Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 19 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1366 Kcal

    • Frukost - 196 Kcal

      detox

      Spenatdrink med ingefära

    • Lunch - 619 Kcal

      Tonfisksallad med avokado

    • Middag - 550 Kcal

      Het kycklinggryta med chorizokorv

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1238 Kcal

    • Frukost - 196 Kcal

      detox

      Spenatdrink med ingefära

    • Lunch - 550 Kcal

      Het kycklinggryta med chorizokorv

    • Middag - 492 Kcal

      Laxfilé i foliepaket

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1560 Kcal

    • Frukost - 519 Kcal

      Omelettrulle med kalkon och ost

    • Lunch - 492 Kcal

      Laxfilé i foliepaket

    • Middag - 549 Kcal

      Rotfruktsoppa med bönor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1258 Kcal

    • Frukost - 159 Kcal

      Ulrikas Hälsobank

      Yoghurt med frukt

    • Lunch - 549 Kcal

      Rotfruktsoppa med bönor

    • Middag - 550 Kcal

      Het kycklinggryta med chorizokorv

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1491 Kcal

    • Frukost - 159 Kcal

      Ulrikas Hälsobank

      Yoghurt med frukt

    • Lunch - 492 Kcal

      Laxfilé i foliepaket

    • Middag - 840 Kcal

      Mexikanska hamburgare med guacamole

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1660 Kcal

    • Frukost - 379 Kcal

      Chiafrögröt med apelsin och ananas

    • Lunch - 550 Kcal

      Het kycklinggryta med chorizokorv

    • Middag - 530 Kcal

      Oxfilé med kantarellsås

    • Mellanmål

    • Dessert - 201 Kcal

      Hallonpannacotta med yoghurt

  • Söndag - 1390 Kcal

    • Frukost - 369 Kcal

      Dinkelpannkakor med bär

    • Lunch - 530 Kcal

      Oxfilé med kantarellsås

    • Middag - 492 Kcal

      Laxfilé i foliepaket

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 84.3 gram

Fett: 76.8 gram

Protein: 90.9 gram

Energi: 1423.3 kcal

  • Måndag frukost 196 Kcal

    detox

    Spenatdrink med ingefära

    En god spenatdrink med ingefära som är perfekt att starta dagen med!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 1 st banan
    • 2 dl fryst mango
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 3 dl vatten

    Gör så här

    • Lägg spenat i en blender och lägg i en skalad apelsin och banan.
    • Tillsätt mango, färsk riven ingefära och pressa ner lime.
    • Mixa tillsammans. Häll i vatten och mixa till bra konsistens.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 1 st banan
    • 2 dl fryst mango
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 3 dl vatten

    Måndag lunch 619 Kcal

    Tonfisksallad med avokado

    En tonfisksallad är perfekt till lunch och mättar länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 619 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 0.5 st avokado
    • 1 st små plommontomater
    • 1 st ägg
    • 150 g tonfisk
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Dressing
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.25 msk salladskrydda

    Gör så här

    • Blanda ihop dressingen i en skål.
    • Lägg rucolasallad på ett fat.
    • Lägg upp avokado på tallriken.
    • Dela tomater och ägg och lägg runt rucolasalladen.
    • Häll bort vattnet från tonfisken och lägg på salladen.
    • Toppa med skivad rödlök och purjolök.
    • Dekorera med citronklyfta och persilja.
    • Servera med dressingen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 0.5 st avokado
    • 1 st små plommontomater
    • 1 st ägg
    • 150 g tonfisk
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Dressing
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.25 msk salladskrydda

    Måndag middag 550 Kcal

    Het kycklinggryta med chorizokorv

    En mustig kycklinggryta som går bra att frysa in och spara som matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 tsk olivolja
    • 800 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g chorizo
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 st gul paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingklubborna runt om i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg över i en gryta. Skär korven i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korv, lök, vitlök och paprika några minuter.
    • Lägg ner i grytan och tillsätt krossade tomater, hönsbuljontärning och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt puttra i ca 1 timme.
    • Strimla salladslök och lägg på grytan innan servering.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 tsk olivolja
    • 800 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g chorizo
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 st gul paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 st salladslök
  • Tisdag frukost 196 Kcal

    detox

    Spenatdrink med ingefära

    En god spenatdrink med ingefära som är perfekt att starta dagen med!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 1 st banan
    • 2 dl fryst mango
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 3 dl vatten

