfilé tillsammans med en kantarellsås och grönsaker till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g oxfilé
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaker
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g sockerärtor
    • 1 krm salt
    Sås
    • 200 g kantareller
    • 3 st schalottenlök
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g grönmögelost

    Gör så här

    • Skär köttet i fyra bitar.
    • Sätt ugnen på 175 °C.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om.
    • Strö på salt och peppar. 
    • Sätt in i ugnen i 7–10 minuter beroende på hur rött du vill ha köttet.
    • Skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Skala och finhacka löken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantarellerna i ca 5 minuter.
    • Tillsätt löken och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Slå på grädde och vatten och låt koka ihop i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smula ner osten och låt koka i ytterligare 5 minuter.
    • Bryt broccolin i buketter.
    • Skala och skiva rödlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, broccoli och sockerärter i någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera köttet med wokade grönsaker och en rejäl klick sås. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g oxfilé
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaker
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g sockerärtor
    • 1 krm salt
    Sås
    • 200 g kantareller
    • 3 st schalottenlök
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g grönmögelost

    Lördag dessert 578 Kcal

    Päronpaj med mandel

    Ett recept på päronpaj med mandeltäcke - perfekt dessert till en picknick utomhus i solen - serveras med créme fraiche! Hela pajen ligger på 518 kcal.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 578 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 200 g smör
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 3 st ägg
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 dl rismjöl
    • 2 tsk bakpulver
    • 3 msk citronsaft
    • 3 st päron
    Tillbehör
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl mandelspån

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa rumsvarmt smör och sukrin luftigt med elvispen i en bunke.
    • Tillsätt ägg, mandelmjöl, rismjöl och bakpulver och vispa till en jämn smet.
    • Blanda ner citronsaften.
    • Fördela smeten i en stor form, cirka 25 cm i diameter, eller i fyra mindre smorda formar.
    • Skala och kärna ur två päron och skär i mindre bitar. Fördela päronbitarna jämnt ovanpå smeten.
    • Skiva det sista päronet och lägg skivorna lite dekorativt på toppen.
    • Strö över mandelspån.
    • Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter (cirka 15minuter för små pajer) eller tills en provsticka kommer upp torr.
    • Låt pajen svalna i formen och servera med crème fraiche. 

    Ingredienser

    6 portioner

    • 200 g smör
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 3 st ägg
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 dl rismjöl
    • 2 tsk bakpulver
    • 3 msk citronsaft
    • 3 st päron
    Tillbehör
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl mandelspån
  • Söndag frukost 356 Kcal

    Yoghurt med ketomüsli

    Servera din yoghurt med hemmagjord ketomüsli. Sök på ketomüsli i receptbanken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 portion ketomüsli

    Gör så här

    • Lägg yoghurt och müsli i en skål och servera!
    • 1 portion = 3/4 dl müsli

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 portion ketomüsli

    Söndag lunch 353 Kcal

    Asiatisk nudelsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 61 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 353 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g sötpotatisnudlar
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 2 msk sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 st lime
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet.
    • Strimla alla grönsaker i mindre bitar och finhacka chili.
    • Lägg chili, olja, riven vitlök, riven ingefära, ketjap manis, soja, sesamfrön och de strimlade grönsakerna i en skål.
    • Blanda ihop och lägg ner nudlarna.
    • Blanda ner hackad koriander och pressa limesaft över.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera med limeklyftor och strö över lite extra koriander.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g sötpotatisnudlar
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 2 msk sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 st lime
    • 1 msk färsk koriander

    Söndag middag 406 Kcal

    Kycklingsoppa med ädelost

    Gillar du ädelost? Då kommer du gilla den här soppan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 406 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 10 st champinjoner
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 75 g st agur ost
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 75 g sockerärtor
    • 75 g sparris
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, och kycklingfärs någon minut.
    • Strö på kryddor.
    • Skär paprika och champinjoner i mindre bitar och tillsätt i stekpannan.
    • Rör ner ädelosten och späd med vatten.
    • Tillsätt buljongtärning och låt sjuda 5 minuter.
    • Skär sockerärtor och sparris i mindre bitar och lägg ner i grytan.
    • Lägg i tomaterna och häll sedan upp i soppskålar och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 10 st champinjoner
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 75 g st agur ost
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 75 g sockerärtor
    • 75 g sparris
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 st basilikakvist
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 9 st ägg
  • 50 g rökt skinka
  • 200 g renskav
  • 800 g kalkonfilé
  • 6 st kokt ägg
  • 250 gram räkor i lag
  • 200 g rimmad lax
  • 440 g torskrygg
  • 500 g blandfärs
  • 600 g oxfilé
  • 250 g kycklingfärs
Mejeri
  • 284 tsk smör
  • 2 skiva ost
  • 2 dl gräddfil
  • 4 msk riven parmesanost
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 50 g halloumi
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1.5 dl riven ost
  • 1 dl grädde
  • 100 g grönmögelost
  • 1 dl crème fraiche
  • 75 g st agur ost
Frukt/grönt
  • 5 st avokado
  • 5 st purjolök
  • 1 st äpple
  • 4 dl blomkålsbuketter i olika färger
  • 4 st salladsblad
  • 4 st apelsinskiva
  • 2 st liten sötpotatis
  • 2.5 st gul paprika
  • 2.25 st röd paprika
  • 1.5 st gul lök
  • 200 g broccoli
  • 0.5 st blomkål
  • 7 klyfta vitlök
  • citronskal
  • 3 st citron
  • 2.5 st kiwi
  • 2 st banan
  • 6 tsk ingefära
  • 260 g mango (fryst)
  • 100 g spenat
  • 2 kruka krispsallad
  • 625 g sockerärtor
  • 1.25 st granatäpple
  • 1 st blodapelsin
  • 3.75 st rödlök
  • 0.75 st orange paprika
  • 3 st dadlar (färska)
  • 50 g grönkål
  • 8 msk citronsaft
  • 20 g böngroddar
  • 4 st salladslök
  • 1 st röd chili
  • 2 msk färsk ingefära
  • 3 st lime
  • 0.5 st squash
  • 100 g haricots verts
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 st aubergine
  • 0.25 dl granatäppelkärnor
  • 1 st broccolistånd
  • 200 g kantareller
  • 3 st schalottenlök
  • 3 st päron
  • 10 st champinjoner
  • 75 g sparris
  • 6 st cocktailtomat
Övrigt
  • 5 msk majonnäs
  • 2 st jalapeno
  • 1 dl Bär
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk pepparrot
  • 2 msk gräslök
  • 1.5 st kycklingbuljongtärning
  • 2 tsk örtkryddor provencale
  • 10.33 msk persilja
  • 2 msk bladpersilja
  • 10 msk mynta
  • 5 tsk salt
  • 2 msk dill
  • 4 st dillkvistar
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk ketjap manis
  • 2 msk soja
  • 10 msk färsk koriander
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk basilika
  • 1 påse tacokrydda
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 st basilikakvist
Torrvaror
  • 12.5 tsk olivolja
  • 9 dl mandelmjöl
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk pistagenötter
  • 50 g kidneybönor
  • 5 st valnöt
  • 400 g sötpotatisnudlar
  • 4 msk sesamfrön
  • 2 dl pumpafrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl paranötter
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 dl kokosskivor
  • 1 msk pinjenötter
  • 0.5 dl sukrin gold
  • 1 dl rismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mandelspån

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!