Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 32 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1105 Kcal

    • Frukost - 378 Kcal

      Ananassmoothie med gurkmeja

    • Lunch - 200 Kcal

      Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    • Middag - 527 Kcal

      Blomkålsgratäng med kassler

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1300 Kcal

    • Frukost - 155 Kcal

      Keso med mango

    • Lunch - 527 Kcal

      Blomkålsgratäng med kassler

    • Middag - 617 Kcal

      Zucchinirullar med ost och skinka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1199 Kcal

    • Frukost - 381 Kcal

      Ananassmoothie med gurkmeja

    • Lunch - 617 Kcal

      Zucchinirullar med ost och skinka

    • Middag - 200 Kcal

      Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1459 Kcal

    • Frukost - 378 Kcal

      Ägghack med skinka och äpple

    • Lunch - 527 Kcal

      Blomkålsgratäng med kassler

    • Middag - 554 Kcal

      Kycklingbullar med nudlar och chilisås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1266 Kcal

    • Frukost - 155 Kcal

      Keso med mango

    • Lunch - 554 Kcal

      Kycklingbullar med nudlar och chilisås

    • Middag - 556 Kcal

      Hamburgare med coleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1665 Kcal

    • Frukost - 429 Kcal

      Stekt ägg med avokado och grapefrukt

    • Lunch - 200 Kcal

      Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    • Middag - 571 Kcal

      Bönpasta med kycklingsås

    • Mellanmål

    • Dessert - 465 Kcal

      Glutenfri blåbärskaka med vaniljkräm

  • Söndag - 1416 Kcal

    • Frukost - 318 Kcal

      Banan och kokosplättar

    • Lunch - 571 Kcal

      Bönpasta med kycklingsås

    • Middag - 527 Kcal

      Blomkålsgratäng med kassler

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 76.8 gram

Fett: 78.4 gram

Protein: 78.1 gram

Energi: 1344.3 kcal

  • Måndag frukost 378 Kcal

    Ananassmoothie med gurkmeja

    En solgul frisk smoothie med gurkmeja på toppen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 75 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 378 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st ananas
    • 1 st banan
    • 250 g galiamelon
    • 0.7 st gurka
    • 1 tsk gurkmeja
    • 400 g vatten
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Skär ananas, banan, melon och gurka i mindre bitar och lägg i en blender.
    • Tillsätt gurkmeja, vatten och istärningar.
    • Mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och dekorera med lite gurkmeja och gurka.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st ananas
    • 1 st banan
    • 250 g galiamelon
    • 0.7 st gurka
    • 1 tsk gurkmeja
    • 400 g vatten
    • 1 dl is

    Måndag lunch 200 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    Italienska smaker, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    • Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med pesto.
    • Häll upp soppan i djup tallrik eller skål och toppa med pestomarinerad mozzarella.

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Måndag middag 527 Kcal

    Blomkålsgratäng med kassler

    Allt i ett gratäng, gott och plånboksvänligt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Skala och skär morötterna i bitar. Strimla hälften av kasslern i tunna strimlor.
    • Skiva den andra hälften i skivor.
    • Hetta upp en kastrull med grädde, mjölk, senap och  kryddor. Låt koka några minuter.
    • Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen och låt svalna. Knäck i äggen och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kasslerskivorna i några minuter.
    • Häll i blandningen i en ugnsfastform och dekorera med kasslerskivor över.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Toppa med färsk rosmarin.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin
  • Tisdag frukost 155 Kcal

    Keso med mango

    Blanda ihop en nyttig och god frukost på under 5 minuter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 155 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st mango
    • 20 gram bär- och nötmix

    Gör så här

    • Lägg upp keso i en skål.
    • Skala och skär mangon i tärningar.
    • Toppa keson med mango och nöt & bärmix

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st mango
    • 20 gram bär- och nötmix

