Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 25 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1808 Kcal

    • Frukost - 253 Kcal

      Yoghurt med Crunchy Keto Müsli och bär

    • Lunch - 411 Kcal

      Ugnsbakad lax med örter

    • Middag - 926 Kcal

      Asian Pokébowl

    • Mellanmål

    • Dessert - 218 Kcal

      Crunchy Keto Müsli

  • Tisdag - 1019 Kcal

    • Frukost - 408 Kcal

      Omelettrulle med mozzarella och salami

    • Lunch - 411 Kcal

      Ugnsbakad lax med örter

    • Middag - 200 Kcal

      Krämig spenatsoppa med palsternacka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1331 Kcal

    • Frukost - 253 Kcal

      Yoghurt med Crunchy Keto Müsli och bär

    • Lunch - 200 Kcal

      Krämig spenatsoppa med palsternacka

    • Middag - 879 Kcal

      Kåldolmar med blomkålsmos

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1455 Kcal

    • Frukost - 232 Kcal

      Kokt ägg med kaviar

    • Lunch - 879 Kcal

      Kåldolmar med blomkålsmos

    • Middag - 344 Kcal

      Varm sallad med boursinost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1060 Kcal

    • Frukost - 239 Kcal

      Asiatisk grön drink

    • Lunch - 344 Kcal

      Varm sallad med boursinost

    • Middag - 477 Kcal

      Tacowrap

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1708 Kcal

    • Frukost - 328 Kcal

      Bananplättar med apelsin och kiwi

    • Lunch - 477 Kcal

      Tacowrap

    • Middag - 569 Kcal

      Kycklinggryta med grön pesto och grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert - 335 Kcal

      Kladdkakemuffins

  • Söndag - 1378 Kcal

    • Frukost - 253 Kcal

      Yoghurt med Crunchy Keto Müsli och bär

    • Lunch - 569 Kcal

      Kycklinggryta med grön pesto och grönsaker

    • Middag - 557 Kcal

      Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 66.8 gram

Fett: 91.7 gram

Protein: 73.5 gram

Energi: 1394.2 kcal

  • Måndag frukost 253 Kcal

    Yoghurt med Crunchy Keto Müsli och bär

    Starta dagen med en god frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och färska bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Måndag lunch 411 Kcal

    Ugnsbakad lax med örter

    En trevlig snabblagad laxrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 411 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 50 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g sparris
    • 25 g sockerärtor
    • 0.5 st purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk gräslök
    • 4 tsk dill
    • 5 st rädisor
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxen i en ugnsfast form.
    • Bred på Philadelphia och krydda med salt och peppar.
    • Ställ in laxen i ugnen i ca: 20 minuter.
    • Skär sparrisen i mindre bitar, hoppa över den träiga delen på sparrisen.
    • Skär spetskål, sockerärtor och purjolök i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek någon minut.
    • Toppa med hackade färska örter.
    • Lägg upp lax och grönsaker på en tallrik.
    • Skiva rädisor och lägg på tallriken tillsammans med granatäpple.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 50 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g sparris
    • 25 g sockerärtor
    • 0.5 st purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk gräslök
    • 4 tsk dill
    • 5 st rädisor
    • 0.25 st granatäpple

    Måndag middag 926 Kcal

    Asian Pokébowl

    En bowl med asiatiska smaker, massor av härliga grönsaker, färsk mango och en chilimajonnäs till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 92 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 926 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl svart ris (kokt)
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st mango
    • 5 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g salmalax
    • 10 g cashewnötter
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 0.2 msk stark chilisås
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk srirachasås

