Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 37 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 73.3 gram

Fett: 91.1 gram

Protein: 70.8 gram

Energi: 1432.7 kcal

  • Måndag frukost 420 Kcal

    Yoghurt med bär och rostad bovetemüsli

    En frukost som innehåller din egenrostade bovetemüsli. Sök på rostad bovetemüsli med kokosskivor i receptbanken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 420 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.75 dl rostad bovetemüsli med kokosskivor

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål och toppa med bär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.75 dl rostad bovetemüsli med kokosskivor

    Måndag lunch 877 Kcal

    Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    Denna paj är perfekt att frysa in och ta upp vid behov! Om du vill göra en egen pajdeg så kan du använda dig av receptet nedan.Eget pajskal: 100 g smör 2 msk psylliumhusk 2 dl mandelmjöl 1 ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 877 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Lägg pajskalet i en pajform med bakplåtspapper. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter.
    • Höj värmen till 200 grader. Skala och finhacka lök och riv vitlöken fint. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn färs, lök och vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt ajvar relish.
    • kär alla grönsaker i mindre bitar och stek i olivolja någon minut.
    • Fördela köttfärsen i pajskalet och strö över lite färsk oregano.
    • Lägg över grönsakerna och smula fetaosten över.
    • Lägg på strimlad rödlök.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll blandningen över pajen.
    • Strö över lite örtagårdskrydda och grädda 25 minuter i ugnen.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Måndag middag 200 Kcal

    Tomatsoppa toppad med pestomarinerad mozzarella

    Vill du ha lite hetta i din tomatsoppa så lägg i lite färsk chili eller en nya chiliflakes!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm torkad basilika
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 3 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt krossade tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    • Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär mozzarella i bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner pesto.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med mozzarella.
    • Dekorera med basilikakvistar.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm torkad basilika
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 3 st basilikakvist

    Måndag dessert 269 Kcal

    Rostad bovetemüsli med kokosskivor

    Rosta din egen müsli på spisen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 269 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 3 dl bovetekross
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 dl vatten
    • 3 msk rapsolja
    • 2 msk fiberhonung Nicks
    • 1 dl paranötter
    • 2 dl valnötter
    • 2 dl mandel
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Hetta upp en stor stekpanna och lägg ner bovetekross, kryddor och salt och rosta någon minut.
    • Häll över rapsolja, vatten och hälften av fiberhonungen.
    • Sänk värmen och rosta i 10 minuter på låg värme.
    • Rör om flera gånger.
    • Lägg på en plåt.
    • Rosta nötter och frön  i en torr stekpanna och häll på resten av fiberhonungen.
    • Lägg på plåten och blanda ner kokos.
    • Låt svalna och förvara müslin i en burk med lock.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 3 dl bovetekross
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 dl vatten
    • 3 msk rapsolja
    • 2 msk fiberhonung Nicks
    • 1 dl paranötter
    • 2 dl valnötter
    • 2 dl mandel
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 dl kokosskivor
  • Tisdag frukost 196 Kcal

    detox

    Spenatdrink med ingefära

    En god spenatdrink med ingefära som är perfekt att starta dagen med!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 1 st banan
    • 2 dl fryst mango
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 3 dl vatten

    Gör så här

    • Lägg spenat i en blender och lägg i en skalad apelsin och banan.
    • Tillsätt mango, färsk riven ingefära och pressa ner lime.
    • Mixa tillsammans. Häll i vatten och mixa till bra konsistens.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 1 st banan
    • 2 dl fryst mango
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 3 dl vatten

    Tisdag lunch 200 Kcal

    Tomatsoppa toppad med pestomarinerad mozzarella

    Vill du ha lite hetta i din tomatsoppa så lägg i lite färsk chili eller en nya chiliflakes!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm torkad basilika
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 3 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt krossade tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    • Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär mozzarella i bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner pesto.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med mozzarella.
    • Dekorera med basilikakvistar.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm torkad basilika
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 3 st basilikakvist

