Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 24 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 86.9 gram

Fett: 86.7 gram

Protein: 92.5 gram

Energi: 1530.2 kcal

  • Måndag frukost 413 Kcal

    Keso med fruktmüsli och kiwi

    Servera gärna med gul kiwi, så söt och god!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 413 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 st gul kiwi
    • 1 dl fruktmüsli

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skär kiwi i mindre bitar och lägg på keson tillsammans med fruktmüsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 st gul kiwi
    • 1 dl fruktmüsli

    Måndag lunch 457 Kcal

    Kycklingsallad med råkost

    En härlig sallad med god basilikadressing!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 457 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 4 dl grönsallad
    • 0.2 st vitkål
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk färsk basilika
    Basilikadressing
    • 3 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk vatten
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör dressingen genom att första hacka basilika och sedan blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Riv vitlöken fint. Blanda vitlök, ketjap manis och kryddor i en skål. Lägg ner kyckling och marinera 10 minuter. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen runt om i 10 minuter på medelvärme. Skiva kycklingen.
    • Lägg sallad i en skål. Strimla vitkål tunt och lägg över. Skala och skär morot i bitar. Skär haricot verts, sockerärtor och paprika i bitar. Skala och skiva rödlök.
    • Lägg alla grönsaker på salladen och lägg på kycklingen. Ringla basilikadressingen över och strö på hackad basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 4 dl grönsallad
    • 0.2 st vitkål
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk färsk basilika
    Basilikadressing
    • 3 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk vatten
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 600 Kcal

    Köttbullar i grön curry och kokosmjölk

    En värmande och god rätt som passar bra i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 600 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.5 st broccolistånd
    • 5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 dl tärnad sellerirot
    • 1 dl tärnad persiljerot
    • 5 cm purjolök
    • 0.33 msk grön currypasta
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 burk kokosmjölk

    Gör så här

    • Lägg nötfärs i en skål.
    • Skala och pressa vitlök.
    • Blanda ner salt, peppar och den pressade vitlöken i färsen.
    • Rulla till lagom stora bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna lätt tills de får färg.
    • Bryt broccoli i små buketter.
    • Skala och hacka vitlök.
    • Häll vatten i en stor kastrull och lägg i buljongtärningen, broccolibuketterna tillsammans med den hackade vitlöken, sellerirot, persiljerot och purjolök.
    • Tillsätt grön currypasta, ingefära, chiliflakes och kokosmjölk.
    • Koka upp och låt koka tills grönsakerna är genomkokta, ca 10 minuter.
    • Lägg i köttbullarna och låt puttra på svag värme tills bullarna är genomkokta, ca 5 minuter.
    • Häll upp i skålar och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.5 st broccolistånd
    • 5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 dl tärnad sellerirot
    • 1 dl tärnad persiljerot
    • 5 cm purjolök
    • 0.33 msk grön currypasta
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 burk kokosmjölk

    Måndag dessert 259 Kcal

    Fruktmüsli

    Knaprig och god müsli smaksatt med torkad frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 krm salt
    • 1 tsk kanel
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 dl vatten
    • 2 msk rapsolja
    • 1 dl russin
    • 1 dl torkad papaya i tärningar
    • 1 dl torkad mango i tärningar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg ut havregryn och solroskärnor på en ugnsplåt.
    • Hacka nötterna, lägg på plåten och blanda om med lite salt och kanel.
    • Ringla över honung och blanda ner vatten och rapsolja.
    • Rosta i ugnen i 20 minuter. Rör om då och då så inget bränns.
    • Blanda ner den torskade frukten och förvara i en glasburk.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 krm salt
    • 1 tsk kanel
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 dl vatten
    • 2 msk rapsolja
    • 1 dl russin
    • 1 dl torkad papaya i tärningar
    • 1 dl torkad mango i tärningar
  • Tisdag frukost 514 Kcal

    Havre och quinoagröt med rårörda lingon

    En mättande portion gröt med en härlig topping av lingon, aprikoser, solroskärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 87 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 514 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 30 g quinoaflingor eko
    • 2 dl vatten
    • 2 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 2 tsk agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 5 st torkade aprikoser
    • 0.2 dl mandelsplitter
    • 0.2 dl solroskärnor
    Rådöda
    • 2 dl frysta lingon
    • 3 msk vatten
    • 0.5 msk agavesirap
    • 1 tsk vaniljpulver äkta
    Tooping
    • 3 st aprikos
    • 1 dl rårörda lingon
    • 1 msk solroskärnor

