Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 22 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 2202 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Lunch

    • Middag - 765 Kcal

      Lax med ädelost och bacon

    • Mellanmål

    • Dessert - 1000 Kcal

      Blåbärsgino

  • Tisdag - 1197 Kcal

    • Frukost - 145 Kcal

      Rödbets- och hallonsmoothie

    • Lunch - 589 Kcal

      Fläskspett med fetakräm och grönsaksmos

    • Middag - 464 Kcal

      Glutenfri tortilla med lax och avokado

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1461 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Äggröra med mortadella

    • Lunch - 765 Kcal

      Lax med ädelost och bacon

    • Middag - 260 Kcal

      Primörsoppa med sparris

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1429 Kcal

    • Frukost - 202 Kcal

      Fruktgröt

    • Lunch - 625 Kcal

      Lax- och skaldjurspaj med ägghack

    • Middag - 602 Kcal

      Torsk med räkor och pepparrot

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1428 Kcal

    • Frukost - 122 Kcal

      Keso med granatäpple och hallon

    • Lunch - 702 Kcal

      Quinoasallad med rostbiff och fetaost

    • Middag - 604 Kcal

      Kycklingburgare med sötpotatispommes

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1218 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 352 Kcal

      Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    • Middag - 509 Kcal

      Auberginerullar med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert - 357 Kcal

      Mango med vit chokladkräm

  • Söndag - 1350 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 372 Kcal

      Bananpannkakor

    • Middag - 576 Kcal

      Korv stroganoff med blomkålsris

    • Mellanmål - 402 Kcal

      Chiafrögröt med frysta bär

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 81.5 gram

Fett: 95.3 gram

Protein: 68 gram

Energi: 1469.3 kcal

  • Måndag frukost 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Måndag middag 765 Kcal

    Lax med ädelost och bacon

    En fräsch lax till lunch eller middag, serveras tillsammans med ädelost och bacon, toppad med färsk basilika och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 765 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g ädelost
    • 100 g bacon
    • 75 g valnötter
    Linssalad
    • 2 dl svarta linser
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 70 g blandad sallad
    Dekoration
    • 0 basilika
    • 1 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär laxfilén i 4 bitar och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg fisken på en ugnsplåt.
    • Skär ädelosten i skivor och fördela i snitten.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
    • Koka linserna enligt anvisningen på paketet, ca 20 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda ner lite olivolja, salt och peppar.
    • Hacka basilikan och blanda ner.
    • Skär paprikorna i små tärningar.
    • Skala och finhacka löken.
    • Blanda ner paprika och lök i linssalladen.
    • Stek bacon i en stekpanna.
    • Servera laxen med blandad sallad, linssallad och toppa med bacon och valnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g ädelost
    • 100 g bacon
    • 75 g valnötter
    Linssalad
    • 2 dl svarta linser
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 70 g blandad sallad
    Dekoration
    • 0 basilika
    • 1 msk valnötter

    Måndag dessert 1000 Kcal

    Blåbärsgino

    En efterrätt på 5 min, perfekt till lördagskvällen. Går utmärkt att byta ut blåbären till hallon om så önskas.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 87 gram

    Fett: 68 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 1000 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blåbär (frysta)
    • 150 g vit choklad (1 ruta)
    • 0.25 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på grill.
    • Lägg blåbär i en ugnsfast form.
    • Riv chokladen.
    • Fördela riven vit choklad och kokos över.
    • Sätt in i ugnen i 5 minuter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blåbär (frysta)
    • 150 g vit choklad (1 ruta)
    • 0.25 dl kokosflingor
  • Tisdag frukost 145 Kcal

    Rödbets- och hallonsmoothie

    En härlig röd smoothie med både kål och betor. Ta med on the go eller drick till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl hallon (frysta)
    • 3 dl strimlad rödkål
    • 4 dl rödbetsjuice
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg hallon och rödkål i en blender.
    • Mixa och späd med rödbetsjuice och mjölk till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl hallon (frysta)
    • 3 dl strimlad rödkål
    • 4 dl rödbetsjuice
    • 1 dl mandelmjölk

