Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 20 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1180 Kcal

    • Frukost - 488 Kcal

      Grekisk omelett

    • Lunch - 276 Kcal

      Tomatsoppa med fetaost

    • Middag - 416 Kcal

      Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1462 Kcal

    • Frukost - 379 Kcal

      Frukostmacka

    • Lunch - 422 Kcal

      Mozzarellasallad med paprikadressing

    • Middag - 662 Kcal

      Korvgryta med champinjoner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1169 Kcal

    • Frukost - 90 Kcal

      Fruktsallad

    • Lunch - 662 Kcal

      Korvgryta med champinjoner

    • Middag - 418 Kcal

      Ugnsbakad lax med Avokadosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1195 Kcal

    • Frukost - 494 Kcal

      Äggplättar

    • Lunch - 418 Kcal

      Ugnsbakad lax med Avokadosallad

    • Middag - 283 Kcal

      Het tomatsås med bönpasta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1428 Kcal

    • Frukost - 315 Kcal

      Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    • Lunch - 312 Kcal

      Räksallad med dillkräm

    • Middag - 800 Kcal

      Kalvstek med rostad sötpotatis

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1787 Kcal

    • Frukost - 379 Kcal

      Frukostmacka

    • Lunch - 565 Kcal

      Quinoawok med kyckling

    • Middag - 334 Kcal

      Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

    • Mellanmål

    • Dessert - 510 Kcal

      Morotskaka med färskost och valnötter

  • Söndag - 1449 Kcal

    • Frukost - 363 Kcal

      Kesoplättar med röda bär

    • Lunch - 498 Kcal

      Halloumisallad med lammkorv och varma grönsaker

    • Middag - 589 Kcal

      Fläskspett med fetakräm och grönsaksmos

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 51.8 gram

Fett: 86.9 gram

Protein: 75.5 gram

Energi: 1381.4 kcal

  • Måndag frukost 488 Kcal

    Grekisk omelett

    En riktigt god grekisk omelett som serveras med bland annat avokado, granatäpple, valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 488 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g fetaost
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.5 st avokado
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 msk valnötter

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg och vatten.
    • Tillsätt salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Stek omeletten någon minut på medelvärme och smula sedan ner fetaosten.
    • Skiva paprika och avokado och lägg över fetaosten.
    • Toppa med granatäppelkärnor och valnötter.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g fetaost
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.5 st avokado
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 msk valnötter

    Måndag lunch 276 Kcal

    Tomatsoppa med fetaost

    Toppa en tomatsoppa med fetaost, så gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 300 g vatten
    • 1 tsk honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g fetaost
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    •  Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Servera med fetaost, några delade cocktailtomater och en kvist bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 300 g vatten
    • 1 tsk honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g fetaost
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 msk bladpersilja

    Måndag middag 416 Kcal

    Fylld kycklingfilé med grönsaker och mozzarella

    Härlig rätt som passar bra i matlådan eller när ni är flera runt matbordet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 416 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Ringla olivolja på en ugnsplåt och lägg kycklingfiléerna på.
    • Skär fyra snitt i kycklingen.
    • Skiva tunna skivor av squash, paprika, tomat och mozzarella och stick ner i snitten på kycklingen.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i 20 min.
    • Skiva squash, rödlök, mozzarella och soltorkade tomater och lägg i en skål.
    • Blanda ner rucolasallad och grön pesto.
    • Hetta upp en stekpanna och torrosta pinjenötter.
    • Servera kycklingen med squashsalladen och toppa med pinjenötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st små plommontomater
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Squashsallad
    • 4 st mini squash
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g mozzarella
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 65 g rucola
    • 2 msk grön pesto
    Topping
    • 2.5 msk pinjenötter
  • Tisdag frukost 379 Kcal

    Frukostmacka

    Gör i ordning en lyxig frukostmacka och toppa med paprika, skinka, ost och groddar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 379 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 bröd fröbröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 2 st paprikaringar
    • 10 g groddar

