Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 32

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1361 Kcal

    • Frukost - 374 Kcal

      Yoghurt med frukt och bär

    • Lunch - 402 Kcal

      Räksallad med halloumi och ägg

    • Middag - 584 Kcal

      Laxpaj med spenat

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1221 Kcal

    • Frukost - 374 Kcal

      Yoghurt med frukt och bär

    • Lunch - 526 Kcal

      Bönspagetti med kycklingsås

    • Middag - 321 Kcal

      Portabellosvamp med gratinerad tonfisk

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1236 Kcal

    • Frukost - 474 Kcal

      Äggröra med stekt tomat och korv

    • Lunch - 263 Kcal

      Morotsfalafel med tomatsallad

    • Middag - 235 Kcal

      Persisk lammgryta á la Ulrika

    • Mellanmål - 265 Kcal

      Granatäppledrink med vattenmelon - 2 portioner

    • Dessert

  • Torsdag - 1059 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 295 Kcal

      Torsk med ugnsrostade grönsaker

    • Middag - 635 Kcal

      Pestokyckling med squashtagliatelle - 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1146 Kcal

    • Frukost - 184 Kcal

      Stekt ägg

    • Lunch - 597 Kcal

      Lasagne med halloumi och spenat

    • Middag - 324 Kcal

      Ratatouille med saffran och kräftstjärtar

    • Mellanmål - 41 Kcal

      Jordgubbar

    • Dessert

  • Lördag - 1445 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 381 Kcal

      Tonfisksallad med granatäpple

    • Middag - 851 Kcal

      Entrecote med kantarellsås och rostade rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert - 207 Kcal

      Äppletarte med romrussincréme

  • Söndag - 1304 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch

      Asiatisk blomkålssallad – 2 portioner

    • Middag - 886 Kcal

      Kycklingpizza med gulbetor och chévreost

    • Mellanmål - 536 Kcal

      Små sötpotatis- och fetaostpajer

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 59.6 gram

Fett: 75.1 gram

Protein: 80.7 gram

Energi: 1253.2 kcal

  • Måndag frukost 374 Kcal

    Yoghurt med frukt och bär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad frömüsli. Receptet hittar du genom att söka på Rostad frömüsli i hälsobanken. Totala receptet för frömüslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Måndag lunch 402 Kcal

    Räksallad med halloumi och ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 402 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 25 g Blandad sallad
    • 1 st avocado
    • 2 st ägg
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st rödlök
    • 0 msk hackad dill
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk grädd fil
    • 0.3 msk stark chilisås
    • 1 msk hackad dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Lägg sallad på en stor tallrik.
    • Skär avokado och ägg och lägg på salladen.
    • Lägg på tomater och räkor.
    • Skär halloumi i bitar och stek i olja i en stekpanna några minuter.
    • Lägg halloumi på salladen och toppa med rödlökskivor och dillkvistar.
    • Servera med dressingen.

    Måndag middag 584 Kcal

    Laxpaj med spenat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Gör så här

    • Häll av och skölj kikärtorna.
    • Lägg i en matberedare och tillsätt smör, mjölsorterna och salt.
    • Mixa till en jämn deg och tryck ut degen i en liten pajform, ca 20 cm i diameter.
    • Ställ kallt i kylen 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter.
    • Strimla purjolöken.
    • Lägg purjolök, spenat, lax i pajformen.
    • Fördela pepparrotsosten över.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar i en skål.
    • Häll över blandningen och smula över mozzarella.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Servera med en grönsallad.
  • Tisdag frukost 374 Kcal

    Yoghurt med frukt och bär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad frömüsli. Receptet hittar du genom att söka på Rostad frömüsli i hälsobanken. Totala receptet för frömüslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Tisdag lunch 526 Kcal

    Bönspagetti med kycklingsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g sojabönspagetti
    • 250 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g champinjon
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 100 g haricot verts
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 100 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping och tillbehör
    • 50 g mozzarella
    • 1 msk Bladpersilja

    Gör så här

    • Koka upp sojabönspasta enligt anvisningen på förpackningen.
    • Skär kycklingfiléerna i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp kycklingbitarna.
    • Dela champinjonerna på hälften och skala och skiva rödlök samt riv vitlök och dela haricot verts.
    • Lägg grönsakerna i stekpannan och tillsätt ajvar, senap, vatten grädde och salt och svartpeppar.
    • Rör runt och låt puttra i cirka 10 min på medelhög temperatur.
    • Lägg i sojabönsspagettin i stekpannan och blanda runt.
    • Riv mozzarella och cheddarost och lägg i en skål.
    • Servera upp i skålar och toppa med ost och persilja.

