Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 27 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1335 Kcal

    • Frukost - 291 Kcal

      Linfröfralla med ost och paprika

    • Lunch - 422 Kcal

      Mozzarellasallad med paprikadressing

    • Middag - 407 Kcal

      Kalkongryta med wokgrönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert - 215 Kcal

      Linfröfrallor med tranbär

  • Tisdag - 1302 Kcal

    • Frukost - 143 Kcal

      Keso med mango och jordgubbar

    • Lunch - 422 Kcal

      Mozzarellasallad med paprikadressing

    • Middag - 737 Kcal

      Dubbelburgare á la greque

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1129 Kcal

    • Frukost - 291 Kcal

      Linfröfralla med ost och paprika

    • Lunch - 407 Kcal

      Kalkongryta med wokgrönsaker

    • Middag - 431 Kcal

      Torskgratäng med kräftor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1278 Kcal

    • Frukost - 415 Kcal

      Keso med kiwi, nötter och frön

    • Lunch - 431 Kcal

      Torskgratäng med kräftor

    • Middag - 432 Kcal

      Riswraps med rökt lax

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1486 Kcal

    • Frukost - 193 Kcal

      Grön smoothie med basilika

    • Lunch - 407 Kcal

      Kalkongryta med wokgrönsaker

    • Middag - 886 Kcal

      Kycklingpizza med gulbetor och chévreost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 2129 Kcal

    • Frukost - 279 Kcal

      Omelett med keso och bär

    • Lunch - 886 Kcal

      Kycklingpizza med gulbetor och chévreost

    • Middag - 814 Kcal

      Tacosallad med chilisås

    • Mellanmål

    • Dessert - 150 Kcal

      Chokladkrisp

  • Söndag - 1129 Kcal

    • Frukost - 291 Kcal

      Linfröfralla med ost och paprika

    • Lunch - 431 Kcal

      Torskgratäng med kräftor

    • Middag - 407 Kcal

      Kalkongryta med wokgrönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 64.5 gram

Fett: 83 gram

Protein: 96.6 gram

Energi: 1398.2 kcal

  • Måndag frukost 291 Kcal

    Linfröfralla med ost och paprika

    En hembakad fralla smaksatt med tranbär! Receptet för frallorna hittar du i receptbanken. Sök på linfröfrallor med tranbär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st linfröfralla med tranbär
    • 1 tsk smör
    • 0.1 st röd paprika
    • 1 skiva ost

    Gör så här

    • Bred smör på frallan och lägg på skivad paprika och ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st linfröfralla med tranbär
    • 1 tsk smör
    • 0.1 st röd paprika
    • 1 skiva ost

    Måndag lunch 422 Kcal

    Mozzarellasallad med paprikadressing

    Gott och fräscht!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 422 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 30 g rucola
    • 150 g buffelmozzarella
    • 0.3 kruka färsk basilika
    Paprikadressing
    • 100 g grillad paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk mandel
    • 0.3 st chili
    • 3 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att mixa alla ingredienser i en mixer eller i en matberedare.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär paprika och fänkål i mindre bitar.
    • Dela löken och skär den ena halvan i bitar och strimla den andra (spara rödlöksringarna till dekoration).
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna i några minuter.
    • Låt svalna något och lägg i en skål.
    • Skär mozzarellan i kuber och blanda ner tillsammans med paprikacrémen.
    • Lägg rucolasallad på tallrikar och fördela blandningen över.
    • Toppa med rödlöksringar och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 30 g rucola
    • 150 g buffelmozzarella
    • 0.3 kruka färsk basilika
    Paprikadressing
    • 100 g grillad paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk mandel
    • 0.3 st chili
    • 3 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 407 Kcal

    Kalkongryta med wokgrönsaker

    En härlig gryta som passar bra när det är kyligt ute och man vill ha något gott att värma sig med när man kommer in.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 407 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 13 g smör
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk sötstark senap
    • 300 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g frysta wokgrönsaker
    • 140 g tärnad bacon

