Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 25 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1037 Kcal

    • Frukost - 398 Kcal

      Gratinerade kesoplättar med ost och skinka

    • Lunch - 352 Kcal

      Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    • Middag - 287 Kcal

      Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1083 Kcal

    • Frukost - 218 Kcal

      Äppelgranola med yoghurt och bär

    • Lunch - 280 Kcal

      Grönsakswok med biff

    • Middag - 585 Kcal

      Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1204 Kcal

    • Frukost - 420 Kcal

      Äggröra med bacon och champinjoner

    • Lunch - 585 Kcal

      Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    • Middag - 200 Kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1028 Kcal

    • Frukost - 415 Kcal

      Keso med kiwi, nötter och frön

    • Lunch - 200 Kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    • Middag - 413 Kcal

      Enkel men god köttfärssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1374 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 863 Kcal

      Ugnsbakad falukorv med mozzarella och grönsaker

    • Middag - 510 Kcal

      Laxfilé med koriander crème

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1346 Kcal

    • Frukost - 363 Kcal

      Kesoplättar med röda bär

    • Lunch - 319 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Middag - 466 Kcal

      Lammytterfilé med chevregratäng

    • Mellanmål

    • Dessert - 199 Kcal

      Fruktsallad med vit choklad och rostade mandlar

  • Söndag - 1333 Kcal

    • Frukost - 359 Kcal

      Grov macka med groddar och grapefrukt

    • Lunch - 227 Kcal

       Öppen skaldjurspaj

    • Middag - 748 Kcal

      Färsspett med lavendelquinoa

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 46.7 gram

Fett: 77.3 gram

Protein: 85.7 gram

Energi: 1200.7 kcal

  • Måndag frukost 398 Kcal

    Gratinerade kesoplättar med ost och skinka

    En nyttig och hälsosam variant av en toast med ost och skinka! Byt ut skinkan mot vegetarisk skinka om du vill göra denna vegetarisk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 398 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 msk smör
    • 0.5 tsk dijonsenap
    • 2 skivor skinka
    • 2 skiva ost

    Gör så här

    • Lägg ägg, keso och fiberhusk i en matberedare och mixa.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och fördela smeten.
    • Grädda några minuter per sida på låg värme.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg en plätt på en ugnsplåt och bred på senap och lägg på skinka och ost.
    • Toppa med den andra plätten och gratinera i ugnen i ca 10 minuter eller värm snabbt i mikron.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 msk smör
    • 0.5 tsk dijonsenap
    • 2 skivor skinka
    • 2 skiva ost

    Måndag lunch 352 Kcal

    Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    En härlig wok med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna och dela dem något med en sax.
    • Skär laxen i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och sesamolja.
    • Lägg ner laxtärningarna tillsammans med vitlök och ingefära.
    • Låt steka någon minut och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Tillsätt sjögräsnudlar och sojabönor och låt allt bli varmt.
    • Strö på sesamfrön och toppa med mango och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Måndag middag 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad
  • Tisdag frukost 218 Kcal

    Äppelgranola med yoghurt och bär

    En portion med soyayoghurt eller havreyoghurt toppad med färska björnbär eller andra bär och lite knaprig granola.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl färska björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål och toppa med bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl färska björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Tisdag lunch 280 Kcal

    Grönsakswok med biff

    Wok med biff, går alldeles utmärkt att byta ut köttet mot räkor, kyckling eller fisk som bas i woken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skiva köttet tunt och lägg i en skål.
    • Blanda ner salt, peppar, sesamolja, sesamfrön, soja, chili, ingefära och vitlök.
    • Skala och skiva lök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en wok och lägg ner köttet och alla grönsaker.
    • Woka 2-3 minuter och servera med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander

    Tisdag middag 585 Kcal

    Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    En allt i ett rätt som sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda kycklingfiléerna med olja, örter, vitlök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg ut allt på en ugnsplåt.
    • Dela tomaterna och lägg runt om kycklingen.
    • Strö på salt och peppar på tomaterna och lite balsamico.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skiva mozzarellan och fördela på tomaterna.
    • Lägg på oliver och sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • Onsdag frukost 420 Kcal

    Äggröra med bacon och champinjoner

    Rör ihop en krämig äggröra med krispiga bacon och färska champinjoner till - toppa med granatäpplekärnor och groddar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 420 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva bacon
    • 0.25 dl granatäppelkärnor
    • 0.25 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Dela champinjonerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek bacon och champinjoner några minuter.
    • Lägg åt sidan.
    • Häll ner äggröran och vispa runt med en trägaffel.
    • Servera med granatäpplekärnor och groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva bacon
    • 0.25 dl granatäppelkärnor
    • 0.25 dl alfalfagroddar