    Tisdag middag 321 Kcal

    Portabellosvamp med gratinerad tonfisk

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 321 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st portabellosvamp
    • 70 g tonfisk
    • 1 msk creme fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st rödlök
    • 2 msk persilja
    • 0.5 dl riven ost
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st gul paprika
    • 5 st cocktailtomater i olika färger

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Ställ svampen på en ugnsplåt med hatten nedåt och ugnsbaka i 10 minuter.
    • Blanda tonfisken med cremefraiche, salt, svartpeppar, hackad rödlök och persilja.
    • Ta ut svampen och häll av vätskan.
    • Gröp ur och hacka lite av innehållet i hatten och blanda i tonfiskröran.
    • Fördela röran i hatten och toppa med riven ost.
    • Gratinera i 10 minuter. Servera med sallad, paprika och tomater.
  • Onsdag frukost 474 Kcal

    Äggröra med stekt tomat och korv

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 474 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk msk smör
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 st rödlök

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Koka upp vatten i en kastrull och ställ en annan kastrull över så att det blir ett vattenbad. Lägg ner en klick smör och låt smälta.
    • Häll ner äggröran och rör om med en trägaffel tills äggröran är mjuk och krämig.
    • Stek under tiden skivade tomater i lite olivolja och bryn korv och rödlök runtom i några minuter. Servera med äggröran.

    Onsdag lunch 263 Kcal

    Morotsfalafel med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Morotsfalafel
    • 2.5 dl dl kikärtor
    • 1 msk tahini
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 1 st morot
    Tomatsallad
    • 125 g färgglada tomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk mynta
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg kikärtorna i blöt 6-8 timmar.  Häll av vattnet och lägg i en matberedare. Tillsätt persilja och tahini och mixa hastigt.
    • Skala och hacka vitlök och lök. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök. Smula ner en buljongtärning och tillsätt spiskummin, salt, peppar och lite sweet chilisås.
    • Häll över blandningen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Skala och riv morötterna grovt och blanda ner i smeten.
    • Forma till 8 biffar och stek 3-4 min på bägge sidor i lite olja på medelvärme.
    • Gör under tiden salladen genom att dela tomater och lägg i en skål. Skiva rödlök tunt och finhacka chili och mynta. Blanda tomater, lök, mynta, saften av 1 lime, olja, salt och peppar i en skål.
    • Servera biffarna med tomatsalladen.

    Onsdag middag 235 Kcal

    Persisk lammgryta á la Ulrika

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 57 gram

    Energi: 235 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 2 st gul lök
    • 4 klyfta vitlök
    • 1.5 st chilifrukter
    • 3 msk msk smör
    • 1.75 kg lammkött
    • 6 tsk riven ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 tsk kardemumma
    • 3 tsk kanel
    • 2 msk curry
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl dl vatten
    • 2 msk ketjap manis
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 15 st torkade aprikoser
    • 2 st kanelstång
    • 10 st kardemummakapsel
    • 1 st salladslök
    • 2 styck tomat
    • 1 kruka färsk koriander
    Tillbehör
    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0 msk pistagenötter
    • 6 msk gula russin
    • 6 msk ajvar relish
    • 6 st pepperoni

    Gör så här

    • Skala och skiva löken, finhacka vitlök och chili.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek kött, lök, vitlök, chili och ingefära i omgångar.
    • Lägg i en stor järngryta.
    • Vid stekning, krydda med salt, peppar, malen kanel, malen kardemumma och curry.
    • Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, aprikoser, kanelstång och kardemummakapslar.
    • Strimla salladslök och koriander och lägg ner i grytan.
    • Koka grytan i 1,5 timme.
    • Smaka av med kryddor och toppa med hackade tomater.
    • Servera med yoghurt, pistagenötter, russin, ajvar relish och pepperoni