    Gör så här

    • Tina grytbitarna och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn grytbitarna runt om.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Tillsätt i stekpannan och låt bryna någon minut.
    • Lägg grytbitarna och löken i en gryta.
    • Häll på senap och vatten.
    • Smula ner buljongtärningen och låt puttra 10 minuter på låg värme.
    • Häll olivolja i stekpannan och woka grönsakerna hastigt.
    • Strö på salt och peppar och lägg ner i grytan.
    • Tillsätt bacon i stekpannan och låt bryna några minuter.
    • Toppa grytan med bacon och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 13 g smör
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk sötstark senap
    • 300 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g frysta wokgrönsaker
    • 140 g tärnad bacon

    Måndag dessert 215 Kcal

    Linfröfrallor med tranbär

    Baka dessa goda frukostfrallor med linfrö och tranbär. Går bra att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 215 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 25 g fibrex
    • 2.75 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.35 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    • 3 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölk. Låt jästen blandas ut och tillsätt övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå några minuter och låt jäsa under plast i 2 timmar.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt ugnen på 225°C och grädda i mitten av ugnen i 20 min och låt sedan svalna.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 25 g fibrex
    • 2.75 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.35 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    • 3 msk torkade tranbär
  • Tisdag frukost 143 Kcal

    Keso med mango och jordgubbar

    Smarrig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 143 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skär mango och jordgubbar i bitar och lägg vid sidan om.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe

    Tisdag lunch 422 Kcal

    Mozzarellasallad med paprikadressing

    Gott och fräscht!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 422 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 30 g rucola
    • 150 g buffelmozzarella
    • 0.3 kruka färsk basilika
    Paprikadressing
    • 100 g grillad paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk mandel
    • 0.3 st chili
    • 3 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att mixa alla ingredienser i en mixer eller i en matberedare.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär paprika och fänkål i mindre bitar.
    • Dela löken och skär den ena halvan i bitar och strimla den andra (spara rödlöksringarna till dekoration).
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna i några minuter.
    • Låt svalna något och lägg i en skål.
    • Skär mozzarellan i kuber och blanda ner tillsammans med paprikacrémen.
    • Lägg rucolasallad på tallrikar och fördela blandningen över.
    • Toppa med rödlöksringar och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 30 g rucola
    • 150 g buffelmozzarella
    • 0.3 kruka färsk basilika
    Paprikadressing
    • 100 g grillad paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk mandel
    • 0.3 st chili
    • 3 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 737 Kcal

    Dubbelburgare á la greque

    Två skivor burgare på salladsblad och toppa med bland annat avokado, pinjenötter och fetaost. En riktigt trevlig och fräsch lunch att äta ute i solen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 60 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 737 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st avokado
    • 5 st gröna oliver
    • 125 g cocktailtomater
    • 25 g fetaost
    • 0.5 msk pinjenötter
    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Stek burgarna i en stekpanna med smör tills de är genomstekta.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Skala och skiva rödlöken och stek den tills den får färg.
    • Fördela salladen på en tallrik.
    • Skär avokadon och fördela den på salladen tillsammans med oliver.
    • Dela tomater och rosta pinjenötter.
    • Stek burgarna i en stekpanna med smör tills de är genomstekta. 
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg en hamburgare på salladen och toppa med tomat, feta, pinjenötter och den stekta löken.
    • Lägg en hamburgare över och toppa med samma saker igen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st avokado
    • 5 st gröna oliver
    • 125 g cocktailtomater
    • 25 g fetaost
    • 0.5 msk pinjenötter
    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 291 Kcal

    Linfröfralla med ost och paprika

    En hembakad fralla smaksatt med tranbär! Receptet för frallorna hittar du i receptbanken. Sök på linfröfrallor med tranbär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st linfröfralla med tranbär
    • 1 tsk smör
    • 0.1 st röd paprika
    • 1 skiva ost