    Tisdag lunch 527 Kcal

    Blomkålsgratäng med kassler

    Allt i ett gratäng, gott och plånboksvänligt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Skala och skär morötterna i bitar. Strimla hälften av kasslern i tunna strimlor.
    • Skiva den andra hälften i skivor.
    • Hetta upp en kastrull med grädde, mjölk, senap och  kryddor. Låt koka några minuter.
    • Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen och låt svalna. Knäck i äggen och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kasslerskivorna i några minuter.
    • Häll i blandningen i en ugnsfastform och dekorera med kasslerskivor över.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Toppa med färsk rosmarin.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Tisdag middag 617 Kcal

    Zucchinirullar med ost och skinka

    Zucchinirullar med en fyllning av krämig getost och skinka. Servera rullarna med en fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 617 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g pinjenötter
    • 150 g krämig getost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 100 g blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda getost, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke.
    • Fördela getostmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform.
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g pinjenötter
    • 150 g krämig getost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 100 g blandad sallad
  • Onsdag frukost 381 Kcal

    Ananassmoothie med gurkmeja

    Fräsch ananassmoothie som sätter fart på förbränningen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 74 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st ananas
    • 1 st banan
    • 200 g galiamelon
    • 1 st gurka
    • 1 tsk gurkmeja
    • 4 dl vatten
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Skär ananas, banan, melon och gurka i mindre bitar och lägg i en blender.
    • Tillsätt gurkmeja, vatten och istärningar.  Mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och dekorera med lite gurkmeja och gurka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st ananas
    • 1 st banan
    • 200 g galiamelon
    • 1 st gurka
    • 1 tsk gurkmeja
    • 4 dl vatten
    • 1 dl is

    Onsdag lunch 617 Kcal

    Zucchinirullar med ost och skinka

    Zucchinirullar med en fyllning av krämig getost och skinka. Servera rullarna med en fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 617 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g pinjenötter
    • 150 g krämig getost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 100 g blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda getost, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke.
    • Fördela getostmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform.
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g pinjenötter
    • 150 g krämig getost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 100 g blandad sallad

    Onsdag middag 200 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    Italienska smaker, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    • Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med pesto.
    • Häll upp soppan i djup tallrik eller skål och toppa med pestomarinerad mozzarella.

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto
  • Torsdag frukost 378 Kcal

    Ägghack med skinka och äpple

    Frukost som även fungerar som lättare lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 378 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 30 g skinka
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st äpple
    • 10 g rucola

    Gör så här

    • Koka äggen och låt dem svalna.
    • Hacka äggen och strimla skinkan. Lägg i en skål och blanda ner majonnäs, salt och peppar.
    • Skiva äpplet i tunna skivor. Servera ägghacket med rucolasallad och skivat äpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 30 g skinka
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st äpple
    • 10 g rucola

    Torsdag lunch 527 Kcal

    Blomkålsgratäng med kassler

    Allt i ett gratäng, gott och plånboksvänligt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Skala och skär morötterna i bitar. Strimla hälften av kasslern i tunna strimlor.
    • Skiva den andra hälften i skivor.
    • Hetta upp en kastrull med grädde, mjölk, senap och  kryddor. Låt koka några minuter.
    • Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen och låt svalna. Knäck i äggen och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kasslerskivorna i några minuter.
    • Häll i blandningen i en ugnsfastform och dekorera med kasslerskivor över.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Toppa med färsk rosmarin.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Torsdag middag 554 Kcal

    Kycklingbullar med nudlar och chilisås

    Chili, vitlök, färsk ingefära, sesam olja, lime och koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 554 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 150 g broccoli
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st röd chili
    Chilisås
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st limeklyfta

