Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 20 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1242 Kcal

    • Frukost - 284 Kcal

      Keso med müsli och vattenmelon

    • Lunch - 402 Kcal

      Räksallad med mango

    • Middag - 556 Kcal

      Hamburgare med coleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1363 Kcal

    • Frukost - 319 Kcal

      Ägghack med skinka

    • Lunch - 653 Kcal

      Grekisk Pokébowl

    • Middag - 391 Kcal

      Kycklingwok med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1301 Kcal

    • Frukost - 381 Kcal

      Ananassmoothie med gurkmeja

    • Lunch - 391 Kcal

      Kycklingwok med sjögräsnudlar

    • Middag - 529 Kcal

      Stekt lax med ramslöksås – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1278 Kcal

    • Frukost - 172 Kcal

      Yoghurt med blåbär och granatäpple

    • Lunch - 779 Kcal

      Korv Stroganoff med sallad

    • Middag - 327 Kcal

      Quinoasallad med buffelmozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1496 Kcal

    • Frukost - 337 Kcal

      Spenatomelett med fetaost

    • Lunch - 529 Kcal

      Stekt lax med ramslöksås – 2 portioner

    • Middag - 630 Kcal

      Dragonkyckling med rostade rotfrukter och dragonsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1508 Kcal

    • Frukost - 291 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch - 413 Kcal

      Enkel men god köttfärssås

    • Middag - 341 Kcal

      Vegetariska riswraps med kikärtor

    • Mellanmål

    • Dessert - 464 Kcal

      Glutenfri hallon- och rabarberpaj

  • Söndag - 974 Kcal

    • Frukost - 196 Kcal

      Red Berry Smoothie

    • Lunch - 376 Kcal

      Tonfisksallad

    • Middag - 403 Kcal

      Risnudlar med karréspett

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 78.5 gram

Fett: 72.2 gram

Protein: 68.9 gram

Energi: 1309 kcal

  • Måndag frukost 284 Kcal

    Keso med müsli och vattenmelon

    En lågkalori, lättlagad frukost - en skål med keso toppad med musli och bitar av vattenmelon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 dl rostad frömüsli
    • 0.2 st mini vattenmelon

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Toppa med melontärningar och strö över müslin.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 dl rostad frömüsli
    • 0.2 st mini vattenmelon

    Måndag lunch 402 Kcal

    Räksallad med mango

    En trevlig räksallad som är toppad med färsk mango och granatäpplekärnor, perfekt till en lunch eller ta med på en picknick!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 402 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g blandad sallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st mango
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 dl granatäppelkärnor
    • 1 st dillkvistar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g Lallerstedts Mango-Chilisås

    Gör så här

    • Strimla sallad och lägg i en djup skål.
    • Koka sockerärtorna några sekunder och skölj.
    • Lägg på salladen.
    • Skär mangon i tärningar och blanda med räkor.
    • Toppa salladen med blandningen.
    • Skala och skiva rödlöken och gröp ur kärnorna i granatäpplet.
    • Lägg på rödlök och granatäpple på salladen och dekorera med en dillkvist.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera med en dressing, t ex Lallerstedts.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 g blandad sallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st mango
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 dl granatäppelkärnor
    • 1 st dillkvistar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g Lallerstedts Mango-Chilisås

    Måndag middag 556 Kcal

    Hamburgare med coleslaw

    En god hamburgare med ost, sallad och tomat som serveras tillsammans med en krämig coleslaw!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 556 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Lägg rödkål i en skål.
    • Strimla rödlöken och tillsätt till rödkålen.
    • Tillsätt senap, majonnäs, gräddfil, persilja och citronsaft och krama ihop tills allt är jämt fördelat.
    • Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
    • Lägg färsen i en skål.
    • Finhacka vitlöksklyftan och tillsätt till färsen tillsammans med kryddor och blanda om.
    • Forma till en stor biff och hetta upp en stekpanna med olja.
    • Stek biffen några minuter på varje sida och låt den vila i pannan tills den är genomstekt.
    • Lägg biffen på några salladsblad och toppa med ost, hamburgerdressing, tomatskivor, rödlök, persilja och gurka.
    • Servera med coleslaw.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 1 skiva ost
    • 1 msk hamburgerdressing
    • 0
    • 0.15 st rödlök
    • 0.15 kvist färsk persilja
    • 2 st saltgurka
    Coleslaw
    • 2 dl strimlad rödkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 msk senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 319 Kcal

