Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 36 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1070 Kcal

    • Frukost - 238 Kcal

      Keso med blåbär och kokos

    • Lunch - 534 Kcal

      Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    • Middag - 299 Kcal

      Varma grönsaker med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 883 Kcal

    • Frukost - 173 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    • Lunch - 299 Kcal

      Varma grönsaker med halloumi

    • Middag - 412 Kcal

      Fiskgryta med dill och tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 856 Kcal

    • Frukost - 104 Kcal

      Skyr med jordgubbar

    • Lunch - 412 Kcal

      Fiskgryta med dill och tomater

    • Middag - 341 Kcal

      Arabisk kycklinggryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1129 Kcal

    • Frukost - 257 Kcal

      Yoghurt med bär och valnötter

    • Lunch - 341 Kcal

      Arabisk kycklinggryta

    • Middag - 531 Kcal

      Köttbullar i gräddig tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1336 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Äggröra med gräslök och tomat

    • Lunch

    • Middag - 840 Kcal

      Mexikanska hamburgare med guacamole

    • Mellanmål

    • Dessert - 275 Kcal

      Äppelkaka med mandel

  • Lördag - 451 Kcal

    • Frukost - 320 Kcal

      Chiapudding

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 131 Kcal

      Choklad och apelsinrutor

  • Söndag - 1092 Kcal

    • Frukost - 291 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch

    • Middag - 800 Kcal

      Kalvstek med rostad sötpotatis

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 50.8 gram

Fett: 57.4 gram

Protein: 61.2 gram

Energi: 973.9 kcal

  • Måndag frukost 238 Kcal

    Keso med blåbär och kokos

    Keso med en härlig topping av blåbär, kokosflingor och grapefrukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 238 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl blåbär
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och kokosflingor.
    • Skär bort skalet på grapefrukten och skär ut filéer och lägg på keson.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl blåbär
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 st grapefrukt

    Måndag lunch 534 Kcal

    Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    En smakrik lågkalorirätt. Lägg till nudlar om du vill öka på mängden kalorier!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök. Riv vitlöksklyftan fint. Finhacka chili. Skala och skär morot i tärningar, bryt blomkålen i små buketter.
    • Skär sugarsnaps i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök, chili och sesamfrön. Tillsätt färs, morot och blomkål.
    • Låt steka någon minut. Tillsätt sambal oelek, fisksås, ketjap manis och honung.
    • Låt steka några minuter och krydda med salt och peppar. Tillsätt sugar snaps  och pressa lite lime över. Strö på färska örter och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander

    Måndag middag 299 Kcal

    Varma grönsaker med halloumi

    Redo för kylskåpsrensning? Då passar detta recept perfekt, töm kylskåpet med grönsaker och stek i en stekpanna. Har du inte halloumi hemma? Välj isåfall valfritt protein till denna rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Skiva halloumi. Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn halloumi runt om.
    • Lägg i grönsaker, vitlök, kryddor och låt steka några minuter.
    • Lägg upp på tallrik med osten över.
    • Rosta solrosfrön i en torr stekpanna och toppa rätten med.
    • Dekorera med färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • Tisdag frukost 173 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    En perfekt havregrynsblandning du kan förvara i en burk och ta ut 3/4 dl för en portion när du önskar äta en god havregrynsgröt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 173 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll havregryn i en glasskål. Hacka valnötter och torkad aprikoser och häll ner i skålen.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Koka en portion med ¾ dl av havreblandningen tillsammans med 1 ½ dl vatten och en nypa salt.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik. Servera med 1 dl havremjölk per portion.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Tisdag lunch 299 Kcal

    Varma grönsaker med halloumi

    Redo för kylskåpsrensning? Då passar detta recept perfekt, töm kylskåpet med grönsaker och stek i en stekpanna. Har du inte halloumi hemma? Välj isåfall valfritt protein till denna rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Skiva halloumi. Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn halloumi runt om.
    • Lägg i grönsaker, vitlök, kryddor och låt steka några minuter.
    • Lägg upp på tallrik med osten över.
    • Rosta solrosfrön i en torr stekpanna och toppa rätten med.
    • Dekorera med färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Tisdag middag 412 Kcal

