Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 27 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1589 Kcal

    • Frukost - 363 Kcal

      Kesoplättar med röda bär

    • Lunch - 642 Kcal

      Snabb korv och halloumisallad

    • Middag - 584 Kcal

      Laxpaj med spenat

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1033 Kcal

    • Frukost - 118 Kcal

      Grön smoothie med spenat och apelsin

    • Lunch - 584 Kcal

      Laxpaj med spenat

    • Middag - 331 Kcal

      Asiatiska kycklingbullar med sweetchiligrönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1147 Kcal

    • Frukost - 124 Kcal

      Keso med persika

    • Lunch - 433 Kcal

      Rödbetssallad med halloumi

    • Middag - 590 Kcal

      Lammfärsbiffar med örtagräddsås och rostad blomkål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1427 Kcal

    • Frukost - 384 Kcal

      Äggröra med kycklingbacon

    • Lunch - 331 Kcal

      Asiatiska kycklingbullar med sweetchiligrönsaker

    • Middag - 713 Kcal

      Sesampanerad schnitzel med citron och dillmajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1155 Kcal

    • Frukost - 285 Kcal

      Yoghurt med clementin och frön

    • Lunch - 422 Kcal

      Mozzarellasallad med paprikadressing

    • Middag - 448 Kcal

      Stekt lax med jordgubbsalsa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1462 Kcal

    • Frukost - 200 Kcal

      Päron och äppelsmoothie

    • Lunch - 195 Kcal

      Fruktig räksallad

    • Middag - 872 Kcal

      Tacotårta

    • Mellanmål

    • Dessert - 195 Kcal

      Hallon och myntaglass

  • Söndag - 1232 Kcal

    • Frukost - 289 Kcal

      Chiafrögröt med hallon

    • Lunch - 448 Kcal

      Stekt lax med jordgubbsalsa

    • Middag - 496 Kcal

      Stekt kyckling med mangocoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 70.9 gram

Fett: 79.6 gram

Protein: 68.2 gram

Energi: 1292.2 kcal

  • Måndag frukost 363 Kcal

    Kesoplättar med röda bär

    Kesoplättar blandar du snabbt ihop med några få ingredienser, och toppa med bland annat färska hallon och jordgubbar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Smet
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1.5 tsk smör
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl jordgubbar
    • 1 dl keso, 4%
    • 1 klase vinbär

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser till smeten i en matberedare och mixa ihop till en jämn smet.
    • Låt stå och svälla i några minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten till fyra plättar.
    • Grädda i några minuter per sida.
    • Varva plättar, hallon, jordgubbar och keso i en burk med lock.
    • Toppa med röda vinbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    Smet
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1.5 tsk smör
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl jordgubbar
    • 1 dl keso, 4%
    • 1 klase vinbär

    Måndag lunch 642 Kcal

    Snabb korv och halloumisallad

    En perfekt måltid som går snabbt att fixa - korv och halloumisallad. Fungerar bra som lunch eller till middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 642 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g körsbärstomater
    • 1 st chorizo
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st oliv

    Gör så här

    • Lägg sallad på ett fat.
    • Skiva alla grönsaker, korv och halloumi och bryn i lite olivolja i en stekpanna.
    • Lägg ner oliverna och lägg upp blandningen på salladen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g körsbärstomater
    • 1 st chorizo
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st oliv

    Måndag middag 584 Kcal

    Laxpaj med spenat

    En god paj som passar bra när ni är många runt middagsbordet eller som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Gör så här

    • Häll av och skölj kikärtorna.
    • Lägg i en matberedare och tillsätt smör, mjölsorterna och salt.
    • Mixa till en jämn deg och tryck ut degen i en liten pajform, ca 20 cm i diameter.
    • Ställ kallt i kylen 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter.
    • Strimla purjolöken.
    • Lägg purjolök, spenat, lax i pajformen.
    • Fördela pepparrotsosten över.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar i en skål.
    • Häll över blandningen och smula över mozzarella.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad
  • Tisdag frukost 118 Kcal

    Grön smoothie med spenat och apelsin

    Spara portion 2 i en tät försluten falska i kylskåpet och drick nästa morgon eller till mellanmål innan träningen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 1 st selleristjälk
    • 70 g bladspenat
    • 1 dl vatten
    • 3 st isbitar

    Gör så här

    • Skala frukten och lägg alla ingredienser i en blender.
    • Mixa till en jämn smoothie och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 1 st selleristjälk
    • 70 g bladspenat
    • 1 dl vatten
    • 3 st isbitar

    Tisdag lunch 584 Kcal

    Laxpaj med spenat

    En god paj som passar bra när ni är många runt middagsbordet eller som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Gör så här

