Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 3 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 81.1 gram

Fett: 81.3 gram

Protein: 84.4 gram

Energi: 1441.7 kcal

  • Måndag frukost 164 Kcal

    Citrusfrukter med kvarg och pistagenötter

    Fräscht och gott med lite crunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 164 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skär bort skalet på grapefrukten eller apelsinen och skär fina skivor.
    • Lägg på ett fat och toppa med kvarg och nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk pistagenötter

    Måndag lunch 402 Kcal

    Torskrygg med currydressing och stekt blomkål

    Torskrygg med en god currydressing som serveras med blomkål och rädisor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 402 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 200 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g blomkålsbuketter
    • 1 msk dill
    • 0.25 st citron
    • 3 st rädisor
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner torsken.
    • Strö på salt och peppar.
    • Låt steka 2 minuter per sida och häll på ½ dl vatten.
    • Låt ångkoka några minuter tills fisken är klar, ca 3 min.
    • Lägg ner blomkålsbuketter vid sidan om och låt steka någon minut.
    • Bland ner dill och pressa lite citronsaft över.
    • Servera med skivade rädisor och currydressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 200 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g blomkålsbuketter
    • 1 msk dill
    • 0.25 st citron
    • 3 st rädisor
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Måndag middag 768 Kcal

    Falukorv i ugn med äpple och senapscréme

    En klassisk vardagsmiddag att bjuda familjen på. Servera maträtten med tex, potatismos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 66 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 768 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st äpple
    • 2 msk sötstark senap
    • 5 skiva ost
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 80 g spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kvist färsk persilja
    Senapscréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk sötstark senap
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Ta fram en ugnsfast form och lägg på falukorven.
    • Snitta falukorven.
    • Skiva äpplet i tunna halvor.
    • Bred på senap mellan varje snitt i korven och stoppa ner äppelskivor och ost i snitten.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Skiva det andra äpplet och skala och skiva rödlök.
    • Hetta en stekpanna med olivolja och fräs upp spenat, äpple och rödlök.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Blanda créme fraiche, senap och salt och peppar i en skål.
    • Ta ut falukorven ur ugnen och lägg upp den stekta spenaten, rödlöken med äpple på ett serveringsfat.
    • Dekorera med persilja och servera med senapscrémen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st äpple
    • 2 msk sötstark senap
    • 5 skiva ost
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 80 g spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kvist färsk persilja
    Senapscréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk sötstark senap
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 411 Kcal

    Chiagröt med kanel och apelsin

    Krämig chiagröt med kanel och en topping av apelsin och hackade pistagenötter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 411 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 dl fryst mango
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mandelmjölk med salt, kanel, agave i en skål.
    • Skala och skär apelsin i bitar och blanda ner tillsammans med mango i chiagröten.
    • Låt stå i kylen i ca 1 timme eller gör i ordning kvällen innan.
    • Skala och filéa apelsin i klyftor.
    • Lägg klyftorna runt om gröten och toppa med hackade pistagenötter.
    • Pudra över lite kanel.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 dl fryst mango
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk pistagenötter

    Tisdag lunch 768 Kcal

    Falukorv i ugn med äpple och senapscréme

    En klassisk vardagsmiddag att bjuda familjen på. Servera maträtten med tex, potatismos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 66 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 768 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st äpple
    • 2 msk sötstark senap
    • 5 skiva ost
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 80 g spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kvist färsk persilja
    Senapscréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk sötstark senap
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Ta fram en ugnsfast form och lägg på falukorven.
    • Snitta falukorven.
    • Skiva äpplet i tunna halvor.
    • Bred på senap mellan varje snitt i korven och stoppa ner äppelskivor och ost i snitten.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Skiva det andra äpplet och skala och skiva rödlök.
    • Hetta en stekpanna med olivolja och fräs upp spenat, äpple och rödlök.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Blanda créme fraiche, senap och salt och peppar i en skål.
    • Ta ut falukorven ur ugnen och lägg upp den stekta spenaten, rödlöken med äpple på ett serveringsfat.
    • Dekorera med persilja och servera med senapscrémen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st äpple
    • 2 msk sötstark senap
    • 5 skiva ost
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 80 g spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kvist färsk persilja
    Senapscréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk sötstark senap
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 361 Kcal

    Linssoppa med sötpotatis

    Värmer och mättar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 361 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i mindre tärningar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner sötpotatis, lök, vitlök, torkade linser och kryddor.
    • Låt steka någon minut och häll på vatten.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt tomatpuré.
    •  Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor och servera med en klicka gräddfil och hackad färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander
  • Onsdag frukost 280 Kcal

