Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 18 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 919 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch

    • Middag - 667 Kcal

      Kålsallad med renskavsgryta och Halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1062 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 615 Kcal

      Äggpizza med mozzarella och salami

    • Middag - 441 Kcal

      Mozzarella sallad med polkabetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 850 Kcal

    • Frukost - 282 Kcal

      Rödlöksomelett

    • Lunch

    • Middag - 568 Kcal

      Lax med chévreost och fikon

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 941 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 568 Kcal

      Lax med chévreost och fikon

    • Middag - 367 Kcal

      Nudelsallad med mango

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 717 Kcal

    • Frukost - 517 Kcal

      Yellow Sunrise Smoothie

    • Lunch

    • Middag - 200 Kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1289 Kcal

    • Frukost - 320 Kcal

      Keso med fikon och mango

    • Lunch - 299 Kcal

      Italiensk röra med aubergine och squash

    • Middag - 523 Kcal

      Karré med bakade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert - 146 Kcal

      Ostkex med sesamfrön

  • Söndag - 195 Kcal

    • Frukost - 195 Kcal

      Arabiska ägg i tomatsås

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 49 gram

Fett: 48.9 gram

Protein: 50 gram

Energi: 853.1 kcal

  • Måndag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Måndag middag 667 Kcal

    Kålsallad med renskavsgryta och Halloumi

    Lyxig middag att laga i både till vardag och till fest - renskavsgryta med en fräsch kålsallad, toppa maträtten med tärnad halloumi och granatäppelkärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 667 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 500 g renskav
    • 150 g kantareller
    • 2 dl vispgrädde
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl gräslök
    Kålsallad med citron
    • 3 dl strimlad rödkål
    • 3 dl vitkål
    • 10 msk purjolök
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 msk gräslök
    Tillbehör
    • 1 dl rårörda lingon

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn renskav med lök.
    • Skär kantareller i mindre bitar och lägg ner i stekpannan.
    • Tillsätt grädde, vitlök, köttbuljong, salt, svartpeppar och gräslök.
    • Låt sjuda i 10 min.
    • Strimla kål och lägg i en skål.
    • Blanda ner purjolök, citron, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Lägg upp kålsallad på ett uppläggningsfat.
    • Skiva och tärna Halloumi.
    • Stek osten gyllenbruna några minuter i en stekpanna med olivolja. 
    • Dela och kärna ur granatäpple.
    • Lägg på renskav på salladen och toppa med Halloumi, granatäpple och gräslök.
    • Servera med rårörda lingon eller lingonsylt. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 500 g renskav
    • 150 g kantareller
    • 2 dl vispgrädde
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl gräslök
    Kålsallad med citron
    • 3 dl strimlad rödkål
    • 3 dl vitkål
    • 10 msk purjolök
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 msk gräslök
    Tillbehör
    • 1 dl rårörda lingon
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 615 Kcal

    Äggpizza med mozzarella och salami

    Bjud familj eller vänner på en god äggpizza toppad med mozarella och salami på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk kesella
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1.5 dl bovetemjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 1 tsk bakpulver
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g salami
    • 150 g cocktailtomater
    • 100 g gröna oliver
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Vispa ihop alla ingredienser till bottnen i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner hälften av smeten och grädda 3-4 minuter per sida.
    • Grädda ytterligare en pizzabotten.
    • Lägg bottnarna på en bakplåtsklädd plåt.
    • Bred på ajvar på bottnarna.
    • Skiva mozzarella och rödlök, lägg på pizzan.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 12-13 minuter.
    • Lägg på salami och servera med skivade tomater, oliver och rucolasallad. 

     

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk kesella
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1.5 dl bovetemjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 1 tsk bakpulver
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g salami
    • 150 g cocktailtomater
    • 100 g gröna oliver
    • 50 g rucola

    Tisdag middag 441 Kcal

    Mozzarella sallad med polkabetor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 441 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 400 g buffelmozzarella
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 525 g cocktailtomater
    • 6 st polkabetor
    • 2 st avokado
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 0.5 st granatäpple
    Granatäppledressing
    • 1 st granatäpple
    • 4 msk olivolja
    • 4 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att gröpa ur granatäpplekärnorna och lägg i en matberedare.
    • Tillsätt olja och honung och mixa till en jämn dressing.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg mozzarellan på ett uppläggningsfat.
    • Häll på olivolja.
    • Strö på salt, svartpeppar och citronzest.
    • Dela tomater och lägg runt om.
    • Skiva polkabetor med en mandolin och skär avokado i skivor.
    • Lägg runt osten och toppa med krasse och granatäpplekärnor.
    • Servera med dressingen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 400 g buffelmozzarella
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 525 g cocktailtomater
    • 6 st polkabetor
    • 2 st avokado
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 0.5 st granatäpple
    Granatäppledressing
    • 1 st granatäpple
    • 4 msk olivolja
    • 4 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 282 Kcal

