Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 31 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1372 Kcal

    • Frukost - 438 Kcal

      Grön smoothiebowl med granola

    • Lunch - 451 Kcal

      Paprika med fetaost

    • Middag - 343 Kcal

      Torskgryta med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert - 140 Kcal

      Hemgjord granola med äpple

  • Tisdag - 978 Kcal

    • Frukost - 218 Kcal

      Äppelgranola med yoghurt och bär

    • Lunch - 343 Kcal

      Torskgryta med grönsaker

    • Middag - 416 Kcal

      Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1229 Kcal

    • Frukost - 438 Kcal

      Grön smoothiebowl med granola

    • Lunch - 416 Kcal

      Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    • Middag - 375 Kcal

      Köttfärssoppa med rotfrukter och curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1318 Kcal

    • Frukost - 301 Kcal

      Äggröra med äpple

    • Lunch - 375 Kcal

      Köttfärssoppa med rotfrukter och curry

    • Middag - 642 Kcal

      Snabb korv och halloumisallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1339 Kcal

    • Frukost - 218 Kcal

      Äppelgranola med yoghurt och bär

    • Lunch - 416 Kcal

      Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    • Middag - 704 Kcal

      Lammfärsbiffar med Ajvarquinoa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1689 Kcal

    • Frukost - 178 Kcal

      Keso med frukt

    • Lunch - 704 Kcal

      Lammfärsbiffar med Ajvarquinoa

    • Middag - 493 Kcal

      Laxgryta med mango chutney

    • Mellanmål

    • Dessert - 314 Kcal

      Glutenfri färskostkaka med apelsin och granatäpple

  • Söndag - 1321 Kcal

    • Frukost - 412 Kcal

      Omelett med keso och frukt

    • Lunch - 493 Kcal

      Laxgryta med mango chutney

    • Middag - 416 Kcal

      Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 68.3 gram

Fett: 72.5 gram

Protein: 77.7 gram

Energi: 1320.7 kcal

  • Måndag frukost 438 Kcal

    Grön smoothiebowl med granola

    Servera smoothiebowl med hemgjord granola med äpple. Har du inte tid med att göra en granola? Stek frön i en torr stekpanna och toppa med honung!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 59 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 438 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st selleristjälk
    • 1 st morot
    • 0.25 st ananas
    • 25 g spenat
    • 25 g färsk grönkål
    • 1 st apelsin
    • 0.5 st citron
    • 6 g gurkmeja (färsk)
    • 0.1 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Skölj, skala och rensa ingredienserna till bowlen. Mixa dem i en kraftfull mixer. Klicka ut i en skål.
    • Toppa med bär, nötter eller egen hemgjord granola!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st selleristjälk
    • 1 st morot
    • 0.25 st ananas
    • 25 g spenat
    • 25 g färsk grönkål
    • 1 st apelsin
    • 0.5 st citron
    • 6 g gurkmeja (färsk)
    • 0.1 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Måndag lunch 451 Kcal

    Paprika med fetaost

    Snabb vegetarisk rätt med grekiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st spetspaprika
    • 75 g fetaost
    • 6 st oliver utan kärna
    • 2 msk valnötter
    • 25 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela paprikorna och gröp ur kärnhuset.
    • Dela halvorna så att det blir fyra bitar.
    • Fördela osten i alla halvorna.
    • Skär oliverna i skivor och lägg på osten.
    • Strö på färsk timjan och valnötter.
    • Gratinera i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st spetspaprika
    • 75 g fetaost
    • 6 st oliver utan kärna
    • 2 msk valnötter
    • 25 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Måndag middag 343 Kcal

    Torskgryta med grönsaker

    Tillaga en enkel skål med torskgryta med grönsaker i, gott att äta till lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 343 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 3 msk purjolök
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 20 g bladspenat

    Gör så här

    • Tina fisken och skär i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skiva alla grönsaker och stek i lite smör i en gryta några minuter.
    • Tillsätt buljongtärning, vatten och grädde. Låt koka upp och sänk värmen.
    • Lägg ner fisken och bladspenat och låt sjuda 3-4 minuter. Servera i en skål.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 3 msk purjolök
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 20 g bladspenat

    Måndag dessert 140 Kcal

    Hemgjord granola med äpple

    Hemligheten är äpplet som binder ihop det hela och ger naturlig sötma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 140 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1 st grönt äpple
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpakärnor
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 msk kakaonibs 
    • 0 nypa flingsalt
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma

    Gör så här

    • Kärna ur äpplet och mixa det till puré i en matberedare eller med stavmixer.
    • Lägg resten av ingredienserna i en skål och krama in äpplet i någon min så att allt blir fuktigt av äppelsaften.
    • Strö ut allt på en bakpappersklädd plåt.
    • Grädda i 140°, 70–75 min (tills det fått färg och är krispigt).
    • Rör om några gånger under gräddningen. Förvara torrt i burk.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1 st grönt äpple
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpakärnor
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 msk kakaonibs 
    • 0 nypa flingsalt
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
  • Tisdag frukost 218 Kcal

    Äppelgranola med yoghurt och bär

    En portion med soyayoghurt eller havreyoghurt toppad med färska björnbär eller andra bär och lite knaprig granola.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl färska björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål och toppa med bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl färska björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Tisdag lunch 343 Kcal

    Torskgryta med grönsaker

    Tillaga en enkel skål med torskgryta med grönsaker i, gott att äta till lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 343 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 3 msk purjolök
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 20 g bladspenat

    Gör så här

    • Tina fisken och skär i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skiva alla grönsaker och stek i lite smör i en gryta några minuter.
    • Tillsätt buljongtärning, vatten och grädde. Låt koka upp och sänk värmen.
    • Lägg ner fisken och bladspenat och låt sjuda 3-4 minuter. Servera i en skål.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 3 msk purjolök
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 20 g bladspenat

    Tisdag middag 416 Kcal

    Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    Härlig rätt som passar bra i matlådan eller när ni är flera runt matbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 416 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Ringla olivolja på en ugnsplåt och lägg kycklingfiléerna på.
    • Skär fyra snitt i kycklingen.
    • Skiva tunna skivor av squash, paprika, tomat och mozzarella och stick ner i snitten på kycklingen.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Skiva squash, rödlök, mozzarella och soltorkade tomater och lägg i en skål.
    • Blanda ner rucolasallad och grön pesto.
    • Hetta upp en stekpanna och torrosta pinjenötter.
    • Servera kycklingen med squashsalladen och toppa med pinjenötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter
  • Onsdag frukost 438 Kcal

    Grön smoothiebowl med granola

    Servera smoothiebowl med hemgjord granola med äpple. Har du inte tid med att göra en granola? Stek frön i en torr stekpanna och toppa med honung!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 59 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 438 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st selleristjälk
    • 1 st morot
    • 0.25 st ananas
    • 25 g spenat
    • 25 g färsk grönkål
    • 1 st apelsin
    • 0.5 st citron
    • 6 g gurkmeja (färsk)
    • 0.1 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Skölj, skala och rensa ingredienserna till bowlen. Mixa dem i en kraftfull mixer. Klicka ut i en skål.
    • Toppa med bär, nötter eller egen hemgjord granola!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st selleristjälk
    • 1 st morot
    • 0.25 st ananas
    • 25 g spenat
    • 25 g färsk grönkål
    • 1 st apelsin
    • 0.5 st citron
    • 6 g gurkmeja (färsk)
    • 0.1 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Onsdag lunch 416 Kcal

    Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    Härlig rätt som passar bra i matlådan eller när ni är flera runt matbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 416 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Ringla olivolja på en ugnsplåt och lägg kycklingfiléerna på.
    • Skär fyra snitt i kycklingen.
    • Skiva tunna skivor av squash, paprika, tomat och mozzarella och stick ner i snitten på kycklingen.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Skiva squash, rödlök, mozzarella och soltorkade tomater och lägg i en skål.
    • Blanda ner rucolasallad och grön pesto.
    • Hetta upp en stekpanna och torrosta pinjenötter.
    • Servera kycklingen med squashsalladen och toppa med pinjenötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Onsdag middag 375 Kcal

    Köttfärssoppa med rotfrukter och curry

    Snabb och god soppa som passar perfekt att göra storkok av!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 375 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rättika
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk curry
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 ml passerade tomater
    • 5 dl vatten
    • 0.5 st köttbuljongtärning
    Tillbehör
    • 3 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och skär alla rotfrukter i små tärningar. Skala och finhacka lök och riv vitlök.
    • Hetta upp en gryta och bryn nötfärs, lök, vitlök och grönsaker i olja. Tillsätt kryddor, passerade tomater och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen och låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela en portion i en soppskål och spara den andra portionen i en matlåda i frysen. Servera med en klick gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rättika
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk curry
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 ml passerade tomater
    • 5 dl vatten
    • 0.5 st köttbuljongtärning
    Tillbehör
    • 3 msk gräddfil
  • Torsdag frukost 301 Kcal