    Ägghack med skinka

    En skål med ägg och lite skivor skinka, lättlagad frukost.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skivor skinka
    • 5 st pärltomater
    • 0.5 st gurka
    • 50 g ärtskott
    • 20 g blandad sallad

    Gör så här

    • Hacka äggen och blanda med majonnäs, salt och peppar.
    • Servera med rullade skinkskivor, tomat, gurka, några salladsblad och lite ärtskott som dekoration.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 skivor skinka
    • 5 st pärltomater
    • 0.5 st gurka
    • 50 g ärtskott
    • 20 g blandad sallad

    Tisdag lunch 653 Kcal

    Grekisk Pokébowl

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 653 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl konserverade kikärtor
    • 1 msk citronsaft
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk persilja
    • 2 msk rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 100 g grillade paprikor på burk
    • 6 st cocktailtomat
    • 6 st svarta oliver
    • 3 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronskiva

    Gör så här

    • Skölj kikärtor och lägg i en skål. Blanda ner citron, olja, persilja, lök, paprika, salt och peppar.
    • Lägg sallad i 2 djupa skålar och lägg på kikärtsalladen.
    • Smula över fetaost och lägg paprika bredvid.
    • Dela tomater och lägg på salladen tillsammans med oliver.
    • Dekorera med persilja och citronskivor.
    • Servera med ajvar relish.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl konserverade kikärtor
    • 1 msk citronsaft
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk persilja
    • 2 msk rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 100 g grillade paprikor på burk
    • 6 st cocktailtomat
    • 6 st svarta oliver
    • 3 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st citronskiva

    Tisdag middag 391 Kcal

    Kycklingwok med sjögräsnudlar

    Den här smakfyllda rätten är som godast precis tillagad, men går också bra att äta kall som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g minimajs
    • 1 tsk rapsolja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 msk koriander
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och skala och finhacka vitlöken.
    • Lägg i en skål och blanda ner ingefära, ketjap manis, sweet chilisås, soja, sesamolja, sesamfrön, salt och peppar.
    • Strimla purjolök, morot, sockerärtor och minimajs.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja.
    • Lägg ner kycklingen med marinaden och låt steka några minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker.
    • Skölj sjögräsnudlarna och blanda ner och låt allt bli varmt.
    • Servera med hackad färsk koriander och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g minimajs
    • 1 tsk rapsolja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 msk koriander
    • 1 st lime
  • Onsdag frukost 381 Kcal

    Ananassmoothie med gurkmeja

    Fräsch ananassmoothie som sätter fart på förbränningen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 74 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st ananas
    • 1 st banan
    • 200 g galiamelon
    • 1 st gurka
    • 1 tsk gurkmeja
    • 4 dl vatten
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Skär ananas, banan, melon och gurka i mindre bitar och lägg i en blender.
    • Tillsätt gurkmeja, vatten och istärningar.  Mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och dekorera med lite gurkmeja och gurka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st ananas
    • 1 st banan
    • 200 g galiamelon
    • 1 st gurka
    • 1 tsk gurkmeja
    • 4 dl vatten
    • 1 dl is

    Onsdag lunch 391 Kcal

    Kycklingwok med sjögräsnudlar

    Den här smakfyllda rätten är som godast precis tillagad, men går också bra att äta kall som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g minimajs
    • 1 tsk rapsolja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 msk koriander
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och skala och finhacka vitlöken.
    • Lägg i en skål och blanda ner ingefära, ketjap manis, sweet chilisås, soja, sesamolja, sesamfrön, salt och peppar.
    • Strimla purjolök, morot, sockerärtor och minimajs.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja.
    • Lägg ner kycklingen med marinaden och låt steka några minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker.
    • Skölj sjögräsnudlarna och blanda ner och låt allt bli varmt.
    • Servera med hackad färsk koriander och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g minimajs
    • 1 tsk rapsolja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 msk koriander
    • 1 st lime

    Onsdag middag 529 Kcal

    Stekt lax med ramslöksås – 2 portioner

    Lättlagad laxrätt till lunch eller middag - lax med en krämig ramslöksås, servera med sparris och en citronklyfta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 529 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 2 st citronklyfta
    • 10 st ramslöksblad
    • 3.5 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först ramslökssåsen genom att mixa ingredienserna i en matberedare.
    • Dela laxen i 2 bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxen runt om i ca 7-8 minuter.
    • Koka sparrisen i lättsaltat vatten några minuter.
    • Servera laxen med sparris och ringla såsen över.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 2 st citronklyfta
    • 10 st ramslöksblad
    • 3.5 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 172 Kcal

