Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 35

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1584 Kcal

    • Frukost - 298 Kcal

      Frukostmacka med pålägg

    • Lunch - 426 Kcal

      Lax med grönsakshack och fetaost

    • Middag - 861 Kcal

      Ugnsbakad falukorv med mozzarella och grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1256 Kcal

    • Frukost - 255 Kcal

      Skinkomelett

    • Lunch - 200 Kcal

      Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    • Middag - 641 Kcal

      Sesampanerad rödspätta med blomkålsmos – 2 portioner

    • Mellanmål - 160 Kcal

      Grapefruktsmoothie med citronmeliss

    • Dessert

  • Onsdag - 2150 Kcal

    • Frukost - 508 Kcal

      Hallonsmoothie med basilika -1 portion (1 kanna)

    • Lunch - 1285 Kcal

      Omelettwrap med kycklingröra

    • Middag - 357 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1260 Kcal

    • Frukost - 508 Kcal

      Hallonsmoothie med basilika -1 portion (1 kanna)

    • Lunch - 332 Kcal

      Kyckling med bräckt skinka och halloumi

    • Middag - 421 Kcal

      Lax med fetaost och ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1035 Kcal

    • Frukost - 159 Kcal

      Ulrikas Hälsobank

      Yoghurt med frukt

    • Lunch - 279 Kcal

      Krämig sallad med kräftstjärtar – 1 portion

    • Middag - 597 Kcal

      Lasagne med halloumi och spenat

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1364 Kcal

    • Frukost - 298 Kcal

      Frukostmacka med pålägg

    • Lunch - 526 Kcal

      Bönspagetti med kycklingsås

    • Middag - 541 Kcal

      Panerad torsk med dillcréme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1809 Kcal

    • Frukost - 942 Kcal

      Smoothiebowl med mango – 1 portion

    • Lunch - 560 Kcal

      Grekisk sallad med quinoa - 4 portioner

    • Middag - 308 Kcal

      Kalvköttbullar i tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 64.7 gram

Fett: 91.6 gram

Protein: 82.4 gram

Energi: 1494 kcal

  • Måndag frukost 298 Kcal

    Frukostmacka med pålägg

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Filmjölkslimpa. Receptet hittar du genom att söka på Filmjölkslimpa i hälsobanken. Totala receptet för limpan är 12 portioner som kan skivas och frysas ner efter tillagning.

    Måndag lunch 426 Kcal

    Lax med grönsakshack och fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 426 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl dl fänkål
    • 1 dl dl squash
    • 1 dl hackad paprika
    • 1 msk msk gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 50 g Soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 st salladsblad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Dela laxfilén i 2 bitar och lägg på en ugnsplåt. Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn alla grönsaker hastigt. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg grönsakerna över laxen och smula över fetaost och soltorkade tomater.
    • Gratinera i ugnen i ca 15-20 min. Servera med grönsallad.

    Måndag middag 861 Kcal

    Ugnsbakad falukorv med mozzarella och grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 75 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 861 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g falukorv med hög kötthalt
    • 200 g mozzarella
    • 3 msk sötstark senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 0 tsk örtkrydda
    Grönsaker
    • 1 st rödlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g mini paprika
    • 150 g fetaost
    • 3 msk grön pesto
    • 100 g gröna oliver
    • 0 msk färsk timjan

    Gör så här

    1. Lägg korven på en plåt och skär snitt nästan ned i botten.
    2. Fyll varannan skåra med mozzarella och sötstark senap och varannan skåra med ajvar.
    3. Skär squash och och rödlök i lagom stora bitar och lägg runt om korven på plåten.
    4. Salta och peppra samt ringla över balsamicon och olivoljan på grönsakerna.
    5. Skär mini paprikan i halvor och kärna ut dem.
    6. Fyll paprikorna med smulad fetaost och grönpesto.
    7. Lägg paprikorna på plåten runt om korven.
    8. Krydda både korv och grönsaker med örtkrydda.
    9. Sätt in plåten med korven, grönsakerna och paprikan i ugnen på 200 grader i 25 min.
    10. Garnera med gröna oliverna och färsk timjan.
  • Tisdag frukost 255 Kcal

    Skinkomelett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 0.25 st röd paprika

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Låt steka någon minut, lägg på skinka när omeletten börjar stelna.
    • Lägg upp på en tallrik och vik ihop. Hacka paprikan och toppa med den hackade paprikan!

    Tisdag lunch 200 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    • Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med pesto.
    • Häll upp soppan i djup tallrik eller skål och toppa med pestomarinerad mozzarella.

