Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 29 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1454 Kcal

    • Frukost - 442 Kcal

      Äggröra med brie och frukt

    • Lunch - 341 Kcal

      Krabbröra med avokado

    • Middag - 670 Kcal

      Kycklingpytt med grönsaker och parmesansås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 938 Kcal

    • Frukost - 193 Kcal

      Grön smoothie med basilika

    • Lunch - 341 Kcal

      Krabbröra med avokado

    • Middag - 404 Kcal

      Getostpaj med fikon, spenat och valnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1367 Kcal

    • Frukost - 280 Kcal

      Äggröra med bär

    • Lunch - 670 Kcal

      Kycklingpytt med grönsaker och parmesansås

    • Middag - 417 Kcal

      Stuvad blomkål med rostbiff

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 851 Kcal

    • Frukost - 193 Kcal

      Grön smoothie med basilika

    • Lunch - 404 Kcal

      Getostpaj med fikon, spenat och valnötter

    • Middag - 254 Kcal

      Champinjonsoppa med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1334 Kcal

    • Frukost - 396 Kcal

      Havregrynsgröt med torkad frukt, kokos och blåbär

    • Lunch - 254 Kcal

      Champinjonsoppa med grönsaker

    • Middag - 684 Kcal

      Köttfärsgratäng med squashrullar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1878 Kcal

    • Frukost - 351 Kcal

      Yoghurt med päron och mandel

    • Lunch - 684 Kcal

      Köttfärsgratäng med squashrullar

    • Middag - 518 Kcal

      Torsk med jordnötspesto och linssallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 324 Kcal

      Stor rabarberpaj med vaniljfluff

  • Söndag - 1406 Kcal

    • Frukost - 485 Kcal

      Havregrynsgröt med torkad frukt

    • Lunch - 518 Kcal

      Torsk med jordnötspesto och linssallad

    • Middag - 404 Kcal

      Getostpaj med fikon, spenat och valnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 76.6 gram

Fett: 80.4 gram

Protein: 67.1 gram

Energi: 1318.2 kcal

  • Måndag frukost 442 Kcal

    Äggröra med brie och frukt

    Lite smått och gott till frukost. Både ägg, ost och frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 442 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 30 g Brieost
    • 0.25 dl mandlar
    • 1 st kiwi
    • 0.25 klase vinbär

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, 1 msk vatten, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn äggröran 30 sekunder.
    • Lägg sallad, brieost och mandlar på ett fat och fördela äggröra över.
    • Skär av skalet på kiwin och skär i bitar.
    • Lägg kiwi och vinbär över äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 30 g Brieost
    • 0.25 dl mandlar
    • 1 st kiwi
    • 0.25 klase vinbär

    Måndag lunch 341 Kcal

    Krabbröra med avokado

    En god krabbröra som serveras tillsammans med avokado och citron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st krabba
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk senap
    • 1 msk rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 st avokado
    • 2 st salladsblad
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Gröp ur allt kött från krabban och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med hackad rödlök, salladsblad, avokado och lite citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st krabba
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk senap
    • 1 msk rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 st avokado
    • 2 st salladsblad
    • 2 st citronskiva

    Måndag middag 670 Kcal

    Kycklingpytt med grönsaker och parmesansås

    I detta recept kan du byta ut grönsakerna mot grönsaker du har i kylskåpet - perfekt kylskåpsrensningsrecept!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 670 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g kycklinglårfilé
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st sötpotatis
    • 0.5 st fänkål
    • 50 g svartkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl solroskärnor
    Tillbehör
    • 3 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och strö på salt och peppar.
    • Blanda ihop ketjap manis, soja, olja, riven vitlök och örtagårdskrydda i en skål.
    • Blanda ner kycklingen.
    • Skala och strimla lök och skär paprika i bitar.
    • Skala och slänta sötpotatis och strimla fänkål. Strimla kålen.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner sötpotatis tillsammans med riven vitlök.
    • Låt steka några minuter och krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten och låt koka in.
    • Tillsätt kycklingen och låt steka 5 minuter.
    • Tillsätt solroskärnor och alla grönsaker. Låt steka 5 minuter.
    • Lägg upp på tallrik och servera med parmesansås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g kycklinglårfilé
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st sötpotatis
    • 0.5 st fänkål
    • 50 g svartkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl solroskärnor
    Tillbehör
    • 3 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • Tisdag frukost 193 Kcal

