Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 38

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 935 Kcal

    • Frukost - 255 Kcal

      Skinkomelett

    • Lunch - 327 Kcal

      Quinoasallad med buffelmozzarella

    • Middag - 235 Kcal

      Persisk lammgryta á la Ulrika

    • Mellanmål - 119 Kcal

      Halv avokado

    • Dessert

  • Tisdag - 1178 Kcal

    • Frukost - 153 Kcal

      Yoghurt med hallon och granatäpple

    • Lunch - 386 Kcal

      Keso Mexican Style med tonfisk – 1 portion

    • Middag - 639 Kcal

      Kycklinggratäng med mango

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1298 Kcal

    • Frukost - 215 Kcal

      Linfröfrallor med tranbär

    • Lunch - 624 Kcal

      Äggwrap med tropisk kalkonröra

    • Middag - 459 Kcal

      Kebabspett med ajvar och varma grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 998 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch

    • Middag - 615 Kcal

      Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    • Mellanmål - 159 Kcal

      Ulrikas Hälsobank

      Yoghurt med frukt

    • Dessert

  • Fredag - 1501 Kcal

    • Frukost - 471 Kcal

      Ägghack med rökt lax

    • Lunch - 395 Kcal

      Högrevsburgare

    • Middag - 635 Kcal

      Fisktacos med chilimajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1829 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch - 399 Kcal

      Laxpytt med parmesan

    • Middag - 662 Kcal

      Kalkonschnitzel med bearnaisesås

    • Mellanmål

    • Dessert - 523 Kcal

      Trädgårdstårta

  • Söndag - 1068 Kcal

    • Frukost - 98 Kcal

      Glutenfri Foccacia

    • Lunch - 731 Kcal

      Mandelpaj med fetaost och tomater

    • Middag - 240 Kcal

      Spagetti med tomat, squash och parmesan

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 40.6 gram

Fett: 82.5 gram

Protein: 79.9 gram

Energi: 1258 kcal

  • Måndag frukost 255 Kcal

    Skinkomelett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 0.25 st röd paprika

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Låt steka någon minut, lägg på skinka när omeletten börjar stelna.
    • Lägg upp på en tallrik och vik ihop. Hacka paprikan och toppa med den hackade paprikan!

    Måndag lunch 327 Kcal

    Quinoasallad med buffelmozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 327 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk finhackad basilika
    • 120 g buffelmozzarella
    • 2 msk gula russin
    • 2 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda quinoan med soltorkade tomater, körsbärstomater, salt och svartpeppar.
    • Skär squash och paprika i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner squash, paprika och rödlök och stek några minuter.
    • Blanda ner allt i skålen med quinoa och hackad basilika.
    • Lägg mozzarella över och toppa med russin och pumpafrön.

    Måndag middag 235 Kcal

    Persisk lammgryta á la Ulrika

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 57 gram

    Energi: 235 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 2 st gul lök
    • 4 klyfta vitlök
    • 1.5 st chilifrukter
    • 3 msk msk smör
    • 1.75 kg lammkött
    • 6 tsk riven ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 tsk kardemumma
    • 3 tsk kanel
    • 2 msk curry
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl dl vatten
    • 2 msk ketjap manis
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 15 st torkade aprikoser
    • 2 st kanelstång
    • 10 st kardemummakapsel
    • 1 st salladslök
    • 2 styck tomat
    • 1 kruka färsk koriander
    Tillbehör
    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0 msk pistagenötter
    • 6 msk gula russin
    • 6 msk ajvar relish
    • 6 st pepperoni

    Gör så här

    • Skala och skiva löken, finhacka vitlök och chili.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek kött, lök, vitlök, chili och ingefära i omgångar.
    • Lägg i en stor järngryta.
    • Vid stekning, krydda med salt, peppar, malen kanel, malen kardemumma och curry.
    • Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, aprikoser, kanelstång och kardemummakapslar.
    • Strimla salladslök och koriander och lägg ner i grytan.
    • Koka grytan i 1,5 timme.
    • Smaka av med kryddor och toppa med hackade tomater.
    • Servera med yoghurt, pistagenötter, russin, ajvar relish och pepperoni

    Måndag mellanmål 119 Kcal

    Halv avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 119 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Halv avokado
    • 0.5 st avocado

    Gör så här

    Välj ut en mogen avokado (det kan vara en svår utmaning!), dela den och strö över lite salt eller örtagårdsgrydda och ät med sked eller i skivor.

  • Tisdag frukost 153 Kcal

    Yoghurt med hallon och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 153 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål.
    • Gröp ur kärnorna från granatäpplet och lägg över yoghurten.
    • Toppa med hallon.

