Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 37 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1068 Kcal

    • Frukost - 215 Kcal

      Apelsin och morotsmoothie

    • Lunch - 617 Kcal

      Quinoasallad med varmrökt lax

    • Middag - 236 Kcal

      Mozzarellagratinerad fläskkarré med pesto

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1343 Kcal

    • Frukost - 255 Kcal

      Skinkomelett

    • Lunch - 236 Kcal

      Mozzarellagratinerad fläskkarré med pesto

    • Middag - 597 Kcal

      Lasagne med halloumi och spenat

    • Mellanmål

    • Dessert - 255 Kcal

      Crunchy Granola

  • Onsdag - 1275 Kcal

    • Frukost - 255 Kcal

      Crunchy Granola

    • Lunch - 617 Kcal

      Quinoasallad med varmrökt lax

    • Middag - 403 Kcal

      Budget - Asiatisk kycklingsoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1143 Kcal

    • Frukost - 179 Kcal

      Hallonsmoothie

    • Lunch - 597 Kcal

      Lasagne med halloumi och spenat

    • Middag - 367 Kcal

      Torskrygg med stekta grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1565 Kcal

    • Frukost - 255 Kcal

      Crunchy Granola

    • Lunch - 424 Kcal

      Tonfiskröra i omelettwrap

    • Middag - 886 Kcal

      Kycklingpizza med gulbetor och chévreost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1399 Kcal

    • Frukost - 369 Kcal

      Dinkelpannkakor med bär

    • Lunch - 367 Kcal

      Torskrygg med stekta grönsaker

    • Middag - 375 Kcal

      Nötfärsfärsbiffar med kantarellsås

    • Mellanmål

    • Dessert - 288 Kcal

      Äpplelpaj med mascaronecréme

  • Söndag - 2117 Kcal

    • Frukost - 487 Kcal

      Nyponbröd med kokt ägg och kaviar

    • Lunch - 886 Kcal

      Kycklingpizza med gulbetor och chévreost

    • Middag - 744 Kcal

      Broccoliköttbullar med quinoa

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 78.1 gram

Fett: 73.8 gram

Protein: 99 gram

Energi: 1415.6 kcal

  • Måndag frukost 215 Kcal

    Apelsin och morotsmoothie

    En härlig och uppfriskande smoothie med smak av apelsin och morot!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 215 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin och morot och skär i mindre bitar.
    • Lägg i en höghastighetsblender.
    • Skär äpplet i bitar och lägg ner tillsammans med skalad ingefära och gurkmeja.
    • Mixa till en jämn massa och häll på vatten till en bra konsistens.
    • Fyll på med is och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Måndag lunch 617 Kcal

    Quinoasallad med varmrökt lax

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 617 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 dl quinoa
    • 0 olivolja
    • 0.5 st citron
    • 3 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g sojabönor
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1 st äpple
    • 75 g sockerärtor
    • 100 g körsbärstomater
    • 500 g varmrökt lax
    Dekoration
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 50 g sockerärtor
    • 5 g ärtskott
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Gör först quinoasalladen genom att koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter.
    • Skölj och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, citronsaft, hackad dill, sojabönor, finhackad rödlök, salt och svartpeppar.
    • Skala och skär morot i mindre bitar.
    • Skär äpple och sockerärtor i bitar och lägg ner i salladen tillsammans med cocktailtomater.
    • Blanda om.
    • Lägg på lax och toppa med finhackad rödlök, skivat äpple och strimlade sockerärtor. Toppa sist med lite ärtskott och några citronklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 dl quinoa
    • 0 olivolja
    • 0.5 st citron
    • 3 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g sojabönor
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1 st äpple
    • 75 g sockerärtor
    • 100 g körsbärstomater
    • 500 g varmrökt lax
    Dekoration
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 50 g sockerärtor
    • 5 g ärtskott
    • 0.25 st citron

    Måndag middag 236 Kcal

    Mozzarellagratinerad fläskkarré med pesto

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 236 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 4 msk grön pesto
    • 125 g mozzarella
    • 4 msk pinjenötter
    Tillbehör
    • 0 dl ruccola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Strö på salt och peppar på köttet och bryn i smör runt om några minuter.
    • Lägg köttet på en plåt.
    • Lägg på pesto och ost.
    • Strö på salt och peppar samt pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med quinasallad, rucola och cocktailtomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 4 msk grön pesto
    • 125 g mozzarella
    • 4 msk pinjenötter
    Tillbehör
    • 0 dl ruccola
    • 150 g cocktailtomater
  • Tisdag frukost 255 Kcal

    Skinkomelett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 0.25 st röd paprika

