Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 28 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1155 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Yoghurt med müsli och blåbär

    • Lunch - 437 Kcal

      Kycklinggryta med grönsaker

    • Middag - 497 Kcal

      Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 670 Kcal

    • Frukost - 173 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    • Lunch - 497 Kcal

      Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1143 Kcal

    • Frukost - 296 Kcal

      Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    • Lunch - 446 Kcal

      Sjögräsnudlar med lax

    • Middag - 401 Kcal

      Fläskfilégryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1439 Kcal

    • Frukost - 666 Kcal

      Smoothiebowl med mango

    • Lunch - 401 Kcal

      Fläskfilégryta

    • Middag - 372 Kcal

      Quinoasallad med halloumi och granatäpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1763 Kcal

    • Frukost - 321 Kcal

      Äggröra med bresaola

    • Lunch - 372 Kcal

      Quinoasallad med halloumi och granatäpple

    • Middag - 1070 Kcal

      Hasselnötspanerad torsk med broccolisallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1812 Kcal

    • Frukost - 359 Kcal

      Grov macka med groddar och grapefrukt

    • Lunch - 477 Kcal

      Kycklingsallad

    • Middag - 467 Kcal

      Entrecote med tryffelmajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert - 510 Kcal

      Morotskaka med färskost och valnötter

  • Söndag - 1165 Kcal

    • Frukost - 328 Kcal

      Bananplättar med apelsin och kiwi

    • Lunch - 225 Kcal

      Kall skaldjurssallad med sjögräsnudlar

    • Middag - 613 Kcal

      Pinjenötsbiffar med quinoasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 65.2 gram

Fett: 77.9 gram

Protein: 82.4 gram

Energi: 1306.7 kcal

  • Måndag frukost 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Måndag lunch 437 Kcal

    Kycklinggryta med grönsaker

    En mustig kycklinggryta med härliga grönsaker som toppas med cocktailkapris och crème fraiche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skala och skiva moroten.
    • Skär paprika, broccoli och zucchini i mindre bitar och dela champinjonerna.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök.
    • Stek några minuter och häll på krossade tomater och vatten.
    • Smaksätt med sambal oelek, torkade örter och smula ner buljongtärning.
    • Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll på grädde och lägg ner paprika, broccoli, zucchini och champinjoner.
    • Låt koka ihop och servera i djupa skålar toppat med kapris och créme fraiche.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Måndag middag 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    En klassik rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika
  • Tisdag frukost 173 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    En perfekt havregrynsblandning du kan förvara i en burk och ta ut 3/4 dl för en portion när du önskar äta en god havregrynsgröt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 173 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll havregryn i en glasskål. Hacka valnötter och torkad aprikoser och häll ner i skålen.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Koka en portion med ¾ dl av havreblandningen tillsammans med 1 ½ dl vatten och en nypa salt.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik. Servera med 1 dl havremjölk per portion.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Tisdag lunch 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    En klassik rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika
  • Onsdag frukost 296 Kcal

    Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    Denna müslin av Clean Eating är den bästa på hyllan men också dyr. Den rostas för hand och innehåller solrosfrön, kokoschips, pumpafrön, hasselnötter, pekannötter, paranötter, kanel, vanilj, kallpressad kokosolja och Erythriol som är ett sötningsmedel från växtriket. 100 g innehåller 12 g kolhydrater! Vill du istället göra en egen granola till yoghurten kan du söka i receptbanken efter granola!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Gör så här

    • Lägg grekisk youghurt i en skål och toppa med müsli och blåbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Onsdag lunch 446 Kcal

    Sjögräsnudlar med lax

    En fräsch laxmåltid med sjögräsnudlar, mango och en god marinad till laxen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 446 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 300 g sjögräsnudlar
    • 400 g laxfilé
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 150 g broccoli
    • 3 msk purjolök
    • 1 msk rapsolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 st mango
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 tsk limesaft
    Marinad
    • 3 tsk limesaft
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna och klipp sönder något.
    • Skär laxfilén i kuber och lägg i en skål.
    • Blanda ner allt till marinaden och låt marinera 10 min.
    • Skala och skär morötter i mindre bitar.
    • Skär sockerärtor i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om i någon minut.
    • Tillsätt alla grönsaker och sjögräsnudlarna.
    • Strö på salt och peppar och häll på ketjap manis.
    • Skär mango i mindre bitar.
    • Strö på mango på rätten och toppa med färsk koriander.
    • Pressa lime över och servera.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 300 g sjögräsnudlar
    • 400 g laxfilé
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 150 g broccoli
    • 3 msk purjolök
    • 1 msk rapsolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 st mango
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 tsk limesaft
    Marinad
    • 3 tsk limesaft
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar

