Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 18 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1532 Kcal

    • Frukost - 263 Kcal

      Omelett med granatäpple och kiwi

    • Lunch - 855 Kcal

      Grön quinoasallad med getost och pistage

    • Middag - 414 Kcal

      Köttfärssås med färska tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 915 Kcal

    • Frukost - 116 Kcal

      Grön Smoothie

    • Lunch - 414 Kcal

      Köttfärssås med färska tomater

    • Middag - 386 Kcal

      Lax med parmesan

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1291 Kcal

    • Frukost - 257 Kcal

      Sojayoghurt med bär

    • Lunch - 338 Kcal

      Kycklingröra med curry

    • Middag - 696 Kcal

      Kikärts- och morotsfalafel med äppletzatziki

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1485 Kcal

    • Frukost - 636 Kcal

      Omelettwrap med ost, skinka och avokado

    • Lunch - 696 Kcal

      Kikärts- och morotsfalafel med äppletzatziki

    • Middag - 153 Kcal

      Quinoaspagetti med fläsk och mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1779 Kcal

    • Frukost - 493 Kcal

      Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    • Lunch - 366 Kcal

      Sjögräsnudlar med räkor och grönsaker

    • Middag - 919 Kcal

      Biff Yakiniki

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1720 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 549 Kcal

      Grönsakswok med halloumi

    • Middag - 794 Kcal

      Panerad rödspätta med remouladsås och palsternacksmos

    • Mellanmål

    • Dessert - 378 Kcal

      Rabarberpaj med jordgubbsmaräng

  • Söndag - 1465 Kcal

    • Frukost - 494 Kcal

      Äggplättar

    • Lunch - 293 Kcal

      Squashtagliatelle med pesto och lufttorkad skinka

    • Middag - 678 Kcal

      Thailändsk kycklingsoppa med nudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 96.9 gram

Fett: 77.3 gram

Protein: 81.9 gram

Energi: 1455.3 kcal

  • Måndag frukost 263 Kcal

    Omelett med granatäpple och kiwi

    Omelett toppad med granatäpplen och kiwi, en mättande frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st granatäpple
    • 1 st kiwi
    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör

    Gör så här

    • Gröp ur kärnorna från granatäpplet.
    • Skär av skalet från kiwin och skär i skivor.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Låt steka några minuter och lägg upp omeletten på ett fat.
    • Toppa med granatäpplekärnor och kiwi.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st granatäpple
    • 1 st kiwi
    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör

    Måndag lunch 855 Kcal

    Grön quinoasallad med getost och pistage

    En smarrig sallad med krämig getost och hackade nötter på toppen! Perfekt tillbehör på buffén eller som vardagsrätt.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 75 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 855 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 dl vit quinoa, okokt
    • 300 g broccoli
    • 200 g frysta sojabönor
    • 2 st citron
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk dill
    • 2 st äpple
    • 2 st avokado
    • 2 st selleristjälk
    • 100 g machesallad
    • 200 g krämig getost
    • 4 msk pistagenötter
    • 4 st citronskiva
    • 25 g ärtskott

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter.
    • Skär broccoli i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa och lägg i en skål.
    • Pressa ner citron och blanda ner quinoa, sojabönor, olja, kryddor och dill.
    • Skiva halva äpplet och avokado och spara till dekoration.
    • Hacka resten av äpplet, avokadon, selleri och blanda ner.
    • Lägg upp machesallad på en tallrik och lägg på quinoasalladen.
    • Toppa med getost och hackade pistagenötter.
    • Dekorera med äpple, avokado, ärtskott och citron.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 dl vit quinoa, okokt
    • 300 g broccoli
    • 200 g frysta sojabönor
    • 2 st citron
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk dill
    • 2 st äpple
    • 2 st avokado
    • 2 st selleristjälk
    • 100 g machesallad
    • 200 g krämig getost
    • 4 msk pistagenötter
    • 4 st citronskiva
    • 25 g ärtskott

    Måndag middag 414 Kcal

    Köttfärssås med färska tomater

    Enkel maträtt att äta på vardagarna, en god köttfärssås med squashpasta och färska tomater. Laga en extra portion och ha till matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.5 st paprika