    Grön smoothie med basilika

    En grön vitaminboost som går lika bra som frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 193 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st ananas
    • 0.5 msk basilika
    • 30 g spenat
    • 0.5 st lime
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skär ananas i bitar och lägg i en blender.
    • Lägg ner spenat, basilika och limesaft.
    • Mixa till en jämn smoothie och späd med vatten.
    • Häll upp på glas och servera.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st ananas
    • 0.5 msk basilika
    • 30 g spenat
    • 0.5 st lime
    • 1 dl vatten

    Tisdag lunch 341 Kcal

    Krabbröra med avokado

    En god krabbröra som serveras tillsammans med avokado och citron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st krabba
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk senap
    • 1 msk rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 st avokado
    • 2 st salladsblad
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Gröp ur allt kött från krabban och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med hackad rödlök, salladsblad, avokado och lite citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st krabba
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk senap
    • 1 msk rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 st avokado
    • 2 st salladsblad
    • 2 st citronskiva

    Tisdag middag 404 Kcal

    Getostpaj med fikon, spenat och valnötter

    Bjud dina vänner på en riktigt god paj, eller gör matlådor för veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 404 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajbotten
    • 100 g smör
    • 2 dl bovetemjöl
    • 2 msk frysta örter
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g spenat
    • 50 g rucola
    • 200 g chevreost
    • 1 msk balsamico
    Topping
    • 2 st färska fikon
    • 50 g valnötter
    • 30 g rucola

    Gör så här

    • Mixa smör, bovetemjöl, frysta örter och salt i en matbredare till en jämn deg.
    • Tryck ut degen i formen och låt vila ca 1 timme i kylen.
    • Sätt ugnen på 200°C och grädda pajskalet i ca 15 min.
    • Låt svalna.
    • Blanda ägg, grädde, färska örter, salt och peppar.
    • Lägg spenatblad och ruccola i botten på pajskalet.
    • Skiva chrevreosten och fördela över salladen.
    • Ringla balsamicon över osten och häll över äggstanningen.
    • Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
    • Klyfta fikonen och hacka valnötterna grovt.
    • Toppa med ruccola, fikonklyftor och valnötter.

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajbotten
    • 100 g smör
    • 2 dl bovetemjöl
    • 2 msk frysta örter
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g spenat
    • 50 g rucola
    • 200 g chevreost
    • 1 msk balsamico
    Topping
    • 2 st färska fikon
    • 50 g valnötter
    • 30 g rucola
  • Onsdag frukost 280 Kcal

    Äggröra med bär

    En god krämig äggröra toppad med valfria färska bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl Bär

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och svartpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggröran.
    • Rör om ca 30 sekunder och lägg upp på ett fat.
    • Servera med färska bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl Bär

    Onsdag lunch 670 Kcal

    Kycklingpytt med grönsaker och parmesansås

    I detta recept kan du byta ut grönsakerna mot grönsaker du har i kylskåpet - perfekt kylskåpsrensningsrecept!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 670 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g kycklinglårfilé
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st sötpotatis
    • 0.5 st fänkål
    • 50 g svartkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl solroskärnor
    Tillbehör
    • 3 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och strö på salt och peppar.
    • Blanda ihop ketjap manis, soja, olja, riven vitlök och örtagårdskrydda i en skål.
    • Blanda ner kycklingen.
    • Skala och strimla lök och skär paprika i bitar.
    • Skala och slänta sötpotatis och strimla fänkål. Strimla kålen.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner sötpotatis tillsammans med riven vitlök.
    • Låt steka några minuter och krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten och låt koka in.
    • Tillsätt kycklingen och låt steka 5 minuter.
    • Tillsätt solroskärnor och alla grönsaker. Låt steka 5 minuter.
    • Lägg upp på tallrik och servera med parmesansås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g kycklinglårfilé
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st sötpotatis
    • 0.5 st fänkål
    • 50 g svartkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl solroskärnor
    Tillbehör
    • 3 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Onsdag middag 417 Kcal

