Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 31 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1567 Kcal

    • Frukost - 350 Kcal

      Fifty Shades of Green Drink

    • Lunch - 289 Kcal

      Skaldjurssallad

    • Middag - 590 Kcal

      Lammfärsbiffar med örtagräddsås och rostad blomkål

    • Mellanmål - 339 Kcal

      Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    • Dessert

  • Tisdag - 1432 Kcal

    • Frukost - 350 Kcal

      Fifty Shades of Green Drink

    • Lunch - 565 Kcal

      Quinoawok med kyckling

    • Middag - 517 Kcal

      Stekt lax med gräslöksås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1209 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 595 Kcal

      Het scampigryta med spenat

    • Middag - 615 Kcal

      Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1297 Kcal

    • Frukost - 196 Kcal

      Pannkakor med sommarbär

    • Lunch - 565 Kcal

      Quinoawok med kyckling

    • Middag - 537 Kcal

      Lax- och räkgryta med apelsin

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1413 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 459 Kcal

      Ketopizza

    • Middag - 576 Kcal

      Apelsinkyckling med apelsinsås

    • Mellanmål

    • Dessert - 378 Kcal

      Rabarberpaj med jordgubbsmaräng

  • Lördag - 1075 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 338 Kcal

      Kycklingröra med curry

    • Middag - 467 Kcal

      Fläskfilé med västerbottenquinoa

    • Mellanmål

    • Dessert - 271 Kcal

      Frasiga persikorutor med Mascarpone

  • Söndag - 1114 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 391 Kcal

      Räktårta med vitlöksost och örter

    • Middag - 278 Kcal

      Lammracks med rosmarin

    • Mellanmål - 163 Kcal

      Jordgubbar med vaniljkesella

    • Dessert - 281 Kcal

      Frukttårta med creme fraiche

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 69.1 gram

Fett: 79 gram

Protein: 75.4 gram

Energi: 1301 kcal

  • Måndag frukost 350 Kcal

    Fifty Shades of Green Drink

    En mättande grön drink med avokado, gurka, kiwi, broccoli och mandel. Broccoli innehåller massor med C-vitaminer, kalcium och rikligt med järn och vitamin K. Kiwi är en källa till fibrer och vitamin C och E. Njut av denna energiboost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 350 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 2 st kiwi
    • 1.5 st apelsin
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st gurka
    • 50 g broccoli
    • 5 g ärtskott
    • 1 st lime
    • 4 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala avokado, kiwi, apelsin och lägg i en blender och mixa hastigt.
    • Skär gurka och broccoli i mindre bitar och lägg ner i blendern tillsammans med ärtskott och banan.
    • Tillsätt limesaft, mandelmjölk och vatten.
    • Mixa till en jämn drink/smoothie.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Häll upp på glas eller i en flaska.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 2 st kiwi
    • 1.5 st apelsin
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st gurka
    • 50 g broccoli
    • 5 g ärtskott
    • 1 st lime
    • 4 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Måndag lunch 289 Kcal

    Skaldjurssallad

    Med god smak av kräftor och krispiga grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 8 st rädisor
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g kräftstjärtar
    • 100 g crabsticks
    • 0 salt och svartpeppar
    • 45 g Lallerstedts currydressing
    • 50 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Skär gurka, selleri, rädisor och rödlök i små tärningar eller bitar.
    • Lägg i en skål och blanda ner kräftstjärtar.
    • Skär krabbsticks i mindre bitar och blanda ner tillsammans med salt, peppar och currydressing.
    • Lägg rucolasallad på en tallrik och lägg över skaldjurssalladen.
    • Dekorera med rödlök, gräslök och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 8 st rädisor
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g kräftstjärtar
    • 100 g crabsticks
    • 0 salt och svartpeppar
    • 45 g Lallerstedts currydressing
    • 50 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 2 st citronklyfta