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Tillsätt färsen och krydda med salt och peppar.
    • Skiva soltorkade tomater och hacka hälften av basilikan och lägg i stekpannan.
    • Tillsätt krossade tomater och grädde.
    • Låt puttra ca 10 minuter.
    • Hyvla squashen med en potatisskalare till tagliatelle eller svarva till spagetti.
    • Blanda squashpastan med olivolja, salt och peppar.
    • Fördela tagliatellen på tallriken och lägg köttfärssåsen på tagliatellen.
    • Skölj tomaterna och lägg några tomater på varje tallrik. 
    • Dekorera med resten av basilikan och toppa med paprika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.5 st paprika
  • Tisdag frukost 116 Kcal

    Grön Smoothie

    En klassisk grön smoothie som funkar i alla lägen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 116 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 70 g bladspenat
    • 100 g vatten
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Blanda i alla ingredienser i en blender.
    • Häll upp smoothien i två glas.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 70 g bladspenat
    • 100 g vatten
    • 1 dl is

    Tisdag lunch 414 Kcal

    Köttfärssås med färska tomater

    Enkel maträtt att äta på vardagarna, en god köttfärssås med squashpasta och färska tomater. Laga en extra portion och ha till matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.5 st paprika

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Tillsätt färsen och krydda med salt och peppar.
    • Skiva soltorkade tomater och hacka hälften av basilikan och lägg i stekpannan.
    • Tillsätt krossade tomater och grädde.
    • Låt puttra ca 10 minuter.
    • Hyvla squashen med en potatisskalare till tagliatelle eller svarva till spagetti.
    • Blanda squashpastan med olivolja, salt och peppar.
    • Fördela tagliatellen på tallriken och lägg köttfärssåsen på tagliatellen.
    • Skölj tomaterna och lägg några tomater på varje tallrik. 
    • Dekorera med resten av basilikan och toppa med paprika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.5 st paprika

    Tisdag middag 386 Kcal

    Lax med parmesan

    En snabblagad och smakrik lax som går att äta tillsammans med varierade tillbehör. Lägg till exempel till rostade rotfrukter eller grönsallad för en komplett måltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 386 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 8 st soltorkad tomat
    • 1 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen med grovt riven parmesan och strö på salt och peppar.
    • Strö över nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rostade rotfrukter eller en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 8 st soltorkad tomat
    • 1 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pinjenötter
  • Onsdag frukost 257 Kcal

    Sojayoghurt med bär

    Snabb och enkel frukost, en skål med sojayoghurt med bär, frön och lite nötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 dl körsbär
    • 1 msk pumpafrön
    • 5 st valnöt

    Gör så här

    • Fördela sojayoghurt i en skål.
    • Toppa med färska bär, granatäpplekärnor, pumpafrön och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl färska björnbär
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 dl körsbär
    • 1 msk pumpafrön
    • 5 st valnöt

    Onsdag lunch 338 Kcal

    Kycklingröra med curry

    Kyckling passar så bra med curry och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g färdiggrillad kyckling
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 st äpple
    • 1 st salladslök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 25 g selleri
    • 0.25 st gurka

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg sallad i en djup tallrik/skål.
    • Skiva gurka och selleri och lägg vid sidan.
    • Lägg på röran.
    • Toppa med tärnat äpple och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g färdiggrillad kyckling
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 st äpple
    • 1 st salladslök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl blandsallad
    • 25 g selleri
    • 0.25 st gurka

    Onsdag middag 696 Kcal

    Kikärts- och morotsfalafel med äppletzatziki

    En fräsch vegetarisk rätt som passar bra i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 96 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 696 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 gram torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 1 msk tahini
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0.5 st morot
    Sallad
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 50 g rotselleri
    • 0.5 st morot
    • 0.15 st gurka
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppletzatziki med mynta
    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st grönt äpple
    • 0.5 msk mynta
    • 0.5 tsk honung
    • 1 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st salladsblad
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Lägg kikärtorna i blöt 6-8 timmar.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Tillsätt persilja och tahini och mixa hastigt.
    • Skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt spiskummin, salt, peppar och lite sweet chilisås.
    • Häll över blandningen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Skala och riv morötterna grovt och blanda ner i smeten.
    • Forma till biffar och stek 3-4 min på bägge sidor i lite olja på medelvärme.
    • Gör under tiden salladen genom att skiva äpple och grönsaker i stavar.
    • Lägg i en skål och blanda ner gräslök, citron, olja, alt och peppar.
    • Gör tzatzikin genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Servera falafelbiffarna med salladen och en klick tzatziki.
    • Dekorera med citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 gram torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 1 msk tahini
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0.5 st morot
    Sallad
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 50 g rotselleri
    • 0.5 st morot
    • 0.15 st gurka
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppletzatziki med mynta
    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st grönt äpple
    • 0.5 msk mynta
    • 0.5 tsk honung
    • 1 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st salladsblad
    • 2 st citronklyfta
  • Torsdag frukost 636 Kcal

