Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 20 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1269 Kcal

    • Frukost - 359 Kcal

      Grov macka med groddar och grapefrukt

    • Lunch - 496 Kcal

      Persikosallad med halloumiost

    • Middag - 414 Kcal

      Skinkbog med coleslow

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1214 Kcal

    • Frukost - 514 Kcal

      Havre och quinoagröt med rårörda lingon

    • Lunch - 496 Kcal

      Persikosallad med halloumiost

    • Middag - 203 Kcal

      Spenatsoppa med avokado och ärtor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 850 Kcal

    • Frukost - 359 Kcal

      Grov macka med groddar och grapefrukt

    • Lunch - 203 Kcal

      Spenatsoppa med avokado och ärtor

    • Middag - 288 Kcal

      Torskrullar med mangosalsa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1461 Kcal

    • Frukost - 514 Kcal

      Havre och quinoagröt med rårörda lingon

    • Lunch - 288 Kcal

      Torskrullar med mangosalsa

    • Middag - 659 Kcal

      Fänkål och getost med kyckling och salsiccia

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1604 Kcal

    • Frukost - 280 Kcal

      Granatäppledrink med vattenmelon och mandel

    • Lunch - 659 Kcal

      Fänkål och getost med kyckling och salsiccia

    • Middag - 665 Kcal

      Entrecote med broccoli och blomkålsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1540 Kcal

    • Frukost - 280 Kcal

      Granatäppledrink med vattenmelon och mandel

    • Lunch - 665 Kcal

      Entrecote med broccoli och blomkålsgratäng

    • Middag - 383 Kcal

      Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert - 212 Kcal

      Mörka mandelpraliner

  • Söndag - 845 Kcal

    • Frukost - 174 Kcal

      Yoghurt med hallon och cashewnötter

    • Lunch - 288 Kcal

      Torskrullar med mangosalsa

    • Middag - 383 Kcal

      Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 75.1 gram

Fett: 68.7 gram

Protein: 80.7 gram

Energi: 1254.8 kcal

  • Måndag frukost 359 Kcal

    Grov macka med groddar och grapefrukt

    En grov macka toppad med bland annat groddar och keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
    • 125 g keso
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Lägg en skiva bröd på en tallrik och bred på ett lager keso.
    • Toppa med groddar och krasse.
    • Filéa en halv grapefrukt och lägg på tallriken.
    • Lägg på lite valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
    • 125 g keso
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 st grapefrukt

    Måndag lunch 496 Kcal

    Persikosallad med halloumiost

    En fräsch sallad med sötma från persikan och sälta från osten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 kruka krispsallad
    • 1.5 st persika
    • 0.3 st gurka
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 st myntakvist
    Dressing
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 0.3 msk salladskrydda

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att blanda ingredienser i en skål.
    • Lägg sallad i skålar. Skär persika i bitar och skiva gurkan. Lägg på salladen.
    • Skär halloumin i bitar och stek i olivolja några minuter. Fördela osten över salladen och toppa med rostade hasselnötter. Häll på dressing och dekorera med myntakvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 kruka krispsallad
    • 1.5 st persika
    • 0.3 st gurka
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 st myntakvist
    Dressing
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 0.3 msk salladskrydda

    Måndag middag 414 Kcal

    Skinkbog med coleslow

    Skinkbog med en krämig coleslaw, välj mellan fläskkött, skinksnitzel eller bog!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g fläskfile
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Coleslaw
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Strimla vitkål fint.
    • Skala oh skiva rödlöken tunt och skala och riv moroten.
    • Blanda med senap, majonnäs och gräddfil och smaka av med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fläskköttet runt om några minuter och krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g fläskfile
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Coleslaw
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st morot
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 514 Kcal

    Havre och quinoagröt med rårörda lingon

    En mättande portion gröt med en härlig topping av lingon, aprikoser, solroskärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 87 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 514 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 30 g quinoaflingor eko
    • 2 dl vatten
    • 2 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 2 tsk agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 5 st torkade aprikoser
    • 0.2 dl mandelsplitter
    • 0.2 dl solroskärnor
    Rådöda
    • 2 dl frysta lingon
    • 3 msk vatten
    • 0.5 msk agavesirap
    • 1 tsk vaniljpulver äkta
    Tooping
    • 3 st aprikos
    • 1 dl rårörda lingon
    • 1 msk solroskärnor