    Stuvad blomkål med rostbiff

    Snabbt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 gram blomkål
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.75 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk riven ost
    • 75 g rostbiff
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 styck tomat
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Skär blomkål i små buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och blomkål några minuter.
    • Häll på grädde och smula ner lite hönsbuljong.
    • Låt koka upp och blanda ner riven ost.
    • Servera blomkålen med skivad rostbiff, tomat, sallad och lite gräslök.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 gram blomkål
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.75 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk riven ost
    • 75 g rostbiff
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 styck tomat
    • 1 msk gräslök
  • Torsdag frukost 193 Kcal

    Grön smoothie med basilika

    En grön vitaminboost som går lika bra som frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 193 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st ananas
    • 0.5 msk basilika
    • 30 g spenat
    • 0.5 st lime
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skär ananas i bitar och lägg i en blender.
    • Lägg ner spenat, basilika och limesaft.
    • Mixa till en jämn smoothie och späd med vatten.
    • Häll upp på glas och servera.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st ananas
    • 0.5 msk basilika
    • 30 g spenat
    • 0.5 st lime
    • 1 dl vatten

    Torsdag lunch 404 Kcal

    Getostpaj med fikon, spenat och valnötter

    Bjud dina vänner på en riktigt god paj, eller gör matlådor för veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 404 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajbotten
    • 100 g smör
    • 2 dl bovetemjöl
    • 2 msk frysta örter
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g spenat
    • 50 g rucola
    • 200 g chevreost
    • 1 msk balsamico
    Topping
    • 2 st färska fikon
    • 50 g valnötter
    • 30 g rucola

    Gör så här

    • Mixa smör, bovetemjöl, frysta örter och salt i en matbredare till en jämn deg.
    • Tryck ut degen i formen och låt vila ca 1 timme i kylen.
    • Sätt ugnen på 200°C och grädda pajskalet i ca 15 min.
    • Låt svalna.
    • Blanda ägg, grädde, färska örter, salt och peppar.
    • Lägg spenatblad och ruccola i botten på pajskalet.
    • Skiva chrevreosten och fördela över salladen.
    • Ringla balsamicon över osten och häll över äggstanningen.
    • Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
    • Klyfta fikonen och hacka valnötterna grovt.
    • Toppa med ruccola, fikonklyftor och valnötter.

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajbotten
    • 100 g smör
    • 2 dl bovetemjöl
    • 2 msk frysta örter
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g spenat
    • 50 g rucola
    • 200 g chevreost
    • 1 msk balsamico
    Topping
    • 2 st färska fikon
    • 50 g valnötter
    • 30 g rucola

    Torsdag middag 254 Kcal

    Champinjonsoppa med grönsaker

    Värmande soppa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g broccoli
    • 100 gram blomkål
    • 1 st morot
    • 10 st champinjoner
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 krm Srirachasås
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka löken fint. Skala och riv vitlök. Skär broccoli och blomkål i mindre buketter. Skala och skär moroten i små bitar. Skär champinjonerna i bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och grönsaker några minuter. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt vatten och grädde. Koka ihop och smaka av med srirachasås och honung. Hacka 1 msk timjan fint och tillsätt. Låt sjuda 10 minuter.
    • Häll upp på tallrikar och garnera med timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g broccoli
    • 100 gram blomkål
    • 1 st morot
    • 10 st champinjoner
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 krm Srirachasås
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk färsk timjan
  • Fredag frukost 396 Kcal

    Havregrynsgröt med torkad frukt, kokos och blåbär

    Havregrynsgröt som går att variera i det oändliga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 396 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 msk kokoschips
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Koka upp havregryn, salt, vatten och torkad frukt.
    • Låt sjuda 3 minuter.
    • Lägg i en skål och toppa med blåbär och kokoschips.
    • Servera med mandelmjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 msk kokoschips
    • 1 dl mandelmjölk

    Fredag lunch 254 Kcal

    Champinjonsoppa med grönsaker

    Värmande soppa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g broccoli
    • 100 gram blomkål
    • 1 st morot
    • 10 st champinjoner
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 krm Srirachasås
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka löken fint. Skala och riv vitlök. Skär broccoli och blomkål i mindre buketter. Skala och skär moroten i små bitar. Skär champinjonerna i bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och grönsaker några minuter. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt vatten och grädde. Koka ihop och smaka av med srirachasås och honung. Hacka 1 msk timjan fint och tillsätt. Låt sjuda 10 minuter.
    • Häll upp på tallrikar och garnera med timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g broccoli
    • 100 gram blomkål
    • 1 st morot
    • 10 st champinjoner
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 krm Srirachasås
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk färsk timjan

