Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 21 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 46.7 gram

Fett: 77.3 gram

Protein: 85.7 gram

Energi: 1201.1 kcal

  • Måndag frukost 398 Kcal

    Gratinerade kesoplättar med ost och skinka

    En nyttig och hälsosam variant av en toast med ost och skinka! Byt ut skinkan mot vegetarisk skinka om du vill göra denna vegetarisk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 398 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 msk smör
    • 0.5 tsk dijonsenap
    • 2 skivor skinka
    • 2 skiva ost

    Gör så här

    • Lägg ägg, keso och fiberhusk i en matberedare och mixa.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och fördela smeten.
    • Grädda några minuter per sida på låg värme.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg en plätt på en ugnsplåt och bred på senap och lägg på skinka och ost.
    • Toppa med den andra plätten och gratinera i ugnen i ca 10 minuter eller värm snabbt i mikron.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 msk smör
    • 0.5 tsk dijonsenap
    • 2 skivor skinka
    • 2 skiva ost

    Måndag lunch 352 Kcal

    Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    En härlig wok med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna och dela dem något med en sax.
    • Skär laxen i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och sesamolja.
    • Lägg ner laxtärningarna tillsammans med vitlök och ingefära.
    • Låt steka någon minut och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Tillsätt sjögräsnudlar och sojabönor och låt allt bli varmt.
    • Strö på sesamfrön och toppa med mango och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Måndag middag 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 st basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 st basilikablad
    • 1 kruka krispsallad
  • Tisdag frukost 218 Kcal

    Äppelgranola med yoghurt och bär

    En portion med soyayoghurt eller havreyoghurt toppad med färska björnbär eller andra bär och lite knaprig granola.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål och toppa med bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Tisdag lunch 280 Kcal

    Grönsakswok med biff

    Wok med biff, går alldeles utmärkt att byta ut köttet mot räkor, kyckling eller fisk som bas i woken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skiva köttet tunt och lägg i en skål.
    • Blanda ner salt, peppar, sesamolja, sesamfrön, soja, chili, ingefära och vitlök.
    • Skala och skiva lök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en wok och lägg ner köttet och alla grönsaker.
    • Woka 2-3 minuter och servera med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander

    Tisdag middag 585 Kcal

    Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    En allt i ett rätt som sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda kycklingfiléerna med olja, örter, vitlök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg ut allt på en ugnsplåt.
    • Dela tomaterna och lägg runt om kycklingen.
    • Strö på salt och peppar på tomaterna och lite balsamico.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skiva mozzarellan och fördela på tomaterna.
    • Lägg på oliver och sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • Onsdag frukost 420 Kcal

    Äggröra med bacon och champinjoner

    Rör ihop en krämig äggröra med krispiga bacon och färska champinjoner till - toppa med granatäpplekärnor och groddar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 420 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva bacon
    • 0.25 dl granatäppelkärnor
    • 0.25 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Dela champinjonerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek bacon och champinjoner några minuter.
    • Lägg åt sidan.
    • Häll ner äggröran och vispa runt med en trägaffel.
    • Servera med granatäpplekärnor och groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st färska champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva bacon
    • 0.25 dl granatäppelkärnor
    • 0.25 dl alfalfagroddar

    Onsdag lunch 585 Kcal

    Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    En allt i ett rätt som sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda kycklingfiléerna med olja, örter, vitlök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg ut allt på en ugnsplåt.
    • Dela tomaterna och lägg runt om kycklingen.
    • Strö på salt och peppar på tomaterna och lite balsamico.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skiva mozzarellan och fördela på tomaterna.
    • Lägg på oliver och sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Onsdag middag 200 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    Goda smakkombinationer till torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

      Gör så här

      • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
      • Skär squash i skivor.
      • Skär tomaterna och lägg i en skål.
      • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
      • Salt och peppra.
      • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
      • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
      • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
      • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
      • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

