Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 34 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1169 Kcal

    • Frukost - 220 Kcal

      Yoghurt med havremüsli

    • Lunch - 549 Kcal

      Rotfruktsoppa med bönor

    • Middag - 248 Kcal

      Asiatisk torsk med mangosalsa

    • Mellanmål

    • Dessert - 152 Kcal

      Havremüsli

  • Tisdag - 1328 Kcal

    • Frukost - 202 Kcal

      Myntadrink med ingefära och äpple

    • Lunch - 248 Kcal

      Asiatisk torsk med mangosalsa

    • Middag - 878 Kcal

      Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1470 Kcal

    • Frukost - 220 Kcal

      Yoghurt med havremüsli

    • Lunch - 878 Kcal

      Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    • Middag - 372 Kcal

      Lax med blomkålsris

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1172 Kcal

    • Frukost - 251 Kcal

      Tonfisk och avokado med tomat

    • Lunch - 372 Kcal

      Lax med blomkålsris

    • Middag - 549 Kcal

      Rotfruktsoppa med bönor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1335 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Keso med bär

    • Lunch - 878 Kcal

      Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    • Middag - 304 Kcal

      Kycklingburgare med vitlöksost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1444 Kcal

    • Frukost - 400 Kcal

      Pocherat ägg med avokadosallad

    • Lunch - 312 Kcal

      Räksallad med dillkräm

    • Middag - 569 Kcal

      Persisk kycklinggryta

    • Mellanmål

    • Dessert - 163 Kcal

      Jordgubbar med vaniljkesella

  • Söndag - 1648 Kcal

    • Frukost - 202 Kcal

      Myntadrink med ingefära och äpple

    • Lunch - 569 Kcal

      Persisk kycklinggryta

    • Middag - 878 Kcal

      Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 91 gram

Fett: 71 gram

Protein: 84.4 gram

Energi: 1366.5 kcal

  • Måndag frukost 220 Kcal

    Yoghurt med havremüsli

    En skål med naturell yoghurt toppad med havremusli och hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med müsli och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Måndag lunch 549 Kcal

    Rotfruktsoppa med bönor

    En värmande vegetarisk soppa med bitar att tugga och njuta av!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 88 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 0.75 st liten sötpotatis
    • 0.25 st kålrot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 st lagerblad
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk sambal oelek
    • 200 g konserverade bönor

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt och finhacka vitlöken.
    • Skala och skär rotfrukter i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn allt i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och torkad dragon.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningar.
    • Lägg i lagerblad, ajvar och sambal och låt koka upp.
    • Sänk värmen och låt sjuda i ca 10 minuter.
    • Skölj bönorna och tillsätt i soppan.
    • Häll upp i skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 0.75 st liten sötpotatis
    • 0.25 st kålrot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 st lagerblad
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk sambal oelek
    • 200 g konserverade bönor

    Måndag middag 248 Kcal

    Asiatisk torsk med mangosalsa

    Fräsch fiskrätt med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 248 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1.5 tsk limesaft
    Mangosalsa
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.25 st lime
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Riv vitlök och ingefära fint.
    • Lägg fisken på en ugnsplåt och gnid in vitlök och ingefära på fisken. Strö på salt och peppar. Häll över teriyakisås och pressa lime över. Sätt in i ugnen i ca: 15 min.
    • Riv ingefära fint. Gör mangosalsan genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Hacka chili och blanda ner i mangosalsan med ingefära,  limesaft, teriyakisås, sesamolja. Strö på salt och peppar.
    • Lägg salsan över fisken och strö på hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1.5 tsk limesaft
    Mangosalsa
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.25 st lime
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 msk gräslök

    Måndag dessert 152 Kcal

    Havremüsli

    Gör en stor sats med havremüsli och ät tillsammans med lite naturell yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 152 kcal

    Ingredienser

    14 portioner

    • 2 dl paranötter
    • 1 dl mandelspån
    • 3 dl havrekärnor
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 1 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Hacka paranötter grovt och rosta tillsammans med mandelspån och havrekärnor i en torr stekpanna några minuter.
    • Strö på kanel och kardemumma samt ringla över honung.
    • Blanda om någon minut och ta av från värmen när müslin börjar bli rostad.
    • Häll upp i en skål eller burk och blanda ner kokosskivor.