    • Häll av och skölj kikärtorna.
    • Lägg i en matberedare och tillsätt smör, mjölsorterna och salt.
    • Mixa till en jämn deg och tryck ut degen i en liten pajform, ca 20 cm i diameter.
    • Ställ kallt i kylen 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Förgrädda pajen i 10 minuter.
    • Strimla purjolöken.
    • Lägg purjolök, spenat, lax i pajformen.
    • Fördela pepparrotsosten över.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar i en skål.
    • Häll över blandningen och smula över mozzarella.
    • Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket kikärtor
    • 20 g smör
    • 1 msk bovetemjöl
    • 1 msk havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.25 st purjolök
    • 30 g spenat
    • 300 g varmrökt lax
    • 150 g pepparrotsost
    • 3 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 8 dl blandsallad

    Tisdag middag 331 Kcal

    Asiatiska kycklingbullar med sweetchiligrönsaker

    En fräsch rätt med knapriga grönsaker och mumsiga kycklingbullar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 331 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Sweet chiligrönsaker
    • 2 st polkabetor
    • 0.5 st gul lök
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk sesamolja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0.5 st lime
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    Dekoration
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Riv den färska ingefäran och vitlöken
    • Blanda alla ingredienserna till bullarna i en skål.
    • Forma smeten till bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn bullarna runt om i cirka 5-7 min på medelvärme.
    • Skala och skiva polkabetor och lök.
    • Strimla sockerärtor och lägg alla grönsaker i en skål.
    • Blanda ner sesamolja, sweet chilisås, saften från lime och vitvinsvinäger och blanda runt.
    • Servera upp salladen på tallrikar och lägg på kalkonbullarna.
    • Dekorera med koriander, granatäpplekärnor och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Sweet chiligrönsaker
    • 2 st polkabetor
    • 0.5 st gul lök
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk sesamolja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0.5 st lime
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    Dekoration
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.5 st lime
  • Onsdag frukost 124 Kcal

    Keso med persika

    En enkel och snabb frukost som passar utmärkt om du har ont om tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 124 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skiva eller hacka persika och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Onsdag lunch 433 Kcal

    Rödbetssallad med halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 433 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 tsk honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 0 msk persilja
    • 0 g böngroddar

    Gör så här

    • Koka rödbetorna med skal ca 30 minuter.
    • Skala och skär i bitar och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och honung och strö på torkade örter, salt och peppar.
    • Lägg rödbetor på en tallrik.
    • Strö på groddar och persilja.
    • Skiva halloumi och stek i olja någon minut.
    • Toppa salladen med halloumin.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 tsk honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 0 msk persilja
    • 0 g böngroddar

    Onsdag middag 590 Kcal

    Lammfärsbiffar med örtagräddsås och rostad blomkål

    Lammfärsbiffar som ligger på rostade blomkålsskivor - toppa biffarna med vitlök- örtsåsen och hackad gräslök. En lyxig maträtt att bjuda på under helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 590 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Vitlök och örtsås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader och skiva blomkålen i två stora skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek blomkålsskivorna några minuter på varje sida.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg blomkålen på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och ugnsbaka i ca 15 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    • Lägg färsen i en bunke.
    • Skala och finhacka lök och vitlök och vänd ner i färsen tillsammans med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till två biffar och hetta upp en stekpanna med olivolja på medelvärme.
    • Bryn biffarna några minuter på varje sida och lägg sedan biffarna på plåten med blomkål och låt biffarna eftersteka i ugnen i ca 10 minuter eller tills de är genomstekta.
    • Slå över grädde i samma stekpanna som biffarna stekts i och koka upp.
    • Finhacka vitlök och tillsätt tillsammans med smulad buljongtärning och franska örter.
    • Låt koka ihop några minuter och servera biffarna upplagda på de ugnsbakade blomkålsskivorna och vitlök- och örtsåsen.
    • Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Rostad blomkål
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Vitlök och örtsås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 1 krm torkade franska örter
    • 1 msk gräslök
  • Torsdag frukost 384 Kcal

    Äggröra med kycklingbacon

    Laga en god helgfrukost som innehåller kycklingbacon och en krämig äggröra och lite tomater till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn först bacon på bägge sidor tills de får en fin färg.
    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Tillsätt smör i en stekpanna och häll ner äggsmeten.
    • Rör hastigt med en trägaffel i ca 15 sek.
    • Lägg äggröran i en skål och servera med kycklingbacon och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Torsdag lunch 331 Kcal

