Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 26 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 43.5 gram

Fett: 66.4 gram

Protein: 62.1 gram

Energi: 1049.1 kcal

  • Måndag frukost 409 Kcal

    Yoghurt med fruktmüsli och frukt

    Fruktig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 0.25 st nektarin
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 dl fruktmüsli

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Skär nektarin i mindre bitar och lägg på yoghurten tillsammans med blåbär och fruktmüslin.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 0.25 st nektarin
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 dl fruktmüsli

    Måndag lunch 708 Kcal

    Tacopaj med sallad

    Tacomys på ett mer hälsosamt sätt! Pajen går bra att dela i portioner och frysa in matlådor.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 708 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka lök och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, salt och peppar. Häll över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strimla isbergssalladen, dela tomaterna, finhacka rödlöken, hacka paprikan och skär gurkan i tärningar. Servera med tillbehören.

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka

    Måndag mellanmål 187 Kcal

    Filmjölkslimpa med aprikoser

    Ett gott hemlagad bröd som går utmärkt att skiva och frysa in. Variera mellan goda pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 187 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    Till formen
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl havregryn
    • 2 msk pumpafrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Hacka aprikoserna. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Låt stå och svälla i några minuter.
    • Häll olivolja i en brödform, 1 ½ – 2 liter och strö på havregryn. Fördela smeten jämnt i formen och strö över pumpafrön.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna på galler.
    • 1 limpa = 12 skivor

    Ingredienser

    12 portioner

    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    Till formen
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl havregryn
    • 2 msk pumpafrön
  • Tisdag frukost 355 Kcal

    Chiafrögröt med hallon och mandelmjölk

    Mättande och god frukost som du kan förbereda kvällen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1 tsk linfrö, bruna
    • 1 tsk linfrö, gula
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 krm salt
    • 10 st hallon
    Topping
    • 0.5 msk pumpafrön
    • 0.5 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser förutom hallonen.
    • Låt stå i kylen 1 timme eller över natten.
    • Lägg hallon i en skål och lägg på chiafrögröten.
    • Toppa med frön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1 tsk linfrö, bruna
    • 1 tsk linfrö, gula
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 krm salt
    • 10 st hallon
    Topping
    • 0.5 msk pumpafrön
    • 0.5 msk solrosfrön

    Tisdag middag 369 Kcal

    Fiskgryta med purjolök och tomat

    Snabblagad fiskgryta at njuta av!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 1 tsk sambal oelek
    • 2 st soltorkad tomat
    • 2 styck tomat
    • 3 cm purjolök

    Gör så här

    • Skär torsk och lax i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlök.
    • Koka upp vatten och grädde i en kastrull.
    • Tillsätt buljongtärning, vitlök och sambal oelek. Låt koka upp och sänk värmen.
    • Finhacka soltorkade tomater och skär tomaterna i bitar och tillsätt i grytan.
    • Lägg ner fisken  och låt sjuda 3-4 minuter.
    • Strimla purjolök och blanda ner i grytan.
    • Servera i skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 1 tsk sambal oelek
    • 2 st soltorkad tomat
    • 2 styck tomat
    • 3 cm purjolök
  • Onsdag frukost 309 Kcal

    Äggröra med rökt skinka och tomater

    Alltid lika gott med äggröra till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 309 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rökt skinka
    • 3 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om 20 sek och lägg äggröran på en tallrik.
    • Servera med skinka och skivade tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rökt skinka
    • 3 st cocktailtomat

    Onsdag lunch 369 Kcal

    Fiskgryta med purjolök och tomat

    Snabblagad fiskgryta at njuta av!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 1 tsk sambal oelek
    • 2 st soltorkad tomat
    • 2 styck tomat
    • 3 cm purjolök

    Gör så här

    • Skär torsk och lax i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlök.
    • Koka upp vatten och grädde i en kastrull.
    • Tillsätt buljongtärning, vitlök och sambal oelek. Låt koka upp och sänk värmen.
    • Finhacka soltorkade tomater och skär tomaterna i bitar och tillsätt i grytan.
    • Lägg ner fisken  och låt sjuda 3-4 minuter.
    • Strimla purjolök och blanda ner i grytan.
    • Servera i skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 1 tsk sambal oelek
    • 2 st soltorkad tomat
    • 2 styck tomat
    • 3 cm purjolök