    Omelettwrap med ost, skinka och avokado

    Mixa ihop en god omelett och häll i ost, skinka och avokado.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 54 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 636 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 st avokado
    • 1 paket smörgåskrasse

    Gör så här

    • Gröp ur avokadon och skär fruktköttet i skivor.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en liten bunke.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt smeten stelna i någon minut och lägg sedan på ost och skinka.
    • Fördela avokadon jämnt ovanpå och låt omeletten stelna helt.
    • Rulla ihop omeletten till en rulle.
    • Dela rullen på mitten och lägg den i en matlåda med lock.
    • Toppa med krasse.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 st avokado
    • 1 paket smörgåskrasse

    Torsdag lunch 696 Kcal

    Kikärts- och morotsfalafel med äppletzatziki

    En fräsch vegetarisk rätt som passar bra i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 96 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 696 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 gram torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 1 msk tahini
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0.5 st morot
    Sallad
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 50 g rotselleri
    • 0.5 st morot
    • 0.15 st gurka
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppletzatziki med mynta
    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st grönt äpple
    • 0.5 msk mynta
    • 0.5 tsk honung
    • 1 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st salladsblad
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Lägg kikärtorna i blöt 6-8 timmar.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Tillsätt persilja och tahini och mixa hastigt.
    • Skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt spiskummin, salt, peppar och lite sweet chilisås.
    • Häll över blandningen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Skala och riv morötterna grovt och blanda ner i smeten.
    • Forma till biffar och stek 3-4 min på bägge sidor i lite olja på medelvärme.
    • Gör under tiden salladen genom att skiva äpple och grönsaker i stavar.
    • Lägg i en skål och blanda ner gräslök, citron, olja, alt och peppar.
    • Gör tzatzikin genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Servera falafelbiffarna med salladen och en klick tzatziki.
    • Dekorera med citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 gram torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 1 msk tahini
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0.5 st morot
    Sallad
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 50 g rotselleri
    • 0.5 st morot
    • 0.15 st gurka
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppletzatziki med mynta
    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st grönt äpple
    • 0.5 msk mynta
    • 0.5 tsk honung
    • 1 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st salladsblad
    • 2 st citronklyfta

    Torsdag middag 153 Kcal

    Quinoaspagetti med fläsk och mozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 153 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 250 g quinoaspagetti
    • 1 msk smör
    • 150 g fläsktärningar
    • 1 st röd paprika
    • 150 g gratängmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g blandad sallad
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek fläsktärningarna.
    • Skär paprikan i skivor och stek den tillsammans med fläsket.
    • Skär mozzarellaosten i mindre bitar och vänd ner den tillsammans med peston i pannan precis innan servering så osten blir varm.
    • Fördela sallad på fyra tallrikar, lägg pastan på salladen och toppa med fläsk- och mozzarellablandningen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 250 g quinoaspagetti
    • 1 msk smör
    • 150 g fläsktärningar
    • 1 st röd paprika
    • 150 g gratängmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g blandad sallad
    • 0 kruka färsk basilika
  • Fredag frukost 493 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    En god mättande gröt med äpple, aprikoser och kanel.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, solrosfrön, linfrön och kanel i en kastrull.
    • Riv äpplet, tillsätt det och aprikoser, vatten och salt i kastrullen.
    • Koka gröten i ca 6 min eller tills den är färdig.
    • Toppa med äppelskivor och hackade aprikoser.
    • Pudra slutligen över lite kanel och servera med mjölk, havre- eller sojadryck.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Fredag lunch 366 Kcal