    Gör så här

    • Skiva brödet.
    • Bred på smör och lägg på ost, skinka, paprika och groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 bröd fröbröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 2 st paprikaringar
    • 10 g groddar

    Tisdag lunch 422 Kcal

    Mozzarellasallad med paprikadressing

    Gott och fräscht!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 422 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 30 g rucola
    • 150 g buffelmozzarella
    • 0.3 kruka färsk basilika
    Paprikadressing
    • 100 g grillad paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk mandel
    • 0.3 st chili
    • 3 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att mixa alla ingredienser i en mixer eller i en matberedare.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär paprika och fänkål i mindre bitar.
    • Dela löken och skär den ena halvan i bitar och strimla den andra (spara rödlöksringarna till dekoration).
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna i några minuter.
    • Låt svalna något och lägg i en skål.
    • Skär mozzarellan i kuber och blanda ner tillsammans med paprikacrémen.
    • Lägg rucolasallad på tallrikar och fördela blandningen över.
    • Toppa med rödlöksringar och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 30 g rucola
    • 150 g buffelmozzarella
    • 0.3 kruka färsk basilika
    Paprikadressing
    • 100 g grillad paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk mandel
    • 0.3 st chili
    • 3 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 662 Kcal

    Korvgryta med champinjoner

    En trevlig korvgryta med massa gott i. Frys in resterna och ta ut vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 662 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g salsiccia
    • 150 g Kolbasz korv
    • 125 g skogschampinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk smör
    • 1 msk senap
    • 1 msk kalvfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl purjolök
    • 30 g bladspenat

    Gör så här

    • Skiva korvar och dela champinjoner.
    • Skala och hacka lök.
    • Skiva fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek korv, champinjoner, lök och fänkål några minuter.
    • Tillsätt senap, fond, vatten och grädde.
    • Låt koka ihop 10 minuter och lägg ner purjolök och spenat.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g salsiccia
    • 150 g Kolbasz korv
    • 125 g skogschampinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk smör
    • 1 msk senap
    • 1 msk kalvfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl purjolök
    • 30 g bladspenat
  • Onsdag frukost 90 Kcal

    Fruktsallad

    Fräsch kalorisnål fruktsallad toppad med färsk mynta eller citronmeliss!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 90 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 dl färsk mynta

    Gör så här

    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i glasskålar.
    • Dekorera med färsk mynta eller citronmeliss.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 dl färsk mynta

    Onsdag lunch 662 Kcal

    Korvgryta med champinjoner

    En trevlig korvgryta med massa gott i. Frys in resterna och ta ut vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 662 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g salsiccia
    • 150 g Kolbasz korv
    • 125 g skogschampinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk smör
    • 1 msk senap
    • 1 msk kalvfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl purjolök
    • 30 g bladspenat

    Gör så här

    • Skiva korvar och dela champinjoner.
    • Skala och hacka lök.
    • Skiva fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek korv, champinjoner, lök och fänkål några minuter.
    • Tillsätt senap, fond, vatten och grädde.
    • Låt koka ihop 10 minuter och lägg ner purjolök och spenat.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g salsiccia
    • 150 g Kolbasz korv
    • 125 g skogschampinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk smör
    • 1 msk senap
    • 1 msk kalvfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl purjolök
    • 30 g bladspenat

    Onsdag middag 418 Kcal

    Ugnsbakad lax med Avokadosallad

    Bjud på denna fräscha lax måltid en fredagkväll, servera den med en riktigt god kesellacréme med räkor i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st avokado
    • 0.25 st gurka
    • 1 st stjärnfrukt
    Kesellacréme med räkor
    • 1.5 dl handskalade räkor i lag
    • 4 msk kesella
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxfilén i en ugnsform och strö på salt och peppar.
    • Dela citronen och pressa lite citron över.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Gör såsen genom att hacka räkor och lägg i en skål tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Blanda om och smaka av med citronsaft.
    • Skär avokado och gurka i skivor och lägg på ett fat.
    • Skiva stjärnfrukten och lägg runt om.
    • Lägg fisken på fatet och servera med kesellacrémen och citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st avokado
    • 0.25 st gurka
    • 1 st stjärnfrukt
    Kesellacréme med räkor
    • 1.5 dl handskalade räkor i lag
    • 4 msk kesella
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citron
  • Torsdag frukost 494 Kcal