    Gör så här

    • Lägg ris i en skål. Skär halva gurkan och halva moroten i skivor eller strimlor.
    • Skär avokado och mango i skivor.
    • Strimla sockerärtor och rödlök.
    • Skär laxen i tunna skivor.
    • Lägg upp alla grönsaker, mango och lax i skålen.
    • Skär den resterande delen av gurka och morot i mindre tärningar.
    • Strimla salladslök, hacka chili och blanda ner med alla ingredienser till marinaden.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna runt om.
    • Toppa skålen med nötter och dekorera med en limeklyfta.
    • Blanda ihop chilmajonnäsen och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl svart ris (kokt)
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st mango
    • 5 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g salmalax
    • 10 g cashewnötter
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 0.2 msk stark chilisås
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk srirachasås

    Måndag dessert 218 Kcal

    Crunchy Keto Müsli

    Här är ett recept på en god och knaprig ketomüsli. Gör 15 portioner och förvara i en glasburk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 100 g paranötter
    • 100 g skållad mandel
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    • 1 msk agavesirap

    Gör så här

    • Hacka nötter grovt. Rosta nötter och frön i en stekpanna och ringla ½ msk agavesirap över.
    • Lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Rosta mandelmjöl i en torr stekpanna och lägg i alla kryddor.
    • Tillsätt rapsolja och resten av  agavesirapen och låt rosta på låg värme i 10 minuter eller tills det fått färg.
    • Blanda om allt på plåten.
    • Låt det svalna och lägg i en försluten burk.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 100 g paranötter
    • 100 g skållad mandel
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    • 1 msk agavesirap
  • Tisdag frukost 408 Kcal

    Omelettrulle med mozzarella och salami

    Omelettrulle fylld med mozarella och salami - toppa med färsk persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 408 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g mozarella
    • 2 st skiva salami
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt stelna någon minut, lägg på ost och salami.
    • Låt omeletten stelna.
    • Lägg upp omeletten på en skärbräda och rulla ihop till en rulle.
    • Skär i skivor och toppa med färsk persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g mozarella
    • 2 st skiva salami
    • 1 kvist färsk persilja

    Tisdag lunch 411 Kcal

    Ugnsbakad lax med örter

    En trevlig snabblagad laxrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 411 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 50 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g sparris
    • 25 g sockerärtor
    • 0.5 st purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk gräslök
    • 4 tsk dill
    • 5 st rädisor
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxen i en ugnsfast form.
    • Bred på Philadelphia och krydda med salt och peppar.
    • Ställ in laxen i ugnen i ca: 20 minuter.
    • Skär sparrisen i mindre bitar, hoppa över den träiga delen på sparrisen.
    • Skär spetskål, sockerärtor och purjolök i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek någon minut.
    • Toppa med hackade färska örter.
    • Lägg upp lax och grönsaker på en tallrik.
    • Skiva rädisor och lägg på tallriken tillsammans med granatäpple.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 50 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g sparris
    • 25 g sockerärtor
    • 0.5 st purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk gräslök
    • 4 tsk dill
    • 5 st rädisor
    • 0.25 st granatäpple

    Tisdag middag 200 Kcal

    Krämig spenatsoppa med palsternacka

    En härlig spenatsoppa som är god att toppa med syrligt äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g spenat
    • 500 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk grädde
    • 2.5 krm muskot
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Skala och skär palsternacka i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök samt vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner palsternacka, lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt spenaten och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärningen och låt sjuda i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt grädde och malen muskot.
    • Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp på skålar och toppa med hackat äpple.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g spenat
    • 500 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk grädde
    • 2.5 krm muskot
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 st äpple
  • Onsdag frukost 253 Kcal

    Yoghurt med Crunchy Keto Müsli och bär

    Starta dagen med en god frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och färska bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Onsdag lunch 200 Kcal

    Krämig spenatsoppa med palsternacka

    En härlig spenatsoppa som är god att toppa med syrligt äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g spenat
    • 500 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk grädde
    • 2.5 krm muskot
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Skala och skär palsternacka i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök samt vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner palsternacka, lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt spenaten och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärningen och låt sjuda i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt grädde och malen muskot.
    • Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp på skålar och toppa med hackat äpple.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g spenat
    • 500 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk grädde
    • 2.5 krm muskot
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 st äpple