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärs i en skål. Skala och riv vitlök och ingefära. Finhacka salladslök. Blanda ner i färsen med ketjap manis  och strö på salt och peppar. Forma färsen till bollar.
    • Gör chilisås genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Koka nudlar enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet i durkslag.
    • Skala och strimla morot. Strimla paprika. Skär broccoli i buketter. Hetta upp en stekpanna  med sesamolja. Bryn grönsakerna ett par minuter. Blanda ner nudlar och häll på ketjap manis och teriyakisås. Salta och peppra. Pressa över lime. Hacka koriander och chili fint och blanda ner.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn kycklingköttbullarna ett par minuter. Servera nudelsalladen med kycklingbullarna. Lägg på chilisås och dekorera med limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 150 g broccoli
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st röd chili
    Chilisås
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st limeklyfta
  • Fredag frukost 155 Kcal

    Keso med mango

    Blanda ihop en nyttig och god frukost på under 5 minuter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 155 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st mango
    • 20 gram bär- och nötmix

    Gör så här

    • Lägg upp keso i en skål.
    • Skala och skär mangon i tärningar.
    • Toppa keson med mango och nöt & bärmix

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st mango
    • 20 gram bär- och nötmix

    Fredag lunch 554 Kcal

    Kycklingbullar med nudlar och chilisås

    Chili, vitlök, färsk ingefära, sesam olja, lime och koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 554 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 150 g broccoli
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st röd chili
    Chilisås
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st limeklyfta

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärs i en skål. Skala och riv vitlök och ingefära. Finhacka salladslök. Blanda ner i färsen med ketjap manis  och strö på salt och peppar. Forma färsen till bollar.
    • Gör chilisås genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Koka nudlar enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet i durkslag.
    • Skala och strimla morot. Strimla paprika. Skär broccoli i buketter. Hetta upp en stekpanna  med sesamolja. Bryn grönsakerna ett par minuter. Blanda ner nudlar och häll på ketjap manis och teriyakisås. Salta och peppra. Pressa över lime. Hacka koriander och chili fint och blanda ner.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn kycklingköttbullarna ett par minuter. Servera nudelsalladen med kycklingbullarna. Lägg på chilisås och dekorera med limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 150 g broccoli
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st röd chili
    Chilisås
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st limeklyfta

    Fredag middag 556 Kcal

    Hamburgare med coleslaw

    En god hamburgare med ost, sallad och tomat som serveras tillsammans med en krämig coleslaw!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 556 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Lägg rödkål i en skål.
    • Strimla rödlöken och tillsätt till rödkålen.
    • Tillsätt senap, majonnäs, gräddfil, persilja och citronsaft och krama ihop tills allt är jämt fördelat.
    • Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
    • Lägg färsen i en skål.
    • Finhacka vitlöksklyftan och tillsätt till färsen tillsammans med kryddor och blanda om.
    • Forma till en stor biff och hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek biffen några minuter på varje sida och låt den vila i pannan tills den är genomstekt.
    • Lägg biffen på några salladsblad och toppa med ost, hamburgerdressing, tomatskivor, rödlök, persilja och gurka.
    • Servera med coleslaw.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 429 Kcal

    Stekt ägg med avokado och grapefrukt

    En god frukostblandning, allt mellan ägg, avokado, grapefrukt och nötter. En frukost på under 5 min!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st grapefrukt
    • 5 st valnöt

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek äggen några minuter.
    • Gröp ur avokadon och skiva köttet.
    • Skär grapefrukten i filéer. 
    • Lägg avokado, grape och nötter på en tallrik och lägg på de stekta äggen. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st grapefrukt
    • 5 st valnöt

    Lördag lunch 200 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    Italienska smaker, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    • Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med pesto.
    • Häll upp soppan i djup tallrik eller skål och toppa med pestomarinerad mozzarella.