    Asiatiska kycklingbullar med sweetchiligrönsaker

    En fräsch rätt med knapriga grönsaker och mumsiga kycklingbullar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 331 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Sweet chiligrönsaker
    • 2 st polkabetor
    • 0.5 st gul lök
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk sesamolja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0.5 st lime
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    Dekoration
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Riv den färska ingefäran och vitlöken
    • Blanda alla ingredienserna till bullarna i en skål.
    • Forma smeten till bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn bullarna runt om i cirka 5-7 min på medelvärme.
    • Skala och skiva polkabetor och lök.
    • Strimla sockerärtor och lägg alla grönsaker i en skål.
    • Blanda ner sesamolja, sweet chilisås, saften från lime och vitvinsvinäger och blanda runt.
    • Servera upp salladen på tallrikar och lägg på kalkonbullarna.
    • Dekorera med koriander, granatäpplekärnor och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk koriander
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Sweet chiligrönsaker
    • 2 st polkabetor
    • 0.5 st gul lök
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk sesamolja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0.5 st lime
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    Dekoration
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.5 st lime

    Torsdag middag 713 Kcal

    Sesampanerad schnitzel med citron och dillmajonnäs

    Snabbt och gott, servera med valfri blandsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 70 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 6 msk sesamfrön
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 50 g grönsallad
    Dillmajonäs
    • 3 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    1. Strö på salt och peppar på kalvfiléerna.
    2. Vänd filéerna i mjöl.
    3. Vispa upp ett ägg och doppa filéerna i.
    4. Vänd dem i sesamfrön och stek dem gyllenbruna i smör i ca 4 minuter per sida.
    5. Pressa citron över filéerna.
    6. Blanda ihop alla ingredienser till dillmajonnäsen och servera tillsammans med kalvfiléerna och blandsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 6 msk sesamfrön
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 50 g grönsallad
    Dillmajonäs
    • 3 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron
  • Fredag frukost 285 Kcal

    Yoghurt med clementin och frön

    Frukost med smak av citrus och lite sötma från honung!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 285 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 2 st clementin
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0.5 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål. Skala och skär ut köttet från clementinerna och lägg på yoghurten.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta solros- och pumpafrön i någon minut.
    • Ringla lite honung över och lägg fröblandningen på yoghurten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 2 st clementin
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0.5 tsk flytande honung

    Fredag lunch 422 Kcal

    Mozzarellasallad med paprikadressing

    Gott och fräscht!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 422 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 30 g rucola
    • 150 g buffelmozzarella
    • 0.3 kruka färsk basilika
    Paprikadressing
    • 100 g grillad paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk mandel
    • 0.3 st chili
    • 3 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att mixa alla ingredienser i en mixer eller i en matberedare.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär paprika och fänkål i mindre bitar.
    • Dela löken och skär den ena halvan i bitar och strimla den andra (spara rödlöksringarna till dekoration).
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna i några minuter.
    • Låt svalna något och lägg i en skål.
    • Skär mozzarellan i kuber och blanda ner tillsammans med paprikacrémen.
    • Lägg rucolasallad på tallrikar och fördela blandningen över.
    • Toppa med rödlöksringar och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 30 g rucola
    • 150 g buffelmozzarella
    • 0.3 kruka färsk basilika
    Paprikadressing
    • 100 g grillad paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk mandel
    • 0.3 st chili
    • 3 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 448 Kcal

    Stekt lax med jordgubbsalsa

    En ljuvligt god och hälsosam middag/lunch - stekt lax med en somrig sallad! Passar utmärkt att bjuda dina gäster på under en sommarkväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 448 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g jordgubbe
    • 0.25 st rödlök
    • 40 g minimozzarella
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Gör först salsan genom att skär jordgubbar i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Skala och hacka lök och blanda ner tillsammans med mozzarella.
    • Hacka lite koriander och chili (efter smak) och blanda ner bland jordgubbarna.
    • Pressa lime över och strö på salt och peppar.
    • Strö på salt och peppar på laxen och stek fisken runt om, ca 3-4 minuter per sida.
    • Servera med jordgubbssalsan och dekorera med koriander och lime

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g jordgubbe
    • 0.25 st rödlök
    • 40 g minimozzarella
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime
  • Lördag frukost 200 Kcal

    Päron och äppelsmoothie

    En enkel och god smoothie med smak av päron, äpple och kanel! Kan förvars och tas med om du är på språng eller vill ha med en smoothie under en utflykt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st päron
    • 1 st äpple
    • 2 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk kanel

    Gör så här

    • Skär frukten i bitar och ta bort kärnhuset.
    • Lägg ner i en blender och mixa och späd med mandelmjölk.
    • Tillsätt kanel och häll upp i en flaska.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st päron
    • 1 st äpple
    • 2 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk kanel