    Gör så här

    • Börja med att koka de rårörda lingonen.
    • Blanda lingon, vatten, agave och vaniljpulver.
    • Låt stå och puttra på medelhög värme i cirka 5 minuter.
    • Dra och sidan och låt svalna i kastrullen.
    • Koka grötflingorna med vatten, mandelmjölk och en nypa salt några minuter.
    • Tillsätt agave och vaniljpulver och låt sjuda någon minut på svag värme under omrörning.
    • Strimla torkade aprikoser och blanda ner i gröten och tillsätt mandel och solroskärnor.
    • Servera gröten med rårörda lingon och lite mandelmjölk.
    • Toppa med hackade aprikoser och solroskärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 30 g quinoaflingor eko
    • 2 dl vatten
    • 2 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 2 tsk agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 5 st torkade aprikoser
    • 0.2 dl mandelsplitter
    • 0.2 dl solroskärnor
    Rådöda
    • 2 dl frysta lingon
    • 3 msk vatten
    • 0.5 msk agavesirap
    • 1 tsk vaniljpulver äkta
    Tooping
    • 3 st aprikos
    • 1 dl rårörda lingon
    • 1 msk solroskärnor

    Tisdag lunch 496 Kcal

    Persikosallad med halloumiost

    En fräsch sallad med sötma från persikan och sälta från osten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 kruka krispsallad
    • 1.5 st persika
    • 0.3 st gurka
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 st myntakvist
    Dressing
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 0.3 msk salladskrydda

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att blanda ingredienser i en skål.
    • Lägg sallad i skålar. Skär persika i bitar och skiva gurkan. Lägg på salladen.
    • Skär halloumin i bitar och stek i olivolja några minuter. Fördela osten över salladen och toppa med rostade hasselnötter. Häll på dressing och dekorera med myntakvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 kruka krispsallad
    • 1.5 st persika
    • 0.3 st gurka
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 st myntakvist
    Dressing
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 0.3 msk salladskrydda

    Tisdag middag 203 Kcal

    Spenatsoppa med avokado och ärtor

    Härligt grön soppa toppad med halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 203 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g vatten
    • 1 dl frysta ärtor
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st citron
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    Topping
    • 30 g halloumi
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 5 minuter.
    • Tillsätt ärtor, avokado och citronsaft.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med stekt halloumi, ärtor, krasse och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g vatten
    • 1 dl frysta ärtor
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st citron
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    Topping
    • 30 g halloumi
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0.25 st citron
  • Onsdag frukost 359 Kcal

    Grov macka med groddar och grapefrukt

    En grov macka toppad med bland annat groddar och keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
    • 125 g keso
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Lägg en skiva bröd på en tallrik och bred på ett lager keso.
    • Toppa med groddar och krasse.
    • Filéa en halv grapefrukt och lägg på tallriken.
    • Lägg på lite valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
    • 125 g keso
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 st grapefrukt

    Onsdag lunch 203 Kcal

    Spenatsoppa med avokado och ärtor

    Härligt grön soppa toppad med halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 203 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g vatten
    • 1 dl frysta ärtor
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st citron
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    Topping
    • 30 g halloumi
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 5 minuter.
    • Tillsätt ärtor, avokado och citronsaft.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med stekt halloumi, ärtor, krasse och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g vatten
    • 1 dl frysta ärtor
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st citron
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    Topping
    • 30 g halloumi
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0.25 st citron

    Onsdag middag 288 Kcal

    Torskrullar med mangosalsa

    Goda torskrullar som serveras tillsammans med en mangosalsa, brysselkål och koriander - dekorera rätten med lite limeklyftor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk smör
    • 2 dl vatten
    • 400 g brysselkål
    • 1 msk olivolja
    Mangosalsa
    • 200 g handskalade räkor
    • 1 st mango
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st lime
    • 1 msk olivolja
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 kruka färsk koriander
    Dekoration
    • 0.5 st lime
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Gör först mangosalsan genom att lägga räkor i en skål.
    • Skär mangon i tärningar och skala och hacka rödlök fint.
    • Blanda med räkorna och pressa limesaft över.
    • Häll på olivolja och smaka av med chili, salt och peppar.
    • Hacka koriander och blanda ner.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Rulla ihop till rullar och fäst en tandpetare i.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner fisken.
    • Stek runt om någon minut.
    • Häll på vatten och låt sjuda tills fisken är klar.
    • Dela brysselkålen och woka hastigt i en stekpanna med lite olja.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera fisken men brysselkål, mangosalsa och koriander.
    • Dekorera med limeklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk smör
    • 2 dl vatten
    • 400 g brysselkål
    • 1 msk olivolja
    Mangosalsa
    • 200 g handskalade räkor
    • 1 st mango
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st lime
    • 1 msk olivolja
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 kruka färsk koriander
    Dekoration
    • 0.5 st lime
    • 1 msk färsk koriander
  • Torsdag frukost 514 Kcal

