Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 21 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1236 Kcal

    • Frukost - 384 Kcal

      Äggröra med kycklingbacon

    • Lunch - 472 Kcal

      Päronsallad med fetaost

    • Middag - 380 Kcal

      Kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1019 Kcal

    • Frukost - 257 Kcal

      Yoghurt med bär och valnötter

    • Lunch - 380 Kcal

      Kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner

    • Middag - 382 Kcal

      Medelhavsgryta med räkor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1235 Kcal

    • Frukost - 405 Kcal

      Keso med grape, kiwi, körsbär, ananas

    • Lunch - 301 Kcal

      Köttfärspanna med rödbetor

    • Middag - 529 Kcal

      Stekt lax med ramslöksås – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1534 Kcal

    • Frukost - 118 Kcal

      Grön smoothie med spenat och apelsin

    • Lunch - 529 Kcal

      Stekt lax med ramslöksås – 2 portioner

    • Middag - 886 Kcal

      Kycklingpizza med gulbetor och chévreost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1927 Kcal

    • Frukost - 453 Kcal

      Stekt ägg med avokado

    • Lunch - 416 Kcal

      Äggviteomelett med grönsaker

    • Middag - 1059 Kcal

      Entrecôte med rostad sötpotatis och palsternacka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1725 Kcal

    • Frukost - 284 Kcal

      Oopsis med ost och skinka

    • Lunch - 357 Kcal

      Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    • Middag - 693 Kcal

      Parmalindad fisk med hummersås

    • Mellanmål

    • Dessert - 391 Kcal

      Chokladmousse med bär och frukt

  • Söndag - 1561 Kcal

    • Frukost - 319 Kcal

      Rosa smoothiebowl

    • Lunch - 386 Kcal

      Tonfisksallad med keso och tapenade

    • Middag - 856 Kcal

      Pasta Carbonara

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 62.2 gram

Fett: 95 gram

Protein: 89.7 gram

Energi: 1462.5 kcal

  • Måndag frukost 384 Kcal

    Äggröra med kycklingbacon

    Laga en god helgfrukost som innehåller kycklingbacon och en krämig äggröra och lite tomater till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn först bacon på bägge sidor tills de får en fin färg.
    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Tillsätt smör i en stekpanna och häll ner äggsmeten.
    • Rör hastigt med en trägaffel i ca 15 sek.
    • Lägg äggröran i en skål och servera med kycklingbacon och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Måndag lunch 472 Kcal

    Päronsallad med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 472 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0 g blandad sallad
    • 1 st päron
    • 100 g fetaost
    • 2 msk russin
    • 2 msk solrosfrön
    • 0 dl granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Fördela sallad på ett fat.
    • Skiva päronet och smula över fetaosten.
    • Toppa med russin, rostade solrosfrön och granatäpplekärnor.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0 g blandad sallad
    • 1 st päron
    • 100 g fetaost
    • 2 msk russin
    • 2 msk solrosfrön
    • 0 dl granatäppelkärnor

    Måndag middag 380 Kcal

    Kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner

    Enkla och goda kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner. Det går bra att byta ut västerbottenost mot annan valfri ost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 380 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 6 st färska champinjoner
    • 5 st jalapenoring
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    Tillbehör
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop färs, kryddor, vitlök, persilja och lök i en skål. Forma till 2 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna någon minut per sida och lägg på en ugnsplåt.
    • Hacka jalapenos och lägg i en skål. Blanda ner osten och strö på salt och peppar.
    • Lägg champinjonhattar på ugnsplåten och fyll med jalapenofyllningen.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med parmesansås, 10 cocktailtomater, rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 6 st färska champinjoner
    • 5 st jalapenoring
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    Tillbehör
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 dl rucola
  • Tisdag frukost 257 Kcal

    Yoghurt med bär och valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl fryst bärmix
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1.5 msk valnötter
    • 0.25 st apelsin

    Gör så här

    • Tina bären över natten.
    • Häll yoghurt i en skål och lägg på bär och valnötter.
    • Skiva en apelsinskiva och toppa med!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl fryst bärmix
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1.5 msk valnötter
    • 0.25 st apelsin