    Onsdag middag 532 Kcal

    Apelsinkyckling med blomkålsris 

    Apelsinen ger en fräsch touch i den här kycklingrätten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 532 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g blomkål
    • 1 msk färsk mynta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 msk olivolja
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 2 dl vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st apelsin
    • 50 g bladspenat
    Dekoration
    • 0.25 st apelsin

    Gör så här

    • Riv blomkål.
    • Hacka mynta.
    • Blanda ihop blomkål och mynta och krydda med salt och peppar.
    • Skala och skär lök i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn lök och kyckling tills den fått färg.
    • Häll i vatten och en buljongtärning.
    • Låt buljongen lösas upp och tillsätt sambal oelek och grädde.
    • Riv i apelsinzest och pressa ner apelsinjuice.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Blanda ner bladspenat och ta pannan från värmen.
    • Lägg upp blomkålsriset i skålar och toppa med apelsinklyftor.
    • Lägg upp apelsinkycklingen i skål.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g blomkål
    • 1 msk färsk mynta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 msk olivolja
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 2 dl vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st apelsin
    • 50 g bladspenat
    Dekoration
    • 0.25 st apelsin
  • Torsdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Torsdag lunch 532 Kcal

    Apelsinkyckling med blomkålsris 

    Apelsinen ger en fräsch touch i den här kycklingrätten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 532 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g blomkål
    • 1 msk färsk mynta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 msk olivolja
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 2 dl vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st apelsin
    • 50 g bladspenat
    Dekoration
    • 0.25 st apelsin

    Gör så här

    • Riv blomkål.
    • Hacka mynta.
    • Blanda ihop blomkål och mynta och krydda med salt och peppar.
    • Skala och skär lök i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja.
    • Bryn lök och kyckling tills den fått färg.
    • Häll i vatten och en buljongtärning.
    • Låt buljongen lösas upp och tillsätt sambal oelek och grädde.
    • Riv i apelsinzest och pressa ner apelsinjuice.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Blanda ner bladspenat och ta pannan från värmen.
    • Lägg upp blomkålsriset i skålar och toppa med apelsinklyftor.
    • Lägg upp apelsinkycklingen i skål.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g blomkål
    • 1 msk färsk mynta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 msk olivolja
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 2 dl vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st apelsin
    • 50 g bladspenat
    Dekoration
    • 0.25 st apelsin

    Torsdag middag 685 Kcal

    Hamburgare med hummus

    Spännande hamburgare med rostade kikärtor och hummus!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Hummus
    • 2 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 dl olivolja
    • 0.5 tsk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk persilja
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Rosta kikärtor i ugn med paprikakrydda och olivolja 15 min. Ta ut ur ugn och låt rinna av på papper.
    • Skär loss bladen på hjärtsalladen. Skär selleri i stavar. Skala och skär morot i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn burgarna ett par min på varje sida. Krydda med paprikakrydda, spiskummin, curry, salt och peppar.
    • Låt kikärtorna rinna av i durkslag.  Mixa kikärtor i mixer eller med stavmixer. Skala och riv vitlök. Tillsätt olivolja, vitlök, curry, salt och peppar.
    • Lägg hamburgare på ett fat tillsammans med hummus och grönsaker. Dekorera med hackad persilja, ugnsrostade kikärtor och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Hummus
    • 2 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 dl olivolja
    • 0.5 tsk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk persilja
    • 2 st citronklyfta
  • Fredag frukost 309 Kcal

    Äggröra med rökt skinka och tomater

    Alltid lika gott med äggröra till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 309 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rökt skinka
    • 3 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om 20 sek och lägg äggröran på en tallrik.
    • Servera med skinka och skivade tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rökt skinka
    • 3 st cocktailtomat