    Äggplättar

    Äggplättar med bacon och ost i. Toppa plättarna med avokado, gräslök och tomat.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 494 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.2 dl riven ost
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st avokado
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och bryn bacon runt om.
    • Fördela äggsmet i plättlaggen och lägg på ost.
    • Låt steka på medelvärme några minuter.
    • Toppa med gräslök och servera med hackad avokado och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.2 dl riven ost
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st avokado
    • 1 st cocktailtomat

    Torsdag lunch 418 Kcal

    Ugnsbakad lax med Avokadosallad

    Bjud på denna fräscha lax måltid en fredagkväll, servera den med en riktigt god kesellacréme med räkor i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st avokado
    • 0.25 st gurka
    • 1 st stjärnfrukt
    Kesellacréme med räkor
    • 1.5 dl handskalade räkor i lag
    • 4 msk kesella
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxfilén i en ugnsform och strö på salt och peppar.
    • Dela citronen och pressa lite citron över.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Gör såsen genom att hacka räkor och lägg i en skål tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Blanda om och smaka av med citronsaft.
    • Skär avokado och gurka i skivor och lägg på ett fat.
    • Skiva stjärnfrukten och lägg runt om.
    • Lägg fisken på fatet och servera med kesellacrémen och citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st avokado
    • 0.25 st gurka
    • 1 st stjärnfrukt
    Kesellacréme med räkor
    • 1.5 dl handskalade räkor i lag
    • 4 msk kesella
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citron

    Torsdag middag 283 Kcal

    Het tomatsås med bönpasta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 283 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.
    • Skär aubergine och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter.
    • Finhacka de soltorkade tomaterna.
    • Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt färsk basilika.
    • Smaka av med salt, chiliflakes och peppar.
    • Servera pastan med tomatsåsen och riven peccorinoost.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes
  • Fredag frukost 315 Kcal

    Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    En skål med turkisk yoghurt toppad med granatäpple, blåbär och kokos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Lägg yoghurten i en skål och toppa med blåbär, granatäpple och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Fredag lunch 312 Kcal

    Räksallad med dillkräm

    En fräsch räksallad som serveras med en ljuvlig dillkräm - toppa med lite färsk dill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 312 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 25 g sockerärtor
    • 0.25 st gurka
    • 1 st kokt ägg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    Dillkräm
    • 2 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg sallad på ett fat.
    • Strimla sockerärtorna och skär gurkan i avlånga stavar.
    • Fördela grönsakerna över salladen.
    • Dela ägget och lägg vid sidan om.
    • Toppa salladen med räkor och granatäpplekärnor.
    • Gör dillkrämen genom att blanda gräddfil, majonnäs och hackad dill och smaka av med salt och peppar.
    • Servera dillkrämen med räksalladen och toppa med lite mer färsk dill.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl blandsallad
    • 25 g sockerärtor
    • 0.25 st gurka
    • 1 st kokt ägg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    Dillkräm
    • 2 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 800 Kcal