    Tisdag lunch 380 Kcal

    Kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner

    Enkla och goda kycklingbiffar med ostfyllda champinjoner. Det går bra att byta ut västerbottenost mot annan valfri ost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 380 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 6 st färska champinjoner
    • 5 st jalapenoring
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    Tillbehör
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop färs, kryddor, vitlök, persilja och lök i en skål. Forma till 2 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna någon minut per sida och lägg på en ugnsplåt.
    • Hacka jalapenos och lägg i en skål. Blanda ner osten och strö på salt och peppar.
    • Lägg champinjonhattar på ugnsplåten och fyll med jalapenofyllningen.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med parmesansås, 10 cocktailtomater, rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 6 st färska champinjoner
    • 5 st jalapenoring
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    Tillbehör
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 dl rucola

    Tisdag middag 382 Kcal

    Medelhavsgryta med räkor

    En mycket trevlig medelhavsgryta med räkor. Går bra att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 57 gram

    Energi: 382 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 tsk olivolja
    • 3 dl vatten
    • 1 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 tsk honung
    • 150 g haricots verts
    Topping
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 4 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skala räkorna och stek upp räkskalen tillsammans med olivolja i några minuter.
    • Häll på 3 dl vatten och låter sjuda några minuter.
    • Häll av i ett durkslag och spara spadet.
    • Skala och hacka lök och palsternacka i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök, palsternacka och vitlök.
    • Tillsätt räkfonden och konserverade körsbärstomater.
    • Smaka av med salt, svartpeppar , torkade örter och honung.
    • Dela haricot verts och lägg ner i grytan tillsammans med räkor.
    • Låt allt bli varmt några minuter.
    • Servera upp i skålar och toppa med en basilikakvist och riven parmesanost.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 tsk olivolja
    • 3 dl vatten
    • 1 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 tsk honung
    • 150 g haricots verts
    Topping
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 4 msk riven parmesanost
  • Onsdag frukost 405 Kcal

    Keso med grape, kiwi, körsbär, ananas

    En portion med keso och en härlig topping av frukter och nötter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 405 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st kiwi
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0.25 st ananas
    • 0.2 dl körsbär
    • 1 msk pistagenötter
    • 1 msk valnötter
    • 1 msk mandlar

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skala och skär frukten i mindre biter och toppa keson med.
    • Hacka nötter och mandel och strö över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st kiwi
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0.25 st ananas
    • 0.2 dl körsbär
    • 1 msk pistagenötter
    • 1 msk valnötter
    • 1 msk mandlar

    Onsdag lunch 301 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Onsdag middag 529 Kcal

    Stekt lax med ramslöksås – 2 portioner

    Lättlagad laxrätt till lunch eller middag - lax med en krämig ramslöksås, servera med sparris och en citronklyfta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 529 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 2 st citronklyfta
    • 10 st ramslöksblad
    • 3.5 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först ramslökssåsen genom att mixa ingredienserna i en matberedare.
    • Dela laxen i 2 bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxen runt om i ca 7-8 minuter.
    • Koka sparrisen i lättsaltat vatten några minuter.
    • Servera laxen med sparris och ringla såsen över.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 2 st citronklyfta
    • 10 st ramslöksblad
    • 3.5 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 118 Kcal

    Grön smoothie med spenat och apelsin

    Spara portion 2 i en tät försluten falska i kylskåpet och drick nästa morgon eller till mellanmål innan träningen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 1 st selleristjälk
    • 70 g bladspenat
    • 1 dl vatten
    • 3 st isbitar

    Gör så här

    • Skala frukten och lägg alla ingredienser i en blender.
    • Mixa till en jämn smoothie och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 1 st selleristjälk
    • 70 g bladspenat
    • 1 dl vatten
    • 3 st isbitar

    Torsdag lunch 529 Kcal

    Stekt lax med ramslöksås – 2 portioner

    Lättlagad laxrätt till lunch eller middag - lax med en krämig ramslöksås, servera med sparris och en citronklyfta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 529 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 2 st citronklyfta
    • 10 st ramslöksblad
    • 3.5 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först ramslökssåsen genom att mixa ingredienserna i en matberedare.
    • Dela laxen i 2 bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxen runt om i ca 7-8 minuter.
    • Koka sparrisen i lättsaltat vatten några minuter.
    • Servera laxen med sparris och ringla såsen över.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 2 st citronklyfta
    • 10 st ramslöksblad
    • 3.5 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 886 Kcal

