Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 2 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1316 Kcal

    • Frukost - 410 Kcal

      Morotsfralla med ost

    • Lunch - 339 Kcal

      Köttfärsgratinerad aubergine

    • Middag - 567 Kcal

      Laxfilé med fetaost och rödbetssallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1464 Kcal

    • Frukost - 234 Kcal

      Ägghack med kalkon

    • Lunch - 567 Kcal

      Laxfilé med fetaost och rödbetssallad

    • Middag - 663 Kcal

      Champinjonsoppa med prinskorv

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1684 Kcal

    • Frukost - 410 Kcal

      Morotsfralla med ost

    • Lunch - 663 Kcal

      Champinjonsoppa med prinskorv

    • Middag - 611 Kcal

      Nudelsallad med scampi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1272 Kcal

    • Frukost - 275 Kcal

      Kesorullar med kokt ägg

    • Lunch - 611 Kcal

      Nudelsallad med scampi

    • Middag - 387 Kcal

      Tonfisksallad med granatäpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1026 Kcal

    • Frukost - 222 Kcal

      Exotisk smoothie med passionsfrukt

    • Lunch - 339 Kcal

      Köttfärsgratinerad aubergine

    • Middag - 464 Kcal

      Hamburgare med ädelostcréme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1966 Kcal

    • Frukost - 421 Kcal

      Omelett med ost och bacon

    • Lunch - 663 Kcal

      Champinjonsoppa med prinskorv

    • Middag - 735 Kcal

      Grillkväll

    • Mellanmål

    • Dessert - 148 Kcal

      Morots cookies

  • Söndag - 1563 Kcal

    • Frukost - 410 Kcal

      Morotsfralla med ost

    • Lunch - 735 Kcal

      Grillkväll

    • Middag - 418 Kcal

      Broccoli- och spenatsoppa med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 60.6 gram

Fett: 93.5 gram

Protein: 90 gram

Energi: 1470.1 kcal

  • Måndag frukost 410 Kcal

    Morotsfralla med ost

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Glutenfria morotsfrallor med sesamfrön. Receptet hittar du genom att söka på glutenfria morotsfrallor med sesamfrön i receptbanken. Totala receptet för frallorna är 6 st som ni kan förvara i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Gör så här

    • Dela frallan och bred på smör.
    • Lägg på ostskivor och njut!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Måndag lunch 339 Kcal

    Köttfärsgratinerad aubergine

    Spännande färsrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk malen curry
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm kanel
    • 2 msk basilika
    • 25 g fetaost
    • 8 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Dela auberginen på mitten. Gröp ur köttet och finhacka. Grilla skalet i ugn i ca 10 min.
    • Skala och hacka lök fint och riv vitlök. Stek nötfärsen med vitlök, lök samt auberginköttet i lite olivolja. Hacka basilika fint. Tillsätt salt, peppar, curry, spiskummin, kanel och basilika.
    • Lägg i blandningen i aubergineskalen. Toppa med fetaost och grilla i ugnen i 15 minuter. Servera med cocktailtomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk malen curry
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm kanel
    • 2 msk basilika
    • 25 g fetaost
    • 8 st cocktailtomat

    Måndag middag 567 Kcal

    Laxfilé med fetaost och rödbetssallad

    Goda smaker och mättande rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 567 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 75 g fetaost
    • 1 tsk honung
    • 1 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk torkade tranbär
    • 250 g förkokta rödbetor
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 100 g gröna oliver
    • 25 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxen i 2 filéer och gör ett snitt i varje filé.
    • Fyll snittet med fetaost och ringla lite honung över.
    • Strö på rosmarin, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner balsamico, olivolja, rosmarin, örter, salt och peppar.
    • Toppa laxen med torkade tranbär och servera med rödbetssallad, oliver, rucola och rödlök.
    • Dekorera med citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 75 g fetaost
    • 1 tsk honung
    • 1 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk torkade tranbär
    • 250 g förkokta rödbetor
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 100 g gröna oliver
    • 25 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st citron
  • Tisdag frukost 234 Kcal

    Ägghack med kalkon

    Kokt ägg med lite kalkonskivor - lättlagad frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon

    Gör så här

    • Skala och hacka äggen grovt.
    • Lägg i en skål och blanda ner salt och svartpeppar.
    • Skär kalkonskivorna i bitar och blanda ner.
    • Servera i salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon

    Tisdag lunch 567 Kcal

    Laxfilé med fetaost och rödbetssallad

    Goda smaker och mättande rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 567 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 75 g fetaost
    • 1 tsk honung
    • 1 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk torkade tranbär
    • 250 g förkokta rödbetor
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 100 g gröna oliver
    • 25 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxen i 2 filéer och gör ett snitt i varje filé.
    • Fyll snittet med fetaost och ringla lite honung över.
    • Strö på rosmarin, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner balsamico, olivolja, rosmarin, örter, salt och peppar.
    • Toppa laxen med torkade tranbär och servera med rödbetssallad, oliver, rucola och rödlök.
    • Dekorera med citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 75 g fetaost
    • 1 tsk honung
    • 1 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk torkade tranbär
    • 250 g förkokta rödbetor
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 100 g gröna oliver
    • 25 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st citron

    Tisdag middag 663 Kcal

    Champinjonsoppa med prinskorv

    Laga en varm och gräddig champinjonsoppa toppat med skivade prinskorvar på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 663 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv

    Gör så här

    • Skiva champinjoner och prinskorv i skivor och stek i olivolja i en kastrull.
    • Spara undan lite i en skål till topping.
    • Skala och hacka gul lök och lägg blanda ner i kastrullen tillsammans med purjolök.
    • Tillsätt kycklingfond, vatten och grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka upp och stå och sjud 10 minuter. 
    • Häll av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av och tillsätt i soppan.
    • Servera i skålar och toppa med lite stekta champinjoner och korv.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv
  • Onsdag frukost 410 Kcal

    Morotsfralla med ost

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Glutenfria morotsfrallor med sesamfrön. Receptet hittar du genom att söka på glutenfria morotsfrallor med sesamfrön i receptbanken. Totala receptet för frallorna är 6 st som ni kan förvara i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Gör så här

    • Dela frallan och bred på smör.
    • Lägg på ostskivor och njut!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Onsdag lunch 663 Kcal

    Champinjonsoppa med prinskorv

    Laga en varm och gräddig champinjonsoppa toppat med skivade prinskorvar på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 663 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv

    Gör så här

    • Skiva champinjoner och prinskorv i skivor och stek i olivolja i en kastrull.
    • Spara undan lite i en skål till topping.
    • Skala och hacka gul lök och lägg blanda ner i kastrullen tillsammans med purjolök.
    • Tillsätt kycklingfond, vatten och grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka upp och stå och sjud 10 minuter. 
    • Häll av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av och tillsätt i soppan.
    • Servera i skålar och toppa med lite stekta champinjoner och korv.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv

    Onsdag middag 611 Kcal

    Nudelsallad med scampi

    Bra rätt som passar i matlåda, till picknicken eller på buffén!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 77 gram

    Energi: 611 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst scampi
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    Chiliyoghurt
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 1 krm Srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudelsallad
    • 100 g glasnudlar
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 100 g sockerärtor
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sesamolja
    • 2 tsk färskpressad limejuice
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime

    Gör så här

    • Tina scampi och lägg i en skål. Häll på olivolja. Skala och riv vitlök och finhacka chili. Blanda ner i skålen tillsammans med salt och peppar.
    • Gör chiliyoghurt genom att riva vitlöken fint och därefter blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Koka nudlar enligt anvisningen på paketet och häll av vattnet. Lägg nudlarna i en skål. Skala och skär morot i strimlor. Strimla salladslök och sockerärtor fint. Hacka koriander fint. Blanda ner alla grönsaker i nudelsalladen tillsammans med koriander.
    • Finhacka chili och skala och riv vitlök. Lägg i en skål och blanda ner teriyakisås, ketjap manis, sesamolja och limesaft. Riv ingefäran och blanda ner. Häll dressingen över nudelsalladen och blanda om. Smaka av med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna och lägg ner scampin. Stek några minuter.
    • Lägg upp nudelsallad på tallrikar och lägg på den stekta scampin. Toppa med färsk koriander och servera med chiliyoghurt. Dekorera med koriander och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst scampi
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    Chiliyoghurt
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 1 krm Srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudelsallad
    • 100 g glasnudlar
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 100 g sockerärtor
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sesamolja
    • 2 tsk färskpressad limejuice
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
  • Torsdag frukost 275 Kcal

