Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 18 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 63.7 gram

Fett: 77 gram

Protein: 77.5 gram

Energi: 1286.4 kcal

  • Måndag frukost 285 Kcal

    Ägghack med skinka och gräslök

    Ägghack med skinka som passar både till frukost och mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 285 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g rökt skinka
    • 4 st cocktailtomat
    • 3 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka äggen och låt svalna.
    • Hacka äggen och blanda med majonnäs, gräslök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg upp på en tallrik och serverar med salladsblad och dekorera med gräslök.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g rökt skinka
    • 4 st cocktailtomat
    • 3 st salladsblad

    Måndag lunch 207 Kcal

    Italiensk sommarsallad

    En underbar sallad med stekta grönsaker och mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 65 g bladspenat
    • 1 st fänkål
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g minimozzarella
    • 120 g cocktailtomater
    • 2 msk grön pesto
    • 2 msk pinjenötter
    Dekoration
    • 0 st basilikablad

    Gör så här

    • Lägg upp spenaten på ett uppläggningsfat.
    • Skär tunna strimlor av fänkål, paprika och rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek upp grönsakerna med salt och peppar.
    • Blanda mozzarella och tomater med den gröna peston i en skål.
    • Lägg på de ljumna grönsakerna och toppa med mozzarella- och tomatsalladen.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötterna och strö över salladen.
    • Dekorera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 65 g bladspenat
    • 1 st fänkål
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g minimozzarella
    • 120 g cocktailtomater
    • 2 msk grön pesto
    • 2 msk pinjenötter
    Dekoration
    • 0 st basilikablad

    Måndag middag 297 Kcal

    Asiatisk wok med kycklingfärs

    Kycklingfärs är så gott i kombination med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 297 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Skala och skär morötterna i smala strimlor. Hacka löken fint. Strimla paprikorna i tunna strimlor.  Skala och riv vitlök och finhacka chili.
    • Riv den färska ingefäran. Hetta upp en panna med lite olivolja. Lägg i kycklingfärs, ingefära och chili. Blanda i lök, vitlök, morötter och paprika. Stek tills färsen är färdig.
    • Häll i pokésås. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök
  • Tisdag frukost 180 Kcal

    Lila smoothie

    En härlig lila smoothie där paprika gör sig bra tillsammans med frukt och bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 180 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 150 g vatten
    • 0.5 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Skala apelsin och banan och lägg ner i en blender.
    • Skär paprika i bitar och lägg ner tillsammans med blåbär och hallon.
    • Mixa och späd med vatten och mjölk till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 150 g vatten
    • 0.5 dl mandelmjölk

    Tisdag lunch 297 Kcal

    Asiatisk wok med kycklingfärs

    Kycklingfärs är så gott i kombination med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 297 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Skala och skär morötterna i smala strimlor. Hacka löken fint. Strimla paprikorna i tunna strimlor.  Skala och riv vitlök och finhacka chili.
    • Riv den färska ingefäran. Hetta upp en panna med lite olivolja. Lägg i kycklingfärs, ingefära och chili. Blanda i lök, vitlök, morötter och paprika. Stek tills färsen är färdig.
    • Häll i pokésås. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök

    Tisdag middag 409 Kcal

    Torskgryta med tomater

    En varm gryta gjord på bland annat torskfilé, squash och tomater. Serveras som den är eller med råris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 3 styck tomat
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 10 st gröna oliver
    • 2 msk dill

    Gör så här

    • Skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Skär squash i stavar och skiva tomater i klyftor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé i lagom stora bitar och lägg i pannan.
    • Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt tomater, oliver och hackad dill och låt allt bli varmt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 3 styck tomat
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 10 st gröna oliver
    • 2 msk dill
  • Onsdag frukost 295 Kcal

    Sommargranola med russin

    Det är så lätt att göra sin egen granola och på köpet får man kontroll på vad som finns i! 