    Onsdag middag 401 Kcal

    Fläskfilégryta

    Bjud över dina vänner i helgen och servera de en riktigt god fläskfilégryta tillsammans med massor av grönsaker. Om det blir rester över så förvara de i frysen och ta fram vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st palsternacka
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 dl grädde
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 msk chilisås
    • 4 st snackspaprika
    • 1 msk basilika
    Tillbehör
    • 1 st squash
    • 1 st morot

    Gör så här

    • Skiva köttet i skivor och strö på salt och peppar.
    • Skala och hacka schalottenlök och finhacka vitlök.
    • Skala och skiva palsternacka.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet på bägge sidor i någon minut.
    • Tillsätt lök, vitlök och palsternacka.
    • Häll på fond och vatten och smaksätt med örtagårdskrydda och ajvar relish.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda i 15 minuter.
    • Tillsätt grädde, chilisås och cornichons.
    • Dela paprikorna och blanda ner strax innan servering.
    • Strö på hackad färsk basilika och servera med svarvad squash och morötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st palsternacka
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 dl grädde
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 msk chilisås
    • 4 st snackspaprika
    • 1 msk basilika
    Tillbehör
    • 1 st squash
    • 1 st morot
  • Torsdag frukost 666 Kcal

    Smoothiebowl med mango

    En smoothiebowl där kokos får ta plats och toppas med god mango, nötter och kokosskivor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 666 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl fryst mango
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0.5 tsk citronskal
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 st mango
    • 2 msk pistagenötter
    • 0.2 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Lägg mango, kokosmjölk, zest och vaniljpulver i en matberedare och mixa till en krämig smet.
    • Häll upp i en skål och toppa med mango, pistagenötter och  kokosskivor

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl fryst mango
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0.5 tsk citronskal
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 st mango
    • 2 msk pistagenötter
    • 0.2 dl kokosflingor

    Torsdag lunch 401 Kcal

    Fläskfilégryta

    Bjud över dina vänner i helgen och servera de en riktigt god fläskfilégryta tillsammans med massor av grönsaker. Om det blir rester över så förvara de i frysen och ta fram vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st palsternacka
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 dl grädde
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 msk chilisås
    • 4 st snackspaprika
    • 1 msk basilika
    Tillbehör
    • 1 st squash
    • 1 st morot

    Gör så här

    • Skiva köttet i skivor och strö på salt och peppar.
    • Skala och hacka schalottenlök och finhacka vitlök.
    • Skala och skiva palsternacka.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet på bägge sidor i någon minut.
    • Tillsätt lök, vitlök och palsternacka.
    • Häll på fond och vatten och smaksätt med örtagårdskrydda och ajvar relish.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda i 15 minuter.
    • Tillsätt grädde, chilisås och cornichons.
    • Dela paprikorna och blanda ner strax innan servering.
    • Strö på hackad färsk basilika och servera med svarvad squash och morötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st schalottenlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st palsternacka
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 dl grädde
    • 5 st cornichongurkor
    • 1 msk chilisås
    • 4 st snackspaprika
    • 1 msk basilika
    Tillbehör
    • 1 st squash
    • 1 st morot

    Torsdag middag 372 Kcal

    Quinoasallad med halloumi och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl quinoa
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 0.5 dl ärter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 st salladshuvud
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g ärtskott
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st skiva halloumi (ca 20 g)

    Gör så här

    • Skölj quinoan och koka i lättsaltat vatten i ca 13 minuter.
    • Häll av vattnet från quinoan och lägg i en stor skål.
    • Blanda ner färska kryddor, ärter, salt och peppar.
    • Ringla över olivolja och pressa över saften från citronen.
    • Lägg sallad i en skål. Koka  sockerärtor några sekunder i lättsaltat vatten.
    • Lägg sockerärtor och quinoasallad på grönsalladen.
    • Dekorera med granatäpple och ärtskott.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Skiva halloumin och stek osten någon minut per sida.
    • Lägg osten på salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl quinoa
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 0.5 dl ärter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 st salladshuvud
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g ärtskott
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st skiva halloumi (ca 20 g)
  • Fredag frukost 321 Kcal

