Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 35 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 239 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 239 Kcal

      Halloumi- och morotsbiffar

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 165 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 165 Kcal

      Het tomatsås med bovetespirelli

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 666 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 165 Kcal

      Het tomatsås med bovetespirelli

    • Middag - 501 Kcal

      Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1163 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 501 Kcal

      Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    • Middag - 662 Kcal

      Korvgryta med champinjoner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1539 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 662 Kcal

      Korvgryta med champinjoner

    • Middag - 878 Kcal

      Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 327 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 327 Kcal

      Quinoasallad med buffelmozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 327 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 327 Kcal

      Quinoasallad med buffelmozzarella

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 33.6 gram

Fett: 40.8 gram

Protein: 30.7 gram

Energi: 632.3 kcal

  • Måndag lunch 239 Kcal

    Halloumi- och morotsbiffar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 125 g rivna morötter
    • 100 g riven halloumi
    • 1 st ägg
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 flingsalt
    • 3 msk sesamfrön
    • 1 olivolja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda alla ingredienser till biffarna utom olivolja i en bunke.
    • Forma till biffar och vänd dem i sesamfrö.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna i några minuter per sida.
    • Lägg biffarna i en ugnsform och låt stå i ugnen i cirka 10 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 125 g rivna morötter
    • 100 g riven halloumi
    • 1 st ägg
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 flingsalt
    • 3 msk sesamfrön
    • 1 olivolja
  • Tisdag middag 165 Kcal

    Het tomatsås med bovetespirelli

    Snabbt, gott och billigt - perfekt i vardagen och i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 165 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g bovetespirelli
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st aubergine
    • 0.25 st squash
    • 1 olivolja
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0 basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk basilika
    • 0.5 dl riven peccorinoost
    • 0 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Koka spirellin enligt anvisningarna på paketet.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.
    • Skär aubergine och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter.
    • Finhacka de soltorkade tomaterna.
    • Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano.
    • Låt koka i ca: 10 minuter.
    • Tillsätt färsk basilika.
    • Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Servera pastan med tomatsås och riven peccorinoost.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g bovetespirelli
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st aubergine
    • 0.25 st squash
    • 1 olivolja
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0 basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk basilika
    • 0.5 dl riven peccorinoost
    • 0 nypa chiliflakes
  • Onsdag lunch 165 Kcal

    Het tomatsås med bovetespirelli

    Snabbt, gott och billigt - perfekt i vardagen och i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 165 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g bovetespirelli
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st aubergine
    • 0.25 st squash
    • 1 olivolja
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0 basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk basilika
    • 0.5 dl riven peccorinoost
    • 0 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Koka spirellin enligt anvisningarna på paketet.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.
    • Skär aubergine och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter.
    • Finhacka de soltorkade tomaterna.
    • Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano.
    • Låt koka i ca: 10 minuter.
    • Tillsätt färsk basilika.
    • Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Servera pastan med tomatsås och riven peccorinoost.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g bovetespirelli
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st aubergine
    • 0.25 st squash
    • 1 olivolja
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0 basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk basilika
    • 0.5 dl riven peccorinoost
    • 0 nypa chiliflakes

    Onsdag middag 501 Kcal

    Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 501 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 0
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    Råkostsallad
    • 0.5 st vitkål
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 5 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk honung

    Gör så här

    • Strimla vitkålen
    • Gör först råkostsalladen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Toppa med strimlade aprikoser.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfrön.
    • Ringla lite honung över och strö på lite salt.
    • Lägg solrosfröna över råkostsalladen.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök och vitlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes.
    • Häll på vatten och smula ner hönsbuljongtärningen.
    • Tillsätt ajvar och låt koka upp.
    • Sjud på svag värme i 10 min.
    • Skär paprika och squash i bitar och lägg ner i grytan.
    • Låt allt bli varmt och servera med råkostsalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 0
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    Råkostsallad
    • 0.5 st vitkål
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 5 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk honung
  • Torsdag lunch 501 Kcal

    Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 501 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 0
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    Råkostsallad
    • 0.5 st vitkål
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 5 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk honung

    Gör så här

    • Strimla vitkålen
    • Gör först råkostsalladen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Toppa med strimlade aprikoser.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfrön.
    • Ringla lite honung över och strö på lite salt.
    • Lägg solrosfröna över råkostsalladen.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök och vitlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes.
    • Häll på vatten och smula ner hönsbuljongtärningen.
    • Tillsätt ajvar och låt koka upp.
    • Sjud på svag värme i 10 min.
    • Skär paprika och squash i bitar och lägg ner i grytan.
    • Låt allt bli varmt och servera med råkostsalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 0
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    Råkostsallad
    • 0.5 st vitkål
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 5 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk honung

    Torsdag middag 662 Kcal

    Korvgryta med champinjoner

    En trevlig korvgryta med massa gott i. Frys in resterna och ta ut vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 662 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g salsiccia
    • 150 g Kolbasz korv
    • 125 g skogschampinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk smör
    • 1 msk senap
    • 1 msk kalvfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl purjolök
    • 30 g bladspenat