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 295 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 2 dl cashewnötter
    • 2 dl pekannötter
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 0.5 krm salt
    • 2 msk rapsolja
    • 1 msk fiberhonung Nicks
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl russin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg havregryn, frön, nötter, vaniljpulver och salt på en ugnsplåt. Blanda ner olja,  fiberhonung och vatten.
    • Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i 20 min. Rör om då och då.
    • Blanda ner russin och förvara i en burk med lock

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 2 dl cashewnötter
    • 2 dl pekannötter
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 0.5 krm salt
    • 2 msk rapsolja
    • 1 msk fiberhonung Nicks
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl russin

    Onsdag lunch 409 Kcal

    Torskgryta med tomater

    En varm gryta gjord på bland annat torskfilé, squash och tomater. Serveras som den är eller med råris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 3 styck tomat
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 10 st gröna oliver
    • 2 msk dill

    Gör så här

    • Skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Skär squash i stavar och skiva tomater i klyftor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé i lagom stora bitar och lägg i pannan.
    • Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt tomater, oliver och hackad dill och låt allt bli varmt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 3 styck tomat
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 10 st gröna oliver
    • 2 msk dill

    Onsdag middag 626 Kcal

    Pastasallad med kyckling

    En somrig rätt som passar utmärkt att ta med till stranden!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 53 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 626 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g linspasta
    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 0.5 st paprika
    • 1 dl broccoli
    • 2 msk färsk basilika
    Dressing
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 msk grovkornig senap
    • 30 g pickles (Felix)

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Skölj och lägg pastan i en skål. Strö på salt och peppar.
    • Strimla kycklingen och lägg i en skål. Blanda ner salt, peppar, örtagårdskrydda, vitlök och ketjap manis. Låt marinera en stund.
    • Gör dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen några minuter. Ställ åt sidan.
    • Skala och finhacka rödlök och skala och skär moroten i tärningar. Skär harivots verts och paprika i mindre bitar. Blanda ner alla grönsaker i skålen med pasta och tillsätt hackad basilika.
    • Häll över dressingen och blanda om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg kycklingen över och dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g linspasta
    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 0.5 st paprika
    • 1 dl broccoli
    • 2 msk färsk basilika
    Dressing
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 msk grovkornig senap
    • 30 g pickles (Felix)
  • Torsdag frukost 296 Kcal

    Champinjonomelett med rödlök

    Den enkla och goda kombinationen som aldrig slår fel!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 2 tsk smör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en bunke.
    • Skiva champinjoner och rödlök tunt.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 tsk smör och bryn champinjoner och rödlök någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg hälften av svampen och rödlöken på ett fat.
    • Lägg 1 tsk smör i stekpannan och häll ner äggsmeten och grädda omeletten på svag värme i några minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg över de resterande champinjonerna och rödlöken.
    • Dekorera med timjan och servera med alfa-alfagroddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 2 tsk smör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl alfalfagroddar

    Torsdag lunch 207 Kcal

    Italiensk sommarsallad

    En underbar sallad med stekta grönsaker och mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 65 g bladspenat
    • 1 st fänkål
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g minimozzarella
    • 120 g cocktailtomater
    • 2 msk grön pesto
    • 2 msk pinjenötter
    Dekoration
    • 0 st basilikablad

    Gör så här

    • Lägg upp spenaten på ett uppläggningsfat.
    • Skär tunna strimlor av fänkål, paprika och rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek upp grönsakerna med salt och peppar.
    • Blanda mozzarella och tomater med den gröna peston i en skål.
    • Lägg på de ljumna grönsakerna och toppa med mozzarella- och tomatsalladen.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta pinjenötterna och strö över salladen.
    • Dekorera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 65 g bladspenat
    • 1 st fänkål
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g minimozzarella
    • 120 g cocktailtomater
    • 2 msk grön pesto
    • 2 msk pinjenötter
    Dekoration
    • 0 st basilikablad

    Torsdag middag 607 Kcal

    Grekisk vegolasagne

    Grekiska smaker och lasagne går alltid hem, den här gången i en vegetarisk variant!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 607 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st torkade dadlar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 dl ajvar relish
    • 100 g bönlasagne
    • 150 g fetaost
    • 2 krm torkade franska örter
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl grädde
    • 6 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och riv vitlök. Skala och finhacka rödlök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar. Hacka dadlarna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök,  lök, grönsaker  i några minuter.
    • Tillsätt dadlar och strö på salt, peppar och torkad basilika.
    • Häll på krossade tomater och ajvar relish.  Låt  koka i 10 minuter.
    • Lägg lasagneplattor i en ugnsfast form och häll hälften av tomatsåsen över. Smula över fetaosten och strö på lite torkade örter.
    • Lägg på ett nytt lager lasagneplattor och häll på resten av tomatsåsen. Skiva mozzarella och lägg över.
    • Lägg på ett lager lasagneplattor och ringla över grädde.
    • Smula över mer fetaost. Skiva tomater och lägg över och strö på lite torkade örter, salt och peppar.
    • Gratinera i ugnen i 25 minuter.
    • Dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st torkade dadlar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 dl ajvar relish
    • 100 g bönlasagne
    • 150 g fetaost
    • 2 krm torkade franska örter
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl grädde
    • 6 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan
  • Fredag frukost 340 Kcal