    Måndag middag 590 Kcal

    Lammfärsbiffar med örtagräddsås och rostad blomkål

    Lammfärsbiffar som ligger på rostade blomkålsskivor - toppa biffarna med vitlök- örtsåsen och hackad gräslök. En lyxig maträtt att bjuda på under helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 590 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Vitlök och örtsås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader och skiva blomkålen i två stora skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek blomkålsskivorna några minuter på varje sida.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg blomkålen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och ugnsbaka i ca 15 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    • Lägg färsen i en bunke.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och vänd ner i färsen tillsammans med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till två biffar och hetta upp en stekpanna med olivolja på medelvärme.
    • Bryn biffarna några minuter på varje sida och lägg sedan biffarna på plåten med blomkål och låt biffarna eftersteka i ugnen i ca 10 minuter eller tills de är genomstekta.
    • Slå över grädde i samma stekpanna som biffarna stekts i och koka upp.
    • Finhacka vitlök och tillsätt tillsammans med smulad buljongtärning och franska örter.
    • Låt koka ihop några minuter och servera biffarna upplagda på de ugnsbakade blomkålsskivorna och vitlök- och örtsåsen.
    • Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Vitlök och örtsås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök

    Måndag mellanmål 339 Kcal

    Grekisk yoghurt med jordgubbar och valnötter

    En skål med yoghurt, färska jordgubbar och valnötter -  god och snabblagad frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar och lägg en skål tillsammans med yoghurt och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 0.5 dl valnötter
  • Tisdag frukost 350 Kcal

    Fifty Shades of Green Drink

    En mättande grön drink med avokado, gurka, kiwi, broccoli och mandel. Broccoli innehåller massor med C-vitaminer, kalcium och rikligt med järn och vitamin K. Kiwi är en källa till fibrer och vitamin C och E. Njut av denna energiboost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 350 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 2 st kiwi
    • 1.5 st apelsin
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st gurka
    • 50 g broccoli
    • 5 g ärtskott
    • 1 st lime
    • 4 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala avokado, kiwi, apelsin och lägg i en blender och mixa hastigt.
    • Skär gurka och broccoli i mindre bitar och lägg ner i blendern tillsammans med ärtskott och banan.
    • Tillsätt limesaft, mandelmjölk och vatten.
    • Mixa till en jämn drink/smoothie.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Häll upp på glas eller i en flaska.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 2 st kiwi
    • 1.5 st apelsin
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st gurka
    • 50 g broccoli
    • 5 g ärtskott
    • 1 st lime
    • 4 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Tisdag lunch 565 Kcal

    Quinoawok med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 59 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 565 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g broccoli
    • 2 tsk olivolja
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Koka quinoa i lättsaltat vatten i 13 minuter.
    • Häll av vattnet.
    • Skala och skiva rödlök och morot.
    • Skär squash, paprika och broccoli i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner grönsaker och låt steka någon minut.
    • Blanda ner quinoa , färsk basilika, salt, peppar och örtagårdskrydda. Ställ åt sidan.
    • Skär kyckling i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn  några minuter.
    • Tillsätt örtagårdskrydda, vitlök, sweet chilisås, ketjap manis och soja.
    • Lägg kycklingen över quinoawoken och strö på basilikablad.
    • Servera med en klick mango och chilisås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g broccoli
    • 2 tsk olivolja
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Tisdag middag 517 Kcal

    Stekt lax med gräslöksås

    En riktigt god laxfilé med en gräslöksås - servera med sockerärtor och citron!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g sockerärtor
    • 2 st citronklyfta
    Gräslöksås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 dl vatten

    Gör så här

    • Skär laxen i stora bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxbitarna runt om i ca 7-8 minuter.
    • Koka upp grädde i en kastrull och blanda ner resten av ingredienserna.
    • Låt småkoka i ca 7-8 minuter.
    • Späd med vatten om det behövs.
    • Servera med kokta sockerärtor och citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g sockerärtor
    • 2 st citronklyfta
    Gräslöksås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 dl vatten
  • Onsdag lunch 595 Kcal