    Havre och quinoagröt med rårörda lingon

    En mättande portion gröt med en härlig topping av lingon, aprikoser, solroskärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 87 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 514 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 30 g quinoaflingor eko
    • 2 dl vatten
    • 2 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 2 tsk agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 5 st torkade aprikoser
    • 0.2 dl mandelsplitter
    • 0.2 dl solroskärnor
    Rådöda
    • 2 dl frysta lingon
    • 3 msk vatten
    • 0.5 msk agavesirap
    • 1 tsk vaniljpulver äkta
    Tooping
    • 3 st aprikos
    • 1 dl rårörda lingon
    • 1 msk solroskärnor

    Gör så här

    • Börja med att koka de rårörda lingonen.
    • Blanda lingon, vatten, agave och vaniljpulver.
    • Låt stå och puttra på medelhög värme i cirka 5 minuter.
    • Dra och sidan och låt svalna i kastrullen.
    • Koka grötflingorna med vatten, mandelmjölk och en nypa salt några minuter.
    • Tillsätt agave och vaniljpulver och låt sjuda någon minut på svag värme under omrörning.
    • Strimla torkade aprikoser och blanda ner i gröten och tillsätt mandel och solroskärnor.
    • Servera gröten med rårörda lingon och lite mandelmjölk.
    • Toppa med hackade aprikoser och solroskärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 30 g quinoaflingor eko
    • 2 dl vatten
    • 2 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 2 tsk agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 5 st torkade aprikoser
    • 0.2 dl mandelsplitter
    • 0.2 dl solroskärnor
    Rådöda
    • 2 dl frysta lingon
    • 3 msk vatten
    • 0.5 msk agavesirap
    • 1 tsk vaniljpulver äkta
    Tooping
    • 3 st aprikos
    • 1 dl rårörda lingon
    • 1 msk solroskärnor

    Torsdag lunch 288 Kcal

    Torskrullar med mangosalsa

    Goda torskrullar som serveras tillsammans med en mangosalsa, brysselkål och koriander - dekorera rätten med lite limeklyftor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk smör
    • 2 dl vatten
    • 400 g brysselkål
    • 1 msk olivolja
    Mangosalsa
    • 200 g handskalade räkor
    • 1 st mango
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st lime
    • 1 msk olivolja
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 kruka färsk koriander
    Dekoration
    • 0.5 st lime
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Gör först mangosalsan genom att lägga räkor i en skål.
    • Skär mangon i tärningar och skala och hacka rödlök fint.
    • Blanda med räkorna och pressa limesaft över.
    • Häll på olivolja och smaka av med chili, salt och peppar.
    • Hacka koriander och blanda ner.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Rulla ihop till rullar och fäst en tandpetare i.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner fisken.
    • Stek runt om någon minut.
    • Häll på vatten och låt sjuda tills fisken är klar.
    • Dela brysselkålen och woka hastigt i en stekpanna med lite olja.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera fisken men brysselkål, mangosalsa och koriander.
    • Dekorera med limeklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk smör
    • 2 dl vatten
    • 400 g brysselkål
    • 1 msk olivolja
    Mangosalsa
    • 200 g handskalade räkor
    • 1 st mango
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st lime
    • 1 msk olivolja
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 kruka färsk koriander
    Dekoration
    • 0.5 st lime
    • 1 msk färsk koriander

    Torsdag middag 659 Kcal

    Fänkål och getost med kyckling och salsiccia

    Så många goda smaker på en och samma tallrik!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 659 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st fänkål
    • 150 g krämig getost
    • 10 g mandelspån
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g kycklinglårfilé
    • 150 g salsiccia
    • 60 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva fänkål i skivor och lägg på en plåt.
    • Skär tunna skivor av getost och lägg på fänkålen.
    • Toppa med mandelspån. Ringla över honung och olivolja.
    • Krydda med örtagårdskrydda.
    • Putsa kycklingen och dela korven.
    • Lägg på plåten tillsammans med tomater och rödlök.
    • Krydda med salt och svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 min och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st fänkål
    • 150 g krämig getost
    • 10 g mandelspån
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g kycklinglårfilé
    • 150 g salsiccia
    • 60 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 280 Kcal