    Tisdag lunch 386 Kcal

    Keso Mexican Style med tonfisk – 1 portion

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 386 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g spenat
    • 75 g keso mexican salsa
    • 100 g tonfisk i grillad paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 5 st små plommontomater
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Lägg bladspenat på en tallrik.
    • Lägg över keso och tonfisk.
    • Toppa med paprika, rödlök.
    • Dela cocktailtomaterna och lägg över.
    • Toppa med en basilikakvist.

    Tisdag middag 639 Kcal

    Kycklinggratäng med mango

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 639 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk mango chutney
    • 1 msk hackad dill
    • 1 dl riven ost
    • 0.5 st mango
    • 0 dillkvistar
    Tillbehör
    • 10 st salladsblad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen runt om tillsammans med vitlök.
    • Tillsätt strimlad purjolök, paprika, grädde, hönsbuljongtärning, mango chutney och dill.
    • Häll blandningen i en ugnsfast form och strö på riven ost.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skär mango i bitar och lägg över gratängen.
    • Dekorera med dillkvistar och servera med en grönsallad.
  • Onsdag frukost 215 Kcal

    Linfröfrallor med tranbär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 215 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g gram rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 25 g fibrex
    • 2.75 dl havregryn
    • 1 dl dl bovetemjöl
    • 0.35 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    • 3 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölk. Låt jästen blandas ut och tillsätt övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå några minuter och låt jäsa under plast i 2 timmar.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt ugnen på 225°C och grädda i mitten av ugnen i 20 min och låt sedan svalna.

    Onsdag lunch 624 Kcal

    Äggwrap med tropisk kalkonröra

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 624 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 g smör
    • 0.2 st ananas
    • 0.5 st salladslök
    • 0.2 dl gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 100 g rökt kalkon

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Grädda en omelett och låt svalna på en tallrik. Hacka kalkonkött, tärna ananas, strimla salladslök och lägg i en skål.
    • Tillsätt gräddfil, majonnäs, salt och peppar.
    • Lägg ett salladsblad på omeletten och klicka på kalkonröran.
    • Toppa med skivad paprika och hackad gräslök
    • Vik ihop till en wrap.

    Onsdag middag 459 Kcal

    Kebabspett med ajvar och varma grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 350 g nötfärs
    • 3 msk ajvar relish
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk msk smör
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 3 msk hackad persilja
    • 0.6 dl gräddfil

    Gör så här

    • Lägg köttfärsen i en bunke och blanda ner ajvar.
    •  Finhacka vitlöken och vänd ner i köttfärsen med salt och svartpeppar.
    • Forma till avlånga biffar och trä upp på spett.
    • Platta till dem och stek i smör några minuter.
    • Skär grönsakerna i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lite snabbt.
    •  Krydda med salt och peppar och vänd ner persilja.
    • Fördela grönsaksblandningen en tallrik och placera kebabspetten bredvid.
    •  Toppa med en klick gräddfil.
  • Torsdag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Torsdag middag 615 Kcal

    Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175  ̊C.
    • Blanda alla ingredienser till biffarna i en skål och forma till fyra biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna tills de fått fin färg.
    • Lägg på en ugnsform och ställ in i ugnen tills de blivit genomgräddade, ca 15 minuter.
    • Hyvla gurka med en potatisskalare.
    • Blanda gurkan med agavesirap, vitvinsvinäger, sweet chilisås, sesamfrön och koriander.

     

    • Skala och hacka löken till såsen.
    • Finhacka vitlöken och chilin.
    • Hacka jordnötterna och bryn allting i olja eller smör.
    • Tillsätt kokosmjölken och koka upp.
    • Låt koka ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.

     

    • Servera biffarna med gurksalladen och jordnötssåsen.

    Torsdag mellanmål 159 Kcal

    Ulrikas Hälsobank

    Yoghurt med frukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. Häll upp yoghurten i en skål och håll över frukten
    3. Servera

     

  • Fredag frukost 471 Kcal

    Ägghack med rökt lax

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 471 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 100 g varmrökt lax
    • 1 st salladsblad
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hacka äggen och lägg i en skål.
    • Blanda ner majonnäs, salt, peppar och gräslök.
    • Lägg upp på en tallrik och servera med lax och sallad.
    • Dekorera med gräslök och citronskiva.

