Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 27 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 66.5 gram

Fett: 70.5 gram

Protein: 70.5 gram

Energi: 1186.6 kcal

  • Måndag lunch 530 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Servera med grönsallad och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Måndag middag 571 Kcal

    Pokébowl med kräftstjärtar

    En fräsch pokébowl med mycket smak och krispighet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 571 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st blomkål
    • 5 msk koriander
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl isbergssallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st mango
    • 1 st salladslök
    • 50 g sojabönor
    • 200 g kräftstjärtar
    • 3.5 msk majonnäs
    • 1 msk stark chilisås

    Gör så här

    • Riv blomkålen på ett rivjärn eller mixa i en matberedare till ett ris.
    • Lägg i en skål och blanda ner koriander, limesaft, salt och peppar.
    • Lägg strimlad sallad i botten på 2 djupa skålar.
    • Fördela riset över.
    • Skiva sockerärtor och skär mango i bitar.
    • Lägg på salladen tillsammans med salladslök, sojabönor och kräftstjärtar.
    • Toppa med chilimajonnäs och dekorera med limeklyfta och färsk koriander.
    • Dekoration: Limeklyfta och färsk koriander

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st blomkål
    • 5 msk koriander
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl isbergssallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st mango
    • 1 st salladslök
    • 50 g sojabönor
    • 200 g kräftstjärtar
    • 3.5 msk majonnäs
    • 1 msk stark chilisås
  • Tisdag frukost 214 Kcal

    Kokt ägg med skinka

    Enklaste äggfrukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 214 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 skivor skinka
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka 5–6 minuter. Spola av med kallt vatten och skala därefter.
    • Dela cocktailtomaterna.
    • Lägg ägg, cocktailtomater och skinka på en tallrik.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 skivor skinka
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Tisdag lunch 571 Kcal

    Pokébowl med kräftstjärtar

    En fräsch pokébowl med mycket smak och krispighet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 571 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st blomkål
    • 5 msk koriander
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl isbergssallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st mango
    • 1 st salladslök
    • 50 g sojabönor
    • 200 g kräftstjärtar
    • 3.5 msk majonnäs
    • 1 msk stark chilisås

    Gör så här

    • Riv blomkålen på ett rivjärn eller mixa i en matberedare till ett ris.
    • Lägg i en skål och blanda ner koriander, limesaft, salt och peppar.
    • Lägg strimlad sallad i botten på 2 djupa skålar.
    • Fördela riset över.
    • Skiva sockerärtor och skär mango i bitar.
    • Lägg på salladen tillsammans med salladslök, sojabönor och kräftstjärtar.
    • Toppa med chilimajonnäs och dekorera med limeklyfta och färsk koriander.
    • Dekoration: Limeklyfta och färsk koriander

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st blomkål
    • 5 msk koriander
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl isbergssallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st mango
    • 1 st salladslök
    • 50 g sojabönor
    • 200 g kräftstjärtar
    • 3.5 msk majonnäs
    • 1 msk stark chilisås

    Tisdag middag 240 Kcal

    Kycklingsoppa med citrongräs och koriander

    En värmande soppa som trots den låga kalorimängden är en smakupplevelse som inger mättnadskänslor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 240 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st citrongräs
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 800 g vatten
    • 6 tsk fisksås
    • 4 st svartpepparkorn
    • 1 tsk ingefära
    • 450 g kycklingfilé
    • 100 g minimajs
    • 100 g sockerärtor
    • 4 st salladslök
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skiva citrongräs, vitlök och chili tunt.
    • Koka upp vatten, fisksås och pepparkorn i en kastrull.
    • Lägg i citrongräs, vitlök, chili och ingefära och låt koka i några minuter.
    • Skär kycklingen i mindre bitar, lägg dem i soppan och koka i ytterligare 5 minuter.
    • Skär minimajs och sockerärter i mindre bitar och strimla salladslöken.
    • Rör ner alltsammans i kastrullen tillsammans med limesaft och koriander.
    • Smaka av med salt och peppar och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st citrongräs
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 800 g vatten
    • 6 tsk fisksås
    • 4 st svartpepparkorn
    • 1 tsk ingefära
    • 450 g kycklingfilé
    • 100 g minimajs
    • 100 g sockerärtor
    • 4 st salladslök
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag lunch 240 Kcal