    Kesorullar med kokt ägg

    Keso och gurkstavar inlindat i skinka - servera tillsammans med ägg och majonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 275 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 skivor skinka
    • 1 st salladsblad
    • 2 msk keso
    • 0.2 st gurka
    • 1 msk majonnäs

    Gör så här

    • Koka ägget 3-6 minuter beroende på hur hårt du vill ha det.
    • Skala och sätt i en äggkopp.
    • Fyll skinkskivorna med ett salladsblad, keso och gurkstavar.
    • Rulla ihop dem och lägg på en tallrik.
    • Servera tillsammans med ägg och majonnäs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 skivor skinka
    • 1 st salladsblad
    • 2 msk keso
    • 0.2 st gurka
    • 1 msk majonnäs

    Torsdag lunch 611 Kcal

    Nudelsallad med scampi

    Bra rätt som passar i matlåda, till picknicken eller på buffén!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 77 gram

    Energi: 611 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst scampi
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    Chiliyoghurt
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 1 krm Srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudelsallad
    • 100 g glasnudlar
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 100 g sockerärtor
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sesamolja
    • 2 tsk färskpressad limejuice
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime

    Gör så här

    • Tina scampi och lägg i en skål. Häll på olivolja. Skala och riv vitlök och finhacka chili. Blanda ner i skålen tillsammans med salt och peppar.
    • Gör chiliyoghurt genom att riva vitlöken fint och därefter blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Koka nudlar enligt anvisningen på paketet och häll av vattnet. Lägg nudlarna i en skål. Skala och skär morot i strimlor. Strimla salladslök och sockerärtor fint. Hacka koriander fint. Blanda ner alla grönsaker i nudelsalladen tillsammans med koriander.
    • Finhacka chili och skala och riv vitlök. Lägg i en skål och blanda ner teriyakisås, ketjap manis, sesamolja och limesaft. Riv ingefäran och blanda ner. Häll dressingen över nudelsalladen och blanda om. Smaka av med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna och lägg ner scampin. Stek några minuter.
    • Lägg upp nudelsallad på tallrikar och lägg på den stekta scampin. Toppa med färsk koriander och servera med chiliyoghurt. Dekorera med koriander och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst scampi
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    Chiliyoghurt
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 1 krm Srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudelsallad
    • 100 g glasnudlar
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 100 g sockerärtor
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sesamolja
    • 2 tsk färskpressad limejuice
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime

    Torsdag middag 387 Kcal

    Tonfisksallad med granatäpple

    Snabblagad tonfisksallad med avokado, rödlök, paprika och toppat med granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 387 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 15 g rucola
    • 1 st morot
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 90 g tonfisk
    • 0.25 st granatäpple
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk bladpersilja
    Tomatsalsa
    • 1 st stor tomat
    • 1 msk gul lök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg rucolasallad på ett fat. Skala och skär moroten i tärningar. Skär paprika i tärningar. Finhacka rödlök. Skiva avokadon.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg avokado vid sidan om.
    • Häll av tonfisken och lägg över och toppa med granatäpplekärnor.
    • Strö på salt och peppar och servera med tomatsalsa. Dekorera med persilja.