    Äggröra med äpple

    Snabbt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rött äpple

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner blandningen i stekpannan och rör om hastigt i 20 sekunder.
    • Lägg upp äggröran på ett fat och toppa med äpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rött äpple

    Torsdag lunch 375 Kcal

    Köttfärssoppa med rotfrukter och curry

    Snabb och god soppa som passar perfekt att göra storkok av!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 375 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rättika
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk curry
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 ml passerade tomater
    • 5 dl vatten
    • 0.5 st köttbuljongtärning
    Tillbehör
    • 3 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och skär alla rotfrukter i små tärningar. Skala och finhacka lök och riv vitlök.
    • Hetta upp en gryta och bryn nötfärs, lök, vitlök och grönsaker i olja. Tillsätt kryddor, passerade tomater och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen och låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela en portion i en soppskål och spara den andra portionen i en matlåda i frysen. Servera med en klick gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rättika
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk curry
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 ml passerade tomater
    • 5 dl vatten
    • 0.5 st köttbuljongtärning
    Tillbehör
    • 3 msk gräddfil

    Torsdag middag 642 Kcal

    Snabb korv och halloumisallad

    En perfekt måltid som går snabbt att fixa - korv och halloumisallad. Fungerar bra som lunch eller till middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 642 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g körsbärstomater
    • 1 st chorizo
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st oliv

    Gör så här

    • Lägg sallad på ett fat.
    • Skiva alla grönsaker, korv och halloumi och bryn i lite olivolja i en stekpanna.
    • Lägg ner oliverna och lägg upp blandningen på salladen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g körsbärstomater
    • 1 st chorizo
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st oliv
  • Fredag frukost 218 Kcal

    Äppelgranola med yoghurt och bär

    En portion med soyayoghurt eller havreyoghurt toppad med färska björnbär eller andra bär och lite knaprig granola.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl färska björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål och toppa med bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl färska björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Fredag lunch 416 Kcal

    Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    Härlig rätt som passar bra i matlådan eller när ni är flera runt matbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 416 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Ringla olivolja på en ugnsplåt och lägg kycklingfiléerna på.
    • Skär fyra snitt i kycklingen.
    • Skiva tunna skivor av squash, paprika, tomat och mozzarella och stick ner i snitten på kycklingen.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Skiva squash, rödlök, mozzarella och soltorkade tomater och lägg i en skål.
    • Blanda ner rucolasallad och grön pesto.
    • Hetta upp en stekpanna och torrosta pinjenötter.
    • Servera kycklingen med squashsalladen och toppa med pinjenötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Fredag middag 704 Kcal

    Lammfärsbiffar med Ajvarquinoa

    Bjud familjen på en god fredagsmiddag - lammfärsbiffar med ajvarquinoa tillsammans med en citroncréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 704 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g mozarella
    • 0.5 msk olivolja
    Ajvarquinoa
    • 1 dl svart quinoa
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st gul paprika
    • 65 g mozarella
    • 0 salt och svartpeppar
    Citroncréme
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk honung
    • 1 st citron
    Rostade nötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano
    Topping
    • 5 st cornichongurkor
    • 5 st cocktailtomat
    • 2 msk bladpersilja
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Börja med att koka upp quinoa enligt anvisningen på förpackningen, ca13 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Låt svalna.
    • Blanda ner ajvar, hackad lök och persilja.
    • Skär paprika och mozzarella bitar och blanda ner.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Gör sedan citroncrémen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Toppa med lite persilja och rivet citronskal.
    • Ställ in i kylen.
    • Lägg färs i en bunke och blanda ner vitlök, lök, ägg och kryddor.
    • Skär mindre bitar av mozzarella och blanda till en smet.
    • Forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek jämt på båda sidor.
    • Hacka cashewnöttergrovt.
    • Hettauppen stekpanna och rostacashewnötter iolivolja ochströ påtorkad oregano.
    • Servera lammbiffarna med ajvarquinoan och citroncréme.
    • Lägg på cornichonsgurka och tomater.
    • Strö över nötterna och dekorera med persilja och citronklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g mozarella
    • 0.5 msk olivolja
    Ajvarquinoa
    • 1 dl svart quinoa
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st gul paprika
    • 65 g mozarella
    • 0 salt och svartpeppar
    Citroncréme
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk honung
    • 1 st citron
    Rostade nötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano
    Topping
    • 5 st cornichongurkor
    • 5 st cocktailtomat
    • 2 msk bladpersilja
    • 4 st citronklyfta
  • Lördag frukost 178 Kcal