    Kycklingsoppa med citrongräs och koriander

    En värmande soppa som trots den låga kalorimängden är en smakupplevelse som inger mättnadskänslor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 240 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st citrongräs
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 800 g vatten
    • 6 tsk fisksås
    • 4 st svartpepparkorn
    • 1 tsk ingefära
    • 450 g kycklingfilé
    • 100 g minimajs
    • 100 g sockerärtor
    • 4 st salladslök
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skiva citrongräs, vitlök och chili tunt.
    • Koka upp vatten, fisksås och pepparkorn i en kastrull.
    • Lägg i citrongräs, vitlök, chili och ingefära och låt koka i några minuter.
    • Skär kycklingen i mindre bitar, lägg dem i soppan och koka i ytterligare 5 minuter.
    • Skär minimajs och sockerärter i mindre bitar och strimla salladslöken.
    • Rör ner alltsammans i kastrullen tillsammans med limesaft och koriander.
    • Smaka av med salt och peppar och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st citrongräs
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 800 g vatten
    • 6 tsk fisksås
    • 4 st svartpepparkorn
    • 1 tsk ingefära
    • 450 g kycklingfilé
    • 100 g minimajs
    • 100 g sockerärtor
    • 4 st salladslök
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 602 Kcal

    Laxgratäng med spenat och mozzarella

    Stor och gräddig laxgratäng med spenat och mozzarella i. Perfekt att bjuda dina vänner eller familj på. Spar resterna i frysen och ta fram vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 602 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 tsk agavesirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g bladspenat
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 2 dl kräftstjärtar i lag
    • 600 g laxfilé

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxen i portionsbitar.
    • Strö på salt och peppar och lägg på i en ugnsfast form.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Tillsätt fryst spenat, buljongtärning och grädde.
    • Låt koka ihop ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll spenatsåsen över laxen och smula över mozzarella.
    • Sätt in ugnen i 20 minuter.
    • Strö på kräftstjärtar och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 tsk agavesirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g bladspenat
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 2 dl kräftstjärtar i lag
    • 600 g laxfilé
  • Torsdag frukost 324 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar och granola med tropiska smaker

    Så gott att ha sin hemgjorda granola och snabbt få till en hälsosam frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 324 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 3 st jordgubbar
    • 1 portion granola med tropiska smaker

    Gör så här

    • Dela jordgubbarna i bitar.
    • Lägg yoghurt i en skål, lägg på jordgubbarna och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 3 st jordgubbar
    • 1 portion granola med tropiska smaker

    Torsdag lunch 602 Kcal

    Laxgratäng med spenat och mozzarella

    Stor och gräddig laxgratäng med spenat och mozzarella i. Perfekt att bjuda dina vänner eller familj på. Spar resterna i frysen och ta fram vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 602 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 tsk agavesirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g bladspenat
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 2 dl kräftstjärtar i lag
    • 600 g laxfilé

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxen i portionsbitar.
    • Strö på salt och peppar och lägg på i en ugnsfast form.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Tillsätt fryst spenat, buljongtärning och grädde.
    • Låt koka ihop ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll spenatsåsen över laxen och smula över mozzarella.
    • Sätt in ugnen i 20 minuter.
    • Strö på kräftstjärtar och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 tsk agavesirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g bladspenat
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 2 dl kräftstjärtar i lag
    • 600 g laxfilé

    Torsdag middag 332 Kcal

    Renskavsröra med pepparrot och äpple

    Servera familjen med en lyxig helglunch - renskavsröra med pepparrot och äpple! Resterna (om det blir några) passar perfekt för måndagens matlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g renskav
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk purjolök

    Gör så här

    • Skär renskavsskinkan i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg röran på salladsblad och dekorera med apelsinklyfta och strimlad purjolök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g renskav
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk purjolök
  • Fredag lunch 332 Kcal

    Renskavsröra med pepparrot och äpple

    Servera familjen med en lyxig helglunch - renskavsröra med pepparrot och äpple! Resterna (om det blir några) passar perfekt för måndagens matlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g renskav
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk purjolök

    Gör så här

    • Skär renskavsskinkan i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg röran på salladsblad och dekorera med apelsinklyfta och strimlad purjolök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g renskav
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 1 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st salladsblad
    • 2 st apelsinskiva
    • 2 msk purjolök

    Fredag middag 635 Kcal

    Fisktacos med chilimajonnäs

    Trött på vanlig tacos? Testa denna variant med panerad torskfilé som du sedan serverar i ett stort salladsblad tillsammans med chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Tina fisken och skär i mindre bitar. Strö på salt och peppar och doppa bitarna i ett uppvispat ägg och därefter i ströbrödet och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca: 12 min.
    • Gör under tiden chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör mangosalsa genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner rödlök, eventuell limesaft, salt och peppar.
    • Servera fisktacos i stora salladsblad med morötter i stavar, chilimajjo och mangosalsa.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag lunch 602 Kcal

