Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 26 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 68.5 gram

Fett: 72.1 gram

Protein: 78.4 gram

Energi: 1265.1 kcal

  • Måndag frukost 113 Kcal

    Mango- och jordgubbssmoothie

    Fräscht som frukost men fungerar också som mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 113 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 g mango
    • 1 st apelsin
    • 125 g frysta jordgubbar
    • 10 blad myntablad, färska
    • 3 dl vatten

    Gör så här

    • Skär mango i bitar. Skala och skär apelsin i bitar.
    • Lägg ner i en blender tillsammans med jordgubbar och myntablad.
    • Mixa och späd med vatten till en fin konsistens.
    • Häll upp på glas och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 g mango
    • 1 st apelsin
    • 125 g frysta jordgubbar
    • 10 blad myntablad, färska
    • 3 dl vatten

    Måndag lunch 496 Kcal

    Persikosallad med halloumiost

    En fräsch sallad med sötma från persikan och sälta från osten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 kruka krispsallad
    • 1.5 st persika
    • 0.3 st gurka
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 st myntakvist
    Dressing
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 0.3 msk salladskrydda

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att blanda ingredienser i en skål.
    • Lägg sallad i skålar. Skär persika i bitar och skiva gurkan. Lägg på salladen.
    • Skär halloumin i bitar och stek i olivolja några minuter. Fördela osten över salladen och toppa med rostade hasselnötter. Häll på dressing och dekorera med myntakvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 kruka krispsallad
    • 1.5 st persika
    • 0.3 st gurka
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 st myntakvist
    Dressing
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 0.3 msk salladskrydda

    Måndag middag 607 Kcal

    Grekisk vegolasagne

    Grekiska smaker och lasagne går alltid hem, den här gången i en vegetarisk variant!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 607 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st torkade dadlar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 dl ajvar relish
    • 100 g bönlasagne
    • 150 g fetaost
    • 2 krm torkade franska örter
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl grädde
    • 6 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och riv vitlök. Skala och finhacka rödlök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar. Hacka dadlarna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök,  lök, grönsaker  i några minuter.
    • Tillsätt dadlar och strö på salt, peppar och torkad basilika.
    • Häll på krossade tomater och ajvar relish.  Låt  koka i 10 minuter.
    • Lägg lasagneplattor i en ugnsfast form och häll hälften av tomatsåsen över. Smula över fetaosten och strö på lite torkade örter.
    • Lägg på ett nytt lager lasagneplattor och häll på resten av tomatsåsen. Skiva mozzarella och lägg över.
    • Lägg på ett lager lasagneplattor och ringla över grädde.
    • Smula över mer fetaost. Skiva tomater och lägg över och strö på lite torkade örter, salt och peppar.
    • Gratinera i ugnen i 25 minuter.
    • Dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st torkade dadlar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 dl ajvar relish
    • 100 g bönlasagne
    • 150 g fetaost
    • 2 krm torkade franska örter
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl grädde
    • 6 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan
  • Tisdag frukost 355 Kcal

    Chiafrögröt med hallon och mandelmjölk

    Mättande och god frukost som du kan förbereda kvällen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1 tsk linfrö, bruna
    • 1 tsk linfrö, gula
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 krm salt
    • 10 st hallon
    Topping
    • 0.5 msk pumpafrön
    • 0.5 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser förutom hallonen.
    • Låt stå i kylen 1 timme eller över natten.
    • Lägg hallon i en skål och lägg på chiafrögröten.
    • Toppa med frön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1 tsk linfrö, bruna
    • 1 tsk linfrö, gula
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 krm salt
    • 10 st hallon
    Topping
    • 0.5 msk pumpafrön
    • 0.5 msk solrosfrön

