Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 3 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1243 Kcal

    • Frukost - 291 Kcal

      Linfröfralla med ost och paprika

    • Lunch - 304 Kcal

      Stekt blomkål med tonfisksallad

    • Middag - 432 Kcal

      Fläskgryta

    • Mellanmål

    • Dessert - 215 Kcal

      Linfröfrallor med tranbär

  • Tisdag - 1367 Kcal

    • Frukost - 275 Kcal

      Keso med äpple och jordgubbar

    • Lunch - 304 Kcal

      Stekt blomkål med tonfisksallad

    • Middag - 788 Kcal

      Kyckling med risnudelsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1512 Kcal

    • Frukost - 291 Kcal

      Linfröfralla med ost och paprika

    • Lunch - 788 Kcal

      Kyckling med risnudelsallad

    • Middag - 432 Kcal

      Fläskgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 977 Kcal

    • Frukost - 275 Kcal

      Keso med äpple och jordgubbar

    • Lunch - 432 Kcal

      Fläskgryta

    • Middag - 270 Kcal

      Ratatouille med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1402 Kcal

    • Frukost - 666 Kcal

      Smoothiebowl med mango

    • Lunch - 270 Kcal

      Ratatouille med fetaost

    • Middag - 466 Kcal

      Lammytterfilé med chevregratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1491 Kcal

    • Frukost - 328 Kcal

      Bananplättar med apelsin och kiwi

    • Lunch - 466 Kcal

      Lammytterfilé med chevregratäng

    • Middag - 496 Kcal

      Fisk och scampigryta med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert - 201 Kcal

      Hallonpannacotta med yoghurt

  • Söndag - 1628 Kcal

    • Frukost - 666 Kcal

      Smoothiebowl med mango

    • Lunch - 496 Kcal

      Fisk och scampigryta med grönsaker

    • Middag - 466 Kcal

      Lammytterfilé med chevregratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 110.2 gram

Fett: 75.1 gram

Protein: 89.1 gram

Energi: 1374.2 kcal

  • Måndag frukost 291 Kcal

    Linfröfralla med ost och paprika

    En hembakad fralla smaksatt med tranbär! Receptet för frallorna hittar du i receptbanken. Sök på linfröfrallor med tranbär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st linfröfralla med tranbär
    • 1 tsk smör
    • 0.1 st röd paprika
    • 1 skiva ost

    Gör så här

    • Bred smör på frallan och lägg på skivad paprika och ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st linfröfralla med tranbär
    • 1 tsk smör
    • 0.1 st röd paprika
    • 1 skiva ost

    Måndag lunch 304 Kcal

    Stekt blomkål med tonfisksallad

    En god, proteinrik lunch som mättar länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 tsk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g bladspenat
    Tonfisksallad
    • 2 st ägg
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 10 st cornichongurkor
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Koka äggen och låt svalna innan de skalas och därefter hackas.
    • Gör tonfisksalladen genom att lägg ägghacket i en skål.
    • Skär paprika i tärningar och finhacka rödlök.
    • Blanda ner i skålen tillsammans med tonfisk, cornichons, persilja och gräslök.
    • Strö på salt och peppar och blanda om.
    • Skär ut två skivor av blomkålen, cirka 1,5 cm tjock.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn blomkålsskivorna på bägge sidor i några minuter. Strö på salt och peppar.
    • Lägg spenatblad på tallrikar och lägg upp en blomkålsskiva på varje fat.
    • Lägg över tonfisksalladen och dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 tsk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g bladspenat
    Tonfisksallad
    • 2 st ägg
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 10 st cornichongurkor
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 432 Kcal

    Fläskgryta

    En varm fläskgryta med torkade äppelskivor och morötter i. Servera grytan med färska spenatblad! Går utmärkt att frysa in och ta upp vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g stekfläsk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl russin
    • 200 g bladspenat

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär lök i mindre bitar och finhacka vitlök.
    • Skala och skär sötpotatis och morot i bitar.
    • Hetta upp en gryta med smör och stek köttet tillsammans med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, kalvfond, ketjap manis och örtagårdskrydda.
    • Häll på vatten.
    • Blanda ner äppelskivor och russin och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda på svag värme i 1 timme.
    • Rör om då och då och tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Tillsätt morötter mot slutet och koka ytterligare 5 minuter.
    • Servera med bladspenat.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g stekfläsk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl russin
    • 200 g bladspenat