    Fiskgryta med dill och tomater

    En varm fiskgryta med massor av härliga grönsaker i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Strimla purjolöken och skär squashen i halvmånar.
    • Finhacka vitlöken och fräs allt i en stekpanna med smör.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé och sparris i mindre bitar och lägg i pannan. Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt räkor och tomater strax innan servering och toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 st dillkvistar
  • Onsdag frukost 104 Kcal

    Skyr med jordgubbar

    Skyr med smak av vanilj toppat med färska jordgubbar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 104 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 burk skyr vanilj
    • 3 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg upp en klick Skyr på en tallrik.
    • Skär jordgubbar och lägg runt om och toppa med lite tärningar som dekoration.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 burk skyr vanilj
    • 3 st färsk jordgubbe

    Onsdag lunch 412 Kcal

    Fiskgryta med dill och tomater

    En varm fiskgryta med massor av härliga grönsaker i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Strimla purjolöken och skär squashen i halvmånar.
    • Finhacka vitlöken och fräs allt i en stekpanna med smör.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé och sparris i mindre bitar och lägg i pannan. Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt räkor och tomater strax innan servering och toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 st dillkvistar

    Onsdag middag 341 Kcal

    Arabisk kycklinggryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 3 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 msk ketjap manis
    • 3 msk ajvar relish
    • 4 st torkade dadlar
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 100 g vatten
    • 0
    • 50 g cocktailtomater
    • 1 msk mynta
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt.
    • Finhacka eller riv vitlök.
    • Hacka chilin.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, vitlök, chili, ingefära och kyckling.
    • Strö på alla kryddor.
    • Häll på ketjap manis och ajvar relish.
    • Dela dadlarna och tillsätt tillsammans med buljongtärning och häll på vatten.
    • Skär paprika i mindre bitar och lägg ner i grytan.
    • Sätt på ett lock och låt koka i ca 15 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Dela tomater och lägg på grytan tillsammans med hackad mynta och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 3 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 msk ketjap manis
    • 3 msk ajvar relish
    • 4 st torkade dadlar
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 100 g vatten
    • 0
    • 50 g cocktailtomater
    • 1 msk mynta
    • 1 msk pistagenötter
  • Torsdag frukost 257 Kcal

    Yoghurt med bär och valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl fryst bärmix
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1.5 msk valnötter
    • 0.25 st apelsin

    Gör så här

    • Tina bären över natten.
    • Häll yoghurt i en skål och lägg på bär och valnötter.
    • Skiva en apelsinskiva och toppa med!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl fryst bärmix
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1.5 msk valnötter
    • 0.25 st apelsin

    Torsdag lunch 341 Kcal

    Arabisk kycklinggryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 3 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 msk ketjap manis
    • 3 msk ajvar relish
    • 4 st torkade dadlar
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 100 g vatten
    • 0
    • 50 g cocktailtomater
    • 1 msk mynta
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt.
    • Finhacka eller riv vitlök.
    • Hacka chilin.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, vitlök, chili, ingefära och kyckling.
    • Strö på alla kryddor.
    • Häll på ketjap manis och ajvar relish.
    • Dela dadlarna och tillsätt tillsammans med buljongtärning och häll på vatten.
    • Skär paprika i mindre bitar och lägg ner i grytan.
    • Sätt på ett lock och låt koka i ca 15 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Dela tomater och lägg på grytan tillsammans med hackad mynta och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 3 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 msk ketjap manis
    • 3 msk ajvar relish
    • 4 st torkade dadlar
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 100 g vatten
    • 0
    • 50 g cocktailtomater
    • 1 msk mynta
    • 1 msk pistagenötter

    Torsdag middag 531 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Servera med grönsallad och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd
  • Fredag frukost 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Fredag middag 840 Kcal

    Mexikanska hamburgare med guacamole

    Tillaga en riktigt god och smakrik mexikansk hamburgare tillsammans med guacamole och majskolv!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 840 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 0 jerkkrydda
    • 1 tsk smör
    • 1 st majskolv
    • 100 g guacamole
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 dl blandsallad
    • 0.5 st avokado
    • 0.15 st rödlök
    • 1 st limeskiva