    Tisdag lunch 607 Kcal

    Grekisk vegolasagne

    Grekiska smaker och lasagne går alltid hem, den här gången i en vegetarisk variant!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 607 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st torkade dadlar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 dl ajvar relish
    • 100 g bönlasagne
    • 150 g fetaost
    • 2 krm torkade franska örter
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl grädde
    • 6 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och riv vitlök. Skala och finhacka rödlök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar. Hacka dadlarna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök,  lök, grönsaker  i några minuter.
    • Tillsätt dadlar och strö på salt, peppar och torkad basilika.
    • Häll på krossade tomater och ajvar relish.  Låt  koka i 10 minuter.
    • Lägg lasagneplattor i en ugnsfast form och häll hälften av tomatsåsen över. Smula över fetaosten och strö på lite torkade örter.
    • Lägg på ett nytt lager lasagneplattor och häll på resten av tomatsåsen. Skiva mozzarella och lägg över.
    • Lägg på ett lager lasagneplattor och ringla över grädde.
    • Smula över mer fetaost. Skiva tomater och lägg över och strö på lite torkade örter, salt och peppar.
    • Gratinera i ugnen i 25 minuter.
    • Dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st torkade dadlar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 dl ajvar relish
    • 100 g bönlasagne
    • 150 g fetaost
    • 2 krm torkade franska örter
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl grädde
    • 6 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Tisdag middag 140 Kcal

    Grön soppa med räkor

    En god soppa med blomkål, spenat och broccoli toppat med räkor, enkel och lättlagat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 140 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g broccoli
    • 150 g blomkål
    • 1 tsk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 100 g spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g handskalade räkor
    • 50 g broccoli
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlök.
    • Skär broccoli och blomkål i buketter. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Lägg ner broccoli och blomkål och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Mixa soppan slät tillsammans med färsk spenat. S
    • maka av med salt och peppar.
    • Häll upp i skålar och toppa med räkor, lite råa broccolibuketter och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g broccoli
    • 150 g blomkål
    • 1 tsk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 100 g spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g handskalade räkor
    • 50 g broccoli
    • 1 kvist färsk persilja
  • Onsdag frukost 113 Kcal

    Mango- och jordgubbssmoothie

    Fräscht som frukost men fungerar också som mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 113 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 g mango
    • 1 st apelsin
    • 125 g frysta jordgubbar
    • 10 blad myntablad, färska
    • 3 dl vatten

    Gör så här

    • Skär mango i bitar. Skala och skär apelsin i bitar.
    • Lägg ner i en blender tillsammans med jordgubbar och myntablad.
    • Mixa och späd med vatten till en fin konsistens.
    • Häll upp på glas och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 g mango
    • 1 st apelsin
    • 125 g frysta jordgubbar
    • 10 blad myntablad, färska
    • 3 dl vatten

    Onsdag lunch 496 Kcal

    Persikosallad med halloumiost

    En fräsch sallad med sötma från persikan och sälta från osten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 kruka krispsallad
    • 1.5 st persika
    • 0.3 st gurka
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 st myntakvist
    Dressing
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 0.3 msk salladskrydda

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att blanda ingredienser i en skål.
    • Lägg sallad i skålar. Skär persika i bitar och skiva gurkan. Lägg på salladen.
    • Skär halloumin i bitar och stek i olivolja några minuter. Fördela osten över salladen och toppa med rostade hasselnötter. Häll på dressing och dekorera med myntakvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 kruka krispsallad
    • 1.5 st persika
    • 0.3 st gurka
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 st myntakvist
    Dressing
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 0.3 msk salladskrydda

    Onsdag middag 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök
  • Torsdag frukost 296 Kcal

    Champinjonomelett med rödlök

    Den enkla och goda kombinationen som aldrig slår fel!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 2 tsk smör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en bunke.
    • Skiva champinjoner och rödlök tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 tsk smör och bryn champinjoner och rödlök någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg hälften av svampen och rödlöken på ett fat.
    • Lägg 1 tsk smör i stekpannan och häll ner äggsmeten och grädda omeletten på svag värme i några minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg över de resterande champinjonerna och rödlöken.
    • Dekorera med timjan och servera med alfa-alfagroddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 2 tsk smör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl alfalfagroddar

    Torsdag lunch 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Torsdag middag 685 Kcal

