Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 28

  • Måndag - 1174 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 454 Kcal

      Kycklingwok

    • Middag - 496 Kcal

      Fisk och scampigryta med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1151 Kcal

    • Frukost - 229 Kcal

      Nyponfrallor med dadlar och valnötter - 12 frallor

    • Lunch - 505 Kcal

      Vegopytt med halloumi, dadlar och valnötter – 1 portion

    • Middag - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1663 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 381 Kcal

      Tonfisksallad med granatäpple - 1 portion

    • Middag - 1153 Kcal

      Squashtagliatelle med ost och kycklingsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1071 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 154 Kcal

      Asiatiska räkor med sjögräsnudlar

    • Middag - 631 Kcal

      Västerbottenpizza med färska rödbetor, brieost och pesto – 2 pizzor 

    • Mellanmål - 280 Kcal

      Granatäppledrink med vattenmelon och mandel - 2 portioner

    • Dessert

  • Fredag - 1739 Kcal

    • Frukost - 462 Kcal

      Äggröra med champinjoner

    • Lunch - 615 Kcal

      Rotfruktsgratäng med fetaost

    • Middag - 662 Kcal

      Kalkonschnitzel med bearnaisesås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 2064 Kcal

    • Frukost - 308 Kcal

      Rosa smoothiebowl

    • Lunch - 731 Kcal

      Mandelpaj med fetaost och tomater – 4 portioner

    • Middag - 615 Kcal

      Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert - 410 Kcal

      Smulpaj med blåbär– 1 paj (6 bitar)

  • Söndag - 1424 Kcal

    • Frukost - 474 Kcal

      Äggröra med stekt tomat och korv

    • Lunch - 397 Kcal

      Somrig räksallad med fetaost – 2 portioner

    • Middag - 553 Kcal

      Kikärtsbiffar med myntacréme och tomatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 28.8 gram

Fett: 91.5 gram

Protein: 72 gram

Energi: 1469.4 kcal

  • Måndag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Måndag lunch 454 Kcal

    Kycklingwok

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st spetspaprika
    • 0.5 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 5 msk teriyakisås
    • 2 msk mynta
    • 0.5 st lime
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 tsk honung

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skiva morot, paprika och squashen. Riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka kyckling och alla grönsaker några minuter.
    • Häll på teriyakisås och blanda ner hackad mynta.
    • Pressa limesaft över och lägg upp i en skål.
    • Rosta nötterna i en torr panna och strö på lite salt och ringla honung över.
    • Toppa kycklingwoken med nötterna och dekorera med färsk mynta och limeklyftor.

    Måndag middag 496 Kcal

    Fisk och scampigryta med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 g fryst scampi
    • 1 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g torskfile
    • 0.5 st röd paprika
    • 200 g vit sparris
    • 0.25 st squash
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 dl vitt vin
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk hackad dill

    Gör så här

    • Tina scampi och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, vitlök, chilipulver eller hackad chili,  salt och svartpeppar.
    • Låt stå i 10 minuter.
    • Skär fisken i mindre bitar.
    • Skär sparris, paprika och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull och lägg ner scampiblandningen.
    • Låt steka 5 minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vin.
    • Låt puttra 5 minuter.
    • Späd med lite vatten  om det behövs.
    • Häll i grädde och lägg ner grönsakerna.
    • Tillsätt fisken och sänk värmen.
    • Låt sjuda några minuter och lägg ner purjolök och dill.
    • Servera i djupa skålar.
  • Tisdag frukost 229 Kcal

    Nyponfrallor med dadlar och valnötter - 12 frallor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 8 st torkade dadlar
    • 25 g färsk jäst
    • 8 dl dl vatten
    • 8 dl dl havremjöl
    • 2.5 dl dl bovetemjöl
    • 1 dl nyponskalsmjö
    • 3 msk psylliumhusk
    • 3 tsk flytande honung
    • 2.5 tsk salt
    • 0.5 dl havregryn
    • 1 msk msk valnötter

    Gör så här

    • Skiva de urkärnade dadlarna och blötlägg i ½ deciliter vatten.
    • Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Häll i resten av vattnet tillsammans med alla övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå i några minuter. Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Hacka valnötter.
    • Toppa bullarna med havregryn och de hackade valnötter. Låt jäsa under bakduk i minst i 1 ½ timme. Sätt ugnen på 175 grader 30 minuter innan gräddning så hinner den bli varm.
    • Grädda mitt i ugnen i 20 minuter och låt sedan svalna på galler under bakduk.

