Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 2 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1232 Kcal

    • Frukost - 282 Kcal

      Yoghurt med äpple och granola

    • Lunch - 266 Kcal

      Utflyktsmat - Chorizosoppa med kikärtor

    • Middag - 684 Kcal

      Italiensk ”allt i ett” gratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1287 Kcal

    • Frukost - 222 Kcal

      Exotisk smoothie med passionsfrukt

    • Lunch - 684 Kcal

      Italiensk ”allt i ett” gratäng

    • Middag - 380 Kcal

      Laxfilé med rödbetssallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1537 Kcal

    • Frukost - 289 Kcal

      Chiafrögröt med hallon

    • Lunch - 449 Kcal

      Spenatvåfflor med getost

    • Middag - 800 Kcal

      Halloumifyllda kycklingfiléer med blomkålstaboule

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1367 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel

    • Lunch - 800 Kcal

      Halloumifyllda kycklingfiléer med blomkålstaboule

    • Middag - 323 Kcal

      Torsk med ägg och spenatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1408 Kcal

    • Frukost - 331 Kcal

      Ägghack med skinka

    • Lunch - 223 Kcal

      Italiensk blomkålssallad

    • Middag - 854 Kcal

       Biff med bearnaise och auberginegratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1677 Kcal

    • Frukost - 410 Kcal

      Morotsfralla med ost

    • Lunch - 432 Kcal

      Tacosallad

    • Middag - 713 Kcal

      Curry Masalagryta med räkor

    • Mellanmål

    • Dessert - 122 Kcal

      Pekanbollar med clementin

  • Söndag - 1212 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 713 Kcal

      Curry Masalagryta med räkor

    • Middag - 494 Kcal

      Halloumiburgare med ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 62.5 gram

Fett: 137 gram

Protein: 84.1 gram

Energi: 1388.6 kcal

  • Måndag frukost 282 Kcal

    Yoghurt med äpple och granola

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Skär äpplet i bitar.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg färska äpplebitar.
    • Toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Måndag lunch 266 Kcal

    Utflyktsmat - Chorizosoppa med kikärtor

    Enkel och god chorizosoppa! Här rekommenderas att ta en chorizokorv med hög kötthalt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 266 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g chorizo
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk paprikapulver
    • 200 g konserverade kikärtor
    • 65 g bladspenat

    Gör så här

    • Skiva korv och stek någon minut i en kastrull.
    • Strimla purjolök och finhacka vitlöken och lägg ner i kastrullen.
    • Häll på vatten, buljong och tomatpuré. Skiva paprikan och lägg ner tillsammans med chiliflakes, paprikapulver, kikärtor och spenat.
    • Smaka av med salt och peppar och låt sjuda några minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g chorizo
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk paprikapulver
    • 200 g konserverade kikärtor
    • 65 g bladspenat

    Måndag middag 684 Kcal

    Italiensk ”allt i ett” gratäng

    Krämig italiensk gratäng med massa gott i. Släng ner lite vad du vill i gratängen och strö sedan pesto över gratängen och servera med tomater! Spar resterna i kylen och ta fram till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 684 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 0.2 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Gör först köttfärssåsen genom att hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn köttfärs med vitlök och hackad lök. 
    • Vänd ner krossade tomater och krydda med salt, svartpeppar, torkad basilika och honung.
    • Låt puttra i 10 min på medelhög värme.
    • Lägg köttfärssåsen i en ugnsfastform och skiva mozzarella i tunna skivor och lägg över. 
    • Hyvla squash på längden i tunna skivor. 
    • Lägg Ricottaost i en bunke.
    • Tillsätt västerbottenost och riven vitlök.
    • Hacka soltorkade tomater fint och blanda ner i röran.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Bred på röran på squashskivorna och rulla ihop.
    • Fördela rullarna ovanpå köttfärssåsen och sätt in i ugnen i 15 min. 
    • Dekorera med basilikakvistar och ringla över pesto. 
    • Servera med körsbärstomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 0.2 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater
  • Tisdag frukost 222 Kcal