    Onsdag lunch 585 Kcal

    Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    En allt i ett rätt som sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda kycklingfiléerna med olja, örter, vitlök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg ut allt på en ugnsplåt.
    • Dela tomaterna och lägg runt om kycklingen.
    • Strö på salt och peppar på tomaterna och lite balsamico.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skiva mozzarellan och fördela på tomaterna.
    • Lägg på oliver och sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Onsdag middag 200 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    Goda smakkombinationer till torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

    Gör så här

    • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
    • Skär squash i skivor.
    • Skär tomaterna och lägg i en skål.
    • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Salt och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
    • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
    • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
    • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
    • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
  • Torsdag frukost 415 Kcal

    Keso med kiwi, nötter och frön

    Stadigt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 415 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 st kiwi
    • 0.25 dl valnötter
    • 0.25 dl pumpafrön
    • 0.25 dl solrosfrön

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skala och skär kiwi i mindre bitar och lägg över.
    • Toppa med valnötter och frön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 st kiwi
    • 0.25 dl valnötter
    • 0.25 dl pumpafrön
    • 0.25 dl solrosfrön

    Torsdag lunch 200 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    Goda smakkombinationer till torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

    Gör så här

    • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
    • Skär squash i skivor.
    • Skär tomaterna och lägg i en skål.
    • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Salt och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
    • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
    • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
    • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
    • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

    Torsdag middag 413 Kcal

    Enkel men god köttfärssås

    Köttfärssås med zucchinipasta och massor med goda grönsaker i. En perfekt maträtt att ha till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 413 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Rör ner krossade tomater, sweet chilisås och tomatpuré och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
    • Gör spagetti av zucchini med hjälp av en spiralizer, eller hyvla den tunt med en potatisskalare.
    • Fördela zucchinin i två matlådor med lock.
    • Häll ner köttfärssåsen.
    • Vid servering: värm på rätten, lägg på tomater, strö över parmesan och garnera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
  • Fredag lunch 863 Kcal

    Ugnsbakad falukorv med mozzarella och grönsaker

    En perfekt vardagsrätt till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 75 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 863 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g falukorv med hög kötthalt
    • 200 g mozzarella
    • 3 msk sötstark senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 2 tsk torkade örter
    Grönsaker
    • 1 st rödlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g mini paprika
    • 150 g fetaost
    • 3 msk grön pesto
    • 100 g gröna oliver
    • 1 kruka timjan

    Gör så här

    • Lägg korven på en plåt och skär snitt nästan ned i botten.
    • Fyll varannan skåra med mozzarella och sötstark senap och varannan skåra med ajvar.
    • Skär squash och och rödlök i lagom stora bitar och lägg runt om korven på plåten.
    • Salta och peppra samt ringla över balsamicon och olivoljan på grönsakerna.
    • Skär mini paprikan i halvor och kärna ut dem.
    • Fyll paprikorna med smulad fetaost och grönpesto.
    • Lägg paprikorna på plåten runt om korven.
    • Krydda både korv och grönsaker med örtkrydda.
    • Sätt in plåten med korven, grönsakerna och paprikan i ugnen på 200 grader i 25 min.
    • Garnera med gröna oliverna och färsk timjan.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g falukorv med hög kötthalt
    • 200 g mozzarella
    • 3 msk sötstark senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 2 tsk torkade örter
    Grönsaker
    • 1 st rödlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g mini paprika
    • 150 g fetaost
    • 3 msk grön pesto
    • 100 g gröna oliver
    • 1 kruka timjan

    Fredag middag 510 Kcal

    Laxfilé med koriander crème

    En härlig laxfilé med koriander créme - perfekt lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 510 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 citronpeppar
    • 2 st fänkål
    • 1 st orange paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Korianderkräm
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 4 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Garnering
    • 4 st limeskiva

    Gör så här

    • Börja med koriandercrèmen.
    • Blanda crème fraiche, ingefära och chili i en skål.
    • Finhacka koriandern och blanda ner tillsam­mans med limesaften.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär laxen i fyra bitar och krydda dem med citronpeppar.
    • Dela fänkålen, skär bort stocken i mitten, och skiva resten samt paprikan.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn laxfiléerna i cirka 4 minuter per sida, eller tills de är genomstekta.
    • Lägg upp filéerna på ett serveringsfat.
    • Woka fänkål och paprika i den heta pannan i någon minut.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Hacka koriandern och rör ner den i pannan med grönsakerna.
    • Servera laxen,grönsakerna och koriander­crèmen.
    • Garnera med limeklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 citronpeppar
    • 2 st fänkål
    • 1 st orange paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Korianderkräm
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 4 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Garnering
    • 4 st limeskiva
  • Lördag frukost 363 Kcal