    Gör så här

    • Bred smör på frallan och lägg på skivad paprika och ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st linfröfralla med tranbär
    • 1 tsk smör
    • 0.1 st röd paprika
    • 1 skiva ost

    Onsdag lunch 407 Kcal

    Kalkongryta med wokgrönsaker

    En härlig gryta som passar bra när det är kyligt ute och man vill ha något gott att värma sig med när man kommer in.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 407 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 13 g smör
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk sötstark senap
    • 300 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g frysta wokgrönsaker
    • 140 g tärnad bacon

    Gör så här

    • Tina grytbitarna och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn grytbitarna runt om.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Tillsätt i stekpannan och låt bryna någon minut.
    • Lägg grytbitarna och löken i en gryta.
    • Häll på senap och vatten.
    • Smula ner buljongtärningen och låt puttra 10 minuter på låg värme.
    • Häll olivolja i stekpannan och woka grönsakerna hastigt.
    • Strö på salt och peppar och lägg ner i grytan.
    • Tillsätt bacon i stekpannan och låt bryna några minuter.
    • Toppa grytan med bacon och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 13 g smör
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk sötstark senap
    • 300 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g frysta wokgrönsaker
    • 140 g tärnad bacon

    Onsdag middag 431 Kcal

    Torskgratäng med kräftor

    Fiskgratäng som är lika god direkt ur ugnen som uppvärmd matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 431 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 220 g fryst torskrygg
    • 220 g fryst lax
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g bladspenat
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st citron
    • 1 st Cantadou färskost med vitlök och örter
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg spenatblad i en ugnsform och lägg fisken över.
    • Skala och skär palsternackan i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök grovt.
    • Skär fänkålen i mindre bitar.
    • Skala och riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn palsternacka, rödlök, fänkål och vitlök några minuter.
    • Lägg ner de frysta ärtorna och smula ner en fiskbuljongtärning.
    • Häll vatten och citronsaft.
    • Blanda ner färskosten och koka upp.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över fisken och strö på kräftstjärtar och gräslök.
    • Gratinera i ugnen i 20 minuter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 220 g fryst torskrygg
    • 220 g fryst lax
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g bladspenat
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st citron
    • 1 st Cantadou färskost med vitlök och örter
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 2 msk gräslök
  • Torsdag frukost 415 Kcal

    Keso med kiwi, nötter och frön

    Stadigt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 415 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 st kiwi
    • 0.25 dl valnötter
    • 0.25 dl pumpafrön
    • 0.25 dl solrosfrön

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skala och skär kiwi i mindre bitar och lägg över.
    • Toppa med valnötter och frön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 st kiwi
    • 0.25 dl valnötter
    • 0.25 dl pumpafrön
    • 0.25 dl solrosfrön

    Torsdag lunch 431 Kcal

    Torskgratäng med kräftor

    Fiskgratäng som är lika god direkt ur ugnen som uppvärmd matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 431 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 220 g fryst torskrygg
    • 220 g fryst lax
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g bladspenat
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st citron
    • 1 st Cantadou färskost med vitlök och örter
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg spenatblad i en ugnsform och lägg fisken över.
    • Skala och skär palsternackan i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök grovt.
    • Skär fänkålen i mindre bitar.
    • Skala och riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn palsternacka, rödlök, fänkål och vitlök några minuter.
    • Lägg ner de frysta ärtorna och smula ner en fiskbuljongtärning.
    • Häll vatten och citronsaft.
    • Blanda ner färskosten och koka upp.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över fisken och strö på kräftstjärtar och gräslök.
    • Gratinera i ugnen i 20 minuter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 220 g fryst torskrygg
    • 220 g fryst lax
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g bladspenat
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st citron
    • 1 st Cantadou färskost med vitlök och örter
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 2 msk gräslök