    Tisdag middag 369 Kcal

    Torskrygg med stekta grönsaker

    En god fiskrätt med citronkräm!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 7.5 g smör
    • 1 st morot
    • 1 st gul morot
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör citroncrèmen genom att blanda yoghurt med citronskal och saft från en halv citron. Salta och peppra och ställ kallt.
    • Krydda torsken med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek torsken några minuter.
    • Lägg på en tallrik.
    • Skala morötterna.
    • Skär alla grönsaker i stavar, hetta upp en stekpanna med olivolja och stek grönsakerna någon minut.
    • Strö över hackad färsk dill.
    • Lägg upp grönsakerna på tallriken och häll över såsen.
    • Lägg en klyfta citron bredvid och en dillkvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 7.5 g smör
    • 1 st morot
    • 1 st gul morot
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 salt och vitpeppar
  • Onsdag frukost 196 Kcal

    detox

    Spenatdrink med ingefära

    En god spenatdrink med ingefära som är perfekt att starta dagen med!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 1 st banan
    • 2 dl fryst mango
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 3 dl vatten

    Gör så här

    • Lägg spenat i en blender och lägg i en skalad apelsin och banan.
    • Tillsätt mango, färsk riven ingefära och pressa ner lime.
    • Mixa tillsammans. Häll i vatten och mixa till bra konsistens.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 1 st banan
    • 2 dl fryst mango
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 3 dl vatten

    Onsdag lunch 877 Kcal

    Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    Denna paj är perfekt att frysa in och ta upp vid behov! Om du vill göra en egen pajdeg så kan du använda dig av receptet nedan.Eget pajskal: 100 g smör 2 msk psylliumhusk 2 dl mandelmjöl 1 ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 877 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Lägg pajskalet i en pajform med bakplåtspapper. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter.
    • Höj värmen till 200 grader. Skala och finhacka lök och riv vitlöken fint. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn färs, lök och vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt ajvar relish.
    • kär alla grönsaker i mindre bitar och stek i olivolja någon minut.
    • Fördela köttfärsen i pajskalet och strö över lite färsk oregano.
    • Lägg över grönsakerna och smula fetaosten över.
    • Lägg på strimlad rödlök.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll blandningen över pajen.
    • Strö över lite örtagårdskrydda och grädda 25 minuter i ugnen.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Onsdag middag 456 Kcal

    Risnudelsallad med kyckling

    En nudelsallad med kyckling är en smakrik maträtt som passar de flesta tillfällen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 456 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.25 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g vermicellinudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.25 st röd chili
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.25 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 1 msk Srirachamajonnäs

    Gör så här

    • Skär kycklingen i strimlor.
    • Lägg i en skål tillsammans med olivolja och ketjap manis.
    • Skala och riv vitlök och ingefära.
    • Finhacka chili och blanda ner i marinaden och rör om.
    • Salta och peppra.
    • Låt marinera 15 min.
    • Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
    • Häll av vattnet i durkslag och lägg i en skål.
    • Skala och riv vitlök.
    • Finhacka chili.
    • Skiva salladslök tunt.
    • Skala och strimla morot.
    • Skär sockerärtor i strimlor.
    • Lägg ner grönsakerna i nudelsalladen.
    • Rosta sesamfrön i ett torr panna 2 min.
    • Tillsätt ketjap manis, sesamolja och limesaft.
    • Salta och peppra.
    • Rör runt så allt blandas med nudlarna.
    • Hetta upp en stekpanna.
    • Bryn kycklingen ett par minuter.
    • Toppa nudelsalladen med hackad koriander.
    • Lägg kycklingen på fat och dekorera med limeklyftor och korianderkvistar.
    • Servera med färdigköpt shirachamajonnäs.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.25 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g vermicellinudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.25 st röd chili
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.25 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 1 msk Srirachamajonnäs
  • Torsdag frukost 421 Kcal

    Omelett med ost och bacon

    En riktigt frukostklassiker med ägg, ost och bacon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 421 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g tärnad bacon
    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.25 st rödlök

    Gör så här

    • Stek bacon knaprigt i en torr stekpanna. Lägg upp på hushållspapper.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och svartpeppar. Hetta upp en stekpanna häll på äggsmeten och stek på svag värme några minuter. Lägg på ost och stek tills omeletten är klar.
    • Lägg upp på en tallrik.
    • Hacka persilja fint och lägg på tillsammans med bacon. Skala och finhacka rödlök och lägg över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g tärnad bacon
    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.25 st rödlök