    Kalvstek med rostad sötpotatis

    Bjud dina vänner på en fantastisk festmiddag! Kalvsteken avnjuts med ugnsrostad sötpotatis och härlig citroncrème.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 70 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 800 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g Benfri kalvstek
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 50 g ärtskott
    • 1 st citron
    Rostad sötpotatis
    • 3 st sötpotatis
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 150 g sockerärtor
    Citroncréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 1 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Sätt ugnen på varmluft, 175 grader .
    • Putsa filén och lägg på en smord ugnsplåt.
    • Skala och riv vitlök och lägg i en skål.
    • Blanda ner soja, salt, peppar och örtkryddor.
    • Bred över marinaden på filén och sätt in i ugnen i ca 1 timme. 
    • Skala och skiva sötpotatis i stavar.
    • Lägg på en plåt och häll på olja och strö på salt, peppar och örtkryddor.
    • Blanda om och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. 
    • Gör under tiden citroncrémen genom att blanda ihop crème fraiche och majonnäs i en skål.
    • Riv i skalet av citronen samt pressa i saften i crémen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö på lite chiliflakes och ställ kallt. 
    • Ta ut köttet när innertemperatur är runt 55 grader.
    • Vira in köttet i folie och låt vila 10 minuter. 
    • Strimla sockerärtor och blanda ner med sötpotatisen. 
    • Skiva köttet och lägg upp på en bädd av ärtskott.
    • Skiva citron och lägg runt om.
    • Servera med sötpotatis och citroncréme.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g Benfri kalvstek
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 50 g ärtskott
    • 1 st citron
    Rostad sötpotatis
    • 3 st sötpotatis
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 150 g sockerärtor
    Citroncréme
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 1 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
  • Lördag frukost 379 Kcal

    Frukostmacka

    Gör i ordning en lyxig frukostmacka och toppa med paprika, skinka, ost och groddar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 379 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 bröd fröbröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 2 st paprikaringar
    • 10 g groddar

    Gör så här

    • Skiva brödet.
    • Bred på smör och lägg på ost, skinka, paprika och groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 bröd fröbröd
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 2 st paprikaringar
    • 10 g groddar

    Lördag lunch 565 Kcal

    Quinoawok med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 59 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 565 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g broccoli
    • 2 tsk olivolja
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Koka quinoa i lättsaltat vatten i 13 minuter.
    • Häll av vattnet.
    • Skala och skiva rödlök och morot.
    • Skär squash, paprika och broccoli i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner grönsaker och låt steka någon minut.
    • Blanda ner quinoa , färsk basilika, salt, peppar och örtagårdskrydda. Ställ åt sidan.
    • Skär kyckling i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn  några minuter.
    • Tillsätt örtagårdskrydda, vitlök, sweet chilisås, ketjap manis och soja.
    • Lägg kycklingen över quinoawoken och strö på basilikablad.
    • Servera med en klick mango och chilisås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g broccoli
    • 2 tsk olivolja
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Lördag middag 334 Kcal

    Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

    En helt ljuvlig torskfilé som har en ostfyllning i och hasselnötstopping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g färskost med vitlök
    • 1 dl hasselnötter
    Tomatsallad med gremolatatopping
    • 40 st pärltomater
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronskal
    • 4 msk bladpersilja
    • 1.5 dl parmesan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär ett snitt i fisken och lägg färskost i fiskfilén.
    • Strö på salt och peppar och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med hackade hasselnötter.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.  
    • Dela tomaterna i halvor och lägg dem i en skål.
    • Tillsätt olja, salt och peppar och blanda om. 
    • Tvätta citronen och riv skalet fint.
    • Blanda citronskal, persilja och parmesanost i en skål och häll över tomaterna.
    • Servera med fisken. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g färskost med vitlök
    • 1 dl hasselnötter
    Tomatsallad med gremolatatopping
    • 40 st pärltomater
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronskal
    • 4 msk bladpersilja
    • 1.5 dl parmesan