    Keso med frukt

    Keso med frukt är både gott, enkelt och mättande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med skivad nektarin och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Lördag lunch 704 Kcal

    Lammfärsbiffar med Ajvarquinoa

    Bjud familjen på en god fredagsmiddag - lammfärsbiffar med ajvarquinoa tillsammans med en citroncréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 704 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g mozarella
    • 0.5 msk olivolja
    Ajvarquinoa
    • 1 dl svart quinoa
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st gul paprika
    • 65 g mozarella
    • 0 salt och svartpeppar
    Citroncréme
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk honung
    • 1 st citron
    Rostade nötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano
    Topping
    • 5 st cornichongurkor
    • 5 st cocktailtomat
    • 2 msk bladpersilja
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Börja med att koka upp quinoa enligt anvisningen på förpackningen, ca13 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Låt svalna.
    • Blanda ner ajvar, hackad lök och persilja.
    • Skär paprika och mozzarella bitar och blanda ner.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Gör sedan citroncrémen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Toppa med lite persilja och rivet citronskal.
    • Ställ in i kylen.
    • Lägg färs i en bunke och blanda ner vitlök, lök, ägg och kryddor.
    • Skär mindre bitar av mozzarella och blanda till en smet.
    • Forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek jämt på båda sidor.
    • Hacka cashewnöttergrovt.
    • Hettauppen stekpanna och rostacashewnötter iolivolja ochströ påtorkad oregano.
    • Servera lammbiffarna med ajvarquinoan och citroncréme.
    • Lägg på cornichonsgurka och tomater.
    • Strö över nötterna och dekorera med persilja och citronklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g lammfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g mozarella
    • 0.5 msk olivolja
    Ajvarquinoa
    • 1 dl svart quinoa
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st gul paprika
    • 65 g mozarella
    • 0 salt och svartpeppar
    Citroncréme
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk honung
    • 1 st citron
    Rostade nötter
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano
    Topping
    • 5 st cornichongurkor
    • 5 st cocktailtomat
    • 2 msk bladpersilja
    • 4 st citronklyfta

    Lördag middag 493 Kcal

    Laxgryta med mango chutney

    Laxgryta med mango chutney sås som serveras med stekta grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st morot
    • 75 g haricots verts
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 1 msk mango chutney
    • 1 msk färsk dill

    Gör så här

    • Skär laxen i kuber.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala morötterna och skär dem i tunna stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek morötter och haricot verts i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Ställ åt sidan.
    • Koka upp grädde, fond och mango chutney i en kastrull.
    • Lägg ner fisken och låt koka i några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar och lägg ner dillen.
    • Servera grytan med de stekta grönsakerna.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st morot
    • 75 g haricots verts
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 1 msk mango chutney
    • 1 msk färsk dill

    Lördag dessert 314 Kcal

    Glutenfri färskostkaka med apelsin och granatäpple

    En härlig dessert som räcker till många gäster!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 1 st apelsin
    • 0.5 st granatäpple
    Färskostcréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.75 dl sukrin melis
    • 1 st ägg
    • 1 st apelsinskal
    Topping
    • 0.5 st ägg
    • 50 g mandelspån
    • 1 st apelsin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg degen i en  smördegsklädd pajform med låg kant. Lägg en äggula i en skål och blanda ner resterande ingredienser till färskostcrémen och bred på smördegen.
    • Skär bort skalet från apelsinerna och lägg hälften över crémen tillsammans med granatäpplekärnor. Vik upp kanterna och pensla med ägg. Strö på mandelspån. Sätt in i ugnen i ca 20 min.
    • Låt svalna och dekorera med resterande apelsinklyftor.