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Låt steka någon minut, lägg på skinka när omeletten börjar stelna.
    • Lägg upp på en tallrik och vik ihop. Hacka paprikan och toppa med den hackade paprikan!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 0.25 st röd paprika

    Tisdag lunch 236 Kcal

    Mozzarellagratinerad fläskkarré med pesto

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 236 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 4 msk grön pesto
    • 125 g mozzarella
    • 4 msk pinjenötter
    Tillbehör
    • 0 dl ruccola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Strö på salt och peppar på köttet och bryn i smör runt om några minuter.
    • Lägg köttet på en plåt.
    • Lägg på pesto och ost.
    • Strö på salt och peppar samt pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med quinasallad, rucola och cocktailtomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 4 msk grön pesto
    • 125 g mozzarella
    • 4 msk pinjenötter
    Tillbehör
    • 0 dl ruccola
    • 150 g cocktailtomater

    Tisdag middag 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g ruccola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g ruccola
    • 150 g cocktailtomater

    Tisdag dessert 255 Kcal

    Crunchy Granola

    Krispig granola gjord på massor av fröer och frukter. Gör en stor sats och ät tillsammans med tex, yoghurt, chiapudding och keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl linfrön
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 1 tsk malen kanel
    • 2 tsk kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 3 msk kokosfett
    • 3 msk vatten
    • 1 dl kokosflingor
    • 100 g torkade aprikoser
    • 0.5 dl torkade gojibär
    • 1 dl gula russin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg ut havregryn, mandelmjöl, linfrö, sesamfrö, solrosfrö och valnötter på en plåt.
    • Strö på kanel och kardemumma samt ringla över honung.
    • Smält kokosfett i en kastrull och häll oljan över grynen.
    • Höll på vatten och blanda om ordentligt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda om så att inte granolan bränns.
    • Ta ut plåten och blanda ner kokos och torkad frukt.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl linfrön
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 1 tsk malen kanel
    • 2 tsk kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 3 msk kokosfett
    • 3 msk vatten
    • 1 dl kokosflingor
    • 100 g torkade aprikoser
    • 0.5 dl torkade gojibär
    • 1 dl gula russin
  • Onsdag frukost 255 Kcal

    Crunchy Granola

    Krispig granola gjord på massor av fröer och frukter. Gör en stor sats och ät tillsammans med tex, yoghurt, chiapudding och keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl linfrön
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 1 tsk malen kanel
    • 2 tsk kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 3 msk kokosfett
    • 3 msk vatten
    • 1 dl kokosflingor
    • 100 g torkade aprikoser
    • 0.5 dl torkade gojibär
    • 1 dl gula russin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg ut havregryn, mandelmjöl, linfrö, sesamfrö, solrosfrö och valnötter på en plåt.
    • Strö på kanel och kardemumma samt ringla över honung.
    • Smält kokosfett i en kastrull och häll oljan över grynen.
    • Höll på vatten och blanda om ordentligt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda om så att inte granolan bränns.
    • Ta ut plåten och blanda ner kokos och torkad frukt.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl linfrön
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 1 tsk malen kanel
    • 2 tsk kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 3 msk kokosfett
    • 3 msk vatten
    • 1 dl kokosflingor
    • 100 g torkade aprikoser
    • 0.5 dl torkade gojibär
    • 1 dl gula russin

    Onsdag lunch 617 Kcal

    Quinoasallad med varmrökt lax

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 617 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 dl quinoa
    • 0 olivolja
    • 0.5 st citron
    • 3 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g sojabönor
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1 st äpple
    • 75 g sockerärtor
    • 100 g körsbärstomater
    • 500 g varmrökt lax
    Dekoration
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 50 g sockerärtor
    • 5 g ärtskott
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Gör först quinoasalladen genom att koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter.
    • Skölj och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, citronsaft, hackad dill, sojabönor, finhackad rödlök, salt och svartpeppar.
    • Skala och skär morot i mindre bitar.
    • Skär äpple och sockerärtor i bitar och lägg ner i salladen tillsammans med cocktailtomater.
    • Blanda om.
    • Lägg på lax och toppa med finhackad rödlök, skivat äpple och strimlade sockerärtor. Toppa sist med lite ärtskott och några citronklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 dl quinoa
    • 0 olivolja
    • 0.5 st citron
    • 3 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g sojabönor
    • 1 st rödlök
    • 1 st morot
    • 1 st äpple
    • 75 g sockerärtor
    • 100 g körsbärstomater
    • 500 g varmrökt lax
    Dekoration
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 50 g sockerärtor
    • 5 g ärtskott
    • 0.25 st citron