    Mynta och päronsmoothie

    En härlig grön smoothie med frisk smak av päron och mynta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st päron
    • 1 st selleristjälk
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1.5 dl vatten

    Gör så här

    • Gröp ur avokadon, skär päronet, gurkan och sellerin i bitar i bitar.
    • Lägg tillsammans med mynta och vatten i blendern.
    • Mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas eller i kanna, spara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st avokado
    • 1 st päron
    • 1 st selleristjälk
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1.5 dl vatten

    Fredag lunch 607 Kcal

    Grekisk vegolasagne

    Grekiska smaker och lasagne går alltid hem, den här gången i en vegetarisk variant!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 607 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st torkade dadlar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 dl ajvar relish
    • 100 g bönlasagne
    • 150 g fetaost
    • 2 krm torkade franska örter
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl grädde
    • 6 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och riv vitlök. Skala och finhacka rödlök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar. Hacka dadlarna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök,  lök, grönsaker  i några minuter.
    • Tillsätt dadlar och strö på salt, peppar och torkad basilika.
    • Häll på krossade tomater och ajvar relish.  Låt  koka i 10 minuter.
    • Lägg lasagneplattor i en ugnsfast form och häll hälften av tomatsåsen över. Smula över fetaosten och strö på lite torkade örter.
    • Lägg på ett nytt lager lasagneplattor och häll på resten av tomatsåsen. Skiva mozzarella och lägg över.
    • Lägg på ett lager lasagneplattor och ringla över grädde.
    • Smula över mer fetaost. Skiva tomater och lägg över och strö på lite torkade örter, salt och peppar.
    • Gratinera i ugnen i 25 minuter.
    • Dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st torkade dadlar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 dl ajvar relish
    • 100 g bönlasagne
    • 150 g fetaost
    • 2 krm torkade franska örter
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl grädde
    • 6 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Fredag middag 478 Kcal

    Ostburgare med juliennegrönsaker

    God och krispig sallad till klassisk burgare!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 478 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st skiva ost
    Juliennegrönsaker
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 1 dl sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    Hamburgerdressing
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk chilisås

    Gör så här

    • Gör först hamburgerdressingen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Skala och strimla moroten tunt. Strimla paprika och sockerärtor tunt. Skala och strimla rödlök tunt. Lägg alla grönsaker i en skål och blanda om.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg på ostskivor.
    • Lägg salladen på tallrikar och fördela ostburgaren över. Toppa med hamburgerdressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st skiva ost
    Juliennegrönsaker
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 1 dl sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    Hamburgerdressing
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk chilisås
  • Lördag frukost 255 Kcal

    Bananpannkaka med ananas och blåbär

    Frukost som också passar bra i matlådan eller till picknicken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 1 tsk smör
    • 2 msk keso
    • 0.5 dl blåbär
    • 50 g färsk ananas

    Gör så här

    • Mosa banan i en skål. Knäck ner ägg och tillsätt vaniljpulver. Vispa till en slät smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör. Stek pannkakan 2 min på varje sida.
    • Tärna ananasen. Lägg upp på en tallrik och lägg på keso, blåbär och ananasbitar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 krm vaniljpulver
    • 1 tsk smör
    • 2 msk keso
    • 0.5 dl blåbär
    • 50 g färsk ananas

    Lördag lunch 626 Kcal

    Pastasallad med kyckling

    En somrig rätt som passar utmärkt att ta med till stranden!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 53 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 626 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g linspasta
    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 0.5 st paprika
    • 1 dl broccoli
    • 2 msk färsk basilika
    Dressing
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 msk grovkornig senap
    • 30 g pickles (Felix)