    Onsdag mellanmål 265 Kcal

    Granatäppledrink med vattenmelon - 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl Hallon (frysta)

    Gör så här

    • Skär vattenmelon i bitar och gröp ur granatäpplet.
    • Lägg i en blender och tillsätt hallon och istärningar.
    • Mixa och häll upp på glas.
  • Torsdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    keso med bär
    • 1 dl keso dl
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär. Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma. Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Torsdag lunch 295 Kcal

    Torsk med ugnsrostade grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 295 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 440 g torskrygg
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st orange paprika
    • 100 g haricot verts
    • 100 g körsbärstomater
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk pinjenötter
    • 1 msk finhackad basilika

    Gör så här

    • Tina fisken.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär squash, rödlök och paprika i mindre bitar.
    • Dela haricot verts.
    • Lägg alla grönsaker i en ugnsform och häll över olivolja.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Salt och peppra fisken och lägg över grönsakerna.
    • Toppa med pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Lägg på färsk basilika och servera.

    Torsdag middag 635 Kcal

    Pestokyckling med squashtagliatelle - 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 300 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk grön pesto
    • 15 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 3 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Gör så här

    1. Använd en potatisskalare och hyvla ”tagliatelle” av squashen.
    2. Fördela tagliatellen på tallrik.
    3. Skär kycklingen i strimlor.
    4. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen i några minuter.
    5. Salta och peppra.
    6. Häll på vatten, fond och grädde och låt koka upp.
    7. Sänk värmen och tillsätt pesto och oliver.
    8. Strimla paprikan och blanda ner paprika och tomater.
    9. Ta av från värmen.
    10. Smaka av med salt och peppar.
    11. Häll såsen över tagliatellen och strö på parmesan och dekorera med lite persilja.
  • Fredag frukost 184 Kcal

    Stekt ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 184 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 st ägg
    • 1 msk msk smör
    • 1 nypa nypa salt

    Gör så här

    1. Värm upp en stekpanna
    2. Klicka i smöret, knäck i ägget och stek det till önskad fasthet.
    3. Strö över lite salt.
    4. Välj själv om du vill behålla gulan hel eller knäcka den.

     

    Fredag lunch 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g gram färskost
    • 3 nypa nypa salt
    • 2 msk msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g ruccola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.

    Fredag middag 324 Kcal

    Ratatouille med saffran och kräftstjärtar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 324 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Basrecept Ratatouille
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 st morot
    • 150 g rotselleri
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 400 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    Ratatouille med saffran och kräftstjärtar
    • 0.5 paket saffran
    • 0.25 tsk kanel
    • 100 ml lätt kokosmjölk
    • 130 g kräftstjärtar
    • 3 dl babyspenat
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    Basrecept Ratatouille:

    • Skär lök, och paprika i bitar. Skala och skär morötter och selleri i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
    • Strö på kryddor och smula ner en hönsbuljongtärning.
    • Tillsätt krossade tomater och honung. Låt puttra i 10 minuter.

    Ratatouille med saffran och kräftstjärtar:

    • Värm ratatouillen och tillsätt saffran, kanel, och kokosmjölk .
    • Låt koka några minuter. Lägg ner kräftstjärtar.
    • Lägg spenat på ett fat och häll över ratatouillen.
    • Toppa med dillkvistar och servera

    Fredag mellanmål 41 Kcal

    Jordgubbar

  • Lördag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Lördag lunch 381 Kcal

    Tonfisksallad med granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 15 g ruccola
    • 1 st morot
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 90 g tonfisk
    • 0.25 st granatäpple
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk Bladpersilja
    Tomatsalsa
    • 1 st stor tomat
    • 1 msk msk gul lök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg rucolasallad på ett fat. Skala och skär moroten i tärningar. Skär paprika i tärningar. Finhacka rödlök. Skiva avokadon.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg avokado vid sidan om.
    • Häll av tonfisken och lägg över och toppa med granatäpplekärnor.
    • Strö på salt och peppar och servera med tomatsalsa. Dekorera med persilja.