    Onsdag middag 403 Kcal

    Budget - Asiatisk kycklingsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander
    • 0 citrongräs

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och chili. Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, chili och ingefära någon minut.
    • Häll på vatten och lägg ner buljongtärningen. Tillsätt currypaste, limesaft och kokosmjölk.
    • Låt koka upp och lägg ner kycklingfärsen. Krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner citrongräs. Skala och skiva morot.
    • Dela sockerärtor och pakchoy. Lägg ner grönsakerna i grytan.
    • Låt sjuda ca 5 minuter och häll upp i soppskålar.
    • Strö på färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st röd chili
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander
    • 0 citrongräs
  • Torsdag frukost 179 Kcal

    Hallonsmoothie

    Ljuvlig hallonsmoothie med citrustoner!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 179 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Skär bort skalet på apelsinen.
    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Späd med vatten om det behövs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl is

    Torsdag lunch 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g ruccola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g ruccola
    • 150 g cocktailtomater

    Torsdag middag 367 Kcal

    Torskrygg med stekta grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 7.5 g smör
    • 1 st morot
    • 1 st gul morot
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 0 tsk citronskal
    • 0.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 nypa salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör citroncrèmen genom att blanda alla ingredienser, ställ kallt. Använd citronskal från en halv citron.
    • Krydda torsken med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek torsken några minuter.
    • Lägg på en tallrik.
    • Skala morötterna.
    • Skär alla grönsaker i stavar, hetta upp en stekpanna med olivolja och stek grönsakerna någon minut.
    • Strö över hackad färsk dill.
    • Lägg upp grönsakerna på tallriken och häll över såsen.
    • Lägg en klyfta citron bredvid och en dillkvist

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 7.5 g smör
    • 1 st morot
    • 1 st gul morot
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 0 tsk citronskal
    • 0.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 nypa salt och vitpeppar
  • Fredag frukost 255 Kcal

    Crunchy Granola

    Krispig granola gjord på massor av fröer och frukter. Gör en stor sats och ät tillsammans med tex, yoghurt, chiapudding och keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl linfrön
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 1 tsk malen kanel
    • 2 tsk kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 3 msk kokosfett
    • 3 msk vatten
    • 1 dl kokosflingor
    • 100 g torkade aprikoser
    • 0.5 dl torkade gojibär
    • 1 dl gula russin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg ut havregryn, mandelmjöl, linfrö, sesamfrö, solrosfrö och valnötter på en plåt.
    • Strö på kanel och kardemumma samt ringla över honung.
    • Smält kokosfett i en kastrull och häll oljan över grynen.
    • Höll på vatten och blanda om ordentligt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda om så att inte granolan bränns.
    • Ta ut plåten och blanda ner kokos och torkad frukt.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl linfrön
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 1 tsk malen kanel
    • 2 tsk kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 3 msk kokosfett
    • 3 msk vatten
    • 1 dl kokosflingor
    • 100 g torkade aprikoser
    • 0.5 dl torkade gojibär
    • 1 dl gula russin

    Fredag lunch 424 Kcal

    Tonfiskröra i omelettwrap

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 424 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk basilika
    • 2 msk bladpersilja
    • 0
    • 0 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till tonfiskröran i en skål, men spara gärna lite basilika och gräslök till toppingen. Använd citronzest från en halv citron.
    • Knäck äggen i två skålar, två ägg i varje skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter tills den stelnat.
    • Låt svalna på en tallrik.
    • Lägg på salladsblad och tonfiskröran.
    • Toppa med lite basilika och gräslök.
    • Lägg cocktailtomater och oregano vid sidan om.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 1.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk basilika
    • 2 msk bladpersilja
    • 0
    • 0 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör

    Fredag middag 886 Kcal

    Kycklingpizza med gulbetor och chévreost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 87 gram

    Energi: 886 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 8 msk ajvar relish
    • 2 st gulbetor
    • 1 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st torkade dadlar
    • 20 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett till bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela ajvar över pizzan.
    • Skiva gulbetor tunt.
    • Skiva rödlök och osten.
    • Fördela på pizzan och strö på salt och peppar. Hacka dadlar och strö över tillsammans med mandel.
    • Sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 8 msk ajvar relish
    • 2 st gulbetor
    • 1 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st torkade dadlar
    • 20 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
  • Lördag frukost 369 Kcal

    Dinkelpannkakor med bär

    En perfekt lördagsfrukost att servera till familjen. Servera pannkakorna med valfria bär och frukter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st ägg
    • 4 dl vaniljyoghurt
    • 4 dl dinkelmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 3 tsk bakpulver
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 dl frukt och bär