    Gör så här

    • Börja med att koka de rårörda lingonen.
    • Blanda lingon, vatten, agave och vaniljpulver.
    • Låt stå och puttra på medelhög värme i cirka 5 minuter.
    • Dra och sidan och låt svalna i kastrullen.
    • Koka grötflingorna med vatten, mandelmjölk och en nypa salt några minuter.
    • Tillsätt agave och vaniljpulver och låt sjuda någon minut på svag värme under omrörning.
    • Strimla torkade aprikoser och blanda ner i gröten och tillsätt mandel och solroskärnor.
    • Servera gröten med rårörda lingon och lite mandelmjölk.
    • Toppa med hackade aprikoser och solroskärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 30 g quinoaflingor eko
    • 2 dl vatten
    • 2 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 2 tsk agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 5 st torkade aprikoser
    • 0.2 dl mandelsplitter
    • 0.2 dl solroskärnor
    Rådöda
    • 2 dl frysta lingon
    • 3 msk vatten
    • 0.5 msk agavesirap
    • 1 tsk vaniljpulver äkta
    Tooping
    • 3 st aprikos
    • 1 dl rårörda lingon
    • 1 msk solroskärnor

    Tisdag lunch 312 Kcal

    Omelett med rökt lax och rödlök

    Enklaste lunch- eller middagsrätten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 312 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 5 g bladspenat
    • 50 g rökt lax
    • 1 msk rödlök
    Dekoration
    • 1 st dillkvistar
    • 1 st citronskiva

    Gör så här

    • Blanda ägg med salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och häll äggsmeten i stekpannan Stek ca 2 min.
    • Ta av från plattan och lägg på bladspenat och rökt lax.
    • Skala och strimla rödlök och lägg på omeletten. Dekorera med dill och citronskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 5 g bladspenat
    • 50 g rökt lax
    • 1 msk rödlök
    Dekoration
    • 1 st dillkvistar
    • 1 st citronskiva

    Tisdag middag 457 Kcal

    Kycklingsallad med råkost

    En härlig sallad med god basilikadressing!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 457 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 4 dl grönsallad
    • 0.2 st vitkål
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk färsk basilika
    Basilikadressing
    • 3 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk vatten
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör dressingen genom att första hacka basilika och sedan blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Riv vitlöken fint. Blanda vitlök, ketjap manis och kryddor i en skål. Lägg ner kyckling och marinera 10 minuter. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen runt om i 10 minuter på medelvärme. Skiva kycklingen.
    • Lägg sallad i en skål. Strimla vitkål tunt och lägg över. Skala och skär morot i bitar. Skär haricot verts, sockerärtor och paprika i bitar. Skala och skiva rödlök.
    • Lägg alla grönsaker på salladen och lägg på kycklingen. Ringla basilikadressingen över och strö på hackad basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 4 dl grönsallad
    • 0.2 st vitkål
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk färsk basilika
    Basilikadressing
    • 3 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk vatten
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 374 Kcal

    Yoghurt med fruktmüsli

    Enkel frukost med fruktig müsli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 374 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl fruktmüsli

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med fruktmüsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl fruktmüsli

    Onsdag lunch 600 Kcal

    Köttbullar i grön curry och kokosmjölk

    En värmande och god rätt som passar bra i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 600 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.5 st broccolistånd
    • 5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 dl tärnad sellerirot
    • 1 dl tärnad persiljerot
    • 5 cm purjolök
    • 0.33 msk grön currypasta
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 burk kokosmjölk