    Lördag lunch 195 Kcal

    Fruktig räksallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 195 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g blandad sallad
    • 50 g räkor
    • 1 st kiwi
    • 0 jordgubbar
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.3 dl matlagningsyoghurt
    • 0 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör citroncrèmen genom att blanda ihop alla ingredienser, ställ kallt. Använd 1/4 av skalet från en citron.
    • Lägg sallad på en tallrik.
    • Häll av lagen från räkorna.
    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med räkorna.
    • Blanda ner 0,5 msk hackad gräslök.
    • Lägg räkblandningen på salladen, toppa med granatäpplekärnor och gräslöksstrån.
    • Servera med citroncrèmen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g blandad sallad
    • 50 g räkor
    • 1 st kiwi
    • 0 jordgubbar
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.3 dl matlagningsyoghurt
    • 0 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 872 Kcal

    Tacotårta

    En tårta du kan laga närsom - tacotårta med massa goda grönsaker, ost och gräddfil. Lägg tacotårtan i ugnen och toppa sedan med korvbitar, tomat, rödlök och färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 99 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 872 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 msk smör
    • 200 g nötfärs
    • 1 msk tacokrydda
    • 1 krm salt
    • 50 g riven tacoost
    Topping
    • 50 g chorizo
    • 50 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 4 msk gräddfil
    • 2 msk färsk koriander
    • 4 st ICA tortillabröd glutenfritt

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka rödlök, vitlök och gul lök fint. Skär paprikan i små tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen runt om några minuter.
    • Tillsätt tacokrydda, lök, vitlök och paprika.
    • Smaka av med salt. 
    • Lägg 1 tortillabröd (för 1 portion) på en bakplåtsklädd plåt.
    • Strö över hälften av osten.
    • Fördela köttfärsblandningen över och lägg på ytterligare ett tortillabröd över.
    • Sätt in i ugnen i 10 min. 
    • Lägg på den resterande osten, antingen på köttfärsen eller på tortillabrödet.
    • Sätt in i ugnen ytterligare 5 minuter. 
    • Skär korven i mindre bitar och stek några minuter i en stekpanna.
    • Dela tomaterna och strimla rödlöken. 
    • Ta ut plåten från ugnen och lägg på korv, tomater, rödlök och en klick gräddfil och servera.
    • Dekorera med koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 msk smör
    • 200 g nötfärs
    • 1 msk tacokrydda
    • 1 krm salt
    • 50 g riven tacoost
    Topping
    • 50 g chorizo
    • 50 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 4 msk gräddfil
    • 2 msk färsk koriander
    • 4 st ICA tortillabröd glutenfritt

    Lördag dessert 195 Kcal

    Hallon och myntaglass

    Somrig fräsch glass med smak av hallon och mynta! Toppa glassen med lime och färska myntablad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 195 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st lime
    • 1 msk mynta
    • 250 gram hallon (frysta)
    • 1 msk agavesirap
    • 0.5 dl crème fraiche
    Dekoration
    • 1 st lime
    • 0.5 dl färsk mynta

    Gör så här

    • Skölj limen ordentligt och riv skalet fint.
    • Dela limen och pressa ut saften i en skål.
    • Lägg de frusna hallonen i en matberedare tillsammans med agavesirap, limeskal, mynta och limesaft.
    • Mixa tills bären är finfördelade.
    • Tillsätt creme fraiche och mixa sorbeten slät.
    • Häll upp sorbeten i portionsskålar och strö på lime och myntablad.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st lime
    • 1 msk mynta
    • 250 gram hallon (frysta)
    • 1 msk agavesirap
    • 0.5 dl crème fraiche
    Dekoration
    • 1 st lime
    • 0.5 dl färsk mynta
  • Söndag frukost 289 Kcal

    Chiafrögröt med hallon

    En skål fylld med härligheter - chiagröt med smak av hallon, med en topping av nötter och valfri frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Gör så här

    • Blanda chiafrön , mjölk och hallon  i en skål.
    • Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Toppa med hackad frukt och nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Söndag lunch 448 Kcal

    Stekt lax med jordgubbsalsa

    En ljuvligt god och hälsosam middag/lunch - stekt lax med en somrig sallad! Passar utmärkt att bjuda dina gäster på under en sommarkväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 448 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g jordgubbe
    • 0.25 st rödlök
    • 40 g minimozzarella
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Gör först salsan genom att skär jordgubbar i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Skala och hacka lök och blanda ner tillsammans med mozzarella.
    • Hacka lite koriander och chili (efter smak) och blanda ner bland jordgubbarna.
    • Pressa lime över och strö på salt och peppar.
    • Strö på salt och peppar på laxen och stek fisken runt om, ca 3-4 minuter per sida.
    • Servera med jordgubbssalsan och dekorera med koriander och lime