    Måndag dessert 215 Kcal

    Linfröfrallor med tranbär

    Baka dessa goda frukostfrallor med linfrö och tranbär. Går bra att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 215 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 25 g fibrex
    • 2.75 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.35 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    • 3 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölk. Låt jästen blandas ut och tillsätt övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå några minuter och låt jäsa under plast i 2 timmar.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt ugnen på 225°C och grädda i mitten av ugnen i 20 min och låt sedan svalna.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 25 g fibrex
    • 2.75 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.35 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    • 3 msk torkade tranbär
  • Tisdag frukost 275 Kcal

    Keso med äpple och jordgubbar

    Snabblagad frukost och mellanmål - keso toppat med äpple, jordgubbar och mandlar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 275 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.25 st äpple
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 1 msk mandlar

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och blanda med vaniljpulver.
    • Skär äpplet och jordgubbarna i mindre bitar och toppa med 1 msk hackad mandel.
    • Vill du kan du toppa med kanel.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.25 st äpple
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 1 msk mandlar

    Tisdag lunch 304 Kcal

    Stekt blomkål med tonfisksallad

    En god, proteinrik lunch som mättar länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 tsk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g bladspenat
    Tonfisksallad
    • 2 st ägg
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 10 st cornichongurkor
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Koka äggen och låt svalna innan de skalas och därefter hackas.
    • Gör tonfisksalladen genom att lägg ägghacket i en skål.
    • Skär paprika i tärningar och finhacka rödlök.
    • Blanda ner i skålen tillsammans med tonfisk, cornichons, persilja och gräslök.
    • Strö på salt och peppar och blanda om.
    • Skär ut två skivor av blomkålen, cirka 1,5 cm tjock.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn blomkålsskivorna på bägge sidor i några minuter. Strö på salt och peppar.
    • Lägg spenatblad på tallrikar och lägg upp en blomkålsskiva på varje fat.
    • Lägg över tonfisksalladen och dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 tsk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g bladspenat
    Tonfisksallad
    • 2 st ägg
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 10 st cornichongurkor
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 788 Kcal

    Kyckling med risnudelsallad

    Risnudelsallad med mycket innehåll och smak som passar att äta varm och kall i lunchlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 102 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 788 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk gräslök
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och skala och finhacka vitlöken.
    • Lägg i en skål och blanda ner riven ingefära, ketjap manis, sweet chilisås, sesamolja, sesamfrön, salt och peppar.
    • Koka risnudlarna i lättsaltat vatten enligt anvisningen på paketet.
    • Häll av vattnet och skölj i kallt vatten i ett durkslag.
    • Lägg i en skål och blanda ner marinaden.
    • Blanda ner strimlade sockerärtor och morötter.
    • Strimla salladslök och skär mango i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja. Lägg ner kycklingen och låt steka några minuter.
    • Lägg ner nudelsalladen och låt allt bli varmt.
    • Pressa lime över och toppa med hackad färsk koriander och gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk gräslök
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk koriander
  • Onsdag frukost 291 Kcal

    Linfröfralla med ost och paprika

    En hembakad fralla smaksatt med tranbär! Receptet för frallorna hittar du i receptbanken. Sök på linfröfrallor med tranbär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st linfröfralla med tranbär
    • 1 tsk smör
    • 0.1 st röd paprika
    • 1 skiva ost

    Gör så här

    • Bred smör på frallan och lägg på skivad paprika och ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st linfröfralla med tranbär
    • 1 tsk smör
    • 0.1 st röd paprika
    • 1 skiva ost

    Onsdag lunch 788 Kcal

    Kyckling med risnudelsallad

    Risnudelsallad med mycket innehåll och smak som passar att äta varm och kall i lunchlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 102 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 788 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk gräslök
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och skala och finhacka vitlöken.
    • Lägg i en skål och blanda ner riven ingefära, ketjap manis, sweet chilisås, sesamolja, sesamfrön, salt och peppar.
    • Koka risnudlarna i lättsaltat vatten enligt anvisningen på paketet.
    • Häll av vattnet och skölj i kallt vatten i ett durkslag.
    • Lägg i en skål och blanda ner marinaden.
    • Blanda ner strimlade sockerärtor och morötter.
    • Strimla salladslök och skär mango i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja. Lägg ner kycklingen och låt steka några minuter.
    • Lägg ner nudelsalladen och låt allt bli varmt.
    • Pressa lime över och toppa med hackad färsk koriander och gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk gräslök
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk koriander

    Onsdag middag 432 Kcal

    Fläskgryta

    En varm fläskgryta med torkade äppelskivor och morötter i. Servera grytan med färska spenatblad! Går utmärkt att frysa in och ta upp vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g stekfläsk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl russin
    • 200 g bladspenat