    Het scampigryta med spenat

    En trevlig rätt för dig som gillar scampi med lite sting!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 595 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst scampi
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 100 g frusen spenat
    • 0.5 msk skaldjursfond
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g sockerärtor

    Gör så här

    • Tina scampin.
    • Skala och hacka lök.
    • Skala och finhacka vitlök.
    • Dela röd, grön och gul chili och skrapa bort kärnorna.
    • Hacka fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och fräs ca 3 minuter.
    • Rör ner bladspenat och tillsätt skaldjursfond och grädde.
    • Smaka av med salt och vitpeppar.
    • Låt koka ihop ca 5 minuter, lägg i sugar snaps strax innan servering.
    • Servera i djupa skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst scampi
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 100 g frusen spenat
    • 0.5 msk skaldjursfond
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g sockerärtor

    Onsdag middag 615 Kcal

    Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    Goda biffar med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175  ̊C.
    • Blanda alla ingredienser till biffarna i en skål och forma till fyra biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna tills de fått fin färg.
    • Lägg på en ugnsform och ställ in i ugnen tills de blivit genomgräddade, ca 15 minuter.
    • Hyvla gurka med en potatisskalare.
    • Blanda gurkan med agavesirap, vitvinsvinäger, sweet chilisås, sesamfrön och koriander.
    • Skala och hacka löken till såsen.
    • Finhacka vitlöken och chilin.
    • Hacka jordnötterna och bryn allting i olja eller smör.
    • Tillsätt kokosmjölken och koka upp.
    • Låt koka ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Servera biffarna med gurksalladen och jordnötssåsen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 196 Kcal

    Pannkakor med sommarbär

    Ett recept till dig som vill lyxa till dina pannkakor lite med färska bär och grädde på. Det går utmärkt att variera bären på toppingen, tex, hallon, jordgubbar, blåbär och björnbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl mjölk
    • 0.5 msk smör
    Dekoration
    • 50 gram sockerfri äppelmos
    • 2 dl grädde
    • 6 dl Bär

    Gör så här

    • Mixa havregryn till mjöl i en mixer.
    • Lägg i resterande ingredienser och mixa till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek pannkakorna på medelhög värme 3-4 minuter per sida.
    • Bred på äppelmoset och rulla ihop pannkakorna.
    • Servera med vispad grädde och färska bär

    Ingredienser

    8 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl mjölk
    • 0.5 msk smör
    Dekoration
    • 50 gram sockerfri äppelmos
    • 2 dl grädde
    • 6 dl Bär

    Torsdag lunch 565 Kcal

    Quinoawok med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 59 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 565 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g broccoli
    • 2 tsk olivolja
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Koka quinoa i lättsaltat vatten i 13 minuter.
    • Häll av vattnet.
    • Skala och skiva rödlök och morot.
    • Skär squash, paprika och broccoli i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner grönsaker och låt steka någon minut.
    • Blanda ner quinoa , färsk basilika, salt, peppar och örtagårdskrydda. Ställ åt sidan.
    • Skär kyckling i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn  några minuter.
    • Tillsätt örtagårdskrydda, vitlök, sweet chilisås, ketjap manis och soja.
    • Lägg kycklingen över quinoawoken och strö på basilikablad.
    • Servera med en klick mango och chilisås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g broccoli
    • 2 tsk olivolja
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Torsdag middag 537 Kcal

    Lax- och räkgryta med apelsin

    En fantastiskt god gryta med lax, räkor och apelsin. Det går bra att variera denna rätt med att använda dig av torsk istället för lax!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 537 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 100 g spenat
    • 1 dl vispgrädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st apelsin
    • 100 g handskalade räkor