    Tomatsalsa:

    • Finhacka gul lök och mixa med tomat. Krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 15 g rucola
    • 1 st morot
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 90 g tonfisk
    • 0.25 st granatäpple
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk bladpersilja
    Tomatsalsa
    • 1 st stor tomat
    • 1 msk gul lök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 222 Kcal

    Exotisk smoothie med passionsfrukt

    En smoothie med exotiska frukter och kokosmjölk, sommaren gör sig påmind!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färsk ananas
    • 1 st apelsin
    • 150 g mango (fryst)
    • 100 g fryst passionsfrukt
    • 0.5 st lime
    • 0.5 st myntakvist
    • 3 dl Alpro kokos och mandelmjölk

    Gör så här

    • Skär ananas i bitar. Skär bort skalet på apelsinen.
    • Lägg alla frukter i en blender och pressa ner limesaft. Tillsätt mynta och mixa.
    • Häll på mjölken och mixa till en slät konsistens. Häll upp på glas.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färsk ananas
    • 1 st apelsin
    • 150 g mango (fryst)
    • 100 g fryst passionsfrukt
    • 0.5 st lime
    • 0.5 st myntakvist
    • 3 dl Alpro kokos och mandelmjölk

    Fredag lunch 339 Kcal

    Köttfärsgratinerad aubergine

    Spännande färsrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk malen curry
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm kanel
    • 2 msk basilika
    • 25 g fetaost
    • 8 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Dela auberginen på mitten. Gröp ur köttet och finhacka. Grilla skalet i ugn i ca 10 min.
    • Skala och hacka lök fint och riv vitlök. Stek nötfärsen med vitlök, lök samt auberginköttet i lite olivolja. Hacka basilika fint. Tillsätt salt, peppar, curry, spiskummin, kanel och basilika.
    • Lägg i blandningen i aubergineskalen. Toppa med fetaost och grilla i ugnen i 15 minuter. Servera med cocktailtomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk malen curry
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm kanel
    • 2 msk basilika
    • 25 g fetaost
    • 8 st cocktailtomat

    Fredag middag 464 Kcal

    Hamburgare med ädelostcréme

    Laga en god hamburgare tillsammans med en ädelostcréme. Laga en extra portion och spara till dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 120 g hamburgare
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm grillkrydda
    • 50 g haricots verts
    • 50 g sockerärtor
    • 2 st salladsblad
    • 4 st cocktailtomat
    • 2 portion saint Agur créme
    • 0.15 st rödlök
    • 1 msk kapris

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgaren runt om.
    • Strö på salt, peppar och kryddor.
    • Lägg haricot verts och sockerärtor bredvid och stek upp hastigt.
    • Lägg salladsblad på en tallrik och lägg på grönsaker och hamburgare.
    • Toppa med skivad tomat, ädelostcréme, rödlök och lite kapris.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 120 g hamburgare
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm grillkrydda
    • 50 g haricots verts
    • 50 g sockerärtor
    • 2 st salladsblad
    • 4 st cocktailtomat
    • 2 portion saint Agur créme
    • 0.15 st rödlök
    • 1 msk kapris
  • Lördag frukost 421 Kcal

    Omelett med ost och bacon

    En riktigt frukostklassiker med ägg, ost och bacon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 421 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g tärnad bacon
    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.25 st rödlök

    Gör så här

    • Stek bacon knaprigt i en torr stekpanna. Lägg upp på hushållspapper.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och svartpeppar. Hetta upp en stekpanna häll på äggsmeten och stek på svag värme några minuter. Lägg på ost och stek tills omeletten är klar.
    • Lägg upp på en tallrik.
    • Hacka persilja fint och lägg på tillsammans med bacon. Skala och finhacka rödlök och lägg över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g tärnad bacon
    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 1 msk färsk persilja
    • 0.25 st rödlök

    Lördag lunch 663 Kcal

    Champinjonsoppa med prinskorv

    Laga en varm och gräddig champinjonsoppa toppat med skivade prinskorvar på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 663 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv

    Gör så här

    • Skiva champinjoner och prinskorv i skivor och stek i olivolja i en kastrull.
    • Spara undan lite i en skål till topping.
    • Skala och hacka gul lök och lägg blanda ner i kastrullen tillsammans med purjolök.
    • Tillsätt kycklingfond, vatten och grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka upp och stå och sjud 10 minuter. 
    • Häll av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av och tillsätt i soppan.
    • Servera i skålar och toppa med lite stekta champinjoner och korv.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv

    Lördag middag 735 Kcal

    Grillkväll

    Grilla ute eller sätt ugnen på grill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 735 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Kycklingspett:
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm örtagårdskrydda
    Laxspett:
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    Korv till grillen:
    • 2 st stockholmare
    Sallad:
    • 3 dl grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 6 st cocktailtomat
    Citroncrème
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.25 tsk citronzest
    • 0 salt och svartpeppar
    Rostad palsternacka
    • 2 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 8 st grillspett

