Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 23 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1777 Kcal

    • Frukost - 487 Kcal

      Nyponbröd med kokt ägg och kaviar

    • Lunch - 685 Kcal

      Tonfiskröra med avokadosallad

    • Middag - 376 Kcal

      Pastramisallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 229 Kcal

      Nyponfrallor med dadlar och valnötter

  • Tisdag - 1146 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Keso med bär

    • Lunch - 376 Kcal

      Pastramisallad

    • Middag - 616 Kcal

      Köttfärsgratäng med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1210 Kcal

    • Frukost - 242 Kcal

      Spenatsmoothie med ingefära

    • Lunch - 616 Kcal

      Köttfärsgratäng med grönsaker

    • Middag - 352 Kcal

      Het ratatouille med Apertinas Paneer

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 977 Kcal

    • Frukost - 242 Kcal

      Spenatsmoothie med ingefära

    • Lunch - 352 Kcal

      Het ratatouille med Apertinas Paneer

    • Middag - 383 Kcal

      Kycklinggryta med persika och rosépeppar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1269 Kcal

    • Frukost - 487 Kcal

      Nyponbröd med kokt ägg och kaviar

    • Lunch - 383 Kcal

      Kycklinggryta med persika och rosépeppar

    • Middag - 399 Kcal

      Högrevsburgare med spetskål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1686 Kcal

    • Frukost - 591 Kcal

      Omelettrulle med ost, skinka och avokado

    • Lunch - 399 Kcal

      Högrevsburgare med spetskål

    • Middag - 496 Kcal

      Kycklinglårfilé med nudelsallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 201 Kcal

      Hallonpannacotta med yoghurt

  • Söndag - 1366 Kcal

    • Frukost - 487 Kcal

      Nyponbröd med kokt ägg och kaviar

    • Lunch - 496 Kcal

      Kycklinglårfilé med nudelsallad

    • Middag - 383 Kcal

      Kycklinggryta med persika och rosépeppar

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 60.7 gram

Fett: 72.3 gram

Protein: 88.5 gram

Energi: 1347.1 kcal

  • Måndag frukost 487 Kcal

    Nyponbröd med kokt ägg och kaviar

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, nyponfrallor med dadlar och valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Nyponfrallor med dadlar och valnötter i hälsobanken. Totala receptet för nyponfrallorna är 12 portioner som ni kan frysa ner efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 487 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 2 st ägg
    • 2 msk kaviar

    Gör så här

    • Lägg äggen i en kastrull och täck med kallt vatten. Sätt på lock och koka upp på max värme. Hårdkokt ca 9 minuter.
    • Dela brödet och skiva äggen. Fördela på mackorna och ringla kaviar över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 2 st ägg
    • 2 msk kaviar

    Måndag lunch 685 Kcal

    Tonfiskröra med avokadosallad

    Två avokado halvor som är toppade med en krämig tonfiskröra - serveras tillsammans med en avokadosallad med bland annat äpple i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 54 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st cornichongurkor
    • 0.25 st röd paprika
    • 75 g tonfisk
    • 1 msk rödlök
    • 0.5 msk gräslök
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    Avokadosallad
    • 1 st avokado
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Hacka gurka och paprika i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla andra ingredienser och smaka av med salt och peppar.
    • Dela avokadon och gröp ur lite av innehållet.
    • Skär avokadoköttet i tärningar och lägg i en skål.
    • Skär äpplet i mindre bitar och blanda ner i skålen tillsammans med gräslök, salt och peppar.
    • Pressa citronsaft över.
    • Fördela tonfiskröran på avokadohalvorna och lägg salladen bredvid.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st cornichongurkor
    • 0.25 st röd paprika
    • 75 g tonfisk
    • 1 msk rödlök
    • 0.5 msk gräslök
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    Avokadosallad
    • 1 st avokado
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron

    Måndag middag 376 Kcal

    Pastramisallad

    Lite smått och gott i en skål - perfekt till en fredagskväll framför tvn.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Borlottibönor
    • 0.5 msk tapenade
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g mozarella
    • 100 g cocktailtomater
    • 40 g blandad sallad
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 40 g salami
    • 50 g kalkonpastrami

    Gör så här

     

    • Skölj bönorna ordentligt och lägg i en skål.
    • Blanda med tapenade och basilika.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i tärningar och dela tomaterna.
    • Lägg sallad på ett stort fat.
    • Toppa med bönsalladen, mozzarella och tomater.
    • Fördela skinka, salami och pastrami runt om.

