Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 34 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 81.5 gram

Fett: 79.8 gram

Protein: 86 gram

Energi: 1412.3 kcal

  • Måndag frukost 400 Kcal

    Sommargranola med russin, yoghurt och papaya

    Papaya och yoghurt smakar gott tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 400 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion sommargranola med russin
    • 1 dl papaya

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Skär papaya i bitar och lägg på yoghurten tillsammans granola.
    • 1 portion sommargranola med russin = 1 dl

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion sommargranola med russin
    • 1 dl papaya

    Måndag lunch 214 Kcal

    Torsk med rödbetssallad

    Kalorisnål rätt med torsk och rödbetor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 214 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 120 g brysselkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 3 st citronklyfta

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg torsken i en ugnsfast form. Salta och peppra. Tillsätt örtagårdskrydda och citronsaft. Ugnsbaka 15 min.
    • Skär rödbetor i tärningar. Lägg i en skål. Skala och finhacka rödlök. Skär varje brysselkål i 6 klyftor. Blanda med rödbetorna tillsammans med olivolja, balsamico, örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Lägg rödbetssalladen tillsammans med torsken på ett fat. Dekorera med färsk rosmarin och citronklyftor

    Ingredienser

    3 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 120 g brysselkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 3 st citronklyfta

    Måndag middag 297 Kcal

    Asiatisk wok med kycklingfärs

    Kycklingfärs är så gott i kombination med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 297 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Skala och skär morötterna i smala strimlor. Hacka löken fint. Strimla paprikorna i tunna strimlor.  Skala och riv vitlök och finhacka chili.
    • Riv den färska ingefäran. Hetta upp en panna med lite olivolja. Lägg i kycklingfärs, ingefära och chili. Blanda i lök, vitlök, morötter och paprika. Stek tills färsen är färdig.
    • Häll i pokésås. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök

    Måndag dessert 295 Kcal

    Sommargranola med russin

    Det är så lätt att göra sin egen granola och på köpet får man kontroll på vad som finns i! 

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 295 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 2 dl cashewnötter
    • 2 dl pekannötter
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 0.5 krm salt
    • 2 msk rapsolja
    • 1 msk fiberhonung Nicks
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl russin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg havregryn, frön, nötter, vaniljpulver och salt på en ugnsplåt. Blanda ner olja,  fiberhonung och vatten.
    • Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i 20 min. Rör om då och då.
    • Blanda ner russin och förvara i en burk med lock

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 2 dl cashewnötter
    • 2 dl pekannötter
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 0.5 krm salt
    • 2 msk rapsolja
    • 1 msk fiberhonung Nicks
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl russin
  • Tisdag frukost 331 Kcal

    Ägghack med skinka

    Snabbt fixat om du kokat äggen dagen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 331 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Hacka skinkan, äggen och lägg i en skål
    • Blanda ner resten av ingredienserna och servera på ett salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad

    Tisdag lunch 297 Kcal

    Asiatisk wok med kycklingfärs

    Kycklingfärs är så gott i kombination med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 297 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Skala och skär morötterna i smala strimlor. Hacka löken fint. Strimla paprikorna i tunna strimlor.  Skala och riv vitlök och finhacka chili.
    • Riv den färska ingefäran. Hetta upp en panna med lite olivolja. Lägg i kycklingfärs, ingefära och chili. Blanda i lök, vitlök, morötter och paprika. Stek tills färsen är färdig.
    • Häll i pokésås. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök

    Tisdag middag 685 Kcal

    Tonfiskröra med avokadosallad

    Två avokado halvor som är toppade med en krämig tonfiskröra - serveras tillsammans med en avokadosallad med bland annat äpple i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 54 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st cornichongurkor
    • 0.25 st röd paprika
    • 75 g tonfisk
    • 1 msk rödlök
    • 0.5 msk gräslök
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    Avokadosallad
    • 1 st avokado
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Hacka gurka och paprika i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla andra ingredienser och smaka av med salt och peppar.
    • Dela avokadon och gröp ur lite av innehållet.
    • Skär avokadoköttet i tärningar och lägg i en skål.
    • Skär äpplet i mindre bitar och blanda ner i skålen tillsammans med gräslök, salt och peppar.
    • Pressa citronsaft över.
    • Fördela tonfiskröran på avokadohalvorna och lägg salladen bredvid.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st cornichongurkor
    • 0.25 st röd paprika
    • 75 g tonfisk
    • 1 msk rödlök
    • 0.5 msk gräslök
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    Avokadosallad
    • 1 st avokado
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
  • Onsdag frukost 448 Kcal