    Gör så här

    • Skär kyckling i bitar. Skala och riv vitlök och lägg i en skål tillsammans med kyckling, ketjap manis, örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Skär laxen i bitar och lägg i en skål. Blanda ner salt, peppar och citronsaft.
    • Ställ kyckling och lax kallt och låt marinera minst en timme innan grillning. Blötlägg spetten.
    • Lägg sallad i en skål. Skala och strimla rödlök. Skala och strimla moroten. Lägg alla grönsaker på salladen
    • Blanda ihop citroncréme i en skål.
    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär palsternacka i bitar. Lägg i en skål och blanda ner olivolja, salt, peppar och örtagårdskrydda. Lägg på en plåt och sätt in i ugnen.
    • Trä upp kyckling och lax på spett.  Grilla i cirka 10 minuter till köttet är genomstekt och har fått fin färg. Grilla korvarna några minuter.
    • Servera med rostad palsternacka, sallad och citroncréme.

    Ingredienser

    2 portioner

    Kycklingspett:
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm örtagårdskrydda
    Laxspett:
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    Korv till grillen:
    • 2 st stockholmare
    Sallad:
    • 3 dl grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 6 st cocktailtomat
    Citroncrème
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.25 tsk citronzest
    • 0 salt och svartpeppar
    Rostad palsternacka
    • 2 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 8 st grillspett

    Lördag dessert 148 Kcal

    Morots cookies

    Lågkalori morots cookies som går utmärkt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 148 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Morot - 6 st
    • 2.5 dl havregryn
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 30 gram kokossocker
    • 1 tsk bakpulver
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 0.25 tsk malen ingefära
    • 0.25 tsk riven muskotnöt
    • 0.25 tsk malen nejlika
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl mandelmjölk
    • 0.25 dl lönnsirap
    • 1 st ägg
    • 1 st morot

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda om ordentligt.
    • Blanda ner resen av ingredienserna och blanda om tills du fått en jämn smet.
    • Lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut sex kakor.
    • Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
    • Låt svalna.

    Ingredienser

    6 portioner

    Morot - 6 st
    • 2.5 dl havregryn
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 30 gram kokossocker
    • 1 tsk bakpulver
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 0.25 tsk malen ingefära
    • 0.25 tsk riven muskotnöt
    • 0.25 tsk malen nejlika
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl mandelmjölk
    • 0.25 dl lönnsirap
    • 1 st ägg
    • 1 st morot
  • Söndag frukost 410 Kcal

    Morotsfralla med ost

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Glutenfria morotsfrallor med sesamfrön. Receptet hittar du genom att söka på glutenfria morotsfrallor med sesamfrön i receptbanken. Totala receptet för frallorna är 6 st som ni kan förvara i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Gör så här

    • Dela frallan och bred på smör.
    • Lägg på ostskivor och njut!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Söndag lunch 735 Kcal

    Grillkväll

    Grilla ute eller sätt ugnen på grill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 735 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Kycklingspett:
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm örtagårdskrydda
    Laxspett:
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    Korv till grillen:
    • 2 st stockholmare
    Sallad:
    • 3 dl grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 6 st cocktailtomat
    Citroncrème
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.25 tsk citronzest
    • 0 salt och svartpeppar
    Rostad palsternacka
    • 2 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 8 st grillspett

    Gör så här

    • Skär kyckling i bitar. Skala och riv vitlök och lägg i en skål tillsammans med kyckling, ketjap manis, örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Skär laxen i bitar och lägg i en skål. Blanda ner salt, peppar och citronsaft.
    • Ställ kyckling och lax kallt och låt marinera minst en timme innan grillning. Blötlägg spetten.
    • Lägg sallad i en skål. Skala och strimla rödlök. Skala och strimla moroten. Lägg alla grönsaker på salladen
    • Blanda ihop citroncréme i en skål.
    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär palsternacka i bitar. Lägg i en skål och blanda ner olivolja, salt, peppar och örtagårdskrydda. Lägg på en plåt och sätt in i ugnen.
    • Trä upp kyckling och lax på spett.  Grilla i cirka 10 minuter till köttet är genomstekt och har fått fin färg. Grilla korvarna några minuter.
    • Servera med rostad palsternacka, sallad och citroncréme.