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Blanda ner lök, vitlök och smaksätt med valfri mängd jerkkrydda.
    • Forma till en biff och lägg på grillen eller stek i stekpanna med majskolv och lite smör, ca 10 min.
    • Servera på ett salladsblad och toppa med guacamole, chilimajonnäs, rödlöksskivor.
    • Lägg på avokado, tomat och limeklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 0 jerkkrydda
    • 1 tsk smör
    • 1 st majskolv
    • 100 g guacamole
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 dl blandsallad
    • 0.5 st avokado
    • 0.15 st rödlök
    • 1 st limeskiva

    Fredag dessert 275 Kcal

    Äppelkaka med mandel

    Ta vara på fallfrukten och baka en härlig och god äppelkaka och bjud in dina nära och kära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 275 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 150 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl psylliumhusk
    • 1 dl sukrin gold
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 tsk bakpulver
    • 2 st ägg
    • 2 st rött äpple
    • 2 msk flagad rostad mandel

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Smält smör i en kastrull och ta av från värmen.
    • Blanda ner mandelmjöl, psylliumhusk, sukrin, vaniljpulver, bakpulver och ägg.
    • Häll alltsammans i en pajform.
    • Skiva äpplen och lägg i pajen och toppa med lite flagad mandel.
    • Grädda i 20 minuter.

     

    Ingredienser

    8 portioner

    • 150 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl psylliumhusk
    • 1 dl sukrin gold
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 tsk bakpulver
    • 2 st ägg
    • 2 st rött äpple
    • 2 msk flagad rostad mandel
  • Lördag frukost 320 Kcal

    Chiapudding

    Nyttig chiapudding som blir godast att förbereda kvällen innan och sedan äta till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 320 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl Bär
    • 0.2 dl mandlar

    Gör så här

    • Blanda samman chiafrön med mjölken och vaniljpulver.
    • Efter ca 10 min, rör om ordentligt igen för att undvika att det bildas klumpar.
    • Låt stå och svälla i kylen i minst 1-2 timmar men förbered med fördel dagen innan.
    • Innan servering, rör runt och toppa med valfria bär och lite hackade mandlar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl Bär
    • 0.2 dl mandlar

    Lördag dessert 131 Kcal

    Choklad och apelsinrutor

    Smarriga chokladrutor som sötas med färska dadlar istället för socker. Paranötter, hasselnötter, cashewnötter och kokos ger fin smak. En ruta innehåller 136 kalorier!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 131 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    Undre lagret
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 dl paranötter
    • 10 st dadlar (färska)
    • 1 msk kakaopulver
    • 0.25 dl apelsinsaft
    Övre lagret
    • 2 dl riven kokos
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 msk honung
    • 1 st apelsinskal

    Gör så här

    Undre lagret

    • Lägg först nötter i en mixer och kör till ett lite grovt mjöl.
    • Lägg i urkärnade dadlar, kakao och apelsinsaft och mixa samman.
    • Tryck ut smeten i en fyrkantig form täckt med bakplåtspapper.
    • Ställ i kylen i väntan på nästa lager. 

    Övre lagret

    • Mixa kokos och cashewnötter i en matberedare och lägg i en bunke.
    • Blanda samman med övriga ingredienser.
    • Tryck ut smeten ovanpå chokladlagret.
    • Låt sedan kakan vila en stund i kylen innan du skär den i fyrkantiga rutor.
    • Toppa rutorna med kokos. 

    Ingredienser

    15 portioner

    Undre lagret
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 dl paranötter
    • 10 st dadlar (färska)
    • 1 msk kakaopulver
    • 0.25 dl apelsinsaft
    Övre lagret
    • 2 dl riven kokos
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 msk honung
    • 1 st apelsinskal
  • Söndag frukost 291 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    God frukost att lyxa till det med på helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Söndag middag 800 Kcal