    Ingredienser

    14 portioner

    • 2 dl paranötter
    • 1 dl mandelspån
    • 3 dl havrekärnor
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 1 dl kokosskivor
  • Tisdag frukost 202 Kcal

    Myntadrink med ingefära och äpple

    En fräsch drink med god smak av ingefära och äpple. God till frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 tsk ingefära
    • 2 st äpple
    • 0 st gurka
    • 1 st lime
    • 1 dl is
    • 100 g vatten
    • 5 msk mynta

    Gör så här

    • Skala och skär ingefära och äpple i mindre bitar.
    • Skär gurkan i bitar.
    • Lägg mynta, ingefära, äpple och gurka i en blender.
    • Häll i saften från limen.
    • Mixa till en jämn smoothie och späd med vatten till lagom konsistens.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 tsk ingefära
    • 2 st äpple
    • 0 st gurka
    • 1 st lime
    • 1 dl is
    • 100 g vatten
    • 5 msk mynta

    Tisdag lunch 248 Kcal

    Asiatisk torsk med mangosalsa

    Fräsch fiskrätt med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 248 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1.5 tsk limesaft
    Mangosalsa
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.25 st lime
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Riv vitlök och ingefära fint.
    • Lägg fisken på en ugnsplåt och gnid in vitlök och ingefära på fisken. Strö på salt och peppar. Häll över teriyakisås och pressa lime över. Sätt in i ugnen i ca: 15 min.
    • Riv ingefära fint. Gör mangosalsan genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Hacka chili och blanda ner i mangosalsan med ingefära,  limesaft, teriyakisås, sesamolja. Strö på salt och peppar.
    • Lägg salsan över fisken och strö på hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1.5 tsk limesaft
    Mangosalsa
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.25 st lime
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 msk gräslök

    Tisdag middag 878 Kcal

    Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    Denna paj är perfekt att frysa in och ta upp vid behov! Om du vill göra en egen pajdeg så kan du använda dig av receptet nedan. Eget pajskal: 100 g smör 2 msk psylliumhusk 2 dl mandelmjöl 1 ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 878 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Lägg pajskalet i en pajform med bakplåtspapper. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter.
    • Höj värmen till 200 grader. Skala och finhacka lök och riv vitlöken fint. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn färs, lök och vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt ajvar relish.
    • kär alla grönsaker i mindre bitar och stek i olivolja någon minut.
    • Fördela köttfärsen i pajskalet och strö över lite färsk oregano.
    • Lägg över grönsakerna och smula fetaosten över.
    • Lägg på strimlad rödlök.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll blandningen över pajen.
    • Strö över lite örtagårdskrydda och grädda 25 minuter i ugnen.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola
  • Onsdag frukost 220 Kcal

    Yoghurt med havremüsli

    En skål med naturell yoghurt toppad med havremusli och hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med müsli och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Onsdag lunch 878 Kcal

    Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    Denna paj är perfekt att frysa in och ta upp vid behov! Om du vill göra en egen pajdeg så kan du använda dig av receptet nedan. Eget pajskal: 100 g smör 2 msk psylliumhusk 2 dl mandelmjöl 1 ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 878 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Lägg pajskalet i en pajform med bakplåtspapper. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter.
    • Höj värmen till 200 grader. Skala och finhacka lök och riv vitlöken fint. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn färs, lök och vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt ajvar relish.
    • kär alla grönsaker i mindre bitar och stek i olivolja någon minut.
    • Fördela köttfärsen i pajskalet och strö över lite färsk oregano.
    • Lägg över grönsakerna och smula fetaosten över.
    • Lägg på strimlad rödlök.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll blandningen över pajen.
    • Strö över lite örtagårdskrydda och grädda 25 minuter i ugnen.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Onsdag middag 372 Kcal

    Lax med blomkålsris

    Byt ut det klassiska riset till blomkålsris och få på så sätt en nyttigare variant av en laxrätt! Den här rätten lämpar sig utmärkt till lunchlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    Dillmajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Blanda ihop dillmajonnäsen.
    • Lägg blomkålsris i en matlåda och lägg på laxen.
    • Toppa med en dillkvist, citronskiva och servera med dillmajonnäsen och sugarsnaps.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    Dillmajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
  • Torsdag frukost 251 Kcal