    Tisdag middag 641 Kcal

    Sesampanerad rödspätta med blomkålsmos – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -10 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 641 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g rödspätta
    • 0
    • 1 msk majsmjöl
    • 1 msk sesamfrön
    • 15 g smör
    • 0.5 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 25 g ärtskott

    Gör så här

    • Börja med att göra blomkålsmoset.
    • Skär blomkålen i mindre buketter och koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålsbuketterna i en matbredare.
    • Tillsätt grädde och mixa till en jämn smet.
    • Häll tillbaka moset i kastrullen och koka upp.
    • Smaka av med salt och peppar och späd ev. med mer grädde om det behövs.
    • Lägg ut filéerna på en skärbräda.
    • Vispa upp äggen och doppa filéerna först i mjölet, sedan i äggvispet och till sist i sesamfröna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Stek de panerade filéerna i ca 2 minuter på varje sida och lägg upp på en tallrik.
    • Lägg ut romansallad bredvid och fördela blomkålsmoset på romansalladen.
    • Skär citronen i mindre klyftor och dekorera med citronklyftor och ärtskott.

    Tisdag mellanmål 160 Kcal

    Grapefruktsmoothie med citronmeliss

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 160 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grapefrukt
    • 150 g honungsmelon
    • 0.5 kruka citronmeliss
    • 100 g mango (fryst)
    • 200 g vatten

    Gör så här

    1. Skala och skär grapefrukt och melon i bitar.
    2. Lägg ner all frukt och citronmeliss i en blender.
    3. Tillsätt vatten och mixa till en jämn smoothie.
    4. Servera i glas och dekorera med citronmeliss.
  • Onsdag frukost 508 Kcal

    Hallonsmoothie med basilika -1 portion (1 kanna)

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 71 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 508 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl Hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Gör så här

    • Skala apelsin och lägg ner klyftor i en blender.
    • Tillsätt saften av ½ lime och lägg ner hallon och basilika.
    • Mixa och häll på havremjölk till en fin konsistens.

    Onsdag lunch 1285 Kcal

    Omelettwrap med kycklingröra

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 83 gram

    Protein: 97 gram

    Energi: 1285 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 g smör
    Kycklingröra
    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl gräddfil
    • 0.5 msk curry
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar och stek en omelett i smör eller olja.
    • Lägg upp på en tallrik.
    • Låt svalna och lägg en av rörorna och lite sallad och grönsaker.
    • Rulla ihop och ta med som lunch.

    Kycklingröra

    • Strimla purjolöken, hacka persiljan och tärna äpplet
    • Strimla kycklingköttet och blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

    Onsdag middag 357 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g Brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.
  • Torsdag frukost 508 Kcal

    Hallonsmoothie med basilika -1 portion (1 kanna)

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 71 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 508 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl Hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Gör så här

    • Skala apelsin och lägg ner klyftor i en blender.
    • Tillsätt saften av ½ lime och lägg ner hallon och basilika.
    • Mixa och häll på havremjölk till en fin konsistens.

    Torsdag lunch 332 Kcal

    Kyckling med bräckt skinka och halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk oregano
    • 25 g halloumi
    • 25 g rökt skinka
    • 25 g haricot verts
    • 30 g spenat
    • 1 st citronklyfta
    • 0 kvist färsk persilja

    Gör så här

    1. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingfilén och krydda båda sidorna med salt, peppar och oregano.
    2. Stek halloumiosten och skinkan på bägge sidor och lägg på kycklngfilén.
    3. Toppa med persilja och oregano.
    4. Koka haricots verts mjuka i lättsaltat vatten, ca 2 minuter.
    5. Servera kycklingen med spenat och haricot verts samt en citronklyfta.

    Torsdag middag 421 Kcal

    Lax med fetaost och ajvar

    Lax kan varieras på så många olika sätt – gör flera varianter och lägg i frysen! Variera med olika rotfrukter – passar till de flesta maträtter och är gott att värma dagen efter - sök på Rostade rotfrukter i Ulrikas Hälsobank för att se ett recept på gott tillbehör till laxen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 421 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader. Lägg laxskivorna i en ugnsform och skär ett snitt i varje filé.
    • Fördela vald fyllning i snitten och krydda laxskivorna med salt och peppar.
    • Strö över topping. Ugnsstek fisken i cirka 20 minuter.
    • Servera med en sallad eller ugnsrostade rotfrukter.
  • Fredag frukost 159 Kcal

    Ulrikas Hälsobank

    Yoghurt med frukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. Häll upp yoghurten i en skål och håll över frukten
    3. Servera

     

    Fredag lunch 279 Kcal

    Krämig sallad med kräftstjärtar – 1 portion

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 279 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g Blandad sallad
    • 50 g körsbärstomater
    • 150 g sparris
    • 4 st rädisor
    • 25 g selleri
    • 1 msk majonnäs
    • 75 g kräftstjärtar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Lägg sallad på ett fat.
    • Skär tomaterna och lägg runt om.
    • Dela sparrisen och koka 5 minuter i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och fördela sparris på salladen.
    • Skiva hälften av rädisorna och halva sellerin och lägg på salladen.
    • Hacka de andra rädisorna och resten av sellerin  i små kuber och lägg i en skål.
    • Blanda ner gräddfil, majonnäs och avrunna kräftstjärtar.
    • Smaka av med salt, peppar och saften av ¼ citron.
    • Lägg röran på salladen och servera.