    Onsdag middag 879 Kcal

    Kåldolmar med blomkålsmos

    Ett recept för dig som gillar kåldolmar. Hemmagjorda kåldolmar som serveras tillsammans med en blomkålsmos, sås och lingonsylt. Laga en större portion och ha med till matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 879 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g vitkål
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 krm kryddpeppar
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk smör
    • 0.15 dl mörk sirap
    Sky/sås
    • 0.5 dl skyr
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och vitpeppar
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 msk lingonsylt
    • 2 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg ner vitkålsbladen i 5 minuter.
    • Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
    • Riv blomkålen till ett ris.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn blomkål och lök några minuter.
    • Låt svalna.
    • Lägg färsen i en skål med salt och peppar.
    • Blanda ner riset, kryddpeppar, ägg, grädde och mjölk.
    • Forma till avlånga järpar och linda in i vitkålsbladen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kåldolmarna runt om några minuter.
    • Lägg på en ugnsfast liten form.
    • Ringla över sirap och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Gör under tiden blomkålsmoset genom att koka upp blomkålsbuketter i lättsaltat vatten tills den är mjuk.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Mixa till en jämn smet och häll tillbaka i kastrullen.
    • Tillsätt grädde, salt och peppar och låt allt bli varmt.
    • Ta ut formen och ta bort kåldolmarna.
    • Vispa ut formen med lite vatten och sila ner i en kastrull.
    • Tillsätt grädde och lite ketjap manis och låt koka ihop till en sås.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera kåldolmarna med sås, blomkålsmos och lingonsylt.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g vitkål
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 krm kryddpeppar
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk smör
    • 0.15 dl mörk sirap
    Sky/sås
    • 0.5 dl skyr
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och vitpeppar
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 msk lingonsylt
    • 2 msk bladpersilja
  • Torsdag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Torsdag lunch 879 Kcal

    Kåldolmar med blomkålsmos

    Ett recept för dig som gillar kåldolmar. Hemmagjorda kåldolmar som serveras tillsammans med en blomkålsmos, sås och lingonsylt. Laga en större portion och ha med till matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 879 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g vitkål
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 krm kryddpeppar
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk smör
    • 0.15 dl mörk sirap
    Sky/sås
    • 0.5 dl skyr
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och vitpeppar
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 msk lingonsylt
    • 2 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg ner vitkålsbladen i 5 minuter.
    • Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
    • Riv blomkålen till ett ris.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn blomkål och lök några minuter.
    • Låt svalna.
    • Lägg färsen i en skål med salt och peppar.
    • Blanda ner riset, kryddpeppar, ägg, grädde och mjölk.
    • Forma till avlånga järpar och linda in i vitkålsbladen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kåldolmarna runt om några minuter.
    • Lägg på en ugnsfast liten form.
    • Ringla över sirap och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Gör under tiden blomkålsmoset genom att koka upp blomkålsbuketter i lättsaltat vatten tills den är mjuk.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Mixa till en jämn smet och häll tillbaka i kastrullen.
    • Tillsätt grädde, salt och peppar och låt allt bli varmt.
    • Ta ut formen och ta bort kåldolmarna.
    • Vispa ut formen med lite vatten och sila ner i en kastrull.
    • Tillsätt grädde och lite ketjap manis och låt koka ihop till en sås.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera kåldolmarna med sås, blomkålsmos och lingonsylt.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g vitkål
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 krm kryddpeppar
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk smör
    • 0.15 dl mörk sirap
    Sky/sås
    • 0.5 dl skyr
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och vitpeppar
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 3 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 msk lingonsylt
    • 2 msk bladpersilja