    Sommargranola med russin, yoghurt, mango och blåbär

    God och somrig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 448 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion sommargranola med russin
    • 0.25 st mango
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Skär mango i bitar och lägg på yoghurten tillsammans med blåbär och granola.
    • 1 portion granola = 1 dl

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion sommargranola med russin
    • 0.25 st mango
    • 1 dl blåbär

    Onsdag lunch 214 Kcal

    Torsk med rödbetssallad

    Kalorisnål rätt med torsk och rödbetor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 214 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 120 g brysselkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 3 st citronklyfta

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg torsken i en ugnsfast form. Salta och peppra. Tillsätt örtagårdskrydda och citronsaft. Ugnsbaka 15 min.
    • Skär rödbetor i tärningar. Lägg i en skål. Skala och finhacka rödlök. Skär varje brysselkål i 6 klyftor. Blanda med rödbetorna tillsammans med olivolja, balsamico, örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Lägg rödbetssalladen tillsammans med torsken på ett fat. Dekorera med färsk rosmarin och citronklyftor

    Ingredienser

    3 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 120 g brysselkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 3 st citronklyfta

    Onsdag middag 477 Kcal

    Skaldjursgryta med squash och tomat

    Gryta med skaldjur, squash och tomat i - en trevlig helgmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g musslor
    • 100 g scampi
    • 100 g Bläckfisk
    • 100 g krossade tomater
    • 0.5 msk hummerfond
    • 0.5 tsk honung
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 paket kikärtor
    • 150 g cocktailtomater
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Skär squashen i mindre bitar och finhacka chilin.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök, squash och chili.
    • Tillsätt seafoodmixen och stek några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, hummerfond, honung och grädde.
    • Häll av kikärtorna och skölj i kallt vatten.
    • Tillsätt kikärtor, hela pärltomater och vitlöksklyftor.
    • Hacka basilikan men spara några blad till dekoration.
    • Blanda ner hackad basilika och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g musslor
    • 100 g scampi
    • 100 g Bläckfisk
    • 100 g krossade tomater
    • 0.5 msk hummerfond
    • 0.5 tsk honung
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 paket kikärtor
    • 150 g cocktailtomater
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 517 Kcal

    Yellow Sunrise Smoothie

    En härlig gul smoothie med kokosbas och fräsch mango!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 57 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 tsk ingefära
    • 200 g vatten
    • 1 st lime
    • 1 msk mynta
    • 0.2 tsk vaniljpulver
    • 100 g mango (fryst)

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas eller flaska.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 tsk ingefära
    • 200 g vatten
    • 1 st lime
    • 1 msk mynta
    • 0.2 tsk vaniljpulver
    • 100 g mango (fryst)

    Torsdag lunch 477 Kcal

    Skaldjursgryta med squash och tomat

    Gryta med skaldjur, squash och tomat i - en trevlig helgmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g musslor
    • 100 g scampi
    • 100 g Bläckfisk
    • 100 g krossade tomater
    • 0.5 msk hummerfond
    • 0.5 tsk honung
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 paket kikärtor
    • 150 g cocktailtomater
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Skär squashen i mindre bitar och finhacka chilin.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök, squash och chili.
    • Tillsätt seafoodmixen och stek några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, hummerfond, honung och grädde.
    • Häll av kikärtorna och skölj i kallt vatten.
    • Tillsätt kikärtor, hela pärltomater och vitlöksklyftor.
    • Hacka basilikan men spara några blad till dekoration.
    • Blanda ner hackad basilika och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g musslor
    • 100 g scampi
    • 100 g Bläckfisk
    • 100 g krossade tomater
    • 0.5 msk hummerfond
    • 0.5 tsk honung
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 paket kikärtor
    • 150 g cocktailtomater
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 570 Kcal

    Persiska köttbullar med hummus och bönsallad

    En riktig lyxig maträtt att bjuda sina vänner eller familj på. Goda persiska köttbullar med en bönsallad till och en klick yoghurt, citron och hummus!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk malen kanel
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 krm salt
    • 2 msk bladpersilja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    Tomat och bönsallad
    • 200 g kidneybönor
    • 2 st stor tomat
    • 50 g gröna oliver
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0.5 msk flytande honung
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 0.25 dl grekisk yoghurt
    • 2 st citronklyfta
    • 1 dl hummus