    Äggröra med bär

    En god krämig äggröra toppad med valfria färska bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl Bär

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och svartpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggröran.
    • Rör om ca 30 sekunder och lägg upp på ett fat.
    • Servera med färska bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl Bär

    Onsdag lunch 361 Kcal

    Linssoppa med sötpotatis

    Värmer och mättar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 361 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i mindre tärningar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner sötpotatis, lök, vitlök, torkade linser och kryddor.
    • Låt steka någon minut och häll på vatten.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt tomatpuré.
    •  Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor och servera med en klicka gräddfil och hackad färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander

    Onsdag middag 585 Kcal

    Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    En allt i ett rätt som sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda kycklingfiléerna med olja, örter, vitlök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg ut allt på en ugnsplåt.
    • Dela tomaterna och lägg runt om kycklingen.
    • Strö på salt och peppar på tomaterna och lite balsamico.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skiva mozzarellan och fördela på tomaterna.
    • Lägg på oliver och sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • Torsdag frukost 164 Kcal

    Citrusfrukter med kvarg och pistagenötter

    Fräscht och gott med lite crunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 164 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skär bort skalet på grapefrukten eller apelsinen och skär fina skivor.
    • Lägg på ett fat och toppa med kvarg och nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk pistagenötter

    Torsdag lunch 585 Kcal

    Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    En allt i ett rätt som sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda kycklingfiléerna med olja, örter, vitlök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg ut allt på en ugnsplåt.
    • Dela tomaterna och lägg runt om kycklingen.
    • Strö på salt och peppar på tomaterna och lite balsamico.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skiva mozzarellan och fördela på tomaterna.
    • Lägg på oliver och sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Torsdag middag 434 Kcal

    Lax med grönsakshack och fetaost

    Snabblagad måltid som innehåller lax med grönsakshack och fetaost till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 434 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl fänkål
    • 1 dl squash
    • 1 st paprika
    • 1 msk gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 st salladsblad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Dela laxfilén i 2 bitar och lägg på en ugnsplåt. Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn alla grönsaker hastigt. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg grönsakerna över laxen och smula över fetaost och soltorkade tomater.
    • Gratinera i ugnen i ca 15-20 min. Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl fänkål
    • 1 dl squash
    • 1 st paprika
    • 1 msk gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 st salladsblad
  • Fredag frukost 411 Kcal

    Chiagröt med kanel och apelsin

    Krämig chiagröt med kanel och en topping av apelsin och hackade pistagenötter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 411 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 dl fryst mango
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mandelmjölk med salt, kanel, agave i en skål.
    • Skala och skär apelsin i bitar och blanda ner tillsammans med mango i chiagröten.
    • Låt stå i kylen i ca 1 timme eller gör i ordning kvällen innan.
    • Skala och filéa apelsin i klyftor.
    • Lägg klyftorna runt om gröten och toppa med hackade pistagenötter.
    • Pudra över lite kanel.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 dl fryst mango
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk pistagenötter

    Fredag lunch 434 Kcal

    Lax med grönsakshack och fetaost

    Snabblagad måltid som innehåller lax med grönsakshack och fetaost till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 434 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl fänkål
    • 1 dl squash
    • 1 st paprika
    • 1 msk gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 st salladsblad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Dela laxfilén i 2 bitar och lägg på en ugnsplåt. Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn alla grönsaker hastigt. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg grönsakerna över laxen och smula över fetaost och soltorkade tomater.
    • Gratinera i ugnen i ca 15-20 min. Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl fänkål
    • 1 dl squash
    • 1 st paprika
    • 1 msk gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 st salladsblad

    Fredag middag 795 Kcal

    Kyckling Paneng red curry med nudlar

    Kryddig och god kyckling som smakar Thailand!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 56 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 795 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 300 g frysta thaigrönsaker
    • 0.5 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 200 ml kokosmjölk
    Nudelsallad
    • 75 g risnudlar
    • 3 msk teriyakisås
    • 2 msk rostade sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 cm purjolök
    Tillbehör
    • 0.25 st lime

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar. Skala och hacka lök och riv vitlök och färsk ingefära fint.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, ingefära och kycklingen. Låt steka några minuter.
    • Tillsätt de frysta grönsakerna och strö över kryddblandningen. Rör om och häll på kokosmjölk. Späd med vatten om det behövs. Låt koka på svag värme i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    • Koka nudlar enligt förpackningen. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt och lägg i en skål. Blanda ner teryiakisås, sesamfrön och hackad koriander. Smaka av med salt och peppar. Lägg på ett serveringsfat och strö på strimlad purjolök. Servera nudelsalladen med grytan och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 300 g frysta thaigrönsaker
    • 0.5 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 200 ml kokosmjölk
    Nudelsallad
    • 75 g risnudlar
    • 3 msk teriyakisås
    • 2 msk rostade sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 cm purjolök
    Tillbehör
    • 0.25 st lime
  • Lördag frukost 319 Kcal