    Fredag lunch 685 Kcal

    Hamburgare med hummus

    Spännande hamburgare med rostade kikärtor och hummus!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Hummus
    • 2 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 dl olivolja
    • 0.5 tsk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk persilja
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Rosta kikärtor i ugn med paprikakrydda och olivolja 15 min. Ta ut ur ugn och låt rinna av på papper.
    • Skär loss bladen på hjärtsalladen. Skär selleri i stavar. Skala och skär morot i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn burgarna ett par min på varje sida. Krydda med paprikakrydda, spiskummin, curry, salt och peppar.
    • Låt kikärtorna rinna av i durkslag.  Mixa kikärtor i mixer eller med stavmixer. Skala och riv vitlök. Tillsätt olivolja, vitlök, curry, salt och peppar.
    • Lägg hamburgare på ett fat tillsammans med hummus och grönsaker. Dekorera med hackad persilja, ugnsrostade kikärtor och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Hummus
    • 2 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 dl olivolja
    • 0.5 tsk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk persilja
    • 2 st citronklyfta
  • Lördag frukost 84 Kcal

    Yoghurt med hallon

    Hallon och yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 84 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
    • 1 dl hallon

    Lördag lunch 392 Kcal

    Champinjonomelett med fetaost

    Har du provat att ha morot i din omelettsmet?!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 4 st färska champinjoner
    • 2 cm purjolök
    • 1 st morot
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g fetaost
    Topping
    • 1 cm purjolök
    • 1 tsk sweet chilisås

    Gör så här

    • Skiva champinjonerna och strimla purjolök.
    • Skala och strimla morot eller riv grovt på ett rivjärn.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn champinjoner, purjolök och hälften av moroten i någon minut.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar och häll blandningen över.
    • Låt steka på medelvärme i 3-4 minuter eller tills omeletten blir fast.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på morot och fetaost.
    • Toppa med strimlad purjolök och sweet chilisås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 4 st färska champinjoner
    • 2 cm purjolök
    • 1 st morot
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g fetaost
    Topping
    • 1 cm purjolök
    • 1 tsk sweet chilisås
  • Söndag frukost 252 Kcal

    Bananpannkakor med melon och ananas

    Till bananpannkakorna väljer du en riktigt mogen banan. Det ger både bra konsistens och mycket smak.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 3 st ägg
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 70 g vattenmelon
    • 70 g melon Piel de sapo
    • 70 g färsk ananas
    • 2 st myntakvistar

    Gör så här

    • Mosa banan i en skål.
    • Knäck i ägg och vispa ihop.
    • Tillsätt vaniljpulver och blanda till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Häll ut smet till små pannkakor i pannan.
    • Stek på medelvärme cirka 1–2 minuter per sida eller tills de fått en fin färg och går att vända lätt.
    • Tärna melon och ananas.
    • Lägg upp pannkakor på tallrikar.
    • Toppa med melon och ananas.
    • Dekorera med myntakvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 3 st ägg
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 70 g vattenmelon
    • 70 g melon Piel de sapo
    • 70 g färsk ananas
    • 2 st myntakvistar

    Söndag lunch 191 Kcal

    Krämig grönkålssoppa i glas med gyllene halloumitärningar på toppen.

    Grönkålssoppa med halloumi

    Soppa som är gjord på grönkål som bas! Går lika bra att byta ut grönkål mot broccoli och spenat om du föredrar det!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 191 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g färsk grönkål
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 4 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk havregrädde
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.1 kruka färsk oregano

    Gör så här

    • Lägg grönkål, lök, vitlök, vatten och buljongtärning i en kastrull.
    • Koka upp och låt sedan småkoka i cirka 10 min.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.
    • Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Häll soppan i två matlådor med lock. Skär halloumin i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den har fått fin färg på bägge sidor.
    • Skär sedan halloumin i bitar.
    • Vid servering: värm soppan och toppa med halloumi och färsk oregano.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g färsk grönkål
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 4 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk havregrädde
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.1 kruka färsk oregano

    Söndag middag 656 Kcal

    Lax med mangosallad och limecréme

    Denna lax med mangosallad passar alldeles utmärkt till en härlig lunch ute i solen. Servera laxen med en fräsch limecréme till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 656 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 krm salt
    • 50 g fetaost
    • 2 tsk pepparmix
    Mangosallad
    • 150 g mango (fryst)
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st röd chili
    • 5 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander
    • 2 dl broccoli
    • 1 st avokado
    • 100 g sockerärtor
    Limecréme
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st lime zest
    • 0.5 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg laxfilén på en bakplåtsklädd plåt och strö på salt.
    • Smula över fetaost.
    • Mortla peppar och strö över.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min.
    • Tina mango och lägg i en skål.
    • Blanda ner ingefära, vitlök, rödlök, salladslök, chili och pressa lime över.
    • Strö på salt och peppar och lägg i koriander.
    • Blanda i broccoli och skär avokado och sockerärtor i bitar och blanda ner.
    • Riv skalet från en halv lime fint. Rör ihop med övriga ingredienserna till en sås.
    • Servera laxen med tillbehören.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 krm salt
    • 50 g fetaost
    • 2 tsk pepparmix
    Mangosallad
    • 150 g mango (fryst)
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st röd chili
    • 5 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander
    • 2 dl broccoli
    • 1 st avokado
    • 100 g sockerärtor
    Limecréme
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st lime zest
    • 0.5 tsk flytande honung