    Torsdag middag 432 Kcal

    Riswraps med rökt lax

    Doppa dina wraps i teriyakisås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st morot
    • 25 g sockerärtor
    • 0.25 st gurka
    • 4 st risblad
    • 100 g rökt lax
    • 50 g spenat
    • 2 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skala och skär morot i smala stavar.
    • Skär sockerärtor och gurka i stavar.
    • Blötlägg risbladen ett och ett på ett fat med vatten.
    • Lägg upp risbladet på en skärbräda och lägg på laxskivor, babyspenat och grönsaker.
    • Rulla ihop till wraps.
    • Dippa riswrapen i teriyakisåsen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st morot
    • 25 g sockerärtor
    • 0.25 st gurka
    • 4 st risblad
    • 100 g rökt lax
    • 50 g spenat
    • 2 msk teriyakisås
  • Fredag frukost 193 Kcal

    Grön smoothie med basilika

    En grön vitaminboost som går lika bra som frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 193 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st ananas
    • 0.5 msk basilika
    • 30 g spenat
    • 0.5 st lime
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skär ananas i bitar och lägg i en blender.
    • Lägg ner spenat, basilika och limesaft.
    • Mixa till en jämn smoothie och späd med vatten.
    • Häll upp på glas och servera.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st ananas
    • 0.5 msk basilika
    • 30 g spenat
    • 0.5 st lime
    • 1 dl vatten

    Fredag lunch 407 Kcal

    Kalkongryta med wokgrönsaker

    En härlig gryta som passar bra när det är kyligt ute och man vill ha något gott att värma sig med när man kommer in.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 407 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 13 g smör
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk sötstark senap
    • 300 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g frysta wokgrönsaker
    • 140 g tärnad bacon

    Gör så här

    • Tina grytbitarna och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn grytbitarna runt om.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Tillsätt i stekpannan och låt bryna någon minut.
    • Lägg grytbitarna och löken i en gryta.
    • Häll på senap och vatten.
    • Smula ner buljongtärningen och låt puttra 10 minuter på låg värme.
    • Häll olivolja i stekpannan och woka grönsakerna hastigt.
    • Strö på salt och peppar och lägg ner i grytan.
    • Tillsätt bacon i stekpannan och låt bryna några minuter.
    • Toppa grytan med bacon och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 13 g smör
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk sötstark senap
    • 300 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g frysta wokgrönsaker
    • 140 g tärnad bacon

    Fredag middag 886 Kcal

    Kycklingpizza med gulbetor och chévreost

    En pizzabotten går att göra på så många olika sätt och den här gången använder vi kycklingfärs. En riktigt lyxig rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 87 gram

    Energi: 886 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 8 msk ajvar relish
    • 2 st gulbetor
    • 1 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st torkade dadlar
    • 20 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett till bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela ajvar över pizzan.
    • Skiva gulbetor tunt.
    • Skiva rödlök och osten.
    • Fördela på pizzan och strö på salt och peppar. Hacka dadlar och strö över tillsammans med mandel.
    • Sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 8 msk ajvar relish
    • 2 st gulbetor
    • 1 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st torkade dadlar
    • 20 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
  • Lördag frukost 279 Kcal

    Omelett med keso och bär

    En snabblagad omelett med färska bär och keso. Välj valfria bär efter säsong, i receptet finns det exempel på vilka bär du kan använda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 279 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 3 msk keso
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg  i en skål.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek omeletten några minuter på medelstark värme tills den stelnar.
    • Lägg keson i mitten av omeletten och lägg på färska bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 3 msk keso
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl hallon (färska)

    Lördag lunch 886 Kcal

    Kycklingpizza med gulbetor och chévreost

    En pizzabotten går att göra på så många olika sätt och den här gången använder vi kycklingfärs. En riktigt lyxig rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 87 gram