    Tisdag lunch 589 Kcal

    Fläskspett med fetakräm och grönsaksmos

    Laga en god lördagsmiddag och grilla lite fläskspett som du serveras tillsammans med en fetakräm och lite grönsaksmos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 589 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st träspett
    • 500 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 30 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcrème
    • 2 dl havrefraiche
    • 80 g fetaost
    • 0.5 st gurka
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 0.2 st blomkålshuvud

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att lägga havrefraiche och fetaost i en matberedare och pressa ner en vitlöksklyfta.
    • Mixa slät till en Créme.
    • Tillsätt citron, salt och peppar och lägg i en skål och blanda ner gurka.
    • Dekorera med citronzest och en gurkskiva.
    • Lägg spetten i blöt i 10 minuter.
    • Pressa en vitlöksklyfta och hacka chili, riv ingefäran och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser i skålen och vispa runt.
    • Skär köttet i större bitar och lägg i skålen med marinad.
    • Trä på bitarna på spettet.
    • Lägg spetten på grillen i cirka 10 min.
    • Dela och skär Romanesco och broccoli i buketter och koka upp tills de är halv mjuka.
    • Häll av vattnet och mixa med en stavmixer till ett mos, tillsätt smör och rör runt.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st träspett
    • 500 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 30 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcrème
    • 2 dl havrefraiche
    • 80 g fetaost
    • 0.5 st gurka
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 0.2 st blomkålshuvud

    Tisdag middag 464 Kcal

    Glutenfri tortilla med lax och avokado

    Snabblagad fylld tortillabröd som passar både till frukost, lunch och mellis!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ICA tortillabröd glutenfritt
    • 60 g rökt lax
    • 1 msk gräddfil
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 st avokado
    • 4 st cocktailtomat
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda gräddfil med citronskal.
    • Bred på 1 tortillabröd och toppa med lax, skivad avokado, skivade tomater och gräslök.
    • Krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ICA tortillabröd glutenfritt
    • 60 g rökt lax
    • 1 msk gräddfil
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 st avokado
    • 4 st cocktailtomat
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 437 Kcal

    Äggröra med mortadella

    En krämig äggröra med 2 skivor mortadella toppad med sallad och granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva mortadella
    • 0.25 st granatäpple
    • 2 st salladsblad

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek äggröran hastigt, några sekunder.
    • Lägg upp på tallriken tillsammans med mortadellan.
    • Strö över granatäpplekärnor över äggröran.
    • Dekorera med lite salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva mortadella
    • 0.25 st granatäpple
    • 2 st salladsblad

    Onsdag lunch 765 Kcal

    Lax med ädelost och bacon

    En fräsch lax till lunch eller middag, serveras tillsammans med ädelost och bacon, toppad med färsk basilika och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 765 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g ädelost
    • 100 g bacon
    • 75 g valnötter
    Linssalad
    • 2 dl svarta linser
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 70 g blandad sallad
    Dekoration
    • 0 basilika
    • 1 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär laxfilén i 4 bitar och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg fisken på en ugnsplåt.
    • Skär ädelosten i skivor och fördela i snitten.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
    • Koka linserna enligt anvisningen på paketet, ca 20 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda ner lite olivolja, salt och peppar.
    • Hacka basilikan och blanda ner.
    • Skär paprikorna i små tärningar.
    • Skala och finhacka löken.
    • Blanda ner paprika och lök i linssalladen.
    • Stek bacon i en stekpanna.
    • Servera laxen med blandad sallad, linssallad och toppa med bacon och valnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g ädelost
    • 100 g bacon
    • 75 g valnötter
    Linssalad
    • 2 dl svarta linser
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 70 g blandad sallad
    Dekoration
    • 0 basilika
    • 1 msk valnötter

    Onsdag middag 260 Kcal

    Primörsoppa med sparris

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 260 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 125 g sparris
    • 75 g sockerärtor
    • 250 g vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 1 dl crème fraiche
    • 30 g spenat
    • 0.5 msk äppelcidervinäger
    • 1 tsk honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 25 g sockerärtor
    • 0 g sparris