    Exotisk smoothie med passionsfrukt

    En smoothie med exotiska frukter och kokosmjölk, sommaren gör sig påmind!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färsk ananas
    • 1 st apelsin
    • 150 g mango (fryst)
    • 100 g fryst passionsfrukt
    • 0.5 st lime
    • 0.5 st myntakvist
    • 3 dl Alpro kokos och mandelmjölk

    Gör så här

    • Skär ananas i bitar. Skär bort skalet på apelsinen.
    • Lägg alla frukter i en blender och pressa ner limesaft. Tillsätt mynta och mixa.
    • Häll på mjölken och mixa till en slät konsistens. Häll upp på glas.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färsk ananas
    • 1 st apelsin
    • 150 g mango (fryst)
    • 100 g fryst passionsfrukt
    • 0.5 st lime
    • 0.5 st myntakvist
    • 3 dl Alpro kokos och mandelmjölk

    Tisdag lunch 684 Kcal

    Italiensk ”allt i ett” gratäng

    Krämig italiensk gratäng med massa gott i. Släng ner lite vad du vill i gratängen och strö sedan pesto över gratängen och servera med tomater! Spar resterna i kylen och ta fram till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 684 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 0.2 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Gör först köttfärssåsen genom att hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn köttfärs med vitlök och hackad lök. 
    • Vänd ner krossade tomater och krydda med salt, svartpeppar, torkad basilika och honung.
    • Låt puttra i 10 min på medelhög värme.
    • Lägg köttfärssåsen i en ugnsfastform och skiva mozzarella i tunna skivor och lägg över. 
    • Hyvla squash på längden i tunna skivor. 
    • Lägg Ricottaost i en bunke.
    • Tillsätt västerbottenost och riven vitlök.
    • Hacka soltorkade tomater fint och blanda ner i röran.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Bred på röran på squashskivorna och rulla ihop.
    • Fördela rullarna ovanpå köttfärssåsen och sätt in i ugnen i 15 min. 
    • Dekorera med basilikakvistar och ringla över pesto. 
    • Servera med körsbärstomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 0.2 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater

    Tisdag middag 380 Kcal

    Laxfilé med rödbetssallad

    En härlig vardagsrätt med snabblagad lax och god rödbetssallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 380 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Rödbetssallad
    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g ruccola
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Skär laxen i 2 filéer och strö på salt och peppar.
    • Skär rödbetor i klyftor och skaka och skiva rödlök. Lägg i en skål. Blanda ner balsamico, olivolja, rosmarin, örter, salt och peppar.
    • Stek laxen i smör ca 10 minuter eller till den är genomstekt.
    • Servera med rödbetssallad och rucola. Dekorera med citronklyftor och rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Rödbetssallad
    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g ruccola
    • 2 st citronskiva
  • Onsdag frukost 289 Kcal

    Chiafrögröt med hallon

    En skål fylld med härligheter - chiagröt med smak av hallon, med en topping av nötter och valfri frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Gör så här

    • Blanda chiafrön , mjölk och hallon  i en skål.
    • Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Toppa med hackad frukt och nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Onsdag lunch 449 Kcal

    Spenatvåfflor med getost

    En mättande och snabblagad spenatvåffla med getost och färska fikon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 449 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 50 g bladspenat
    • 3 st ägg
    • 100 g smör
    • 2 dl maizena
    • 2 dl havremjöl
    • 0.5 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk salt
    • 3 dl mjölk
    • 10 g smör
    Topping
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl valnötter
    • 1 tsk havssalt
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 st färska fikon
    • 200 g chevreost
    • 1.5 msk dadelsirap
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser utan mjölken till våffelsmeten i en skål.
    • Häll på 1 dl mjölk och mixa till en jämn smet.
    • Häll ner den resterande mjölken och blanda om.
    • Hetta upp ett våffeljärn och grädda våfflor i smör.
    • Rosta valnötter i en torr stekpanna och strö på salt.
    • Ringla lite honung över.
    • Skär fikonen i klyftor.
    • Lägg spenat på varje våffla och toppa med chévreost, nötter och fikon.
    • Ringla lite dadelsirap över och dekorera med timjan.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 50 g bladspenat
    • 3 st ägg
    • 100 g smör
    • 2 dl maizena
    • 2 dl havremjöl
    • 0.5 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk salt
    • 3 dl mjölk
    • 10 g smör
    Topping
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl valnötter
    • 1 tsk havssalt
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 st färska fikon
    • 200 g chevreost
    • 1.5 msk dadelsirap
    • 1 msk färsk timjan