    Gör så här

    • Lägg nötfärs i en skål.
    • Skala och pressa vitlök.
    • Blanda ner salt, peppar och den pressade vitlöken i färsen.
    • Rulla till lagom stora bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna lätt tills de får färg.
    • Bryt broccoli i små buketter.
    • Skala och hacka vitlök.
    • Häll vatten i en stor kastrull och lägg i buljongtärningen, broccolibuketterna tillsammans med den hackade vitlöken, sellerirot, persiljerot och purjolök.
    • Tillsätt grön currypasta, ingefära, chiliflakes och kokosmjölk.
    • Koka upp och låt koka tills grönsakerna är genomkokta, ca 10 minuter.
    • Lägg i köttbullarna och låt puttra på svag värme tills bullarna är genomkokta, ca 5 minuter.
    • Häll upp i skålar och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.5 st broccolistånd
    • 5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 dl tärnad sellerirot
    • 1 dl tärnad persiljerot
    • 5 cm purjolök
    • 0.33 msk grön currypasta
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 burk kokosmjölk

    Onsdag middag 574 Kcal

    Stekt lax med jordgubbs- och mozzarellasallad

    En ljuvligt god och hälsosam middag/lunch - stekt lax med en somrig sallad! Passar utmärkt att bjuda dina gäster på under en sommarkväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 574 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Jordgubbs- och mozzarellasallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 125 g mozzarella
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st apelsin

    Gör så här

    • Skär jordgubbar i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Skär mozzarella i mindre bitar och blanda ner i skålen tillsammans med mynta, olja, salt och peppar.
    • Strö på salt och peppar på laxen och stek fisken i smör runt om, ca 3-4 minuter per sida.
    • Lägg ett salladsblad på en tallrik och lägg upp fisken.
    • Fördela jordgubbs- och mozzarellasalladen över. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna någon minut. Häll på en gnutta honung och strö på lite salt.
    • Toppa tallriken med solroskärnor och dekorera med apelsinklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Jordgubbs- och mozzarellasallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 125 g mozzarella
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st apelsin
  • Torsdag frukost 514 Kcal

    Havre och quinoagröt med rårörda lingon

    En mättande portion gröt med en härlig topping av lingon, aprikoser, solroskärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 87 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 514 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 30 g quinoaflingor eko
    • 2 dl vatten
    • 2 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 2 tsk agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 5 st torkade aprikoser
    • 0.2 dl mandelsplitter
    • 0.2 dl solroskärnor
    Rådöda
    • 2 dl frysta lingon
    • 3 msk vatten
    • 0.5 msk agavesirap
    • 1 tsk vaniljpulver äkta
    Tooping
    • 3 st aprikos
    • 1 dl rårörda lingon
    • 1 msk solroskärnor

    Gör så här

    • Börja med att koka de rårörda lingonen.
    • Blanda lingon, vatten, agave och vaniljpulver.
    • Låt stå och puttra på medelhög värme i cirka 5 minuter.
    • Dra och sidan och låt svalna i kastrullen.
    • Koka grötflingorna med vatten, mandelmjölk och en nypa salt några minuter.
    • Tillsätt agave och vaniljpulver och låt sjuda någon minut på svag värme under omrörning.
    • Strimla torkade aprikoser och blanda ner i gröten och tillsätt mandel och solroskärnor.
    • Servera gröten med rårörda lingon och lite mandelmjölk.
    • Toppa med hackade aprikoser och solroskärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 30 g quinoaflingor eko
    • 2 dl vatten
    • 2 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 2 tsk agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 5 st torkade aprikoser
    • 0.2 dl mandelsplitter
    • 0.2 dl solroskärnor
    Rådöda
    • 2 dl frysta lingon
    • 3 msk vatten
    • 0.5 msk agavesirap
    • 1 tsk vaniljpulver äkta
    Tooping
    • 3 st aprikos
    • 1 dl rårörda lingon
    • 1 msk solroskärnor

    Torsdag lunch 574 Kcal

    Stekt lax med jordgubbs- och mozzarellasallad

    En ljuvligt god och hälsosam middag/lunch - stekt lax med en somrig sallad! Passar utmärkt att bjuda dina gäster på under en sommarkväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 574 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Jordgubbs- och mozzarellasallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 125 g mozzarella
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st apelsin

    Gör så här

    • Skär jordgubbar i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Skär mozzarella i mindre bitar och blanda ner i skålen tillsammans med mynta, olja, salt och peppar.
    • Strö på salt och peppar på laxen och stek fisken i smör runt om, ca 3-4 minuter per sida.
    • Lägg ett salladsblad på en tallrik och lägg upp fisken.
    • Fördela jordgubbs- och mozzarellasalladen över. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna någon minut. Häll på en gnutta honung och strö på lite salt.
    • Toppa tallriken med solroskärnor och dekorera med apelsinklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Jordgubbs- och mozzarellasallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 125 g mozzarella
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st apelsin