    Tisdag lunch 505 Kcal

    Vegopytt med halloumi, dadlar och valnötter – 1 portion

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 505 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st orange paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g kidneybönor
    • 3 st dadlar (färska)
    • 5 st valnöt
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk Citronsaft
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.33 msk persilja
    • 50 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    Topping
    • 0 g böngroddar

    Gör så här

    1. Skala och hacka rödlök i mindre bitar.
    2. Skär paprika i bitar.
    3. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök.
    4. Häll av bönorna och skölj av.
    5. Tillsätt bönor i stekpannan tillsammans med dadlar, valnötter, salt och svartpeppar.
    6. Låt steka några minuter.
    7. Skär grönkålen grovt och lägg i en skål.
    8. Häll på olivolja och citronsaft och blanda runt.
    9. Toppa med granatäpplekärnor och persilja.
    10. Skär halloumi i bitar och stek i olivolja till de fått en gyllene färg.
    11. Lägg halloumin över vegopytten och servera med grönkålssallad och böngroddar.

    Tisdag middag 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.
  • Onsdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    keso med bär
    • 1 dl keso dl
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär. Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma. Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Onsdag lunch 381 Kcal

    Tonfisksallad med granatäpple - 1 portion

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 15 g ruccola
    • 1 st morot
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 90 g tonfisk
    • 0.25 st granatäpple
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk Bladpersilja
    Tomatsalsa
    • 1 st stor tomat
    • 1 msk msk gul lök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg rucolasallad på ett fat. Skala och skär moroten i tärningar. Skär paprika i tärningar. Finhacka rödlök. Skiva avokadon.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg avokado vid sidan om.
    • Häll av tonfisken och lägg över och toppa med granatäpplekärnor.
    • Strö på salt och peppar och servera med tomatsalsa. Dekorera med persilja.

     

    Tomatsalsa:

    • Finhacka gul lök och mixa med tomat. Krydda med salt och peppar.

    Onsdag middag 1153 Kcal

    Squashtagliatelle med ost och kycklingsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -211 gram

    Fett: 105 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 1153 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfilé
    • 150 g smör
    • 100 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 2 msk ajvar relish
    • 2 msk Bladpersilja
    • 1 dl riven ost
    • 50 g cashewnötter

    Gör så här

    • Hyvla squash till tagliatelle med en potatisskalare.
    • Lägg i en skål och blanda ner olja, salt och peppar.
    • Skär kycklingen i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen i några minuter. Strö på salt och peppar.
    • Häll på vatten och grädde och låt koka upp.
    • Sänk värmen och tillsätt ajvar relish och hackad persilja.
    • Låt koka i 10 minuter och blanda ner osten.
    • Fördela tagliatelle på fat och häll såsen över.
    • Rosta nötterna i en torr panna och toppa rätten med.
    • Dekorera med en persiljekvist.
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Torsdag lunch 154 Kcal

    Asiatiska räkor med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 msk koriander
    • 1 tsk rapsolja
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ljus soja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Tina räkorna.
    • Hetta upp en wokpanna med rapsolja och woka grönsaker tillsammans med vitlök, ingefära och chili.
    • Vänd ner räkor och tillsätt sesamolja, sweet chilisås, soja, salt och svartpeppar.
    • Skölj sjögräsnudlarna i kallt vatten och blanda ner i wokpannan.
    • Blanda om och toppa med hackad färsk koriander.