    Gör så här

    • Gör först hummusen enligt receptet nedan.
    • Ställ kallt.
    • Skölj av bönorna och lägg i en skål.
    • Skär tomater och blanda ner tillsammans med oliver.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Lägg färsen i en skål.
    • Skala och riv lök och vitlök fint.
    • Blanda ner alla ingredienser.
    • Rulla till lagom stora bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna runtom i ca 7-8 minuter.
    • Servera med tomat och bönsalladen, en klick hummus, en klick yoghurt och färsk persilja.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk malen kanel
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 krm salt
    • 2 msk bladpersilja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    Tomat och bönsallad
    • 200 g kidneybönor
    • 2 st stor tomat
    • 50 g gröna oliver
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0.5 msk flytande honung
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 0.25 dl grekisk yoghurt
    • 2 st citronklyfta
    • 1 dl hummus
  • Fredag frukost 155 Kcal

    Keso med mango

    Blanda ihop en nyttig och god frukost på under 5 minuter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 155 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st mango
    • 20 gram bär- och nötmix

    Gör så här

    • Lägg upp keso i en skål.
    • Skala och skär mangon i tärningar.
    • Toppa keson med mango och nöt & bärmix

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st mango
    • 20 gram bär- och nötmix

    Fredag lunch 297 Kcal

    Asiatisk wok med kycklingfärs

    Kycklingfärs är så gott i kombination med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 297 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Skala och skär morötterna i smala strimlor. Hacka löken fint. Strimla paprikorna i tunna strimlor.  Skala och riv vitlök och finhacka chili.
    • Riv den färska ingefäran. Hetta upp en panna med lite olivolja. Lägg i kycklingfärs, ingefära och chili. Blanda i lök, vitlök, morötter och paprika. Stek tills färsen är färdig.
    • Häll i pokésås. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök

    Fredag middag 926 Kcal

    Asian Pokébowl

    En bowl med asiatiska smaker, massor av härliga grönsaker, färsk mango och en chilimajonnäs till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 92 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 926 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl svart ris (kokt)
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st mango
    • 5 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g salmalax
    • 10 g cashewnötter
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 0.2 msk stark chilisås
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk srirachasås

    Gör så här

    • Lägg ris i en skål. Skär halva gurkan och halva moroten i skivor eller strimlor.
    • Skär avokado och mango i skivor.
    • Strimla sockerärtor och rödlök.
    • Skär laxen i tunna skivor.
    • Lägg upp alla grönsaker, mango och lax i skålen.
    • Skär den resterande delen av gurka och morot i mindre tärningar.
    • Strimla salladslök, hacka chili och blanda ner med alla ingredienser till marinaden.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna runt om.
    • Toppa skålen med nötter och dekorera med en limeklyfta.
    • Blanda ihop chilmajonnäsen och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl svart ris (kokt)
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st mango
    • 5 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g salmalax
    • 10 g cashewnötter
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 0.2 msk stark chilisås
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk srirachasås
  • Lördag frukost 363 Kcal

    Kesoplättar med röda bär

    Kesoplättar blandar du snabbt ihop med några få ingredienser, och toppa med bland annat färska hallon och jordgubbar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Smet
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1.5 tsk smör
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl jordgubbar
    • 1 dl keso, 4%
    • 1 klase vinbär

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser till smeten i en matberedare och mixa ihop till en jämn smet.
    • Låt stå och svälla i några minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten till fyra plättar.
    • Grädda i några minuter per sida.
    • Varva plättar, hallon, jordgubbar och keso i en burk med lock.
    • Toppa med röda vinbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    Smet
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1.5 tsk smör
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl jordgubbar
    • 1 dl keso, 4%
    • 1 klase vinbär

    Lördag lunch 570 Kcal

    Persiska köttbullar med hummus och bönsallad

    En riktig lyxig maträtt att bjuda sina vänner eller familj på. Goda persiska köttbullar med en bönsallad till och en klick yoghurt, citron och hummus!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk malen kanel
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 krm salt
    • 2 msk bladpersilja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    Tomat och bönsallad
    • 200 g kidneybönor
    • 2 st stor tomat
    • 50 g gröna oliver
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0.5 msk flytande honung
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 0.25 dl grekisk yoghurt
    • 2 st citronklyfta
    • 1 dl hummus