     

    Tomatsalsa:

    • Finhacka gul lök och mixa med tomat. Krydda med salt och peppar.

    Lördag middag 851 Kcal

    Entrecote med kantarellsås och rostade rotfrukter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 851 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Entrecote
    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk msk smör
    Kantarellsås
    • 300 g kantareller
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk kalvfond
    Rostade rotfrukter
    • 2 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0 msk färsk timjan

    Gör så här

    Rostade rotfrukter

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Skala och skiva löken.
    • Lägg alltsammans på en plåt och ringla över olivolja. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter.

    Kantarellsås

    • Skär kantareller i lagom stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller runt om i några minuter. Tillsätt lök och vitlök och bryn ytterligare några minuter. Krydda med salt och peppar. Häll på grädde och kalvfond och låt koka ihop. Späd med lite mjölk och smaka av med salt och peppar.

    Entrecote

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn entrecote några minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Servera köttet med kantarellsåsen och rostade rotfrukter. Toppa med lite färsk timjan.

    Lördag dessert 207 Kcal

    Äppletarte med romrussincréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 4 st äpple
    Romrussincréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 msk romarom
    • 0.75 dl sukrin melis
    • 3 msk russin
    Topping
    • 0.5 st uppvispat ägg
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk russin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut smördegen på ett bakplåtspapper. Blanda ihop alla ingredienser till romrussincrémen och bred på smördegen.
    • Skiva äpplen och lägg över. Vik upp kanerna och pensla med ägg. Strö på mandelspån och russin.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min. Låt svalna och skär i rutor.
  • Söndag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Söndag lunch -342 Kcal

    Asiatisk blomkålssallad – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -38 gram

    Fett: -16 gram

    Protein: -6 gram

    Energi: -342 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime
    • 0.33 msk ljus soja
    • 0.33 msk mirin
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk koriander
    • 1 dl strimlade sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 dl gröna ärtor
    • 1 st mango
    • 2 msk strimlad purjolök
    • -250 g wasabinötter

    Gör så här

    1. Riv blomkålen grovt och lägg i en skål.
    2. Blanda ner salt, peppar och olja och övriga ingredienser.

    Söndag middag 886 Kcal

    Kycklingpizza med gulbetor och chévreost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 87 gram

    Energi: 886 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 8 msk ajvar relish
    • 2 st gulbetor
    • 1 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st torkade dadlar
    • 20 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett till bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela ajvar över pizzan.
    • Skiva gulbetor tunt.
    • Skiva rödlök och osten.
    • Fördela på pizzan och strö på salt och peppar. Hacka dadlar och strö över tillsammans med mandel.
    • Sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk timjan.