     

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Borlottibönor
    • 0.5 msk tapenade
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g mozarella
    • 100 g cocktailtomater
    • 40 g blandad sallad
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 40 g salami
    • 50 g kalkonpastrami

    Måndag dessert 229 Kcal

    Nyponfrallor med dadlar och valnötter

    Härliga frukostfrallor som du enkelt fryser in och tar upp vid behov. Variera gärna pålägget!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 8 st torkade dadlar
    • 25 g färsk jäst
    • 8 dl vatten
    • 8 dl havremjöl
    • 2.5 dl bovetemjöl
    • 1 dl nyponskalsmjöl
    • 3 msk psylliumhusk
    • 3 tsk flytande honung
    • 2.5 tsk salt
    • 0.5 dl havregryn
    • 1 msk valnötter

    Gör så här

    • Skiva de urkärnade dadlarna och blötlägg i ½ deciliter vatten.
    • Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Häll i resten av vattnet tillsammans med alla övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå i några minuter. Forma till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Hacka valnötter.
    • Toppa bullarna med havregryn och de hackade valnötter. Låt jäsa under bakduk i minst i 1 ½ timme. Sätt ugnen på 175 grader 30 minuter innan gräddning så hinner den bli varm.
    • Grädda mitt i ugnen i 20 minuter och låt sedan svalna på galler under bakduk.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 8 st torkade dadlar
    • 25 g färsk jäst
    • 8 dl vatten
    • 8 dl havremjöl
    • 2.5 dl bovetemjöl
    • 1 dl nyponskalsmjöl
    • 3 msk psylliumhusk
    • 3 tsk flytande honung
    • 2.5 tsk salt
    • 0.5 dl havregryn
    • 1 msk valnötter
  • Tisdag frukost 154 Kcal

    Keso med bär

    Använd färska blåbär och hallon eller djupfrysta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl hallon
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Toppa med bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl hallon
    • 1 dl blåbär

    Tisdag lunch 376 Kcal

    Pastramisallad

    Lite smått och gott i en skål - perfekt till en fredagskväll framför tvn.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Borlottibönor
    • 0.5 msk tapenade
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g mozarella
    • 100 g cocktailtomater
    • 40 g blandad sallad
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 40 g salami
    • 50 g kalkonpastrami

    Gör så här

     

    • Skölj bönorna ordentligt och lägg i en skål.
    • Blanda med tapenade och basilika.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i tärningar och dela tomaterna.
    • Lägg sallad på ett stort fat.
    • Toppa med bönsalladen, mozzarella och tomater.
    • Fördela skinka, salami och pastrami runt om.

     

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g Borlottibönor
    • 0.5 msk tapenade
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g mozarella
    • 100 g cocktailtomater
    • 40 g blandad sallad
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 40 g salami
    • 50 g kalkonpastrami

    Tisdag middag 616 Kcal

    Köttfärsgratäng med grönsaker

    En god, varm och höstig köttfärsgratäng tillsammans med massor av goda grönsaker i. Toppa gratängen med färsk timjan.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 616 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 8 skiva ost
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st aubergine
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.75 dl grädde
    Topping
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Blanda köttfärs med vitlök, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda i en bunke.
    • Lägg köttfärsen i en ugnsfastform.
    • Lägg över ost och bred på ajvar.
    • Skala och skär lök i mindre bitar och finhacka vitlök.
    • Skär de andra grönsakerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och lite örtagårdskrydda.
    • Lägg grönsakerna över färsen och häll över grädde.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Dekorera med lite färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 8 skiva ost
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st aubergine
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.75 dl grädde
    Topping
    • 1 msk färsk timjan
  • Onsdag frukost 242 Kcal

    Spenatsmoothie med ingefära

    Massor av gröna nyttigheter med smak av citron och ingefära, det kan inte bli mycket fräschare än så här!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g bladspenat
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st gurka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st avokado
    • 1 st citron
    • 200 g ananas (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 400 g vatten

    Gör så här

    • Lägg ner spenat och persilja i en blender.
    • Skiva gurka, selleri och avokado och lägg ner.
    • Skär av skalet på citronen med en vass kniv och tärna ner köttet i blendern.
    • Tillsätt ananas, ingefära och vatten.
    • Mixa till en jämn smoothie och häll upp på glas eller i en bra ”To Go flaska”.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g bladspenat
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st gurka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st avokado
    • 1 st citron
    • 200 g ananas (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 400 g vatten