    Sjögräsnudlar med räkor och grönsaker

    Med ett paket glasnudlar, räkor och grönsaker kommer du långt med, här får du en god fräsch måltid antingen till lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g sjögräsnudlar
    • 4 st grön sparris
    • 0.25 st squash
    • 2 st salladslök
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0
    • 0.5 tsk röd chili
    • 2 tsk sesamolja
    • 1 msk soja
    • 1 tsk honung
    • 2 msk sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g handskalade räkor
    • 0.5 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Lägg nudlarna i blöt några minuter.
    • Skiva alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg ner ingefära, vitlök, chili, sesamfrön och alla grönsaker.
    • Woka någon minuter och häll på sesamolja, soja, honung och smaka av med salt och peppar.
    • Häll av vattnet från nudlarna och torka av ordentligt.
    • Lägg ner nudlar och räkor i woken och blanda om och värm hastigt.
    • Servera med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g sjögräsnudlar
    • 4 st grön sparris
    • 0.25 st squash
    • 2 st salladslök
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0
    • 0.5 tsk röd chili
    • 2 tsk sesamolja
    • 1 msk soja
    • 1 tsk honung
    • 2 msk sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g handskalade räkor
    • 0.5 kruka färsk koriander

    Fredag middag 919 Kcal

    Biff Yakiniki

    En härlig och smakrik maträtt - Biff Yakiniki tillsammans med en quinoasallad! Går jättebra att byta ut yakinikusåsen till teriyakisås om du inte hittar den i butiken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 81 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 919 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 msk yakinikusås
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 tsk honung
    • 5 g solrosskott
    Quinoasallad
    • 2 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.15 st gurka
    • 75 g sockerärtor
    Tillbehör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön

    Gör så här

    • Gör först quinoassalladen genom att koka quinoa i lättsaltat vatten, ca 13 min.
    • Häll av vattnet och torka väl.
    • Häll olja och sweet chilisås i en skål och blanda ner quinoa, gräslök, salt och peppar.
    • Skär gurkan i bitar och dela sockerärtorna.
    • Blanda ner i salladen.
    • Strimla ryggbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biff, lök och vitlök några minuter.
    • Häll på yakinikisås eller teriyakisås och strö på sesamfrön.
    • Låt puttra 5 minuter och smaka av med ev lite flytande honung.
    • Häll upp i små skålar och dekorera med solrosskott.
    • Servera med quinoasalladen och skålar med saltade cashewnötter och rostade sesamfrön.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 msk yakinikusås
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 tsk honung
    • 5 g solrosskott
    Quinoasallad
    • 2 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.15 st gurka
    • 75 g sockerärtor
    Tillbehör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön
  • Lördag lunch 549 Kcal

    Grönsakswok med halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0 g rucola

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Skär halloumin i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner allt.
    • Stek i några minuter och strö på salt, peppar och lite örtagårdskrydda.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0 g rucola

    Lördag middag 794 Kcal

    Panerad rödspätta med remouladsås och palsternacksmos

    Servera rödspätta med remouladsås och palsternacksmos till middag eller som en lyxig lunch. Perfekt måltid att bjuda gäster på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 794 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g rödspätta
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl havremjöl
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 msk smör
    Remouladsås
    • 0.2 dl smörgåsgurka
    • 1 dl majonnäs
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk citronsaft
    • 1 msk persilja
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 tsk vitpeppar
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0 salt och svartpeppar
    Palsternackmos
    • 5 st palsternacka
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att skala och dela palsternackorna.
    • Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
    • Gör sedan remouladsåsen genom att blanda alla ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt tills servering.
    • Lägg ut rödspättorna på en stor tallrik och krydda med salt och peppar.
    • Panera först fisken i havremjöl.
    • Vispa upp ägget och blanda mandelmjöl och sesamfrön på ett fat.
    • Vänd fisken i äggvispet och panera sidan fisken i mandel- och sesamblandningen.
    • Hetta upp en stekpanna och med smör och stek fisken gyllenbrun några minuter på varje sida.
    • Mixa under tiden de kokta palsternackorna med grädde, smör och dill och smaka av med salt och peppar.
    • Servera den panerade fisken med remouladsås och palsternacksmos och dekorera med citronklyftor och färsk dill.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g rödspätta
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl havremjöl
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 msk smör
    Remouladsås
    • 0.2 dl smörgåsgurka
    • 1 dl majonnäs
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk citronsaft
    • 1 msk persilja
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 tsk vitpeppar
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0 salt och svartpeppar
    Palsternackmos
    • 5 st palsternacka
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag dessert 378 Kcal

    Rabarberpaj med jordgubbsmaräng

    Baka en härlig, somrig rabarberpaj med en fluffig jordgubbsmaräng topping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 378 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskalet
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 1 dl rismjöl
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 2 tsk vatten
    • 1 st ägg
    Rabarberfyllning
    • 3 st rabarberstänger
    • 100 gram hallon
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 4 tsk kokossocker
    • 1 msk vatten
    Jordgubbsmaräng
    • 2 st äggvitor
    • 0.5 msk citronsaft
    • 1 dl sukrin melis
    • 0.5 dl mandelsplitter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Tärna smöret och lägg i en bunke.
    • Blanda ner alla ingredienser till pajskalen och forma till en jämn deg.
    •  Tryck ut degen i pajformerna med avtagbar kant (12 cm) och ställ in i frysen 15 minuter.
    • Förgrädda pajerna i 10 minuter.