    Äggröra med bresaola

    En tallrik fylld med lite allt möjligt - krämig äggröra, lite bresaola, paprika, grapefrukt och spenat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 321 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva Bresaola
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st grapefrukt
    • 1 dl babyspenat

    Gör så här

    • Börja med att skala och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken några minuter.
    • Lägg lök på en tallrik och fördela tärnad paprika bredvid.
    • Hetta upp en liten stekpanna med smör och knäck i äggen.
    • Rör under tiden äggen stelnar till en krämig äggröra och krydda med salt och peppar.
    • Fördela äggröran bredvid grönsakerna och klyfta grapefrukten.
    • Placera grapefrukt och spenat bredvid äggröran och servera direkt.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva Bresaola
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st grapefrukt
    • 1 dl babyspenat

    Fredag lunch 372 Kcal

    Quinoasallad med halloumi och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl quinoa
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 0.5 dl ärter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 st salladshuvud
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g ärtskott
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st skiva halloumi (ca 20 g)

    Gör så här

    • Skölj quinoan och koka i lättsaltat vatten i ca 13 minuter.
    • Häll av vattnet från quinoan och lägg i en stor skål.
    • Blanda ner färska kryddor, ärter, salt och peppar.
    • Ringla över olivolja och pressa över saften från citronen.
    • Lägg sallad i en skål. Koka  sockerärtor några sekunder i lättsaltat vatten.
    • Lägg sockerärtor och quinoasallad på grönsalladen.
    • Dekorera med granatäpple och ärtskott.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Skiva halloumin och stek osten någon minut per sida.
    • Lägg osten på salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl quinoa
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 0.5 dl ärter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 st salladshuvud
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g ärtskott
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st skiva halloumi (ca 20 g)

    Fredag middag 1070 Kcal

    Hasselnötspanerad torsk med broccolisallad

    Bjud dina nära och kära på en fräsch hasselnötspanerad torsk och servera den med en god broccolisallad och en krämig dillmajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 95 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 1070 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 gram hasselnötter
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 300 g torskfile
    • 1 msk smör
    Broccolisallad
    • 0.5 st broccolistånd
    • 50 g frysta sojabönor
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk dill
    • 2 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Dillmajonnäs
    • 1 dl majonnäs
    • 2 msk färsk dill
    • 1 krm salt
    Dekoration
    • 2 st citronskiva
    • 2 st salladsblad
    • 2 msk hasselnötter
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Skär broccolin i mindre buketter och koka 2 min i lättsaltat vatten.
    • Tillsätt de frysta sojabönorna i det varma vattnet.
    • Häll av och vänd ner olivolja, dill, citron, salt och svartpeppar.
    • Sätt på ugnen på 175 grader.
    • Mixa hasselnötterna i en matberedare tills det blir som ett ströbröd och lägg på en tallrik.
    • Vispa upp ägg i en skål.
    • Krydda torskfiléerna och doppa i det uppvispade äggen och panera i hasselnötsmjölet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek fisken några minuter på varje sida.
    • Sätt in filéerna i ugnen på en ugnsplåt i ca 10 min.
    • Blanda majonnäs och dill i en skål.
    • Smaka av med salt.
    • Lägg broccolisalladen i ett stort salladsblad och lägg upp fisk och servera med dillmajonnäsen.
    • Toppa med hackade hasselnötter och dekorera med citronskivor och dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 gram hasselnötter
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 300 g torskfile
    • 1 msk smör
    Broccolisallad
    • 0.5 st broccolistånd
    • 50 g frysta sojabönor
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk dill
    • 2 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Dillmajonnäs
    • 1 dl majonnäs
    • 2 msk färsk dill
    • 1 krm salt
    Dekoration
    • 2 st citronskiva
    • 2 st salladsblad
    • 2 msk hasselnötter
    • 2 st dillkvistar
  • Lördag frukost 359 Kcal

    Grov macka med groddar och grapefrukt

    En grov macka toppad med bland annat groddar och keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
    • 125 g keso
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Lägg en skiva bröd på en tallrik och bred på ett lager keso.
    • Toppa med groddar och krasse.
    • Filéa en halv grapefrukt och lägg på tallriken.
    • Lägg på lite valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
    • 125 g keso
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 st grapefrukt