    Söndag dessert 315 Kcal

    Chokladmousse

    Gör en hemmagjord chokladmousse med nyttigheter i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 1 st avokado
    • 3 msk kakaopulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 1 st skivad banan

    Gör så här

    • Skala banan och avokado och lägg i en matberedare tillsammans med kakao. Mixa till en jämn mousse och fördela i 2 dessertskålar.
    • Hacka mörk choklad och strössla över. Skiva en banan och lägg på moussen. Ställ kallt 1 timme innan servering

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 1 st avokado
    • 3 msk kakaopulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 1 st skivad banan
Mejeri
  • 1 dl grekisk yoghurt 6%
  • 30 g smör
  • 250 g crème fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl gräddfil
  • 4 dl filmjölk
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 msk grädde
  • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
  • 75 g fetaost
  • 3 msk havregrädde
  • 50 g halloumi
  • 0.5 dl grekisk yoghurt
Frukt/grönt
  • 0.25 st nektarin
  • 0.5 dl blåbär
  • 3 st gul lök
  • 4 dl isbergssallad
  • 150 g cocktailtomater
  • 0.75 st rödlök
  • 1 st paprika
  • 0.5 st gurka
  • 11 st hallon
  • 5 klyfta vitlök
  • 4 styck tomat
  • 9 cm purjolök
  • 6 st cocktailtomat
  • 400 g blomkål
  • 1.5 st apelsin
  • 100 g bladspenat
  • 3 tsk färskpressad citronjuice
  • 3 tsk riven ingefära
  • 2 st hjärtsallad
  • 2 st selleristjälk
  • 3 st morot
  • 4 st citronklyfta
  • 4 st färska champinjoner
  • 2 st banan
  • 70 g vattenmelon
  • 70 g melon Piel de sapo
  • 70 g färsk ananas
  • 100 g färsk grönkål
  • 150 g mango (fryst)
  • 1 st salladslök
  • 0.25 st röd chili
  • 5 tsk limesaft
  • 2 dl broccoli
  • 2 st avokado
  • 100 g sockerärtor
  • 1 st skivad banan
Torrvaror
  • 150 g mandelmjöl
  • 0.5 dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 8 st torkade aprikoser
  • 1 dl dinkelsikt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 0.5 dl linfrön
  • 2.5 dl solrosfrön
  • 1 tsk bikarbonat
  • 6.5 tsk olivolja
  • 0.5 dl havregryn
  • 3.5 msk pumpafrön
  • 2 msk chiafrön
  • 1 tsk linfrö, bruna
  • 1 tsk linfrö, gula
  • 1 tsk flytande honung
  • 5 dl konserverade kikärtor
  • 3 msk kakaopulver
Kryddor/smaksättare
  • 3.5 tsk salt
  • 1 påse tacokrydda
  • 1.5 krm vaniljpulver
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 4 tsk sambal oelek
  • 2 msk färsk mynta
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 4 krm paprikapulver
  • 2 krm spiskummin
  • 2 krm malen curry
  • 1 tsk curry
  • 2 msk persilja
  • 1 tsk sweet chilisås
  • 2 st myntakvistar
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.1 kruka färsk oregano
  • 2 tsk pepparmix
  • 2 msk färsk koriander
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 11 st ägg
  • 500 g nötfärs
  • 400 g torskrygg
  • 600 g laxfilé
  • 50 g rökt skinka
  • 800 g kycklinglårfilé
  • 600 g högrevsburgare
Övrigt
  • 4 msk majonnäs
  • 2 msk ljus sirap
  • 4 st soltorkad tomat
  • 0.5 st lime zest
  • 15 g mörk choklad

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.