    Fredag middag 684 Kcal

    Köttfärsgratäng med squashrullar

    En riktigt god gratäng med fyllda squashrullar på. Laga några portioner och lägg i frysen så har du bra middagsmat när du har bråttom eller inte orkar laga mat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 684 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 220 grader.
    • Hyvla squashen på längden i tunna skivor.
    • Blanda i en skål, ricottaost, hacka soltorkade tomater, västerbottenost och riven vitlök.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Bred på crémen på squashskivorna och rulla ihop och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn köttfärsen med vitlök och hackad lök.
    • Vänd ner krossade tomater och krydda med salt, svartpeppar, torkad basilika och honung.
    • Låt puttra i 10 min på medelhög temperatur.
    • Lägg köttfärssåsen i en ugnsfastform och skiva mozzarella i tunna skivor och lägg över köttfärssåsen och sedan placera på rullarna.
    • Sätt in i ugnen i 15 min.
    • Dekorera med basilika kvistar och ringa över pesto.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater
  • Lördag frukost 351 Kcal

    Yoghurt med päron och mandel

    Fräsch yoghurtfrukost toppad med en rostad mandelblandning och lite päron och tranbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 351 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st päron
    • 2 msk torkade tranbär
    Rostad mandelblandning
    • 2 msk mandel
    • 0.2 dl havrekärnor

    Gör så här

    • Rosta först mandel och havrekärnor i en torr stekpanna.
    • Låt svalna.
    • Häll upp yoghurt i skål eller ”to go” burk.
    • Skär päron i tärning och lägg på yoghurten och toppa med tranbär.
    • Servera med den rostade mandelblandningen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st päron
    • 2 msk torkade tranbär
    Rostad mandelblandning
    • 2 msk mandel
    • 0.2 dl havrekärnor

    Lördag lunch 684 Kcal

    Köttfärsgratäng med squashrullar

    En riktigt god gratäng med fyllda squashrullar på. Laga några portioner och lägg i frysen så har du bra middagsmat när du har bråttom eller inte orkar laga mat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 684 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 220 grader.
    • Hyvla squashen på längden i tunna skivor.
    • Blanda i en skål, ricottaost, hacka soltorkade tomater, västerbottenost och riven vitlök.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Bred på crémen på squashskivorna och rulla ihop och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn köttfärsen med vitlök och hackad lök.
    • Vänd ner krossade tomater och krydda med salt, svartpeppar, torkad basilika och honung.
    • Låt puttra i 10 min på medelhög temperatur.
    • Lägg köttfärssåsen i en ugnsfastform och skiva mozzarella i tunna skivor och lägg över köttfärssåsen och sedan placera på rullarna.
    • Sätt in i ugnen i 15 min.
    • Dekorera med basilika kvistar och ringa över pesto.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater

    Lördag middag 518 Kcal

    Torsk med jordnötspesto och linssallad

    En god torskfilé med jordnötspesto och en linssallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 518 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 1 krm salt
    • 0.5 st lime
    Linssallad
    • 1 dl gröna linser
    • 1 st morot
    • 8 st färska champinjoner
    • 5 msk purjolök
    • 1 dl sojabönor
    • 15 g shoyu soja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm salt
    Jordnötspesto
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 1 dl thaibasilika
    • 0.5 dl riven peccorinoost
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 tsk limesaft

    Gör så här

    • Koka först linserna enligt anvisningen på paketet, ca 15 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Skala och finhacka moroten och skiva champinjonerna.
    • Blanda ner morot, champinjoner, purjolök, sojabönor, soja, ingefära och vitlök.
    • Smaka av med salt.
    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg fisken i en ugnsform och strö på salt.
    • Riv skalet på limen och pressa limesaften över fisken.
    • Sätt in i ugnen i 15-20 minuter eller tills fisken är klar.
    • Gör peston genom att mixa alla ingredienser till en grov pesto.
    • Servera fisken med linssalladen och toppa med peston.
    • Dekorera med en limeskiva och thaibasilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 1 krm salt
    • 0.5 st lime
    Linssallad
    • 1 dl gröna linser
    • 1 st morot
    • 8 st färska champinjoner
    • 5 msk purjolök
    • 1 dl sojabönor
    • 15 g shoyu soja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm salt
    Jordnötspesto
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 1 dl thaibasilika
    • 0.5 dl riven peccorinoost
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 tsk limesaft