    Torsdag lunch 456 Kcal

    Risnudelsallad med kyckling

    En nudelsallad med kyckling är en smakrik maträtt som passar de flesta tillfällen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 456 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.25 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g vermicellinudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.25 st röd chili
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.25 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 1 msk Srirachamajonnäs

    Gör så här

    • Skär kycklingen i strimlor.
    • Lägg i en skål tillsammans med olivolja och ketjap manis.
    • Skala och riv vitlök och ingefära.
    • Finhacka chili och blanda ner i marinaden och rör om.
    • Salta och peppra.
    • Låt marinera 15 min.
    • Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
    • Häll av vattnet i durkslag och lägg i en skål.
    • Skala och riv vitlök.
    • Finhacka chili.
    • Skiva salladslök tunt.
    • Skala och strimla morot.
    • Skär sockerärtor i strimlor.
    • Lägg ner grönsakerna i nudelsalladen.
    • Rosta sesamfrön i ett torr panna 2 min.
    • Tillsätt ketjap manis, sesamolja och limesaft.
    • Salta och peppra.
    • Rör runt så allt blandas med nudlarna.
    • Hetta upp en stekpanna.
    • Bryn kycklingen ett par minuter.
    • Toppa nudelsalladen med hackad koriander.
    • Lägg kycklingen på fat och dekorera med limeklyftor och korianderkvistar.
    • Servera med färdigköpt shirachamajonnäs.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.25 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g vermicellinudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.25 st röd chili
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.25 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 1 msk Srirachamajonnäs

    Torsdag middag 369 Kcal

    Torskrygg med stekta grönsaker

    En god fiskrätt med citronkräm!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 7.5 g smör
    • 1 st morot
    • 1 st gul morot
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör citroncrèmen genom att blanda yoghurt med citronskal och saft från en halv citron. Salta och peppra och ställ kallt.
    • Krydda torsken med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek torsken några minuter.
    • Lägg på en tallrik.
    • Skala morötterna.
    • Skär alla grönsaker i stavar, hetta upp en stekpanna med olivolja och stek grönsakerna någon minut.
    • Strö över hackad färsk dill.
    • Lägg upp grönsakerna på tallriken och häll över såsen.
    • Lägg en klyfta citron bredvid och en dillkvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 7.5 g smör
    • 1 st morot
    • 1 st gul morot
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 salt och vitpeppar
  • Fredag frukost 420 Kcal

    Yoghurt med bär och rostad bovetemüsli

    En frukost som innehåller din egenrostade bovetemüsli. Sök på rostad bovetemüsli med kokosskivor i receptbanken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 420 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.75 dl rostad bovetemüsli med kokosskivor

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål och toppa med bär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.75 dl rostad bovetemüsli med kokosskivor

    Fredag lunch 200 Kcal

    Tomatsoppa toppad med pestomarinerad mozzarella

    Vill du ha lite hetta i din tomatsoppa så lägg i lite färsk chili eller en nya chiliflakes!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm torkad basilika
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 3 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt krossade tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    • Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär mozzarella i bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner pesto.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med mozzarella.
    • Dekorera med basilikakvistar.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm torkad basilika
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
    • 3 st basilikakvist

    Fredag middag 712 Kcal

    Sesampanerad schnitzel med citron och dillmajonnäs

    Snabbt och gott, servera med valfri blandsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 70 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 712 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 6 msk sesamfrön
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 50 g grönsallad
    Dillmajonäs
    • 3 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    1. Strö på salt och peppar på kalvfiléerna.
    2. Vänd filéerna i mjöl.
    3. Vispa upp ett ägg och doppa filéerna i.
    4. Vänd dem i sesamfrön och stek dem gyllenbruna i smör i ca 4 minuter per sida.
    5. Pressa citron över filéerna.
    6. Blanda ihop alla ingredienser till dillmajonnäsen och servera tillsammans med kalvfiléerna och blandsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 6 msk sesamfrön
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 50 g grönsallad
    Dillmajonäs
    • 3 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron
  • Lördag frukost 421 Kcal

    Omelett med ost och bacon

    En riktigt frukostklassiker med ägg, ost och bacon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 421 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g tärnad bacon
    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.25 st rödlök