    Lördag dessert 510 Kcal

    Morotskaka med färskost och valnötter

    Variera gärna toppingen med andra nötter och eller genom att byta ut citron mot kanel och kardemumma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 510 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 dl sukrin gold
    • 3 dl mandelmjöl
    • 2 tsk malen kanel
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 2 tsk bikarbonat
    • 1 dl kokosolja
    • 50 g smör
    • 1 dl valnötter
    Topping
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ägg och sukrin gold fluffigt i en bunke.
    • Blanda mandelmjöl, kryddor och bikarbonat i en skål och vänd ner i smeten.
    • Smält kokosolja och smör och vänd ner i smeten tillsammans med rivna morötter och hackade nötter (spara lite till dekoration).
    • Smörj en rund form, ca 20 cm i diameter och bröa med mandelmjöl.
    • Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter, eller tills kakan känns fast.
    • Låt svalna helt.
    • Vispa ihop philadelphiaost, crème fraiche och sukrin till en fluffig frosting.
    • Blanda ner citronskalet och bred ut frostingen på kakan.
    • Dekorera med riven morot och hackade valnötter.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 dl sukrin gold
    • 3 dl mandelmjöl
    • 2 tsk malen kanel
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 2 tsk bikarbonat
    • 1 dl kokosolja
    • 50 g smör
    • 1 dl valnötter
    Topping
    • 200 g philadelphiaost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl sukrin gold
    • 1 st citron
  • Söndag frukost 363 Kcal

    Kesoplättar med röda bär

    Kesoplättar blandar du snabbt ihop med några få ingredienser, och toppa med bland annat färska hallon och jordgubbar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Smet
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1.5 tsk smör
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl jordgubbar
    • 1 dl keso, 4%
    • 1 klase vinbär

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser till smeten i en matberedare och mixa ihop till en jämn smet.
    • Låt stå och svälla i några minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten till fyra plättar.
    • Grädda i några minuter per sida.
    • Varva plättar, hallon, jordgubbar och keso i en burk med lock.
    • Toppa med röda vinbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    Smet
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1.5 tsk smör
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl jordgubbar
    • 1 dl keso, 4%
    • 1 klase vinbär

    Söndag lunch 498 Kcal

    Halloumisallad med lammkorv och varma grönsaker

    En fräsch sallad med halloumi, lammkorv och grönsaker i. Laga en extra portion och ta med en matlåda till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 498 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 gram lammkorv
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk bladpersilja
    • 2 msk mandelspån
    • 0.5 dl gula russin
    • 2 dl blandsallad

    Gör så här

    • Skär lammkorv i skivor och halloumi i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek upp lammkorv och halloumi.
    • Låt vara kvar i pannan.
    • Skala och skär rödlök i bitar.
    • Skär upp paprika och squash i bitar.
    • Vänd ner i stekpannan tillsammans med lammkorv och halloumi och låt steka tillsammans i några minuter.
    • Strö på salt, svartpeppar, persilja, mandelspån och russin.
    • Lägg blandsallad i botten på ett uppläggningsfat och häll över halloumisalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 gram lammkorv
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk bladpersilja
    • 2 msk mandelspån
    • 0.5 dl gula russin
    • 2 dl blandsallad

    Söndag middag 589 Kcal

    Fläskspett med fetakräm och grönsaksmos

    Laga en god lördagsmiddag och grilla lite fläskspett som du serveras tillsammans med en fetakräm och lite grönsaksmos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 589 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st träspett
    • 500 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 30 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcrème
    • 2 dl havrefraiche
    • 80 g fetaost
    • 0.5 st gurka
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 0.2 st blomkålshuvud