    Torsdag middag 398 Kcal

    Ugnsbakad kyckling med frön och grönsaker

    En härlig rätt med mycket grönsaker och krämig mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 398 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk pumpakärnor
    • 3 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Lägg grönsakerna i en ugnsform och häll på olja och blanda ner vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Bryn kycklinglårfiléerna runt om i olja och krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg kycklingen på grönsakerna och lägg på skivad mozzarella.
    • Toppa med frön och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strö på hackad persilja och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk pumpakärnor
    • 3 msk bladpersilja
  • Fredag frukost 297 Kcal

    Ägghack med spenat

    God frukost men fungerar också som tillbehör till lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 297 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk gräslök
    • 10 g babyspenat

    Gör så här

    • Koka äggen och låt svalna. Hacka gräslök fint. Hacka äggen och lägg i en skål. Blanda ner majonnäs, salt, peppar och gräslök.
    • Lägg spenat i en skål och lägg på ägghacket.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk gräslök
    • 10 g babyspenat

    Fredag lunch 398 Kcal

    Ugnsbakad kyckling med frön och grönsaker

    En härlig rätt med mycket grönsaker och krämig mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 398 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk pumpakärnor
    • 3 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Lägg grönsakerna i en ugnsform och häll på olja och blanda ner vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Bryn kycklinglårfiléerna runt om i olja och krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg kycklingen på grönsakerna och lägg på skivad mozzarella.
    • Toppa med frön och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strö på hackad persilja och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 125 g mozzarella
    • 3 msk pumpakärnor
    • 3 msk bladpersilja

    Fredag middag 487 Kcal

    Ketopizza

    Halvera mängden om du vill eller spara rester i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 487 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 4 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till fyra klumpar och tryck ut till små pizzor.
    • Finhacka gul lök och riv vitlök fint. Gör tomatsåsen genom att koka ihop alla ingredienser till såsen.
    • Fördela tomatsås över pizzorna.
    • Skiva mozzarella, champinjoner, rödlök och paprika. Tärna skinkan.
    • Lägg toppingen på pizzan och till sist den rivna osten.
    • Strö på lite torkad oregano och  sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 4 st basilikakvist
  • Lördag frukost 406 Kcal

    Grön smoothiebowl

    En grön smoothiebowl med exotiska inslag. Så god och nyttig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 72 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 406 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 30 g bladspenat
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 0.25 st grönt äpple
    • 0.5 st citron
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 70 g vatten
    • 0.5 dl naturell yoghurt
    • 1 st kiwi
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk kokosflingor
    • 0.25 st grönt äpple

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp i en skål.
    • Skala och skär kiwin i skivor.
    • Toppa smoothien med kiwi, äpple, blåbär och kokosflakes.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 30 g bladspenat
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 0.25 st grönt äpple
    • 0.5 st citron
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 70 g vatten
    • 0.5 dl naturell yoghurt
    • 1 st kiwi
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk kokosflingor
    • 0.25 st grönt äpple

    Lördag lunch 487 Kcal

    Ketopizza

    Halvera mängden om du vill eller spara rester i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 487 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 4 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till fyra klumpar och tryck ut till små pizzor.
    • Finhacka gul lök och riv vitlök fint. Gör tomatsåsen genom att koka ihop alla ingredienser till såsen.
    • Fördela tomatsås över pizzorna.
    • Skiva mozzarella, champinjoner, rödlök och paprika. Tärna skinkan.
    • Lägg toppingen på pizzan och till sist den rivna osten.
    • Strö på lite torkad oregano och  sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 4 st basilikakvist

    Lördag middag 728 Kcal

    Fisk och skaldjursgryta med aioli

    En mustig och värmande gryta som passar utmärkt att bjuda på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 728 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 200 g krossade tomater
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0.75 dl grädde
    • 2 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g torskfile
    • 150 g laxfilé
    • 0.5 dl purjolök
    • 150 gram salladsärtor
    • 200 g frysta blåmusslor
    Aioli
    • 1 msk majonäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 st dillkvistar