    Laxgratäng med spenat och mozzarella

    Stor och gräddig laxgratäng med spenat och mozzarella i. Perfekt att bjuda dina vänner eller familj på. Spar resterna i frysen och ta fram vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 602 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 tsk agavesirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g bladspenat
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 2 dl kräftstjärtar i lag
    • 600 g laxfilé

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxen i portionsbitar.
    • Strö på salt och peppar och lägg på i en ugnsfast form.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Tillsätt fryst spenat, buljongtärning och grädde.
    • Låt koka ihop ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll spenatsåsen över laxen och smula över mozzarella.
    • Sätt in ugnen i 20 minuter.
    • Strö på kräftstjärtar och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 tsk agavesirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g bladspenat
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 2 dl kräftstjärtar i lag
    • 600 g laxfilé

    Lördag middag 642 Kcal

    Lammfärsbiffar med linssallad

    En fräsch linssallad med biffar gjord på lammfärs - en perfekt lunchmåltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 642 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 tsk olivolja
    Linssallad
    • 1 dl svarta linser
    • 0.5 st rödlök
    • 45 g svarta oliver kärnfria
    • 75 g fetaost
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 msk honung
    • 3 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Börja med att koka svarta linser enlig anvisningen på förpackningen, ca 25 min.
    • Häll av vattnet och lägg linserna i en skål.
    • Låt svalna.
    • Blanda alla ingredienserna till lammfärsbiffarna i en skål.
    • Forma smeten till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn biffarna runt om i cirka 7 min på medelvärme.
    • Blanda ner lök, oliver, smulad fetaost, olivolja, balsamico, honung, örter och kryddor i skålen med linser.
    • Servera linssalladen med lammfärsbiffarna.
    • Toppa med några kvistar basilika.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 tsk olivolja
    Linssallad
    • 1 dl svarta linser
    • 0.5 st rödlök
    • 45 g svarta oliver kärnfria
    • 75 g fetaost
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 msk honung
    • 3 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 msk färsk basilika

    Lördag dessert 471 Kcal

    Kladdkaka med grädde och bär

    Ljuvlig dessert eller fika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 471 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 150 g smör
    • 100 g mörk choklad
    • 4 st ägg
    • 1 dl sötströ
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 1 msk kakaopulver
    • 1 tsk bakpulver
    Topping:
    • 5 dl grädde
    • 3 dl blåbär
    • 4 dl jordgubbar
    • 3 dl hallon
    • 100 g vit choklad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad i en kastrull. Vispa ägg och sötströ fluffigt. Rör ner choklad- och smörblandningen och tillsätt vaniljpulver, mandelmjöl och bakpulver.
    • Vispa ihop och häll smeten i en  bakplåtsklädd bakform, ca 20 cm x 15 cm. Grädda 8 minuter i ugnen. Låt svalna.
    • Skär i rutor och toppa med grädde, bär och riven vit choklad. Använd 0,5 dl grädde, 1 dl färska bär och 10 g vit choklad per portion.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 150 g smör
    • 100 g mörk choklad
    • 4 st ägg
    • 1 dl sötströ
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 1 msk kakaopulver
    • 1 tsk bakpulver
    Topping:
    • 5 dl grädde
    • 3 dl blåbär
    • 4 dl jordgubbar
    • 3 dl hallon
    • 100 g vit choklad
  • Söndag frukost 517 Kcal

    Overnight oats med blåbär och banan

    Förbered din frukost kvällen innan så är den klar på morgonen. Toppa med valnötter, honung och blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 0.5 dl havregryn
    • 2 msk chiafrön
    • 0.75 dl mandelmjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl naturell yoghurt
    Topping
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Skala bananen och dela den på hälften.
    • Mosa den ena halvan och spara den andra halvan till topping.
    • Blanda bananmoset med havregryn, chiafrön, mandelmjölk, vaniljpulver, kanel och yoghurt i en skål med lock och låt stå i kylen över natten.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta valnötterna i någon minut, häll på några droppar flytande honung och rosta i ytterligare några sekunder.
    • Skiva den sparade bananhalvan och toppa kallgröten med skivorna samt blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 0.5 dl havregryn
    • 2 msk chiafrön
    • 0.75 dl mandelmjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl naturell yoghurt
    Topping
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär

    Söndag lunch 642 Kcal

    Lammfärsbiffar med linssallad

    En fräsch linssallad med biffar gjord på lammfärs - en perfekt lunchmåltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 642 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 tsk olivolja
    Linssallad
    • 1 dl svarta linser
    • 0.5 st rödlök
    • 45 g svarta oliver kärnfria
    • 75 g fetaost
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 msk honung
    • 3 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Börja med att koka svarta linser enlig anvisningen på förpackningen, ca 25 min.
    • Häll av vattnet och lägg linserna i en skål.
    • Låt svalna.
    • Blanda alla ingredienserna till lammfärsbiffarna i en skål.
    • Forma smeten till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn biffarna runt om i cirka 7 min på medelvärme.
    • Blanda ner lök, oliver, smulad fetaost, olivolja, balsamico, honung, örter och kryddor i skålen med linser.
    • Servera linssalladen med lammfärsbiffarna.
    • Toppa med några kvistar basilika.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 tsk olivolja
    Linssallad
    • 1 dl svarta linser
    • 0.5 st rödlök
    • 45 g svarta oliver kärnfria
    • 75 g fetaost
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 msk honung
    • 3 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 msk färsk basilika

    Söndag middag 240 Kcal

    Kycklingsoppa med citrongräs och koriander

    En värmande soppa som trots den låga kalorimängden är en smakupplevelse som inger mättnadskänslor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 240 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st citrongräs
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 800 g vatten
    • 6 tsk fisksås
    • 4 st svartpepparkorn
    • 1 tsk ingefära
    • 450 g kycklingfilé
    • 100 g minimajs
    • 100 g sockerärtor
    • 4 st salladslök
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skiva citrongräs, vitlök och chili tunt.
    • Koka upp vatten, fisksås och pepparkorn i en kastrull.
    • Lägg i citrongräs, vitlök, chili och ingefära och låt koka i några minuter.
    • Skär kycklingen i mindre bitar, lägg dem i soppan och koka i ytterligare 5 minuter.
    • Skär minimajs och sockerärter i mindre bitar och strimla salladslöken.
    • Rör ner alltsammans i kastrullen tillsammans med limesaft och koriander.
    • Smaka av med salt och peppar och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st citrongräs
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 800 g vatten
    • 6 tsk fisksås
    • 4 st svartpepparkorn
    • 1 tsk ingefära
    • 450 g kycklingfilé
    • 100 g minimajs
    • 100 g sockerärtor
    • 4 st salladslök
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
Frukt/grönt
  • 12 klyfta vitlök
  • 3.25 st rödlök
  • 2 st schalottenlök
  • 50 g grönsallad
  • 0.5 st broccolistånd
  • 2 st blomkål
  • 4.5 st lime
  • 4 dl isbergssallad
  • 400 g sockerärtor
  • 2 st mango
  • 14 st salladslök
  • 3 st cocktailtomat
  • 3 st citrongräs
  • 3 st röd chili
  • 3 tsk ingefära
  • 300 g minimajs
  • 3 st gul lök
  • 750 g bladspenat
  • 7 st jordgubbar
  • 5 st purjolök
  • 1 st äpple
  • 4 dl blomkålsbuketter i olika färger
  • 6 st salladsblad
  • 4 st apelsinskiva
  • 2 st morot
  • 1 styck tomat
  • 1 st avokado
  • 4 dl blåbär
  • 3 dl hallon
  • 1 st banan
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g nötfärs
  • 400 g kräftstjärtar
  • 9 st ägg
  • 2 skivor skinka
  • 1350 g kycklingfilé
  • 6 dl kräftstjärtar i lag
  • 1800 g laxfilé
  • 200 g renskav
  • 220 g torskrygg
  • 500 g lammfärs
Mejeri
  • 13.5 msk grädde
  • 155 msk smör
  • 375 g mozzarella
  • 1 dl grekisk yoghurt 6%
  • 2 dl gräddfil
  • 0.75 dl crème fraiche
  • 150 g fetaost
  • 2.25 dl mandelmjölk
  • 0.5 dl naturell yoghurt
Torrvaror
  • 200 g krossade tomater
  • 100 g sojabönor
  • 18 tsk agavesirap
  • 1 portion granola med tropiska smaker
  • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 3 tsk olivolja
  • 2 dl svarta linser
  • 1 dl sötströ
  • 1 msk kakaopulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl havregryn
  • 2 msk chiafrön
  • 2 msk valnötter
  • 1 tsk flytande honung
Kryddor/smaksättare
  • 5.5 kruka färsk basilika
  • 16 msk koriander
  • 2.5 msk stark chilisås
  • 1 kvist färsk persilja
  • 18 tsk fisksås
  • 12 st svartpepparkorn
  • 3 tärning fiskbuljong
  • 2 msk pepparrot
  • 2 msk gräslök
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 msk balsamico
  • 6 msk basilika
  • 1.5 krm vaniljpulver
  • 0.5 tsk kanel
Övrigt
  • 12.5 msk majonnäs
  • 90 g svarta oliver kärnfria
  • 1 msk honung
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g vit choklad

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.