    Tonfisk och avokado med tomat

    Krämig tonfiskröra med avokado i som serveras på tomatskivor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 251 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 70 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st avokado
    • 3 cm purjolök
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st bifftomat

    Gör så här

    • Blanda tonfisk med hackad avokado, senap, och hackad purjolök.
    • Smaka av med salt, peppar och citron.
    • Skär tomaten i skivor, lägg på en tallrik och toppa med tonfisken.
    • Pressa lite citron över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 70 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st avokado
    • 3 cm purjolök
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st bifftomat

    Torsdag lunch 372 Kcal

    Lax med blomkålsris

    Byt ut det klassiska riset till blomkålsris och få på så sätt en nyttigare variant av en laxrätt! Den här rätten lämpar sig utmärkt till lunchlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    Dillmajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Blanda ihop dillmajonnäsen.
    • Lägg blomkålsris i en matlåda och lägg på laxen.
    • Toppa med en dillkvist, citronskiva och servera med dillmajonnäsen och sugarsnaps.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    Dillmajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Torsdag middag 549 Kcal

    Rotfruktsoppa med bönor

    En värmande vegetarisk soppa med bitar att tugga och njuta av!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 88 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 0.75 st liten sötpotatis
    • 0.25 st kålrot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 st lagerblad
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk sambal oelek
    • 200 g konserverade bönor

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt och finhacka vitlöken.
    • Skala och skär rotfrukter i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn allt i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och torkad dragon.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningar.
    • Lägg i lagerblad, ajvar och sambal och låt koka upp.
    • Sänk värmen och låt sjuda i ca 10 minuter.
    • Skölj bönorna och tillsätt i soppan.
    • Häll upp i skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 0.75 st liten sötpotatis
    • 0.25 st kålrot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 st lagerblad
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk sambal oelek
    • 200 g konserverade bönor
  • Fredag frukost 154 Kcal

    Keso med bär

    Använd färska blåbär och hallon eller djupfrysta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl hallon
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Toppa med bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl hallon
    • 1 dl blåbär

    Fredag lunch 878 Kcal

    Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    Denna paj är perfekt att frysa in och ta upp vid behov! Om du vill göra en egen pajdeg så kan du använda dig av receptet nedan. Eget pajskal: 100 g smör 2 msk psylliumhusk 2 dl mandelmjöl 1 ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 878 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Lägg pajskalet i en pajform med bakplåtspapper. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter.
    • Höj värmen till 200 grader. Skala och finhacka lök och riv vitlöken fint. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn färs, lök och vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt ajvar relish.
    • kär alla grönsaker i mindre bitar och stek i olivolja någon minut.
    • Fördela köttfärsen i pajskalet och strö över lite färsk oregano.
    • Lägg över grönsakerna och smula fetaosten över.
    • Lägg på strimlad rödlök.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll blandningen över pajen.
    • Strö över lite örtagårdskrydda och grädda 25 minuter i ugnen.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Fredag middag 304 Kcal

    Kycklingburgare med vitlöksost

    En burgare som garneras med färsk vitlöksost som ger god smak och krämighet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärsen i en skål och krydda med salt och vitpeppar.
    • Pressa ner en vitlöksklyfta och blanda om. Forma till en biff.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek på låg värme ca 10 minuter.
    • Skär vitlöksosten i skivor.
    • Dela tomaterna.
    • Lägg upp sallad på fat och lägg upp biffen.
    • Lägg några skivor vitlöksost på biffen och toppa med tomater.
    • Garnera med en kvist persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter
  • Lördag frukost 400 Kcal

    Pocherat ägg med avokadosallad

    Laga en lyxig frukost till helgen, avokadosallad med två st pocherade ägg till, enkelt och supergott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 400 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st pocherat ägg

    Gör så här

    • Skär avokado i mindre bitar.
    • Dela tomater och strimla rödlök.
    • Lägg allt i en skål och blanda ner olja, lime, koriander, salt och peppar.
    • Pochera äggen och lägg upp på en tallrik och servera med avokadosalladen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st pocherat ägg