    Kalvstek med rostad sötpotatis

    Bjud dina vänner på en fantastisk festmiddag! Kalvsteken avnjuts med ugnsrostad sötpotatis och härlig citroncrème.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 70 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 800 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g Benfri kalvstek
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 50 g ärtskott
    • 1 st citron
    Rostad sötpotatis
    • 3 st sötpotatis
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 150 g sockerärtor
    Citroncréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 1 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Sätt ugnen på varmluft, 175 grader .
    • Putsa filén och lägg på en smord ugnsplåt.
    • Skala och riv vitlök och lägg i en skål.
    • Blanda ner soja, salt, peppar och örtkryddor.
    • Bred över marinaden på filén och sätt in i ugnen i ca 1 timme. 
    • Skala och skiva sötpotatis i stavar.
    • Lägg på en plåt och häll på olja och strö på salt, peppar och örtkryddor.
    • Blanda om och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. 
    • Gör under tiden citroncrémen genom att blanda ihop crème fraiche och majonnäs i en skål.
    • Riv i skalet av citronen samt pressa i saften i crémen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö på lite chiliflakes och ställ kallt. 
    • Ta ut köttet när innertemperatur är runt 55 grader.
    • Vira in köttet i folie och låt vila 10 minuter. 
    • Strimla sockerärtor och blanda ner med sötpotatisen. 
    • Skiva köttet och lägg upp på en bädd av ärtskott.
    • Skiva citron och lägg runt om.
    • Servera med sötpotatis och citroncréme.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g Benfri kalvstek
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 50 g ärtskott
    • 1 st citron
    Rostad sötpotatis
    • 3 st sötpotatis
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 150 g sockerärtor
    Citroncréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 1 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
Frukt/grönt
  • 1.5 st gul lök
  • 9 klyfta vitlök
  • 3 st röd chili
  • 1 msk färsk ingefära
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 1 st morot
  • 100 g sugarsnaps
  • 0.5 st lime
  • 0.5 st paprika
  • 1.25 st broccolistånd
  • 0.75 st squash
  • 1.9 st rödlök
  • 6 st cocktailtomat
  • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 0.5 st purjolök
  • 8 st grön sparris
  • 325 g cocktailtomater
  • 3 st färsk jordgubbe
  • 6 tsk ingefära
  • 0.25 st apelsin
  • 2 st schalottenlök
  • 50 g grönsallad
  • 0.5 styck tomat
  • 1 dl blandsallad
  • 0.5 st avokado
  • 1 st limeskiva
  • 2 st rött äpple
  • 10 st dadlar (färska)
  • 1 st apelsinskal
  • 1 st banan
  • 0.5 dl blåbär
  • 6 st jordgubbar
  • 6 st hallon
  • 50 g ärtskott
  • 2 st citron
  • 3 st sötpotatis
  • 150 g sockerärtor
Torrvaror
  • 1 tsk rapsolja
  • 3 msk sesamfrön
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 tsk olivolja
  • 3 msk solrosfrön
  • 5 dl havregryn
  • 0.5 dl linfrön
  • 2.5 dl valnötter
  • 50 g torkade aprikoser
  • 8 st torkade dadlar
  • 2 msk pistagenötter
  • 200 g krossade tomater
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl psylliumhusk
  • 1 dl sukrin gold
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk flagad rostad mandel
  • 2 msk chiafrön
  • 0.2 dl mandlar
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl paranötter
  • 1 msk kakaopulver
  • 2 dl riven kokos
  • 1 dl cashewnötter
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk fisksås
  • 3.5 msk ketjap manis
  • 3 msk gräslök
  • 1 msk färsk koriander
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk fiskfond
  • 4 msk dill
  • dillkvistar
  • 1 msk malen curry
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 krm kryddpeppar
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 6 msk ajvar relish
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk mynta
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • jerkkrydda
  • 1.75 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk torkade örter
  • 1 nypa chiliflakes
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklingfärs
  • 600 g torskfile
  • 200 g handskalade räkor
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 400 g nötfärs
  • 6 st ägg
  • 700 g Benfri kalvstek
Mejeri
  • 100 g halloumi
  • 1 dl havremjölk
  • 167 msk smör
  • 4.5 dl grädde
  • 0.5 burk skyr vanilj
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 2 dl sojamjölk
  • 4 msk kesella
  • 1 dl crème fraiche
Övrigt
  • 1 dl fryst bärmix
  • 1 st majskolv
  • 100 g guacamole
  • 1 msk chilimajonnäs
  • 1 dl Bär
  • 0.25 dl apelsinsaft
  • 1 msk honung
  • 0.5 dl majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!