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär lök i mindre bitar och finhacka vitlök.
    • Skala och skär sötpotatis och morot i bitar.
    • Hetta upp en gryta med smör och stek köttet tillsammans med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, kalvfond, ketjap manis och örtagårdskrydda.
    • Häll på vatten.
    • Blanda ner äppelskivor och russin och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda på svag värme i 1 timme.
    • Rör om då och då och tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Tillsätt morötter mot slutet och koka ytterligare 5 minuter.
    • Servera med bladspenat.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g stekfläsk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl russin
    • 200 g bladspenat
  • Torsdag frukost 275 Kcal

    Keso med äpple och jordgubbar

    Snabblagad frukost och mellanmål - keso toppat med äpple, jordgubbar och mandlar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 275 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.25 st äpple
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 1 msk mandlar

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och blanda med vaniljpulver.
    • Skär äpplet och jordgubbarna i mindre bitar och toppa med 1 msk hackad mandel.
    • Vill du kan du toppa med kanel.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.25 st äpple
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 1 msk mandlar

    Torsdag lunch 432 Kcal

    Fläskgryta

    En varm fläskgryta med torkade äppelskivor och morötter i. Servera grytan med färska spenatblad! Går utmärkt att frysa in och ta upp vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g stekfläsk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl russin
    • 200 g bladspenat

    Gör så här

    • Skär köttet i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär lök i mindre bitar och finhacka vitlök.
    • Skala och skär sötpotatis och morot i bitar.
    • Hetta upp en gryta med smör och stek köttet tillsammans med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, kalvfond, ketjap manis och örtagårdskrydda.
    • Häll på vatten.
    • Blanda ner äppelskivor och russin och sätt på ett lock.
    • Låt sjuda på svag värme i 1 timme.
    • Rör om då och då och tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Tillsätt morötter mot slutet och koka ytterligare 5 minuter.
    • Servera med bladspenat.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g stekfläsk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 st morot
    • 1 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 6 dl vatten
    • 50 g torkade äppelbitar
    • 1 dl russin
    • 200 g bladspenat

    Torsdag middag 270 Kcal

    Ratatouille med fetaost

    Perfekt rätt att göra i samband med en kylskåpsrensning. Byt ut grönsakerna mot de du har hemma eller följ receptet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 0 kruka färsk basilika
    • 30 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och skiva lök, finhacka vitlöken.
    • Skiva squash i mindre bitar.
    • Skala och slanta morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, squash, morötter, champinjoner och blomkålsbuketter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Häll på krossade tomater och sweet chilisås.
    • Låt koka i hop 5 minuter och lägg ner tomaterna.
    • Servera med smulad fetaost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 0 kruka färsk basilika
    • 30 g fetaost
  • Fredag frukost 666 Kcal

    Smoothiebowl med mango

    En smoothiebowl där kokos får ta plats och toppas med god mango, nötter och kokosskivor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 666 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl fryst mango
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0.5 tsk citronskal
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 st mango
    • 2 msk pistagenötter
    • 0.2 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Lägg mango, kokosmjölk, zest och vaniljpulver i en matberedare och mixa till en krämig smet.
    • Häll upp i en skål och toppa med mango, pistagenötter och  kokosskivor

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl fryst mango
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0.5 tsk citronskal
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 st mango
    • 2 msk pistagenötter
    • 0.2 dl kokosflingor

    Fredag lunch 270 Kcal

    Ratatouille med fetaost

    Perfekt rätt att göra i samband med en kylskåpsrensning. Byt ut grönsakerna mot de du har hemma eller följ receptet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 0 kruka färsk basilika
    • 30 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och skiva lök, finhacka vitlöken.
    • Skiva squash i mindre bitar.
    • Skala och slanta morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, squash, morötter, champinjoner och blomkålsbuketter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Häll på krossade tomater och sweet chilisås.
    • Låt koka i hop 5 minuter och lägg ner tomaterna.
    • Servera med smulad fetaost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 0 kruka färsk basilika
    • 30 g fetaost

    Fredag middag 466 Kcal

    Lammytterfilé med chevregratäng

    En gratäng går alltid hem - testa att laga en chevregratäng tillsammans med lammytterfilé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 58 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 466 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Gratäng

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smörj en ugnsfast form med olivolja. 
    • Skala och skiva rödbetorna och placera i formen. 
    • Mosa chèvreosten med en gaffel och blanda med crème fraiche, grädde och honung. 
    • Smaka av med salt och peppar och fördela röran över rödbetorna. 
    • Gratinera i ugn i ca 30 minuter. 