    Lördag lunch 312 Kcal

    Räksallad med dillkräm

    En fräsch räksallad som serveras med en ljuvlig dillkräm - toppa med lite färsk dill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 312 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 25 g sockerärtor
    • 0.25 st gurka
    • 1 st kokt ägg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    Dillkräm
    • 2 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg sallad på ett fat.
    • Strimla sockerärtorna och skär gurkan i avlånga stavar.
    • Fördela grönsakerna över salladen.
    • Dela ägget och lägg vid sidan om.
    • Toppa salladen med räkor och granatäpplekärnor.
    • Gör dillkrämen genom att blanda gräddfil, majonnäs och hackad dill och smaka av med salt och peppar.
    • Servera dillkrämen med räksalladen och toppa med lite mer färsk dill.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 25 g sockerärtor
    • 0.25 st gurka
    • 1 st kokt ägg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    Dillkräm
    • 2 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 569 Kcal

    Persisk kycklinggryta

    Så smakrik och god kycklinggryta som passar perfekt att bjuda gästerna på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 569 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 0.5 msk olivolja
    • 1000 g kycklingklubbor
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 krm kryddpeppar
    • 2 krm malen kryddnejlika
    • 0.5 tsk paprikapulver
    • 400 g körsbärstomater på burk
    • 2 dl vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 5 st torkade dadlar
    • 3 st kanelstång
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    Tillbehör
    • 0.5 dl pistagenötter
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl turkisk yoghurt

    Gör så här

    • Skala och skiva löken, finhacka vitlök och chili.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kyckling, lök, vitlök, och riven ingefära. Krydda med salt, peppar, malen kardemumma, curry, kryddpeppar, nejlika och paprikapulver.
    • Lägg över allt  i en stor järngryta. Tillsätt tomater, vatten, ketjap manis, hela dadlar och kanelstänger.
    • Koka grytan i 1,5 timme. Strimla paprika och lägg ner i grytan och blanda om.
    • Servera grytan med pistagenötter, granatäpplekärnor och yoghurt.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 0.5 msk olivolja
    • 1000 g kycklingklubbor
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 krm kryddpeppar
    • 2 krm malen kryddnejlika
    • 0.5 tsk paprikapulver
    • 400 g körsbärstomater på burk
    • 2 dl vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 5 st torkade dadlar
    • 3 st kanelstång
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    Tillbehör
    • 0.5 dl pistagenötter
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl turkisk yoghurt

    Lördag dessert 163 Kcal

    Jordgubbar med vaniljkesella

    Ett riktigt enkelt och gott mellanmål, fungerar även till efterrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 2 msk vaniljkesella
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Tina jordgubbarna i en skål under natten i kylskåpet.
    • Klicka på lite kesella och toppa med limeskal.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 2 msk vaniljkesella
    • 1 st lime
  • Söndag frukost 202 Kcal

    Myntadrink med ingefära och äpple

    En fräsch drink med god smak av ingefära och äpple. God till frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 tsk ingefära
    • 2 st äpple
    • 0 st gurka
    • 1 st lime
    • 1 dl is
    • 100 g vatten
    • 5 msk mynta

    Gör så här

    • Skala och skär ingefära och äpple i mindre bitar.
    • Skär gurkan i bitar.
    • Lägg mynta, ingefära, äpple och gurka i en blender.
    • Häll i saften från limen.
    • Mixa till en jämn smoothie och späd med vatten till lagom konsistens.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 tsk ingefära
    • 2 st äpple
    • 0 st gurka
    • 1 st lime
    • 1 dl is
    • 100 g vatten
    • 5 msk mynta

    Söndag lunch 569 Kcal

    Persisk kycklinggryta

    Så smakrik och god kycklinggryta som passar perfekt att bjuda gästerna på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 569 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 0.5 msk olivolja
    • 1000 g kycklingklubbor
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 krm kryddpeppar
    • 2 krm malen kryddnejlika
    • 0.5 tsk paprikapulver
    • 400 g körsbärstomater på burk
    • 2 dl vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 5 st torkade dadlar
    • 3 st kanelstång
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    Tillbehör
    • 0.5 dl pistagenötter
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl turkisk yoghurt