    Onsdag middag 800 Kcal

    Halloumifyllda kycklingfiléer med blomkålstaboule

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 236 gram

    Protein: 56 gram

    Energi: 800 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 150 g halloumi
    • 4 msk salsa romesco
    • 3 msk melonkärnor
    • 1 kruka kruksallad
    • 0 kvist färsk persilja
    • 0 msk färsk timjan
    Salsa romesco – 1 sats
    • 100 g skållad mandel
    • 250 g grillad paprika
    • 1 msk rödvinsvinäger
    • 2 klyfta vitlök
    • 5 nypa chiliflakes
    • 1 tsk salt
    • 1 dl olivolja
    • 0.5 msk solrosolja
    Blomkålstabouleh
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st orange paprika
    • 3 msk purjolök
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 2 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först salsa romescon genom att lägga alla ingredienserna utom oljorna i en mixer.
    • Tillsätt oljan i en tunn stråle och mixa samtidigt till en slät sås.
    • Låt såsen stå svalt till servering.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva halloumi och stek någon minut i olja.
    • Gör ett snitt i kycklingfilén och lägg i halloumi eller lägg halloumi över kycklingen.
    • Lägg på salsa romesco på osten och toppa med melonkärnor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Riv blomkålen och lägg i en skål.
    • Skär paprika i små bitar och blanda ner i blomkålen tillsammans med purjolök, örter, olja, citronsaft, salt och peppar.
    • Lägg sallad på ett serveringsfat och lägg kycklingen över.
    • Servera med salsa romesco och blomkålstabouleh.
    • Dekorera med persilja och timjan.
    • Frys in 2 portioner och ta fram vid behov.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 150 g halloumi
    • 4 msk salsa romesco
    • 3 msk melonkärnor
    • 1 kruka kruksallad
    • 0 kvist färsk persilja
    • 0 msk färsk timjan
    Salsa romesco – 1 sats
    • 100 g skållad mandel
    • 250 g grillad paprika
    • 1 msk rödvinsvinäger
    • 2 klyfta vitlök
    • 5 nypa chiliflakes
    • 1 tsk salt
    • 1 dl olivolja
    • 0.5 msk solrosolja
    Blomkålstabouleh
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st orange paprika
    • 3 msk purjolök
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 2 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lägg det i en sluten burk så att du enkelt sparar tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Hacka fikon och äpple.
    • Lägg ner alla ingredienser i en kastrull och häll på 2 dl vatten.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Torsdag lunch 800 Kcal