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Lördag middag 571 Kcal

    Bönpasta med kycklingsås

    När du längtar efter en härlig pastarätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 571 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 150 g bönpasta
    • 1 st squash
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingsås
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl grädde
    • 50 g vatten
    • 2 msk senap
    • 3 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100.5 g cocktailtomater
    • 1 st orange paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g bacon
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Koka bönpastan enligt anvisningar på förpackningen och skölj sedan i kallt vatten.
    • Hyvla squash och morot med en potatisskalare och vänd ihop med olivolja salt och peppar.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och tillsätt kyckling och vitlök.
    • Fräs några minuter.
    • Tillsätt grädde, vatten och senap och låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Tillsätt sedan basilika och smaka av med salt och peppar.
    • Skär cocktailtomater, paprika, och rödlök i mindre bitar och tillsätt till kycklingen.
    • Skär bacon i mindre bitar och stek bacon i en het panna.
    • Fördela bön- och grönsakspastan på tallrikar och lägg kycklingssåsen på bönpastan.
    • Toppa med stekt bacon och färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 150 g bönpasta
    • 1 st squash
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingsås
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl grädde
    • 50 g vatten
    • 2 msk senap
    • 3 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100.5 g cocktailtomater
    • 1 st orange paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g bacon
    • 1 st basilikakvist

    Lördag dessert 465 Kcal

    Glutenfri blåbärskaka med vaniljkräm

    God glutenfri och sockerfri tårta med havregrädde som är väldigt gott! Går att halvera receptet och använda en mindre form.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 465 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 225 g smör
    • 2 dl Nicks Use like Sugar
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 msk mortlade kardemummakärnor
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 3 st ägg
    Topping
    • 250 ml vaniljsås oatly
    • 2 dl havregrädde
    • 2 dl färska blåbär
    • 1 dl mandelspån
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smält smöret i en kastrull och blanda därefter ner alla torra ingredienser.Vispa ner äggen.
    • Häll smeten i en bakplåtsklädd form (22 i diameter) med avtagbar kant.
    • Grädda 20 minuter i ugnen. Låt svalna.
    • Dela kakan försiktigt till två bottnar.
    • Vispa vaniljsåsen tjock. Bred på den ena bottnen och lägg den andra över.
    • Bred på vispad grädde och toppa med blåbär.
    • Rosta mandelspån i en torr stekpanna och ringla lite honung över.
    • Strö mandeln över kakan.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 225 g smör
    • 2 dl Nicks Use like Sugar
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 msk mortlade kardemummakärnor
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 3 st ägg
    Topping
    • 250 ml vaniljsås oatly
    • 2 dl havregrädde
    • 2 dl färska blåbär
    • 1 dl mandelspån
    • 1 tsk flytande honung
  • Söndag frukost 318 Kcal

    Banan och kokosplättar

    Lyxa till helgfrukosten med plättar med smak av banan och kokos - toppa plättarna med jordgubbar och pistagenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 2 tsk smör
    Topping 2 portioner
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 1 dl jordgubbar
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Mosa bananer i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda ner kokos och bakpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med kokosflingor jordgubbar och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 2 tsk smör
    Topping 2 portioner
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 1 dl jordgubbar
    • 2 msk pistagenötter

    Söndag lunch 571 Kcal

    Bönpasta med kycklingsås

    När du längtar efter en härlig pastarätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 571 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 150 g bönpasta
    • 1 st squash
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingsås
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl grädde
    • 50 g vatten
    • 2 msk senap
    • 3 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100.5 g cocktailtomater
    • 1 st orange paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g bacon
    • 1 st basilikakvist

    Gör så här

    • Koka bönpastan enligt anvisningar på förpackningen och skölj sedan i kallt vatten.
    • Hyvla squash och morot med en potatisskalare och vänd ihop med olivolja salt och peppar.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och tillsätt kyckling och vitlök.
    • Fräs några minuter.
    • Tillsätt grädde, vatten och senap och låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Tillsätt sedan basilika och smaka av med salt och peppar.
    • Skär cocktailtomater, paprika, och rödlök i mindre bitar och tillsätt till kycklingen.
    • Skär bacon i mindre bitar och stek bacon i en het panna.
    • Fördela bön- och grönsakspastan på tallrikar och lägg kycklingssåsen på bönpastan.
    • Toppa med stekt bacon och färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 150 g bönpasta
    • 1 st squash
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingsås
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 dl grädde
    • 50 g vatten
    • 2 msk senap
    • 3 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100.5 g cocktailtomater
    • 1 st orange paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g bacon
    • 1 st basilikakvist