    Fredag middag 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g gram färskost
    • 3 nypa nypa salt
    • 2 msk msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g ruccola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.
  • Lördag frukost 298 Kcal

    Frukostmacka med pålägg

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Filmjölkslimpa. Receptet hittar du genom att söka på Filmjölkslimpa i hälsobanken. Totala receptet för limpan är 12 portioner som kan skivas och frysas ner efter tillagning.

    Lördag lunch 526 Kcal

    Bönspagetti med kycklingsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g sojabönspagetti
    • 250 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g champinjon
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 100 g haricot verts
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 100 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping och tillbehör
    • 50 g mozzarella
    • 1 msk Bladpersilja

    Gör så här

    • Koka upp sojabönspasta enligt anvisningen på förpackningen.
    • Skär kycklingfiléerna i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp kycklingbitarna.
    • Dela champinjonerna på hälften och skala och skiva rödlök samt riv vitlök och dela haricot verts.
    • Lägg grönsakerna i stekpannan och tillsätt ajvar, senap, vatten grädde och salt och svartpeppar.
    • Rör runt och låt puttra i cirka 10 min på medelhög temperatur.
    • Lägg i sojabönsspagettin i stekpannan och blanda runt.
    • Riv mozzarella och cheddarost och lägg i en skål.
    • Servera upp i skålar och toppa med ost och persilja.

    Lördag middag 541 Kcal

    Panerad torsk med dillcréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 541 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st skivad avokado
    • 2 st skivad tomat
    • 0.25 st styck finhackad rödlök
    • 2 st citronklyfta
    • 0 dillkvistar
    Dillcréme
    • 1 dl créme fraiche
    • 1 msk hackad dill
    • 1 tsk citronskal

    Gör så här

    • Gör först dillcrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ägget i en skål och doppa fiskfiléerna. Lägg ströbrödet på ett fat och rulla fisken i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken runt om i ca: 10 min på svag värme.
    • Servera med skivad avokado, tomat och dillcréme.
    • Toppa med rödlök och dekorera med dill och citron.
  • Söndag frukost 942 Kcal

    Smoothiebowl med mango – 1 portion

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 67 gram

    Fett: 70 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 942 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g mango (fryst)
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0.5 tsk citronskal
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 st mango
    • 2 msk pistagenötter
    • 50 g kokosskivor

    Gör så här

    • Lägg mango, kokosmjölk, zest och vaniljpulver i en matberedare och mixa till en krämig smet.
    • Häll upp i en skål och toppa med mango, pistagenötter och  kokosskivor

    Söndag lunch 560 Kcal

    Grekisk sallad med quinoa - 4 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 560 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 dl quinoa
    • 0.33 kruka färsk basilika
    • 3 msk grön pesto
    • 4 st kvisttomat
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g svarta oliver, kärnfria
    • 250 g fetaost
    Garnering
    • 3 msk pumpakärnor
    • 0 msk solrosfrön

    Gör så här

    1. Skölj quinoan väl och koka enligt anvisningen på paketet, ca 13 min.
    2. Hacka persilja eller basilika och lägg i en skål.
    3. Blanda ner pesto.
    4. Skiva tomaterna och skala och skiva rödlöken
    5. Lägg lök och tomat i skålen.
    6. Tillsätt den kokta quinoan och oliver.
    7. Blanda om väl och smaka av med salt och peppar.
    8. Skär fetaosten i småbitar och fördela över salladen.
    9. Toppa med pumpakärnor och solrosfrön.