    Halloumifyllda kycklingfiléer med blomkålstaboule

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 236 gram

    Protein: 56 gram

    Energi: 800 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 150 g halloumi
    • 4 msk salsa romesco
    • 3 msk melonkärnor
    • 1 kruka kruksallad
    • 0 kvist färsk persilja
    • 0 msk färsk timjan
    Salsa romesco – 1 sats
    • 100 g skållad mandel
    • 250 g grillad paprika
    • 1 msk rödvinsvinäger
    • 2 klyfta vitlök
    • 5 nypa chiliflakes
    • 1 tsk salt
    • 1 dl olivolja
    • 0.5 msk solrosolja
    Blomkålstabouleh
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st orange paprika
    • 3 msk purjolök
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 2 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först salsa romescon genom att lägga alla ingredienserna utom oljorna i en mixer.
    • Tillsätt oljan i en tunn stråle och mixa samtidigt till en slät sås.
    • Låt såsen stå svalt till servering.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva halloumi och stek någon minut i olja.
    • Gör ett snitt i kycklingfilén och lägg i halloumi eller lägg halloumi över kycklingen.
    • Lägg på salsa romesco på osten och toppa med melonkärnor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Riv blomkålen och lägg i en skål.
    • Skär paprika i små bitar och blanda ner i blomkålen tillsammans med purjolök, örter, olja, citronsaft, salt och peppar.
    • Lägg sallad på ett serveringsfat och lägg kycklingen över.
    • Servera med salsa romesco och blomkålstabouleh.
    • Dekorera med persilja och timjan.
    • Frys in 2 portioner och ta fram vid behov.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 150 g halloumi
    • 4 msk salsa romesco
    • 3 msk melonkärnor
    • 1 kruka kruksallad
    • 0 kvist färsk persilja
    • 0 msk färsk timjan
    Salsa romesco – 1 sats
    • 100 g skållad mandel
    • 250 g grillad paprika
    • 1 msk rödvinsvinäger
    • 2 klyfta vitlök
    • 5 nypa chiliflakes
    • 1 tsk salt
    • 1 dl olivolja
    • 0.5 msk solrosolja
    Blomkålstabouleh
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st orange paprika
    • 3 msk purjolök
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 2 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 323 Kcal

    Torsk med ägg och spenatsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 323 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 300 g torskfile
    • 1 tsk salt
    • 2 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 250 g spenat
    • 5 g smör
    • 1 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först spenatsåsen genom att tina spenaten något.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök någon minut.
    • Lägg ner spenaten och häll på grädde.
    • Låt koka ihop 10 minuter på svag värme.
    • Smaka av med salt.
    • Hacka äggen grovt.
    • Strö på salt på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken någon minut per sida.
    • Häll på vatten och låt sjuda några minuter tills fisken är klar.
    • Häll spenatsås på tallrikar och lägg en fiskfilé över.
    • Toppa med färskriven pepparrot, hackat ägg och gräslök

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 300 g torskfile
    • 1 tsk salt
    • 2 msk pepparrot
    • 1 msk gräslök
    • 250 g spenat
    • 5 g smör
    • 1 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 331 Kcal

    Ägghack med skinka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 331 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Hacka skinkan, äggen och lägg i en skål
    • Blanda ner resten av ingredienserna och servera på ett salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad

    Fredag lunch 223 Kcal

    Italiensk blomkålssallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 223 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk grön pesto
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 15 g ruccola
    • 49.5 g cocktailtomater
    • 125 g buffelmozzarella
    • 1 msk balsamico

    Gör så här

    • Riv blomkålen grovt och lägg i en skål.
    • Blanda ner salt, peppar och olja och övriga ingredienser.
    • Ringla över balsamico och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk grön pesto
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 15 g ruccola
    • 49.5 g cocktailtomater
    • 125 g buffelmozzarella
    • 1 msk balsamico

    Fredag middag 854 Kcal

     Biff med bearnaise och auberginegratäng

    Köttbit med en gräddig auberginegratäng och en klick bearnaise sås till. Välj fritt bland ryggbiff, entrecote eller fläskkarré!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 72 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 854 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 1.25 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
    Auberginegratäng
    • 2 st aubergine
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk olivolja
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225°C.
    • Smörj en gratängform med smör.
    • Skiva auberginen i tunna skivor, finhacka vitlök och strimla purjolök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn aubergineskivor, vitlök och purjolök i en kastrull någon minut.
    • Häll på grädde och låt koka ihop under 5 minuter.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Häll allt i gratängformen och toppa med riven ost.
    • Gratinera i ugnen i ca 40 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 1.25 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
    Auberginegratäng
    • 2 st aubergine
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk olivolja
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
  • Lördag frukost 410 Kcal

    Morotsfralla med ost

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Glutenfria morotsfrallor med sesamfrön. Receptet hittar du genom att söka på glutenfria morotsfrallor med sesamfrön i receptbanken. Totala receptet för frallorna är 6 st som ni kan förvara i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Gör så här