    Granatäppledrink med vattenmelon och mandel

    En härlig drink med massor av nyttiga vitaminer samt fett från mandeln. Perfekt start på dagen eller när du behöver ett mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.3 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 3 msk mandel
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Skär vattenmelon i bitar och gröp ur granatäpplet.
    • Lägg i en blender och tillsätt hallon och mandel.
    • Mixa och späd med mandelmjölk.
    • Häll upp på glas och toppa med lite hallon och granatäpple.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.3 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 3 msk mandel
    • 1 dl mandelmjölk

    Fredag lunch 659 Kcal

    Fänkål och getost med kyckling och salsiccia

    Så många goda smaker på en och samma tallrik!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 659 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st fänkål
    • 150 g krämig getost
    • 10 g mandelspån
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g kycklinglårfilé
    • 150 g salsiccia
    • 60 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva fänkål i skivor och lägg på en plåt.
    • Skär tunna skivor av getost och lägg på fänkålen.
    • Toppa med mandelspån. Ringla över honung och olivolja.
    • Krydda med örtagårdskrydda.
    • Putsa kycklingen och dela korven.
    • Lägg på plåten tillsammans med tomater och rödlök.
    • Krydda med salt och svartpeppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 min och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st fänkål
    • 150 g krämig getost
    • 10 g mandelspån
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g kycklinglårfilé
    • 150 g salsiccia
    • 60 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 665 Kcal

    Entrecote med broccoli och blomkålsgratäng

    Bjud dina nära och kära på en trevlig middag som består av entrecote och en krämig gratäng gjord på broccoli och blomkål samt en klick bearnaisesås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 665 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    • 3 msk bearnaisesås
    Broccoli- och blomkålsgratäng
    • 150 g broccoli
    • 200 gram blomkål
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl havregrädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär broccoli och blomkål i buketter.
    • Finhacka paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med grädde och lägg ner grönsaker och riven vitlök.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg i en form och strö på ost.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Strö på salt och peppar på köttet.
    • Hetta upp en stekpanna medsmör och bryn köttet på bägge sidor i ca 5-7 minuter.
    • Servera med bearnaisesås och gratängen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    • 3 msk bearnaisesås
    Broccoli- och blomkålsgratäng
    • 150 g broccoli
    • 200 gram blomkål
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl havregrädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 dl riven ost
  • Lördag frukost 280 Kcal

    Granatäppledrink med vattenmelon och mandel

    En härlig drink med massor av nyttiga vitaminer samt fett från mandeln. Perfekt start på dagen eller när du behöver ett mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.3 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 3 msk mandel
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Skär vattenmelon i bitar och gröp ur granatäpplet.
    • Lägg i en blender och tillsätt hallon och mandel.
    • Mixa och späd med mandelmjölk.
    • Häll upp på glas och toppa med lite hallon och granatäpple.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.3 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 3 msk mandel
    • 1 dl mandelmjölk

    Lördag lunch 665 Kcal

    Entrecote med broccoli och blomkålsgratäng

    Bjud dina nära och kära på en trevlig middag som består av entrecote och en krämig gratäng gjord på broccoli och blomkål samt en klick bearnaisesås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 665 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    • 3 msk bearnaisesås
    Broccoli- och blomkålsgratäng
    • 150 g broccoli
    • 200 gram blomkål
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl havregrädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär broccoli och blomkål i buketter.
    • Finhacka paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med grädde och lägg ner grönsaker och riven vitlök.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg i en form och strö på ost.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Strö på salt och peppar på köttet.
    • Hetta upp en stekpanna medsmör och bryn köttet på bägge sidor i ca 5-7 minuter.
    • Servera med bearnaisesås och gratängen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    • 3 msk bearnaisesås
    Broccoli- och blomkålsgratäng
    • 150 g broccoli
    • 200 gram blomkål
    • 0.5 st gul paprika
    • 1.5 dl havregrädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 dl riven ost

    Lördag middag 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Lördag dessert 212 Kcal

    Mörka mandelpraliner

    Ett lättbakat recept på praliner toppat med choklad och mandlar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 212 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 1 dl mandelsmör
    • 1 dl grädde
    • 2 msk honung
    • 150 g mandelspån
    • 75 g mörk choklad

    Gör så här

    • Lägg mandelsmöret i en kastrull och häll på grädde och honung.
    • Låt smälta på svag värme i någon minut.
    • Rosta mandelflarnen i en torr panna i några minuter och blanda ner i mandelsmeten, men spara några till dekoration .
    • Rör om och ställ åt sidan.
    • Smält choklad i ett vattenbad.
    • Fördela en liten klick choklad i botten på små formar.
    • Lägg på en klick mandelröra och toppa med att ringla den resterade chokladen på toppen och några mandelflarn.

