Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 2 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 977 Kcal

    • Frukost - 410 Kcal

      Morotsfralla med ost

    • Lunch

    • Middag - 567 Kcal

      Laxfilé med fetaost och rödbetssallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 234 Kcal

    • Frukost - 234 Kcal

      Ägghack med kalkon

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 410 Kcal

    • Frukost - 410 Kcal

      Morotsfralla med ost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 661 Kcal

    • Frukost - 275 Kcal

      Kesorullar med kokt ägg

    • Lunch

    • Middag - 387 Kcal

      Tonfisksallad med granatäpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 464 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 464 Kcal

      Hamburgare med ädelostcréme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 421 Kcal

    • Frukost - 421 Kcal

      Omelett med ost och bacon

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 418 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 418 Kcal

      Broccoli- och spenatsoppa med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 12.8 gram

Fett: 38.1 gram

Protein: 29 gram

Energi: 512.2 kcal

  • Måndag frukost 410 Kcal

    Morotsfralla med ost

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Glutenfria morotsfrallor med sesamfrön. Receptet hittar du genom att söka på glutenfria morotsfrallor med sesamfrön i receptbanken. Totala receptet för frallorna är 6 st som ni kan förvara i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Gör så här

    • Dela frallan och bred på smör.
    • Lägg på ostskivor och njut!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Måndag middag 567 Kcal

    Laxfilé med fetaost och rödbetssallad

    Goda smaker och mättande rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 567 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 75 g fetaost
    • 1 tsk honung
    • 1 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk torkade tranbär
    • 250 g förkokta rödbetor
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 100 g gröna oliver
    • 25 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxen i 2 filéer och gör ett snitt i varje filé.
    • Fyll snittet med fetaost och ringla lite honung över.
    • Strö på rosmarin, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner balsamico, olivolja, rosmarin, örter, salt och peppar.
    • Toppa laxen med torkade tranbär och servera med rödbetssallad, oliver, rucola och rödlök.
    • Dekorera med citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 75 g fetaost
    • 1 tsk honung
    • 1 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk torkade tranbär
    • 250 g förkokta rödbetor
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 100 g gröna oliver
    • 25 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st citron
  • Tisdag frukost 234 Kcal

    Ägghack med kalkon

    Kokt ägg med lite kalkonskivor - lättlagad frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon

    Gör så här

    • Skala och hacka äggen grovt.
    • Lägg i en skål och blanda ner salt och svartpeppar.
    • Skär kalkonskivorna i bitar och blanda ner.
    • Servera i salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon
  • Onsdag frukost 410 Kcal

    Morotsfralla med ost

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Glutenfria morotsfrallor med sesamfrön. Receptet hittar du genom att söka på glutenfria morotsfrallor med sesamfrön i receptbanken. Totala receptet för frallorna är 6 st som ni kan förvara i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Gör så här

    • Dela frallan och bred på smör.
    • Lägg på ostskivor och njut!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
  • Torsdag frukost 275 Kcal

    Kesorullar med kokt ägg

    Keso och gurkstavar inlindat i skinka - servera tillsammans med ägg och majonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 275 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 skivor skinka
    • 1 st salladsblad
    • 2 msk keso
    • 0.2 st gurka
    • 1 msk majonnäs

    Gör så här

    • Koka ägget 3-6 minuter beroende på hur hårt du vill ha det.
    • Skala och sätt i en äggkopp.
    • Fyll skinkskivorna med ett salladsblad, keso och gurkstavar.
    • Rulla ihop dem och lägg på en tallrik.
    • Servera tillsammans med ägg och majonnäs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 skivor skinka
    • 1 st salladsblad
    • 2 msk keso
    • 0.2 st gurka
    • 1 msk majonnäs

    Torsdag middag 387 Kcal

    Tonfisksallad med granatäpple

    Snabblagad tonfisksallad med avokado, rödlök, paprika och toppat med granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 387 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 15 g rucola
    • 1 st morot
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 90 g tonfisk
    • 0.25 st granatäpple
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk bladpersilja
    Tomatsalsa
    • 1 st stor tomat
    • 1 msk gul lök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg rucolasallad på ett fat. Skala och skär moroten i tärningar. Skär paprika i tärningar. Finhacka rödlök. Skiva avokadon.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg avokado vid sidan om.
    • Häll av tonfisken och lägg över och toppa med granatäpplekärnor.
    • Strö på salt och peppar och servera med tomatsalsa. Dekorera med persilja.

