Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 36

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1026 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 357 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Middag - 539 Kcal

      Köttbullar i gräddig tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1246 Kcal

    • Frukost - 172 Kcal

      Keso med frukt

    • Lunch - 527 Kcal

      Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    • Middag - 547 Kcal

      Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 354 Kcal

    • Frukost - 106 Kcal

      Grön Smoothie

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 248 Kcal

      ketodessert

      Cheesecake brownies

  • Lördag - 1102 Kcal

    • Frukost - 242 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch

    • Middag - 555 Kcal

      Asiatisk kycklingsopa

    • Mellanmål

    • Dessert - 305 Kcal

      Chokladmousse

  • Söndag - 1010 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 571 Kcal

      Pokébowl med kräftstjärtar

    • Middag - 439 Kcal

      Rödbetsgratäng med kyckling och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 42.1 gram

Fett: 57.9 gram

Protein: 53.9 gram

Energi: 947.5 kcal

  • Onsdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    keso med bär
    • 1 dl keso dl
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär. Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma. Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Onsdag lunch 357 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g Brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Onsdag middag 539 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 539 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 1 st morot
    • 0 g grönsallad
    • 0 g broccoli
    • 0 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, hyvlad morot, citronmarinerad broccoli och några cocktailtomater.
  • Torsdag frukost 172 Kcal

    Keso med frukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 172 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso dl
    • 0.5 st nektarin
    • 0 hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med skivad nektarin och hallon.

    Torsdag lunch 527 Kcal

    Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök. Riv vitlöksklyftan fint. Finhacka chili. Skala och skär morot i tärningar, bryt blomkålen i små buketter.
    • Skär sugarsnaps i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök, chili och sesamfrön. Tillsätt färs, morot och blomkål.
    • Låt steka någon minut. Tillsätt sambal oelek, fisksås, ketjap manis och honung.
    • Låt steka några minuter och krydda med salt och peppar. Tillsätt sugar snaps  och pressa lite lime över. Strö på färska örter och servera.

    Torsdag middag 547 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 547 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver, kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.
  • Fredag frukost 106 Kcal

    Grön Smoothie

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 106 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 70 g bladspenat
    • 100 g vatten
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Blanda i alla ingredienser i en blender.
    • Häll upp smoothien i två glas.

    Fredag dessert 248 Kcal

    ketodessert

    Cheesecake brownies

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -16 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 248 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Browniesmeten
    • 50 g smör
    • 2.5 msk kakaopulver
    • 1 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk salt
    Cheesecakesmeten
    • 200 g gram philadelphiaost
    • 1 st ägg
    • 0.25 dl sukrin melis
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad (1 ruta)
    • 10 g vit choklad (1 ruta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 c° och smöra en fyrkantig form. Smält smöret. Sila i kakao och tillsätt salt och sukrin melis. Blanda ihop allt tills smeten blir jämn. Knäck i ett ägg i taget och blanda. Till sist blanda i mandelmjöl och vaniljpulver.
    • Vispa philadelphiaosten med elvisp tills den blir mjuk och krämig. Tillsätt vaniljpulver, sukrin melis, ägg  och blanda runt 1 min.
    • Klicka ut chokladsmeten med en sked lite överallt i formen och sedan ta cheesecake smeten och klicka ut i de tomma hålen. Ta sedan en kniv och dra runt i formen för att få ett fint mönster.
    • Strö  över den hackade chokladen och ställ in i ugnen i ca 20 min. Ställ kallt och skiva upp ibrownies.
  • Lördag frukost 242 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 0 jordgubbar
    • 0 hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Lördag middag 555 Kcal

    Asiatisk kycklingsopa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 555 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 200 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 citrongräs
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g pak choi
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, chili och ingefära någon minut.
    • Häll på vatten och lägg ner buljongtärningen.
    • Tillsätt currypaste, lime och kokosmjölk.
    • Låt koka upp och lägg ner kycklingfärsen.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner citrongräs.
    • Skala och skiva morot.
    • Dela sockerärtor och pakchoy.
    • Lägg ner grönsakerna i grytan.
    • Låt sjuda ca 5 minuter och häll upp i soppskålar.
    • Strö på färsk koriander.