    Lördag dessert 324 Kcal

    Stor rabarberpaj med vaniljfluff

    En somrig dessertpaj med smak av rabarber toppad med vaniljfluff! Om du vill göra pajen glutenfri så är det bara att byta ut till glutenfritt havregryn.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 324 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 8 st rabarberstänger
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 2 msk potatismjöl
    • 20 g smör
    • 1.5 dl sukrin gold
    • 4 st ägg
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 dl kokosmjöl
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk vaniljpulver
    Vaniljfluff
    • 0.5 dl stevia strö
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 st vaniljstång
    • 2 st äggula
    • 0.5 dl crème fraiche

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200°.
    • Skala rabarbern om den är grov och skär den sedan i tunna skivor.
    • Blanda skivorna med sukrin och potatismjöl i en skål.
    • Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen.
    • Blanda ner ägg, mjöl, havregryn, solroskärnor och vaniljpulver.
    • Tryck ut hälften av smeten i en pajform.
    • Häll av vätskan som bildats i skålen och lägg rabarberskivorna i formen.
    • Fördela ut resten av smeten ovanpå och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.
    • Servera med vaniljfluff, se recept nedan

     

    • Koka upp stevia strö och grädde i en kastrull.
    • Dela vaniljstången, skrapa ur fröna med en kniv och lägg dem och stången i kastrullen.
    • Låt koka  i någon minut.
    • Ställ åt sidan och låt svalna.
    • Rör i crème fraiche och eventuellt lite mer stevia.
    • Förvara kallt fram till servering

    Ingredienser

    10 portioner

    • 8 st rabarberstänger
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 2 msk potatismjöl
    • 20 g smör
    • 1.5 dl sukrin gold
    • 4 st ägg
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 dl kokosmjöl
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk vaniljpulver
    Vaniljfluff
    • 0.5 dl stevia strö
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 st vaniljstång
    • 2 st äggula
    • 0.5 dl crème fraiche
  • Söndag frukost 485 Kcal

    Havregrynsgröt med torkad frukt

    God havregrynsgröt smaksatt med torkad frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 485 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk pumpafrön
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk riven kokos
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 krm salt
    Tillbehör
    • 1 tsk riven kokos
    • 1 dl mjölk

    Gör så här

    • Lägg havregryn, frön, kokos och torkad frukt  i en kastrull. Tillsätt vatten och salt. Låt koka 2 min.
    • Lägg upp gröten i en skål och strö  kokos över. Servera med mjölk

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk pumpafrön
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk riven kokos
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 krm salt
    Tillbehör
    • 1 tsk riven kokos
    • 1 dl mjölk

    Söndag lunch 518 Kcal

    Torsk med jordnötspesto och linssallad

    En god torskfilé med jordnötspesto och en linssallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 518 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 1 krm salt
    • 0.5 st lime
    Linssallad
    • 1 dl gröna linser
    • 1 st morot
    • 8 st färska champinjoner
    • 5 msk purjolök
    • 1 dl sojabönor
    • 15 g shoyu soja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm salt
    Jordnötspesto
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 1 dl thaibasilika
    • 0.5 dl riven peccorinoost
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 tsk limesaft

    Gör så här

    • Koka först linserna enligt anvisningen på paketet, ca 15 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Skala och finhacka moroten och skiva champinjonerna.
    • Blanda ner morot, champinjoner, purjolök, sojabönor, soja, ingefära och vitlök.
    • Smaka av med salt.
    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg fisken i en ugnsform och strö på salt.
    • Riv skalet på limen och pressa limesaften över fisken.
    • Sätt in i ugnen i 15-20 minuter eller tills fisken är klar.
    • Gör peston genom att mixa alla ingredienser till en grov pesto.
    • Servera fisken med linssalladen och toppa med peston.
    • Dekorera med en limeskiva och thaibasilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 1 krm salt
    • 0.5 st lime
    Linssallad
    • 1 dl gröna linser
    • 1 st morot
    • 8 st färska champinjoner
    • 5 msk purjolök
    • 1 dl sojabönor
    • 15 g shoyu soja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm salt
    Jordnötspesto
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 1 dl thaibasilika
    • 0.5 dl riven peccorinoost
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 tsk limesaft