      Ingredienser

      2 portioner

      • 300 g torskrygg
      • 0 salt och vitpeppar
      • 0.25 st squash
      • 1 tsk olivolja
      • 1 msk kapris
      • 1 msk basilika
      • 262.5 g cocktailtomater
      • 0.5 st rödlök
      • 1 st basilikakvist
      • 1 tsk olivolja
      • 0.5 msk balsamico
      • Torsdag frukost 415 Kcal

        Keso med kiwi, nötter och frön

        Stadigt och gott!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 15 gram

        Fett: 28 gram

        Protein: 26 gram

        Energi: 415 kcal

        Ingredienser

        1 portioner

        • 125 g keso
        • 1 st kiwi
        • 0.25 dl valnötter
        • 0.25 dl pumpafrön
        • 0.25 dl solrosfrön

        Gör så här

        • Lägg keso i en skål.
        • Skala och skär kiwi i mindre bitar och lägg över.
        • Toppa med valnötter och frön.

        Ingredienser

        1 portioner

        • 125 g keso
        • 1 st kiwi
        • 0.25 dl valnötter
        • 0.25 dl pumpafrön
        • 0.25 dl solrosfrön

        Torsdag lunch 200 Kcal

        Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

        Goda smakkombinationer till torsk!

        Näringsvärden

        Kolhydrater: 9 gram

        Fett: 9 gram

        Protein: 27 gram

        Energi: 200 kcal

        Ingredienser

        2 portioner

        • 300 g torskrygg
        • 0 salt och vitpeppar
        • 0.25 st squash
        • 1 tsk olivolja
        • 1 msk kapris
        • 1 msk basilika
        • 262.5 g cocktailtomater
        • 0.5 st rödlök
        • 1 st basilikakvist
        • 1 tsk olivolja
        • 0.5 msk balsamico

          Gör så här

          • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
          • Skär squash i skivor.
          • Skär tomaterna och lägg i en skål.
          • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
          • Salt och peppra.
          • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
          • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
          • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
          • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
          • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

          Ingredienser

          2 portioner

          • 300 g torskrygg
          • 0 salt och vitpeppar
          • 0.25 st squash
          • 1 tsk olivolja
          • 1 msk kapris
          • 1 msk basilika
          • 262.5 g cocktailtomater
          • 0.5 st rödlök
          • 1 st basilikakvist
          • 1 tsk olivolja
          • 0.5 msk balsamico

            Torsdag middag 413 Kcal

            Enkel men god köttfärssås

            Köttfärssås med zucchinipasta och massor med goda grönsaker i. En perfekt maträtt att ha till matlåda!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 22 gram

            Fett: 19 gram

            Protein: 38 gram

            Energi: 413 kcal

            Ingredienser

            2 portioner

            • 2 st selleristjälk
            • 0.5 st morot
            • 1 tsk olivolja
            • 250 g nötfärs
            • 0.5 st gul lök
            • 1 klyfta vitlök
            • 0 salt och svartpeppar
            • 0.5 tsk torkad basilika
            • 200 g krossade tomater
            • 1 msk sweet chilisås
            • 1 msk tomatpuré
            • 1 st zucchini
            • 1 dl parmesan
            • 125 g cocktailtomater
            • 0.5 kruka färsk basilika

            Gör så här

            • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
            • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
            • Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
            • Tillsätt selleri, morot, lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
            • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
            • Rör ner krossade tomater, sweet chilisås och tomatpuré och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
            • Gör spagetti av zucchini med hjälp av en spiralizer, eller hyvla den tunt med en potatisskalare.
            • Fördela zucchinin i två matlådor med lock.
            • Häll ner köttfärssåsen.
            • Vid servering: värm på rätten, lägg på tomater, strö över parmesan och garnera med basilika.

