Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 21 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 94.3 gram

Fett: 77.3 gram

Protein: 98.2 gram

Energi: 1465.4 kcal

  • Måndag frukost 253 Kcal

    Yoghurt med Crunchy Keto Müsli och bär

    Starta dagen med en god frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och färska bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Måndag lunch 297 Kcal

    Asiatisk wok med kycklingfärs

    Kycklingfärs är så gott i kombination med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 297 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Skala och skär morötterna i smala strimlor. Hacka löken fint. Strimla paprikorna i tunna strimlor.  Skala och riv vitlök och finhacka chili.
    • Riv den färska ingefäran. Hetta upp en panna med lite olivolja. Lägg i kycklingfärs, ingefära och chili. Blanda i lök, vitlök, morötter och paprika. Stek tills färsen är färdig.
    • Häll i pokésås. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök

    Måndag middag 702 Kcal

    Lasagne med aubergine

    I detta recept behövs inga lasagne plattor, utan plattorna gör du av skivad squash och aubergine. Blir supergott! Spara resterna i frysen och plocka fram vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 702 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 500 g krossade tomater
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 1 st squash
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut.
    • Häll upp på ett fat.
    • Lägg i en klick smör till och bryn färsen i några minuter.
    • Smaksätt med salt, peppar och basilika.
    • Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater.
    • Låt koka ihop i 10 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    • Skiva aubergine och squash i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form.
    • Häll på hälften av köttfärssåsen.
    • Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
    • Lägg på squashskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula getost över.
    • Gratinera i ugnen i ca: 40 minuter.
    • Servera med sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 500 g krossade tomater
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 1 st squash
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Måndag dessert 202 Kcal

    Crunchy Keto Müsli

    Här är ett recept på en god och knaprig ketomüsli. Gör 15 portioner och förvara i en glasburk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 100 g paranötter
    • 100 g skållad mandel
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    • 1 msk agavesirap

    Gör så här

    • Hacka nötter grovt. Rosta nötter och frön i en stekpanna och ringla ½ msk agavesirap över.
    • Lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Rosta mandelmjöl i en torr stekpanna och lägg i alla kryddor.
    • Tillsätt rapsolja och resten av agavesirapen och låt rosta på låg värme (ca 180 grader) i 10 minuter eller tills det fått färg.
    • Blanda om allt på plåten.
    • Låt det svalna och lägg i en försluten burk.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 100 g paranötter
    • 100 g skållad mandel
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    • 1 msk agavesirap
  • Tisdag frukost 313 Kcal

    Äggröra med skinka och cocktailtomater

    Mättande frukost som går snabbt att tillaga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 313 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 4 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om 20 sek och lägg äggröran på en tallrik.
    • Servera med skinka och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 4 st cocktailtomat

    Tisdag lunch 702 Kcal

    Lasagne med aubergine

    I detta recept behövs inga lasagne plattor, utan plattorna gör du av skivad squash och aubergine. Blir supergott! Spara resterna i frysen och plocka fram vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 702 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 500 g krossade tomater
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 1 st squash
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut.
    • Häll upp på ett fat.
    • Lägg i en klick smör till och bryn färsen i några minuter.
    • Smaksätt med salt, peppar och basilika.
    • Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater.
    • Låt koka ihop i 10 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    • Skiva aubergine och squash i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form.
    • Häll på hälften av köttfärssåsen.
    • Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
    • Lägg på squashskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula getost över.
    • Gratinera i ugnen i ca: 40 minuter.
    • Servera med sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 500 g krossade tomater
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 1 st squash
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Tisdag middag 549 Kcal

    Rotfruktsoppa med bönor

    En värmande vegetarisk soppa med bitar att tugga och njuta av!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 88 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 0.75 st liten sötpotatis
    • 0.25 st kålrot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 st lagerblad
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk sambal oelek
    • 200 g konserverade bönor