     

    • Skiva rabarber i tunna skivor och lägg bitarna i en kastrull och tillsätt hallon, vaniljpulver, kokossocker samt vatten.
    • Koka upp till en puré.
    • Ta ut pajskalet och sänk ugnsvärmen till 125 grader.
    • Häll ner rabarberfyllningen i pajskalet och sätt in i ugnen i 30 minuter.
    • Låt svalna.
    • Höj temperaturen på ugnen till 250 grader.
    • Vispa upp äggvita, citronjuice och 1/3 av sukrin till en fast maräng.
    • Tillsätt resten av sukrin tillsammans med de mosade jordgubbarna.
    • Lägg ner marängen i en spritspåse och klicka ut på pajerna.
    • Toppa med mandelsplitter.
    • Sätt in pajerna i ugnen ca 5 minuter eller tills den har fått fin färg.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskalet
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 1 dl rismjöl
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 2 tsk vatten
    • 1 st ägg
    Rabarberfyllning
    • 3 st rabarberstänger
    • 100 gram hallon
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 4 tsk kokossocker
    • 1 msk vatten
    Jordgubbsmaräng
    • 2 st äggvitor
    • 0.5 msk citronsaft
    • 1 dl sukrin melis
    • 0.5 dl mandelsplitter
  • Söndag frukost 494 Kcal

    Äggplättar

    Äggplättar med bacon och ost i. Toppa plättarna med avokado, gräslök och tomat.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 494 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.2 dl riven ost
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st avokado
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och bryn bacon runt om.
    • Fördela äggsmet i plättlaggen och lägg på ost.
    • Låt steka på medelvärme några minuter.
    • Toppa med gräslök och servera med hackad avokado och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.2 dl riven ost
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st avokado
    • 1 st cocktailtomat

    Söndag lunch 293 Kcal

    Squashtagliatelle med pesto och lufttorkad skinka

    Smarrig lunch eller middag med squash, pesto och skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 293 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grön sparris
    • 1 msk grön pesto
    • 3 st salladsblad
    • 4 skiva lufttorkad skinka
    • 0.5 dl körsbär
    • 4 st svarta oliver
    • 0.5 msk pumpafrön
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Svarva squash eller hyvla tagliatelle med en potatisskalare.
    • Lägg i en skål och blanda med grön pesto.
    • Fördela salladen på fat och lägg på squashtagliatellen i mitten.
    • Lägg upp skinka runt om och lägg på tomater och oliver.
    • Strö på pumpafrön och dekorera med en basilikakvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grön sparris
    • 1 msk grön pesto
    • 3 st salladsblad
    • 4 skiva lufttorkad skinka
    • 0.5 dl körsbär
    • 4 st svarta oliver
    • 0.5 msk pumpafrön
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Söndag middag 678 Kcal

    Thailändsk kycklingsoppa med nudlar

    En smakrik soppa med kycklingfärsbullar och nudlar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 86 gram