    Kycklingpizza med gulbetor och chévreost

    En pizzabotten går att göra på så många olika sätt och den här gången använder vi kycklingfärs. En riktigt lyxig rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 87 gram

    Energi: 886 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 8 msk ajvar relish
    • 2 st gulbetor
    • 1 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st torkade dadlar
    • 20 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett till bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela ajvar över pizzan.
    • Skiva gulbetor tunt.
    • Skiva rödlök och osten.
    • Fördela på pizzan och strö på salt och peppar. Hacka dadlar och strö över tillsammans med mandel.
    • Sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 8 msk ajvar relish
    • 2 st gulbetor
    • 1 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st torkade dadlar
    • 20 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
  • Fredag frukost 453 Kcal

    Stekt ägg med avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 453 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 st avokado
    • 2 st cocktailtomat
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen.
    • Strö på salt och peppar och stek på bägge sidor några minuter.
    • Servera med majonnäs, avokado och tomat. Toppa med basilikablad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 st avokado
    • 2 st cocktailtomat
    • 0 basilikablad

    Fredag lunch 416 Kcal

    Äggviteomelett med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 416 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 8 st champinjoner
    • 1 tsk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0.5 paket smörgåskrasse
    • 1 st rädisor

    Gör så här

    • Skala och strimla rödlöken.
    • Skär squash i tunna skivor.
    • Skär champinjoner och paprika i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek grönsaker någon minut.
    • Vispa ihop äggvitor i en skål.
    • Häll på äggsmeten på grönsakerna och låt steka någon minut.
    • Lägg upp på en tallrik och toppa med krasse, strimlad rädisa och chiliflakes.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 8 st champinjoner
    • 1 tsk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0.5 paket smörgåskrasse
    • 1 st rädisor

    Fredag middag 1059 Kcal

    Entrecôte med rostad sötpotatis och palsternacka

    Bjud dina vänner på en fantastisk god lördagsmiddag - Entrecote med potatis, palsternacka och en klick med timjansmör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 101 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 1059 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st sötpotatis
    • 4 st palsternacka
    • 4 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 700 g entrecote
    • 2 st citron
    • 100 g bladspenat
    • 1 msk färsk timjan
    Timjansmör
    • 100 g smör
    • 1 st citron
    • 1 msk färsk timjan
    • 0 nypa flingsalt

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skär sötpotatisen och palsternackan i tunna skivor och lägg på en plåt.
    • Ringla över olivolja och krydda med örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Ugnsbaka rotfrukterna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills de är mjuka.
    • Lägg smöret till timjansmöret i en skål.
    • Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften.
    • Tillsätt tillsammans med timjan och flingsalt och rör ihop alltsammans till ett kryddsmör.
    • Krama ihop smöret med händerna, lägg det på bakplåtspapper och forma till en rulle.
    • Låt ligga kallt till serveringen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet i några minuter på varje sida.
    • Låt citronhalvan ligga bredvid i pannan med snittytan nedåt.
    • Lägg spenaten på fyra tallrikar och de rostade rotfrukterna ovanpå.
    • Placera köttet bredvid och servera med timjansmör, stekt citron och färsk timjan.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st sötpotatis
    • 4 st palsternacka
    • 4 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 700 g entrecote
    • 2 st citron
    • 100 g bladspenat
    • 1 msk färsk timjan
    Timjansmör
    • 100 g smör
    • 1 st citron
    • 1 msk färsk timjan
    • 0 nypa flingsalt
  • Lördag frukost 284 Kcal

    Oopsis med ost och skinka

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Oopsis bröd . Receptet hittar du genom att söka på Oopsis bröd  i receptbanken. Totala receptet för brödet är 4 stycken och kan förvaras i frysen och tas upp vid behov! I detta recept kan du ta 2 stycken bröd och lägg innehåller mellan brödskivorna om du är hungrig!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck oopsis bröd
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 1 skiva ost
    • 1 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Bred på smör, lägg på salladsblad, ost, skinka och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck oopsis bröd
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 1 skiva ost
    • 1 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat

    Lördag lunch 357 Kcal

    Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    En färgrik wok med haloumi som toppas med mandel och russin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Lördag middag 693 Kcal

    Parmalindad fisk med hummersås

    Supergod husmansrätt med fisk som är inlindad i parma som serveras med en härlig hummersås. Går utmärkt att byta ut skinkan till bacon och även byta ut rödspättan till tex, pangasius!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 693 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rödspätta
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g mozarella
    • 4 msk dill
    • 4 skiva lufttorkad skinka
    • 2 dl grädde
    • 2 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 4 st morot
    • 4 tsk olivolja
    • 200 g sockerärtor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg fiskfilén på en skärbräda och strö på salt och peppar.
    • Lägg ost och dill på filén och rulla ihop.
    • Linda en skinkskiva runt och fäst med en tandpetare.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter eller tills fisken är genomstekt.
    • Koka upp grädde, vatten och fond under 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skala morötter och strimla sockerärtor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka grönsakerna hastigt.
    • Strö på lite salt och servera med fiskfilén och hummersåsen.
    • Garnera med dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g rödspätta
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g mozarella
    • 4 msk dill
    • 4 skiva lufttorkad skinka
    • 2 dl grädde
    • 2 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 4 st morot
    • 4 tsk olivolja
    • 200 g sockerärtor

    Lördag dessert 391 Kcal

    Chokladmousse med bär och frukt

    Snabb och enkel chokladmousse som serveras med grädde och bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 100 gram hallon färska
    • 1 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g pistagenötter

    Gör så här

    • Separera äggvitor och äggulor.
    • Vispa grädden fluffigt, spara 1/3 till dekoration.
    • Vispa äggvitor till ett fast skum.
    • Smält choklad över ett vattenbad.
    • Häll chokladen i en skål och och blanda ner äggulor.
    • Vänd ner äggviteskummet och blanda om.
    • Ställ in i kylen 1 timme.
    • Dela jordgubbar och gröp ur kärnorna från granatäpplet.
    • Lägg på chokladmousse på ett serveringsfat och toppa med bär, grädde och pistagenötter.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 100 gram hallon färska
    • 1 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g pistagenötter
  • Söndag frukost 319 Kcal

    Rosa smoothiebowl

    Härlig smoothiebowl med drakfrukt på toppen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 61 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl hallon (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 1 dl sojayoghurt
    Topping
    • 100 g drakfrukt (pithaya)
    • 0.5 dl hallon (frysta)

    Gör så här

    • Mixa ihop hallon, mango, banan och yoghurt till en jämn smoothie i en matberedare.
    • Häll upp i en skål.
    • Skär av skalet på drakfrukten och skär fruktköttet i bitar eller gröp ut med ett kuljärn.
    • Toppa smoothien med drakfrukt och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl hallon (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 1 dl sojayoghurt
    Topping
    • 100 g drakfrukt (pithaya)
    • 0.5 dl hallon (frysta)

    Söndag lunch 386 Kcal

    Tonfisksallad med keso och tapenade

    En trevlig skål tonfisksallad med keso, tapenade och goda grönsaker till - snabblagad måltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 386 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk rödlök
    • 2 msk majonnäs
    • 125 g keso
    • 2 msk tapenade
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 blad romansallad
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Häll av tonfisken och lägg i en skål.
    • Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Spara lite av den hackade paprikan och löken till dekoration.
    • Servera tonfiskröran i salladsblad och toppa med paprika, rödlök, en cocktailtomat och groddar. 