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt och finhacka vitlöken.
    • Skala och skär rotfrukter i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn allt i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och torkad dragon.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningar.
    • Lägg i lagerblad, ajvar och sambal och låt koka upp.
    • Sänk värmen och låt sjuda i ca 10 minuter.
    • Skölj bönorna och tillsätt i soppan.
    • Häll upp i skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 0.75 st liten sötpotatis
    • 0.25 st kålrot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 st lagerblad
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk sambal oelek
    • 200 g konserverade bönor
  • Onsdag frukost 253 Kcal

    Yoghurt med Crunchy Keto Müsli och bär

    Starta dagen med en god frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och färska bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Onsdag lunch 549 Kcal

    Rotfruktsoppa med bönor

    En värmande vegetarisk soppa med bitar att tugga och njuta av!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 88 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 0.75 st liten sötpotatis
    • 0.25 st kålrot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 st lagerblad
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk sambal oelek
    • 200 g konserverade bönor

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt och finhacka vitlöken.
    • Skala och skär rotfrukter i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn allt i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och torkad dragon.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningar.
    • Lägg i lagerblad, ajvar och sambal och låt koka upp.
    • Sänk värmen och låt sjuda i ca 10 minuter.
    • Skölj bönorna och tillsätt i soppan.
    • Häll upp i skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 0.75 st liten sötpotatis
    • 0.25 st kålrot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 st lagerblad
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk sambal oelek
    • 200 g konserverade bönor

    Onsdag middag 297 Kcal

    Asiatisk wok med kycklingfärs

    Kycklingfärs är så gott i kombination med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 297 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Skala och skär morötterna i smala strimlor. Hacka löken fint. Strimla paprikorna i tunna strimlor.  Skala och riv vitlök och finhacka chili.
    • Riv den färska ingefäran. Hetta upp en panna med lite olivolja. Lägg i kycklingfärs, ingefära och chili. Blanda i lök, vitlök, morötter och paprika. Stek tills färsen är färdig.
    • Häll i pokésås. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök
  • Torsdag frukost 316 Kcal

    Grön drink

    En grön drink välfylld av nyttiga ingredienser och goda smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 71 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 msk mynta
    • 0.5 tsk ingefära
    • 0.5 st citron
    • 80 g spenat
    • 2 dl vatten

    Gör så här

    • Riv eller tärna ingefäran i bitar.
    • Lägg alla ingredienser i en blender.
    • Pressa i citron.
    • Häll på vatten och mixa till en jämn och slät drink.
    • Häll upp i en tät försluten flaska och förvara i kylen, håller minst 2 dagar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 msk mynta
    • 0.5 tsk ingefära
    • 0.5 st citron
    • 80 g spenat
    • 2 dl vatten

    Torsdag lunch 702 Kcal

    Lasagne med aubergine

    I detta recept behövs inga lasagne plattor, utan plattorna gör du av skivad squash och aubergine. Blir supergott! Spara resterna i frysen och plocka fram vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 702 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 500 g krossade tomater
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 1 st squash
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut.
    • Häll upp på ett fat.
    • Lägg i en klick smör till och bryn färsen i några minuter.
    • Smaksätt med salt, peppar och basilika.
    • Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater.
    • Låt koka ihop i 10 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    • Skiva aubergine och squash i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form.
    • Häll på hälften av köttfärssåsen.
    • Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
    • Lägg på squashskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula getost över.
    • Gratinera i ugnen i ca: 40 minuter.
    • Servera med sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 500 g krossade tomater
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 1 st squash
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Torsdag middag 477 Kcal

    Crunchy currylax med linssallad

    Spännande smaksättning och härligt crunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 55 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 tsk curry
    Linssallad
    • 1 dl torkade röda linser
    • 1 st morot
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 3 msk bladpersilja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    Chiliyoghurt
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 krm Srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 180 grader. Dela laxen och lägg på en plåt. Strö på salt och peppar. Blanda ihop ströbröd och malen curry i en skål. Fördela över laxen. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Koka linserna enligt anvisning på paketet, ca: 5 min. Häll av vattnet och skölj.
    • Skala och skär moroten i små tärningar. Skala och hacka rödlök fint. Skär paprikan i mindre bitar. Finhacka persilja. Blanda allt i en skål och häll över citronsaften. Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ihop alla ingredienser till chiliyoghurten i en skål.
    • Lägg linssallad på tallrikar och lägg på laxen. Servera med chiliyoghurt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 tsk curry
    Linssallad
    • 1 dl torkade röda linser
    • 1 st morot
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 3 msk bladpersilja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    Chiliyoghurt
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 krm Srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 199 Kcal