    Torsdag middag 344 Kcal

    Varm sallad med boursinost

    En härligt välkomponerad sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 344 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st broccolistånd
    • 125 g sparris
    • 125 g haricots verts
    • 125 g sockerärtor
    • 0.25 st zucchini
    • 1 st salladslök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g spenat
    • 60 g Boursin färskost
    • 10 st pekannötter
    • 1 tsk honung
    • 1 msk oregano
    Topping
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.25 st citron
    • 0.3 kruka timjan

    Gör så här

    • Dela broccoli i mindre buketter.
    • Skölj och dela sparris, haricot verts, sockerärtor och zucchini i bitar.
    • Skala och hacka salladslök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp alla grönsaker i cirka 5 min.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Lägg upp spenat på tallrikar och lägg på de varma grönsakerna.
    • Fördela ost över.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta pekannötter med honung, salt och oregano.
    • Lägg på salladen.
    • Kärna ur granatäpplet och strö över kärnorna på salladen.
    • Riv skalet från citronen.
    • Filéea citronen i klyftor och lägg på över salladen.
    • Dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st broccolistånd
    • 125 g sparris
    • 125 g haricots verts
    • 125 g sockerärtor
    • 0.25 st zucchini
    • 1 st salladslök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g spenat
    • 60 g Boursin färskost
    • 10 st pekannötter
    • 1 tsk honung
    • 1 msk oregano
    Topping
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.25 st citron
    • 0.3 kruka timjan
  • Fredag frukost 239 Kcal

    Asiatisk grön drink

    Den gröna smoothien ger ett enormt tillskott på klorofyll, vitaminer, mineraler, enzymer och antioxidanter som i sin tur kan få stora effekter på din hälsa! En liter grön smoothie om dagen minskar också suget efter processad, onaturlig och onyttig mat. Drick och njut!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 msk basilika
    • 0.5 st lime
    • 100 g bladspenat
    • 50 g mango (fryst)
    • 0.25 st gurka
    • 1 tsk ingefära
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 150 g vatten

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en blender.
    • Pressa i lime.
    • Mixa till en jämn smoothie.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 msk basilika
    • 0.5 st lime
    • 100 g bladspenat
    • 50 g mango (fryst)
    • 0.25 st gurka
    • 1 tsk ingefära
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 150 g vatten

    Fredag lunch 344 Kcal

    Varm sallad med boursinost

    En härligt välkomponerad sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 344 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st broccolistånd
    • 125 g sparris
    • 125 g haricots verts
    • 125 g sockerärtor
    • 0.25 st zucchini
    • 1 st salladslök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g spenat
    • 60 g Boursin färskost
    • 10 st pekannötter
    • 1 tsk honung
    • 1 msk oregano
    Topping
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.25 st citron
    • 0.3 kruka timjan

    Gör så här

    • Dela broccoli i mindre buketter.
    • Skölj och dela sparris, haricot verts, sockerärtor och zucchini i bitar.
    • Skala och hacka salladslök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp alla grönsaker i cirka 5 min.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Lägg upp spenat på tallrikar och lägg på de varma grönsakerna.
    • Fördela ost över.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta pekannötter med honung, salt och oregano.
    • Lägg på salladen.
    • Kärna ur granatäpplet och strö över kärnorna på salladen.
    • Riv skalet från citronen.
    • Filéea citronen i klyftor och lägg på över salladen.
    • Dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st broccolistånd
    • 125 g sparris
    • 125 g haricots verts
    • 125 g sockerärtor
    • 0.25 st zucchini
    • 1 st salladslök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g spenat
    • 60 g Boursin färskost
    • 10 st pekannötter
    • 1 tsk honung
    • 1 msk oregano
    Topping
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.25 st citron
    • 0.3 kruka timjan