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 0.5 st paprika
    • 2 msk rödlök
    • 2 msk majonnäs
    • 125 g keso
    • 2 msk tapenade
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 blad romansallad
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 dl alfalfagroddar

    Söndag middag 856 Kcal

    Pasta Carbonara

    En snabb och glutenfri variant av pasta carbonara! Om du önskar göra rätten vegetariskt kan du byta ut bacon mot vegetarisk bacon eller skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 78 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 856 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st squash
    • 140 g bacon
    • 2 dl grädde
    • 2 st ägg
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 dl ruccolasallad
    • 2 st ägg
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Svarva squashen med en grönsakssvarv eller skär tagliatelle med en potatisskalare.
    • Skiva bacon och stek några minuter i en stekpanna.
    • Häll på grädde och låt koka ihop 5 minuter.
    • Häll såsen i en skål och vispa ner ägg och ost.
    • Krydda med salt och svartpeppar.
    • Blanda ner squashspagetti och lägg upp på tallrikar.
    • Servera med ruccolasallad och 1 rå äggula på varje portion.
    • Dekorera med bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st squash
    • 140 g bacon
    • 2 dl grädde
    • 2 st ägg
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 dl ruccolasallad
    • 2 st ägg
    • 1 msk bladpersilja
Mejeri
  • 118 tsk smör
  • 5 msk grädde
  • 100 g fetaost
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 7 msk riven parmesanost
  • 1 dl keso, 4%
  • 1 dl gräddfil
  • 125 g mozzarella
  • 150 g chevreost
  • 1 skiva ost
  • 150 g halloumi
  • 300 g mozarella
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl sojayoghurt
  • 125 g keso
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 50 g kycklingbacon
  • 13 st ägg
  • 1100 g kycklingfärs
  • 1000 g räkor med skal
  • 400 g nötfärs
  • 600 g laxfilé
  • 700 g entrecote
  • 2 skivor skinka
  • 600 g rödspätta
  • 4 skiva lufttorkad skinka
  • 150 g tonfisk
  • 140 g bacon
Frukt/grönt
  • 35 st cocktailtomat
  • blandad sallad
  • 1 st päron
  • granatäppelkärnor
  • 4 klyfta vitlök
  • 3 st gul lök
  • 12 st färska champinjoner
  • 4 dl rucola
  • 1.25 st apelsin
  • 5 st palsternacka
  • 400 g körsbärstomater
  • 150 g haricots verts
  • 0.5 st kiwi
  • 0.5 st grapefrukt
  • 0.25 st ananas
  • 0.2 dl körsbär
  • 2 st squash
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 4 dl blandsallad
  • 450 g sparris
  • 4 st citronklyfta
  • 20 st ramslöksblad
  • 2 st banan
  • 1 st selleristjälk
  • 170 g bladspenat
  • 2 st gulbetor
  • 4 st rödlök
  • 0.5 st avokado
  • 0.75 st röd paprika
  • 8 st champinjoner
  • 0.5 paket smörgåskrasse
  • 1 st rädisor
  • 4 st sötpotatis
  • 3.5 st citron
  • 1 st salladsblad
  • 100 g brysselkål
  • 0.5 st gul paprika
  • basilika
  • 4 st morot
  • 200 g sockerärtor
  • 150 g jordgubbar (färska)
  • 1 st physalis
  • 1 st granatäpple
  • 2 dl hallon (frysta)
  • 100 g mango (fryst)
  • 100 g drakfrukt (pithaya)
  • 0.5 st paprika
  • 2 blad romansallad
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 1 dl ruccolasallad
Torrvaror
  • 4 msk russin
  • 2 msk solrosfrön
  • 10 st jalapenoring
  • 2.5 msk valnötter
  • 15 tsk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 51 msk pistagenötter
  • 5 st torkade dadlar
  • 20 g mandelspån
  • 10 st skållad mandel
Kryddor/smaksättare
  • 5 tsk örtagårdskrydda
  • 4 msk bladpersilja
  • 1 tsk torkade örter
  • 0.25 kruka färsk basilika
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk persilja
  • 2 msk soja
  • 8 msk ajvar relish
  • 3 msk färsk timjan
  • basilikablad
  • flingsalt
  • 4 msk dill
  • 1 tärning fiskbuljong
Övrigt
  • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • 1 dl fryst bärmix
  • 1 msk mandlar
  • 1 dl gurka inlagd
  • 10 msk majonnäs
  • 3 st isbitar
  • 1 styck oopsis bröd
  • 100 g mörk choklad
  • 100 gram hallon färska
  • 2 msk tapenade

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!