    Söndag mellanmål 536 Kcal

    Små sötpotatis- och fetaostpajer

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -8 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 536 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajdeg
    • 2 dl dl bovetemjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 2 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0 nypa nypa salt
    Fyllning
    • 2 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 nypa nypa salt
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g spenat
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl dl vatten
    • 150 g fetaost
    • 2 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200°C.
    • Nyp ihop ingredienserna till pajdegen och forma till en deg.
    • Ställ degen kallt och låt vila ca 15 minuter.
    • Skala sötpotatisen och skiva den.
    • Fördela på en bakplåtsklädd plåt och ringla över olivolja och strö över salt och örtagårdskrydda.
    • Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
    • Tryck under tiden ut degen i sex stora muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter och låt sedan svalna.
    • Fördela rostad sötpotatis i botten på de små pajerna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och skala och finhacka vitlök.
    • Fräs vitlök och spenat några minuter och fördela på sötpotatisen.
    • Vispa ihop ägg, grädde och vatten med lite salt och peppar och häll på de små pajerna.
    • Toppa med smulad fetaost och pumpafrön och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
Övrigt
  • 1 dl Rostad frömüsli
  • 2 msk majonnäs
  • 0.3 msk stark chilisås
  • 200 g vatten
  • 2.5 dl dl kikärtor
  • 1 msk tahini
  • 0.5 msk sweet chilisås
  • 4 dl dl vatten
  • 1 dl Hallon (frysta)
  • 15 st svarta oliver
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 tsk flytande honung
  • 200 g frusen spenat
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
Mejeri
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk grädd fil
  • 130 g smör
  • 150 g pepparrotsost
  • 5 dl grädde
  • 300 g mozzarella
  • 1 msk creme fraiche
  • 2.5 dl riven ost
  • 2 msk grädde
  • 6.5 msk msk smör
  • 1.5 dl naturell yoghurt
  • 1 dl keso dl
  • 3 msk riven parmesanost
  • 150 g gram färskost
  • 200 g halloumi
  • 0.5 dl mjölk
  • 250 g mascarponeost
  • 1 dl havredryck
  • 150 g chevreost
  • 150 g fetaost
Frukt/grönt
  • 0.4 st ananas
  • 1.5 st mango
  • 4 st färsk jordgubbe
  • 1.4 dl blåbär
  • 25 g Blandad sallad
  • 1 st avocado
  • 30 st cocktailtomater i olika färger
  • 4.25 st rödlök
  • 1 msk hackad dill
  • 0.25 st purjolök
  • 230 g spenat
  • 8 dl blandsallad
  • 50 g champinjon
  • 2 klyfta riven vitlök
  • 200 g haricot verts
  • 1 msk Bladpersilja
  • 1 st portabellosvamp
  • 2 st salladsblad
  • 0.5 st gul paprika
  • 4 styck tomat
  • 9 klyfta vitlök
  • 7 st morot
  • 125 g färgglada tomater
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st lime
  • 1.5 st chilifrukter
  • 6 tsk riven ingefära
  • 1 st salladslök
  • 0.5 st vattenmelon
  • 1.25 st granatäpple
  • 1.5 st squash
  • 0.5 st orange paprika
  • 100 g körsbärstomater
  • 1.75 st röd paprika
  • 85 g ruccola
  • 150 g cocktailtomater
  • 150 g rotselleri
  • 3 dl babyspenat
  • dillkvistar
  • 100 g jordgubbar (färska)
  • 0.5 st avokado
  • 1 st stor tomat
  • 1 msk msk gul lök
  • 300 g kantareller
  • 1 st palsternacka
  • 4.5 st äpple
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 1 msk koriander
  • 1 dl strimlade sockerärtor
  • 1 dl gröna ärtor
  • 2 msk strimlad purjolök
  • 2 st gulbetor
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 16 st ägg
  • 300 g varmrökt lax
  • 550 g kycklingfilé
  • 160 g tonfisk
  • 150 g korv med hög kötthalt
  • 1.75 kg lammkött
  • 6 st pepperoni
  • 440 g torskrygg
  • 130 g kräftstjärtar
  • 350 g entrecote
  • 0.5 st uppvispat ägg
  • 500 g kycklingfärs
Torrvaror
  • 10 tsk olivolja
  • 1 paket kikärtor
  • 1 msk bovetemjöl
  • 1 msk havremjöl
  • 100 g sojabönspagetti
  • 1000 g krossade tomater
  • 15 st torkade aprikoser
  • pistagenötter
  • 6 msk gula russin
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pinjenötter
  • 2 msk grön pesto
  • 2 msk msk fiberhusk
  • 8 msk pumpakärnor
  • 100 ml lätt kokosmjölk
  • 3 dl kaffe
  • 0.75 dl sukrin melis
  • 4 msk russin
  • 70 g mandelspån
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk sesamolja
  • wasabinötter
  • 5 st torkade dadlar
  • 2 dl dl bovetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk psylliumhusk
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 16 msk ajvar relish
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 2 msk persilja
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • 6 tsk kardemumma
  • 4.25 tsk kanel
  • 2 msk curry
  • 2 msk ketjap manis
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 st kanelstång
  • 10 st kardemummakapsel
  • 1 kruka färsk koriander
  • 5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk finhackad basilika
  • 3 tsk kycklingfond
  • 4 kvist färsk persilja
  • 4 nypa nypa salt
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 4 krm torkad timjan
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 paket saffran
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 msk romarom
  • 0.33 msk ljus soja
  • 0.33 msk mirin
  • 5 st gul lök
  • 2 st liten sötpotatis

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!