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Hetta upp en gryta med smör och bryn löken. Tillsätt färsk spenat och fräs några minuter.
    • Tillsätt grädde och vatten och smula i fiskbuljongen.
    • Skär laxen i bitar och strö på salt och peppar. Tillsätt laxen i grytan.
    • Låt sjuda några minuter tills laxen är färdig.
    • Skala apelsinen och skär ut filéer utav den. Pressa i saften från resten av apelsinen i grytan.
    • Vänd ner räkorna innan servering och garnera grytan med apelsinfiléerna.
    • Smaka av med salt och peppar och servera i djupa tallrikar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 100 g spenat
    • 1 dl vispgrädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st apelsin
    • 100 g handskalade räkor
  • Fredag lunch 459 Kcal

    Ketopizza

    Halvera mängden om du vill eller spara rester i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 4 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till fyra klumpar och tryck ut till små pizzor.
    • Finhacka gul lök och riv vitlök fint. Gör tomatsåsen genom att koka ihop alla ingredienser till såsen.
    • Fördela tomatsås över pizzorna.
    • Skiva mozzarella, champinjoner, rödlök och paprika. Tärna skinkan.
    • Lägg toppingen på pizzan och till sist den rivna osten.
    • Strö på lite torkad oregano och  sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 4 st basilikakvist

    Fredag middag 576 Kcal

    Apelsinkyckling med apelsinsås

    Smaken av apelsin ger den här kycklingrätten ett riktigt lyft!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st apelsinskal
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g mozzarella
    • 1 tsk vallmofrön
    • 1 st basilikakvist
    Apelsinsås
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl apelsinsaft
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 msk dressing

    Gör så här

    • Skala och riv apelsinskal fint.
    • Lägg hälften i en skål och resten gnids in i kycklingfilén.
    • Strö på salt och peppar på filén.
    • Sätt ugnen på 175 grader eller tänd grillen ute.
    • Ugnsbaka eller grilla kycklingfilén 10 minuter.
    • Strö på osten och vallmofrön och sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter eller grilla ytterligare 6-7 minuter eller tills osten har smält.
    • Gör såsen genom att koka upp grädde, apelsinskal, buljongtärning, salt och vitpeppar i en
      kastrull.
    • Låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
    • Dela apelsinen och pressa ner saften.
    • Servera kycklingen med färsk basilika, sås och en god sallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st apelsinskal
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g mozzarella
    • 1 tsk vallmofrön
    • 1 st basilikakvist
    Apelsinsås
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl apelsinsaft
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 msk dressing

    Fredag dessert 378 Kcal

    Rabarberpaj med jordgubbsmaräng

    Baka en härlig, somrig rabarberpaj med en fluffig jordgubbsmaräng topping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 378 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskalet
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 1 dl rismjöl
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 2 tsk vatten
    • 1 st ägg
    Rabarberfyllning
    • 3 st rabarberstänger
    • 100 gram hallon
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 4 tsk kokossocker
    • 1 msk vatten
    Jordgubbsmaräng
    • 2 st äggvitor
    • 0.5 msk citronsaft
    • 1 dl sukrin melis
    • 0.5 dl mandelsplitter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Tärna smöret och lägg i en bunke.
    • Blanda ner alla ingredienser till pajskalen och forma till en jämn deg.
    •  Tryck ut degen i pajformerna med avtagbar kant (12 cm) och ställ in i frysen 15 minuter.
    • Förgrädda pajerna i 10 minuter.

     

    • Skiva rabarber i tunna skivor och lägg bitarna i en kastrull och tillsätt hallon, vaniljpulver, kokossocker samt vatten.
    • Koka upp till en puré.
    • Ta ut pajskalet och sänk ugnsvärmen till 125 grader.
    • Häll ner rabarberfyllningen i pajskalet och sätt in i ugnen i 30 minuter.
    • Låt svalna.
    • Höj temperaturen på ugnen till 250 grader.
    • Vispa upp äggvita, citronjuice och 1/3 av sukrin till en fast maräng.
    • Tillsätt resten av sukrin tillsammans med de mosade jordgubbarna.
    • Lägg ner marängen i en spritspåse och klicka ut på pajerna.
    • Toppa med mandelsplitter.
    • Sätt in pajerna i ugnen ca 5 minuter eller tills den har fått fin färg.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskalet
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 1 dl rismjöl
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 2 tsk vatten
    • 1 st ägg
    Rabarberfyllning
    • 3 st rabarberstänger
    • 100 gram hallon
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 4 tsk kokossocker
    • 1 msk vatten
    Jordgubbsmaräng
    • 2 st äggvitor
    • 0.5 msk citronsaft
    • 1 dl sukrin melis
    • 0.5 dl mandelsplitter
  • Lördag lunch 338 Kcal