    Rosa smoothiebowl

    Härlig smoothiebowl med drakfrukt på toppen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 61 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl hallon (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 1 dl sojayoghurt
    Topping
    • 100 g drakfrukt (pithaya)
    • 0.5 dl hallon (frysta)

    Gör så här

    • Mixa ihop hallon, mango, banan och yoghurt till en jämn smoothie i en matberedare.
    • Häll upp i en skål.
    • Skär av skalet på drakfrukten och skär fruktköttet i bitar eller gröp ut med ett kuljärn.
    • Toppa smoothien med drakfrukt och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl hallon (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 1 dl sojayoghurt
    Topping
    • 100 g drakfrukt (pithaya)
    • 0.5 dl hallon (frysta)

    Lördag lunch 795 Kcal

    Kyckling Paneng red curry med nudlar

    Kryddig och god kyckling som smakar Thailand!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 56 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 795 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 300 g frysta thaigrönsaker
    • 0.5 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 200 ml kokosmjölk
    Nudelsallad
    • 75 g risnudlar
    • 3 msk teriyakisås
    • 2 msk rostade sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 cm purjolök
    Tillbehör
    • 0.25 st lime

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar. Skala och hacka lök och riv vitlök och färsk ingefära fint.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, ingefära och kycklingen. Låt steka några minuter.
    • Tillsätt de frysta grönsakerna och strö över kryddblandningen. Rör om och häll på kokosmjölk. Späd med vatten om det behövs. Låt koka på svag värme i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    • Koka nudlar enligt förpackningen. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt och lägg i en skål. Blanda ner teryiakisås, sesamfrön och hackad koriander. Smaka av med salt och peppar. Lägg på ett serveringsfat och strö på strimlad purjolök. Servera nudelsalladen med grytan och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 300 g frysta thaigrönsaker
    • 0.5 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 200 ml kokosmjölk
    Nudelsallad
    • 75 g risnudlar
    • 3 msk teriyakisås
    • 2 msk rostade sesamfrön
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 cm purjolök
    Tillbehör
    • 0.25 st lime

    Lördag middag 459 Kcal

    Ketopizza

    Halvera mängden om du vill eller spara rester i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 4 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till fyra klumpar och tryck ut till små pizzor.
    • Finhacka gul lök och riv vitlök fint. Gör tomatsåsen genom att koka ihop alla ingredienser till såsen.
    • Fördela tomatsås över pizzorna.
    • Skiva mozzarella, champinjoner, rödlök och paprika. Tärna skinkan.
    • Lägg toppingen på pizzan och till sist den rivna osten.
    • Strö på lite torkad oregano och  sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 4 st basilikakvist

    Lördag dessert 372 Kcal

    Citronmuffins med färskost och fikon

    Dessa går utmärkt att frysa in, värm i mikron i 20 sekunder om de är frysta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.75 dl agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1.5 dl rismjöl
    • 100 g smör
    • 1 tsk bakpulver
    • 0.5 st citron
    Topping
    • 100 g philadelphiaost
    • 2 st färska fikon
    • 0.5 dl mandel
    • 1 tsk kanel

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa ihop ägg och agavesirap.
    • Smält smöret.
    • Blanda ner de andra ingredienserna och vispa till en jämn smet.
    • Tillsätt saften och skalet av 1/2 citron.
    • Fördela i muffinsformar och klicka i Philadelphiaost i varje muffins.
    • Skär fikon i klyftor och stoppa ner i varje muffins.
    • Toppa med mandel och kanel.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.75 dl agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1.5 dl rismjöl
    • 100 g smör
    • 1 tsk bakpulver
    • 0.5 st citron
    Topping
    • 100 g philadelphiaost
    • 2 st färska fikon
    • 0.5 dl mandel
    • 1 tsk kanel
  • Söndag frukost 273 Kcal

    Äggwrap med lufttorkad skinka

    Tillaga en snabb äggwrap till frukost, lunch eller till mellanmål. Fyll den med skinka och lite paprika. Enkelt men gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 273 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    Fyllning
    • 1 dl rucola
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 0.25 st paprika