     

    Torsdag middag 631 Kcal

    Västerbottenpizza med färska rödbetor, brieost och pesto – 2 pizzor 

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 631 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st ägg
    • 1.5 msk msk fiberhusk
    • 1 tsk tsk bakpulver
    • 1.5 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 2 msk grön pesto
    • 2 st kokta rödbetor
    • 100 g brieost
    • 2 msk msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pizzabottnarna.
    • Låt stå tills smeten har blivit fast, cirka 10 min. Tryck ut smeten till 4 bottnar cirka 15 cm i diametern, på en plåt med bakplåtspapper.
    • Sätt in i ugnen i 7-8 minuter. Ta ut plåten och låt svalna något.
    • Fördela pesto på pizzan. Skiva rödbetor och lägg över.
    • Skiva brieosten och lägg mellan rödbetorna.
    • Strö på valnötter och ringla över honung.
    • Strö på salt, peppar och torkad eller färsk rosmarin

    Torsdag mellanmål 280 Kcal

    Granatäppledrink med vattenmelon och mandel - 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.3 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl Hallon (frysta)
    • 3 msk mandel
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Skär vattenmelon i bitar och gröp ur granat- äpplet.
    • Lägg i en blender och tillsätt hallon och mandel. Mixa och späd med mandelmjölk.
    • Häll upp på glas och toppa med lite hallon och granatäpple.
  • Fredag frukost 462 Kcal

    Äggröra med champinjoner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 462 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 1 tsk tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.25 st granatäpple
    • 50 g böngroddar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Dela champinjonerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek bacon och champinjoner några minuter. Lägg åt sidan.
    • Häll ner äggröran och vispa runt med en trägaffel.
    • Servera med granatäpplekärnor och groddar.

    Fredag lunch 615 Kcal

    Rotfruktsgratäng med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 0.25 st kålrot
    • 0.5 msk msk smör
    • 2.5 dl créme fraiche
    • 1 dl grädde
    • 90 g Soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 msk finhackad basilika
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök grovt och finhacka vitlöken.
    • Skala och skär rotfrukterna i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn allt i några minuter.
    • Strö på salt och peppar. Tillsätt créme fraiche, grädde och soltorkade tomater.
    • Blanda ner basilika och häll i en ugnsfast form.
    • Smula över fetaost och sätt in i ugnen i 20 minuter.

    Fredag middag 662 Kcal

    Kalkonschnitzel med bearnaisesås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 662 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kalkonfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 1 dl mjöl av bovete
    • 8 g smör
    • 1 st citron
    • 3 msk bearnaisesås
    • 2 dl blandsallad
    • 2 styck tomat

    Gör så här

    • Dela kalkonfiléerna om de är tjocka och skiva dem på längden till tunna skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ett ägg i en skål.
    • Häll upp ströbröd och mjöl på varsin tallrik.
    • Doppa kalkonfiléerna i mjölet, sedan i ägg och sist i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kalkonschnitzlarna 2-3 minuter på bägge sidor på medelvärme.
    • Pressa över citronsaft och servera med bearnaisesås, salladsblad och tomater.
  • Lördag frukost 308 Kcal

    Rosa smoothiebowl

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 308 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl Hallon (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 1 dl sojayoghurt
    Topping
    • 100 g drakfrukt (pithaya)
    • 0.5 dl Hallon (frysta)

    Gör så här

    • Mixa ihop hallon, mango, banan och yoghurt till en jämn smoothie i en matberedare.
    • Häll upp i en skål.
    • Skär av skalet på drakfrukten och skär fruktköttet i bitar eller gröp ut med ett kuljärn.
    • Toppa smoothien med drakfrukt och hallon.

    Lördag lunch 731 Kcal

    Mandelpaj med fetaost och tomater – 4 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -65 gram

    Fett: 67 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 731 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna till pajskalet och låt degen vila i kylskåp cirka 15 minuter.
    • Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
    • Lägg spenaten i pajskalet. Toppa med soltorkade tomater, hackad basilika (spara lite till garnering) och fetaost.
    • Strö på sesamfrön och fördela tomaterna över.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar och häll över pajen.
    • Grädda i mitten av ugnen tills osten fått fin färg i cirka 25 minuter. Garnera med basilikablad.