    Kycklingröra med curry

    Kyckling passar så bra med curry och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g färdiggrillad kyckling
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 st äpple
    • 1 st salladslök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 25 g selleri
    • 0.25 st gurka

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg sallad i en djup tallrik/skål.
    • Skiva gurka och selleri och lägg vid sidan.
    • Lägg på röran.
    • Toppa med tärnat äpple och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g färdiggrillad kyckling
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 st äpple
    • 1 st salladslök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 25 g selleri
    • 0.25 st gurka

    Lördag middag 467 Kcal

    Fläskfilé med västerbottenquinoa

    Laga en extra portion och ta med som lunch till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 30 g torkad Karl Johan svamp
    • 3 dl quinoa
    • 6 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 st mini squash
    • 1 msk olivolja
    • 4 st savojkål
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 tsk svartpeppar
    • 600 g fläskfile
    • 1 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Lägg Karljohansvampen i blöt i ca 30 minuter.
    • Skölj quinoan noga och koka enligt förpackningen.
    • Skiva squashen tunt och stek den i olivolja i någon minut per sida.
    • Lägg upp på ett hushållspapper och låt rinna av.
    • Ta upp svampen och krama ur vätskan.
    • Stek svampen i lite olivolja i en stekpanna i ca 5 minuter.
    • Skär savoykål i mindre bitar och stek tillsammans med svampen i någon minut.
    • Häll på balsamvinäger och rör om.
    • Tillsätt kokt quinoa och timjan och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Ställ åt sidan.
    • Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och stek i lite olivolja 3-4 minuter per sida.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Tillsätt riven västerbottenost till quinoablandningen och fördela på fyra tallrikar.
    • Toppa med några skivor fläskfilé och den stekta squashen. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 30 g torkad Karl Johan svamp
    • 3 dl quinoa
    • 6 dl vatten
    • 1 krm salt
    • 1 st mini squash
    • 1 msk olivolja
    • 4 st savojkål
    • 2 tsk balsamvinäger
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 tsk svartpeppar
    • 600 g fläskfile
    • 1 dl riven västerbottenost

    Lördag dessert 271 Kcal

    Frasiga persikorutor med Mascarpone

    En krämig efterrätt som serveras med mascaponecréme - en persikoruta innehåller 256 kalorier!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 271 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Rutor
    • 3 msk farinsocker
    • 2 st filodegsark
    • 25 g smör
    • 3 st persika
    • 1 tsk vaniljsocker
    Mascarponecréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 st citron
    • 2 msk flytande honung
    • 1 msk farinsocker

    Gör så här

    • Lägg ett ark filodeg på bakbordet.
    • Pensla degen med hälften av smöret och strö på ½ msk av farinsockret på ena halvan. 
    • Vik varsamt över den osockrade degbiten så att det blir två lager ovanpå varandra. 
    • Gör likadant med nästa ark och lägg ovanpå det första. Det blir alltså fyra tunna deg lager. 
    • Dela degen i sex rutor med en vass kniv och lägg bitarna på det sockrade pappret. 
    • Täck med en handduk så länge. 
    • Skär persikorna i halvor och sedan i tunna skivor. 
    • Lägg dem i rader ovanpå degrutorna. 
    • Pensla det resterande smöret på persikoskivorna och strö över en blandning av 1 msk farinsocker och 1 tsk vaniljsocker. 
    • Grädda rutorna i 25 minuter. 
    • Blanda Mascarponeosten med saften av citronen och honung. 
    • Ställ kallt.
    • Servera persikorutorna med Mascarponecrèmen