    Kesoplättar med röda bär

    Kesoplättar blandar du snabbt ihop med några få ingredienser, och toppa med bland annat färska hallon och jordgubbar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Smet
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1.5 tsk smör
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl jordgubbar
    • 1 dl keso, 4%
    • 1 klase vinbär

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser till smeten i en matberedare och mixa ihop till en jämn smet.
    • Låt stå och svälla i några minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten till fyra plättar.
    • Grädda i några minuter per sida.
    • Varva plättar, hallon, jordgubbar och keso i en burk med lock.
    • Toppa med röda vinbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    Smet
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1.5 tsk smör
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl jordgubbar
    • 1 dl keso, 4%
    • 1 klase vinbär

    Lördag lunch 319 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    En fräsch och snabblagad rätt med goda grönsaker och haloumiost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Skala moroten och löken.
    • Skär halloumin i tärningar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på salt och peppar.
    • Lägg basilika på en tallrik och lägg på grönsakswoken.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika

    Lördag middag 466 Kcal

    Lammytterfilé med chevregratäng

    En gratäng går alltid hem - testa att laga en chevregratäng tillsammans med lammytterfilé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 58 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 466 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Gratäng

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smörj en ugnsfast form med olivolja. 
    • Skala och skiva rödbetorna och placera i formen. 
    • Mosa chèvreosten med en gaffel och blanda med crème fraiche, grädde och honung. 
    • Smaka av med salt och peppar och fördela röran över rödbetorna. 
    • Gratinera i ugn i ca 30 minuter. 

     

    Lamm

    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn köttet med örterna tills det fått fin färg runtom. 
    • Krydda med salt och peppar. 
    • Lägg köttet i en ugnsfast form och låt eftersteka i ugnen i 10–15 minuter. 
    • Servera med en fräsch sallad

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag dessert 199 Kcal

    Fruktsallad med vit choklad och rostade mandlar

    Somrig fräsch efterrätt att bjuda sina vänner på - serveras med vitchoklad och mandeltopping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st mango
    • 4 st nektarin
    • 8 st jordgubbe färsk
    • 2 msk flädersaft
    • 1 st lime
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1 dl mandelspån
    • 50 g vit choklad (1 ruta)

    Gör så här

    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Häll på flädersaft, limesaft och strö på mynta.
    • Blanda om.
    • Rosta mandelspån i en torr stekpanna och strö över fruktsalladen.
    •  Riv chokladen över och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st mango
    • 4 st nektarin
    • 8 st jordgubbe färsk
    • 2 msk flädersaft
    • 1 st lime
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1 dl mandelspån
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
  • Söndag frukost 359 Kcal

    Grov macka med groddar och grapefrukt

    En grov macka toppad med bland annat groddar och keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
    • 125 g keso
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Lägg en skiva bröd på en tallrik och bred på ett lager keso.
    • Toppa med groddar och krasse.
    • Filéa en halv grapefrukt och lägg på tallriken.
    • Lägg på lite valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
    • 125 g keso
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 st grapefrukt

    Söndag lunch 227 Kcal

     Öppen skaldjurspaj

    En glutenfri skaldjurspaj som serveras med en god cremé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 227 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 1 kruka kruksallad
    • 150 g kallrökt lax
    • 1 st grön sparris
    • 6 st rädisor
    • 450 g räkor med skal
    • 0.5 st citron
    • 0 st dillkvistar
    Cremé
    • 0.5 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 tsk dill
    • 0.5 msk stark chilisås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Tryck ut pajskalet i en pajform och grädda i ugnen i cirka 12-13 min eller till pajskalet fått en fin färg.
    • Låt svalna.
    • Tina och skala räkorna.
    • Skär sparris i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten cirka  2 minuter.
    • Fördela salladsblad i pajskalet.
    • Dela rädisorna.
    • Varva lax, räkor, sparris och rädisor fint i pajskalet.
    • Pressa citron över och dekorera med dillkvistar.
    • Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till pajen.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 1 kruka kruksallad
    • 150 g kallrökt lax
    • 1 st grön sparris
    • 6 st rädisor
    • 450 g räkor med skal
    • 0.5 st citron
    • 0 st dillkvistar
    Cremé
    • 0.5 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 tsk dill
    • 0.5 msk stark chilisås