    Gör så här

    • Hacka gul lök och låt den mjukna med olivoljan i en kastrull.
    •  Skär sparris och sockerärtor till mindre bitar.
    • Hoppa över den träiga delen på sparrisen och spara några sockerärtor och sparrisar till topping.
    • Tillsätt sparris och sockerärtor i kastrullen och låt fräsa i några minuter.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt sjuda i 10 minuter.
    • Blanda i crème fraiche och häll soppan i en matberedare.
    • Tillsätt spenaten och mixa till en jämn soppa.
    • Häll tillbaka soppan i kastrullen och späd med mer vatten om det behövs.
    • Tillsätt lite äppelcidervinäger, honung, salt och peppar och låt allt bli varmt.
    • Finhacka de sista sparrisarna och strimla tunt sockerärtorna.
    • Skeda upp soppan i skålar toppa med sparris och sockerärtor.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 125 g sparris
    • 75 g sockerärtor
    • 250 g vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 1 dl crème fraiche
    • 30 g spenat
    • 0.5 msk äppelcidervinäger
    • 1 tsk honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 25 g sockerärtor
    • 0 g sparris
  • Torsdag frukost 202 Kcal

    Fruktgröt

    En trevlig mättande gröt med torkade frukter i. Blanda ihop allt i en glasburk så kan du ta med den enkelt till jobbet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl havregryn
    • 1.25 dl vatten
    • 0.5 msk russin
    • 0.5 msk torkade tranbär
    • 1 krm salt
    • 0.5 st banan
    • 1 st persika

    Gör så här

    • Koka upp gryn, vatten, russin, tranbär och salt i en kastrull.
    • Skiva bananen och persikan och lägg ner hälften i gröten.
    • Låt koka i 5 minuter.
    • Häll upp i en skål och toppa med resten av frukten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 dl havregryn
    • 1.25 dl vatten
    • 0.5 msk russin
    • 0.5 msk torkade tranbär
    • 1 krm salt
    • 0.5 st banan
    • 1 st persika

    Torsdag lunch 625 Kcal

    Lax- och skaldjurspaj med ägghack

    Lyxig paj med lax, skaldjur och ägg i. Dekorera pajen med citron och dillkvistar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 625 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajdeg
    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 40 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 3 st kokt ägg
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 1 kruka krispsallad
    • 125 gram räkor i lag
    • 100 g rimmad lax
    • 75 g sockerärtor
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Börja med pajdegen.
    • Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg.
    • Tryck ut i pajform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
    • Grädda skalet i 175 grader i ca 12-15 minuter tills skalet fått lite färg.
    • Låt svalna.
    • Skala och hacka ägg.
    • Lägg i en skål och blanda ner majonnäs, salt, svartpeppar och dill.
    • Fördela sallad i pajskalet och lägg på ägghacket.
    • Häll av räkorna och lägg i högar på pajen.
    • Lägg på laxskivorna.
    • Strimla sockerärtor och gröp ur granatäpplekärnor.
    • Lägg på pajen och toppa med skivad citron och dillkvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajdeg
    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 40 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 3 st kokt ägg
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 1 kruka krispsallad
    • 125 gram räkor i lag
    • 100 g rimmad lax
    • 75 g sockerärtor
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 2 st dillkvistar

    Torsdag middag 602 Kcal

    Torsk med räkor och pepparrot

    Vill du bjuda på en enkel fiskrätt så testa detta recept. En måltid med torsk, räkor och pepparrot samt ägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 62 gram

    Energi: 602 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st kokt ägg
    • 400 g räkor med skal
    • 4 tsk smör
    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g frysta sojabönor
    • 2 dl frysta ärtor
    • 3 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk färsk dill
    • 4 msk majonnäs
    • 4 msk pepparrot