    Gör så här

    • Stek bacon knaprigt i en torr stekpanna. Lägg upp på hushållspapper.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och svartpeppar. Hetta upp en stekpanna häll på äggsmeten och stek på svag värme några minuter. Lägg på ost och stek tills omeletten är klar.
    • Lägg upp på en tallrik.
    • Hacka persilja fint och lägg på tillsammans med bacon. Skala och finhacka rödlök och lägg över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g tärnad bacon
    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.25 st rödlök

    Lördag lunch 877 Kcal

    Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    Denna paj är perfekt att frysa in och ta upp vid behov! Om du vill göra en egen pajdeg så kan du använda dig av receptet nedan.Eget pajskal: 100 g smör 2 msk psylliumhusk 2 dl mandelmjöl 1 ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 877 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Lägg pajskalet i en pajform med bakplåtspapper. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter.
    • Höj värmen till 200 grader. Skala och finhacka lök och riv vitlöken fint. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn färs, lök och vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt ajvar relish.
    • kär alla grönsaker i mindre bitar och stek i olivolja någon minut.
    • Fördela köttfärsen i pajskalet och strö över lite färsk oregano.
    • Lägg över grönsakerna och smula fetaosten över.
    • Lägg på strimlad rödlök.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll blandningen över pajen.
    • Strö över lite örtagårdskrydda och grädda 25 minuter i ugnen.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Lördag middag 466 Kcal

    Nötgryta med sötpotatis

    En perfekt rätt att servera när ni är många vid middagsbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 466 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.25 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 600 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 2 dl rödvin
    • 2.5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 st lagerblad
    • 8 st kryddpepparkorn
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g inlagda rödbetor
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skär sötpotatis i tärningar.
    • Skala och skär löken i bitar.
    • Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en gryta med olivolja.
    • Stek grytbitar tillsammans med sötpotatis, lök och vitlök.
    • Salta och peppra.
    • Tillsätt örtagårdskrydda, rödvin och vatten.
    • Smula ner buljongtärningen.
    • Tillsätt ketjap manis, lagerblad och kryddpepparkorn.
    • Låt koka 1.5 timmar.
    • Späd med vatten om det behövs.
    • Riv blomkål på rivjärn till blomkålsris.
    • Lägg blomkålsriset i en skål.
    • Skala och strimla morot.
    • Finhacka persilja.
    • Blanda ner med blomkålen.
    • Salta och peppra.
    • Servera köttgrytan med blomkålsriset och inlagda rödbetor.
    • Dekorera med persiljekvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.25 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 600 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 2 dl rödvin
    • 2.5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 st lagerblad
    • 8 st kryddpepparkorn
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g inlagda rödbetor
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Lördag dessert 264 Kcal

    Chokladmousse med hallon

    Så gott att bjuda på efter en middag med vänner!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1.5 dl vispgrädde
    • 1 st ägg
    • 50 g mörk choklad
    Topping
    • 20 g mörk choklad
    • 10 st hallon

    Gör så här

    • Vispa grädden fluffig i en skål.
    • Separera äggvitan och äggulan.
    • Vispa äggvitan i en annan skål till ett fast skum.
    • Smält chokladen över ett vattenbad.
    • Häll den i en skål och blanda ner äggulan. Vänd ner äggviteskummet i grädden och blanda, vänd sedan ner äggvite- och gräddblandningen i chokladen.
    • Lägg upp moussen i fyra små skålar.
    • Låt stå i kylen 1 timme. Toppa med lite riven choklad och hallon.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1.5 dl vispgrädde
    • 1 st ägg
    • 50 g mörk choklad
    Topping
    • 20 g mörk choklad
    • 10 st hallon
  • Söndag frukost 420 Kcal

    Yoghurt med bär och rostad bovetemüsli

    En frukost som innehåller din egenrostade bovetemüsli. Sök på rostad bovetemüsli med kokosskivor i receptbanken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 420 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.75 dl rostad bovetemüsli med kokosskivor

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål och toppa med bär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.75 dl rostad bovetemüsli med kokosskivor