    Rödlöksomelett

    En omelett med champinjoner och mycket smak av lök. Toppa omeletten med hackad persilja - perfekt som frukost, lunch eller lättare middag.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skala och skiva rödlök tunt.
    • Skiva champinjoner och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med lite smör och bryn lök, champinjoner och vitlök någon minut.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar.
    • Häll smeten i stekpannan och låt steka tills omeletten är fast.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Onsdag middag 568 Kcal

    Lax med chévreost och fikon

    En snabblagad och smakrik lax som går att äta tillsammans med varierade tillbehör. Lägg till exempel till rostade rotfrukter eller grönsallad för en komplett måltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 568 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g chevreost
    • 8 st torkade fikon
    • 3 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st valnöt

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen och strö på salt och peppar.
    • Strö över nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rostade rotfrukter eller en grönsallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g chevreost
    • 8 st torkade fikon
    • 3 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st valnöt
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 568 Kcal

    Lax med chévreost och fikon

    En snabblagad och smakrik lax som går att äta tillsammans med varierade tillbehör. Lägg till exempel till rostade rotfrukter eller grönsallad för en komplett måltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 568 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g chevreost
    • 8 st torkade fikon
    • 3 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st valnöt

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen och strö på salt och peppar.
    • Strö över nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rostade rotfrukter eller en grönsallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g chevreost
    • 8 st torkade fikon
    • 3 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st valnöt

    Torsdag middag 367 Kcal

    Nudelsallad med mango

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 50 g glasnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.33 st gurka
    • 0.5 st mango
    Marinad
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamfrö
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 20 g cashewnötter
    • 0 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet.
    • Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
    • Skala och strimla morötter.
    • Strimla sockerärtor tunt, skär broccolin och gurkan i mindre bitar.
    • Ta bort skalet på mangon och skär i bitar.
    • Blanda grönsakerna med nudlarna och häll över marinaden, blanda om.
    • Toppa med cashewnötter, färsk koriander och lime.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 50 g glasnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.33 st gurka
    • 0.5 st mango
    Marinad
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamfrö
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 20 g cashewnötter
    • 0 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime
  • Fredag frukost 517 Kcal

    Yellow Sunrise Smoothie

    En härlig gul smoothie med kokosbas och fräsch mango!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 57 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 tsk ingefära
    • 200 g vatten
    • 1 st lime
    • 1 msk mynta
    • 0.2 tsk vaniljpulver
    • 100 g mango (fryst)

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas eller flaska.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 tsk ingefära
    • 200 g vatten
    • 1 st lime
    • 1 msk mynta
    • 0.2 tsk vaniljpulver
    • 100 g mango (fryst)

    Fredag middag 200 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    Goda smakkombinationer till torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

    Gör så här

    • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
    • Skär squash i skivor.
    • Skär tomaterna och lägg i en skål.
    • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Salt och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
    • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
    • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
    • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
    • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
  • Lördag frukost 320 Kcal

    Keso med fikon och mango

    En fräsch och stadig frukost! Byt ut frukterna mot de som är i säsong om du önskar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 320 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 1 st färska fikon
    • 0.25 st mango
    • 0.1 tsk kanel
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Lägg keso på en tallrik och pudra över lite malen kanel.
    • Skär fikonet i klyftor. Skiva mango och skär i bitar och lägg på tallriken.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfrön någon minut.
    • Ringla lite honung över.
    • Strö fröna över kesotallriken.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 1 st färska fikon
    • 0.25 st mango
    • 0.1 tsk kanel
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Lördag lunch 299 Kcal

    Italiensk röra med aubergine och squash

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st aubergine
    • 2 styck tomat
    • 1 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 50 g grönsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Riv squash och aubergine grovt.
    • Skär tomaterna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg ner lök, vitlök och färs.
    • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Lägg ner alla grönsaker och låt steka i ca 5 minuter.
    • Hacka färsk basilika och blanda ner.
    • Servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st aubergine
    • 2 styck tomat
    • 1 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 50 g grönsallad
    • 1 dl gräddfil

    Lördag middag 523 Kcal

    Karré med bakade tomater

    Fläskkarré är gott och lätt att lyckas med och passar perfekt som bjudmat till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 523 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 2 tsk smör
    Bakade tomater
    • 6 st kvisttomat
    • 1 st rödlök
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 tsk torkad basilika
    • 100 g gröna oliver
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk färsk timjan
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg fläskkarrén i en skål.
    • Strö över salt och svartpeppar.
    • Skala och hacka vitlöksklyftorna och lägg på fläskkarrén.
    • Häll på ketjap manis och blanda om.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn karrébitarna några minuter per sida.
    • Lägg karrén på en ugnsplåt .
    • Skär tomaterna i klyftor och lägg på plåten.
    • Skala och klyfta rödlöken.
    • Häll på olivoljan och strö över salt och svartpeppar.
    • Strö över de torkade örterna.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter. 
    • Fördela oliverna över köttet och dekorera med färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g fläskkarré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk ketjap manis
    • 2 tsk smör
    Bakade tomater
    • 6 st kvisttomat
    • 1 st rödlök
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 tsk torkad basilika
    • 100 g gröna oliver
    • 100 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk färsk timjan
    • 150 g grönsallad