    Gör så här

    • Lägg spenat i en blender och lägg i en skalad apelsin och banan.
    • Tillsätt mango, färsk riven ingefära och pressa ner lime.
    • Mixa tillsammans. Häll i vatten och mixa till bra konsistens.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 1 st banan
    • 2 dl fryst mango
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 3 dl vatten

    Tisdag lunch 550 Kcal

    Het kycklinggryta med chorizokorv

    En mustig kycklinggryta som går bra att frysa in och spara som matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 tsk olivolja
    • 800 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g chorizo
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 st gul paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingklubborna runt om i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg över i en gryta. Skär korven i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korv, lök, vitlök och paprika några minuter.
    • Lägg ner i grytan och tillsätt krossade tomater, hönsbuljontärning och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt puttra i ca 1 timme.
    • Strimla salladslök och lägg på grytan innan servering.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 tsk olivolja
    • 800 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g chorizo
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 st gul paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 st salladslök

    Tisdag middag 492 Kcal

    Laxfilé i foliepaket

    Lyxig och god laxfilé i foliepaket som serveras tillsammans med grönsaker i ugn och en klick aioli eller citronmajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 492 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 2 st orange paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st broccolistånd
    • 2 dl purjolök
    • 1 msk olivolja
    • 1 st citron
    • 1 krm salt
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 tsk torkad dragon
    • 5 msk Aioli

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär laxfilén i fyra bitar.
    • Skär paprika och squash i lagom stora bitar.
    • Bryt broccolin i mindre bitar och fördela grönsakerna på fyra folieark.
    • Häll olivolja och citronsaft över grönsakerna.
    • Strö på salt, peppar och dragon.
    • Krydda laxfilén med salt och peppar.
    • Fördela laxfiléerna på grönsakerna och förslut foliepaketen.
    • Låt stå i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med en klick aioli eller citronmajonnäs.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 2 st orange paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st broccolistånd
    • 2 dl purjolök
    • 1 msk olivolja
    • 1 st citron
    • 1 krm salt
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 tsk torkad dragon
    • 5 msk Aioli
  • Onsdag frukost 519 Kcal

    Omelettrulle med kalkon och ost

    Rulla ihop en omelett och skär i bitar, eller linda in rullen i folie och ta med på en picknick. En god och mättande frukost eller lunch.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 519 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g rökt kalkon
    • 1 dl riven ost
    Topping
    • 1 msk färsk persilja

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i äggblandningen.
    • Toppa med kalkon och ost.
    • Rulla ihop omeletten till en rulle och skär i bitar.
    • Servera eventuellt med lite färsk persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g rökt kalkon
    • 1 dl riven ost
    Topping
    • 1 msk färsk persilja

    Onsdag lunch 492 Kcal

    Laxfilé i foliepaket

    Lyxig och god laxfilé i foliepaket som serveras tillsammans med grönsaker i ugn och en klick aioli eller citronmajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 492 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 2 st orange paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st broccolistånd
    • 2 dl purjolök
    • 1 msk olivolja
    • 1 st citron
    • 1 krm salt
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 tsk torkad dragon
    • 5 msk Aioli

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär laxfilén i fyra bitar.
    • Skär paprika och squash i lagom stora bitar.
    • Bryt broccolin i mindre bitar och fördela grönsakerna på fyra folieark.
    • Häll olivolja och citronsaft över grönsakerna.
    • Strö på salt, peppar och dragon.
    • Krydda laxfilén med salt och peppar.
    • Fördela laxfiléerna på grönsakerna och förslut foliepaketen.
    • Låt stå i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med en klick aioli eller citronmajonnäs.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 2 st orange paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st broccolistånd
    • 2 dl purjolök
    • 1 msk olivolja
    • 1 st citron
    • 1 krm salt
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 tsk torkad dragon
    • 5 msk Aioli

    Onsdag middag 549 Kcal

    Rotfruktsoppa med bönor

    En värmande vegetarisk soppa med bitar att tugga och njuta av!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 88 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 0.75 st liten sötpotatis
    • 0.25 st kålrot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 st lagerblad
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk sambal oelek
    • 200 g konserverade bönor

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt och finhacka vitlöken.
    • Skala och skär rotfrukter i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn allt i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och torkad dragon.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningar.
    • Lägg i lagerblad, ajvar och sambal och låt koka upp.
    • Sänk värmen och låt sjuda i ca 10 minuter.
    • Skölj bönorna och tillsätt i soppan.
    • Häll upp i skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 0.75 st liten sötpotatis
    • 0.25 st kålrot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 st lagerblad
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk sambal oelek
    • 200 g konserverade bönor
  • Torsdag frukost 159 Kcal