            Ingredienser

            2 portioner

            • 2 st selleristjälk
            • 0.5 st morot
            • 1 tsk olivolja
            • 250 g nötfärs
            • 0.5 st gul lök
            • 1 klyfta vitlök
            • 0 salt och svartpeppar
            • 0.5 tsk torkad basilika
            • 200 g krossade tomater
            • 1 msk sweet chilisås
            • 1 msk tomatpuré
            • 1 st zucchini
            • 1 dl parmesan
            • 125 g cocktailtomater
            • 0.5 kruka färsk basilika
          • Fredag lunch 863 Kcal

            Ugnsbakad falukorv med mozzarella och grönsaker

            En perfekt vardagsrätt till hela familjen!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 19 gram

            Fett: 75 gram

            Protein: 35 gram

            Energi: 863 kcal

            Ingredienser

            4 portioner

            Innehåll
            • 700 g falukorv med hög kötthalt
            • 200 g mozzarella
            • 3 msk sötstark senap
            • 3 msk ajvar relish
            • 2 tsk torkade örter
            Grönsaker
            • 1 st rödlök
            • 1 st squash
            • 1 msk olivolja
            • 1 msk balsamico
            • 1 tsk torkade örter
            • 0 salt och svartpeppar
            • 300 g mini paprika
            • 150 g fetaost
            • 3 msk grön pesto
            • 100 g gröna oliver
            • 1 kruka timjan

            Gör så här

            • Lägg korven på en plåt och skär snitt nästan ned i botten.
            • Fyll varannan skåra med mozzarella och sötstark senap och varannan skåra med ajvar.
            • Skär squash och och rödlök i lagom stora bitar och lägg runt om korven på plåten.
            • Salta och peppra samt ringla över balsamicon och olivoljan på grönsakerna.
            • Skär mini paprikan i halvor och kärna ut dem.
            • Fyll paprikorna med smulad fetaost och grönpesto.
            • Lägg paprikorna på plåten runt om korven.
            • Krydda både korv och grönsaker med örtkrydda.
            • Sätt in plåten med korven, grönsakerna och paprikan i ugnen på 200 grader i 25 min.
            • Garnera med gröna oliverna och färsk timjan.

            Ingredienser

            4 portioner

            Innehåll
            • 700 g falukorv med hög kötthalt
            • 200 g mozzarella
            • 3 msk sötstark senap
            • 3 msk ajvar relish
            • 2 tsk torkade örter
            Grönsaker
            • 1 st rödlök
            • 1 st squash
            • 1 msk olivolja
            • 1 msk balsamico
            • 1 tsk torkade örter
            • 0 salt och svartpeppar
            • 300 g mini paprika
            • 150 g fetaost
            • 3 msk grön pesto
            • 100 g gröna oliver
            • 1 kruka timjan

            Fredag middag 510 Kcal

            Laxfilé med koriander crème

            En härlig laxfilé med koriander créme - perfekt lördagsmiddag!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 7 gram

            Fett: 39 gram

            Protein: 31 gram

            Energi: 510 kcal

            Ingredienser

            4 portioner

            • 600 g laxfilé
            • 0 citronpeppar
            • 2 st fänkål
            • 1 st orange paprika
            • 1 msk olivolja
            • 0 salt och svartpeppar
            • 0.5 kruka färsk koriander
            Korianderkräm
            • 2 dl crème fraiche
            • 1 msk färsk ingefära
            • 1 st röd chili
            • 0.5 kruka färsk koriander
            • 4 tsk limesaft
            • 0 salt och svartpeppar
            Garnering
            • 4 st limeskiva

            Gör så här

            • Börja med koriandercrèmen.
            • Blanda crème fraiche, ingefära och chili i en skål.
            • Finhacka koriandern och blanda ner tillsam­mans med limesaften.
            • Smaka av med salt och peppar.
            • Skär laxen i fyra bitar och krydda dem med citronpeppar.
            • Dela fänkålen, skär bort stocken i mitten, och skiva resten samt paprikan.
            • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn laxfiléerna i cirka 4 minuter per sida, eller tills de är genomstekta.
            • Lägg upp filéerna på ett serveringsfat.
            • Woka fänkål och paprika i den heta pannan i någon minut.
            • Krydda med salt och peppar.
            • Hacka koriandern och rör ner den i pannan med grönsakerna.
            • Servera laxen,grönsakerna och koriander­crèmen.
            • Garnera med limeklyftor.