    Ingredienser

    6 portioner

    Rutor
    • 3 msk farinsocker
    • 2 st filodegsark
    • 25 g smör
    • 3 st persika
    • 1 tsk vaniljsocker
    Mascarponecréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 st citron
    • 2 msk flytande honung
    • 1 msk farinsocker
  • Söndag lunch 391 Kcal

    Räktårta med vitlöksost och örter

    I detta recept kan polarhjärtan bytas ut mot glutenfritt bröd eller så kan man baka egna polarkakor. För att hitta recept på brödet kan du söka på glutenfria polarkakor i receptbanken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 50 g rucola
    • 300 g polarhjärtan
    • 300 gram räkor i lag
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0 basilikablad
    Fyllning
    • 300 gram räkor i lag
    • 400 g Boursin Garlic & herbs
    • 1 st rödlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 2 dl crème fraiche
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör föst fyllningen genom att hacka räkorna och lägg i en skål.
    • Skala och finhacka rödlök. Blanda ner rödlök, riven vitlök, hackad basilika, créme fraiche och citronzest i skålen och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg rucola på ett fat. Lägg en skiva polarhjärtan över och lägg på hälften av räkröran.
    • Lägg på en ny skiva polarhjärtan.
    • Lägg på den resterande röran spara lite till toppen. Lägg på ytterligare ett lager bröd och bred ut ett tunt lager av fyllningen över.
    • Lägg räkor över tårtan och strö på salt och peppar.
    • Toppa med riven parmesanost och frön.
    • Dekorera med basilikablad.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 50 g rucola
    • 300 g polarhjärtan
    • 300 gram räkor i lag
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0 basilikablad
    Fyllning
    • 300 gram räkor i lag
    • 400 g Boursin Garlic & herbs
    • 1 st rödlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 2 dl crème fraiche
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 278 Kcal

    Lammracks med rosmarin

    Fantastisk goda lammracks som passar perfekt att grilla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 278 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1500 g lammracks
    • 3 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 0.5 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Lägg lammracks i en ugnsform.
    • Skala och riv vitlöken fint och lägg i en skål.
    • Blanda ner ketjap manis och kryddor. Häll marinaden över lammet och blanda om.
    • Låt gärna marinera över natten eller minst 1 timme.
    • Grilla lammracks hela på en grill i ca: 20 minuter.
    • Pensla med marinaden i omgångar.
    • Linda in i folie och låt vila 10 minuter.
    • Skär upp och strö på flingsalt, peppar, örtagårdskrydda och servera med färska örter!

    Ingredienser

    10 portioner

    • 1500 g lammracks
    • 3 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 0.5 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Söndag mellanmål 163 Kcal

    Jordgubbar med vaniljkesella

    Ett riktigt enkelt och gott mellanmål, fungerar även till efterrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 2 msk vaniljkesella
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Tina jordgubbarna i en skål under natten i kylskåpet.
    • Klicka på lite kesella och toppa med limeskal.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 2 msk vaniljkesella
    • 1 st lime