    Ulrikas Hälsobank

    Yoghurt med frukt

    En riktigt härlig fruktsallad serveras med yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. Häll upp yoghurten i en skål och håll över frukten
    3. Servera

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Torsdag lunch 549 Kcal

    Rotfruktsoppa med bönor

    En värmande vegetarisk soppa med bitar att tugga och njuta av!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 88 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 0.75 st liten sötpotatis
    • 0.25 st kålrot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 st lagerblad
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk sambal oelek
    • 200 g konserverade bönor

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt och finhacka vitlöken.
    • Skala och skär rotfrukter i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn allt i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och torkad dragon.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärningar.
    • Lägg i lagerblad, ajvar och sambal och låt koka upp.
    • Sänk värmen och låt sjuda i ca 10 minuter.
    • Skölj bönorna och tillsätt i soppan.
    • Häll upp i skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 0.75 st liten sötpotatis
    • 0.25 st kålrot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 1 st lagerblad
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk sambal oelek
    • 200 g konserverade bönor

    Torsdag middag 550 Kcal

    Het kycklinggryta med chorizokorv

    En mustig kycklinggryta som går bra att frysa in och spara som matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 tsk olivolja
    • 800 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g chorizo
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 st gul paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingklubborna runt om i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg över i en gryta. Skär korven i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korv, lök, vitlök och paprika några minuter.
    • Lägg ner i grytan och tillsätt krossade tomater, hönsbuljontärning och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt puttra i ca 1 timme.
    • Strimla salladslök och lägg på grytan innan servering.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 tsk olivolja
    • 800 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g chorizo
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 st gul paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 st salladslök
  • Fredag frukost 159 Kcal

    Ulrikas Hälsobank

    Yoghurt med frukt

    En riktigt härlig fruktsallad serveras med yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. Häll upp yoghurten i en skål och håll över frukten
    3. Servera

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Fredag lunch 492 Kcal

    Laxfilé i foliepaket

    Lyxig och god laxfilé i foliepaket som serveras tillsammans med grönsaker i ugn och en klick aioli eller citronmajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 492 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 2 st orange paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st broccolistånd
    • 2 dl purjolök
    • 1 msk olivolja
    • 1 st citron
    • 1 krm salt
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 tsk torkad dragon
    • 5 msk Aioli

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär laxfilén i fyra bitar.
    • Skär paprika och squash i lagom stora bitar.
    • Bryt broccolin i mindre bitar och fördela grönsakerna på fyra folieark.
    • Häll olivolja och citronsaft över grönsakerna.
    • Strö på salt, peppar och dragon.
    • Krydda laxfilén med salt och peppar.
    • Fördela laxfiléerna på grönsakerna och förslut foliepaketen.
    • Låt stå i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med en klick aioli eller citronmajonnäs.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 2 st orange paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st broccolistånd
    • 2 dl purjolök
    • 1 msk olivolja
    • 1 st citron
    • 1 krm salt
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 tsk torkad dragon
    • 5 msk Aioli

    Fredag middag 840 Kcal

    Mexikanska hamburgare med guacamole

    Tillaga en riktigt god och smakrik mexikansk hamburgare tillsammans med guacamole och majskolv!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 840 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 0 jerkkrydda
    • 1 tsk smör
    • 1 st majskolv
    • 100 g guacamole
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 dl blandsallad
    • 0.5 st avokado
    • 0.15 st rödlök
    • 1 st limeskiva

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Blanda ner lök, vitlök och smaksätt med valfri mängd jerkkrydda.
    • Forma till en biff och lägg på grillen eller stek i stekpanna med majskolv och lite smör, ca 10 min.
    • Servera på ett salladsblad och toppa med guacamole, chilimajonnäs, rödlöksskivor.
    • Lägg på avokado, tomat och limeklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 0 jerkkrydda
    • 1 tsk smör
    • 1 st majskolv
    • 100 g guacamole
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 dl blandsallad
    • 0.5 st avokado
    • 0.15 st rödlök
    • 1 st limeskiva
  • Lördag frukost 379 Kcal