    Ingredienser

    2 portioner

    Kycklingspett:
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm örtagårdskrydda
    Laxspett:
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    Korv till grillen:
    • 2 st stockholmare
    Sallad:
    • 3 dl grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 6 st cocktailtomat
    Citroncrème
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0.25 tsk citronzest
    • 0 salt och svartpeppar
    Rostad palsternacka
    • 2 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 8 st grillspett

    Söndag middag 418 Kcal

    Broccoli- och spenatsoppa med halloumi

    En smakfull och näringsrik soppa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3.5 dl vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 2 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    •  Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och blanda ner kokosgrädden.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumin i bitar och stek dem i olja tills de har fått fin färg.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med halloumi.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3.5 dl vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 2 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
Övrigt
  • 3 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
  • 200 g gröna oliver
  • 1200 g kikärter
  • 1 msk majonnäs
  • 100 g fryst passionsfrukt
  • 3 dl Alpro kokos och mandelmjölk
  • 1 msk kapris
  • 16 st grillspett
  • 0.25 dl lönnsirap
Mejeri
  • 5 tsk smör
  • 8 skiva ost
  • 200 g fetaost
  • 8 dl grädde
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk keso
  • 2 portion saint Agur créme
  • 8 msk crème fraiche
  • 0.5 dl mandelmjölk
  • 75 g halloumi
Frukt/grönt
  • 2 st aubergine
  • 5.5 st gul lök
  • 7.5 klyfta vitlök
  • 32 st cocktailtomat
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 65 g rucola
  • 2.15 st rödlök
  • 1 st citron
  • 750 g champinjon
  • 6 dl purjolök
  • 15 st champinjoner
  • 2 st röd chili
  • 6 st morot
  • 2 st salladslök
  • 250 g sockerärtor
  • 4 tsk färskpressad limejuice
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1 st lime
  • 3 st salladsblad
  • 0.2 st gurka
  • 0.25 st röd paprika
  • 0.5 st avokado
  • 0.25 st granatäpple
  • 1 st stor tomat
  • 200 g färsk ananas
  • 1 st apelsin
  • 150 g mango (fryst)
  • 50 g haricots verts
  • 4 tsk färskpressad citronjuice
  • 6 dl grönsallad
  • 0.5 tsk citronzest
  • 4 st palsternacka
  • 0.25 tsk riven muskotnöt
  • 0.5 st broccolistånd
  • 100 g spenat
Torrvaror
  • 17.5 tsk olivolja
  • 2 tsk honung
  • 4 msk torkade tranbär
  • 200 g glasnudlar
  • 2.5 dl havregryn
  • 0.75 dl mandelmjöl
  • 30 gram kokossocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl kokosgrädde
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g nötfärs
  • 900 g laxfilé
  • 2 st kokt ägg
  • 40 g rökt kalkon
  • 1050 g prinskorv med hög kötthalt
  • 12 st prinskorv
  • 600 g fryst scampi
  • 6 st ägg
  • 2 skivor skinka
  • 90 g tonfisk
  • 120 g hamburgare
  • 75 g tärnad bacon
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 4 st stockholmare
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk malen curry
  • 2 krm spiskummin
  • 2 krm kanel
  • 4 msk basilika
  • 4 msk rosmarin
  • 1 msk balsamico
  • 2 tsk torkade örter
  • 15 tsk kycklingfond
  • 2 krm Srirachasås
  • 8 msk färsk koriander
  • 4 msk teriyakisås
  • 4 msk ketjap manis
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk bladpersilja
  • 0.5 st myntakvist
  • 1 krm grillkrydda
  • 1 msk färsk persilja
  • 5 krm örtagårdskrydda
  • 0.25 tsk malen kanel
  • 0.25 tsk malen ingefära
  • 0.25 tsk malen nejlika
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 1 msk lantbuljong

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!