    Yoghurt med blåbär och granatäpple

    En liten skål med naturell yoghurt med en topping av färska blåbär och granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 172 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt och toppa med blåbär och granatäpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Torsdag lunch 779 Kcal

    Korv Stroganoff med sallad

    Lättlagad korv stroganoff med lite chilisås i som serveras med en god rucolasallad till. Perfekt att laga till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 67 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 779 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1.5 msk stark chilisås
    • 1.5 msk sötstark senap
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Sallad
    • 25 g rucola
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 6 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Skär korven i strimlar.
    • Skala och hacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korv och lök några minuter.
    • Tillsätt chilisås, senap och grädde.
    • Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med sallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1.5 msk stark chilisås
    • 1.5 msk sötstark senap
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Sallad
    • 25 g rucola
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 6 st cocktailtomat

    Torsdag middag 327 Kcal

    Quinoasallad med buffelmozzarella

    En trevlig sallad med krämig mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 327 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk basilika
    • 120 g buffelmozzarella
    • 2 msk gula russin
    • 2 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda quinoan med soltorkade tomater, körsbärstomater, salt och svartpeppar.
    • Skär squash och paprika i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner squash, paprika och rödlök och stek några minuter.
    • Blanda ner allt i skålen med quinoa och hackad basilika.
    • Lägg mozzarella över och toppa med russin och pumpafrön.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk basilika
    • 120 g buffelmozzarella
    • 2 msk gula russin
    • 2 msk pumpakärnor
  • Fredag frukost 337 Kcal

    Spenatomelett med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 337 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 g smör
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g spenat
    • 25 g fetaost

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en skål.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och lägg ner spenat och rödlök.
    • Häll på äggsmeten och smula över fetaost.
    • Låt steka på svag värme i ca 5 minuter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 g smör
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g spenat
    • 25 g fetaost

    Fredag lunch 529 Kcal

    Stekt lax med ramslöksås – 2 portioner

    Lättlagad laxrätt till lunch eller middag - lax med en krämig ramslöksås, servera med sparris och en citronklyfta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 529 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 2 st citronklyfta
    • 10 st ramslöksblad
    • 3.5 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först ramslökssåsen genom att mixa ingredienserna i en matberedare.
    • Dela laxen i 2 bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxen runt om i ca 7-8 minuter.
    • Koka sparrisen i lättsaltat vatten några minuter.
    • Servera laxen med sparris och ringla såsen över.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 2 st citronklyfta
    • 10 st ramslöksblad
    • 3.5 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 630 Kcal

    Dragonkyckling med rostade rotfrukter och dragonsås

    En välsmakande kycklingrätt med goda rotfrukter, dragonsås och sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 630 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk torkad dragon
    • 1 st citron
    Rostade rotfrukter
    • 1 st palsternacka
    • 100 g morötter
    • 1 st gulbeta
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Dragonsås
    • 2 st schalottenlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl vitt vin
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk senap
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 10 st små plommontomater

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på kycklingen.
    • Blanda ihop riven vitlök, olivolja, ketjap manis och dragon i en skål.
    • Riv zest från en ½ citron och blanda ner. Marinera kycklingen i 20 minuter eller över natten.
    • Skiva den resterande citronen i skivor. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft.
    • Skala och skär alla rotfrukter i stavar. Blanda riven vitlök, olja och örter i en skål.
    • Blanda ner rotfrukterna och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Stek under tiden kycklingen i en stekpanna på bägge sidor och lägg upp på en plåt.
    • Lägg citronskivor runt om. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader och sätt in kycklingen i 20 minuter.
    • Gör såsen genom att skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och riven vitlök.
    • Tillsätt buljongtärning och dragon. Häll på vatten och vin och låt koka ihop 10 minuter.
    • Tillsätt grädde, senap och ev färsk dragon.
    • Servera kycklingen med rotfrukterna,  dragonsåsen och en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk torkad dragon
    • 1 st citron
    Rostade rotfrukter
    • 1 st palsternacka
    • 100 g morötter
    • 1 st gulbeta
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Dragonsås
    • 2 st schalottenlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl vitt vin
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk senap
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 10 st små plommontomater
  • Lördag frukost 291 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    God frukost att lyxa till det med på helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Lördag lunch 413 Kcal