    Söndag lunch 466 Kcal

    Nötgryta med sötpotatis

    En perfekt rätt att servera när ni är många vid middagsbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 466 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.25 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 600 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 2 dl rödvin
    • 2.5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 st lagerblad
    • 8 st kryddpepparkorn
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g inlagda rödbetor
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skär sötpotatis i tärningar.
    • Skala och skär löken i bitar.
    • Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en gryta med olivolja.
    • Stek grytbitar tillsammans med sötpotatis, lök och vitlök.
    • Salta och peppra.
    • Tillsätt örtagårdskrydda, rödvin och vatten.
    • Smula ner buljongtärningen.
    • Tillsätt ketjap manis, lagerblad och kryddpepparkorn.
    • Låt koka 1.5 timmar.
    • Späd med vatten om det behövs.
    • Riv blomkål på rivjärn till blomkålsris.
    • Lägg blomkålsriset i en skål.
    • Skala och strimla morot.
    • Finhacka persilja.
    • Blanda ner med blomkålen.
    • Salta och peppra.
    • Servera köttgrytan med blomkålsriset och inlagda rödbetor.
    • Dekorera med persiljekvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.25 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 600 g högrev
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 2 dl rödvin
    • 2.5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 st lagerblad
    • 8 st kryddpepparkorn
    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g inlagda rödbetor
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Söndag middag 481 Kcal

    Grillad blomkål med chevréost och hasselnötter

    Blomkålen blir så god när den bakas i stekpannan och toppas med krämig chevré, sötma från aprikoser och knapriga hasselnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g chevreost
    • 2 st torkade aprikoser
    • 3 msk hasselnötter
    • 25 g ärtskott

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn blomkålsskivan på bägge sidor så att den får fin färg.
    • Strö på havssalt och svartpeppar.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på osten.
    • Skiva aprikoser och strö över osten tillsammans med hasselnötter.
    • Dekorera med ärtskott.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g chevreost
    • 2 st torkade aprikoser
    • 3 msk hasselnötter
    • 25 g ärtskott
Mejeri
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 450 g fetaost
  • 10 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 375 g mozzarella
  • 18 g smör
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 4 skiva ost
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 50 g chevreost
Frukt/grönt
  • 11.5 dl hallon
  • 1.5 dl blåbär
  • 6.5 st gul lök
  • 14 klyfta vitlök
  • 1.75 st squash
  • 1.5 st orange paprika
  • 1.5 st röd paprika
  • 2 st rödlök
  • 12 dl rucola
  • 100 g spenat
  • 2 st apelsin
  • 2 st banan
  • 4 dl fryst mango
  • 3 msk färsk ingefära
  • 1.5 st lime
  • 8 st morot
  • 2 st gul morot
  • 1 st purjolök
  • 1.75 st citron
  • 2 tsk citronskal
  • 1 st röd chili
  • 2 st salladslök
  • 200 g sockerärtor
  • 50 g grönsallad
  • 0.5 st sötpotatis
  • 2.25 st blomkålshuvud
  • 25 g ärtskott
Övrigt
  • 3 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 2 msk fiberhonung Nicks
  • 2 msk Srirachamajonnäs
  • 3 msk majonnäs
  • 4 dl rödvin
  • 200 g inlagda rödbetor
  • 70 g mörk choklad
Torrvaror
  • 14 tsk olivolja
  • 1200 g krossade tomater
  • 3 tsk flytande honung
  • 3 dl bovetekross
  • 3 msk rapsolja
  • 1 dl paranötter
  • 2 dl valnötter
  • 2 dl mandel
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 2 dl kokosskivor
  • 200 g vermicellinudlar
  • 8 msk sesamfrön
  • 0.5 dl dinkelsikt
  • 2 st torkade aprikoser
  • 3 msk hasselnötter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1500 g nötfärs
  • 19 st ägg
  • 1000 g torskrygg
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 150 g tärnad bacon
  • 300 g schnitzelfiléer av kalv
  • 1200 g högrev
Kryddor/smaksättare
  • 3.5 tsk örtagårdskrydda
  • 3 dl ajvar relish
  • 3 msk färsk oregano
  • 3 st grönsaksbuljongtärning
  • 3 krm torkad basilika
  • 3 msk grön pesto
  • 9 st basilikakvist
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 5 msk dill
  • 6 msk ketjap manis
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 msk färsk koriander
  • 6 msk färsk persilja
  • 2 st köttbuljongtärning
  • 4 st lagerblad
  • 16 st kryddpepparkorn
  • 4 msk persilja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.