    Energi: 886 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 8 msk ajvar relish
    • 2 st gulbetor
    • 1 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st torkade dadlar
    • 20 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett till bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela ajvar över pizzan.
    • Skiva gulbetor tunt.
    • Skiva rödlök och osten.
    • Fördela på pizzan och strö på salt och peppar. Hacka dadlar och strö över tillsammans med mandel.
    • Sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 8 msk ajvar relish
    • 2 st gulbetor
    • 1 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st torkade dadlar
    • 20 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan

    Lördag middag 814 Kcal

    Tacosallad med chilisås

    En mycket god och trevlig tacosallad med bland annat avokado, mango och morot i. Toppa salladen med en krämig chilisås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 56 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 814 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 1 msk tacokrydda
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st salladshuvud
    • 0.25 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 dl majs
    • 0.5 dl kikärtor
    • 1 msk färsk koriander
    • 6 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st rödlök
    Chilisås
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk chilisås
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till såsen i en skål och ställ kallt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek färsen några minuter.
    • Krydda med tacokrydda och lite vatten.
    • Låt puttra några minuter.
    • Skär isbergssallad i strimlor och lägg i en matlåda.
    • Skala och skär avokado, morot och mango i tärningar.
    • Hacka chilin.
    • Blanda ner tillsammans med majs, kikärtor, färsk koriander.
    • Tillsätt lime och krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner mangosalladen i lådan.
    • Skala och hacka löken.
    • Lägg över köttfärsen i lådan och toppa med hackad rödlök och limeklyftor.
    • Servera med chilisåsen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 1 msk tacokrydda
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st salladshuvud
    • 0.25 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 dl majs
    • 0.5 dl kikärtor
    • 1 msk färsk koriander
    • 6 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st rödlök
    Chilisås
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk chilisås
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag dessert 150 Kcal

    Chokladkrisp

    Lätt att göra och gott att äta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 200 g mörk choklad
    • 0.5 dl blandade nötter
    • 0.5 dl torkad frukt
    • 0.5 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Smält chokladen i ett vattenblad och bred ut på bakplåtspapper.
    • Strö över toppningen och låt stelna.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 200 g mörk choklad
    • 0.5 dl blandade nötter
    • 0.5 dl torkad frukt
    • 0.5 dl kokosflingor
  • Söndag frukost 291 Kcal

    Linfröfralla med ost och paprika

    En hembakad fralla smaksatt med tranbär! Receptet för frallorna hittar du i receptbanken. Sök på linfröfrallor med tranbär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st linfröfralla med tranbär
    • 1 tsk smör
    • 0.1 st röd paprika
    • 1 skiva ost

    Gör så här

    • Bred smör på frallan och lägg på skivad paprika och ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st linfröfralla med tranbär
    • 1 tsk smör
    • 0.1 st röd paprika
    • 1 skiva ost

    Söndag lunch 431 Kcal

    Torskgratäng med kräftor

    Fiskgratäng som är lika god direkt ur ugnen som uppvärmd matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 431 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 220 g fryst torskrygg
    • 220 g fryst lax
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g bladspenat
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st citron
    • 1 st Cantadou färskost med vitlök och örter
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg spenatblad i en ugnsform och lägg fisken över.
    • Skala och skär palsternackan i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök grovt.
    • Skär fänkålen i mindre bitar.
    • Skala och riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn palsternacka, rödlök, fänkål och vitlök några minuter.
    • Lägg ner de frysta ärtorna och smula ner en fiskbuljongtärning.
    • Häll vatten och citronsaft.
    • Blanda ner färskosten och koka upp.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över fisken och strö på kräftstjärtar och gräslök.
    • Gratinera i ugnen i 20 minuter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 220 g fryst torskrygg
    • 220 g fryst lax
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g bladspenat
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl vatten
    • 0.5 st citron
    • 1 st Cantadou färskost med vitlök och örter
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 2 msk gräslök

    Söndag middag 407 Kcal

    Kalkongryta med wokgrönsaker

    En härlig gryta som passar bra när det är kyligt ute och man vill ha något gott att värma sig med när man kommer in.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 407 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 13 g smör
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk sötstark senap
    • 300 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g frysta wokgrönsaker
    • 140 g tärnad bacon