    Gör så här

    • Gör först omeletten genom att blanda ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Stek omeletten i någon minut och låt svalna.
    • Finhacka paprika.
    • Lägg på rucola på omeletten och skinkan rulla ihop till en wrap.
    • Toppa med paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    Fyllning
    • 1 dl rucola
    • 3 skiva lufttorkad skinka
    • 0.25 st paprika

    Söndag lunch 459 Kcal

    Ketopizza

    Halvera mängden om du vill eller spara rester i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 4 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till fyra klumpar och tryck ut till små pizzor.
    • Finhacka gul lök och riv vitlök fint. Gör tomatsåsen genom att koka ihop alla ingredienser till såsen.
    • Fördela tomatsås över pizzorna.
    • Skiva mozzarella, champinjoner, rödlök och paprika. Tärna skinkan.
    • Lägg toppingen på pizzan och till sist den rivna osten.
    • Strö på lite torkad oregano och  sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 4 st basilikakvist

    Söndag middag 496 Kcal

    Persikosallad med halloumiost

    En fräsch sallad med sötma från persikan och sälta från osten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 kruka krispsallad
    • 1.5 st persika
    • 0.3 st gurka
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 st myntakvist
    Dressing
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 0.3 msk salladskrydda

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att blanda ingredienser i en skål.
    • Lägg sallad i skålar. Skär persika i bitar och skiva gurkan. Lägg på salladen.
    • Skär halloumin i bitar och stek i olivolja några minuter. Fördela osten över salladen och toppa med rostade hasselnötter. Häll på dressing och dekorera med myntakvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 kruka krispsallad
    • 1.5 st persika
    • 0.3 st gurka
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 st myntakvist
    Dressing
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 0.3 msk salladskrydda
Frukt/grönt
  • 2 st grapefrukt
  • 150 g blomkålsbuketter
  • 0.75 st citron
  • 3 st rädisor
  • 2 st äpple
  • 2 st rödlök
  • 160 g spenat
  • 2 st apelsin
  • 1 dl fryst mango
  • 300 g sötpotatis
  • 5 st gul lök
  • 8 klyfta vitlök
  • 10 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 10 styck tomat
  • 2 dl fänkål
  • 2 dl squash
  • 3.25 st paprika
  • 4 st salladsblad
  • 1 msk färsk ingefära
  • 600 g frysta thaigrönsaker
  • 5 cm purjolök
  • 0.5 st lime
  • 2 dl hallon (frysta)
  • 100 g mango (fryst)
  • 1 st banan
  • 100 g drakfrukt (pithaya)
  • 16 st färska champinjoner
  • 2 st färska fikon
  • 1 dl rucola
  • 1 kruka krispsallad
  • 1.5 st persika
  • 0.3 st gurka
Mejeri
  • 1 dl kvarg 0,2 %
  • 103 tsk smör
  • 10 skiva ost
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl mandelmjölk
  • 1.34 dl gräddfil
  • 1 msk grädde
  • 550 g mozzarella
  • 100 g fetaost
  • 1 dl sojayoghurt
  • 250 g riven mozzarella
  • 4 dl riven ost
  • 100 g philadelphiaost
  • 100 g halloumi
Torrvaror
  • 4 msk pistagenötter
  • 10 tsk olivolja
  • 6 msk chiafrön
  • 2.75 tsk agavesirap
  • 3 dl svarta linser
  • 6 tsk rapsolja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 150 g risnudlar
  • 4 msk rostade sesamfrön
  • 200 g krossade tomater
  • 1.5 dl rismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mandel
  • 50 g rostade hasselnötter
  • 1 tsk honung
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g torskrygg
  • 600 g falukorv med hög kötthalt
  • 6 st ägg
  • 1400 g kycklinglårfilé
  • 500 g laxfilé
  • 1000 g kycklingfärs
  • 200 g rökt skinka
  • 3 skiva lufttorkad skinka
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk dill
  • 6 msk sötstark senap
  • 1 kvist färsk persilja
  • 4 tsk dijonsenap
  • 3 krm salt
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk spiskummin
  • 0.66 msk koriander
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 2.5 msk balsamico
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 påse Asian Spices Paneng Red Curry
  • 6 msk teriyakisås
  • 4 msk färsk koriander
  • 3 tsk torkad oregano
  • 8 st basilikakvist
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 2 st myntakvist
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • 0.3 msk salladskrydda
Övrigt
  • 30 g Lallerstedts currydressing
  • 1 dl Bär
  • 24 st svarta oliver
  • 100 g soltorkade cocktailtomater i olja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!