    Söndag middag 404 Kcal

    Getostpaj med fikon, spenat och valnötter

    Bjud dina vänner på en riktigt god paj, eller gör matlådor för veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 404 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajbotten
    • 100 g smör
    • 2 dl bovetemjöl
    • 2 msk frysta örter
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g spenat
    • 50 g rucola
    • 200 g chevreost
    • 1 msk balsamico
    Topping
    • 2 st färska fikon
    • 50 g valnötter
    • 30 g rucola

    Gör så här

    • Mixa smör, bovetemjöl, frysta örter och salt i en matbredare till en jämn deg.
    • Tryck ut degen i formen och låt vila ca 1 timme i kylen.
    • Sätt ugnen på 200°C och grädda pajskalet i ca 15 min.
    • Låt svalna.
    • Blanda ägg, grädde, färska örter, salt och peppar.
    • Lägg spenatblad och ruccola i botten på pajskalet.
    • Skiva chrevreosten och fördela över salladen.
    • Ringla balsamicon över osten och häll över äggstanningen.
    • Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
    • Klyfta fikonen och hacka valnötterna grovt.
    • Toppa med ruccola, fikonklyftor och valnötter.

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajbotten
    • 100 g smör
    • 2 dl bovetemjöl
    • 2 msk frysta örter
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g spenat
    • 50 g rucola
    • 200 g chevreost
    • 1 msk balsamico
    Topping
    • 2 st färska fikon
    • 50 g valnötter
    • 30 g rucola
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 17 st ägg
  • 700 g kycklinglårfilé
  • 75 g rostbiff
  • 1000 g blandfärs
  • 600 g torskrygg
  • 2 st äggula
Mejeri
  • 322 tsk smör
  • 30 g Brieost
  • 8.75 dl grädde
  • 600 g chevreost
  • 2 msk riven ost
  • 1 dl mandelmjölk
  • 500 g ricottaost
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 250 g mozarella
  • 1.5 dl naturell yoghurt
  • 1 dl riven peccorinoost
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
Frukt/grönt
  • 5 st salladsblad
  • 1 st kiwi
  • 0.25 klase vinbär
  • 3 msk rödlök
  • 2 st avokado
  • 4 st citronskiva
  • 12 klyfta vitlök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 1 st sötpotatis
  • 1 st fänkål
  • 100 g svartkål
  • 1 st ananas
  • 360 g spenat
  • 2 st lime
  • 240 g rucola
  • 6 st färska fikon
  • 350 gram blomkål
  • 3.25 st gul lök
  • 2 dl blandsallad
  • 0.5 styck tomat
  • 200 g broccoli
  • 4 st morot
  • 20 st champinjoner
  • 0.5 dl blåbär
  • 4 st squash
  • 500 g körsbärstomater
  • 0.5 st päron
  • 16 st färska champinjoner
  • 10 msk purjolök
  • 2 dl sojabönor
  • 2 tsk riven ingefära
  • 6 tsk limesaft
  • 8 st rabarberstänger
Torrvaror
  • 0.25 dl mandlar
  • 8.5 tsk olivolja
  • 1 dl solroskärnor
  • 6 dl bovetemjöl
  • 150 g valnötter
  • 3 tsk flytande honung
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl torkad papaya
  • 1 msk kokoschips
  • 800 g krossade tomater
  • 2 msk torkade tranbär
  • 2 msk mandel
  • 0.2 dl havrekärnor
  • 2 dl saltade jordnötter
  • 2 dl sukrin gold
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl kokosmjöl
  • 2 dl solrosfrön
  • 0.5 dl stevia strö
  • 1 msk pumpafrön
  • 2 msk riven kokos
Övrigt
  • 1 st krabba
  • 4 msk majonnäs
  • 2 msk senap
  • 6 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • 1 dl Bär
  • 500 g soltorkade tomater i olja
  • 2 dl gröna linser
  • 30 g shoyu soja
  • 1 st vaniljstång
Kryddor/smaksättare
  • 3 msk gräslök
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 msk soja
  • 7 tsk örtagårdskrydda
  • 1.25 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk basilika
  • 6 msk frysta örter
  • 8.5 krm salt
  • 6 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
  • 3 msk balsamico
  • 1 krm Srirachasås
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk färsk timjan
  • 5 kruka färsk basilika
  • 1 tsk torkad basilika
  • 4 msk grön pesto
  • 2 dl thaibasilika
  • 1 tsk vaniljpulver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!