    Hamburgare med hummus

    Spännande hamburgare med rostade kikärtor och hummus!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Hummus
    • 2 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 dl olivolja
    • 0.5 tsk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk persilja
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Rosta kikärtor i ugn med paprikakrydda och olivolja 15 min. Ta ut ur ugn och låt rinna av på papper.
    • Skär loss bladen på hjärtsalladen. Skär selleri i stavar. Skala och skär morot i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn burgarna ett par min på varje sida. Krydda med paprikakrydda, spiskummin, curry, salt och peppar.
    • Låt kikärtorna rinna av i durkslag.  Mixa kikärtor i mixer eller med stavmixer. Skala och riv vitlök. Tillsätt olivolja, vitlök, curry, salt och peppar.
    • Lägg hamburgare på ett fat tillsammans med hummus och grönsaker. Dekorera med hackad persilja, ugnsrostade kikärtor och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Hummus
    • 2 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 dl olivolja
    • 0.5 tsk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk persilja
    • 2 st citronklyfta
  • Fredag frukost 355 Kcal

    Chiafrögröt med hallon och mandelmjölk

    Mättande och god frukost som du kan förbereda kvällen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1 tsk linfrö, bruna
    • 1 tsk linfrö, gula
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 krm salt
    • 10 st hallon
    Topping
    • 0.5 msk pumpafrön
    • 0.5 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser förutom hallonen.
    • Låt stå i kylen 1 timme eller över natten.
    • Lägg hallon i en skål och lägg på chiafrögröten.
    • Toppa med frön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1 tsk linfrö, bruna
    • 1 tsk linfrö, gula
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 krm salt
    • 10 st hallon
    Topping
    • 0.5 msk pumpafrön
    • 0.5 msk solrosfrön

    Fredag lunch 607 Kcal

    Grekisk vegolasagne

    Grekiska smaker och lasagne går alltid hem, den här gången i en vegetarisk variant!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 607 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st torkade dadlar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 dl ajvar relish
    • 100 g bönlasagne
    • 150 g fetaost
    • 2 krm torkade franska örter
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl grädde
    • 6 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och riv vitlök. Skala och finhacka rödlök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar. Hacka dadlarna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök,  lök, grönsaker  i några minuter.
    • Tillsätt dadlar och strö på salt, peppar och torkad basilika.
    • Häll på krossade tomater och ajvar relish.  Låt  koka i 10 minuter.
    • Lägg lasagneplattor i en ugnsfast form och häll hälften av tomatsåsen över. Smula över fetaosten och strö på lite torkade örter.
    • Lägg på ett nytt lager lasagneplattor och häll på resten av tomatsåsen. Skiva mozzarella och lägg över.
    • Lägg på ett lager lasagneplattor och ringla över grädde.
    • Smula över mer fetaost. Skiva tomater och lägg över och strö på lite torkade örter, salt och peppar.
    • Gratinera i ugnen i 25 minuter.
    • Dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st torkade dadlar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 dl ajvar relish
    • 100 g bönlasagne
    • 150 g fetaost
    • 2 krm torkade franska örter
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl grädde
    • 6 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Fredag middag 656 Kcal

    Lax med mangosallad och limecréme

    Denna lax med mangosallad passar alldeles utmärkt till en härlig lunch ute i solen. Servera laxen med en fräsch limecréme till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 656 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 krm salt
    • 50 g fetaost
    • 2 tsk pepparmix
    Mangosallad
    • 150 g mango (fryst)
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st röd chili
    • 5 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander
    • 2 dl broccoli
    • 1 st avokado
    • 100 g sockerärtor
    Limecréme
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st lime zest
    • 0.5 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg laxfilén på en bakplåtsklädd plåt och strö på salt.
    • Smula över fetaost.
    • Mortla peppar och strö över.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min.
    • Tina mango och lägg i en skål.
    • Blanda ner ingefära, vitlök, rödlök, salladslök, chili och pressa lime över.
    • Strö på salt och peppar och lägg i koriander.
    • Blanda i broccoli och skär avokado och sockerärtor i bitar och blanda ner.
    • Riv skalet från en halv lime fint. Rör ihop med övriga ingredienserna till en sås.
    • Servera laxen med tillbehören.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 krm salt
    • 50 g fetaost
    • 2 tsk pepparmix
    Mangosallad
    • 150 g mango (fryst)
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st röd chili
    • 5 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk färsk koriander
    • 2 dl broccoli
    • 1 st avokado
    • 100 g sockerärtor
    Limecréme
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st lime zest
    • 0.5 tsk flytande honung
  • Lördag frukost 84 Kcal

    Yoghurt med hallon

    Hallon och yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 84 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
    • 1 dl hallon