            Ingredienser

            4 portioner

            • 600 g laxfilé
            • 0 citronpeppar
            • 2 st fänkål
            • 1 st orange paprika
            • 1 msk olivolja
            • 0 salt och svartpeppar
            • 0.5 kruka färsk koriander
            Korianderkräm
            • 2 dl crème fraiche
            • 1 msk färsk ingefära
            • 1 st röd chili
            • 0.5 kruka färsk koriander
            • 4 tsk limesaft
            • 0 salt och svartpeppar
            Garnering
            • 4 st limeskiva
          • Lördag frukost 363 Kcal

            Kesoplättar med röda bär

            Kesoplättar blandar du snabbt ihop med några få ingredienser, och toppa med bland annat färska hallon och jordgubbar.

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 8 gram

            Fett: 20 gram

            Protein: 33 gram

            Energi: 363 kcal

            Ingredienser

            1 portioner

            Smet
            • 100 g keso
            • 0.75 msk fiberhusk
            • 1 st ägg
            • 1 krm salt
            • 1.5 tsk smör
            Topping
            • 1 dl hallon (färska)
            • 1 dl jordgubbar
            • 1 dl keso, 4%
            • 1 klase vinbär

            Gör så här

            • Lägg alla ingredienser till smeten i en matberedare och mixa ihop till en jämn smet.
            • Låt stå och svälla i några minuter.
            • Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten till fyra plättar.
            • Grädda i några minuter per sida.
            • Varva plättar, hallon, jordgubbar och keso i en burk med lock.
            • Toppa med röda vinbär.

            Ingredienser

            1 portioner

            Smet
            • 100 g keso
            • 0.75 msk fiberhusk
            • 1 st ägg
            • 1 krm salt
            • 1.5 tsk smör
            Topping
            • 1 dl hallon (färska)
            • 1 dl jordgubbar
            • 1 dl keso, 4%
            • 1 klase vinbär

            Lördag lunch 319 Kcal

            Grönsakswok med halloumiost

            En fräsch och snabblagad rätt med goda grönsaker och haloumiost!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 23 gram

            Fett: 21 gram

            Protein: 16 gram

            Energi: 319 kcal

            Ingredienser

            2 portioner

            Innehåll
            • 2 st morot
            • 1 st rödlök
            • 100 g halloumi
            • 0.25 st squash
            • 0.5 st röd paprika
            • 100 g sockerärtor
            • 0.5 msk olivolja
            • 0 salt och svartpeppar
            • 0 kruka färsk basilika

            Gör så här

            • Skala moroten och löken.
            • Skär halloumin i tärningar.
            • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
            • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på salt och peppar.
            • Lägg basilika på en tallrik och lägg på grönsakswoken.

            Ingredienser

            2 portioner

            Innehåll
            • 2 st morot
            • 1 st rödlök
            • 100 g halloumi
            • 0.25 st squash
            • 0.5 st röd paprika
            • 100 g sockerärtor
            • 0.5 msk olivolja
            • 0 salt och svartpeppar
            • 0 kruka färsk basilika

            Lördag middag 466 Kcal

            Lammytterfilé med chevregratäng

            En gratäng går alltid hem - testa att laga en chevregratäng tillsammans med lammytterfilé!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 16 gram

            Fett: 58 gram

            Protein: 49 gram

            Energi: 466 kcal

            Ingredienser

            4 portioner

            • 1 msk smör
            • 800 g lammytterfilé
            • 2 tsk torkade örter
            • 0 salt och svartpeppar
            Gratäng
            • 1 msk olivolja
            • 6 st rödbetor
            • 200 g chevreost
            • 1 dl crème fraiche
            • 0.5 dl grädde
            • 1 tsk flytande honung
            • 0 salt och svartpeppar

            Gör så här

            Gratäng

            • Sätt ugnen på 175 grader.
            • Smörj en ugnsfast form med olivolja. 
            • Skala och skiva rödbetorna och placera i formen. 
            • Mosa chèvreosten med en gaffel och blanda med crème fraiche, grädde och honung. 
            • Smaka av med salt och peppar och fördela röran över rödbetorna. 
            • Gratinera i ugn i ca 30 minuter. 