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Skölj och lägg pastan i en skål. Strö på salt och peppar.
    • Strimla kycklingen och lägg i en skål. Blanda ner salt, peppar, örtagårdskrydda, vitlök och ketjap manis. Låt marinera en stund.
    • Gör dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen några minuter. Ställ åt sidan.
    • Skala och finhacka rödlök och skala och skär moroten i tärningar. Skär harivots verts och paprika i mindre bitar. Blanda ner alla grönsaker i skålen med pasta och tillsätt hackad basilika.
    • Häll över dressingen och blanda om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg kycklingen över och dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g linspasta
    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 0.5 st paprika
    • 1 dl broccoli
    • 2 msk färsk basilika
    Dressing
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 msk grovkornig senap
    • 30 g pickles (Felix)

    Lördag middag 714 Kcal

    Zucchinipasta med räkor i vitt vin

    Byt ut den klassiska pastarätten till zucchini och få på så sätt en nyttigare variant. Lika smakrik och god!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 58 gram

    Energi: 714 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g färska räkor
    • 1 tsk olivolja
    • 1.5 dl vitt vin
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st zucchini

    Gör så här

    • Tina räkorna.
    • Skala räkorna och lägg skalen i en stekpanna med lite olivolja.
    • Hetta upp och stek någon minut.
    • Tillsätt vin eller vatten och låt sjuda 3 minuter.
    • Sila bort skalen och behåll fonden.
    • Hetta upp olja i en kastrull och tillsätt lök och vitlök.
    • Låt fräsa någon minut och häll på räkfonden.
    • Häll på grädde och låt koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär sparris och sockerärtor i mindre bitar.
    • Tillsätt i grytan tillsammans med räkorna.
    • Blanda ner gräslök.
    • Svarva eller hyvla zucchini med en potatisskalare till en tagliatelle.
    • Lägg upp tagliatellen på ett fat och häll över räksåsen.
    • Toppa med granatäpplekärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g färska räkor
    • 1 tsk olivolja
    • 1.5 dl vitt vin
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st zucchini

    Lördag dessert 256 Kcal

    Hallon med mascarponekräm och pistage

    Gör en snabbt tillagad dessert som enkelt går att göra till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 256 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 gram hallon
    • 2 msk mascarpone
    • 0.5 msk sukrin melis
    • 1 msk pistagekräm
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Blanda mascarpone och sukrin melis.
    • Lägg hallon i ett portionsglas och lägga mascarponecrémen över.
    • Klicka på lite pistagekräm.
    • Hacka nötterna grovt och strö över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 50 gram hallon
    • 2 msk mascarpone
    • 0.5 msk sukrin melis
    • 1 msk pistagekräm
    • 2 msk pistagenötter
  • Söndag frukost 295 Kcal

    Sommargranola med russin

    Det är så lätt att göra sin egen granola och på köpet får man kontroll på vad som finns i! 

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 295 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 2 dl cashewnötter
    • 2 dl pekannötter
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 0.5 krm salt
    • 2 msk rapsolja
    • 1 msk fiberhonung Nicks
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl russin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg havregryn, frön, nötter, vaniljpulver och salt på en ugnsplåt. Blanda ner olja,  fiberhonung och vatten.
    • Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i 20 min. Rör om då och då.
    • Blanda ner russin och förvara i en burk med lock

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 2 dl cashewnötter
    • 2 dl pekannötter
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 0.5 krm salt
    • 2 msk rapsolja
    • 1 msk fiberhonung Nicks
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl russin

    Söndag lunch 714 Kcal

    Zucchinipasta med räkor i vitt vin

    Byt ut den klassiska pastarätten till zucchini och få på så sätt en nyttigare variant. Lika smakrik och god!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 58 gram

    Energi: 714 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g färska räkor
    • 1 tsk olivolja
    • 1.5 dl vitt vin
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st zucchini

    Gör så här

    • Tina räkorna.
    • Skala räkorna och lägg skalen i en stekpanna med lite olivolja.
    • Hetta upp och stek någon minut.
    • Tillsätt vin eller vatten och låt sjuda 3 minuter.
    • Sila bort skalen och behåll fonden.
    • Hetta upp olja i en kastrull och tillsätt lök och vitlök.
    • Låt fräsa någon minut och häll på räkfonden.
    • Häll på grädde och låt koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär sparris och sockerärtor i mindre bitar.
    • Tillsätt i grytan tillsammans med räkorna.
    • Blanda ner gräslök.
    • Svarva eller hyvla zucchini med en potatisskalare till en tagliatelle.
    • Lägg upp tagliatellen på ett fat och häll över räksåsen.
    • Toppa med granatäpplekärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g färska räkor
    • 1 tsk olivolja
    • 1.5 dl vitt vin
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st zucchini