    Fredag middag 477 Kcal

    Tacowrap

    Går också att göra utan bröd och äta som en tacosallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 1 st spetspaprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 2 bröd low carb tortilla
    • 0.5 dl riven ost
    Tillbehör
    • 2 msk tacosås
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Riv vitlöken och skiva paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttfärs tillsammans med vitlök.
    • Tillsätt tacokrydda, salt och peppar.
    • Lägg salladsblad och köttfärs i tortillabrödet.
    • Lägg på rödlök, paprika, riven ost och toppa med gräddfil och tacosås.
    • Rulla ihop till en wrap.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 1 st spetspaprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 2 bröd low carb tortilla
    • 0.5 dl riven ost
    Tillbehör
    • 2 msk tacosås
    • 2 msk gräddfil
  • Lördag frukost 328 Kcal

    Bananplättar med apelsin och kiwi

    Goda bananplättar toppade med apelsinskivor, kiwi och en klick kesella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 328 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st kiwi
    • 2 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en stor bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med äggen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Servera med en klick kesella, kiwi och apelsinskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st kiwi
    • 2 msk kesella

    Lördag lunch 477 Kcal

    Tacowrap

    Går också att göra utan bröd och äta som en tacosallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 1 st spetspaprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 2 bröd low carb tortilla
    • 0.5 dl riven ost
    Tillbehör
    • 2 msk tacosås
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Riv vitlöken och skiva paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttfärs tillsammans med vitlök.
    • Tillsätt tacokrydda, salt och peppar.
    • Lägg salladsblad och köttfärs i tortillabrödet.
    • Lägg på rödlök, paprika, riven ost och toppa med gräddfil och tacosås.
    • Rulla ihop till en wrap.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 1 st spetspaprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 2 bröd low carb tortilla
    • 0.5 dl riven ost
    Tillbehör
    • 2 msk tacosås
    • 2 msk gräddfil

    Lördag middag 569 Kcal

    Kycklinggryta med grön pesto och grönsaker

    En trevlig kycklinggryta med smak av pesto. Dubbla receptet så har du en perfekt middag till helgens bjudning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 569 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk smör
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk grön pesto
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 dl grädde

    Gör så här

    • Skär kycklingfilén i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlök och skiva rödlök.
    • Skär paprika i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kyckling, vitlök och rödlök några minuter. Strö på örtagårdskrydda.
    • Häll på vatten, grädde och lägg ner buljongtärningen. Låt koka ihop och tillsätt pesto och paprika.
    • Låt puttra några minuter och lägg ner tomater och basilika.
    • Strö på lite basilika blad och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk smör
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk grön pesto
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 dl grädde

    Lördag dessert 335 Kcal

    Kladdkakemuffins

    En krämig kladdkakemuffins toppad med en avokadocréme. Även gott att toppa med färska hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl sukrin gold
    • 0.5 dl agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 4 msk kakaopulver
    • 1.5 dl rismjöl
    • 100 g smör
    Avokadocréme
    • 1.5 st avokado
    • 1 msk agavesirap
    • 3 msk kakaopulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa ihop ägg med sukrin och agavesirap.
    • Blanda ner de andra ingredienserna och vispa till en jämn smet.
    • Fördela i muffinsformar och sätt in i ugnen i ca: 15 minuter.
    • Låt svalna något.
    • Gör under tiden avokadocrémen genom att skala och gröpa ut avokado och lägg i en matberedare.
    • Blanda ner agavesirap, kakao och vaniljpulver och mixa till en jämn smet.
    • Lägg smeten i en sprits och fördela på muffinsarna.
    • Servera som de är eller med färska bär.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl sukrin gold
    • 0.5 dl agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 4 msk kakaopulver
    • 1.5 dl rismjöl
    • 100 g smör
    Avokadocréme
    • 1.5 st avokado
    • 1 msk agavesirap
    • 3 msk kakaopulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
  • Söndag frukost 253 Kcal

    Yoghurt med Crunchy Keto Müsli och bär

    Starta dagen med en god frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och färska bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Söndag lunch 569 Kcal