     

    Lamm

    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn köttet med örterna tills det fått fin färg runtom. 
    • Krydda med salt och peppar. 
    • Lägg köttet i en ugnsfast form och låt eftersteka i ugnen i 10–15 minuter. 
    • Servera med en fräsch sallad

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 328 Kcal

    Bananplättar med apelsin och kiwi

    Goda bananplättar toppade med apelsinskivor, kiwi och en klick kesella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 328 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st kiwi
    • 2 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en stor bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med äggen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Servera med en klick kesella, kiwi och apelsinskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st kiwi
    • 2 msk kesella

    Lördag lunch 466 Kcal

    Lammytterfilé med chevregratäng

    En gratäng går alltid hem - testa att laga en chevregratäng tillsammans med lammytterfilé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 58 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 466 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Gratäng

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smörj en ugnsfast form med olivolja. 
    • Skala och skiva rödbetorna och placera i formen. 
    • Mosa chèvreosten med en gaffel och blanda med crème fraiche, grädde och honung. 
    • Smaka av med salt och peppar och fördela röran över rödbetorna. 
    • Gratinera i ugn i ca 30 minuter. 

     

    Lamm

    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn köttet med örterna tills det fått fin färg runtom. 
    • Krydda med salt och peppar. 
    • Lägg köttet i en ugnsfast form och låt eftersteka i ugnen i 10–15 minuter. 
    • Servera med en fräsch sallad

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 496 Kcal

    Fisk och scampigryta med grönsaker

    En härlig fisk och skaldjursgryta med grönsaker och smak av vitt vin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 g fryst scampi
    • 1 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g torskfile
    • 0.5 st röd paprika
    • 200 g vit sparris
    • 0.25 st squash
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 dl vitt vin
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Tina scampi och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, vitlök, chilipulver eller hackad chili,  salt och svartpeppar.
    • Låt stå i 10 minuter.
    • Skär fisken i mindre bitar.
    • Skär sparris, paprika och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull och lägg ner scampiblandningen.
    • Låt steka 5 minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vin.
    • Låt puttra 5 minuter.
    • Späd med lite vatten  om det behövs.
    • Häll i grädde och lägg ner grönsakerna.
    • Tillsätt fisken och sänk värmen.
    • Låt sjuda några minuter och lägg ner purjolök och dill.
    • Servera i djupa skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 g fryst scampi
    • 1 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g torskfile
    • 0.5 st röd paprika
    • 200 g vit sparris
    • 0.25 st squash
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 dl vitt vin
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk dill

    Lördag dessert 201 Kcal

    Hallonpannacotta med yoghurt

    En krämig yoghurt pannacotta med smak av hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 201 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gelatinblad
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk sukrin melis
    • 1 krm vaniljpulver
    • 0.5 st citron
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1 dl grekisk yoghurt
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl frystorkade hallon

    Gör så här

    • Lägg gelatinblad i blöt några minuter i lite varmt vatten.
    • Koka upp grädde med sukrin, vaniljpulver och saften av citron.
    • Dra av från värmen och lägg ner gelatinbladen och rör om tills de har smält.
    • Mixa hallon i en matberedare och blanda ner tillsammans med yoghurt.
    • Häll upp på glas och ställ in i kylen i minst 2 timmar eller längre.
    • Dekorera med färska hallon och frystorkade hallon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gelatinblad
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk sukrin melis
    • 1 krm vaniljpulver
    • 0.5 st citron
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1 dl grekisk yoghurt
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl frystorkade hallon
  • Söndag frukost 666 Kcal

    Smoothiebowl med mango

    En smoothiebowl där kokos får ta plats och toppas med god mango, nötter och kokosskivor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 666 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl fryst mango
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0.5 tsk citronskal
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 st mango
    • 2 msk pistagenötter
    • 0.2 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Lägg mango, kokosmjölk, zest och vaniljpulver i en matberedare och mixa till en krämig smet.
    • Häll upp i en skål och toppa med mango, pistagenötter och  kokosskivor

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl fryst mango
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0.5 tsk citronskal
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 st mango
    • 2 msk pistagenötter
    • 0.2 dl kokosflingor