    Tomatsalsa:

    • Finhacka gul lök och mixa med tomat. Krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 15 g rucola
    • 1 st morot
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 90 g tonfisk
    • 0.25 st granatäpple
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk bladpersilja
    Tomatsalsa
    • 1 st stor tomat
    • 1 msk gul lök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag middag 464 Kcal

    Hamburgare med ädelostcréme

    Laga en god hamburgare tillsammans med en ädelostcréme. Laga en extra portion och spara till dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 120 g hamburgare
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm grillkrydda
    • 50 g haricots verts
    • 50 g sockerärtor
    • 2 st salladsblad
    • 4 st cocktailtomat
    • 2 portion saint Agur créme
    • 0.15 st rödlök
    • 1 msk kapris

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgaren runt om.
    • Strö på salt, peppar och kryddor.
    • Lägg haricot verts och sockerärtor bredvid och stek upp hastigt.
    • Lägg salladsblad på en tallrik och lägg på grönsaker och hamburgare.
    • Toppa med skivad tomat, ädelostcréme, rödlök och lite kapris.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 120 g hamburgare
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm grillkrydda
    • 50 g haricots verts
    • 50 g sockerärtor
    • 2 st salladsblad
    • 4 st cocktailtomat
    • 2 portion saint Agur créme
    • 0.15 st rödlök
    • 1 msk kapris
  • Lördag frukost 421 Kcal

    Omelett med ost och bacon

    En riktigt frukostklassiker med ägg, ost och bacon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 421 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g tärnad bacon
    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.25 st rödlök

    Gör så här

    • Stek bacon knaprigt i en torr stekpanna. Lägg upp på hushållspapper.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och svartpeppar. Hetta upp en stekpanna häll på äggsmeten och stek på svag värme några minuter. Lägg på ost och stek tills omeletten är klar.
    • Lägg upp på en tallrik.
    • Hacka persilja fint och lägg på tillsammans med bacon. Skala och finhacka rödlök och lägg över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g tärnad bacon
    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.25 st rödlök
  • Söndag middag 418 Kcal

    Broccoli- och spenatsoppa med halloumi

    En smakfull och näringsrik soppa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3.5 dl vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 2 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    •  Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och blanda ner kokosgrädden.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumin i bitar och stek dem i olja tills de har fått fin färg.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med halloumi.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3.5 dl vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 2 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
Övrigt
  • 2 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
  • 100 g gröna oliver
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk kapris
Mejeri
  • 4 tsk smör
  • 6 skiva ost
  • 75 g fetaost
  • 2 msk keso
  • 2 portion saint Agur créme
  • 2 msk grädde
  • 75 g halloumi
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g laxfilé
  • 2 st kokt ägg
  • 40 g rökt kalkon
  • 5 st ägg
  • 2 skivor skinka
  • 90 g tonfisk
  • 120 g hamburgare
  • 75 g tärnad bacon
Torrvaror
  • 1 tsk honung
  • 2 msk torkade tranbär
  • 3 tsk olivolja
  • 2 dl kokosgrädde
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk rosmarin
  • 0.5 msk balsamico
  • 1 tsk torkade örter
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 krm grillkrydda
  • 1 msk färsk persilja
  • 1 msk lantbuljong
Frukt/grönt
  • 250 g förkokta rödbetor
  • 40 g rucola
  • 1.15 st rödlök
  • 0.5 st citron
  • 3 st salladsblad
  • 0.2 st gurka
  • 1 st morot
  • 0.25 st röd paprika
  • 0.5 st avokado
  • 0.25 st granatäpple
  • 1 st stor tomat
  • 1.5 msk gul lök
  • 50 g haricots verts
  • 50 g sockerärtor
  • 4 st cocktailtomat
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 0.5 st broccolistånd
  • 100 g spenat

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!