    Söndag middag 527 Kcal

    Blomkålsgratäng med kassler

    Allt i ett gratäng, gott och plånboksvänligt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Skala och skär morötterna i bitar. Strimla hälften av kasslern i tunna strimlor.
    • Skiva den andra hälften i skivor.
    • Hetta upp en kastrull med grädde, mjölk, senap och  kryddor. Låt koka några minuter.
    • Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen och låt svalna. Knäck i äggen och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kasslerskivorna i några minuter.
    • Häll i blandningen i en ugnsfastform och dekorera med kasslerskivor över.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Toppa med färsk rosmarin.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin
Frukt/grönt
  • 1 st ananas
  • 3 st banan
  • 450 g galiamelon
  • 1.7 st gurka
  • 3 st gul lök
  • 9.5 klyfta vitlök
  • 4 st blomkålshuvud
  • 12 st morot
  • 0.5 st mango
  • 4 st zucchini
  • 200 g blandad sallad
  • 0.5 st äpple
  • 10 g rucola
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 1 st salladslök
  • 1 st paprika
  • 300 g broccoli
  • 0.5 st lime
  • 0.5 st röd chili
  • 4 st limeklyfta
  • 2 st salladsblad
  • 1.4 st rödlök
  • 2 dl strimlad rödkål
  • 0.5 msk citronsaft
  • 0.5 st avokado
  • 0.5 st grapefrukt
  • 2 st squash
  • 201 g cocktailtomater
  • 2 st orange paprika
  • 2 dl färska blåbär
  • 1 dl jordgubbar
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk gurkmeja
  • 3 st grönsaksbuljongtärning
  • 1.5 tsk torkad basilika
  • 3 nypa chiliflakes
  • 3 msk grön pesto
  • 8 msk dijonsenap
  • 4 msk sötstark senap
  • 4 krm provensalska örter
  • 4 kvist färsk rosmarin
  • 1 kruka färsk basilika
  • 0.4 msk salladskrydda
  • basilikablad
  • 3 tsk ketjap manis
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk teriyakisås
  • 4 msk färsk koriander
  • 1 tsk srirachasås
  • 1 tsk örtkrydda
  • 0.15 kvist färsk persilja
  • 1 msk bladpersilja
  • 6 msk basilika
  • 2 st basilikakvist
  • 1 msk mortlade kardemummakärnor
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljpulver
Övrigt
  • 2 dl is
  • 4 msk majonnäs
  • 1 msk hamburgerdressing
  • 2 st saltgurka
  • 4.5 msk senap
  • 2 dl Nicks Use like Sugar
Torrvaror
  • 11 tsk olivolja
  • 1200 g krossade tomater
  • 4 tsk flytande honung
  • 40 gram bär- och nötmix
  • 50 g pinjenötter
  • 200 g risnudlar
  • 5 st valnöt
  • 300 g bönpasta
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl mandelspån
  • 0.7 dl kokosflingor
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 msk pistagenötter
Mejeri
  • 375 g mozzarella
  • 11 dl grädde
  • 4 dl mjölk
  • 8 dl riven ost
  • 232 tsk smör
  • 2 dl keso, 4%
  • 300 g krämig getost
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 skiva ost
  • 1 msk gräddfil
  • 250 ml vaniljsås oatly
  • 2 dl havregrädde
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2000 g kassler
  • 17 st ägg
  • 200 g parmaskinka
  • 30 g skinka
  • 400 g kycklingfärs
  • 125 g nötfärs
  • 800 g kycklinglårfilé
  • 200 g bacon

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!