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att lägga havrefraiche och fetaost i en matberedare och pressa ner en vitlöksklyfta.
    • Mixa slät till en Créme.
    • Tillsätt citron, salt och peppar och lägg i en skål och blanda ner gurka.
    • Dekorera med citronzest och en gurkskiva.
    • Lägg spetten i blöt i 10 minuter.
    • Pressa en vitlöksklyfta och hacka chili, riv ingefäran och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser i skålen och vispa runt.
    • Skär köttet i större bitar och lägg i skålen med marinad.
    • Trä på bitarna på spettet.
    • Lägg spetten på grillen i cirka 10 min.
    • Dela och skär Romanesco och broccoli i buketter och koka upp tills de är halv mjuka.
    • Häll av vattnet och mixa med en stavmixer till ett mos, tillsätt smör och rör runt.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st träspett
    • 500 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 30 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcrème
    • 2 dl havrefraiche
    • 80 g fetaost
    • 0.5 st gurka
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 0.2 st blomkålshuvud
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 9 st ägg
  • 650 g kycklingfilé
  • 1 skivor skinka
  • 150 g salsiccia
  • 150 g Kolbasz korv
  • 180 g laxfilé
  • 2.5 dl handskalade räkor i lag
  • 40 g bacon
  • 1 st kokt ägg
  • 700 g Benfri kalvstek
  • 600 g torskfile
  • 125 gram lammkorv
  • 500 g fläskkarré
Mejeri
  • 86.5 tsk smör
  • 205 g fetaost
  • 250 g mozzarella
  • 1 skiva ost
  • 150 g buffelmozzarella
  • 1 dl grädde
  • 4 msk kesella
  • 0.2 dl riven ost
  • 1 dl riven peccorinoost
  • 1.5 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk gräddfil
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g färskost med vitlök
  • 1.5 dl parmesan
  • 200 g philadelphiaost
  • 100 g keso
  • 1 dl keso, 4%
  • 75 g halloumi
  • 2 dl havrefraiche
Frukt/grönt
  • 1.25 st röd paprika
  • 2.25 st gul paprika
  • 2 st avokado
  • 0.4 dl granatäppelkärnor
  • 2.5 st gul lök
  • 9.5 klyfta vitlök
  • 5 st cocktailtomater i olika färger
  • 4.5 st mini squash
  • 2 st små plommontomater
  • 2.5 st rödlök
  • 95 g rucola
  • 2 st paprikaringar
  • 1 st fänkål
  • 0.3 st chili
  • 125 g skogschampinjoner
  • 0.5 dl purjolök
  • 30 g bladspenat
  • 0.5 st mango
  • 6 st färsk jordgubbe
  • 1 st grön kiwi
  • 0.5 dl färska blåbär
  • 1 st gurka
  • 1 st stjärnfrukt
  • 5 st citron
  • 1 st cocktailtomat
  • 0.5 st aubergine
  • 0.5 st zucchini
  • 300 g cocktailtomater
  • 0.5 dl blåbär
  • 0.5 st granatäpple
  • 4 dl blandsallad
  • 175 g sockerärtor
  • 150 g ärtskott
  • 3 st sötpotatis
  • 1 st morot
  • 0.75 st squash
  • 150 g broccoli
  • 40 st pärltomater
  • 2 tsk citronskal
  • 1 dl hallon (färska)
  • 1 dl jordgubbar
  • 1 klase vinbär
  • 0.5 st orange paprika
  • 1 tsk röd chili
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0.7 st blomkålshuvud
  • 1 st broccolistånd
  • 2 tsk citronzest
Torrvaror
  • 2 msk valnötter
  • 17 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk honung
  • 2.5 msk pinjenötter
  • 5 msk mandel
  • 200 g bönpasta
  • 0.2 dl kokosskivor
  • 1.5 dl vit quinoa, okokt
  • 1 dl hasselnötter
  • 2.5 dl sukrin gold
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 0.75 msk fiberhusk
  • 2 msk mandelspån
  • 0.5 dl gula russin
  • 2 tsk rapsolja
Kryddor/smaksättare
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2.2 tsk örtagårdskrydda
  • 3 nypa chiliflakes
  • 8 msk bladpersilja
  • 2 msk grön pesto
  • 0.3 kruka färsk basilika
  • 1 msk kalvfond
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 1.5 msk gräslök
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • oregano
  • 4 msk basilika
  • 1 msk färsk dill
  • 3 msk ketjap manis
  • 2 tsk torkade örter
  • 1 msk sweet chilisås
  • 0.5 msk soja
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 krm salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk ljus soja
Övrigt
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 10 g groddar
  • 100 g grillad paprika
  • 1 msk senap
  • 1 msk majonnäs
  • 30 g Lallerstedts currydressing
  • 1 dl kokosolja
  • 8 st träspett

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!