    Energi: 678 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Köttbullarna
    • 300 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk soja
    • 2 msk ketjap manis
    • 0.5 st purjolök
    • 4 msk koriander
    • 1 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    Soppan
    • 5 dl vatten
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st purjolök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk fisksås
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 tsk kycklingfond
    • 3 msk koriander
    • 1 tsk honung
    • 100 g glasnudlar
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och riv vitlöken.
    • Blanda ner vitlök, riven ingefära, soja, ketjap manis, finhackad purjolök, hackad färsk koriander, ägg, salt och peppar.
    • Forma till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingbullarna runt om några minuter.
    • Lägg alla ingredienser till soppan, förutom nudlarna i en stor kastrull.
    • Koka upp och sänk värmen.
    • Lägg ner kycklingbullarna och låt sjuda 10 minuter.
    • Blanda ner nudlarna och låt sjuda ytterligare 2 minuter.
    • Strö på hackad gräslök och servera med limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    Köttbullarna
    • 300 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk soja
    • 2 msk ketjap manis
    • 0.5 st purjolök
    • 4 msk koriander
    • 1 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    Soppan
    • 5 dl vatten
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st purjolök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk fisksås
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 tsk kycklingfond
    • 3 msk koriander
    • 1 tsk honung
    • 100 g glasnudlar
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 st lime
Frukt/grönt
  • 0.25 st granatäpple
  • 1 st kiwi
  • 300 g broccoli
  • 200 g frysta sojabönor
  • 3 st citron
  • 3.25 st äpple
  • 3.5 st avokado
  • 4 st selleristjälk
  • 100 g machesallad
  • 4 st citronskiva
  • 25 g ärtskott
  • 3 st gul lök
  • 9 klyfta vitlök
  • 1.25 st squash
  • 200 g cocktailtomater
  • 1 st paprika
  • 1 st banan
  • 1 st apelsin
  • 70 g bladspenat
  • 0.5 dl blåbär
  • 0.5 dl färska björnbär
  • 0.2 dl granatäppelkärnor
  • 1.5 dl körsbär
  • 3 st salladslök
  • 1 dl blandsallad
  • 25 g selleri
  • 0.7 st gurka
  • 4 st morot
  • 1 st rött äpple
  • 100 g rotselleri
  • 1 st grönt äpple
  • 6 st citronklyfta
  • 11 st salladsblad
  • 1 paket smörgåskrasse
  • 1 st röd paprika
  • 100 g blandad sallad
  • 4 st aprikos
  • 4.5 st grön sparris
  • 100 g pak choi
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0.5 tsk röd chili
  • 5 g solrosskott
  • 125 g sockerärtor
  • 1 st gul paprika
  • 0.5 st rödlök
  • 100 g sugarsnaps
  • rucola
  • 1.5 msk citronsaft
  • 5 st palsternacka
  • 3 st rabarberstänger
  • 100 gram hallon
  • 1 st cocktailtomat
  • 2 tsk ingefära
  • 0.75 st purjolök
  • 1 st lime
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 10 st ägg
  • 500 g nötfärs
  • 600 g laxfilé
  • 100 g färdiggrillad kyckling
  • 2 skivor skinka
  • 150 g fläsktärningar
  • 150 g handskalade räkor
  • 300 g ryggbiff
  • 500 g rödspätta
  • 2 st äggvitor
  • 40 g bacon
  • 4 skiva lufttorkad skinka
  • 300 g kycklingfärs
Mejeri
  • 73 tsk smör
  • 200 g krämig getost
  • 3 dl grädde
  • 1 dl parmesan
  • 1.5 dl sojayoghurt
  • 1 msk gräddfil
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 2 skiva ost
  • 150 g gratängmozzarella
  • 2 dl havremjölk
  • 100 g halloumi
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.2 dl riven ost
Torrvaror
  • 6 dl vit quinoa, okokt
  • 9 tsk olivolja
  • 4 msk pistagenötter
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk pinjenötter
  • 1.5 msk pumpafrön
  • 5 st valnöt
  • 4 tsk honung
  • 250 g quinoaspagetti
  • 2 dl havregryn
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 2 msk linfrön
  • 8 st torkade aprikoser
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 5 msk sesamfrön
  • 1 tsk rapsolja
  • 0.5 dl cashewnötter
  • 0.5 dl havremjöl
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 1 dl rismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 4 tsk kokossocker
  • 1 dl sukrin melis
  • 100 g glasnudlar
Kryddor/smaksättare
  • 5 msk dill
  • 1 kruka färsk basilika
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 msk bladpersilja
  • 7 msk persilja
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk sweet chilisås
  • 5.5 msk gräslök
  • 1 msk mynta
  • 5 msk grön pesto
  • 2.5 tsk kanel
  • 2 krm salt
  • 4 tsk sesamolja
  • 2 msk soja
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • örtagårdskrydda
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 3 msk ketjap manis
  • 7 msk koriander
  • 1 tsk fisksås
  • 1 msk ljus soja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 3 tsk kycklingfond
Övrigt
  • 14 st soltorkad tomat
  • 1 dl is
  • 500 gram torkade kikärtor
  • 2 msk tahini
  • 3 msk yakinikusås
  • 0.2 dl smörgåsgurka
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl mandelsplitter
  • 4 st svarta oliver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!