    Kycklinggryta med grön pesto och grönsaker

    En trevlig kycklinggryta med smak av pesto. Dubbla receptet så har du en perfekt middag till helgens bjudning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 569 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk smör
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk grön pesto
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 dl grädde

    Gör så här

    • Skär kycklingfilén i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlök och skiva rödlök.
    • Skär paprika i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kyckling, vitlök och rödlök några minuter. Strö på örtagårdskrydda.
    • Häll på vatten, grädde och lägg ner buljongtärningen. Låt koka ihop och tillsätt pesto och paprika.
    • Låt puttra några minuter och lägg ner tomater och basilika.
    • Strö på lite basilika blad och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk smör
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk grön pesto
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 dl grädde

    Söndag middag 557 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Gör en vardagsklassiker lyxigare genom att fylla falukorven med goda smaker och servera med ungsrostade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria
Mejeri
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 100 g philadelphia gräslök
  • 1 msk crème fraiche
  • 106.5 tsk smör
  • 60 g mozarella
  • 16 msk grädde
  • 1 dl mjölk
  • 120 g Boursin färskost
  • 1 dl riven ost
  • 4 msk gräddfil
  • 2 msk kesella
  • 125 g mozzarella
Frukt/grönt
  • 0.75 dl blåbär
  • 12 st hallon
  • 300 g sparris
  • 305 g sockerärtor
  • 1 st purjolök
  • 10 st rädisor
  • 1.5 st granatäpple
  • 0.75 st gurka
  • 1 st morot
  • 2 st avokado
  • 0.25 st mango
  • 2.75 st rödlök
  • 2.5 st salladslök
  • 0.5 st röd chili
  • 3 tsk ingefära
  • 1.5 st lime
  • 2 st palsternacka
  • 2 st gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 460 g spenat
  • 1 st äpple
  • 1000 g vitkål
  • 1.5 st blomkålshuvud
  • 1 st broccolistånd
  • 250 g haricots verts
  • 0.5 st zucchini
  • 0.5 st citron
  • 0.6 kruka timjan
  • 100 g bladspenat
  • 50 g mango (fryst)
  • 2 st spetspaprika
  • 8 st salladsblad
  • 0.5 st banan
  • 0.5 st apelsin
  • 1 st kiwi
  • 1 st gul paprika
  • 1 st röd paprika
  • 20 st cocktailtomat
  • 2 styck tomat
  • 1 st squash
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g laxfilé
  • 100 g salmalax
  • 11 st ägg
  • 2 st skiva salami
  • 1200 g nötfärs
  • 1 msk kaviar
  • 600 g kycklingfilé
  • 600 g falukorv med hög kötthalt
Torrvaror
  • 9 tsk olivolja
  • 1 dl svart ris (kokt)
  • 10 g cashewnötter
  • 3 tsk honung
  • 100 g paranötter
  • 100 g skållad mandel
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 0.5 dl linfrön
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk rapsolja
  • 2.5 msk agavesirap
  • 20 st pekannötter
  • 0.25 burk kokosmjölk
  • 1 dl sukrin gold
  • 7 msk kakaopulver
  • 1.5 dl rismjöl
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk gräslök
  • 8 tsk dill
  • 2 msk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.2 msk stark chilisås
  • 1 tsk srirachasås
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 2 krm salt
  • 1 kvist färsk persilja
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 5 krm muskot
  • 1 krm kryddpeppar
  • 2 msk ketjap manis
  • 4 msk bladpersilja
  • 2 msk oregano
  • 0.5 msk basilika
  • 1 påse tacokrydda
  • 1.4 tsk örtagårdskrydda
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 6 msk grön pesto
  • 4 msk färsk basilika
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 msk ajvar relish
Övrigt
  • 1 msk majonnäs
  • 0.3 dl mörk sirap
  • 1 dl skyr
  • 8 msk lingonsylt
  • 4 bröd low carb tortilla
  • 4 msk tacosås
  • 3 msk senap
  • 30 g svarta oliver kärnfria

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!