    Gör så här

    • Gör först hummusen enligt receptet nedan.
    • Ställ kallt.
    • Skölj av bönorna och lägg i en skål.
    • Skär tomater och blanda ner tillsammans med oliver.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Lägg färsen i en skål.
    • Skala och riv lök och vitlök fint.
    • Blanda ner alla ingredienser.
    • Rulla till lagom stora bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna runtom i ca 7-8 minuter.
    • Servera med tomat och bönsalladen, en klick hummus, en klick yoghurt och färsk persilja.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk malen kanel
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 krm salt
    • 2 msk bladpersilja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    Tomat och bönsallad
    • 200 g kidneybönor
    • 2 st stor tomat
    • 50 g gröna oliver
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0.5 msk flytande honung
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 0.25 dl grekisk yoghurt
    • 2 st citronklyfta
    • 1 dl hummus

    Lördag middag 655 Kcal

    Grillad fläskkarré med färgglad grönsaksplåt

    En färgglad tallrik med grillad fläskkarré och grönsaker. Välj gärna blomkål i olika färger om det finns annars går det bra med vit blomkål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 655 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fläskkarré
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bbq sås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladslök
    Grönsaksplåt
    • 2 st morot
    • 3 st rödbetor
    • 200 g blomkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 25 g fetaost
    • 25 g riven parmesanost
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg köttet i en skål och blanda ner riven vitlök, bbqsås, salt, peppar och örter. Låt marinera 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader. Skär morötter på längden och lägg på en plåt.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg bredvid. Skär blomkålen i buketter och lägg på plåten.
    • Ringla olivolja över och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Grilla köttet runt om i ca 7 minuter och lägg på ett fat. Strimla salladslök och lägg över köttet.
    • Strö på stekt halloumi på blomkålen, fetaost på rödbetorna och parmesan på morötterna.
    • Toppa med hackad persilja.
    • Servera med grillad fläskkarré.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fläskkarré
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bbq sås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladslök
    Grönsaksplåt
    • 2 st morot
    • 3 st rödbetor
    • 200 g blomkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 25 g fetaost
    • 25 g riven parmesanost
    • 1 kvist färsk persilja

    Lördag dessert 524 Kcal

    Trädgårdstårta

    En härlig tårta som toppas med vaniljkesella och färska bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 524 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 150 g smör
    • 4 st ägg
    • 2 dl sukrin melis
    • 3 dl cashewnötter
    • 1 dl kokosmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 2 tsk bakpulver
    • 1 st äpple
    • 0.5 st citron
    Topping
    • 100 g vaniljkesella
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1.5 dl hallon (färska)
    • 1 klase vinbär

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 °C. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
    • Vispa ägg och sukrin pösigt.
    • Lägg cashewnötterna i en matberedare och mixa till ett fint mjöl och vänd ihop med kokosmjöl, vaniljpulver och bakpulver. Vänd ner i äggsmeten och tillsätt det smälta smöret.
    • Riv äpplet grovt och rör ner det i smeten och pressa i citronsaft.
    • Smöra och bröa en springform och häll smeten i formen.
    • Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills kakan är torr.
    • Vispa ihop vaniljkesella med crème fraiche till en fluffig smet.
    • Fördela det över den avsvalnade kakan och toppa med valfria bär eller frukter.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 150 g smör
    • 4 st ägg
    • 2 dl sukrin melis
    • 3 dl cashewnötter
    • 1 dl kokosmjöl
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 2 tsk bakpulver
    • 1 st äpple
    • 0.5 st citron
    Topping
    • 100 g vaniljkesella
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1.5 dl hallon (färska)
    • 1 klase vinbär
  • Söndag frukost 400 Kcal

    Sommargranola med russin, yoghurt och papaya

    Papaya och yoghurt smakar gott tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 400 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion sommargranola med russin
    • 1 dl papaya

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Skär papaya i bitar och lägg på yoghurten tillsammans granola.
    • 1 portion sommargranola med russin = 1 dl

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion sommargranola med russin
    • 1 dl papaya

    Söndag lunch 214 Kcal

    Torsk med rödbetssallad

    Kalorisnål rätt med torsk och rödbetor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 214 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 120 g brysselkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 3 st citronklyfta

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg torsken i en ugnsfast form. Salta och peppra. Tillsätt örtagårdskrydda och citronsaft. Ugnsbaka 15 min.
    • Skär rödbetor i tärningar. Lägg i en skål. Skala och finhacka rödlök. Skär varje brysselkål i 6 klyftor. Blanda med rödbetorna tillsammans med olivolja, balsamico, örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Lägg rödbetssalladen tillsammans med torsken på ett fat. Dekorera med färsk rosmarin och citronklyftor