    Söndag dessert 281 Kcal

    Frukttårta med creme fraiche

    En somrig frukttårta att bjuda sina nära och kära på! Går utmärkt att byta ut bären och frukten till tex, apelsin, banan, björnbär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 281 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 150 g smör
    • 1.5 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk psylliumhusk
    Garnering
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 10 st färsk jordgubbe
    • 100 gram physalis
    • 2 dl gröna vindruvor
    • 1 klase vinbär
    • 1 dl blåbär
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smält smör i en kastrull och ta den från värmen.
    • Rör ner sukrin och äggen.
    • Rör i mjöl och husk och blanda till en jämn smet.
    • Häll smeten i en smord och bröad rund form (gärna med avtagbar kant).
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca: 20 minuter.
    • Skär upp kakan och låt den kallna.
    • Bred creme fraiche över kakan och dekorera med frukt och bär.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 150 g smör
    • 1.5 dl sukrin melis
    • 2 st ägg
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk psylliumhusk
    Garnering
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 10 st färsk jordgubbe
    • 100 gram physalis
    • 2 dl gröna vindruvor
    • 1 klase vinbär
    • 1 dl blåbär
    • 1 st grapefrukt
Frukt/grönt
  • 1 st avokado
  • 2 st kiwi
  • 2.5 st apelsin
  • 0.5 st banan
  • 2.25 st gurka
  • 200 g broccoli
  • 5 g ärtskott
  • 2 st lime
  • 2 st selleristjälk
  • 8 st rädisor
  • 4 st rödlök
  • 100 g rucola
  • 4 st citronklyfta
  • 10.5 klyfta vitlök
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 14 st färsk jordgubbe
  • 225 g sockerärtor
  • 2.5 st gul lök
  • 2.5 st röd chili
  • 2 st salladslök
  • 1 st morot
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st gul paprika
  • basilika
  • 100 g spenat
  • 8 st färska champinjoner
  • 0.5 st paprika
  • 1 st apelsinskal
  • 50 g blandad sallad
  • 3 st rabarberstänger
  • 100 gram hallon
  • 0.5 msk citronsaft
  • 0.5 st äpple
  • 1 dl blandsallad
  • 25 g selleri
  • 1 st mini squash
  • 4 st savojkål
  • 3 st persika
  • 1.5 st citron
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 100 gram physalis
  • 2 dl gröna vindruvor
  • 1 klase vinbär
  • 1 dl blåbär
  • 1 st grapefrukt
Mejeri
  • 4 dl mandelmjölk
  • 6.5 dl grädde
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 2.5 dl mjölk
  • 226.5 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 125 g riven mozzarella
  • 200 g mozzarella
  • 2 dl riven ost
  • 1 msk gräddfil
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 250 g mascarponeost
  • 1 dl parmesan
  • 400 g Boursin Garlic & herbs
  • 3.5 dl crème fraiche
  • 2 msk vaniljkesella
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g kräftstjärtar
  • 100 g crabsticks
  • 300 g lammfärs
  • 550 g laxfilé
  • 400 g fryst scampi
  • 1000 g kycklingfärs
  • 6 st ägg
  • 300 g kycklingfilé
  • 100 g handskalade räkor
  • 100 g rökt skinka
  • 2 st äggvitor
  • 100 g färdiggrillad kyckling
  • 600 g fläskfile
  • 600 gram räkor i lag
  • 1500 g lammracks
Övrigt
  • 75 g Lallerstedts currydressing
  • 100 g frusen spenat
  • 50 gram sockerfri äppelmos
  • 6 dl Bär
  • 1 dl apelsinsaft
  • 0.5 dl mandelsplitter
  • 2 st filodegsark
  • 300 g polarhjärtan
Kryddor/smaksättare
  • 4 msk gräslök
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 1 krm torkade franska örter
  • 1.5 tärning fiskbuljong
  • 0.5 msk skaldjursfond
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk sweet chilisås
  • 4 msk koriander
  • 3 msk ketjap manis
  • 0.5 msk soja
  • 1.5 tsk torkad oregano
  • 5 st basilikakvist
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk dressing
  • 2 krm salt
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 msk bladpersilja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 tsk svartpeppar
  • basilikablad
  • 1.5 msk färsk basilika
  • 0.5 msk rosmarin
  • 1 kvist färsk rosmarin
Torrvaror
  • 9 msk olivolja
  • 0.5 dl valnötter
  • 3 tsk agavesirap
  • 1 msk sesamfrön
  • 100 g jordnötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2.5 dl havregryn
  • 1.5 dl vit quinoa, okokt
  • 100 g krossade tomater
  • 1 tsk vallmofrön
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 4 tsk kokossocker
  • 2.5 dl sukrin melis
  • 30 g torkad Karl Johan svamp
  • 3 dl quinoa
  • 4 msk farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk solrosfrön
  • 1 msk pumpafrön
  • 2 msk psylliumhusk

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!