             

            Lamm

            • Hetta upp en stekpanna med smör.
            • Bryn köttet med örterna tills det fått fin färg runtom. 
            • Krydda med salt och peppar. 
            • Lägg köttet i en ugnsfast form och låt eftersteka i ugnen i 10–15 minuter. 
            • Servera med en fräsch sallad

            Ingredienser

            4 portioner

            • 1 msk smör
            • 800 g lammytterfilé
            • 2 tsk torkade örter
            • 0 salt och svartpeppar
            Gratäng
            • 1 msk olivolja
            • 6 st rödbetor
            • 200 g chevreost
            • 1 dl crème fraiche
            • 0.5 dl grädde
            • 1 tsk flytande honung
            • 0 salt och svartpeppar

            Lördag dessert 199 Kcal

            Fruktsallad med vit choklad och rostade mandlar

            Somrig fräsch efterrätt att bjuda sina vänner på - serveras med vitchoklad och mandeltopping!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 29 gram

            Fett: 7 gram

            Protein: 3 gram

            Energi: 199 kcal

            Ingredienser

            4 portioner

            • 1 st mango
            • 4 st nektarin
            • 8 st jordgubbe färsk
            • 2 msk flädersaft
            • 1 st lime
            • 0.5 dl färsk mynta
            • 1 dl mandelspån
            • 50 g vit choklad (1 ruta)

            Gör så här

            • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i en skål.
            • Häll på flädersaft, limesaft och strö på mynta.
            • Blanda om.
            • Rosta mandelspån i en torr stekpanna och strö över fruktsalladen.
            •  Riv chokladen över och servera.

            Ingredienser

            4 portioner

            • 1 st mango
            • 4 st nektarin
            • 8 st jordgubbe färsk
            • 2 msk flädersaft
            • 1 st lime
            • 0.5 dl färsk mynta
            • 1 dl mandelspån
            • 50 g vit choklad (1 ruta)
          • Söndag frukost 359 Kcal

            Grov macka med groddar och grapefrukt

            En grov macka toppad med bland annat groddar och keso!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 28 gram

            Fett: 15 gram

            Protein: 23 gram

            Energi: 359 kcal

            Ingredienser

            1 portioner

            • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
            • 125 g keso
            • 0.5 dl alfalfagroddar
            • 1 msk solrosfrön
            • 1 paket smörgåskrasse
            • 1 msk valnötter
            • 0.5 st grapefrukt

            Gör så här

            • Lägg en skiva bröd på en tallrik och bred på ett lager keso.
            • Toppa med groddar och krasse.
            • Filéa en halv grapefrukt och lägg på tallriken.
            • Lägg på lite valnötter.

            Ingredienser

            1 portioner

            • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
            • 125 g keso
            • 0.5 dl alfalfagroddar
            • 1 msk solrosfrön
            • 1 paket smörgåskrasse
            • 1 msk valnötter
            • 0.5 st grapefrukt

            Söndag lunch 230 Kcal

             Öppen skaldjurspaj

            En glutenfri skaldjurspaj som serveras med en god cremé!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 14 gram

            Fett: 11 gram

            Protein: 17 gram

            Energi: 230 kcal

            Ingredienser

            8 portioner

            • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
            • 1 kruka kruksallad
            • 150 g kallrökt lax
            • 1 st grön sparris
            • 6 st rädisor
            • 450 g räkor med skal
            • 0.5 st citron
            • 0 st dillkvistar
            Cremé
            • 0.5 msk gräddfil
            • 0.5 msk majonnäs
            • 1 tsk dill
            • 0.5 msk stark chilisås

            Gör så här

            • Sätt ugnen på 175 grader.
            • Tryck ut pajskalet i en pajform och grädda i ugnen i cirka 12-13 min eller till pajskalet fått en fin färg.
            • Låt svalna.
            • Tina och skala räkorna.
            • Skär sparris i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten cirka  2 minuter.
            • Fördela salladsblad i pajskalet.
            • Dela rädisorna.
            • Varva lax, räkor, sparris och rädisor fint i pajskalet.
            • Pressa citron över och dekorera med dillkvistar.
            • Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till pajen.