    Gör så här

    • Skiva korvar och dela champinjoner.
    • Skala och hacka lök.
    • Skiva fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek korv, champinjoner, lök och fänkål några minuter.
    • Tillsätt senap, fond, vatten och grädde.
    • Låt koka ihop 10 minuter och lägg ner purjolök och spenat.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g salsiccia
    • 150 g Kolbasz korv
    • 125 g skogschampinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk smör
    • 1 msk senap
    • 1 msk kalvfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl purjolök
    • 30 g bladspenat
  • Fredag lunch 662 Kcal

    Korvgryta med champinjoner

    En trevlig korvgryta med massa gott i. Frys in resterna och ta ut vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 662 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g salsiccia
    • 150 g Kolbasz korv
    • 125 g skogschampinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk smör
    • 1 msk senap
    • 1 msk kalvfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl purjolök
    • 30 g bladspenat

    Gör så här

    • Skiva korvar och dela champinjoner.
    • Skala och hacka lök.
    • Skiva fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek korv, champinjoner, lök och fänkål några minuter.
    • Tillsätt senap, fond, vatten och grädde.
    • Låt koka ihop 10 minuter och lägg ner purjolök och spenat.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g salsiccia
    • 150 g Kolbasz korv
    • 125 g skogschampinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk smör
    • 1 msk senap
    • 1 msk kalvfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl purjolök
    • 30 g bladspenat

    Fredag middag 878 Kcal

    Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    Denna paj är perfekt att frysa in och ta upp vid behov, behöver du picknickar? Då fungerar denna rätt. Om du vill göra en egen pajdeg så kan du använda dig av receptet nedan: Eget pajskal: 100 g smör 2 msk psylliumhusk 2 dl mandelmjöl 1 ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 878 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl ruccola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Lägg pajskalet i en pajform med bakplåtspapper. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter.
    • Höj värmen till 200 grader. Skala och finhacka lök och riv vitlöken fint. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn färs, lök och vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt ajvar relish.
    • kär alla grönsaker i mindre bitar och stek i olivolja någon minut.
    • Fördela köttfärsen i pajskalet och strö över lite färsk oregano.
    • Lägg över grönsakerna och smula fetaosten över.
    • Lägg på strimlad rödlök.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll blandningen över pajen.
    • Strö över lite örtagårdskrydda och grädda 25 minuter i ugnen.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl ruccola
  • Lördag middag 327 Kcal

    Quinoasallad med buffelmozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 327 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk basilika
    • 120 g buffelmozzarella
    • 2 msk gula russin
    • 2 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda quinoan med soltorkade tomater, körsbärstomater, salt och svartpeppar.
    • Skär squash och paprika i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner squash, paprika och rödlök och stek några minuter.
    • Blanda ner allt i skålen med quinoa och hackad basilika.
    • Lägg mozzarella över och toppa med russin och pumpafrön.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk basilika
    • 120 g buffelmozzarella
    • 2 msk gula russin
    • 2 msk pumpakärnor
  • Söndag lunch 327 Kcal

    Quinoasallad med buffelmozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 327 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk basilika
    • 120 g buffelmozzarella
    • 2 msk gula russin
    • 2 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda quinoan med soltorkade tomater, körsbärstomater, salt och svartpeppar.
    • Skär squash och paprika i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner squash, paprika och rödlök och stek några minuter.
    • Blanda ner allt i skålen med quinoa och hackad basilika.
    • Lägg mozzarella över och toppa med russin och pumpafrön.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk basilika
    • 120 g buffelmozzarella
    • 2 msk gula russin
    • 2 msk pumpakärnor
Frukt/grönt
  • 125 g rivna morötter
  • 3.5 st gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 0.5 st aubergine
  • 1.75 st squash
  • 399 g cocktailtomater
  • 10 basilika
  • 1 st gul paprika
  • 1 st vitkål
  • 1 st citron
  • 250 g skogschampinjoner
  • 1 st fänkål
  • 1 dl purjolök
  • 60 g bladspenat
  • 1 msk färsk oregano
  • 0.5 st orange paprika
  • 1 st röd paprika
  • 1 st rödlök
  • 4 dl ruccola
  • 100 g körsbärstomater
Mejeri
  • 100 g riven halloumi
  • 1 dl riven peccorinoost
  • 2 tsk smör
  • 4 dl grädde
  • 150 g fetaost
  • 1 dl mjölk
  • 240 g buffelmozzarella
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st ägg
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 300 g salsiccia
  • 300 g Kolbasz korv
  • 500 g nötfärs
Kryddor/smaksättare
  • 3 nypa chiliflakes
  • flingsalt
  • oregano
  • salt och svartpeppar
  • 2.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 7 msk ajvar relish
  • 4 msk bladpersilja
  • 2 msk kalvfond
Torrvaror
  • 3 msk sesamfrön
  • 10 olivolja
  • 300 g bovetespirelli
  • 10 st torkade aprikoser
  • 6 msk solrosfrön
  • 2 tsk honung
  • 2 dl vit quinoa
  • 4 msk gula russin
  • 4 msk pumpakärnor
Övrigt
  • 140 g soltorkade tomater i olja
  • 2 msk senap
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!