    Ingredienser

    3 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 120 g brysselkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 3 st citronklyfta

    Söndag middag 562 Kcal

    Ost- och skinkpaj med curry

    Paj är perfekt att fylla frysen med! Skriv på kalorimängden på lådan och använd stressiga dagar när tiden inte räcker till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 562 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 200 g rökt skinka
    • 150 g tärnad bacon
    • 15 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk malen curry
    • 2 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Knaperstek bacon och lägg därefter på hushållspapper.
    • Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt sedan smör och ägget.
    • Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Höj temperaturen till 200 grader.  Strimla skinkan. Fördela skinka, bacon, strimlad purjolök och finriven vitlök i pajskalet. Strö på riven ost. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor i en skål. Häll blandningen över pajen och sätt in i ugnen i ca: 25 minuter.
    • Servera gärna med en grönsallad.

     

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 200 g rökt skinka
    • 150 g tärnad bacon
    • 15 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk malen curry
    • 2 dl riven västerbottenost
Mejeri
  • 3 dl grekisk yoghurt 6%
  • 3 dl grädde
  • 178.5 tsk smör
  • 0.5 dl grekisk yoghurt
  • 2 dl keso, 4%
  • 1.5 msk crème fraiche
  • 100 g keso
  • 50 g halloumi
  • 25 g fetaost
  • 25 g riven parmesanost
  • 100 g vaniljkesella
  • 2 dl riven västerbottenost
Frukt/grönt
  • 2 dl papaya
  • 3 tsk färskpressad citronjuice
  • 6 st kokta rödbetor
  • 2.75 st rödlök
  • 360 g brysselkål
  • 13 st citronklyfta
  • 9 st morot
  • 4.5 st gul lök
  • 6 st paprika
  • 13 klyfta vitlök
  • 3 st röd chili
  • 3 msk färsk ingefära
  • 1 st salladsblad
  • 0.25 st röd paprika
  • 1.5 st avokado
  • 1.5 st äpple
  • 1 st citron
  • 0.75 st mango
  • 1 dl blåbär
  • 1 st squash
  • 300 g cocktailtomater
  • 1 st apelsin
  • 4 tsk ingefära
  • 2 st lime
  • 100 g mango (fryst)
  • 4 st stor tomat
  • 0.5 st gurka
  • 5 g sockerärtor
  • 1.5 st salladslök
  • 2.5 dl hallon (färska)
  • 1 dl jordgubbar
  • 2 klase vinbär
  • 3 st rödbetor
  • 200 g blomkål
  • 15 cm purjolök
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1800 g torskfile
  • 1200 g kycklingfärs
  • 13 st ägg
  • 225 g rökt skinka
  • 75 g tonfisk
  • 300 g musslor
  • 200 g scampi
  • 200 g Bläckfisk
  • 600 g nötfärs
  • 100 g salmalax
  • 300 g fläskkarré
  • 150 g tärnad bacon
Kryddor/smaksättare
  • 8 krm örtagårdskrydda
  • 1.5 msk balsamico
  • 3 tsk färsk rosmarin
  • 1.5 dl pokésås (kikkoman)
  • 4.5 msk gräslök
  • 2.7 tsk vaniljpulver
  • 4.5 krm salt
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 msk mynta
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 krm malen kryddnejlika
  • 1 tsk spiskummin
  • 4 msk bladpersilja
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk torkade örter
  • 4 msk persilja
  • 2 msk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.2 msk stark chilisås
  • 1 tsk srirachasås
  • 1 kvist färsk persilja
  • 1 msk malen curry
Torrvaror
  • 11 msk olivolja
  • 5 dl havregryn
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 15 dl cashewnötter
  • 2 dl pekannötter
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl russin
  • 200 g krossade tomater
  • 2 tsk honung
  • 1 paket kikärtor
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 400 g kidneybönor
  • 1 msk flytande honung
  • 20 gram bär- och nötmix
  • 1 dl svart ris (kokt)
  • 1.75 msk fiberhusk
  • 1 msk bbq sås
  • 2 dl sukrin melis
  • 1 dl kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl skalade sesamfrön
Övrigt
  • 1 msk fiberhonung Nicks
  • 4 msk majonnäs
  • 5 st cornichongurkor
  • 1 msk hummerfond
  • 100 g gröna oliver
  • 2 dl hummus

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.