    Gör så här

    • Skala och hacka äggen.
    • Skala räkorna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken på medelvärme ca 4 minuter per sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Ta upp fisken och håll den varm.
    • Lägg en klick smör i pannan och stek sojabönor och ärter i några minuter.
    • Strö på salt och peppar samt dill. 
    • Fördela ärterna och bönorna på tallrikar och lägg upp fisken på en tallrik.
    • Toppa med hackat ägg, räkor, majonnäs och riven pepparrot.
    • Dekorera med en dillkvist och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st kokt ägg
    • 400 g räkor med skal
    • 4 tsk smör
    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g frysta sojabönor
    • 2 dl frysta ärtor
    • 3 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk färsk dill
    • 4 msk majonnäs
    • 4 msk pepparrot
  • Fredag frukost 122 Kcal

    Keso med granatäpple och hallon

    Fyll en skål med keso och toppa med lite granatäppelkärnor och färska hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 122 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 8 st hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med granatäpple och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 8 st hallon

    Fredag lunch 702 Kcal

    Quinoasallad med rostbiff och fetaost

    Blanda ihop en matig quinoasallad med grönsaker, fetaost och rostbiff i. Perfekt att göra en extra portion så har du till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 62 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 702 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl vit quinoa, okokt
    • 100 g broccoli
    • 3 msk purjolök
    • 1 msk citronsaft
    • 1.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rostbiff
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st röd paprika
    • 3 st salladsblad
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 min.
    • Häll av vattnet och skölj.
    • Lägg quinoa i en skål.
    • Finhacka broccoli och blanda ner tillsammans med purjolök, citronsaft, olja, salt och peppar.
    • Strimla rostbiff och skär fetaost i kuber.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Lägg ett salladsblad i en djup skål eller på ett fat och lägg över quinoasalladen.
    • Toppa med rostbiff, fetaost och paprika.
    • Rosta frön i en torr stekpanna och strö på lite salt.
    • Ringla honung över och rosta några sekunder.
    • Strö på fröna över salladen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl vit quinoa, okokt
    • 100 g broccoli
    • 3 msk purjolök
    • 1 msk citronsaft
    • 1.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rostbiff
    • 75 g fetaost
    • 0.25 st röd paprika
    • 3 st salladsblad
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Fredag middag 604 Kcal

    Kycklingburgare med sötpotatispommes

    En lättlagad varmrätt med kycklingburgare och sötpotatispommes som tillbehör. Denna rätt går bra att göra vegetariskt genom att byta ut kycklingburgaren mot halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 604 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Sötpotatisspommes
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingburgare
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk stark chilisås
    • 1 stänk tabasco
    • 1 krm grillkrydda
    • 1 tsk olivolja
    Chilimajonnäs
    • 2 st saltgurka
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk stark chilisås

    Gör så här

    • Tillbehör 2 portioner: sallad, morot och selleristavar, ½ hackad avokado, ½ granatäpple, ½ skivad rödlök och 1 dl rostad majs, persiljekvist
    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva sötpotatis i stavar och lägg på en plåt.
    • Häll på olja och blanda runt med kryddor.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Blanda ihop alla ingredienser till Chilimajonnäsen och ställ kallt.
    • Lägg kycklingfärs i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Forma till 2 biffar och stek på bägge sidor i lite olja ca 5 min per sida.
    • Lägg upp salladsblad på tallrikar, lägg grönsaksstavar bredvid.
    • Lägg på kycklingburgaren.
    • Toppa med chilimajonnäs, avokado, granatäpple, rödlök och servera med majs och sötpotatis.

    Ingredienser

    2 portioner

    Sötpotatisspommes
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingburgare
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk stark chilisås
    • 1 stänk tabasco
    • 1 krm grillkrydda
    • 1 tsk olivolja
    Chilimajonnäs
    • 2 st saltgurka
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk stark chilisås
  • Lördag lunch 352 Kcal

    Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    En härlig wok med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna och dela dem något med en sax.
    • Skär laxen i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och sesamolja.
    • Lägg ner laxtärningarna tillsammans med vitlök och ingefära.
    • Låt steka någon minut och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Tillsätt sjögräsnudlar och sojabönor och låt allt bli varmt.
    • Strö på sesamfrön och toppa med mango och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Lördag middag 509 Kcal