    Enkel men god köttfärssås

    Köttfärssås med zucchinipasta och massor med goda grönsaker i. En perfekt maträtt att ha till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 413 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Rör ner krossade tomater, sweet chilisås och tomatpuré och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
    • Gör spagetti av zucchini med hjälp av en spiralizer, eller hyvla den tunt med en potatisskalare.
    • Fördela zucchinin i två matlådor med lock.
    • Häll ner köttfärssåsen.
    • Vid servering: värm på rätten, lägg på tomater, strö över parmesan och garnera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Lördag middag 341 Kcal

    Vegetariska riswraps med kikärtor

    Smakrika wraps med vegetariska tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st risblad
    • 1 st mango
    • 0.5 st gurka
    • 20 cm purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 2 st morot
    • 1 msk bladpersilja
    Hummus
    • 1 paket kikärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk paprikakrydda
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm salt
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Börja med att göra hummus genom att hälla av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av.
    • Mixa ärterna i en matberedare med olivolja, citron, vitlök, kryddor och persilja. Häll upp kikärtsröran i en skål.
    • Skala och strimla alla grönsaker tunt.
    • Doppa rispapperet snabbt i varmt vatten i en skål så att det mjuknar, ca 1/2 min.
    • Lägg ut ris­papperet på en skärbräda.
    • Gör en wrap i taget.
    • Fördela lite av grönsakerna mitt på varje wrap och lägg en klick hummus och rulla ihop.
    • Stick in en kvist persilja och lägg på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta cashewnötter.
    • Strö över rullarna.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st risblad
    • 1 st mango
    • 0.5 st gurka
    • 20 cm purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 2 st morot
    • 1 msk bladpersilja
    Hummus
    • 1 paket kikärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk paprikakrydda
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm salt
    • 2 msk persilja

    Lördag dessert 464 Kcal

    Glutenfri hallon- och rabarberpaj

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 2.5 dl hallon (frysta)
    • 7 st rabarberstänger
    • 1 msk smör
    • 0.5 dl sukrin gold
    Smuldeg
    • 125 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin gold
    • 2 dl havregryn
    Topping
    • 50 g mandelspån
    Tillbehör
    • 4 dl vaniljsås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut pajskalet i en pajform. Häll på frusna hallon.
    • Skala rabarber och skär i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rabarber tillsammans med sukrin gold i några minuter. Häll rabarber över hallonen.
    • Blanda alla ingredienser till smuldegen i en skål och smula över pajen.
    • Toppa med mandelspån och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med vaniljsås.

    Ingredienser

    8 portioner

    Innehåll
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 2.5 dl hallon (frysta)
    • 7 st rabarberstänger
    • 1 msk smör
    • 0.5 dl sukrin gold
    Smuldeg
    • 125 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin gold
    • 2 dl havregryn
    Topping
    • 50 g mandelspån
    Tillbehör
    • 4 dl vaniljsås
  • Söndag frukost 196 Kcal

    Red Berry Smoothie

    En svalkande god smoothie med bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Gör så här

    • Skala och skär mango i bitar.
    • Lägg mango och bär i en blender och mixa.
    • Häll på yoghurt och späd med vatten till en jämn konsistens.
    • Häll upp på glas och dekorera med frystorkade jordgubbar eller färska jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Söndag lunch 376 Kcal

    Tonfisksallad

    Fantastisk god tonfisksallad! I receptet är det tonfisk i glasburk som är lite godare än tonfisk i vatten/olja men hittar du inte tonfisk i glasburk går det lika bra med tonfisk i burk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st färsk jordgubbe
    • 1 st avokado
    • 0.5 st färsk lök
    • 4 st salladsblad
    • 7.5 g sockerärtor
    • 200 g tonfisk i glasburk
    • 1.5 msk valnötter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st dillkvistar
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar, avokado och lök.
    • Lägg salladsblad på fat och lägg sockerärtor bredvid.
    • Lägg på tonfisk och strö på valnötter.
    • Krydda med salt och peppar och häll lite olivolja över.
    • Toppa med dill och dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st färsk jordgubbe
    • 1 st avokado
    • 0.5 st färsk lök
    • 4 st salladsblad
    • 7.5 g sockerärtor
    • 200 g tonfisk i glasburk
    • 1.5 msk valnötter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st dillkvistar
    • 0.5 st citron

    Söndag middag 403 Kcal

    Risnudlar med karréspett

    Karréspett med en god marinad på. Servera spetten med risnudlar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja

    Gör så här

    • Gör först marinaden genom att blanda alla ingredienser i en liten skål.
    • Koka risnudlarna enligt förpackningen, ca 3 minuter i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och lägg nudarna i en skål.
    • Häll över hälften av marinaden och blanda om.
    • Blötlägg spetten.
    • Skär köttet i mindre bitar och lägg ner den resterande marinaden.
    • Tillsätt riven vitlök och ingefära och blanda om.
    • Sätt ugnen på grill, ca 225 grader.
    • Trä upp köttet på spetten och grilla i ugnen i ca 20 minuter.
    • Strimla sockerärtor, salladslök och moroten.
    • Blanda ner i nudlarna.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö på färsk koriander och lägg upp på tallrikar.
    • Fördela spetten över och servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja
Mejeri
  • 1 dl keso, 4%
  • 1 skiva ost
  • 1 msk gräddfil
  • 175 g fetaost
  • 148.5 g smör
  • 2.5 dl naturell yoghurt
  • 2 dl grädde
  • 120 g buffelmozzarella
  • 4 msk kesella
  • 1 dl parmesan
  • 4 dl vaniljsås
Övrigt
  • 0.5 dl rostad frömüsli
  • 30 g Lallerstedts Mango-Chilisås
  • 1 msk hamburgerdressing
  • 2 st saltgurka
  • 1 msk senap
  • 8.5 msk majonnäs
  • 100 g grillade paprikor på burk
  • 6 st svarta oliver
  • 1 dl is
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 4 st träspett
Frukt/grönt
  • 0.2 st mini vattenmelon
  • 135 g blandad sallad
  • 247.5 g sockerärtor
  • 2 st mango
  • 3.15 st rödlök
  • 0.25 dl granatäppelkärnor
  • 8.5 klyfta vitlök
  • 6 st salladsblad
  • 2 dl strimlad rödkål
  • 1.5 msk citronsaft
  • 5 st pärltomater
  • 2 st gurka
  • 50 g ärtskott
  • 2.25 st röd paprika
  • 12 st cocktailtomat
  • 1 st citronskiva
  • 6 tsk ingefära
  • 20.5 st purjolök
  • 6.5 st morot
  • 100 g minimajs
  • 2 st lime
  • 0.5 st ananas
  • 2 st banan
  • 200 g galiamelon
  • 450 g sparris
  • 4 st citronklyfta
  • 20 st ramslöksblad
  • 1.5 dl blåbär
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st gul lök
  • 25 g rucola
  • 50 g körsbärstomater
  • 0.25 st squash
  • 25 g spenat
  • 2 st citron
  • 1 st palsternacka
  • 100 g morötter
  • 1 st gulbeta
  • 2 st schalottenlök
  • 50 g grönsallad
  • 10 st små plommontomater
  • 6 st jordgubbar
  • 6 st hallon
  • 2 st selleristjälk
  • 1 st zucchini
  • 125 g cocktailtomater
  • 2.5 dl hallon (frysta)
  • 7 st rabarberstänger
  • 1 dl blåbär (frysta)
  • 100 g jordgubbar (färska)
  • 5 st färsk jordgubbe
  • 1 st avokado
  • 0.5 st färsk lök
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 st salladslök
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1 dl handskalade räkor i lag
  • 375 g nötfärs
  • 2 st kokt ägg
  • 4 skivor skinka
  • 500 g kycklingfilé
  • 600 g laxfilé
  • 300 g falukorv med hög kötthalt
  • 4 st ägg
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 200 g tonfisk i glasburk
  • 250 g fläskkarré
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 st dillkvistar
  • 1 tsk örtkrydda
  • 1.15 kvist färsk persilja
  • 2 msk bladpersilja
  • 4 msk persilja
  • 3 msk ajvar relish
  • 4 msk ketjap manis
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 msk soja
  • 3 tsk sesamolja
  • 2 msk koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1.5 msk stark chilisås
  • 1.5 msk sötstark senap
  • 2 msk basilika
  • 3 tsk torkad dragon
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.25 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 0.5 tsk paprikakrydda
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm salt
  • 0.5 kruka färsk koriander
Torrvaror
  • 8.5 tsk olivolja
  • 4 dl konserverade kikärtor
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 tsk rapsolja
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 1 dl vit quinoa, okokt
  • 2 msk gula russin
  • 2 msk pumpakärnor
  • 200 g krossade tomater
  • 8 st risblad
  • 1 paket kikärtor
  • 1.5 dl sukrin gold
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl havregryn
  • 50 g mandelspån
  • 1 msk frystorkade jordgubbar
  • 1.5 msk valnötter
  • 40 g risnudlar
  • 1 tsk sesamfrö

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!