    Onsdag lunch 616 Kcal

    Köttfärsgratäng med grönsaker

    En god, varm och höstig köttfärsgratäng tillsammans med massor av goda grönsaker i. Toppa gratängen med färsk timjan.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 616 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 8 skiva ost
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st aubergine
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.75 dl grädde
    Topping
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Blanda köttfärs med vitlök, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda i en bunke.
    • Lägg köttfärsen i en ugnsfastform.
    • Lägg över ost och bred på ajvar.
    • Skala och skär lök i mindre bitar och finhacka vitlök.
    • Skär de andra grönsakerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och lite örtagårdskrydda.
    • Lägg grönsakerna över färsen och häll över grädde.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Dekorera med lite färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 8 skiva ost
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st aubergine
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.75 dl grädde
    Topping
    • 1 msk färsk timjan

    Onsdag middag 352 Kcal

    Het ratatouille med Apertinas Paneer

    Grönsaker med god ost och mycket smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar.
    • Skiva moroten och dela blomkålen i små buketter.
    • Skär osten i stora tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda  och låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och strö över persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja
  • Torsdag frukost 242 Kcal

    Spenatsmoothie med ingefära

    Massor av gröna nyttigheter med smak av citron och ingefära, det kan inte bli mycket fräschare än så här!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g bladspenat
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st gurka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st avokado
    • 1 st citron
    • 200 g ananas (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 400 g vatten

    Gör så här

    • Lägg ner spenat och persilja i en blender.
    • Skiva gurka, selleri och avokado och lägg ner.
    • Skär av skalet på citronen med en vass kniv och tärna ner köttet i blendern.
    • Tillsätt ananas, ingefära och vatten.
    • Mixa till en jämn smoothie och häll upp på glas eller i en bra ”To Go flaska”.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g bladspenat
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st gurka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st avokado
    • 1 st citron
    • 200 g ananas (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 400 g vatten

    Torsdag lunch 352 Kcal

    Het ratatouille med Apertinas Paneer

    Grönsaker med god ost och mycket smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar.
    • Skiva moroten och dela blomkålen i små buketter.
    • Skär osten i stora tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda  och låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och strö över persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Torsdag middag 383 Kcal

    Kycklinggryta med persika och rosépeppar

    Smakar ljuvligt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st gul lök
    • 10 g smör
    • 2 burk inlagda persikohalvor i juice
    • 2 st kycklingbuljongtärning
    • 4 msk crème fraiche
    • 2 msk ljus soja
    • 2 tsk rosépeppar
    • 2 st äpple
    • 100 g rucola

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala och finhacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en gryta med smör och bryn kycklingen runt om.
    • Tillsätt lök och vitlök.
    • Dela persikorna och tillsätt i grytan tillsammans med juicen.
    • Smula ner buljongtärningen och klicka ner créme fraiche.
    • Smaka av med soja och krossad rosépeppar och låt sjuda i ca 15 minuter.
    • Servera med skivat äpple och rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st gul lök
    • 10 g smör
    • 2 burk inlagda persikohalvor i juice
    • 2 st kycklingbuljongtärning
    • 4 msk crème fraiche
    • 2 msk ljus soja
    • 2 tsk rosépeppar
    • 2 st äpple
    • 100 g rucola
  • Fredag frukost 487 Kcal

    Nyponbröd med kokt ägg och kaviar

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, nyponfrallor med dadlar och valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Nyponfrallor med dadlar och valnötter i hälsobanken. Totala receptet för nyponfrallorna är 12 portioner som ni kan frysa ner efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 487 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 2 st ägg
    • 2 msk kaviar

    Gör så här

    • Lägg äggen i en kastrull och täck med kallt vatten. Sätt på lock och koka upp på max värme. Hårdkokt ca 9 minuter.
    • Dela brödet och skiva äggen. Fördela på mackorna och ringla kaviar över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 2 st ägg
    • 2 msk kaviar

    Fredag lunch 383 Kcal

    Kycklinggryta med persika och rosépeppar

    Smakar ljuvligt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st gul lök
    • 10 g smör
    • 2 burk inlagda persikohalvor i juice
    • 2 st kycklingbuljongtärning
    • 4 msk crème fraiche
    • 2 msk ljus soja
    • 2 tsk rosépeppar
    • 2 st äpple
    • 100 g rucola

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala och finhacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en gryta med smör och bryn kycklingen runt om.
    • Tillsätt lök och vitlök.
    • Dela persikorna och tillsätt i grytan tillsammans med juicen.
    • Smula ner buljongtärningen och klicka ner créme fraiche.
    • Smaka av med soja och krossad rosépeppar och låt sjuda i ca 15 minuter.
    • Servera med skivat äpple och rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st gul lök
    • 10 g smör
    • 2 burk inlagda persikohalvor i juice
    • 2 st kycklingbuljongtärning
    • 4 msk crème fraiche
    • 2 msk ljus soja
    • 2 tsk rosépeppar
    • 2 st äpple
    • 100 g rucola