    Lördag lunch 477 Kcal

    Kycklingsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl blandsallad
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 dl majs
    • 0 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 50 g cocktailtomater
    • 125 g mozzarella
    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Lägg sallad i en skål och toppa med gurka, paprika och majs.
    • Blanda ner färsk hackad basilika
    • Lägg på cocktailtomater, mozzarella och kyckling.
    • Dekorera med basilika och servera med dressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl blandsallad
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 dl majs
    • 0 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 50 g cocktailtomater
    • 125 g mozzarella
    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Lördag middag 467 Kcal

    Entrecote med tryffelmajonnäs

    Laga en lyxig entrecote med tryffelmajonnäs och haricot verts till - en perfekt lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 467 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g entrecote
    • 2 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g haricots verts
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 0.5 dl tyffel majonnäs

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner köttet.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Vänd köttet efter några minuter.
    • Lägg haricot verts i lättsaltat vatten och låt koka några minuter.
    • Skölj i kallt vatten.
    • Lägg haricot verts på en tallrik och köttet bredvid.
    • Dela tomterna och lägg på köttet med rödlök och krasse.
    • Servera med tryffelmajonnäs.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g entrecote
    • 2 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g haricots verts
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 0.5 dl tyffel majonnäs

    Lördag dessert 510 Kcal

    Morotskaka med färskost och valnötter

    Variera gärna toppingen med andra nötter och eller genom att byta ut citron mot kanel och kardemumma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 510 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 dl sukrin gold
    • 3 dl mandelmjöl
    • 2 tsk malen kanel
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 2 tsk bikarbonat
    • 1 dl kokosolja
    • 50 g smör
    • 1 dl valnötter
    Topping
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ägg och sukrin gold fluffigt i en bunke.
    • Blanda mandelmjöl, kryddor och bikarbonat i en skål och vänd ner i smeten.
    • Smält kokosolja och smör och vänd ner i smeten tillsammans med rivna morötter och hackade nötter (spara lite till dekoration).
    • Smörj en rund form, ca 20 cm i diameter och bröa med mandelmjöl.
    • Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter, eller tills kakan känns fast.
    • Låt svalna helt.
    • Vispa ihop philadelphiaost, crème fraiche och sukrin till en fluffig frosting.
    • Blanda ner citronskalet och bred ut frostingen på kakan.
    • Dekorera med riven morot och hackade valnötter.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 dl sukrin gold
    • 3 dl mandelmjöl
    • 2 tsk malen kanel
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 2 tsk bikarbonat
    • 1 dl kokosolja
    • 50 g smör
    • 1 dl valnötter
    Topping
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 1 st citron
  • Söndag frukost 328 Kcal

    Bananplättar med apelsin och kiwi

    Goda bananplättar toppade med apelsinskivor, kiwi och en klick kesella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 328 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st kiwi
    • 2 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en stor bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med äggen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Servera med en klick kesella, kiwi och apelsinskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st kiwi
    • 2 msk kesella

    Söndag lunch 225 Kcal

    Kall skaldjurssallad med sjögräsnudlar

    En riktigt god skaldjurssallad med sjögräsnudlar i och en god marinad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 225 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 150 g broccoli
    • 3 dl vitkål
    • 3 dl handskalade räkor i lag
    • 0 st dillkvistar
    Marinad
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk limesaft
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 2 msk dill
    • 1 tsk röd chili
    • 0.5 dl salladslök
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna. Blanda ihop marinaden i en skål.
    • Skär broccoli i buketter och blanda ner i marinaden tillsammans med sjögräsnudlar och vitkål.
    • Blanda ner hälften av skaldjuren.
    • Lägg upp i skålar och toppa med skaldjur och färsk dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 150 g broccoli
    • 3 dl vitkål
    • 3 dl handskalade räkor i lag
    • 0 st dillkvistar
    Marinad
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk limesaft
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 2 msk dill
    • 1 tsk röd chili
    • 0.5 dl salladslök
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 613 Kcal