            Ingredienser

            8 portioner

            • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
            • 1 kruka kruksallad
            • 150 g kallrökt lax
            • 1 st grön sparris
            • 6 st rädisor
            • 450 g räkor med skal
            • 0.5 st citron
            • 0 st dillkvistar
            Cremé
            • 0.5 msk gräddfil
            • 0.5 msk majonnäs
            • 1 tsk dill
            • 0.5 msk stark chilisås

            Söndag middag 748 Kcal

            Färsspett med lavendelquinoa

            Fräsch lavendelquinoa tillsammans med färsspett och en god paprikasås till - laga en extra portion och ta med som lunch till jobbet dagen efter!

            Näringsvärden

            Kolhydrater: 33 gram

            Fett: 50 gram

            Protein: 47 gram

            Energi: 748 kcal

            Ingredienser

            2 portioner

            • 300 g nötfärs
            • 1 st ägg
            • 0.5 dl grädde
            • 1 msk färsk lavendel
            • 0.5 st rödlök
            • 0 salt och svartpeppar
            Quinoasallad
            • 1 dl vit quinoa, okokt
            • 1 tsk olivolja
            • 0 salt och svartpeppar
            • 75 g fetaost
            • 1 msk persilja
            • 1 st inlagd paprika
            • 0.5 msk färsk lavendel
            Paprikasås
            • 1 st inlagd paprika
            • 0.5 dl crème fraiche
            • 0.5 klyfta vitlök
            • 0 salt och svartpeppar
            Servera med:
            • 0.5 kruka krispsallad

            Gör så här

            • Börja med att göra paprikasåsen.
            • Mixa grillad paprika med crème fraiche, vitlök och smaka av med salt och peppar.
            • Koka quinoa enligt anvisningar på paketet.
            • Blanda nötfärs, ägg, grädde och lavendel.
            • Finhacka rödlöken och blanda i färsen tillsammans med salt och peppar.
            • Forma till avlånga biffar och stick in spett i biffarna.
            • Hetta upp en stekpanna med smör och grilla färsspetten runt om tills de är genomstekta.
            • Skölj av quinoa och lägg på ett fat.
            • Häll på olja och strö på salt och peppar.
            • Blanda om och smula över fetaosten.
            • Strö över persilja och vänd ihop.
            • Skär paprika i mindre bitar och toppa salladen med och dekorera med lavendelblommor.
            • Servera med kruksallad och persilja.