    Gör så här

    • Skala och skiva löken, finhacka vitlök och chili.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kyckling, lök, vitlök, och riven ingefära. Krydda med salt, peppar, malen kardemumma, curry, kryddpeppar, nejlika och paprikapulver.
    • Lägg över allt  i en stor järngryta. Tillsätt tomater, vatten, ketjap manis, hela dadlar och kanelstänger.
    • Koka grytan i 1,5 timme. Strimla paprika och lägg ner i grytan och blanda om.
    • Servera grytan med pistagenötter, granatäpplekärnor och yoghurt.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 0.5 msk olivolja
    • 1000 g kycklingklubbor
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 krm kryddpeppar
    • 2 krm malen kryddnejlika
    • 0.5 tsk paprikapulver
    • 400 g körsbärstomater på burk
    • 2 dl vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 5 st torkade dadlar
    • 3 st kanelstång
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    Tillbehör
    • 0.5 dl pistagenötter
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.5 dl turkisk yoghurt

    Söndag middag 878 Kcal

    Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    Denna paj är perfekt att frysa in och ta upp vid behov! Om du vill göra en egen pajdeg så kan du använda dig av receptet nedan. Eget pajskal: 100 g smör 2 msk psylliumhusk 2 dl mandelmjöl 1 ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 878 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Lägg pajskalet i en pajform med bakplåtspapper. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter.
    • Höj värmen till 200 grader. Skala och finhacka lök och riv vitlöken fint. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn färs, lök och vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt ajvar relish.
    • kär alla grönsaker i mindre bitar och stek i olivolja någon minut.
    • Fördela köttfärsen i pajskalet och strö över lite färsk oregano.
    • Lägg över grönsakerna och smula fetaosten över.
    • Lägg på strimlad rödlök.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll blandningen över pajen.
    • Strö över lite örtagårdskrydda och grädda 25 minuter i ugnen.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola
Mejeri
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 150 g fetaost
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 dl keso, 4%
  • 4 g smör
  • 50 g vitlöksost med örter
  • 2 msk gräddfil
  • 0.5 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk vaniljkesella
Övrigt
  • 60 g havremusli
  • 2 dl is
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 1.5 msk majonnäs
  • 0.5 msk senap
Frukt/grönt
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 1 st morot
  • 0.5 st palsternacka
  • 0.75 st liten sötpotatis
  • 0.25 st kålrot
  • 2 st gul lök
  • 5.75 klyfta vitlök
  • 3 tsk färsk ingefära
  • 1.5 tsk limesaft
  • 0.5 st mango
  • 0.5 st gurka
  • 1.5 st avokado
  • 0.5 st salladslök
  • 1.5 st röd chili
  • 3.5 st lime
  • 3 tsk ingefära
  • 4 st äpple
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st orange paprika
  • 1 st röd paprika
  • 0.75 st rödlök
  • 4 dl rucola
  • 1 portion blomkålsris
  • 125 g sockerärtor
  • 0.75 st citron
  • 1 tsk citronskal
  • 3 cm purjolök
  • 0.5 st bifftomat
  • 1 dl hallon
  • 1 dl blåbär
  • 2 st salladsblad
  • 75 g cocktailtomater
  • 4 st cocktailtomat
  • 2 dl blandsallad
  • 0.2 dl granatäppelkärnor
  • 0.5 st gul paprika
  • 0.25 st granatäpple
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
Torrvaror
  • 3.5 tsk olivolja
  • 200 g konserverade bönor
  • 2 dl paranötter
  • 1 dl mandelspån
  • 3 dl havrekärnor
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl kokosskivor
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 5 st torkade dadlar
  • 0.5 dl pistagenötter
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 st lagerblad
  • 3 msk ajvar relish
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk teriyakisås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk gräslök
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 10 msk mynta
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk färsk oregano
  • 1 st dillkvistar
  • 1 msk dill
  • 2 msk färsk koriander
  • 1 msk färsk dill
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 krm kryddpeppar
  • 2 krm malen kryddnejlika
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 1 msk ketjap manis
  • 3 st kanelstång
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g torskfile
  • 500 g nötfärs
  • 3 st ägg
  • 250 g varmrökt lax
  • 70 g tonfisk i vatten
  • 150 g kycklingfärs
  • 2 st pocherat ägg
  • 1 st kokt ägg
  • 1 dl handskalade räkor i lag
  • 1000 g kycklingklubbor

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!