    Chiafrögröt med apelsin och ananas

    Förbered din gröt kvällen innan och njut nästa morgon av en chiagröt med skivad apelsin och ananas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 379 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.2 st ananas
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st myntakvist
    • 0.25 st apelsin

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mjölk i en skål. Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen. Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer och blanda ner i gröten tillsammans med ananas.
    • Häll upp i en skål eller glas och toppa med granat- äpple, myntakvist och apelsinskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.2 st ananas
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st myntakvist
    • 0.25 st apelsin

    Lördag lunch 550 Kcal

    Het kycklinggryta med chorizokorv

    En mustig kycklinggryta som går bra att frysa in och spara som matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 tsk olivolja
    • 800 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g chorizo
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 st gul paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingklubborna runt om i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg över i en gryta. Skär korven i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korv, lök, vitlök och paprika några minuter.
    • Lägg ner i grytan och tillsätt krossade tomater, hönsbuljontärning och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt puttra i ca 1 timme.
    • Strimla salladslök och lägg på grytan innan servering.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 tsk olivolja
    • 800 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g chorizo
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 st gul paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 st salladslök

    Lördag middag 530 Kcal

    Oxfilé med kantarellsås

    Bjud över dina vänner på en riktigt lyxmiddag. Laga en god oxfilé tillsammans med en kantarellsås och grönsaker till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g oxfilé
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaker
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g sockerärtor
    • 1 krm salt
    Sås
    • 200 g kantareller
    • 3 st schalottenlök
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g grönmögelost

    Gör så här

    • Skär köttet i fyra bitar.
    • Sätt ugnen på 175 °C.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om.
    • Strö på salt och peppar. 
    • Sätt in i ugnen i 7–10 minuter beroende på hur rött du vill ha köttet.
    • Skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Skala och finhacka löken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantarellerna i ca 5 minuter.
    • Tillsätt löken och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Slå på grädde och vatten och låt koka ihop i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smula ner osten och låt koka i ytterligare 5 minuter.
    • Bryt broccolin i buketter.
    • Skala och skiva rödlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, broccoli och sockerärter i någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera köttet med wokade grönsaker och en rejäl klick sås. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g oxfilé
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaker
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g sockerärtor
    • 1 krm salt
    Sås
    • 200 g kantareller
    • 3 st schalottenlök
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g grönmögelost

    Lördag dessert 201 Kcal

    Hallonpannacotta med yoghurt

    En krämig yoghurt pannacotta med smak av hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 201 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gelatinblad
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk sukrin melis
    • 1 krm vaniljpulver
    • 0.5 st citron
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1 dl grekisk yoghurt
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl frystorkade hallon

    Gör så här

    • Lägg gelatinblad i blöt några minuter i lite varmt vatten.
    • Koka upp grädde med sukrin, vaniljpulver och saften av citron.
    • Dra av från värmen och lägg ner gelatinbladen och rör om tills de har smält.
    • Mixa hallon i en matberedare och blanda ner tillsammans med yoghurt.
    • Häll upp på glas och ställ in i kylen i minst 2 timmar eller längre.
    • Dekorera med färska hallon och frystorkade hallon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gelatinblad
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk sukrin melis
    • 1 krm vaniljpulver
    • 0.5 st citron
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 1 dl grekisk yoghurt
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl frystorkade hallon
  • Söndag frukost 369 Kcal

    Dinkelpannkakor med bär

    En perfekt lördagsfrukost att servera till familjen. Servera pannkakorna med valfria bär och frukter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st ägg
    • 4 dl vaniljyoghurt
    • 4 dl dinkelmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 3 tsk bakpulver
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 dl frukt och bär

    Gör så här

    • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
    • Tillsätt yoghurt och blanda om.
    • Knäck i äggen, ett i taget och vispa till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och grädda pannkakor några minuter på varje sida.
    • Servera med agavesirap, frukt och bär.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st ägg
    • 4 dl vaniljyoghurt
    • 4 dl dinkelmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 3 tsk bakpulver
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 dl frukt och bär

    Söndag lunch 530 Kcal

    Oxfilé med kantarellsås

    Bjud över dina vänner på en riktigt lyxmiddag. Laga en god oxfilé tillsammans med en kantarellsås och grönsaker till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g oxfilé
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaker
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g sockerärtor
    • 1 krm salt
    Sås
    • 200 g kantareller
    • 3 st schalottenlök
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g grönmögelost