    Lördag dessert 305 Kcal

    Chokladmousse

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 305 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 1 st avokado
    • 3 msk kakaopulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad (1 ruta)
    • 1 st skivad banan

    Gör så här

    • Skala banan och avokado och lägg i en matberedare tillsammans med kakao. Mixa till en jämn mousse och fördela i 2 dessertskålar.
    • Hacka mörk choklad och strössla över. Skiva en banan och lägg på moussen. Ställ kallt 1 timme innan servering
  • Söndag lunch 571 Kcal

    Pokébowl med kräftstjärtar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 571 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st blomkål
    • 5 msk koriander
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl isbergssallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st mango
    • 1 st salladslök
    • 50 g sojabönor
    • 200 g kräftstjärtar
    • 3.5 msk majonnäs
    • 1 msk stark chilisås

    Gör så här

    • Riv blomkålen på ett rivjärn eller mixa i en matberedare till ett ris.
    • Lägg i en skål och blanda ner koriander, limesaft, salt och peppar.
    • Lägg strimlad sallad i botten på 2 djupa skålar.
    • Fördela riset över.
    • Skiva sockerärtor och skär mango i bitar.
    • Lägg på salladen tillsammans med salladslök, sojabönor och kräftstjärtar.
    • Toppa med chilimajonnäs och dekorera med limeklyfta och färsk koriander.
    • Dekoration: Limeklyfta och färsk koriander

    Söndag middag 439 Kcal

    Rödbetsgratäng med kyckling och fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 439 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 3 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g fetaost
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 4 g smör
    • 0.5 klyfta vitlök

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och balsamico. Pressa över citron.
    • Häll ut oljan från den tärnade osten och lägg ost över rödbetorna. Spara lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar och blanda runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör
    • Putsa kycklingen och bryn i pannan med riven vitlök och salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Toppa med timjan och servera med en grönsallad.
Mejeri
  • 2.5 dl keso dl
  • 150 g halloumi
  • 2 msk grädde
  • 3 msk msk smör
  • 0.5 dl grädde
  • 125 g mozzarella
  • 54 g smör
  • 200 g gram philadelphiaost
  • 4 msk kesella
  • 150 g fetaost
Frukt/grönt
  • 1.5 dl blåbär
  • 100 g Brysselkål
  • 3.5 st rödlök
  • 1.25 st squash
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • basilika
  • 0.75 st citron
  • 2.5 klyfta vitlök
  • 2 st schalottenlök
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 3 st morot
  • grönsallad
  • broccoli
  • cocktailtomater
  • 0.5 st nektarin
  • hallon
  • 1.5 st röd chili
  • 1 msk färsk ingefära
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 100 g sugarsnaps
  • 1.5 st lime
  • 2 msk gräslök
  • 1 msk msk färsk koriander
  • 2 styck tomat
  • 3 st banan
  • 1 st apelsin
  • 70 g bladspenat
  • jordgubbar
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 1 tsk ingefära
  • citrongräs
  • 125 g sockerärtor
  • 50 g pak choi
  • 6 msk koriander
  • 1 st avokado
  • 1 st skivad banan
  • 1 st blomkål
  • 2 dl isbergssallad
  • 0.5 st mango
  • 1 st salladslök
  • 1000 g förkokta rödbetor
Torrvaror
  • 5 tsk olivolja
  • 10 st st skållad mandel
  • 2 msk russin
  • 200 g krossade tomater
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 msk olivolja
  • 5.5 msk kakaopulver
  • 1.25 dl sukrin melis
  • 1 dl mandelmjöl
  • 30 g mörk choklad (1 ruta)
  • 10 g vit choklad (1 ruta)
  • 1 burk kokosmjölk
  • 50 g sojabönor
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 1.9 tsk örtagårdskrydda
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 3 msk ajvar relish
  • 1.25 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk röd currypaste
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g nötfärs
  • 550 g kycklingfärs
  • 600 g falukorv med hög kötthalt
  • 5 st ägg
  • 200 g kräftstjärtar
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 st gul lök
Övrigt
  • 1 tsk fisksås
  • 2 tsk flytande honung
  • 3 msk senap
  • 30 g svarta oliver, kärnfria
  • 300 g vatten
  • 1 dl is
  • 3.5 msk majonnäs
  • 1 msk stark chilisås
  • 1 msk balsamico

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!