    Gör så här

    • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
    • Tillsätt yoghurt och blanda om.
    • Knäck i äggen, ett i taget och vispa till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och grädda pannkakor några minuter på varje sida.
    • Servera med agavesirap, frukt och bär.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st ägg
    • 4 dl vaniljyoghurt
    • 4 dl dinkelmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 3 tsk bakpulver
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 dl frukt och bär

    Lördag lunch 367 Kcal

    Torskrygg med stekta grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 7.5 g smör
    • 1 st morot
    • 1 st gul morot
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 0 tsk citronskal
    • 0.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 nypa salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör citroncrèmen genom att blanda alla ingredienser, ställ kallt. Använd citronskal från en halv citron.
    • Krydda torsken med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek torsken några minuter.
    • Lägg på en tallrik.
    • Skala morötterna.
    • Skär alla grönsaker i stavar, hetta upp en stekpanna med olivolja och stek grönsakerna någon minut.
    • Strö över hackad färsk dill.
    • Lägg upp grönsakerna på tallriken och häll över såsen.
    • Lägg en klyfta citron bredvid och en dillkvist

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 7.5 g smör
    • 1 st morot
    • 1 st gul morot
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 0 tsk citronskal
    • 0.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 nypa salt och vitpeppar

    Lördag middag 375 Kcal

    Nötfärsfärsbiffar med kantarellsås

    Goda biffar som serveras med en krämig kantarellsås och en fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 375 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 125 g kantareller
    • 0.5 tsk smör
    • 250 g fryst älgfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk pepparmix
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    • 50 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st kålrot
    • 1 st morot
    • 100 g bladspenat

    Gör så här

    • Skala och hacka löken, skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek lök och kantareller i några minuter.
    • Blanda ihop alla ingredienser till biffarna.
    • Forma till biffar, hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna några minuter.
    • Häll på kantarellerna och löken, stek tillsammans med biffarna några minuter.
    • Häll på vatten, Philadelphiaost, salt och peppar.
    • Låt koka ihop.
    • Koka moroten och kålroten i lättsaltat vatten någon minut.
    • Lägg spenat på en tallrik, lägg upp biffarna och häll på såsen.
    • Lägg på grönsakerna.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 125 g kantareller
    • 0.5 tsk smör
    • 250 g fryst älgfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk pepparmix
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    • 50 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st kålrot
    • 1 st morot
    • 100 g bladspenat

    Lördag dessert 288 Kcal

    Äpplelpaj med mascaronecréme

    Har du överblivna äpplen i trädgården? Laga en god äppelpaj med mascaronecréme! Denna paj går alldeles utmärkt att frysa in och ta fram vid behov när önskar ta fram en hälsosam fika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 5 st äpple
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 tsk kanel
    Mascarponecréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.75 dl sukrin melis
    Topping
    • 0.5 st ägg

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Bred ut smördegen på ett bakplåtspapper.
    • Blanda ihop alla ingredienser till mascarponecrémen och bred på smördegen.
    • Skiva äpplen och stek i smör och kanel och lägg över crémen.
    • Vik upp kanerna och pensla med ägg.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min.
    • Låt svalna och skär i bitar.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 5 st äpple
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 tsk kanel
    Mascarponecréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.75 dl sukrin melis
    Topping
    • 0.5 st ägg
  • Söndag frukost 487 Kcal

    Nyponbröd med kokt ägg och kaviar

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, nyponfrallor med dadlar och valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Nyponfrallor med dadlar och valnötter i hälsobanken. Totala receptet för nyponfrallorna är 12 portioner som ni kan frysa ner efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 487 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 2 st ägg
    • 2 msk kaviar

    Gör så här

    • Lägg äggen i en kastrull och täck med kallt vatten. Sätt på lock och koka upp på max värme. Hårdkokt ca 9 minuter.
    • Dela brödet och skiva äggen. Fördela på mackorna och ringla kaviar över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 2 st ägg
    • 2 msk kaviar

    Söndag lunch 886 Kcal

    Kycklingpizza med gulbetor och chévreost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 87 gram

    Energi: 886 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 8 msk ajvar relish
    • 2 st gulbetor
    • 1 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st torkade dadlar
    • 20 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett till bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela ajvar över pizzan.
    • Skiva gulbetor tunt.
    • Skiva rödlök och osten.
    • Fördela på pizzan och strö på salt och peppar. Hacka dadlar och strö över tillsammans med mandel.
    • Sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 8 msk ajvar relish
    • 2 st gulbetor
    • 1 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st torkade dadlar
    • 20 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan

    Söndag middag 744 Kcal

    Broccoliköttbullar med quinoa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 744 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g nötfärs
    • 1 st broccolistånd
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st ägg
    • 0.5 olivolja
    Quinoasallad
    • 1 dl quinoa
    • 0.5 st citron
    • 0.5 olivolja
    • 1 styck tomat
    • 0.5 st avokado
    • 0 msk persilja
    Senapscréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 msk senap
    • 3 msk persilja

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Dela broccolin i buketter och lägg endast stjälken i en matberedare och mixa till ett ris.
    • Dela på buketterna och lägg ner dem i en skål.
    • Blanda ner broccoliriset i färsen och tillsätt salt, peppar och ägg.
    • Blanda till en smet och rulla till köttbullar.
    • Koka quinoan i ca 10 minuter.
    • Marinera broccolibuketterna i citron, olivolja, salt och peppar i en skål.
    • Skär tomaten i mindre bitar.
    • Skala avokado och skär i bitar.
    • Blanda ner quinoa, tomat och avokado och smaka av med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek köttbullarna runt om i ca 10 minuter.
    • Blandaingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med färsk persilja.

       

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g nötfärs
    • 1 st broccolistånd
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st ägg
    • 0.5 olivolja
    Quinoasallad
    • 1 dl quinoa
    • 0.5 st citron
    • 0.5 olivolja
    • 1 styck tomat
    • 0.5 st avokado
    • 0 msk persilja
    Senapscréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 msk senap
    • 3 msk persilja
Frukt/grönt
  • 2 st apelsin
  • 7 st morot
  • 8.5 st äpple
  • 0.25 tsk ingefära
  • 5 g gurkmeja (färsk)
  • 3 st citron
  • 10 msk dill
  • 5 st rödlök
  • 325 g sockerärtor
  • 200 g körsbärstomater
  • 10 g ärtskott
  • 140 dl ruccola
  • 600 g cocktailtomater
  • 0.25 st röd paprika
  • 3.5 st gul lök
  • 6 klyfta vitlök
  • 0.25 st röd chili
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 0.5 st lime
  • 100 g pak choi
  • citrongräs
  • 1 dl hallon (färska)
  • 2 st gul morot
  • 1 st squash
  • 1 st purjolök
  • citronskal
  • 4 st gulbetor
  • 1 st kålrot
  • 100 g bladspenat
  • 1 st broccolistånd
  • 1 styck tomat
  • 0.5 st avokado
Övrigt
  • 4 st isbitar
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g frusen spenat
  • 9 msk kokosfett
  • 1 dl is
  • 1.5 msk majonnäs
  • 0.5 dl frukt och bär
  • 125 g kantareller
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
  • 1.5 msk senap
Torrvaror
  • 5 dl quinoa
  • 8 olivolja
  • 400 g sojabönor
  • 8 msk grön pesto
  • 8 msk pinjenötter
  • 4 msk fiberhusk
  • 800 g krossade tomater
  • 10 tsk flytande honung
  • 12 msk pumpakärnor
  • 12 dl havregryn
  • 6 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl linfrön
  • 1.5 dl vita sesamfrön
  • 3 dl solrosfrön
  • 3 dl valnötter
  • 3 dl kokosflingor
  • 300 g torkade aprikoser
  • 1.5 dl torkade gojibär
  • 3 dl gula russin
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 10 st torkade dadlar
  • 40 g mandelspån
  • 4 dl dinkelmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk agavesirap
  • 0.75 dl sukrin melis
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 6.5 krm salt
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 8 krm torkad timjan
  • 3 tsk malen kanel
  • 6 tsk kardemumma
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk röd currypaste
  • 1 msk färsk koriander
  • 1 msk gräslök
  • 2 msk basilika
  • 3 msk bladpersilja
  • 3 tsk örtagårdskrydda
  • 16 msk ajvar relish
  • 2 msk färsk timjan
  • 3 tsk vaniljpulver
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 tsk pepparmix
  • 0.5 tsk kanel
  • 3 msk persilja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1000 g varmrökt lax
  • 1200 g fläskkarré
  • 21 st ägg
  • 25 g rökt skinka
  • 1250 g kycklingfärs
  • 1000 g torskrygg
  • 150 g tonfisk
  • 250 g fryst älgfärs
  • 2 msk kaviar
  • 250 g nötfärs
Mejeri
  • 29.16 msk smör
  • 500 g mozzarella
  • 300 g färskost
  • 400 g halloumi
  • 4 dl riven ost
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk gräddfil
  • 300 g chevreost
  • 4 dl vaniljyoghurt
  • 50 g philadelphia gräslök
  • 250 g mascarponeost
  • 1 dl crème fraiche

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!