    Stekt ägg med bacon och champinjoner

    Klassiskt frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 skiva bacon
    • 3 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st kvisttomat

    Gör så här

    • Skiva champinjoner. Hetta upp en stekpanna och stek bacon och champinjoner några minuter. Lägg upp på hushållspapper.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck i äggen. Strö på salt och peppar. Dela tomaten och lägg bredvid äggen. Låt steka någon minut.
    • Servera äggen med stekt tomat, champinjoner och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 skiva bacon
    • 3 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st kvisttomat

    Fredag lunch 477 Kcal

    Crunchy currylax med linssallad

    Spännande smaksättning och härligt crunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 55 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 tsk curry
    Linssallad
    • 1 dl torkade röda linser
    • 1 st morot
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 3 msk bladpersilja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    Chiliyoghurt
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 krm Srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 180 grader. Dela laxen och lägg på en plåt. Strö på salt och peppar. Blanda ihop ströbröd och malen curry i en skål. Fördela över laxen. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Koka linserna enligt anvisning på paketet, ca: 5 min. Häll av vattnet och skölj.
    • Skala och skär moroten i små tärningar. Skala och hacka rödlök fint. Skär paprikan i mindre bitar. Finhacka persilja. Blanda allt i en skål och häll över citronsaften. Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ihop alla ingredienser till chiliyoghurten i en skål.
    • Lägg linssallad på tallrikar och lägg på laxen. Servera med chiliyoghurt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 tsk curry
    Linssallad
    • 1 dl torkade röda linser
    • 1 st morot
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 3 msk bladpersilja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 0 salt och svartpeppar
    Chiliyoghurt
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 krm Srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
  • Lördag frukost 362 Kcal

    Bananplättar med blåbär och granatäpple

    Bananplättar är en frukostfavorit som blir extra god med blåbär och granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 362 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.2 st granatäpple
    • 0.5 dl blåbär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål. Knäck i äggen och blanda om. Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Klicka ut små plättar och stek några minuter på varje sida.
    • Gröp ur 0,5 dl granatäpplekärnor. Servera plättarna tillsammans med blåbär och granatäpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.2 st granatäpple
    • 0.5 dl blåbär

    Lördag lunch 702 Kcal

    Lasagne med aubergine

    I detta recept behövs inga lasagne plattor, utan plattorna gör du av skivad squash och aubergine. Blir supergott! Spara resterna i frysen och plocka fram vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 702 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 500 g krossade tomater
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 1 st squash
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut.
    • Häll upp på ett fat.
    • Lägg i en klick smör till och bryn färsen i några minuter.
    • Smaksätt med salt, peppar och basilika.
    • Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater.
    • Låt koka ihop i 10 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    • Skiva aubergine och squash i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form.
    • Häll på hälften av köttfärssåsen.
    • Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
    • Lägg på squashskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula getost över.
    • Gratinera i ugnen i ca: 40 minuter.
    • Servera med sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 500 g krossade tomater
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 1 st squash
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Lördag middag 823 Kcal

    Fisk- och skaldjursgryta med saffran

    En härlig gryta där du själv tillverkar fonden. En favoriträtt att bjuda gästerna på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 76 gram

    Energi: 823 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g räkor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vitt vin
    • 100 g vatten
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st chili
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st apelsin
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g torskfile
    • 150 g laxfilé
    • 10 st musslor
    • 75 g sockerärtor
    • 1 msk dill
    • 1 st apelsin
    • 2 msk majonnäs
    • 0.25 dl gräddfil
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 tsk salt