    Söndag lunch 496 Kcal

    Fisk och scampigryta med grönsaker

    En härlig fisk och skaldjursgryta med grönsaker och smak av vitt vin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 g fryst scampi
    • 1 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g torskfile
    • 0.5 st röd paprika
    • 200 g vit sparris
    • 0.25 st squash
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 dl vitt vin
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Tina scampi och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, vitlök, chilipulver eller hackad chili,  salt och svartpeppar.
    • Låt stå i 10 minuter.
    • Skär fisken i mindre bitar.
    • Skär sparris, paprika och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull och lägg ner scampiblandningen.
    • Låt steka 5 minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vin.
    • Låt puttra 5 minuter.
    • Späd med lite vatten  om det behövs.
    • Häll i grädde och lägg ner grönsakerna.
    • Tillsätt fisken och sänk värmen.
    • Låt sjuda några minuter och lägg ner purjolök och dill.
    • Servera i djupa skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 g fryst scampi
    • 1 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g torskfile
    • 0.5 st röd paprika
    • 200 g vit sparris
    • 0.25 st squash
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 dl vitt vin
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk dill

    Söndag middag 466 Kcal

    Lammytterfilé med chevregratäng

    En gratäng går alltid hem - testa att laga en chevregratäng tillsammans med lammytterfilé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 58 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 466 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Gratäng

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smörj en ugnsfast form med olivolja. 
    • Skala och skiva rödbetorna och placera i formen. 
    • Mosa chèvreosten med en gaffel och blanda med crème fraiche, grädde och honung. 
    • Smaka av med salt och peppar och fördela röran över rödbetorna. 
    • Gratinera i ugn i ca 30 minuter. 

     

    Lamm

    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn köttet med örterna tills det fått fin färg runtom. 
    • Krydda med salt och peppar. 
    • Lägg köttet i en ugnsfast form och låt eftersteka i ugnen i 10–15 minuter. 
    • Servera med en fräsch sallad

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
Mejeri
  • 8.5 tsk smör
  • 2 skiva ost
  • 25 g färsk jäst
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl keso, 4%
  • 7 msk crème fraiche
  • 60 g fetaost
  • 600 g chevreost
  • 4 dl grädde
  • 2 msk kesella
  • 1 dl grekisk yoghurt
Frukt/grönt
  • 1.2 st röd paprika
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 620 g bladspenat
  • 1 st paprika
  • 3 st rödlök
  • 3 st gul lök
  • 12.5 klyfta vitlök
  • 3 st sötpotatis
  • 12 st morot
  • 0.5 st äpple
  • 8 st färsk jordgubbe
  • 6 tsk ingefära
  • 200 g sockerärtor
  • 2 st salladslök
  • 2 st mango
  • 1 st lime
  • 2.5 st squash
  • 400 g champinjon
  • 400 g blomkålsbuketter
  • 201 g cocktailtomater
  • 4 dl fryst mango
  • 1 tsk citronskal
  • 18 st rödbetor
  • 0.5 st banan
  • 0.5 st apelsin
  • 1 st kiwi
  • 2 st chili
  • 400 g vit sparris
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st citron
  • 1 dl hallon (frysta)
  • 1 dl hallon (färska)
Torrvaror
  • 11 tsk olivolja
  • 150 g torkade äppelbitar
  • 3 dl russin
  • 10 g pofiber
  • 1 dl linfrön
  • 25 g fibrex
  • 2.75 dl havregryn
  • 1 dl bovetemjöl
  • 0.35 dl sojamjöl
  • 20 g psylliumhusk
  • 3 msk torkade tranbär
  • 200 g risnudlar
  • 400 g krossade tomater
  • 1 burk kokosmjölk
  • 4 msk pistagenötter
  • 0.4 dl kokosflingor
  • 3 tsk flytande honung
  • 2 msk sukrin melis
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 5 st ägg
  • 400 g tonfisk i vatten
  • 1800 g stekfläsk
  • 500 g kycklingfilé
  • 2400 g lammytterfilé
  • 250 g fryst scampi
  • 500 g torskfile
Övrigt
  • 20 st cornichongurkor
  • 25 g rapsolja
  • 2 msk mandlar
  • 2 msk majonnäs
  • 2 dl vitt vin
  • 1 st gelatinblad
  • 1 dl frystorkade hallon
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk bladpersilja
  • 4 msk gräslök
  • 3 msk kalvfond
  • 7 msk ketjap manis
  • 3 tsk örtagårdskrydda
  • 1 krm brödkrydda
  • 0.5 tsk salt
  • 4 tsk vaniljpulver
  • 6 msk sweet chilisås
  • 14 tsk sesamolja
  • 2 msk ljus soja
  • 1 msk mirin
  • 6 msk koriander
  • 2 tsk srirachasås
  • 0.2 kruka färsk koriander
  • färsk basilika
  • 6 tsk torkade örter
  • 2 tärning fiskbuljong
  • 2 msk dill

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!