    Fredag middag 399 Kcal

    Högrevsburgare med spetskål

    En burgare med mexikanska influenser. Köp en färdig keso mexican salsa så sparar du tid i köket!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 399 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes
  • Lördag frukost 591 Kcal

    Omelettrulle med ost, skinka och avokado

    Avokado har ett högt näringsvärde och brukar ibland kallas som en superråvara! Vad är avokado bra för? Superråvaran innehåller vitamin A, E och avokatin B, alfa- och betakaroten, biotin samt vegetabiliska och omättade fetter.  Avokado är även full med antioxidanter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 591 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva ost
    • 50 g rökt skinka
    • 1 st avokado

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt stelna någon minut, lägg på ost och skinka.
    • Gröp ur avokadon och skär i skivor.
    • Lägg på avokadon på omeletten och låt stelna helt. L
    • ägg upp omeletten på en skärbräda och rulla ihop till en rulle. Skär i skivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva ost
    • 50 g rökt skinka
    • 1 st avokado

    Lördag lunch 399 Kcal

    Högrevsburgare med spetskål

    En burgare med mexikanska influenser. Köp en färdig keso mexican salsa så sparar du tid i köket!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 399 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Lördag middag 496 Kcal

    Kycklinglårfilé med nudelsallad

    Fräsch sallad med smak av Asien!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 tsk limesaft
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 150 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 0.5 dl saltade jordnötter

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök och blanda  ihop med riven ingefära och ketjap manis i en skål. Strö på salt och peppar på kycklingen. Blanda ner i marinaden och låt stå i 10 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen runt om i 10 minuter på medelvärme. Koka nudlar enligt anvisningen på paketet och häll av vattnet.
    • Skala och riv vitlök och ingefära. Lägg nudlarna i en skål och blanda ner alla ingredienser till marinaden. Smaka av med salt och peppar.
    • Skala och skär morot i strimlor. Skär paprika och sockerärtor i strimlor och strimla salladslök. Blanda ner alla grönsaker i nudelsalladen.
    • Lägg kycklingen på nudelsalladen och strö på hackade jordnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 tsk limesaft
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 150 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 0.5 dl saltade jordnötter

    Lördag dessert 201 Kcal

    Hallonpannacotta med yoghurt

    En krämig yoghurt pannacotta med smak av hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 201 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gelatinblad
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk sukrin melis
    • 1 krm vaniljpulver
    • 0.5 st citron
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1 dl grekisk yoghurt
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl frystorkade hallon

    Gör så här

    • Lägg gelatinblad i blöt några minuter i lite varmt vatten.
    • Koka upp grädde med sukrin, vaniljpulver och saften av citron.
    • Dra av från värmen och lägg ner gelatinbladen och rör om tills de har smält.
    • Mixa hallon i en matberedare och blanda ner tillsammans med yoghurt.
    • Häll upp på glas och ställ in i kylen i minst 2 timmar eller längre.
    • Dekorera med färska hallon och frystorkade hallon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gelatinblad
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk sukrin melis
    • 1 krm vaniljpulver
    • 0.5 st citron
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1 dl grekisk yoghurt
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl frystorkade hallon
  • Söndag frukost 487 Kcal

    Nyponbröd med kokt ägg och kaviar

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, nyponfrallor med dadlar och valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Nyponfrallor med dadlar och valnötter i hälsobanken. Totala receptet för nyponfrallorna är 12 portioner som ni kan frysa ner efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 487 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 2 st ägg
    • 2 msk kaviar

    Gör så här

    • Lägg äggen i en kastrull och täck med kallt vatten. Sätt på lock och koka upp på max värme. Hårdkokt ca 9 minuter.
    • Dela brödet och skiva äggen. Fördela på mackorna och ringla kaviar över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 2 st ägg
    • 2 msk kaviar

    Söndag lunch 496 Kcal

    Kycklinglårfilé med nudelsallad

    Fräsch sallad med smak av Asien!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 tsk limesaft
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 150 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 0.5 dl saltade jordnötter