    Gör så här

    • Skala räkorna.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Lägg ner räkskalen och fräs någon minut.
    • Häll på vin och vatten.
    • Låt puttra 3-4 minuter.
    • Sila av fonden.
    • Skiva fänkål och lök.
    • Finhacka vitlök och chili.
    • Skala och slanta  moroten.
    • Hetta upp en gryta med olivolja och lägg ner fänkål, lök, vitlök, chili och ett halvt paket saffran.  Häll på räkfond, saft från en apelsin och krossade tomater. Smula ner buljongtärningen och låt koka upp.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Låt sjuda i 30 minuter.
    • Gör under tiden aiolin genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Använd ett halvt paket saffran.
    • Smaka av grytan och tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Skär fisken i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Lägg försiktigt ner fisk och musslor tillsammans med morötter och sockerärtor  i grytan, det ska inte koka.
    • Tillsätt dill och låt sjuda 5 minuter.
    • Skär bort skalet på den andra apelsinen och skär ut fina apelsinfiléer.
    • Lägg upp grytan i skålar.
    • Toppa med räkor, apelsinfiléer, en klick aioli, färsk dill och apelsinskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g räkor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vitt vin
    • 100 g vatten
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st chili
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st apelsin
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g torskfile
    • 150 g laxfilé
    • 10 st musslor
    • 75 g sockerärtor
    • 1 msk dill
    • 1 st apelsin
    • 2 msk majonnäs
    • 0.25 dl gräddfil
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 tsk salt

    Lördag dessert 245 Kcal

    Glutenfri bärpaj med knäckig smuldeg

    Pajen går att frysa och variera med hallon, äpple eller rabarber!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 250 gram hallon (frysta)
    • 250 g frysta blåbär
    • 1 msk potatismjöl
    • 0.5 dl sötströ
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl kokosmjöl
    • 0.5 dl havremjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 5 msk fiberhonung Nicks
    • 175 g smör
    Tillbehör
    • 100 g vaniljkesella

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda bär, potatismjöl och sötning i en skål.
    • Lägg i en pajform.
    • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
    • Blanda ner fiberhonungen.
    • Smält smöret och blanda ner i mjölsorterna.
    • Lägg smuldegen över bären och baka i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med 2 msk vaniljkesella per portion.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 250 gram hallon (frysta)
    • 250 g frysta blåbär
    • 1 msk potatismjöl
    • 0.5 dl sötströ
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl kokosmjöl
    • 0.5 dl havremjöl
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 5 msk fiberhonung Nicks
    • 175 g smör
    Tillbehör
    • 100 g vaniljkesella
  • Söndag frukost 253 Kcal

    Yoghurt med Crunchy Keto Müsli och bär

    Starta dagen med en god frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och färska bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Söndag lunch 823 Kcal

    Fisk- och skaldjursgryta med saffran

    En härlig gryta där du själv tillverkar fonden. En favoriträtt att bjuda gästerna på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 76 gram

    Energi: 823 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g räkor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vitt vin
    • 100 g vatten
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st chili
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st apelsin
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g torskfile
    • 150 g laxfilé
    • 10 st musslor
    • 75 g sockerärtor
    • 1 msk dill
    • 1 st apelsin
    • 2 msk majonnäs
    • 0.25 dl gräddfil
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 tsk salt