    Gör så här

    • Skär köttet i fyra bitar.
    • Sätt ugnen på 175 °C.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om.
    • Strö på salt och peppar. 
    • Sätt in i ugnen i 7–10 minuter beroende på hur rött du vill ha köttet.
    • Skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Skala och finhacka löken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantarellerna i ca 5 minuter.
    • Tillsätt löken och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Slå på grädde och vatten och låt koka ihop i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smula ner osten och låt koka i ytterligare 5 minuter.
    • Bryt broccolin i buketter.
    • Skala och skiva rödlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, broccoli och sockerärter i någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera köttet med wokade grönsaker och en rejäl klick sås. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g oxfilé
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaker
    • 1 st broccolistånd
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 200 g sockerärtor
    • 1 krm salt
    Sås
    • 200 g kantareller
    • 3 st schalottenlök
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g grönmögelost

    Söndag middag 492 Kcal

    Laxfilé i foliepaket

    Lyxig och god laxfilé i foliepaket som serveras tillsammans med grönsaker i ugn och en klick aioli eller citronmajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 492 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 2 st orange paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st broccolistånd
    • 2 dl purjolök
    • 1 msk olivolja
    • 1 st citron
    • 1 krm salt
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 tsk torkad dragon
    • 5 msk Aioli

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär laxfilén i fyra bitar.
    • Skär paprika och squash i lagom stora bitar.
    • Bryt broccolin i mindre bitar och fördela grönsakerna på fyra folieark.
    • Häll olivolja och citronsaft över grönsakerna.
    • Strö på salt, peppar och dragon.
    • Krydda laxfilén med salt och peppar.
    • Fördela laxfiléerna på grönsakerna och förslut foliepaketen.
    • Låt stå i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med en klick aioli eller citronmajonnäs.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 2 st orange paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st broccolistånd
    • 2 dl purjolök
    • 1 msk olivolja
    • 1 st citron
    • 1 krm salt
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 tsk torkad dragon
    • 5 msk Aioli
Frukt/grönt
  • 100 g spenat
  • 3.25 st apelsin
  • 2 st banan
  • 4 dl fryst mango
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 st lime
  • 2 dl rucola
  • 1 st avokado
  • 1 st små plommontomater
  • 2.65 st rödlök
  • 8.25 st purjolök
  • 1 st citronklyfta
  • 5 st gul lök
  • 6.5 klyfta vitlök
  • 6 st gul paprika
  • 4 st salladslök
  • 8 st orange paprika
  • 2 st squash
  • 4 st broccolistånd
  • 4.5 st citron
  • 2 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 1.5 st liten sötpotatis
  • 0.5 st kålrot
  • 2 st nektarin
  • 16 st färsk jordgubbe
  • 2 st grön kiwi
  • 2 dl blåbär
  • 1 dl blandsallad
  • 1 st limeskiva
  • 0.2 st ananas
  • 0.5 st granatäpple
  • 400 g sockerärtor
  • 400 g kantareller
  • 6 st schalottenlök
  • 1 dl hallon (frysta)
  • 1 dl hallon (färska)
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 7 st ägg
  • 150 g tonfisk
  • 3200 g kycklingklubbor
  • 800 g chorizo
  • 2400 g laxfilé
  • 60 g rökt kalkon
  • 150 g nötfärs
  • 1200 g oxfilé
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk persilja
  • 1 msk balsamico
  • 0.25 msk salladskrydda
  • 4 tsk örtagårdskrydda
  • 6 st kycklingbuljongtärning
  • 8.5 krm salt
  • 4 tsk svartpeppar
  • 10 tsk torkad dragon
  • 1 msk färsk persilja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st lagerblad
  • 4 msk ajvar relish
  • 2 tsk sambal oelek
  • jerkkrydda
  • 3.5 tsk vaniljpulver
  • 0.5 st myntakvist
Torrvaror
  • 21 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1600 g krossade tomater
  • 400 g konserverade bönor
  • 2 msk chiafrön
  • 2 msk sukrin melis
  • 4 dl dinkelmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk agavesirap
Övrigt
  • 20 msk Aioli
  • 1 st majskolv
  • 100 g guacamole
  • 1 msk chilimajonnäs
  • 1 st gelatinblad
  • 1 dl frystorkade hallon
  • 0.5 dl frukt och bär
Mejeri
  • 6.5 tsk smör
  • 1 dl riven ost
  • 4 dl sojayoghurt
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 2.5 dl grädde
  • 200 g grönmögelost
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 4 dl vaniljyoghurt

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!