    Lördag middag 615 Kcal

    Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175  ̊C.
    • Blanda alla ingredienser till biffarna i en skål och forma till fyra biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna tills de fått fin färg.
    • Lägg på en ugnsform och ställ in i ugnen tills de blivit genomgräddade, ca 15 minuter.
    • Hyvla gurka med en potatisskalare.
    • Blanda gurkan med agavesirap, vitvinsvinäger, sweet chilisås, sesamfrön och koriander.

     

    • Skala och hacka löken till såsen.
    • Finhacka vitlöken och chilin.
    • Hacka jordnötterna och bryn allting i olja eller smör.
    • Tillsätt kokosmjölken och koka upp.
    • Låt koka ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.

     

    • Servera biffarna med gurksalladen och jordnötssåsen.

    Lördag dessert 410 Kcal

    Smulpaj med blåbär– 1 paj (6 bitar)

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -46 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 5 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk potatismjöl
    • 150 g smör
    • 2 dl dl rismjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin melis
    Tillbehör
    • 1 burk Kesella vanilj

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg blåbär i en pajform och blanda ner potatismjöl.
    • Blanda ihop smör, mjöl och sukrin i en skål eller i en matberedare. Fördela smuldegen över blåbären och sätt in i mitten på ugnen i cirka 20 min. Servera med en klick vaniljkesella.
  • Söndag frukost 474 Kcal

    Äggröra med stekt tomat och korv

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 474 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk msk smör
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 st rödlök

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Koka upp vatten i en kastrull och ställ en annan kastrull över så att det blir ett vattenbad. Lägg ner en klick smör och låt smälta.
    • Häll ner äggröran och rör om med en trägaffel tills äggröran är mjuk och krämig.
    • Stek under tiden skivade tomater i lite olivolja och bryn korv och rödlök runtom i några minuter. Servera med äggröran.

    Söndag lunch 397 Kcal

    Somrig räksallad med fetaost – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 dl blandsallad
    • 200 g tärnad melon
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st rödlök
    • 4 msk hackad dill
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g räkor
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Lägg upp sallad på ett sort fat.
    • Lägg melonkuber i en skål.
    • Skär mango och avokado i bitar och blanda ner med melonen tillsammans med rödlök, dill, olja, salt och peppar.
    • Lägg över blandningen på salladen och toppa med räkor och fetaost.
    • Dekorera med dillkvistar.

    Söndag middag 553 Kcal

    Kikärtsbiffar med myntacréme och tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 61 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 553 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 70 g kikärtsbiffar (Risenta)
    • 1 tsk rapsolja
    • 100 g kvisttomater piccolini
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st grön paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 kruka färsk mynta
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Myntacréme
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 0.25 kruka färsk mynta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Blanda ihop 1/3 av kikärtsmixen med ¾ dl vatten i en skål. Forma till 2 biffar och pensla med lite rapsolja. Stek biffarna några minuter per sida på medelvärme.
    • Dela tomater och lägg i en skål. Finhacka rödlök och mynta. Skär paprika i mindre bitar och blanda ner i skålen tillsammans med rödlök, mynta, olivolja, salt och peppar.

    Myntacréme:

    • Blanda i hop myntacrémen. Servera kikärtsbiffarna med salladen och crémen.
Torrvaror
  • 1.5 dl havregryn
  • 8.5 tsk olivolja
  • 100 g cashewnötter
  • 0.5 tsk honung
  • 1.5 msk olivolja
  • 8 st torkade dadlar
  • 8 dl dl havremjöl
  • 2.5 dl dl bovetemjöl
  • 1 dl nyponskalsmjö
  • 3 msk psylliumhusk
  • 3 msk msk valnötter
  • 50 g kidneybönor
  • 5 st valnöt
  • 3 dl kaffe
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 3.5 msk msk fiberhusk
  • 1 tsk tsk bakpulver
  • 2 msk grön pesto
  • 3 msk mandel
  • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 1 dl mjöl av bovete
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1.5 msk sesamfrön
  • 3 tsk agavesirap
  • 100 g jordnötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 dl dl rismjöl
  • 1 dl sukrin melis
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk kanel
  • 3 tsk salt
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk mynta
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 0.33 msk persilja
  • 4.5 msk ajvar relish
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 msk ljus soja
  • rosmarin
  • 2 msk finhackad basilika
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 kruka färsk mynta
Frukt/grönt
  • 0.5 st äpple
  • 4 st morot
  • 0.75 st purjolök
  • 0.5 st spetspaprika
  • 1.75 st squash
  • 7 klyfta vitlök
  • 0.5 st lime
  • 1 st chili
  • 1 st röd paprika
  • 200 g vit sparris
  • 5 msk hackad dill
  • 2.25 st rödlök
  • 0.5 st gul paprika
  • 0.25 st orange paprika
  • 3 st dadlar (färska)
  • 50 g grönkål
  • 1 msk Citronsaft
  • 1.75 st granatäpple
  • 50 g böngroddar
  • 0.5 st aubergine
  • 10 st st cocktailtomat
  • 50 g grönsallad
  • 1 dl blåbär
  • 15 g ruccola
  • 1 st avokado
  • 2 msk Bladpersilja
  • 1 st stor tomat
  • 1 msk msk gul lök
  • 6 msk koriander
  • 2 tsk ingefära
  • 2.5 st röd chili
  • 2 st kokta rödbetor
  • 0.3 st vattenmelon
  • 3.75 st champinjoner
  • 0.5 st palsternacka
  • 0.25 st kålrot
  • 1.5 st citron
  • 8 dl blandsallad
  • 4 styck tomat
  • 1 st banan
  • 100 g drakfrukt (pithaya)
  • 100 g bladspenat
  • 1 kruka färsk basilika
  • 150 g färgglada tomater
  • 1 st salladslök
  • 1 st gurka
  • 200 g tärnad melon
  • 0.5 st mango
  • dillkvistar
  • 100 g kvisttomater piccolini
  • 0.25 st grön paprika
Mejeri
  • 1 dl havredryck
  • 4.5 dl grädde
  • 25 g färsk jäst
  • 50 g halloumi
  • 250 g ricottaost
  • 450 g fetaost
  • 1 dl keso dl
  • 408 g smör
  • 1 dl riven ost
  • 1.5 dl riven västerbottenost
  • 100 g brieost
  • 1 dl mandelmjölk
  • 3 msk grädde
  • 1 tsk tsk smör
  • 1.5 msk msk smör
  • 2.5 dl créme fraiche
  • 1 dl sojayoghurt
  • 1 dl mjölk
  • 1 burk Kesella vanilj
  • 100 g tärnad fetaost i olja
  • 0.5 dl grekisk yoghurt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 550 g kycklingfilé
  • 125 g fryst scampi
  • 250 g torskfile
  • 500 g nötfärs
  • 90 g tonfisk
  • 13 st ägg
  • 40 g bacon
  • 400 g kalkonfilé
  • 500 g kycklingfärs
  • 150 g korv med hög kötthalt
  • 150 g räkor
  • 70 g kikärtsbiffar (Risenta)
Övrigt
  • 5 msk teriyakisås
  • 1 dl vitt vin
  • 8 dl dl vatten
  • 5 tsk flytande honung
  • 100 g vatten
  • 250 g frysta wokgrönsaker
  • 2 msk sweet chilisås
  • 3 dl Hallon (frysta)
  • 90 g Soltorkade cocktailtomater i olja
  • 3 msk bearnaisesås
  • 100 g mango (fryst)
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 5 dl blåbär (frysta)
  • 2.5 st gul lök
  • 1 st liten sötpotatis

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!