            Ingredienser

            2 portioner

            • 300 g nötfärs
            • 1 st ägg
            • 0.5 dl grädde
            • 1 msk färsk lavendel
            • 0.5 st rödlök
            • 0 salt och svartpeppar
            Quinoasallad
            • 1 dl vit quinoa, okokt
            • 1 tsk olivolja
            • 0 salt och svartpeppar
            • 75 g fetaost
            • 1 msk persilja
            • 1 st inlagd paprika
            • 0.5 msk färsk lavendel
            Paprikasås
            • 1 st inlagd paprika
            • 0.5 dl crème fraiche
            • 0.5 klyfta vitlök
            • 0 salt och svartpeppar
            Servera med:
            • 0.5 kruka krispsallad
          Kött/fisk/fågel/ägg/vego
          • 5 st ägg
          • 2 skivor skinka
          • 750 g laxfilé
          • 100 g parmaskinka
          • 200 g lövbiff
          • 400 g kycklinglårfilé
          • 2 skiva bacon
          • 300 g torskrygg
          • 550 g nötfärs
          • 700 g falukorv med hög kötthalt
          • 800 g lammytterfilé
          • 150 g kallrökt lax
          • 450 g räkor med skal
          Mejeri
          • 450 g keso
          • 4.5 msk smör
          • 2 skiva ost
          • 250 g ricottaost
          • 1.5 dl sojayoghurt
          • 325 g mozzarella
          • 2 msk grädde
          • 1 dl parmesan
          • 225 g fetaost
          • 3.5 dl crème fraiche
          • 1 dl keso, 4%
          • 100 g halloumi
          • 200 g chevreost
          • 0.5 msk gräddfil
          Torrvaror
          • 1.5 msk fiberhusk
          • 150 g sjögräsnudlar
          • 4 tsk rapsolja
          • 50 g sojabönor
          • 1 msk svarta sesamfrön
          • 8.5 msk olivolja
          • 50 g pinjenötter
          • 1 msk sesamfrön
          • 1.25 dl valnötter
          • 0.25 dl pumpafrön
          • 1.25 dl solrosfrön
          • 200 g krossade tomater
          • 1 tsk flytande honung
          • 1 dl mandelspån
          • 1 dl vit quinoa, okokt
          Kryddor/smaksättare
          • 0.5 tsk dijonsenap
          • 2 tsk sesamolja
          • 0.5 msk ketjap manis
          • 1 msk koriander
          • 2 msk teriyakisås
          • 1 kruka färsk basilika
          • 0.2 msk salladskrydda
          • basilikablad
          • 1 msk soja
          • 2 msk färsk koriander
          • 2.5 msk balsamico
          • 1 msk basilika
          • 1 st basilikakvist
          • 0.5 tsk torkad basilika
          • 1 msk sweet chilisås
          • 1 msk tomatpuré
          • 3 msk sötstark senap
          • 3 msk ajvar relish
          • 5 tsk torkade örter
          • 3 msk grön pesto
          • citronpeppar
          • 1 krm salt
          • 0.5 dl färsk mynta
          • dillkvistar
          • 1 tsk dill
          • 0.5 msk stark chilisås
          • 1 msk persilja
          Frukt/grönt
          • 4.5 klyfta vitlök
          • 3 tsk ingefära
          • 1.5 st mango
          • 3 st zucchini
          • 1.5 kruka krispsallad
          • 1 dl björnbär
          • 1.5 st röd chili
          • 1 tsk riven ingefära
          • 1 st gul lök
          • 0.5 st gul paprika
          • 100 g broccoli
          • 100 g haricots verts
          • 100 g pak choi
          • 5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
          • 5 styck tomat
          • 3 st färska champinjoner
          • 0.25 dl granatäppelkärnor
          • 0.75 dl alfalfagroddar
          • 1.5 st squash
          • 387.5 g cocktailtomater
          • 3 st rödlök
          • 1 st kiwi
          • 2 st selleristjälk
          • 2.5 st morot
          • 300 g mini paprika
          • 1 kruka timjan
          • 2 st fänkål
          • 1 st orange paprika
          • 1 msk färsk ingefära
          • 4 tsk limesaft
          • 4 st limeskiva
          • 1 dl hallon (färska)
          • 1 dl jordgubbar
          • 1 klase vinbär
          • 0.5 st röd paprika
          • 100 g sockerärtor
          • 6 st rödbetor
          • 4 st nektarin
          • 1 st lime
          • 1 paket smörgåskrasse
          • 0.5 st grapefrukt
          • 1 kruka kruksallad
          • 1 st grön sparris
          • 6 st rädisor
          • 0.5 st citron
          Övrigt
          • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)
          • 12 st svarta oliver
          • 1 msk kapris
          • 100 g gröna oliver
          • 8 st jordgubbe färsk
          • 2 msk flädersaft
          • 50 g vit choklad (1 ruta)
          • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
          • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
          • 0.5 msk majonnäs
          • 1.5 msk färsk lavendel
          • 2 st inlagd paprika

          Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

          Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
          Välkommen!

          Om cookies

          Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

          En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.