    Fredag lunch 395 Kcal

    Högrevsburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 0 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Fredag middag 635 Kcal

    Fisktacos med chilimajonnäs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl créme fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.75 klyfta riven vitlök
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st styck finhackad rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Tina fisken och skär i mindre bitar. Strö på salt och peppar och doppa bitarna i ett uppvispat ägg och därefter i ströbrödet och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca: 12 min.
    • Gör under tiden chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör mangosalsa genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner rödlök, eventuell limesaft, salt och peppar.
    • Servera fisktacos i stora salladsblad med morötter i stavar, chilimajjo och mangosalsa.
  • Lördag frukost 245 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 0 jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Lördag lunch 399 Kcal

    Laxpytt med parmesan

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 399 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk finhackad basilika
    • 150 g ruccola
    • 2 msk pinjenötter
    • 1.5 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skär laxfilén i kuber. Skala och hacka lök.
    • Skär squash, aubergine och paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lax och grönsaker tillsammans med vitlök. Låt steka några minuter och krydda och blanda ner färsk basilika.
    • Lägg rucolasallad på ett fat och lägg på laxpytten.
    • Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och strö över.
    • Toppa med riven parmesan och dekorera med basilika.

    Lördag middag 662 Kcal

    Kalkonschnitzel med bearnaisesås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 662 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kalkonfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 1 dl mjöl av bovete
    • 8 g smör
    • 1 st citron
    • 3 msk bearnaisesås
    • 2 dl blandsallad
    • 2 styck tomat

    Gör så här

    • Dela kalkonfiléerna om de är tjocka och skiva dem på längden till tunna skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ett ägg i en skål.
    • Häll upp ströbröd och mjöl på varsin tallrik.
    • Doppa kalkonfiléerna i mjölet, sedan i ägg och sist i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kalkonschnitzlarna 2-3 minuter på bägge sidor på medelvärme.
    • Pressa över citronsaft och servera med bearnaisesås, salladsblad och tomater.

    Lördag dessert 523 Kcal

    Trädgårdstårta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -58 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 523 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 150 g smör
    • 4 st ägg
    • 2 dl sukrin melis
    • 3 dl dl cashewnötter
    • 1 dl kokosmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 2 tsk tsk bakpulver
    • 1 st äpple
    • 0.5 st citron
    Topping
    • 100 g vaniljkesella
    • 0.5 dl créme fraiche
    • 1.5 dl hallon (färska)
    • 1 klase vinbär

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 °C. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
    • Vispa ägg och sukrin pösigt.
    • Lägg cashewnötterna i en matberedare och mixa till ett fint mjöl och vänd ihop med kokosmjöl, vaniljpulver och bakpulver. Vänd ner i äggsmeten och tillsätt det smälta smöret.
    • Riv äpplet grovt och rör ner det i smeten och pressa i citronsaft.
    • Smöra och bröa en springform och häll smeten i formen.
    • Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills kakan är torr.
    • Vispa ihop vaniljkesella med crème fraiche till en fluffig smet.
    • Fördela det över den avsvalnade kakan och toppa med valfria bär eller frukter.
  • Söndag frukost 98 Kcal

    Glutenfri Foccacia

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 98 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 5 dl dl vatten
    • 25 g färsk jäst
    • 1 tsk salt
    • 7.5 g pofiber
    • 1 dl dl majsmjöl
    • 2 dl dl rismjöl
    • 3 dl dl bovetemjöl
    • 1 msk boveteflingor
    • 100 g soltorkade tomater
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 0 flingsalt
    • 2 msk olivolja

    Gör så här

    • Blanda ut jästen i vatten. Blanda ner salt och alla mjölsorter. Blanda om 5 minuter och täck med plast.
    • Låt jäsa 2 timmar. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg degen (den ska vara lös) i en bakplåtsklädd form.
    • Strö på boveteflingor. Tryck ner de soltorkade tomaterna och strö på havssalt och hackad färsk rosmarin.
    • Häll på olivolja och sätt in i ugnen i 30 minuter. Skär i bitar och servera

    Söndag lunch 731 Kcal

    Mandelpaj med fetaost och tomater

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -65 gram

    Fett: 67 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 731 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ingredienserna till pajskalet och låt degen vila i kylskåp cirka 15 minuter.
    • Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
    • Lägg spenaten i pajskalet.
    • Toppa med soltorkade tomater, hackad basilika (spara lite till garnering) och fetaost.
    • Strö på sesamfrön och fördela tomaterna över.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar och häll över pajen.
    • Grädda i mitten av ugnen tills osten fått fin färg i cirka 25 minuter.
    • Garnera med basilikablad.