    Söndag middag 308 Kcal

    Kalvköttbullar i tomatsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 308 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.5 dl dl vatten
    • 1 tsk honung
    • 0.33 msk ljus soja
    • 0.33 msk sweet chilisås
    • 300 g kalvfärs
    • 0 flingsalt
    • 0 tsk svartpeppar
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 1 msk finhackad basilika
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.33 msk msk smör
    Tzatziki
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 klyfta riven vitlök
    • 0.75 dl turkisk yoghurt
    • 1 tsk olivolja
    • 0 krm oregano

    Gör så här

    • Skala och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn vitlöken några sekunder.
    • Häll på tomater, vatten, honung, soja och sweet chilisås.
    • Låt koka på svag värme i 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Gör under tiden köttbullarna genom att blanda färs med salt, peppar, vitlök, basilika, ägg och grädde.
    • Forma till köttbullar och bryn någon minut i lite smör.
    • Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda 10 minuter.
    • Gör under tiden tzatziki genom att riva gurkan grovt och krama ut vätskan.
    • Blanda gurka med vitlök, yoghurt, olivolja, oregano, salt och svartpeppar.
    • Servera köttbullarna i skålar med sås och tzatziki.
Övrigt
  • 2 skiva Filmjölkslimpa
  • 50 g Soltorkade cocktailtomater i olja
  • 1 msk balsamico
  • 100 g gröna oliver
  • 3.5 dl dl vatten
  • 3 tsk flytande honung
  • 300 g mango (fryst)
  • 300 g vatten
  • 4 dl Hallon (frysta)
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk tomatpuré
  • 200 g frusen spenat
  • 150 g svarta oliver, kärnfria
  • 0.33 msk sweet chilisås
Mejeri
  • 3 tsk tsk smör
  • 2 skiva ost
  • 600 g fetaost
  • 375 g mozzarella
  • 19 g smör
  • 1.5 dl grädde
  • 8 dl havremjölk
  • 2 dl gräddfil
  • 375 g halloumi
  • 2 dl sojayoghurt
  • 150 g gram färskost
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 msk grädde
  • 0.33 msk msk smör
  • 0.75 dl turkisk yoghurt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g rökt skinka
  • 850 g laxfilé
  • 700 g falukorv med hög kötthalt
  • 9 st ägg
  • 400 g rödspätta
  • 250 g färdiggrillad kyckling
  • 400 g kycklingfilé
  • 75 g kräftstjärtar
  • 350 g torskrygg
  • 300 g kalvfärs
Frukt/grönt
  • 1.25 st röd paprika
  • 1 dl dl fänkål
  • 1 dl dl squash
  • 1 dl hackad paprika
  • 1 msk msk gul lök
  • 2 st salladsblad
  • 2.5 st rödlök
  • 1.25 st squash
  • 300 g mini paprika
  • 3.5 klyfta vitlök
  • 0.5 st blomkål
  • 2 dl blandsallad
  • 1.25 st citron
  • 25 g ärtskott
  • 0.5 st grapefrukt
  • 150 g honungsmelon
  • 4 st apelsin
  • 1 st lime
  • basilika
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st äpple
  • 100 g Brysselkål
  • 0.5 st gul paprika
  • 125 g haricot verts
  • 30 g spenat
  • 3 st citronklyfta
  • 1 st nektarin
  • 8 st färsk jordgubbe
  • 1 st grön kiwi
  • 1 dl blåbär
  • 25 g Blandad sallad
  • 50 g körsbärstomater
  • 150 g sparris
  • 4 st rädisor
  • 25 g selleri
  • 70 g ruccola
  • 150 g cocktailtomater
  • 50 g champinjon
  • 2.5 klyfta riven vitlök
  • 1 msk Bladpersilja
  • 1 st skivad avokado
  • 2 st skivad tomat
  • 0.25 st styck finhackad rödlök
  • dillkvistar
  • 1 msk hackad dill
  • 1.5 tsk citronskal
  • 0.5 st mango
  • 0.33 kruka färsk basilika
  • 4 st kvisttomat
  • 0.25 st gurka
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 3.5 msk sötstark senap
  • 9 msk ajvar relish
  • örtkrydda
  • 1 tsk torkade örter
  • färsk timjan
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 1 nypa chiliflakes
  • 0.5 kruka citronmeliss
  • 0.5 msk curry
  • 2 msk persilja
  • oregano
  • färsk persilja
  • 3 nypa nypa salt
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 4 krm torkad timjan
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och vitpeppar
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 0.33 msk ljus soja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 msk finhackad basilika
  • krm oregano
Torrvaror
  • 7 tsk olivolja
  • 3.5 msk olivolja
  • 7 msk grön pesto
  • 800 g krossade tomater
  • 1 msk majsmjöl
  • 1 msk sesamfrön
  • 10 st st skållad mandel
  • 2 msk russin
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk msk fiberhusk
  • 9 msk pumpakärnor
  • 100 g sojabönspagetti
  • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 2 msk pistagenötter
  • 50 g kokosskivor
  • 3 dl quinoa
  • 200 g konserverade tomater
  • 1 tsk honung
  • 2 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!