    Söndag middag 748 Kcal

    Färsspett med lavendelquinoa

    Fräsch lavendelquinoa tillsammans med färsspett och en god paprikasås till - laga en extra portion och ta med som lunch till jobbet dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 748 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk färsk lavendel
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Quinoasallad
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g fetaost
    • 1 msk persilja
    • 1 st inlagd paprika
    • 0.5 msk färsk lavendel
    Paprikasås
    • 1 st inlagd paprika
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Servera med:
    • 0.5 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Börja med att göra paprikasåsen.
    • Mixa grillad paprika med crème fraiche, vitlök och smaka av med salt och peppar.
    • Koka quinoa enligt anvisningar på paketet.
    • Blanda nötfärs, ägg, grädde och lavendel.
    • Finhacka rödlöken och blanda i färsen tillsammans med salt och peppar.
    • Forma till avlånga biffar och stick in spett i biffarna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och grilla färsspetten runt om tills de är genomstekta.
    • Skölj av quinoa och lägg på ett fat.
    • Häll på olja och strö på salt och peppar.
    • Blanda om och smula över fetaosten.
    • Strö över persilja och vänd ihop.
    • Skär paprika i mindre bitar och toppa salladen med och dekorera med lavendelblommor.
    • Servera med kruksallad och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk färsk lavendel
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Quinoasallad
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g fetaost
    • 1 msk persilja
    • 1 st inlagd paprika
    • 0.5 msk färsk lavendel
    Paprikasås
    • 1 st inlagd paprika
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Servera med:
    • 0.5 kruka krispsallad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 5 st ägg
  • 2 skivor skinka
  • 750 g laxfilé
  • 100 g parmaskinka
  • 200 g lövbiff
  • 800 g kycklinglårfilé
  • 2 skiva bacon
  • 600 g torskrygg
  • 550 g nötfärs
  • 700 g falukorv med hög kötthalt
  • 800 g lammytterfilé
  • 150 g kallrökt lax
  • 450 g räkor med skal
Mejeri
  • 450 g keso
  • 4.5 msk smör
  • 2 skiva ost
  • 250 g ricottaost
  • 1.5 dl sojayoghurt
  • 450 g mozzarella
  • 2 msk grädde
  • 1 dl parmesan
  • 225 g fetaost
  • 3.5 dl crème fraiche
  • 1 dl keso, 4%
  • 100 g halloumi
  • 200 g chevreost
  • 0.5 msk gräddfil
Torrvaror
  • 1.5 msk fiberhusk
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 7 tsk rapsolja
  • 50 g sojabönor
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 10.5 msk olivolja
  • 50 g pinjenötter
  • 1 msk sesamfrön
  • 1.25 dl valnötter
  • 0.25 dl pumpafrön
  • 1.25 dl solrosfrön
  • 200 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 dl mandelspån
  • 1 dl vit quinoa, okokt
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk dijonsenap
  • 2 tsk sesamolja
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 1 msk koriander
  • 2 msk teriyakisås
  • 1 kruka färsk basilika
  • 0.2 msk salladskrydda
  • basilikablad
  • 1 msk soja
  • 2 msk färsk koriander
  • 4 msk balsamico
  • 2 msk basilika
  • 2 st basilikakvist
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk sötstark senap
  • 3 msk ajvar relish
  • 5 tsk torkade örter
  • 3 msk grön pesto
  • citronpeppar
  • 1 krm salt
  • 0.5 dl färsk mynta
  • dillkvistar
  • 1 tsk dill
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 1 msk persilja
Frukt/grönt
  • 5.5 klyfta vitlök
  • 3 tsk ingefära
  • 1.5 st mango
  • 3 st zucchini
  • 1.5 kruka krispsallad
  • 1 dl färska björnbär
  • 1.5 st röd chili
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 st gul lök
  • 0.5 st gul paprika
  • 100 g broccoli
  • 100 g haricots verts
  • 100 g pak choi
  • 10 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 10 styck tomat
  • 3 st färska champinjoner
  • 0.25 dl granatäppelkärnor
  • 0.75 dl alfalfagroddar
  • 1.75 st squash
  • 650 g cocktailtomater
  • 3.5 st rödlök
  • 1 st kiwi
  • 2 st selleristjälk
  • 2.5 st morot
  • 300 g mini paprika
  • 1 kruka timjan
  • 2 st fänkål
  • 1 st orange paprika
  • 1 msk färsk ingefära
  • 4 tsk limesaft
  • 4 st limeskiva
  • 1 dl hallon (färska)
  • 1 dl jordgubbar
  • 1 klase vinbär
  • 0.5 st röd paprika
  • 100 g sockerärtor
  • 6 st rödbetor
  • 4 st nektarin
  • 1 st lime
  • 1 paket smörgåskrasse
  • 0.5 st grapefrukt
  • 1 kruka kruksallad
  • 1 st grön sparris
  • 6 st rädisor
  • 0.5 st citron
Övrigt
  • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)
  • 24 st svarta oliver
  • 2 msk kapris
  • 100 g gröna oliver
  • 8 st jordgubbe färsk
  • 2 msk flädersaft
  • 50 g vit choklad (1 ruta)
  • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 0.5 msk majonnäs
  • 1.5 msk färsk lavendel
  • 2 st inlagd paprika

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!