    • Dela frallan och bred på smör.
    • Lägg på ostskivor och njut!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost

    Lördag lunch 432 Kcal

    Tacosallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    •  Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    •  Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    •  Häll på 1 msk vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Skär upp grönsakerna, skala och strimla rödlök.
    •  Lägg på köttfärs på salladen och toppa med grönsaker, lök, ost, persilja, gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs

    Lördag middag 713 Kcal

    Curry Masalagryta med räkor

    En härlig smakrik curry masalagryta med räkor - toppa grytan med granatäpplekärnor, nötter och koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 65 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 tsk olivolja
    • 30 g Curry Santa Maria
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st aubergine
    • 1 paket kikärtor
    • 2 dl crème fraiche
    • 1000 g räkor med skal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk färsk koriander
    Topping 1 portion
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 msk cashewnötter
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala lök och sötpotatis och skär i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp lök och sötpotatis.
    • Blanda ner Curry Masala med 3 dl vatten och tillsätt tärnad aubergine, kikärtor och créme fraiche.
    • Låt sjuda i 10 minuter.
    • Skala räkor och blanda ner i grytan.
    • Smaka av med salt och svartpeppar och koriander.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta cashewnötter.
    • Servera i skålar och toppa med granatäpplekärnor, cashewnötter och koriander

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 tsk olivolja
    • 30 g Curry Santa Maria
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st aubergine
    • 1 paket kikärtor
    • 2 dl crème fraiche
    • 1000 g räkor med skal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk färsk koriander
    Topping 1 portion
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 msk cashewnötter
    • 1 msk färsk koriander

    Lördag dessert 122 Kcal

    Pekanbollar med clementin

    Pekanbollar med clementinsmak - gott att ha till snacks!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 122 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 st torkade fikon
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 dl pekannötter
    • 0.5 dl nyponmjöl
    • 1 st clementin

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare
    • Pressa ut saften från clementinen.
    • Mixa till en grov smet.
    • Forma till bollar och ställ i kylen eller servera i frysen.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 st torkade fikon
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 dl pekannötter
    • 0.5 dl nyponmjöl
    • 1 st clementin
  • Söndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Söndag lunch 713 Kcal

    Curry Masalagryta med räkor

    En härlig smakrik curry masalagryta med räkor - toppa grytan med granatäpplekärnor, nötter och koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 65 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 tsk olivolja
    • 30 g Curry Santa Maria
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st aubergine
    • 1 paket kikärtor
    • 2 dl crème fraiche
    • 1000 g räkor med skal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk färsk koriander
    Topping 1 portion
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 msk cashewnötter
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala lök och sötpotatis och skär i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp lök och sötpotatis.
    • Blanda ner Curry Masala med 3 dl vatten och tillsätt tärnad aubergine, kikärtor och créme fraiche.
    • Låt sjuda i 10 minuter.
    • Skala räkor och blanda ner i grytan.
    • Smaka av med salt och svartpeppar och koriander.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta cashewnötter.
    • Servera i skålar och toppa med granatäpplekärnor, cashewnötter och koriander

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st sötpotatis
    • 2 tsk olivolja
    • 30 g Curry Santa Maria
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st aubergine
    • 1 paket kikärtor
    • 2 dl crème fraiche
    • 1000 g räkor med skal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk färsk koriander
    Topping 1 portion
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 msk cashewnötter
    • 1 msk färsk koriander