    Söndag middag 607 Kcal

    Grekisk vegolasagne

    Grekiska smaker och lasagne går alltid hem, den här gången i en vegetarisk variant!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 607 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st torkade dadlar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 dl ajvar relish
    • 100 g bönlasagne
    • 150 g fetaost
    • 2 krm torkade franska örter
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl grädde
    • 6 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och riv vitlök. Skala och finhacka rödlök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar. Hacka dadlarna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök,  lök, grönsaker  i några minuter.
    • Tillsätt dadlar och strö på salt, peppar och torkad basilika.
    • Häll på krossade tomater och ajvar relish.  Låt  koka i 10 minuter.
    • Lägg lasagneplattor i en ugnsfast form och häll hälften av tomatsåsen över. Smula över fetaosten och strö på lite torkade örter.
    • Lägg på ett nytt lager lasagneplattor och häll på resten av tomatsåsen. Skiva mozzarella och lägg över.
    • Lägg på ett lager lasagneplattor och ringla över grädde.
    • Smula över mer fetaost. Skiva tomater och lägg över och strö på lite torkade örter, salt och peppar.
    • Gratinera i ugnen i 25 minuter.
    • Dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 st torkade dadlar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 dl ajvar relish
    • 100 g bönlasagne
    • 150 g fetaost
    • 2 krm torkade franska örter
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl grädde
    • 6 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 5 st ägg
  • 20 g rökt skinka
  • 800 g kycklingfärs
  • 600 g torskfile
  • 500 g kycklingfilé
  • 300 g högrevsburgare
  • 1000 g färska räkor
Övrigt
  • 4.5 msk majonnäs
  • 20 st gröna oliver
  • 2 msk fiberhonung Nicks
  • 60 g pickles (Felix)
  • 3 dl vitt vin
Kryddor/smaksättare
  • 5.5 msk gräslök
  • 4 msk grön pesto
  • basilikablad
  • 1 dl pokésås (kikkoman)
  • 2 tsk fiskfond
  • 4 msk dill
  • 4.5 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 4 krm örtagårdskrydda
  • 1 msk ketjap manis
  • 4 msk färsk basilika
  • 2 msk sötstark senap
  • 1 msk grovkornig senap
  • 3.5 msk färsk timjan
  • 3 tsk torkad basilika
  • 3 dl ajvar relish
  • 6 krm torkade franska örter
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 0.5 msk chilisås
Frukt/grönt
  • 22 st cocktailtomat
  • 3 st salladsblad
  • 130 g bladspenat
  • 2 st fänkål
  • 2.5 st gul paprika
  • 5 st rödlök
  • 240 g cocktailtomater
  • 7 st morot
  • 2 st gul lök
  • 5.5 st paprika
  • 12 klyfta vitlök
  • 1 st röd chili
  • 2 msk färsk ingefära
  • 0.5 st apelsin
  • 1 st banan
  • 2 st röd paprika
  • 0.5 dl blåbär (frysta)
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 0.5 st squash
  • 6 styck tomat
  • 200 g haricots verts
  • 2 dl broccoli
  • 5 st champinjoner
  • 1 dl alfalfagroddar
  • 1.5 st aubergine
  • 1 st avokado
  • 1 st päron
  • 1 st selleristjälk
  • 0.5 st gurka
  • 201 dl sockerärtor
  • 0.5 dl blåbär
  • 50 g färsk ananas
  • 200 g sparris
  • 1 st granatäpple
  • 2 st zucchini
  • 50 gram hallon
Torrvaror
  • 14.5 msk olivolja
  • 4 msk pinjenötter
  • 10 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 4 dl cashewnötter
  • 4 dl pekannötter
  • 4 msk rapsolja
  • 2 dl russin
  • 200 g linspasta
  • 6 st torkade dadlar
  • 600 g krossade tomater
  • 300 g bönlasagne
  • 0.5 msk sukrin melis
  • 1 msk pistagekräm
  • 2 msk pistagenötter
Mejeri
  • 250 g minimozzarella
  • 0.5 dl mandelmjölk
  • 8 dl grädde
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 4 tsk smör
  • 450 g fetaost
  • 375 g mozzarella
  • 2 st skiva ost
  • 2 msk keso
  • 2 msk mascarpone

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.