    Söndag middag 240 Kcal

    Spagetti med tomat, squash och parmesan

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 240 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g Root Pasta Spaghetti
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 klyfta riven vitlök
    • 10 st st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl parmesan
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Skölj spagettin.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, squash och vitlök någon minut.
    • Lägg ner spagettin och tomater.
    • Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Rör om och lägg på riven parmesanost och färska basilikablad.
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 15 st ägg
  • 25 g rökt skinka
  • 1.75 kg lammkött
  • 6 st pepperoni
  • 100 g tonfisk i grillad paprika
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 100 g rökt kalkon
  • 350 g nötfärs
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 st kokt ägg
  • 100 g varmrökt lax
  • 300 g högrevsburgare
  • 220 g torskrygg
  • 250 g laxfilé
  • 400 g kalkonfilé
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 4 msk finhackad basilika
  • 6 tsk kardemumma
  • 4 tsk kanel
  • 2 msk curry
  • 2 msk ketjap manis
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 st kanelstång
  • 10 st kardemummakapsel
  • 1 kruka färsk koriander
  • 11 msk ajvar relish
  • 0.25 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk mango chutney
  • 1 krm brödkrydda
  • 2 tsk salt
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 kvist färsk persilja
  • chiliflakes
  • 0.75 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • flingsalt
Mejeri
  • 2 tsk tsk smör
  • 120 g buffelmozzarella
  • 4.33 msk msk smör
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 175 g keso mexican salsa
  • 267 g smör
  • 3 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • 50 g färsk jäst
  • 6 dl mjölk
  • 0.8 dl gräddfil
  • 1 dl havredryck
  • 2 dl sojayoghurt
  • 1.25 dl créme fraiche
  • 4 msk kesella
  • 1.5 msk riven parmesanost
  • 100 g vaniljkesella
  • 200 g fetaost
  • 0.5 dl parmesan
Frukt/grönt
  • 3 st röd paprika
  • 50 g körsbärstomater
  • 1 st squash
  • 2.25 st rödlök
  • 7 klyfta vitlök
  • 1.5 st chilifrukter
  • 6 tsk riven ingefära
  • 2.5 st salladslök
  • 5 styck tomat
  • 0.5 st avocado
  • 0.5 st granatäpple
  • 2.5 dl hallon (färska)
  • 100 g spenat
  • 5 st små plommontomater
  • basilika
  • 3.25 klyfta riven vitlök
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st gul paprika
  • 1 msk hackad dill
  • 1.5 st mango
  • dillkvistar
  • 15 st salladsblad
  • 0.2 st ananas
  • 2 msk gräslök
  • 1 st aubergine
  • 3 msk hackad persilja
  • 1.5 st äpple
  • 2 st röd chili
  • 1 st gurka
  • 4 msk koriander
  • 1 st nektarin
  • 8 st färsk jordgubbe
  • 1 st grön kiwi
  • 1.5 dl blåbär
  • 1 st citronklyfta
  • 50 g spetskål
  • 75 g cocktailtomater
  • 2 st morot
  • 1 st avokado
  • 0.25 st styck finhackad rödlök
  • 0.5 st lime
  • 1 st banan
  • jordgubbar
  • 6 st hallon
  • 0.5 st mini squash
  • 150 g ruccola
  • 1.5 st citron
  • 2 dl blandsallad
  • 1 klase vinbär
  • 100 g bladspenat
  • 1 kruka färsk basilika
  • 150 g färgglada tomater
  • 10 st st cocktailtomat
  • basilikablad
Torrvaror
  • 1 dl vit quinoa
  • 3 tsk olivolja
  • 8 msk gula russin
  • 2 msk pumpakärnor
  • 200 g krossade tomater
  • 15 st torkade aprikoser
  • pistagenötter
  • 17.5 g pofiber
  • 1 dl linfrön
  • 25 g fibrex
  • 3.75 dl havregryn
  • 4 dl dl bovetemjöl
  • 0.35 dl sojamjöl
  • 20 g psylliumhusk
  • 3 msk torkade tranbär
  • 3.5 msk olivolja
  • 3 tsk agavesirap
  • 1.5 msk sesamfrön
  • 100 g jordnötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 70 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 dl mjöl av bovete
  • 2 dl sukrin melis
  • 3 dl dl cashewnötter
  • 1 dl kokosmjöl
  • 2 tsk tsk bakpulver
  • 1 dl dl majsmjöl
  • 2 dl dl rismjöl
  • 1 msk boveteflingor
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk msk fiberhusk
  • 200 g Root Pasta Spaghetti
Övrigt
  • 150 g soltorkade tomater i olja
  • 8 dl dl vatten
  • 25 g gram rapsolja
  • 3.5 msk majonnäs
  • 1 msk sweet chilisås
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 3 msk bearnaisesås
  • 100 g soltorkade tomater
  • 2.5 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!