    Gör så här

    • Riv vitlök till aioli.
    • Gör aiolin genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Skala och finhacka lök.
    • Skala och slanta morötterna.
    • Skiva squash.
    • Riv vitlök fint och strimla purjolök.
    • Finhacka chili och dill.
    • Hetta upp en gryta med olivolja och bryn lök, vitlök, chili och morötter l några minuter.
    • Tillsätt fiskbuljongtärning och häll på vatten och krossade tomater.
    • Tillsätt srirachasås och sweetchilisås.
    • Häll på grädde och krydda med salt och peppar.
    • Skär fisken i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Lägg försiktigt ner fisken tillsammans med squash i grytan och låt sjuda i 5 minuter.
    • Tillsätt hackad dill, purjolök och salladsärtor.
    • Skölj musslorna och lägg ner i grytan.
    • Låt sjuda tills skalen öppnar sig.
    • Toppa med färska dillkvistar och servera med aioli.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 200 g krossade tomater
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0.75 dl grädde
    • 2 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g torskfile
    • 150 g laxfilé
    • 0.5 dl purjolök
    • 150 gram salladsärtor
    • 200 g frysta blåmusslor
    Aioli
    • 1 msk majonäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 st dillkvistar

    Lördag dessert 409 Kcal

    Fylld citron med granatäpple, blåbär och vit choklad

    Spännande dessert som serveras direkt i citronskalet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st citron
    • 0.25 st gelatinblad
    • 1 dl grädde
    • 1 msk fiberhonung Nicks
    • 1 krm vaniljpulver
    • 25 g vit choklad
    • 1 tsk citronzest
    • 2 msk blåbärsmarmelad
    Dekoration
    • 0.25 dl blåbär
    • 2 msk granatäppelkärnor
    • 25 g vit choklad

    Gör så här

    • Dela citronen och gröp ut innehållet. Pressa ut citronsaften i en skål. Lägg ner gelatinblad.
    • Koka upp grädde i en kastrull och tillsätt fiberhonung och vaniljpulver. Låt koka kraftigt under omrörning i 5 minuter till det tjocknar.
    • Skär chokladen i rutor och bland ner. Låt smälta och  tag av från värmen och blanda ner citronsaften och rivet citronskal.
    • Fyll citronhalvorna med blåbärsmarmelad och häll ner gräddblandningen. Ställ in i kylen i 4 timmar.
    • Vid servering, toppa med blåbär, granatäppelkärnor och flagad vit choklad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st citron
    • 0.25 st gelatinblad
    • 1 dl grädde
    • 1 msk fiberhonung Nicks
    • 1 krm vaniljpulver
    • 25 g vit choklad
    • 1 tsk citronzest
    • 2 msk blåbärsmarmelad
    Dekoration
    • 0.25 dl blåbär
    • 2 msk granatäppelkärnor
    • 25 g vit choklad
  • Söndag frukost 374 Kcal

    Yoghurt med fruktmüsli

    Enkel frukost med fruktig müsli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 374 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl fruktmüsli

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med fruktmüsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl fruktmüsli

    Söndag lunch 728 Kcal

    Fisk och skaldjursgryta med aioli

    En mustig och värmande gryta som passar utmärkt att bjuda på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 728 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 200 g krossade tomater
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0.75 dl grädde
    • 2 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g torskfile
    • 150 g laxfilé
    • 0.5 dl purjolök
    • 150 gram salladsärtor
    • 200 g frysta blåmusslor
    Aioli
    • 1 msk majonäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 st dillkvistar

    Gör så här

    • Riv vitlök till aioli.
    • Gör aiolin genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Skala och finhacka lök.
    • Skala och slanta morötterna.
    • Skiva squash.
    • Riv vitlök fint och strimla purjolök.
    • Finhacka chili och dill.
    • Hetta upp en gryta med olivolja och bryn lök, vitlök, chili och morötter l några minuter.
    • Tillsätt fiskbuljongtärning och häll på vatten och krossade tomater.
    • Tillsätt srirachasås och sweetchilisås.
    • Häll på grädde och krydda med salt och peppar.
    • Skär fisken i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Lägg försiktigt ner fisken tillsammans med squash i grytan och låt sjuda i 5 minuter.
    • Tillsätt hackad dill, purjolök och salladsärtor.
    • Skölj musslorna och lägg ner i grytan.
    • Låt sjuda tills skalen öppnar sig.
    • Toppa med färska dillkvistar och servera med aioli.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 200 g krossade tomater
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0.75 dl grädde
    • 2 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g torskfile
    • 150 g laxfilé
    • 0.5 dl purjolök
    • 150 gram salladsärtor
    • 200 g frysta blåmusslor
    Aioli
    • 1 msk majonäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 st dillkvistar