    Lördag lunch 685 Kcal

    Hamburgare med hummus

    Spännande hamburgare med rostade kikärtor och hummus!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Hummus
    • 2 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 dl olivolja
    • 0.5 tsk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk persilja
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Rosta kikärtor i ugn med paprikakrydda och olivolja 15 min. Ta ut ur ugn och låt rinna av på papper.
    • Skär loss bladen på hjärtsalladen. Skär selleri i stavar. Skala och skär morot i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn burgarna ett par min på varje sida. Krydda med paprikakrydda, spiskummin, curry, salt och peppar.
    • Låt kikärtorna rinna av i durkslag.  Mixa kikärtor i mixer eller med stavmixer. Skala och riv vitlök. Tillsätt olivolja, vitlök, curry, salt och peppar.
    • Lägg hamburgare på ett fat tillsammans med hummus och grönsaker. Dekorera med hackad persilja, ugnsrostade kikärtor och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Hummus
    • 2 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 dl olivolja
    • 0.5 tsk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk persilja
    • 2 st citronklyfta

    Lördag middag 662 Kcal

    Kalkonschnitzel med bearnaisesås

    En lyxig schnitzel som är gjort på magert kalkonkött. En perfekt bjudrätt till helgen eller när du vill ha något litet extra.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 662 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kalkonfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 1 dl mjöl av bovete
    • 8 g smör
    • 1 st citron
    • 3 msk bearnaisesås
    • 2 dl blandsallad
    • 2 styck tomat

    Gör så här

    • Dela kalkonfiléerna om de är tjocka och skiva dem på längden till tunna skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ett ägg i en skål.
    • Häll upp ströbröd och mjöl på varsin tallrik.
    • Doppa kalkonfiléerna i mjölet, sedan i ägg och sist i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kalkonschnitzlarna 2-3 minuter på bägge sidor på medelvärme.
    • Pressa över citronsaft och servera med bearnaisesås, salladsblad och tomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kalkonfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 1 dl mjöl av bovete
    • 8 g smör
    • 1 st citron
    • 3 msk bearnaisesås
    • 2 dl blandsallad
    • 2 styck tomat

    Lördag dessert 357 Kcal

    Mango och hallon sorbet med chokladmousse

    En trevlig sorbetglass med topping av chokladmousse, passar utmärkt till en varm sommardag när man vill ha något uppfriskande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 59 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Hallonsorbet
    • 200 gram hallon (frysta)
    • 1 st banan
    • 0.25 dl kokosgrädde
    Mangosorbet
    • 125 g mango (fryst)
    • 1 dl färskpressad apelsinjuice
    • 0.5 st lime
    Chokladmousse
    • 3 st torkade dadlar
    • 1 msk kakaopulver
    • 0.5 st avokado
    • 1 st fryst banan

    Gör så här

    • Kör de olika lagren separat i en matberedare.
    • Lägg först ett lager hallonmousse i botten på ett glas och sedan mangosorbet och sist chokladmoussen.
    • Toppa med färska bär.

    Ingredienser

    2 portioner

    Hallonsorbet
    • 200 gram hallon (frysta)
    • 1 st banan
    • 0.25 dl kokosgrädde
    Mangosorbet
    • 125 g mango (fryst)
    • 1 dl färskpressad apelsinjuice
    • 0.5 st lime
    Chokladmousse
    • 3 st torkade dadlar
    • 1 msk kakaopulver
    • 0.5 st avokado
    • 1 st fryst banan
  • Söndag frukost 252 Kcal

    Bananpannkakor med melon och ananas

    Till bananpannkakorna väljer du en riktigt mogen banan. Det ger både bra konsistens och mycket smak.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 3 st ägg
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 70 g vattenmelon
    • 70 g melon Piel de sapo
    • 70 g färsk ananas
    • 2 st myntakvistar

    Gör så här

    • Mosa banan i en skål.
    • Knäck i ägg och vispa ihop.
    • Tillsätt vaniljpulver och blanda till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Häll ut smet till små pannkakor i pannan.
    • Stek på medelvärme cirka 1–2 minuter per sida eller tills de fått en fin färg och går att vända lätt.
    • Tärna melon och ananas.
    • Lägg upp pannkakor på tallrikar.
    • Toppa med melon och ananas.
    • Dekorera med myntakvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 3 st ägg
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 70 g vattenmelon
    • 70 g melon Piel de sapo
    • 70 g färsk ananas
    • 2 st myntakvistar