    Pinjenötsbiffar med quinoasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 613 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pinjenötsbiffar
    • 500 g nötfärs
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0
    • 60 g tärnad mozzarella
    • 4 msk pinjenötter
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 0.2 kvist färsk persilja
    Quinoasallad
    • 2 dl quinoa
    • 1 st rödlök
    • 1 st gul paprika
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 60 g tärnad mozzarella
    • 4 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka först quinoa 13 minuter i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och lägg quinoa i en skål.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Skär paprika och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och grönsaker några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt quinoa, mozzarella och persilja och blanda om.
    • Dra av från värmen och håll varmt.
    • Gör biffarna genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Forma till biffar och stek 3 minuter per sida i smör.
    • Häll på vatten och låt sjuda några minuter till.
    • Lägg upp den varma quinoasalladen på salladsblad och servera med biffarna.
    • Dekorera med färsk persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pinjenötsbiffar
    • 500 g nötfärs
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0
    • 60 g tärnad mozzarella
    • 4 msk pinjenötter
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 0.2 kvist färsk persilja
    Quinoasallad
    • 2 dl quinoa
    • 1 st rödlök
    • 1 st gul paprika
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk persilja
    • 60 g tärnad mozzarella
    • 4 st salladsblad
Mejeri
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2.5 dl grädde
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 dl havremjölk
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 56.5 msk smör
  • 12 st skiva halloumi (ca 20 g)
  • 125 g keso
  • 125 g mozzarella
  • 0.5 dl tyffel majonnäs
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 msk kesella
  • 120 g tärnad mozzarella
Frukt/grönt
  • 0.25 dl färska blåbär
  • 2.5 st gul lök
  • 7.25 klyfta vitlök
  • 5 st morot
  • 1 st orange paprika
  • 400 g broccoli
  • 0.25 st zucchini
  • 5 st champinjoner
  • 3.5 st gul paprika
  • 0.5 dl blåbär
  • 200 g sockerärtor
  • 3 msk purjolök
  • 1 st mango
  • 7 tsk limesaft
  • 8 st schalottenlök
  • 4 st palsternacka
  • 8 st snackspaprika
  • 2.5 st squash
  • 2 dl fryst mango
  • 0.5 tsk citronskal
  • 6 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 1 dl ärter
  • 2 st citron
  • 2 st salladshuvud
  • 100 g ärtskott
  • 1 st granatäpple
  • 2 st rödlök
  • 1.5 st röd paprika
  • 1 st grapefrukt
  • 1 dl babyspenat
  • 0.5 st broccolistånd
  • 50 g frysta sojabönor
  • 2 msk citronsaft
  • 2 st citronskiva
  • 6 st salladsblad
  • 0.5 dl alfalfagroddar
  • 2 paket smörgåskrasse
  • 4 dl blandsallad
  • 0.25 st gurka
  • 50 g cocktailtomater
  • 150 g haricots verts
  • 10 st cocktailtomat
  • 0.5 st banan
  • 0.5 st apelsin
  • 1 st kiwi
  • 3 dl vitkål
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 tsk röd chili
  • 0.5 dl salladslök
Övrigt
  • 30 g havremusli
  • 1 msk kapris
  • 10 st cornichongurkor
  • 2 skiva Bresaola
  • 102 gram hasselnötter
  • 1 dl majonnäs
  • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
  • 30 g Lallerstedts currydressing
  • 1 dl kokosolja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklingfilé
  • 1000 g nötfärs
  • 400 g laxfilé
  • 1200 g fläskfile
  • 10 st ägg
  • 300 g torskfile
  • 200 g färdiggrillad kyckling
  • 350 g entrecote
  • 3 dl handskalade räkor i lag
Torrvaror
  • 10 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 200 g bönpasta
  • 5 dl havregryn
  • 0.5 dl linfrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 3 dl valnötter
  • 50 g torkade aprikoser
  • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)
  • 500 g sjögräsnudlar
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 2 msk pistagenötter
  • 0.2 dl kokosflingor
  • 3 dl quinoa
  • 2 dl majs
  • 2.5 dl sukrin gold
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 msk pinjenötter
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 14.34 msk ajvar relish
  • 2 tsk örtkrydda
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 msk kanel
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 msk färsk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk soja
  • 1 msk kalvfond
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk basilika
  • 1.5 tsk vaniljpulver
  • 4 msk dill
  • 2 msk färsk dill
  • 2 krm salt
  • 2 st dillkvistar
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 msk mirin
  • 1 msk ljus soja
  • 0.2 kvist färsk persilja
  • 2 msk persilja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!