    Söndag middag 352 Kcal

    Het ratatouille med Apertinas Paneer

    Grönsaker med god ost och mycket smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar.
    • Skiva moroten och dela blomkålen i små buketter.
    • Skär osten i stora tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda  och låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och strö över persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja
Mejeri
  • 1 dl keso, 4%
  • 5 msk crème fraiche
  • 1.33 msk smör
  • 2 dl mandelmjölk
  • 2 dl grekisk yoghurt 6%
  • 400 g mozzarella
  • 125 g riven mozzarella
  • 2 dl riven ost
  • 0.5 dl naturell yoghurt
  • 1.75 dl grädde
  • 225 g Apetina panéer
Frukt/grönt
  • 1 st gul kiwi
  • 7 klyfta vitlök
  • 4 dl grönsallad
  • 0.2 st vitkål
  • 3 st morot
  • 100 g haricots verts
  • 100 g sockerärtor
  • 1 st paprika
  • 2.25 st rödlök
  • 0.5 st broccolistånd
  • 1 dl tärnad sellerirot
  • 1 dl tärnad persiljerot
  • 5.5 cm purjolök
  • 1 tsk ingefära
  • 2 dl frysta lingon
  • 3 st aprikos
  • 35 g bladspenat
  • 1 st citronskiva
  • 100 g jordgubbar (färska)
  • 2 st salladsblad
  • 0.5 st apelsin
  • 0.75 st squash
  • 0.5 st gul paprika
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.25 st fänkål
  • 10 g babyspenat
  • 1.5 st gul lök
  • 8 st färska champinjoner
  • 100 g mango (fryst)
  • 1 st banan
  • 0.5 st grönt äpple
  • 1.5 st citron
  • 1 st kiwi
  • 0.75 dl blåbär
  • 1 st röd chili
  • 150 gram salladsärtor
  • 1 tsk citronzest
  • 2 msk granatäppelkärnor
  • 0.5 st grön paprika
  • 200 g blomkålsbuketter
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk ketjap manis
  • 3.5 krm örtagårdskrydda
  • 2 msk färsk basilika
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 0.33 msk grön currypasta
  • 2 nypa chiliflakes
  • 2 krm salt
  • 1 tsk kanel
  • 1.5 tsk vaniljpulver
  • 4 st dillkvistar
  • 1 dl färsk mynta
  • 3 msk bladpersilja
  • 0.5 msk gräslök
  • 1.5 tsk torkad oregano
  • 4 st basilikakvist
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 0.5 tsk srirachasås
  • 1 msk sweet chilisås
  • 2 msk färsk dill
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm malen curry
  • 1 tsk torkade örter
  • 2 msk persilja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 300 g nötfärs
  • 4 st ägg
  • 50 g rökt lax
  • 450 g laxfilé
  • 500 g kycklingfärs
  • 100 g rökt skinka
  • 200 g torskfile
  • 200 g frysta blåmusslor
Torrvaror
  • 6.5 tsk olivolja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 6 dl havregryn
  • 4 dl solrosfrön
  • 1 dl paranötter
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 3 msk flytande honung
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl russin
  • 1 dl torkad papaya i tärningar
  • 1 dl torkad mango i tärningar
  • 2.5 tsk agavesirap
  • 5 st torkade aprikoser
  • 1.2 dl solroskärnor
  • 3 msk pumpakärnor
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk kokosflingor
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 30 g quinoaflingor eko
  • 0.2 dl mandelsplitter
  • 1 tsk vaniljpulver äkta
  • 1 dl rårörda lingon
  • 1 msk majonäs
  • 0.25 st gelatinblad
  • 1 msk fiberhonung Nicks
  • 50 g vit choklad
  • 2 msk blåbärsmarmelad

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.