    Söndag middag 494 Kcal

    Halloumiburgare med ajvar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 494 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st salladsblad
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g halloumiburgare
    • 0.25 st röd paprika
    • 4 st svarta oliver
    • 1 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 0.2 kvist färsk persilja
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Lägg ett salladsblad på en tallrik.
    • Skala och skiva lök och tomat.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn först löken hastigt.
    • Lägg ner burgarna och bryn på bägge sidor till de får färg.
    • Lägg paprika och burgare i salladsbladet.
    • Toppa med lök, tomat och oliver.
    • Lägg på en klick ajvar relish och dekorera med persilja och citron.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st salladsblad
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g halloumiburgare
    • 0.25 st röd paprika
    • 4 st svarta oliver
    • 1 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 0.2 kvist färsk persilja
    • 2 st citronskiva
Mejeri
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 250 g ricottaost
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 125 g mozarella
  • 118.33 tsk smör
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 3 dl mjölk
  • 200 g chevreost
  • 150 g halloumi
  • 1 dl havremjölk
  • 1 dl havregrädde
  • 125 g buffelmozzarella
  • 2 dl grädde
  • 2.5 dl riven ost
  • 2 skiva ost
  • 0.3 dl gräddfil
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g halloumiburgare
Frukt/grönt
  • 0.5 st rött äpple
  • 13.5 st purjolök
  • 6 klyfta vitlök
  • 1.25 st röd paprika
  • 140 g bladspenat
  • 2 st squash
  • 2.5 st gul lök
  • 250 g körsbärstomater
  • 200 g färsk ananas
  • 1 st apelsin
  • 150 g mango (fryst)
  • 0.5 st lime
  • 4 st kokta rödbetor
  • 1.25 st rödlök
  • 40 g ruccola
  • 4 st citronskiva
  • 0.5 dl hallon (frysta)
  • 2 st färska fikon
  • 3 msk melonkärnor
  • 1 kruka kruksallad
  • 1.5 st blomkålshuvud
  • 0.5 st orange paprika
  • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 0.5 st citron
  • 0.25 st äpple
  • 250 g spenat
  • 2 st salladsblad
  • 49.5 g cocktailtomater
  • 2.5 st aubergine
  • 2 dl blandsallad
  • 5 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.5 st gurka
  • 1 st sötpotatis
  • 0.2 dl granatäppelkärnor
  • 1 st clementin
  • 1 st cocktailtomat
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 50 g chorizo
  • 500 g blandfärs
  • 250 g laxfilé
  • 7 st ägg
  • 600 g kycklingfilé
  • 300 g torskfile
  • 25 g rökt skinka
  • 700 g entrecote
  • 150 g nötfärs
  • 1000 g räkor med skal
Torrvaror
  • 10.5 tsk olivolja
  • 200 g konserverade kikärtor
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 msk chiafrön
  • 0.25 dl blandade nötter
  • 2 dl maizena
  • 2 dl havremjöl
  • 0.5 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl valnötter
  • 1.5 msk dadelsirap
  • 100 g skållad mandel
  • 0.5 msk solrosolja
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk linfrön
  • 2 msk solrosfrön
  • 7 st torkade fikon
  • 0.5 dl majs
  • 1 paket kikärtor
  • 2 msk cashewnötter
  • 1 dl pekannötter
  • 0.5 dl nyponmjöl
  • 3 dl kaffe
Kryddor/smaksättare
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 6 nypa chiliflakes
  • 1 tsk paprikapulver
  • 5.2 msk färsk basilika
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 3 msk grön pesto
  • 0.5 st myntakvist
  • 1.5 msk balsamico
  • 1 tsk färsk rosmarin
  • 0.25 tsk torkade örter
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 tsk salt
  • 1 tsk havssalt
  • 1 msk färsk timjan
  • 0.2 kvist färsk persilja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 tsk kanel
  • 2 msk pepparrot
  • 1 msk gräslök
  • 1 msk basilika
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk persilja
  • 4 msk färsk koriander
  • 1 msk ajvar relish
Övrigt
  • 250 g soltorkade tomater i olja
  • 100 g fryst passionsfrukt
  • 3 dl Alpro kokos och mandelmjölk
  • 1 dl frukt och bär
  • 4 msk salsa romesco
  • 250 g grillad paprika
  • 1 msk majonnäs
  • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 1.25 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
  • 1 st morotsfrallor med sesamfrön (recept)
  • 1 msk tacosås
  • 30 g Curry Santa Maria
  • 4 st svarta oliver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!