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök och blanda  ihop med riven ingefära och ketjap manis i en skål. Strö på salt och peppar på kycklingen. Blanda ner i marinaden och låt stå i 10 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen runt om i 10 minuter på medelvärme. Koka nudlar enligt anvisningen på paketet och häll av vattnet.
    • Skala och riv vitlök och ingefära. Lägg nudlarna i en skål och blanda ner alla ingredienser till marinaden. Smaka av med salt och peppar.
    • Skala och skär morot i strimlor. Skär paprika och sockerärtor i strimlor och strimla salladslök. Blanda ner alla grönsaker i nudelsalladen.
    • Lägg kycklingen på nudelsalladen och strö på hackade jordnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 tsk limesaft
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 150 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 0.5 dl saltade jordnötter

    Söndag middag 383 Kcal

    Kycklinggryta med persika och rosépeppar

    Smakar ljuvligt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st gul lök
    • 10 g smör
    • 2 burk inlagda persikohalvor i juice
    • 2 st kycklingbuljongtärning
    • 4 msk crème fraiche
    • 2 msk ljus soja
    • 2 tsk rosépeppar
    • 2 st äpple
    • 100 g rucola

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skala och finhacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en gryta med smör och bryn kycklingen runt om.
    • Tillsätt lök och vitlök.
    • Dela persikorna och tillsätt i grytan tillsammans med juicen.
    • Smula ner buljongtärningen och klicka ner créme fraiche.
    • Smaka av med soja och krossad rosépeppar och låt sjuda i ca 15 minuter.
    • Servera med skivat äpple och rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 st gul lök
    • 10 g smör
    • 2 burk inlagda persikohalvor i juice
    • 2 st kycklingbuljongtärning
    • 4 msk crème fraiche
    • 2 msk ljus soja
    • 2 tsk rosépeppar
    • 2 st äpple
    • 100 g rucola
Övrigt
  • 3 st nyponfralla med dadlar och valnötter
  • 5 st cornichongurkor
  • 2 msk majonnäs
  • 400 g Borlottibönor
  • 1 msk tapenade
  • 6 burk inlagda persikohalvor i juice
  • 1 st gelatinblad
  • 1 dl frystorkade hallon
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 8 st ägg
  • 6 msk kaviar
  • 75 g tonfisk
  • 100 g lufttorkad skinka
  • 80 g salami
  • 100 g kalkonpastrami
  • 600 g nötfärs
  • 2700 g kycklinglårfilé
  • 600 g högrevsburgare
  • 50 g rökt skinka
Frukt/grönt
  • 1.75 st röd paprika
  • 3 msk rödlök
  • 4 st avokado
  • 6.5 st äpple
  • 3 st citron
  • 350 g cocktailtomater
  • 80 g blandad sallad
  • 1 dl hallon
  • 1 dl blåbär
  • 15 klyfta vitlök
  • 0.5 st aubergine
  • 1 st squash
  • 0.5 st gul paprika
  • 200 g bladspenat
  • 2 st gurka
  • 2 st selleristjälk
  • 400 g ananas (fryst)
  • 6 tsk ingefära
  • 7 st gul lök
  • 1 st grön paprika
  • 4 st morot
  • 400 g blomkålsbuketter
  • 300 g rucola
  • 100 g spetskål
  • 5 tsk färsk ingefära
  • 2 tsk limesaft
  • 1 st paprika
  • 300 g sockerärtor
  • 2 st salladslök
  • 1 dl hallon (frysta)
  • 1 dl hallon (färska)
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 msk gräslök
  • 2 msk färsk basilika
  • 2.5 tsk salt
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 5 dl ajvar relish
  • 2 msk färsk timjan
  • 6 kvist färsk persilja
  • 4 nypa chiliflakes
  • 2 krm spiskummin
  • 2 krm curry
  • 2 tsk torkade örter
  • 4 msk persilja
  • 6 st kycklingbuljongtärning
  • 6 msk ljus soja
  • 6 tsk rosépeppar
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 dl pokésås (kikkoman)
  • 1 krm vaniljpulver
Mejeri
  • 150 g mozarella
  • 25 g färsk jäst
  • 1 dl keso, 4%
  • 18 skiva ost
  • 2 dl grädde
  • 450 g Apetina panéer
  • 33 g smör
  • 12 msk crème fraiche
  • 200 g keso mexican salsa
  • 1 dl grekisk yoghurt
Torrvaror
  • 8 st torkade dadlar
  • 8 dl havremjöl
  • 2.5 dl bovetemjöl
  • 1 dl nyponskalsmjöl
  • 3 msk psylliumhusk
  • 5 tsk flytande honung
  • 0.5 dl havregryn
  • 1 msk valnötter
  • 6 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 200 g sobanudlar
  • 1 dl saltade jordnötter
  • 2 msk sukrin melis

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!