    Ingredienser

    8 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 1 st apelsin
    • 0.5 st granatäpple
    Färskostcréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.75 dl sukrin melis
    • 1 st ägg
    • 1 st apelsinskal
    Topping
    • 0.5 st ägg
    • 50 g mandelspån
    • 1 st apelsin
  • Söndag frukost 412 Kcal

    Omelett med keso och frukt

    Omelett tillsammans med keso och färsk frukt till - en trevlig söndagsfrukost helt enkelt.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl keso, 4%
    • 1 st kiwi
    • 1 st apelsin
    • 2 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Stek till en fin omelett och lägg upp på ett fat.
    • Låt svalna och lägg på keso.
    • Skiva alla frukt och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl keso, 4%
    • 1 st kiwi
    • 1 st apelsin
    • 2 st färsk jordgubbe

    Söndag lunch 493 Kcal

    Laxgryta med mango chutney

    Laxgryta med mango chutney sås som serveras med stekta grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st morot
    • 75 g haricots verts
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 1 msk mango chutney
    • 1 msk färsk dill

    Gör så här

    • Skär laxen i kuber.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala morötterna och skär dem i tunna stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek morötter och haricot verts i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Ställ åt sidan.
    • Koka upp grädde, fond och mango chutney i en kastrull.
    • Lägg ner fisken och låt koka i några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar och lägg ner dillen.
    • Servera grytan med de stekta grönsakerna.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st morot
    • 75 g haricots verts
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 1 msk mango chutney
    • 1 msk färsk dill

    Söndag middag 416 Kcal

    Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    Härlig rätt som passar bra i matlådan eller när ni är flera runt matbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 416 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Ringla olivolja på en ugnsplåt och lägg kycklingfiléerna på.
    • Skär fyra snitt i kycklingen.
    • Skiva tunna skivor av squash, paprika, tomat och mozzarella och stick ner i snitten på kycklingen.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Skiva squash, rödlök, mozzarella och soltorkade tomater och lägg i en skål.
    • Blanda ner rucolasallad och grön pesto.
    • Hetta upp en stekpanna och torrosta pinjenötter.
    • Servera kycklingen med squashsalladen och toppa med pinjenötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter
Frukt/grönt
  • 1 st selleristjälk
  • 7 st morot
  • 0.5 st ananas
  • 50 g spenat
  • 50 g färsk grönkål
  • 5 st apelsin
  • 3 st citron
  • 12 g gurkmeja (färsk)
  • 1 msk färsk ingefära
  • 2 st spetspaprika
  • 25 g grönsallad
  • 0.5 st squash
  • 0.5 st blomkål
  • 6 msk purjolök
  • 10 st champinjoner
  • 40 g bladspenat
  • 1 st grönt äpple
  • 2 dl färska björnbär
  • 18 st mini squash
  • 4 st gul paprika
  • 8 st små plommontomater
  • 4.25 st rödlök
  • 260 g rucola
  • 2 st palsternacka
  • 1 st rättika
  • 1 st gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 0.5 st rött äpple
  • 2 dl blandsallad
  • 0.5 st röd paprika
  • 25 g körsbärstomater
  • 10 st cocktailtomat
  • 8 st citronklyfta
  • 0.5 st nektarin
  • 6 st hallon
  • 150 g haricots verts
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st apelsinskal
  • 1 st kiwi
  • 2 st färsk jordgubbe
Kryddor/smaksättare
  • 0.2 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 tsk vaniljpulver
  • flingsalt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2.8 tsk örtagårdskrydda
  • 8 msk grön pesto
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk curry
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 tsk torkade örter
  • 2 dl ajvar relish
  • 2 msk persilja
  • oregano
  • 4 msk bladpersilja
  • 2 tsk fiskfond
  • 2 msk mango chutney
  • 2 msk färsk dill
Övrigt
  • 2 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)
  • 200 g soltorkade tomater i olja
  • 6 st oliv
  • 2 msk honung
  • 10 st cornichongurkor
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
Mejeri
  • 75 g fetaost
  • 3 msk smör
  • 5 dl grädde
  • 3 dl sojayoghurt
  • 1000 g mozzarella
  • 6 msk gräddfil
  • 75 g halloumi
  • 260 g mozarella
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl keso, 4%
  • 250 g mascarponeost
Torrvaror
  • 6 st oliver utan kärna
  • 2 msk valnötter
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 msk kakaonibs 
  • 12 msk olivolja
  • 10 msk pinjenötter
  • 400 ml passerade tomater
  • 2 dl svart quinoa
  • 2 dl vit quinoa, okokt
  • 2 dl cashewnötter
  • 0.75 dl sukrin melis
  • 50 g mandelspån
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 440 g torskrygg
  • 2000 g kycklingfilé
  • 400 g nötfärs
  • 7.5 st ägg
  • 1 st chorizo
  • 1000 g lammfärs
  • 500 g laxfilé

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!