    Gör så här

    • Tina grytbitarna och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn grytbitarna runt om.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Tillsätt i stekpannan och låt bryna någon minut.
    • Lägg grytbitarna och löken i en gryta.
    • Häll på senap och vatten.
    • Smula ner buljongtärningen och låt puttra 10 minuter på låg värme.
    • Häll olivolja i stekpannan och woka grönsakerna hastigt.
    • Strö på salt och peppar och lägg ner i grytan.
    • Tillsätt bacon i stekpannan och låt bryna några minuter.
    • Toppa grytan med bacon och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g kalkonfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 13 g smör
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk sötstark senap
    • 300 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 500 g frysta wokgrönsaker
    • 140 g tärnad bacon
Mejeri
  • 58 tsk smör
  • 3 skiva ost
  • 300 g buffelmozzarella
  • 25 g färsk jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl keso, 4%
  • 25 g fetaost
  • 3 st Cantadou färskost med vitlök och örter
  • 128 g keso
  • 250 g mozzarella
  • 300 g chevreost
  • 2 msk crème fraiche
Frukt/grönt
  • 1.3 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 2.5 st fänkål
  • 6 st rödlök
  • 60 g rucola
  • 9 klyfta vitlök
  • 0.6 st chili
  • 4 st gul lök
  • 2000 g frysta wokgrönsaker
  • 0.5 st mango
  • 2 st färsk jordgubbe
  • 2 st salladsblad
  • 1 st avokado
  • 125 g cocktailtomater
  • 300 g bladspenat
  • 3 st palsternacka
  • 6 dl frysta gröna ärtor
  • 1.5 st citron
  • 1 st kiwi
  • 1 st morot
  • 25 g sockerärtor
  • 0.25 st gurka
  • 80 g spenat
  • 0.5 st ananas
  • 0.5 st lime
  • 4 st gulbetor
  • 0.5 dl blåbär
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 0.25 st salladshuvud
  • 0.5 st röd chili
  • 6 tsk limesaft
Torrvaror
  • 14 tsk olivolja
  • 10 msk mandel
  • 10 g pofiber
  • 1 dl linfrön
  • 25 g fibrex
  • 2.75 dl havregryn
  • 1 dl bovetemjöl
  • 0.35 dl sojamjöl
  • 20 g psylliumhusk
  • 3 msk torkade tranbär
  • 0.5 msk pinjenötter
  • 0.25 dl valnötter
  • 0.25 dl pumpafrön
  • 0.25 dl solrosfrön
  • 4 st risblad
  • 10 st torkade dadlar
  • 40 g mandelspån
  • 0.5 dl majs
  • 0.5 dl blandade nötter
  • 0.5 dl torkad frukt
  • 0.5 dl kokosflingor
Kryddor/smaksättare
  • 0.6 kruka färsk basilika
  • 8 msk sötstark senap
  • 4 st kycklingbuljongtärning
  • 1 krm brödkrydda
  • 0.5 tsk salt
  • 3 tärning fiskbuljong
  • 6 msk gräslök
  • 2 msk teriyakisås
  • 0.5 msk basilika
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 16 msk ajvar relish
  • 2 msk färsk timjan
  • 1 msk tacokrydda
  • 1 msk färsk koriander
  • 1 msk chilisås
Övrigt
  • 200 g grillad paprika
  • 25 g rapsolja
  • 5 st gröna oliver
  • 0.5 dl kikärtor
  • 1 msk majonnäs
  • 200 g mörk choklad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2400 g kalkonfilé
  • 560 g tärnad bacon
  • 200 g hamburgare
  • 660 g fryst torskrygg
  • 660 g fryst lax
  • 3 dl kräftstjärtar i lag
  • 100 g rökt lax
  • 1000 g kycklingfärs
  • 2 st ägg
  • 150 g nötfärs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!