    Auberginerullar med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 75 g fetaost
    • 4 st soltorkad tomat
    • 0 basilikablad
    Tomatsås
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 1 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g fetaost
    • 1 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva aubergine i ½ cm tunna skivor.
    • Hetta upp en grillpanna med olivolja.
    • Stek aubergineskivorna i någon minut på varje sida så att de mjukar.
    • Strö på salt och peppar och lägg upp på ett fat.
    • Fördela pesto på varje aubergineskiva.
    • Lägg i en smord ugnsfast form.
    • Skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Blanda ner tomater, örtkrydda och honung.
    • Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Häll tomatsåsen över auberginerullarna och smula över fetaost.
    • Toppa med pinjenötter och gratinera i ugnen i ca 15 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 75 g fetaost
    • 4 st soltorkad tomat
    • 0 basilikablad
    Tomatsås
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 1 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g fetaost
    • 1 msk pinjenötter

    Lördag dessert 357 Kcal

    Mango med vit chokladkräm

    Solmogen mango med krämig vit choklad, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 1 st mango
    • 2 st passionsfrukt
    Dekoration
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Skär choklad i bitar och lägg ner i en skål.
    • Smält chokladen i mikron och blanda ner philadelphiaost.
    • Dela mango och skär den snyggt i skalet. Lägg på en tallrik och servera med den vita chokladkrämen.
    • Värm en torr stekpanna och rosta pinjenötterna.
    • Toppa med granatäpplekärnor och rostade pinjenötter.
    • Dela passionsfrukten och pressa den ena halvan över mangon och lägg den andra halvan bredvid.
    • Dekorera med färsk mynta!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 1 st mango
    • 2 st passionsfrukt
    Dekoration
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 st myntakvist
  • Söndag lunch 372 Kcal

    Bananpannkakor

    Grädda goda bananpannkakor med en fyllning av philadelphiaost och färska jordgubbar - perfekt till frukost, lunch eller mellanmål eller varför inte till picknicken?

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st banan
    • 4 st ägg
    • 2 krm vaniljpulver
    • 2 tsk smör
    Fyllning
    • 150 g philadelphiaost
    • 2 krm vaniljpulver
    • 250 g jordgubbar (färska)
    • 1 msk mynta
    Dekoration
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 4 st myntakvist

    Gör så här

    • Mosa bananen med gaffel i en bunke.
    • Blanda ner ägg, vaniljpulver och vispa ihop till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och grädda små pannkakor på båda sidorna på låg värme.
    • Låt svalna.
    • Blanda philiadelphiaost med vaniljpulver och bred på pannkakorna.
    • Hacka jordgubbar och blanda med finhackad mynta och lägg över osten.
    • Rulla ihop och servera med jordgubbar och några kvistar mynta.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st banan
    • 4 st ägg
    • 2 krm vaniljpulver
    • 2 tsk smör
    Fyllning
    • 150 g philadelphiaost
    • 2 krm vaniljpulver
    • 250 g jordgubbar (färska)
    • 1 msk mynta
    Dekoration
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 4 st myntakvist

    Söndag middag 576 Kcal

    Korv stroganoff med blomkålsris

    Enkel måltid att tillaga till vardagsmiddag och spara en portion till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 80 g rå blomkål
    • 1 dl blandsallad
    • 5 cm gurka
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Skär korven i avlånga bitar.
    • Strimla löken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korv och lök i några minuter.
    • Tillsätt chilisås, senap och grädde och låt koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera med riven blomkål, sallad, skivad gurka och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 80 g rå blomkål
    • 1 dl blandsallad
    • 5 cm gurka
    • 1 msk färsk basilika

    Söndag mellanmål 402 Kcal

    Chiafrögröt med frysta bär

    Chiagröt med frysta bär i, som tex, björnbär, blåbär och physalis!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 402 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl havremjölk
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 dl bär (frysta)
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm salt