    Söndag lunch 140 Kcal

    Grön soppa med räkor

    En god soppa med blomkål, spenat och broccoli toppat med räkor, enkel och lättlagat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 140 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g broccoli
    • 150 g blomkål
    • 1 tsk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 100 g spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g handskalade räkor
    • 50 g broccoli
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlök.
    • Skär broccoli och blomkål i buketter. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Lägg ner broccoli och blomkål och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Mixa soppan slät tillsammans med färsk spenat. S
    • maka av med salt och peppar.
    • Häll upp i skålar och toppa med räkor, lite råa broccolibuketter och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g broccoli
    • 150 g blomkål
    • 1 tsk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 100 g spenat
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g handskalade räkor
    • 50 g broccoli
    • 1 kvist färsk persilja

    Söndag middag 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök
Frukt/grönt
  • 250 g mango
  • 2 st apelsin
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 2 kruka krispsallad
  • 3 st persika
  • 0.6 st gurka
  • 7 klyfta vitlök
  • 2 st rödlök
  • 1.5 st aubergine
  • 1.5 st röd paprika
  • 1.5 st gul paprika
  • 18 st cocktailtomat
  • 21 st hallon
  • 1 st gul lök
  • 402 g broccoli
  • 300 g blomkål
  • 200 g spenat
  • 600 g frysta wokgrönsaker
  • 0.75 st vitkål
  • 3.5 st lime
  • 4 st salladslök
  • 5 st champinjoner
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 2 st hjärtsallad
  • 2 st selleristjälk
  • 2 st morot
  • 4 st citronklyfta
  • 275 g mango (fryst)
  • 1 tsk riven ingefära
  • 0.25 st röd chili
  • 5 tsk limesaft
  • 1.5 st avokado
  • 100 g sockerärtor
  • 1 st citron
  • 2 dl blandsallad
  • 2 styck tomat
  • 200 gram hallon (frysta)
  • 2 st banan
  • 70 g vattenmelon
  • 70 g melon Piel de sapo
  • 70 g färsk ananas
Kryddor/smaksättare
  • 20 blad myntablad, färska
  • 4 st myntakvist
  • 1 msk balsamico
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0.6 msk salladskrydda
  • 3 tsk torkad basilika
  • 3 dl ajvar relish
  • 6 krm torkade franska örter
  • 3.5 msk färsk timjan
  • 2 krm vaniljpulver
  • 2 krm salt
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 2 kvist färsk persilja
  • 3 förp pad thaisås
  • 4 krm paprikapulver
  • 2 krm spiskummin
  • 2 krm malen curry
  • 1 tsk curry
  • 2 msk persilja
  • 2 tsk pepparmix
  • 2 msk färsk koriander
  • 2 st myntakvistar
Mejeri
  • 200 g halloumi
  • 500 g fetaost
  • 375 g mozzarella
  • 3 dl grädde
  • 3 dl mandelmjölk
  • 11 tsk smör
  • 0.5 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl grekisk yoghurt med smak av jordgubb 0%
  • 1 st fryst banan
Torrvaror
  • 11.5 tsk olivolja
  • 100 g rostade hasselnötter
  • 2 tsk honung
  • 9 st torkade dadlar
  • 600 g krossade tomater
  • 300 g bönlasagne
  • 4 msk chiafrön
  • 2 tsk linfrö, bruna
  • 2 tsk linfrö, gula
  • 3 msk solrosfrön
  • 3 msk pumpafrön
  • 1.5 tsk flytande honung
  • 9 tsk rapsolja
  • 180 g jordnötter
  • 5 dl konserverade kikärtor
  • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 1 dl mjöl av bovete
  • 0.25 dl kokosgrädde
  • 1 msk kakaopulver
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g handskalade räkor
  • 2100 g kycklingfilé
  • 9 st ägg
  • 600 g högrevsburgare
  • 300 g laxfilé
  • 400 g kalkonfilé
Övrigt
  • 0.5 st lime zest
  • 3 msk bearnaisesås
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.