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g jordgubbe
    • 0.25 st rödlök
    • 40 g minimozzarella
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime

    Söndag middag 496 Kcal

    Stekt kyckling med mangocoleslaw

    Gillar du mango? Då kommer du gilla det här receptet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 3 msk majonnäs
    • 0.75 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 msk mango chutney
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklingfilé
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Strimla vitkålen tunt och lägg i en skål. Strimla rödlök. Skala och riv moroten grovt.
    • Blanda ner allt i en skål och tillsätt majonnäs, gräddfil och mango chutney. Skiva hälften av mangon och hälften skärs i mindre bitar. Blanda ner mangobitar i skålen och smaka av med salt och peppar. Strö på salt och peppar på kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfiléerna runt om i ca: 15 minuter. Häll på lite vatten och låt koka in mot slutet så att inte kycklingen bränns.
    • Servera med mangocoleslaw, skivad mango, sallad och dekorera med färsk timjan.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 3 msk majonnäs
    • 0.75 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 msk mango chutney
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklingfilé
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan
Mejeri
  • 100 g keso
  • 25.5 tsk smör
  • 2 dl keso, 4%
  • 150 g halloumi
  • 150 g pepparrotsost
  • 3 dl grädde
  • 125 g mozzarella
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 150 g buffelmozzarella
  • 40 g minimozzarella
  • 3.5 dl mandelmjölk
  • 0.3 dl matlagningsyoghurt
  • 50 g riven tacoost
  • 4.75 msk gräddfil
  • 0.5 dl crème fraiche
Torrvaror
  • 0.75 msk fiberhusk
  • 8.5 tsk olivolja
  • 1 paket kikärtor
  • 1 msk bovetemjöl
  • 1 msk havremjöl
  • 1.5 tsk honung
  • 0.5 dl dinkelsikt
  • 6 msk sesamfrön
  • 1 msk solrosfrön
  • 1 msk pumpafrön
  • 0.5 tsk flytande honung
  • 5 msk mandel
  • 1 msk agavesirap
  • 2 msk chiafrön
  • 0.25 dl blandade nötter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 7 st ägg
  • 51 st chorizo
  • 300 g varmrökt lax
  • 250 g kycklingfärs
  • 300 g lammfärs
  • 50 g kycklingbacon
  • 300 g schnitzelfiléer av kalv
  • 150 g laxfilé
  • 50 g räkor
  • 200 g nötfärs
  • 200 g kycklingfilé
Kryddor/smaksättare
  • 2.5 krm salt
  • 3 msk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk torkade örter
  • persilja
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 1 krm torkade franska örter
  • 1.5 msk gräslök
  • 1 msk dill
  • 0.3 kruka färsk basilika
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 msk tacokrydda
  • 2 msk färsk koriander
  • 1 msk mynta
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 msk malen curry
  • 2 msk mango chutney
  • 0.5 msk färsk timjan
Frukt/grönt
  • 1 dl hallon (färska)
  • 1 dl jordgubbar
  • 1 klase vinbär
  • 10 dl blandsallad
  • 1.5 st röd paprika
  • 3.25 st rödlök
  • 25 g körsbärstomater
  • 0.25 st purjolök
  • 30 g spenat
  • 1 st banan
  • 1 st apelsin
  • 1 st selleristjälk
  • 70 g bladspenat
  • 4 klyfta vitlök
  • 1 tsk ingefära
  • 2 st polkabetor
  • 1 st gul lök
  • 50 g sockerärtor
  • 3 st lime
  • 0.75 st granatäpple
  • 0.5 st persika
  • 2 st rödbetor
  • böngroddar
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 5 st cocktailtomat
  • 0.75 st citron
  • 100 g grönsallad
  • 2 st clementin
  • 1 st gul paprika
  • 0.5 st fänkål
  • 30 g rucola
  • 0.3 st chili
  • 50 g jordgubbe
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st päron
  • 1 st äpple
  • 100 g blandad sallad
  • 1 st kiwi
  • citronskal
  • 0.5 st grön paprika
  • 50 g cocktailtomater
  • 250.5 gram hallon (frysta)
  • 0.25 st vitkål
  • 1 st morot
  • 0.5 st mango
Övrigt
  • 6 st oliv
  • 3 st isbitar
  • 6 msk majonnäs
  • 100 g grillad paprika
  • 4 st ICA tortillabröd glutenfritt
  • 1 dl frukt och bär

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!