    Lördag dessert 146 Kcal

    Ostkex med sesamfrön

    Ostkexen är goda till alla slags ostar också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 146 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 4 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2.5 dl riven ost
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk salt
    • 3 tsk torkade örter
    • 2 msk olivolja
    • 4 msk vatten
    • 2 msk svarta sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och pressa vitlök.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en skål och forma till en deg.
    • Lägg degen på en bakplåtsklädd plåt och platta ut till en rektangel.
    • Lägg ett bakplåtspapper över och släta ut till degen är ½ cm.
    • Skär degen i rutor, ca 15 st.
    • Strö på lite svarta sesamfrön över.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Bryt och låt svalna.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 4 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2.5 dl riven ost
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk salt
    • 3 tsk torkade örter
    • 2 msk olivolja
    • 4 msk vatten
    • 2 msk svarta sesamfrön
  • Söndag frukost 195 Kcal

    Arabiska ägg i tomatsås

    En riktigt trevlig helgfrukost att laga tillsammans med familjen! Ägg i tomatsås toppad med lök och hackad persilja.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 195 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st zucchini
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk rökt paprikapulver
    • 1 tsk kanel
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 2 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en liten stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, zucchini.
    • Häll på tomater och lägg i alla kryddor.
    • Låt småputtra 10 minuter på svag värme.
    • Knäck i ägg och lägg på ett lock om du har.
    • Strö på salt på äggen och låt stelna. Rör ner äggvitan lite med en gaffel.
    • Strö på hackad persilja och lägg rödlöksringar som dekoration.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st zucchini
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 tsk rökt paprikapulver
    • 1 tsk kanel
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st ägg
    • 2 msk bladpersilja
Mejeri
  • 2.5 dl keso, 4%
  • 4 tsk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g halloumi
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk kesella
  • 125 g mozarella
  • 400 g buffelmozzarella
  • 150 g chevreost
  • 1 dl gräddfil
  • 2.5 dl riven ost
Frukt/grönt
  • 1 dl färska blåbär
  • 1 st gul lök
  • 150 g kantareller
  • 6.25 klyfta vitlök
  • 3 dl strimlad rödkål
  • 3 dl vitkål
  • 10 msk purjolök
  • 0.5 st citron
  • 2 st granatäpple
  • 4 st rödlök
  • 937.5 g cocktailtomater
  • 50 g rucola
  • 1 tsk citronskal
  • 6 st polkabetor
  • 2 st avokado
  • 1 paket smörgåskrasse
  • 6 st färska champinjoner
  • 1 st morot
  • 100 g sockerärtor
  • 0.5 st broccolistånd
  • 0.33 st gurka
  • 0.75 st mango
  • 3 tsk ingefära
  • 2.5 st lime
  • 1 st apelsin
  • 100 g mango (fryst)
  • 0.75 st squash
  • 1 st färska fikon
  • 0.5 st aubergine
  • 2 styck tomat
  • 200 g grönsallad
  • 6 st kvisttomat
  • 0.5 st zucchini
Övrigt
  • 0.5 dl rostad frömüsli
  • 1 dl rårörda lingon
  • 200 g gröna oliver
  • 1 msk kapris
  • 100 g svarta oliver kärnfria
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g renskav
  • 6 st ägg
  • 40 g salami
  • 600 g laxfilé
  • 300 g torskrygg
  • 500 g nötfärs
  • 800 g fläskkarré
Kryddor/smaksättare
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2.5 dl gräslök
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 1 msk persilja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk mirin
  • 1 msk ljus soja
  • 2 msk koriander
  • chiliflakes
  • färsk koriander
  • 1 msk mynta
  • 0.2 tsk vaniljpulver
  • 1 msk basilika
  • 1 st basilikakvist
  • 0.5 msk balsamico
  • 1.1 tsk kanel
  • 4.5 tsk torkad basilika
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 2 msk ketjap manis
  • 1 msk färsk timjan
  • 3 tsk torkade örter
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 msk bladpersilja
Torrvaror
  • 16 msk olivolja
  • 6 dl kaffe
  • 7 msk flytande honung
  • 0.5 msk chiafrön
  • 1.5 dl bovetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 8 st torkade fikon
  • 4 tsk honung
  • 10 st valnöt
  • 50 g glasnudlar
  • 1 tsk sesamfrö
  • 20 g cashewnötter
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 2 msk solrosfrön
  • 4 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 200 g krossade tomater

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!