    Gör så här

    • Skala räkorna.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Lägg ner räkskalen och fräs någon minut.
    • Häll på vin och vatten.
    • Låt puttra 3-4 minuter.
    • Sila av fonden.
    • Skiva fänkål och lök.
    • Finhacka vitlök och chili.
    • Skala och slanta  moroten.
    • Hetta upp en gryta med olivolja och lägg ner fänkål, lök, vitlök, chili och ett halvt paket saffran.  Häll på räkfond, saft från en apelsin och krossade tomater. Smula ner buljongtärningen och låt koka upp.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Låt sjuda i 30 minuter.
    • Gör under tiden aiolin genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Använd ett halvt paket saffran.
    • Smaka av grytan och tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Skär fisken i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Lägg försiktigt ner fisk och musslor tillsammans med morötter och sockerärtor  i grytan, det ska inte koka.
    • Tillsätt dill och låt sjuda 5 minuter.
    • Skär bort skalet på den andra apelsinen och skär ut fina apelsinfiléer.
    • Lägg upp grytan i skålar.
    • Toppa med räkor, apelsinfiléer, en klick aioli, färsk dill och apelsinskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g räkor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vitt vin
    • 100 g vatten
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st chili
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st apelsin
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g torskfile
    • 150 g laxfilé
    • 10 st musslor
    • 75 g sockerärtor
    • 1 msk dill
    • 1 st apelsin
    • 2 msk majonnäs
    • 0.25 dl gräddfil
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 tsk salt

    Söndag middag 297 Kcal

    Asiatisk wok med kycklingfärs

    Kycklingfärs är så gott i kombination med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 297 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Skala och skär morötterna i smala strimlor. Hacka löken fint. Strimla paprikorna i tunna strimlor.  Skala och riv vitlök och finhacka chili.
    • Riv den färska ingefäran. Hetta upp en panna med lite olivolja. Lägg i kycklingfärs, ingefära och chili. Blanda i lök, vitlök, morötter och paprika. Stek tills färsen är färdig.
    • Häll i pokésås. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök
Mejeri
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 186.33 msk smör
  • 9 dl grädde
  • 8.5 dl riven ost
  • 400 g chevreost
  • 1 dl grekisk yoghurt 6%
  • 0.83 dl gräddfil
  • 100 g vaniljkesella
Frukt/grönt
  • 1.25 dl blåbär
  • 12 st hallon
  • 12 st morot
  • 7.5 st gul lök
  • 7 st paprika
  • 15.5 klyfta vitlök
  • 1.5 st röd chili
  • 3 msk färsk ingefära
  • 4 st aubergine
  • 4 st squash
  • 4 st cocktailtomat
  • 1 st palsternacka
  • 1.5 st liten sötpotatis
  • 0.5 st kålrot
  • 2 st banan
  • 5 st apelsin
  • 100 g mango (fryst)
  • 0.5 tsk ingefära
  • 0.5 st citron
  • 80 g spenat
  • 0.75 st rödlök
  • 4 tsk färskpressad citronjuice
  • 3 st färska champinjoner
  • 1 st kvisttomat
  • 2 dl blandsallad
  • 5 st pärltomater
  • 0.5 st gurka
  • 0.2 st granatäpple
  • 1 st fänkål
  • 1 st chili
  • 150 g sockerärtor
  • 250 gram hallon (frysta)
  • 250 g frysta blåbär
Torrvaror
  • 12 tsk olivolja
  • 2400 g krossade tomater
  • 100 g paranötter
  • 100 g skållad mandel
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 0.5 dl linfrön
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk agavesirap
  • 400 g konserverade bönor
  • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 dl sötströ
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl kokosmjöl
  • 0.5 dl havremjöl
  • 1 tsk bakpulver
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1200 g kycklingfärs
  • 2550 g nötfärs
  • 4 st ägg
  • 25 g rökt skinka
  • 900 g laxfilé
  • 2 skiva bacon
  • 500 g räkor
  • 300 g torskfile
  • 20 st musslor
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 dl pokésås (kikkoman)
  • 3 msk gräslök
  • 4 tsk torkad basilika
  • 6 dl ajvar relish
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 4 krm salt
  • 2 tsk torkad dragon
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 2 st lagerblad
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk mynta
  • 1 tsk curry
  • 6 msk bladpersilja
  • 2 krm Srirachasås
  • 2 msk tacokrydda
  • 1 msk persilja
  • 2 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2 msk dill
Övrigt
  • 1 msk tacosås
  • 2 dl vitt vin
  • 4 msk majonnäs
  • 5 msk fiberhonung Nicks

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.