     

    Ingredienser

    12 portioner

    • 1 dl mandelsmör
    • 1 dl grädde
    • 2 msk honung
    • 150 g mandelspån
    • 75 g mörk choklad
  • Söndag frukost 174 Kcal

    Yoghurt med hallon och cashewnötter

    En enkel, god och mättande frukost! Går att variera både nötter och bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon (färska)
    • 10 st cashewnötter

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med hallon och cashewnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon (färska)
    • 10 st cashewnötter

    Söndag lunch 288 Kcal

    Torskrullar med mangosalsa

    Goda torskrullar som serveras tillsammans med en mangosalsa, brysselkål och koriander - dekorera rätten med lite limeklyftor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk smör
    • 2 dl vatten
    • 400 g brysselkål
    • 1 msk olivolja
    Mangosalsa
    • 200 g handskalade räkor
    • 1 st mango
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st lime
    • 1 msk olivolja
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 kruka färsk koriander
    Dekoration
    • 0.5 st lime
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Gör först mangosalsan genom att lägga räkor i en skål.
    • Skär mangon i tärningar och skala och hacka rödlök fint.
    • Blanda med räkorna och pressa limesaft över.
    • Häll på olivolja och smaka av med chili, salt och peppar.
    • Hacka koriander och blanda ner.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Rulla ihop till rullar och fäst en tandpetare i.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner fisken.
    • Stek runt om någon minut.
    • Häll på vatten och låt sjuda tills fisken är klar.
    • Dela brysselkålen och woka hastigt i en stekpanna med lite olja.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera fisken men brysselkål, mangosalsa och koriander.
    • Dekorera med limeklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk smör
    • 2 dl vatten
    • 400 g brysselkål
    • 1 msk olivolja
    Mangosalsa
    • 200 g handskalade räkor
    • 1 st mango
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st lime
    • 1 msk olivolja
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 kruka färsk koriander
    Dekoration
    • 0.5 st lime
    • 1 msk färsk koriander

    Söndag middag 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök
Övrigt
  • 2 skiva grovt bröd Guldkorn
  • 1 msk majonnäs
  • 30 g quinoaflingor eko
  • 0.2 dl mandelsplitter
  • 1 tsk vaniljpulver äkta
  • 1 dl rårörda lingon
  • 3 msk bearnaisesås
  • 75 g mörk choklad
Mejeri
  • 250 g keso
  • 130 g halloumi
  • 3.5 tsk smör
  • 2 msk gräddfil
  • 3 dl mandelmjölk
  • 150 g krämig getost
  • 1.5 dl havregrädde
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl mandelsmör
  • 1 dl grädde
  • 1 dl grekisk yoghurt 6%
Frukt/grönt
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 2 paket smörgåskrasse
  • 1 st grapefrukt
  • 1 kruka krispsallad
  • 1.5 st persika
  • 0.3 st gurka
  • 0.5 st vitkål
  • 1.25 st rödlök
  • 0.5 st morot
  • 2 dl frysta lingon
  • 3 st aprikos
  • 0.5 st gul lök
  • 1.5 klyfta vitlök
  • 150 g bladspenat
  • 1.5 dl frysta ärtor
  • 0.5 st avokado
  • 0.5 st citron
  • 400 g brysselkål
  • 1 st mango
  • 2.5 st lime
  • 1 st röd chili
  • 1 st fänkål
  • 60 g cocktailtomater
  • 0.3 st vattenmelon
  • 1 st granatäpple
  • 1 dl hallon (frysta)
  • 150 g broccoli
  • 200 gram blomkål
  • 0.5 st gul paprika
  • 200 g frysta wokgrönsaker
  • 1 st salladslök
  • 1 dl hallon (färska)
Torrvaror
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk valnötter
  • 4.5 tsk olivolja
  • 50 g rostade hasselnötter
  • 3 tsk honung
  • 1 dl havregryn
  • 2.5 tsk agavesirap
  • 5 st torkade aprikoser
  • 1.2 dl solroskärnor
  • 160 g mandelspån
  • 1 tsk flytande honung
  • 3 msk mandel
  • 3 tsk rapsolja
  • 60 g jordnötter
  • 10 st cashewnötter
Kryddor/smaksättare
  • 2 st myntakvist
  • 0.5 msk balsamico
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • 0.3 msk salladskrydda
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 krm salt
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 kruka färsk koriander
  • 0.1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 förp pad thaisås
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g fläskfile
  • 600 g torskfile
  • 200 g handskalade räkor
  • 150 g kycklinglårfilé
  • 150 g salsiccia
  • 350 g entrecote
  • 700 g kycklingfilé
  • 1 st ägg

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!