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mjölk i en skål.
    • Blanda ner de frysta bären.
    • Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 1 timme i rumstemperatur eller i kylen under natten.
    • Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Rosta solrosfrön i en torr stekpanna och droppa en gnutta honung över och strö på lite salt.
    • Toppa chiafrögröten med fröna och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl havremjölk
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 dl bär (frysta)
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm salt
Mejeri
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 250 g ädelost
  • 1 dl mandelmjölk
  • 81 g smör
  • 2 dl havrefraiche
  • 280 g fetaost
  • 1.5 msk gräddfil
  • 3 msk grädde
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 1 dl keso, 4%
  • 153 msk philadelphiaost
  • 1.5 dl havremjölk
Frukt/grönt
  • 1 st blodapelsin
  • 1.25 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 2 st rödlök
  • 140 g blandad sallad
  • basilika
  • 2 dl blåbär (frysta)
  • 4 dl hallon (frysta)
  • 3 dl strimlad rödkål
  • 5 klyfta vitlök
  • 1 tsk röd chili
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0.7 st blomkålshuvud
  • 1 st broccolistånd
  • 5.5 st gurka
  • 2 tsk citronzest
  • 1.5 st citron
  • 100 g ärtskott
  • 1 tsk citronskal
  • 0.5 st avokado
  • 4 st cocktailtomat
  • 1.5 st granatäpple
  • 5 st salladsblad
  • 1 st gul lök
  • 125 g sparris
  • 175 g sockerärtor
  • 30 g spenat
  • 2.5 st banan
  • 1 st persika
  • 1 kruka krispsallad
  • 100 g frysta sojabönor
  • 2 dl frysta ärtor
  • 8 st hallon
  • 100 g broccoli
  • 3 msk purjolök
  • 1 msk citronsaft
  • 1 st liten sötpotatis
  • 3 tsk ingefära
  • 1.5 st mango
  • 1 st aubergine
  • 199.5 g cocktailtomater
  • 2 st passionsfrukt
  • 250 g jordgubbar (färska)
  • 8 st färsk jordgubbe
  • 1 dl blandsallad
Övrigt
  • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)
  • 200 g vit choklad (1 ruta)
  • 4 dl rödbetsjuice
  • 8 st träspett
  • 1 st ICA tortillabröd glutenfritt
  • 0.5 msk äppelcidervinäger
  • 6.5 dl majonnäs
  • 2 st saltgurka
  • 4 st soltorkad tomat
  • 80 g rå blomkål
  • 1 dl bär (frysta)
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1350 g laxfilé
  • 200 g bacon
  • 500 g fläskkarré
  • 60 g rökt lax
  • 8 st ägg
  • 2 st skiva mortadella
  • 7 st kokt ägg
  • 125 gram räkor i lag
  • 100 g rimmad lax
  • 400 g räkor med skal
  • 600 g torskrygg
  • 25 g rostbiff
  • 250 g kycklingfärs
  • 250 g falukorv med hög kötthalt
Torrvaror
  • 152 g valnötter
  • 4 dl svarta linser
  • 0.25 dl kokosflingor
  • 3 tsk rapsolja
  • 5 msk olivolja
  • 2 tsk honung
  • 0.5 dl havregryn
  • 0.5 msk russin
  • 0.5 msk torkade tranbär
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 0.75 dl vit quinoa, okokt
  • 5 msk solrosfrön
  • 2 tsk flytande honung
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 50 g sojabönor
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 3 msk pinjenötter
  • 2 msk chiafrön
Kryddor/smaksättare
  • 2 kruka färsk basilika
  • 1 msk ljus soja
  • 1.5 msk ketjap manis
  • 1 msk gräslök
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 3 krm salt
  • 1 msk dill
  • 2 st dillkvistar
  • 4 msk färsk dill
  • 4 msk pepparrot
  • 0.83 msk stark chilisås
  • 1 stänk tabasco
  • 1 krm grillkrydda
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk koriander
  • 2 msk teriyakisås
  • 2 msk grön pesto
  • basilikablad
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 5 st myntakvist
  • 5 krm vaniljpulver
  • 1 msk mynta
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk sötstark senap

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!